Razmere v Beli krajini z varnostnega vidika katastrofalne: Številni Belokranjci kličejo domov in domačim naročajo, naj se zaklenejo v hiše

Foto: Nova24TV

Na naše uredništvo se je obrnil prebivalec Bele krajine, ki je zaskrbljen nad številom migrantov, ki so na nezakonit način vstopili v našo državo. Ob tem je predložil fotografijo skupine migrantov, ki se brezskrbno sprehaja po Sloveniji – da ne bodo zopet nekateri nejeverni Tomaži glasno razglašali, da povečanega vala migrantov ni in da gre zgolj za desničarski populizem. Gre za realnost, katere se še posebej zavedajo policisti, ki varujejo mejo, in zaskrbljeni prebivalci obmejnih mest, po katerih se migranti brezskrbno sprehajajo. 

Minuli konec tedna so slovenski policisti prišli na sled 92 tujcem, ki so nezakonito prečkali državno mejo na območju Bele krajine. Migranti, ki so državljani Afganistana, Alžirije, Egipta, Irana, Libije, Maroka, Nepala in Sirije, so po navedbah STA zaprosili za mednarodno zaščito, nato pa so bili odpeljani v azilni dom. Belokranjski policisti so migrantom na sled prišli med opravljanjem nalog varovanja državne meje, in sicer na območju krajev Učakovci, Dolenjci, Vinica, Gorenjci, Črnomelj, Zilje, Drežniki, Vukovci, Miliči, Preloka, Rakovec, Drašiči in Železniki.

“Včeraj je potekala seja občinskega sveta Črnomelj. Največ klicev v zadnjih dneh sem prejela na temo, ali se bo Kolpa res zaprla za kopanje,” je pred dvema dnevoma zapisala občinska svetnica v Črnomlju mag. Maja Kocjan, ki opozarja na situacijo v Beli krajini, kjer se zaradi prihoda vedno novih in novih migrantov razmere poslabšujejo. Po njenih navedbah pa naj bi sedaj slovenska policija ilegalne migrante vračala nazaj na Hrvaško.

Odgovor črnomaljske županje Mojce Čemas Stjepanovič je bil, da se Kolpa ne bo zaprla ter da policija in vojska obvladujeta situacijo. Spomnimo, da je v tem tednu prišlo na nasprotni strani Žuničev (hrvaška stran) do napada policista s strani ilegalnega migranta ter so bili policisti primorani streljati. “V teh dneh so sicer naši policisti končno začeli vračati migrante na hrvaško stran. Škoda le, da tega niso počeli že od začetka in do takšnega navala in utopitev sploh prišlo ne bi. Na to možnost sem jih opozorila že pred meseci in so bili s to možnostjo že seznanjeni, pa tudi zakonodaja tako določa,” poudarja Kocjanova.

Migranti so nas opazili in nas klicali na drugo stran reke Kolpe. (Foto: Nova24TV)

Nekaj več kot 30 odstotkov nezakonitih prehodov na območju policijske postaje Metlika (Bela krajina)
Policijska uprava Novo mesto nam je sporočila, da so do vključno 5. junija letos pri ilegalnem prestopu meje prijeli 1.221 oseb različnih državljanstev, pri čemer pa se kar 60 odstotkov primerov ilegalnih prestopov zgodi na območju policijske postaje Črnomelj. V enem primeru so vlomili v lesen pomožni objekt, v drugem pa je zagorela skladovnica drv, kjer je ogenj, ki so ga zakurili, ušel nadzoru. Na območju Policijske uprave Novo mesto so letos v prvih petih mesecih obravnavali 242 primerov ilegalnih prestopov in pri tem prijeli 1.094 oseb. Približno 60 odstotkov primerov nezakonitih prehodov se dogodi na območju policijske postaje Črnomelj, nekaj več kot 30 odstotkov na območju policijske postaje Metlika (Bela krajina), nekaj manj kot 10 odstotkov pa na območju policijske postaje Brežice. Do vključno 5. junija letos so na območju policijske uprave pri ilegalnem pristopu meje prijeli 1.221 oseb različnih državljanstev. Hrvaškim varnostnim organom so vrnili 229 oseb, ki so ilegalno prestopile državno mejo, od tega samo v prvih dneh junija 151.

Prebivalce obmejnega območja mineva potrpljenje
Medtem ko Policijska uprava Novo mesto občanom predlaga, da naj ne opuščajo običajnih (samo)zaščitnih ukrepov za varstvo premoženja, o pojavu sumljivih oseb pa naj nemudoma obvestijo policiste na številki 113, pa prebivalce obmejnega območja mineva potrpljenje. Ena izmed prebivalk Črnomlja je na Facebooku zapisala: “Vsi tisti, ki še vedno mislite, da je tole z migranti paranoja stranke SDS, pridite te dni v Črnomelj. Policijske sirene, marice, helikopterji non stop. Pravkar bila 200 m od naše hiše priča aretaciji skupine migrantov. Sin ravno na poti iz šole, občutek grozen.”

