Razkrivamo nepremičninske transakcije Bojana Veselinoviča z denarjem STA: 800 tisoč evrov pufa za nepremičnino Mira Senice

Veselinović

Razvpiti direktor Slovenske tiskovne agencije (STA) Bojan Veselinovič je agencijo zadolžil za 800 tisoč evrov, kaže zemljiška knjiga. Leta 2015 je kupila agencija pod njegovim direktorovanjem poslovne prostore v takrat eni najdražjih poslovnih stavb v središču Ljubljane. Ob Tivolski cesti, v leta 2003 zgrajeni poslovni stavbi.

Poslovni registri razkrivajo, da gre za 594 kvadratnih metrov v poslovnem delu in štiri garažne prostore, skupaj je njihova vrednost trenutno ocenjena na nekaj več kot milijon evrov.

Vir: Gvin

Zadolženi do 2029
Zemljiškoknjižni izpisek kaže, da je Veselinovič za nakup prostorov pri banki Intesa Sanpaolo najel 800.000 evrov kredita, ki ga je zavaroval s hipoteko. Izplačana bo predvidoma leta 2029.

Včasih so bili to prostori Mira Senice
Veliko pa razkrije tudi zgodovinski izpisek iz zemljiške knjige, ki pokaže, da gre za prostore, ki so bili včasih v lasti razvpitega odvetnika Mira Senice.

Objavljeni podatki ne razkrivajo zgolj Veselinovičevih poslov s proračunskim denarjem, ampak tudi manipulativno poročanje medijske mašinerije. Denimo tiste v lasti idrijskega tajkuna Stojana Petriča, ki so v začetku meseca tako videli dogajanje okoli Slovenske tiskovne agencije. Zakaj Petrič, katerega nepremičninski imperij se v črni stolpnici ob Dunajski cesti v Ljubljani vse bolj krči, saj je po njegovem nakupu v nekdaj Delovi stolpnici v njegovi lasti zgolj še nekaj kvadratnih metrov, pa je najbrž vprašanje za kakšno forenzično revizijo.

Sara Kovač