Razkrivamo: Vrhovni sodnik Zobec je bil šokiran, ko je med Masleševimi piarovci zagledal tudi Dnevnikovega režimskega novinarja Berdona

Branko Masleša. (Foto: STA)

Dejstvo, slovenska sodišča ne delujejo neodvisno, je slovenski javnosti že dlje časa dobro znana stvar, čeprav se o tem v režimskih medijih ne piše veliko, saj njihovi novinarji pogosto ne opravljajo svoje obrti, temveč delujejo bolj kot družbeno-politični delavci, ki ne raziskujejo, kritično ne ocenjujejo dela politikov in sodnikov, temveč s svojim molkom pravzaprav podpirajo vladajoči aparat. A vseeno nas je kar malce presenetila osebna izpoved nekdanjega ustavnega sodnika, zdaj vrhovnega sodnika na Vrhovnem sodišču RS, Jana Zobca, ki je v ponedeljek objavil svojo kolumno na pravniškem portalu Ius info. Zobec namreč opisuje šokantne podrobnosti delovanja nekdanjega predsednika vrhovnega sodišča, Branka Masleše. Med drugim se je obdal s piarovci, ki so bili prej prav novinarji omenjenih režimskih medijev in so bili v prvi vrsti za napade na določene sodnike, ki niso sodili po njihovih pričakovanjih. Eden izmed njih je tudi Sven Berdon, ki je pred tem vrsto deloval na Dnevniku.

Sodniki so nežna in tenkočutna bitja, piše v svojem blogu Jan Zobec.Nekateri predvsem do sebe. Tako zelo, da do grehov svojega ceha kritičnim kolegom sodnikom, ki motijo mir in lagodje vladajočih sodniških korifej in njih oprod, grozijo kar z disciplinskimi sankcijami – še posebej, ko so v javno izpostavljenih nečednostih prepoznali lastna početja,” preberemo na Ius info. “Zanimivo je, da več, ko ima posamezni imenitnik v sodniški hierarhiji oblasti, ali si domišlja, da jo ima, bolj se, v nasprotju s pričakovanji o intelektualnem diapazonu nominalnega justičnega mogočneža, oži polje njegove strpnosti do kritičnih pogledov in stališč, izraženih s strani njegovih kolegov in kolegic,” piše o svojih sodniških kolegih Zobec, a jih na začetku svojega zapisa sicer ne želi poimenovati. Seveda večina kritik leti na Branka Maslešo.

Povprečen Slovenec je po mnenju zgoraj omenjenega sodnika dovolj naiven, da ne bi pričakoval, da se bo sodniška hierarhija, ki ne samo, da ne pripada in tudi ne sme pripadati nobenemu političnemu polu, ampak se proti njim, kadar napadajo njene člane, celo bori, nagibala na levo ali desno smer. Povprečen Slovenec pričakuje, da bo torej t. i. tehtnica ves čas vodoravna. A vendarle Zobec opozarja, da v režimskih medijih za naše sodnike velja, da so izvorno dobri, nepristranski, neodvisni in nezmotljivi. Prav tako je Zobca zmotilo, kako takrat šefa vrhovnega sodišča to ni motilo oziroma je venomer modro molčal. Tudi takrat, ko bi moral. Oglašal se je le, ko so se sodišč lotevali konservativni mediji. “Visokega sodniškega neba to ni motilo. Je kratko malo obmolknilo. Povsem drugače, kot takrat, ko so sodnike napadali intimidatorji iz nasprotnega ganga. Takrat je, in prav je, da je, zagrmelo in zarohnelo,” cinično pripomne.

Jan Zobec (Foto: STA)

Berdon kot novinar Dnevnika deloval kot neuradni piarovec Branka Masleše
Sven Berdon
se je še kor urednik kronike na Dnevniku večkrat postavil za zaščitnika sodnikov in v tem imenu obračunal z določenimi mediji, znan je predvsem primer Reporterja. Berdon je bil takrat ogorčen, ker so si pri Reporterju drznili kritizirati delo okrožnega sodnika v Ljubljani, Gorazda Fabjančiča, ki je oprostil Dragana Tošića in ostale v zadevi Balkanski bojevnik, višje sodišče pa mu je sodbo sesulo. Berdon je bil celo prepričan, da sodnike sploh ni dovoljeno fotografirati, niti na ulici ne, čeprav so javni funkcionarji, ki izvršujejo sodno oblast. Že takrat se je govorilo, da Berdon pravzaprav deluje kot neformalni piarovec sodišča.