Eden od prebivalcev Bele krajine pa je zapisal: “Razmere v Beli krajini so z varnostnega vidika katastrofalne. Številni Belokranjci, ki ob 22.00 začenjajo nočno izmeno v Revozu, kličejo domov in domačim naročajo, naj se zaklenejo v hiše. Številni prosijo za premestitev v dop. ali pop. izmeno, da so ponoči lahko z domačimi.” Kot lahko na podlagi policijskih podatkov vidimo, se število migrantov povečuje, fotografije zaskrbljenih prebivalcev obmejnih krajev pa kažejo, da se jih veliko izmakne policistom.

N. Ž.

 • Matt von Glanz

  A je kdo doma ob meji?

  • stajerc5

   Seveda so, migranti…

 • šmentanamuha

  Zločinska politika nad državljani Slovenije se nezadržno nadaljuje. Spodaj so podpisani Cerar, Židan, Erjavec in Mesec.

  • Franjo Trojner

   Šarca in Bratuškovo si pozabo!

 • zoro

  če se želimo rešiti migrantov oz. bolj točno alahovih podganjih iztrebkov moramo najprej obračunati z domačimi eu izdajalci – narodnimi veleizdajalci

 • Tine Hlade

  ali ste zavarovali migrante pred točo

 • Bahadur

  Za varnost priporočam nakup nemškega ovčarja, kraškega ovčarja, šarplaninca, rottweilerja in podobno. Spuščenega na ograjenem dvorišču.

  • KAPIBARA

   Kaj pa kratka 9 ?

   • Bahadur

    Za to rabiš orožni list, tvoja dejanja niso zavarovana. Zastreljen migrant bo velik revček, tebe pa bodo mediji javno linčali, brez skrbi ne bodo objavljene samo tvoje začetnice, temveč tudi naslov, v katero šolo ti hodijo otroci itd. Za prvo silo je že vsaj nekaj če se namesti table z opozorili pozor hud pes.

    • KAPIBARA

     AAAhhh ne tko.. v mislih imam origonalno trilogijo filma “Maščevalec” katero je začel Chareslho De Bronson !! ponovil jo je pa, sedaj Bruce ti ga na Vilis..
     Seveda je pa v igri 100% Izrael recept: V glavo..

 • Edi Puc

  …. pa se SAMOORGANIZIRAJTE….. ponovno ustanovite vaške straže…… pod novo vlado če nebo Janševa, bodo migranti DOBRODOŠLI

 • JJ-mora uspeti sestaviti vlado, sam to je rešitev.

  • totex39

   To bi bilo za Slovenijo rešitev, vendar zaplankani volivci žal tega niso dojeli.

   • Novakec1

    Volilci so ga izvolil kot absolutnega zmagovalca, samo v tej vukojebini počefurjeni to ni zadosti. Volitve so farsa

 • totex39

  Če poslušate intervjuje z ljudmi od režimskih televizij vsi govorijo, da migrantov niso veliko videli in srečali. To pomeni, da jih komunisti strašijo tudi na tak način, da bi prišla resnica na dan.

 • Zgornji

  ŠARKOOO , A BOŠ KEJ REDA NAREDU ??? NIČ ??? JA, POL GA BO PA JANŠA MOGU, ČE Z TABO NI NIČ !!! ! !!! AMENNN !!! ! !!!

 • ljubinica

  Vlada pa zgleda, da bo skrajnolevicarska.
  Ha ha .
  Sarec bo odstranil zico, Kucan, Fajonka in Kordes bodo migrante pricakali z “wellcome” ….
  A bodo levicarji namestili migrante v Murgle in v vikende privilegirancev iz centra Lj., ki so mnozicno volili komuniste?

  • centurion

   Violeta bo nastavila mednožno vazo za willcommen.

 • Anton

  nedolgo tega , sem pisal, da bo v skladu z dano situacijo,katero so zakuhali degenerirani birokratje iz Brusja s pijancem, starim kozlom Juncklerjem na čelu in nemško kanclerko Frau Merkel, prevzeti pobudo po lastni varnosti, vsak državljan sam. Treba se bo oborožiti s ognjenim orožjem in braniti svoje domove, kajti računati, da ti bodo policisti priskočili na pomoč je kajpak utopija.

  sarkazem press

 • Franjo Trojner

  Gardo, gasilce, vaške straže, lovce in ostale domoljubne prostovoljce je potrebno poslati na meje, če jo že policija in SV ne sme, ne zmore varovati.

  • Fuimo

   Ej sm mlad PRVI SE JAVIM KOT DOBROVOLJEC! Sam čakam da Janša ustanovi nacionalno gardo kot je obljubu!

   • centurion

    Sva že dva.

 • montyamp

  Kaj na hrvaškem imajo spet kakšno olujo ???
  Zakaj pa ti migranti rinejo v Slovenijo , Srbija jim je bliže ???!!!
  Kaj pa na to porečejo MURGLOSRBSKE ENOTE v Sloveniji ???
  Kaj pa njihov general žvepleni pritlikavec ???

 • Jan Kovalski

  Kaj take izjave: “Policija in vojska obvladujeta situacijo.” pomenijo?

  A kot tista, ko npr. gori 100 hektarov gozda pa gasilci pravijo, da je požar pod nadzorom?

 • rubec

  Slika me spominja na moj najljubši roman Alexandre Dumasa Štirje inženirji.

  • macon

   Štirje raketni znanstveniki. Raketo bodo sestavili iz ruzakov in poleteli čez Kolpo.

 • montyamp

  To bo serpentinšek uredil .
  Baba je žaba , žvepleni pa človek ni .

 • zaton

  Naši politiki si zatiskajo oči in mirijo, da je vse pod kontrolo, he he. Počakajte še malo, ko se bo na mejo zgrnilo na tisoče migrantov in ne bodo mogli več nadzirati situacije.

 • centurion

  Nesramneži, desni ksenofobi.
  Družinici, na obeh fotografijah, z malimi otroki in starčki ter
  nemočne mamice prepuščate ulici, na poti v neznano…
  Srce parajoče…..

 • Lisjak

  Glede na število komentarjev vidim,da se bomo počasi navadili.Edino kar levaki res znajo je kako manipulirat z narodom saj nam po kapljicah dozirajo,da smo si za migracije sami krivi in na koncu bodo sprejeli nekaj kar v normalnih razmerah ne bi mogli saj se bo večina strinjala.

  • Igor Kavalar

   Sej to je njihov cilj, minimizirat problem kolonizacije in protizakonitega ravnanja oblasti.
   Oni dobro vedo, če jih pride veliko naenkrat da bo vik in krik med prebivalci in gospodarski kolaps države.

   Če jih pa spuščaš v državo kontrolirano po malo tu in malo tam (in to se dogaja kot vidimo organizirano, avtobusni prevozi, pot preko 10 držav). Brez povezav uradnih oseb in kriminalcev to ni možno.

   Na začetku se vpliv migracij še ne opazi tako drastično, po kakšnih 2,3 letih pa dobiš cela getoizirana naselja z svojimi pravili igre.

   Takrat bodo pa problemi veliko večji, ker gre za notranjo okupacijo.

 • južnificirana_si

  25 let volili levico, zdaj pa naj se zeklepajo v hiše

  • xtc

   To je božja kazen,kar naj jo še volijo naprej,-tepci,

 • xtc

  Izraselski način za nadzor meje,če jo kdo skuša prestopiti ilegalno,pa bo kar konec.

 • Olga2345

  Zakaj niso šli na volitve? Kar naj se zaklepajo!

  • Friderik Peršič

   Olga , no …pa kje je tvoja tako opevano krščansko sočutje , pa to so vendar naši Slovenci , rojaki …

   • Olga2345

    To so ljudje, ki so na murglski kloaki razlagali, da “so solidarni”…in jih “ubogi, premočeni, premrazeni” ..ne motijo, da ni veliko vdorov v Slovenijo..Torej?

    • Friderik Peršič

     Si bila zraven ali ti je to povedal nekdo , ki je slišal od sosedove Micke …?

 • ljubinica

  Kucan mi deluje demonsko. Enako kot Soros.

  • pajot

   Bog ve,če si nista celo v žlahti. Zelo sta si podobna in oba sta Madžara.

 • Igor Kavalar

  Kaj zgornjim 6 iz slike preprečuje ropanje, posilstva, umore, terorizem?

  • Aron

   Isto kot tebi. Da velika vecina ljudi pac ne ropa, mori in posiljuje.

   • Igor Kavalar

    lol.

    To sploh ni res, velika večina tega ne počne, ker gre za civilizirano družbo ljudi, ki se je zavezala da bo spoštovala norme in zakone te države. Ampak tudi, če zakoni obstajajo potrebuješ še zmeraj vojsko in polciijo, da jih ščitijo ker brez tega bi tudi zakon bil kršen.