Zobec zdaj opisuje svoj junijski povratek z ustavnega na vrhovno sodišče, ko ga je šokiralo, da je med piarovci dejansko našel tudi ime Svena Bordona: “Takrat mi je prišel v roke telefonski imenik najvišjega sodišča v državi in sem ostrmel. V množici vse-sodno-upravnega, projektno-strukturalnega in v-očeh–ljudstva-lepo-podobo-sodstva-ustvarjajočega personala, ki je v devetih letih in pol proliferiral kot huda oblika raka, sem med kar štirimi piarovci (mimogrede, Ustavno sodišče nima niti enega – uredništvo nekega političnega tednika pa zgolj enega novinarja več) na plačilni listi najvišjega sodišča v državi uzrl ime starega znanca – koga drugega kot prej omenjenega gangovskega intimidatorja neposlušnih sodnikov.”

Novinar Mitja Lomovšek Berdona povezoval z afero Baričevič
Sicer pa se je pred časom o nekdanjem Dnevnikovem pisunu Bardonu razpisal tudi nekdanji novinar Mitja Lomovšek: “Seveda ste s to osebo piarovec mislili Svena Berdona – posiljevalca svojih psov: dog in bulmastifov ali vzornika Saše Baričeviča, ki leta 2011 ni zamudil priložnosti, da ne bi napadal Dragico Kotnik, ki si je upala raziskovati, kaj se je dogajalo v garaži na Oražnovi. 30. septembra 2014 je namreč v Dnevniku že objavil vsebino zmazka obtožnega predloga.”

Okrajno sodišče v Ljubljani je 21. junija 2017 sprejelo sklep, da se Kazenski postopek pod opravilno številko III K 26388/2012 konča samo za Dragico Kotnik, ne pa tudi zoper Mitjo Lomovška, zaradi česar so se pritožili tako Kotnikova, Lomovšek in tožilec iz Krškega Bogdan Matjašič. Višje sodišče teh pritožb še ni obravnavalo, zato tudi postopek zoper Kotnikovo še ni pravno formalno končan. Je pa vseeno bilo dovolj, da je Berdon postal piarovec na vrhovnem sodišču.

T. F.

 • dr Janez Sveti

  Organizacija obvladuje Slovenijo!
  DR Janez veti genij

  • anzek

   Ne vem zakaj to “organizacijo” ne poimenuješ s pravim imenom: UDBOMAFIJA!!
   Pa tak genij kot si, no…

   • dr Janez Sveti

    Lahko jih imenujem tudi Kekci, če želim. To s tvojimi čustvenimi izpadi nima prav nobene zveze. Zmedenec.

    DR Janez Sveti genij

   • Caetano

    Tako ime “Organizacija” so si sami nadeli… mi pa vemo od kje izhajajo. Da so udbaski rdecepetniki.

    • samsara

     Sfukatorji, totalni sfukatorji ni tepihovalci so tudi zraven.
     Poleg zagrizenih sovražnikov slovenskega ljudstva, kulture, običajev, tradicije…

   • samsara

    Imam vtis, da zadnja desetletja napreduje evolucija te organizacije vztrajno v smeri, ki bi jo morda že lahko poimenovali kučomafija. Ali pa je slednja le ena izmed vej oz. lovk.

   • xtc

    Ma pust pedofila on se spozna le na naoljene k***** in lulčke.

 • Nesramnež, Dragico Kotnik si napadal, osebo, ki je želela razkriti, kaj se je godilo psom v garaži. Drhal jih je mučila, posiljevala, …Lump, koliko dnarja so ti dali za to.

 • Viktorh

  Rdeča banda!

 • Caetano

  Gospoda Jana Zobca zelo spostujem! Me veseli, da je po novem sodnik na vrhovnem sodiscu.

 • Olga_10

  Potrebujemo več strokovnih, poštenih in pokončnih sodnikov kot je gospod Jan Zobec!
  Skorumpirance in pokvarjence, v medijskih in sodniških vrstah, pa je treba odstraniti s položajev in jim vzeti licenco za delo!

 • Zima prihaja

  In zdaj jaz vas vprašam …..

 • samsara

  Levičarjem so blizu vse najraznovrstnejše deviacije, kaos, moralni razkroj, hkrati pa skrb za lastno materialno preobilje na račun izkoriščanih in teptanih.