    Zanašat se na dobro voljo posameznika je malo iz trte izvito, ker grem stavit, da je skoraj vsak v tej državi v 95% v življenju že ukradel nekaj. (pa magari samo čigumi). In noben me ne bo prepričal, da brez zakonov, policije in vojske bi bilo stanje

    Ti migranti so kršili 1. glavno pravilo vstopa v državo, ustaviti se na meji, pokazati potni listo in vizo! Noben me ne bo prepričal da gre za ljudi, ki bodo sledili zakonom te države ali da bi se bali policije, da nebi storili kaznivih dejanj, ker so ga že storili!

   • macon

    Drži, vendar imajo prag jeze nižji od nas, ker so iz vročih krajev in vzgojeni, da moško popizdijo na grdo besedo ali kretnjo. Poleg tega je njihova bedna situacija tista, ki naravno sproža jezo in frustracijo v njih, poglej jih na fotografiji, to so usmiljenja vredni reveži.

    Potem je še kulturni problem islam, njihove predstave o osvajanju ozemelj in podrejanju domačinov islamu, srednjeveški odnos do žensk in šibkejših, neznanje in pomanjkanje delovne etike. Prihajajo iz skorumpiranih zasvinjanih represivnih okolij in to nosijo s sabo.

    Vi levi v bistvu lažete, da se dobro vrača z dobrim, vendar to ni res in vsi odrasli to dobro vemo. Zajebe te tudi najboljši prijatelj, vsi smo bili že kdaj izdani, če smo se zapletali v iskrene odnose.

   • KAPIBARA

    Eden pa je ŽE preveč- bodi naj, tvoj bližnji, žrtev tega tvojega razmišljanja, češ: Saj te ni večina… BEBO !

 • Artur

  Nč bat Serpentinšek bo te “reveže” vse pogostil na naš račun kultiviral in asimiliral Šamija bo postavil za prevajalca in to vse za dobrobit njihove sodobne svetovljanske multikulti Zlovenije zato, da bodo od zdravega jedra EU na katerega prisegajo dobili obilne pohvale in nove pufe za tiste številne naše na socialnem dnu pa jim bo svetoval naj, če že potice ne morejo jesti naj prešaltajo na bolj dietno prehrano kot so skorje posušenega kruha namočene v prežganki ali pa tu pa tam kakšni makaroni in temu podobni dietni prehrambeni proizvodi a ne zabeljeni ali pa še to ne ampak dietno prečiščevanje samo z vodo.

 • FG 42

  A ni bila Bela Krajina leglo komunistićne revolucije? Naj zdaj imajo, za kar so se borili. Vsakemu levićarju dva Ahmeda na dom, da se podgane potolčejo med sabo.

 • lado

  centurion-ćić!!!in tebi podobni!!! vzemite domov te “reveže”,v nekaj dneh bote videli ,kdo bo revež ,bedaki !!!! kri ni voda ,še posebaj v islamu ,TO SO KLAVCI ;sem bil v arabiji in brez pravic ,a ne vidite kaj se v evropi dogaja ;KRETNIČARJI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! polmesećni in njegova golazen so vampirji slovencev ,izdajalci SVOJEGA NARODA ;STREZNITE SE ,pa HITRO NA CESTO IN NAGNAT Z SVINCEM IN BATINAMI VSE LEVE IN MIGRANTE ,HALALCE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kje ste PLAĆANCI “GOTOF JE”???????????? GOTOVI BOMO VSI ,če ne ukrepamo TAKOJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Artur

  Sami mladi junci , bodoča levajzlska udarna pest proti narodu ko bo temu enkrat prekipelo.

 • ljubinica

  Milan je s Stefko ostal sam v dovolj prostorni hisi.
  Sprejme lahko najmanj 6 migrantov. Stefka jim bo pripravljala halal obroke ….
  Hiso je itak napol zastonj dobil od drzave ….

  • Friderik Peršič

   Res je , tako kot polovica države …

   • KAPIBARA

    Bebo, on je dobil- oddrobižil, državno lastnino, katero se takrat NI prodajalo.. za nekaj posvečenih je bil sprejet poseben zakon, za posvečene se pri nas kar zakon sprejme,ne za VSE,
    Tako kot zakon o švicarjih, bebo ali veš kdo vse je nejemnik kredita v švicarjih ??
    bebo bebsti bodi tiho če ne veš o čem je debata !!

    • Friderik Peršič

     No , pa povej kdo vse je se je zapufal v švicarskih frankih …?

 • if

  V RS vstopajoča ilegalna migracija v navezi z levičarji tvori potencial za spopad med demokratično in nedemokratično Slovenijo.
  Prepričan sen v zmago demokratične Slovenije.

  • pajot

   Normalno.Partizanci so med njihovo “slavno,t.i. NOB” večinoma bežali pred Nemci,se skrivali po bunkerjih in ponoči ropali in ubijali domačine.

   • Friderik Peršič

    No , še en butl …povezava med partizani in Emigranti ? Razlaga, na kratko , bo šlo …?

    • pajot

     Ne morem ti razložit,ker imaš prenizek IQ.

     • Friderik Peršič

      No , potem mi poskusi razložiti kot en butl drugemu butlu , bo šlo …?

   • Slovenec

    Drži. Zato pa so nastale vaske straže in pozneje domobranci
    kar ve malo ljudi.

  • Friderik Peršič

   No , ti si recimo temu en navaden butl …ali lahko razložiš povezavo med Levico in emigranti …?

   • macon

    Levica navija, da jih čimveč pride na ozemlje Slovenije in jih tukaj nastanimo in skrbimo zanje. Levica poudarja humani multikulturni aspekt (in je utihnila z očitnim laganjem, kako delavni in izobraženi so ti ljudje), ignorira pa varnostni in kulturni vidik. Nam se v bistvu zapoveduje, da odpremo vrata svojih domov in ko bodo prišleki kaj ukradli in razbili, moramo vse požreti z nasmehom, poleg samoumevnosti, da jih živimo.

    Sledil bo seveda kriminalni nered teh ljudi kot povsod po Evropi. Enklave več sto njih bodo povzročile hude konflikte z domačini, ker bodo migranti zganjali mali kriminal in ne bo več varno hoditi samemu naokoli, predvsem ponoči.

    Pojdi malo na Dunaj in bodi tam par dni ali pa v druga evropska mesta in se vprašaj, če si to želiš zase in za potomce in zakaj nam je tega treba.

    • Friderik Peršič

     Dunaj je levičarsko mesto …? In kdo ti zapoveduje , da moraš odpreti svoja vrata …? Samo eno uradno izjavo bi prosil , mi jo lahko pokažeš …?

     • Friderik Peršič

      Jaz osebno jih nočem videti tu in ravno zato mi gre na živce , ko nekdo poskuša trditi kaj da Levica govori …Juga vam ni bila dobra , no zdaj imate EU pa žrite evropska govna ,…

     • Soave

      Aha ! Pa si razkril svojo bolečino !!

     • macon

      Izgleda ne razumeš prenesenega jezika. Moja vrata so tudi moja dežela, moja ulica in moje dvorišče in po tvoje se lahko samo zaklenem v stanovanje in montiram še kako ključavnico ali kaj? Vsak dan hodim v službo, po opravkih ali pa kar tako, vse to je moj širši dom in ni mi vseeno, če bodo po vogalih postavale skupine muslimanov, ki mi lahko zatežijo, če jim nekaj useka v glavo.

      To se dogaja ta trenutek po vsej Evropi in ne se spakovat, da ni res. Če misliš, da ni res, pomoli nos iz svojega zapečka in pojdi po svetu.

   • Soave

    ali tudi tega ne veš ? Ja, kje pa ti živiš ?

 • RATATA

  Tisti iz Nepala je na poti v naše Alpe na trening plezanja.

 • pajot

  Apeliram na Akrapoviča,da jih v Črnomlju zaposli. Večina je auspuh inženirjev,ki se odlično spoznajo na vinkel kuglo in augenmas.

 • Osti jarej

  …..jp……naravne ujme s pritiskom na knof

 • Friderik Peršič

  Kaj je bebčki desnjakarski , ali ste mogoče pomislili ( vem , da vam to ni močnejša stran ) , da je tole vse maslo vašega Velikega Vodje …? To je bil namreč edini način , da zmaga na volitvah …sicer tudi to ni pomagalo , ker je bebotov vseeno v Sloveniji premalo …

  • pajot

   Mater,zabit si kot šterna. Pardon,kot luka mesec,ki si ga volil.

  • Igor Kavalar

   Oglej si tale 20 minutni video iz interneta, kaj v Evropi poteka, pa ti bo jasno, da to ni nobeno maslo nekega Janše, ampak so to malce večji problemi cele Evrope, ki ti jih noben mainstream medij ne upa predvajat.

   “With Open Gates: The Forced Collective Suicide of European Nations”
   https://youtu.be/K0hD7IffTJs

   • totex39

    To pa je sedaj res neobvladljivo, samo razstrelitev še pride v poštev, teh divjakov.

  • Soave

   Bebo si ti .

 • Osti jarej
 • Olga2345

  Najslabša udeležba na volitvah, je bila ravno v teh predelih (!)…očitno sta Nova 24 in SDS…”pretiravali”…zdaj pa naj imajo, kar so hoteli…Levičarji jim bodo z veseljem ustregli in dodali se kakšen migrantski center…

  • Zgornji

   AMENNN – TOOOČNO TKOOOOO !!! ! !!! Žaaal.

 • Olga2345

  Sloveniji bo bolje, ko bodo slepi spregledali…Očitno se slovenski narod ni sposoben učiti na napakah drugih narodov, ampak mora vse izkusiti na lastni kozi… Šola bo draga!