 • Franjo Trojner

  Bulmastifi vračajo udarec! Pasjejbcem je odklenkalo, vse skrito in prikrito se počasi razkriva in kaže na vso dekadenco v vrstah rdeče pasjejebske/pedofilske mafije. Padli smo zelo nizko, nižje skoraj ne gre. Da, neizbežno prihaja čas obračuna in moralnega očiščenja naše družbe, politike! Nujno bo potrebno izbrati stran, vem, da BO predramljen SLOVENSKI DOMOLJUBNI ROD izbral stran, ki bo za vedno iz naših krajev pregnala vso rdečo pasjejebsko/pedofilsko mafijo.

 • MižekFiga

  Dr. Danülo Türk še vedno honorarno (stric iz ozadja) in skrito vodi Udbo. On se je odločil za Maslešo mimo priporočila ustavnega sodišča.

  • MižekFiga

   Nekoč se je sindikalist Semolinič pritožil, da bi bil raje kaj drugega, pa je dobil uradni murglski odgovor, da to pa ne, ker je dogovor, da vsak obdrži svojo zadnjo funkcijo v CK, kakor je pač ddr. Kučanu najbolj odgovarjalo, torej nič več rotacij!

 • Janez

  Dobro jutro vsem – Bog vam ga daj!
  Ja!
  Tole je pa res – en res ok
  PRAV DOBRO REALEN PRISPEVEK !
  O
  MALVERZACIJAH,
  KI SO SE DOGAJALE VERJETNO NEKAKO TAKO KOT JE OPISANO- ZGORAJ !
  NA
  GROZA – OZ. ŽAL RESNIČNO – VRH. SODIŠČU V NAŠI LJUBLJANI ! V zvezi s konstruktom Patria.
  Meni
  je ena moj znanka !

  PRAVNICA

  NA VISOKEM POLOŽAJU NA TEM ” M A S L E Š E V E M ” VRH. SODIŠČU !
  TEDAJ,
  KO JE BILA SODNA ZLORABA ” PATRIA” NA VIŠKU – POVEDALA SAMA OD SEBE,
  DA
  JE
  SODNO SODNIŠKO OSEBJE BILO SKLICANO – PRED GLAVNO OBRAVNAVO “PATRIE” LETA 2014 !
  NA EN

  “USKLAJEVALNI ” NEURADEN S E S T A N E K !
  KJER
  SO SE – BAJE – VNAPREJ ” D O G O V O R I L I – O ” RAZSODBI ” IN ZAPORNI TER DENARNI KAZNI !
  ZA
  G. JANŠO, TONETA K, Za g. ČRNKOVIČA ITD
  In?
  NA
  GLAVNI RAZSODBENI OBRAVNAVI – SO BILI – BAJE – LE PREBRANI “SKLEPI” – PREJ DOGOVORJENI !
  Gospa,
  VISOKA USLUŽBENKA SODIŠČA,
  KI
  MI JE SAMA OD SEBE
  TO PRIPOVEDOVALA – JE VISOKOETIČNA, NIKOLI NE LAŽE ITD. Torej ? L.r. JANEZ K. KOMENDA

  • RATATA

   Ta visoka uslužbenka je ok visoka uslužbenka itd.

   • Janez

    Ja !
    Kar – ” visoko ” je !
    A bila je znervirana,
    ker “najvišjega Masleše” ni smela – opozoriti na pravne nepravilnosti.
    Če – bi
    KRITIZIRALA Maslešo – DIREKTNO?
    Bi doživels usodo tožilke – cenjjene gospe Kotnik.
    Pa ?
    JE POVEDALA MENI.
    Ker ve,
    da bom “pravno sramoto Patrije” – spravil v javnost .
    In
    ne povedal, kdo je ona, visoka pravna oseba z. Vrh. sodišča. L.r. J. KOMENDA

  • MižekFiga

   Ja, je bil na Ptuju sodnikom in sodnicam posvečen Kosov seminar o ravnanju z obtožnico Patrija!

 • RATATA

  Sven, bidon, sodni piar n.sol.o., udba.net pokvarjenec.

 • xtc

  Sloensko sodstvo je treba popolnoma raznati,kajti to ni več sodstvo ampak servis ultra leve opcije za vzdrževanje na oblasti,žalostno pa je to ,da je vseskupaj zlizano z novinarstvom,v bistvu gre za čisto legalno mafijo.

  • dež

   Zato sem že večkrat napisal, da je ob prvi priložnosti potrebno javno upravo brutalno očistiti te nesnage. V policiji, tožilstvu, pravosodju in šolstvu.

 • Anthon

  Če je v komentarjih na neki način dopustno tipkati površno (v resnici tudi to ni prav), pa za članek to ne velja. Torej ne “naj”, ampak “nas”; in nikakor ne narečni “pripomne”, vedno le “pripomni”.