  • Republic Commando

   Sj veš….sam da ni Janša…pa to

   • Olga2345

    Šla sem na volitve in volila Janšo, ker je to za Slovenijo EDINA opcija! Tisti, ki niso šli na volitve, ali pa so volili levico in Kučanove “nove” obraze, pa naj zdaj uživajo… Človek ima vedno izbiro…

    • Republic Commando

     ko bodo naši novi sodržavljani začeli delati pizdarije….bo spet kriv Janša.

     • Olga2345

      Krivi bodo tisti, ki jim Slovenije ni mar in z Janšo ne bodo šli v koalicijo, ampak se bodo raje odločili za vladavino udbomafije!

     • Zgornji

      AMENNN !!! Žaaal.

    • Marijan Tončić

     Ljudje v Beli Krajini, vsaj ne večina, ne uživajo.

     • Olga2345

      Zakaj niso šli množično na volitve? Kdo jih je rešil 1991? Komunisti?

 • zaton

  Levica je proti Orbanizaciji in Madžarom, pozabljajo pa, da jih ravno Madžar vodi.

 • Bozz

  Prostozidarji izpolnjujejo Albert Pike-ov načrt…

  • zaton

   in Kalergi plan.

   • Bozz

    Vse skupaj pa je Božja sodba nad nami.

    Pregovori 16

    7 Če so človekove poti GOSPODU všeč, pomiri z njim tudi njegove sovražnike.

    Poti večine ljudi zahodnega sveta (Sodoma in Egipt) v uporu proti Bogu danes Jezusu Kristusu niso več všeč.

 • Osti jarej
 • Igor Kavalar

  Za vse ilegalce in za vse kolaborante 308. člen kazenskega zakonika je jasen!

  https://zakonodaja.com/zakon/kz-1/308-clen-prepovedano-prehajanje-meje-ali-ozemlja-drzave

 • Artur

  Tako se stvari streže, naše komunjarske “prime balerine” se večinoma v hlače podelajo samo , če jih kdo od teh parazitskih musličev grdo pogleda zato pa se pripogibajo z “guzo v luft” gotovo pa se najde pri nas tudi kakšen s trdo roko za po parazitskem šerijatarskem zapečenem rilcu, kot tile Poljaki
  https://www.youtube.com/watch?v=rG9cAPQPucE

 • Artur

  Zakaj imajo leva lopovska narodno izdajalska govna rada masovne imigracije :
  https://www.youtube.com/watch?v=Vu1trFe9BsI
  https://www.youtube.com/watch?v=AZtM6NnO-Z0

 • Artur

  Nova24tv ali morda veste,da je ogromna toča včeraj uničevala Belo krajino ?

  • Soave

   + + + + + + o tem je že pisala Ana. Pa je nekam izginilo.
   Ubogi ljudje.

   • Artur

    Moj nekdanji Nm IMV sodelavec iz Črnomlja mi je, ko sem ga pozval kako je bilo in kako jo je odnesel povedal, da je bil pravi pekel parkirani avtomobili razbiti preluknjani na vsakem koraku razdejanje kamor si pogledal avto mu sicer ni razbilo je pa žal streha njegove hiše v orngi fasala res ubogi ljudje . Mimogrede Globalistični NWO zločinski geoinženiring že daje “za to zločinsko gamad željene rezultate” tudi pri nas tudi po zaslugi naše politikantske narodno izdajalske servilne hlapčevske bande odkar nam z zapraševanjem ozračja ustvarjajo umetno toplo gredo in pogoje za takšne ekstremne vremenske pojave o kateri se pred 20-30 leti niti v sanjah nismo mogli predstavljat.

    • Soave

     Ja, strašno je ! Vse je razbito.

     Pa je res čudno. Takih neviht ne pomnim.

     • večni srb

      Veter pač piha, če se zelo hitro segreje, se tudi hitro izravnajo ogromne sile. Pihanje pomeni neprekinjene tokove zračne mase, ki bi jih sicer razbile ovire, kot so gore in predvsem drevesa.

     • Soave

      Dobro. . . . toda, kaj pa povzroča to hitro segrevanje ?
      Morda pa ne dela samo narava. . . .

     • Artur
     • Zgornji

      Narava deluje samo po odzivih okolice . Ampak, Globalno Ogrevanje Nima Ničesar z temi dogajanji, in tudi nima Ničesar z Globalnim Onesnaženjem. To sta Dva Popolnoma Ločena dogajanja . Globalno Ogretje Atmosfere je Duhovno-Energijski Proces ki ga Ni mogoče zaustaviti, Globalno Onesnaženje pa je izključno posledica naše Pokvarjenosti , in Bo Odpravljeno še Pred Drugim Prihodom v Naslednjem Desetletju. Lp do tedaj.

     • Zgornji

      To vse še ni Nič Kajti Neprimerljivo Hujše Še Kmalu pride, Kajti Konec sveta se Približuje – Pred Drugim Prihodom takoj za tem , v Naslednjem Desetletju. Lep pozdrav do tedaj .

     • Soave

      V naslednjem desetletju ? To je pa že tukaj !!

      Nikar nas ne straši Zgornji ! Kaj še nimamo dovolj ” katastrof ” vseh vrst ?

     • Zgornji

      Neee, neee, Ni še Panike, Kajti Huje Bo Šele po 2022 , … zatorej, še malo uživaj, dokler lahko, kajti potem bomo morali pa začeti bolj garati . Zato jaz samo prijateljsko opozorim in svetujem, kajti tudi to je trebavedeti, da bomo na koncu Njegovi otroci Zaščiteni pred Najhujšim, in Rešeni pred Propadom . To pa bo “Sonce Sreče” ki bo zasijalo skozi Temnočrne oblake prihodnosti . Zatorej, lep pozdrav do tedaj in Mir naj ti bo, z Božjim Blagoslovom :-)

    • večni srb

     Posekajte še gozdov, pa boste doživeli tudi prave peščene viharje in mogoče celo tornado, ki je stopnja po toči.

     • Artur

      Še več takšnih umetno Haarp Geoinženirsko ustvarjenih toč in orkanskih neurij v prihodnje pri nas, da vse bolj klestijo in podirajo drevesa do nadaljnjega pa bo res treba posekati še več tistega strnišča kar bo ostalo res.

     • Zgornji

      Teorije zarote so te povsem zavzele . Žal.

     • Zgornji

      TOOOOOOOČNO TKOOOO !!! ! !!! AAAMEEENNN !!! ! !!! IN TOOOČNO TO JE GLAVNI SKRITI VZROK V OZADJU, ZA KONČNO KATASTROFO KI BO UNIČILA PREOSTALI POKVARJENI-STARI DEL SVETA (PREBIVALSTVA) .
      A KAJ, KO PA SLEPO BEDNO NEUMNO IN POKVARJENO ČLOVEŠTVO NIMA POJMA O TEJ PASTI V KATERO SMO ŽE ZAŠLI, KI SE BO POKAZALA ŠELE ČEZ NEKAJ KRATKIH LET , IZ KATERE NEBO IZHODA BREZ POMOČI OD ZGORAJ .
      Sicer smo v Slovenistanu še dokaj “varni” , ker imamo več gozdov, ( napram velikim Amazonskim gozdovom ali pa AfriškoĐungelskim pragozdovom) … Ampak, namesto tega pa bomo dobili več Zlobnih migrantičev , ki znajo samo Uničevati, in Nič drugega , tako da bomo še celo na slabšem , če že ne vsaj na istem. Žal. Lp do tedaj .

    • Zgornji

     Ja, a si ti malo preveč v teorije zarote noter paduuu ? :-P

  • večni srb

   Na nacionalki so kazali točo, veliko kot žogice za tenis.

 • črnaovca

  Res je katastrofa a ne z begunci temveč vremenom, a kaj ko težave ljudi po zmagi niso več pomembne

 • luckyss

  Nabavite si kalašnikov in “konkretnega” psa…
  Država ne more prdnit brez dovoljenja Bruslja, ne glede kdo bo “vladar”…
  Je pa velik uspeh dogovor notranjih ministrov Nemčije, Avstrije in Slovenije, da bodo nezakonite migrante vračali na Hrvaško…
  O tem se seveda tukaj ne boste pretirano razpisali..

  • večni srb

   Kje so lovci, ko jih osnovnošolski otroci peš najbolj potrebujejo.

 • Joža

  No, zdaj bodo počasi pa le za ograjo, plus za vojake in policijo ob njej, pa četudi ne bodo mogli ribariti.

  • Olga2345

   Ne, če pridejo levaki na oblast, bodo odstranili ograjo…in dodali čolne!

 • domovina mili dom

  Dokler migrant ne bo pospravil kakšnega levaka, se bodo turški vpadi nadaljevali.

  • Zgornji

   TOOOČNO TKOOO !!! ! !!! Žaaal.

 • Olga2345

  Bravo Kamničani! Šarec vas je za glasove hvaležno nagradil z migrantskim centrom! Na zgornji sliki so že dvakrat pečeni turisti, kamniški gostje! Turistična sezona bo obilna!

  • večni srb

   Take alpske vasice gostijo v Avstriji par milijonov ljudi letno, Kamnik mogoče deset tisoč, pa še to v glavnem njihovi zemljaki iz Hrvaške in državljani Vatikana.