 • domovina mili dom

  Sodniški ceh se bo nevtraliziral od znotraj. Nobena zunanja intervencija ne bo zalegla. Bo nastopil čas, ko bodo pošteni sodniki od znotraj naredili revolt in čistko, ter izpljunili to rdečo komunistično navlako.

  • Silka

   Naj Vaša misel seže čim prej v Božja ušesa in ušesa poštenih sodnikov.

   • domovina mili dom

    Z Božjo pomočjo, da “vlije” tudi pamet opranim volivcem.

 • Commie Disposer

  Otroci, vnuki ?

 • ahnenpass

  Zakaj nabijate ene in iste nerazumljive, polstrokovne termine, ki sami po sebi itak ne pomenijo ničesar?
  Kaj mislite z “neodvisno”, glede na kaj ali od koga, saj to se ne da, neodvisno je samo beseda, ki nam pomaga razumeti neko smiselno strukturo širših stavkov.

  Drugače povedano, če sodišča ne sodijo v skladu s splošnimi etičnimi vrednotami in zakoni znanstvene skupnosti, potem so to navadni zločinci proti človeštvu, njihovi sodelavci in ovaduhi, navadne barabe pokvarjene, ne glede kakšen družbeni status uživajo in koliko denarja imajo. Pardon, status je pomemben, ker so se na njega posrali, zdaj jih je pa strah pred maščevanjem njihovih nedolžnih žrtev in norijo za vsako malenkost.

  • Luiggi

   Porka dus si fajn povedou/la

 • Ana Job

  Jasno, kot beli dan je, da slovenska sodišča delujejo pod udbovsko komando in ravno tako policija.

  • Hun

   kaj se idealno vid pr B.bojevniku..?

   • Ana Job

    Kako so se vsi najvišji vpleteni maznili ven in kako jih tožilstvo ne upa obelodaniti, ker ima mafija RS v svojih krempljih in morajo špilat, tako kot oni rečejo. Veliki preprodajalci so vsi povezani z udbo ali bivši udbo agenti. Itak je Udba prva začela švercati mamila v Yugoslavio. Se spomniš, kako so bili v Beogradu zasvojeni skoraj vsi otroci JLA uslužbencev?

    • Hun

     sojenje se traja na Visji instanci..

     • Ana Job

      Oba veva rezultat. Tudi morilca od Miša so našli, pa ga v spremstvu 5 blindiranih avtomobilov poslali v Srbijo, ker ga je prišla iskat srbska policija gor k nam. Meni je vse jasno, kako država funkcionira in tebi tudi domnevam. Pravna država – pravljica za lahko noč.

     • Hun

      in kaj bos komentirala, ce bodo obsojeni?

     • Ana Job

      Da se je zgodil čudež! Tudi Hartman je bil obsojen in se je imel noter bolje, kot zunaj.

     • Hun

      a si bila z njim notri, da ves kako se je imel? Cudez bi bil, ce bi Bavcarja obsodl na 20let al pa Jankovica ne pa B.bojevnike..

     • Ana Job

      Paznik mi je povedal, kakšne super ugodnosti je užival in hrano iz restavracije..

     • Hun

      kaksne super ugodnosti v zaporu? hartman je bil v hisnem priporu, na dobu pa ni moc dobibavat hrano iz restavracije…

     • Ana Job

      Hartman je bil pred leti zaprt in je sedel.

     • Hun

      pred leti je bil v priporu v celici, ki si ji rece dvojcek…probaj enkrat to celico pa pametuj o super ugodnosti, Ana

     • Luiggi

      Probajte rajsi nekaj takega,kot smo probali mi na Golem otoku!!!

     • Hun

      ti si kj probal

 • Janez

  POŠTENI SODNIKI !
  IZLOČITE
  IZ SVOJIH VRST ” SODNIKE NA PARTIJSKI UKAZ” .
  Sramotijo slovenska sodišča. In delo ok , korrektnih – sodnikov, tožilcev iitd. L.R. J. KOMENDA

 • Jana učak

  Ta Zobec je najbrž Zlobec , ja kaj vse nakraca, pa to naj bo vrhovni sodnik! ??? Neverjetno!!!

 • baubau

  da vas to še kar “preseneti” je pa meni nepojmljivo-mar ne veste kje živite?

 • Janez

  PA?
  Ex SODNIKA MASLEŠO IN Z NJIM POVEZANE !
  TUDI. –
  V PRIJAVNO, TOŽILSKI POSTOPEK – ZARADI VERJETNE Z L O R A B. E – S O D S T V A. !
  V
  zadevi Patria ! Parlamentarci naj to sprožijo. Ta “Sven” je dokaz – ZLORABE ! L.r. J. KOMENDA

 • primsek

  Vedno poskušajo kriminalci razvrednotiti pravni sistem, ne samo Al Capone in ne samo Trump ali Nixon, odstavljeni predsedniki USA. Zato je seveda normalno, da tudi Vjajcehodec, ki so mu našli 400000 eur premoženja sumljivega izvora (ne vemo, kje je ostalih 20 mio, nekaj pri Zagožnu, okoli 840000 eur, ostalo oprano) in ki noče dvigovati pošte, ki se izmika sodiščem, preko svojega fašističnega in antisemitskega prijatelja Orbana zganja propagando proti sod nikom in sodstvu. Kot je rekel Kučan v Novi Gorici na pogovoru z Borutom Pahorjem kot moderatorjem ob Depali vasi : tej opciji so dovoljena vsa sredstva, najprej diskreditacija, potem likvidacija

  • janez zorman

   Pijača in ostale opojne substance naredijo največ škode možganskim celicam; seveda tistim, ki jih imajo.

   • primsek

    razen tistim, ki imajo zaradi bivanja v psihotičnem Iznoriškem kraljestvu možgane že tako okvarjene, da jim ne pijača, ne opojne substance ne škodujejo več, ker so dosegli najvišjo možno stopnjo debinosti. ob izključitvi Čuša iz SDS se je pokazalo dvoje : da obstajajo tisti, ki so za “domoljubne” komentarje na portalu, ki so ga prodali Orbanu, plačani, in da podmladek SDS lepo vleče koko, tudi pred kamerami, in da jim ne škodi, ker jim nima kam udarit. vsaj ne škodi pol toliko kot iz abrankov narejeni piškotki za medijske resnicoljubneže, ki jih dobivajo od velikega poznavalca in ljubitelja Joya in Atosa , presvetleta klerokdrajska Gorenaka Piškotka

    • Janez

     Ha, ha ?
     A ti pa še kar? Piješ in piješ ?
     Saj?
     TO O ČEMER PIŠEŠ – SO TEME ZA MNZ PREISKAVE ?
     Zakaj?
     Ti o tem pišeš? Saj te bodo tisti z MNZ ? Za ušesa. L.r. J. KOMENDA

     • Luiggi

      Dej ga srat Janez,MNZ je zguba cajta,treba bo stvari uredit glih tle na tem portalu!

    • Peter

     Madona, ti si pa že tok brihten da ti že mal škoduje.
     Oj lej, vzem si čas pa napiš tri komentarje, ni treba vse u enga na silo stlačit, no.
     Razen če si za minutko ušu pa morš koj nazaj, pol pa že, no…

    • KIKI

     Kokodakaš, ker ne poznaš zgodovine! Po moje niti romana Slovanstva “Pod svobodnim soncem” nisi prebral ! Tvoj razpon osebnega “razmišljanja” je iz
     Yugo tednika “Tovariš” ..stari izvodi (novega ni – nadomešča ga Mladina )!

   • samotoje

    Tip je nepopravljivo prizadet in tako obseden z manjvrednostnimi kompleksi, da mu je verjetno kar hudo živeti Malce sem poškilil v njegove bolestne izbruhe besa: Janša, SDS, vsi “desničarji po vrsti. Najhuje pa ga mori Janša. Revež se mi smili.

  • Janez

   A?
   Si se ga spet nacukal? Kaj pa to piješ ? Špirit s pelinom? Ta ” zelenga”?!
   VTIKAŠ SE V ZADEVE,
   KI SO V PRISTOJNOSTI ORGANOV MNZ. Saj. Te bodo tisti z MNZ za ušesa. Se zdi. L.r. J. KOMENDA

  • KIKI

   Lepa Anka kolo vodi,
   kolo vodi in govori;
   kolo vodi in govori.
   Aj sam lepa,
   aj sem mlada…..

   Ti pa mešaš jabolke in hruške, vendar boš vso gnilobo moral požreti
   sam! Upam, da te takrat tvoj striček Kučan ne bo pozabil ! …
   Za tiste viške denarja pa kar Kučana vprašaj in poglej od kje je
   denar od orožja odhajal : iz Sarajeva ! Orožje v Bosno, denar iz
   Bosne v Mehiko in Švico!

 • Hun

  Maslesi se na fac vid da ga je prevzel sindrom bozanstva

 • janez zorman

  Kje je sedaj Spomenka, da bi “zaustavila levico” !?

  • Peter

   I kje, še vedno ustavlja desnico, no…