 • Osti jarej
  • Olga2345

   Spet spreminjate temo? Za te je že polmesec poskrbel…

   • večni srb

    Kaj pa če… zdaj pa nekaj čisto drugega.

 • Olga2345

  Slovenija bo imela po socialističnem “programu” samo dva turistična “artikla” Murgleonejevo hišo z udbomafijcem in migrantske centre….

 • Osti jarej
 • WatsonForus

  kr k župani jih pelte – vse , bo hitro začela zidat vsaj 6 m viskok zid! Izrael ga ima 8 m visokega!

  • večni srb

   Ti bi nam torej rad nažokal migrante, kdorkli bi jih sprejel, bi posledično ostali pri nas in postali naš problem.

   • Zgornji

    Ne, ampak vsaj azil bi dobili, iz katerega bi jih potem črpali za depotracijo do meje, pa čeprav do morske meje …

 • večni srb

  Naj se pelje s Tomosom brez čelade, pa bo videl, če se lahko res brezskrbno vozi naokoli in krši cestno prometne predpise.
  Pri nas je zaenkrat še red, sicer slab red, ker javni uslužbenci ubogajo slabo oblast, vendar zato še ni anarhija, tudi slab red je red, morda zato še bolj, ker ga ljudje ne marajo. Država pač posnema razviti zahod, kjer je pravica do neoviranega gibanja absolutna človekova pravica, ko ne bodo zdržali več ali se jim bo kaj zalomilo, jih bodo pa procesirali in deportirali nazaj.

 • Tine Hlade

  čelada je prepotrebna zaradi toče.bog ne daj pa da ledeni artikel poškoduje migranta bo tožil občino

  • Olga2345

   Kam se je pa tovarišica županja skrila?

 • sanguis sacrum

  če lahko kaj pomagam, rade volje..

  • Olga2345

   Dva si naložite na hrbet, pa ju domov nesite!

   • večni srb

    Ampak,če bi sprejel dva migranta, bosta ta dva ostala v Sloveniji, kakšna proti migracijska politika je pa to?

    • Zgornji

     Ja, to je mislila samo kot učni ukrep za hinavske brezbrižne pokvarjence ki bi migrante ( in ostale probleme) samo drugim podtikovali, sebe pa nebi vpletli v to hudobijo !!! ! !!!

    • KAPIBARA

     Če na njeni pukli, naj ju kar ima- pa še 3 gratis dodat..

 • Olga2345

  Tovarišica Stevanović je že šla zgleda v ilegalo.. Policaji imajo pa premalo taksijev…

  • Zgornji

   Ja, Žalostno in Resnično.

 • Kapitalist

  Poostrit je treba varnost v državi. Policijo in vojsko na meje, znotraj države pa naredit checkpointe, da se vidi kdo je v tranzitu.

 • Jožef

  Nisem prebral vsega teksta, le bežno sem preletel vsebino. Od vsega mi je najbolj padlo v oči, da naša policija obvladuje situacijo.
  Vprašam se, kaj pomeni policijsko obvladovanje situcije.
  Ali je mogoče uspešno obladovanje situacije to, da ducat vpanikov (migrantov) prečka mejo na mestih izven mejnega prehoda. Je morda obvladovanje meje, če vsiljici prebrodijo ali preplavajo reke in potoke. Je morda obvladovanje tudi vdiranje po gozdovih, njivah, travnikih.
  Vprašam, kaj naredi vrli policaj, ko zasači nekoga pri prekršku (pešca na prečkanju ceste izven prehoda) ? Ga morda prime po roko, mu pomaga prečkat, ga nato pelje v javno kuhinjo, da se nahrani, mu da na razpolago elektriko, da si bo napolnil iphon itd.
  Ne nič od tega, saj je zasačil domačina, morda soseda.
  Kaj pa naredi policija z vsemi temi iskalci brezdelnega lagodnega življenja in prinašalci nam tuje vere. Jih morda kaznuje, jih pripre, jim vzame vse mogoče podatko, tako kot recomo od nas državljanov Slovenije. Nič od tega. Pospremijo jih pod varno streho, kjer se najedo, oblečejo, napolnijo svoje iphone in tako v brezdelnem muru in s polnimi trebuhi čakajo na odobritev azila.
  Zanima me, kako plačajo vsi ti silni pomoči potrebni osebki naročnino oziroma storitve mobilne telefinije in interneta. Mene stane ta liksus vsak minimalno 60 €.
  Torej, bomo kaj storili ali mirno zaupali pociji, da na tak način obvladuje situacijo.

  • Straf

   z vsem sposotvanjem. kaj vi mislite da dol pred vojno nimajo enakega mestnega zivljenja kot tu v sloveniji? dobro ne vsi, ampak vecina. Ce so nekateri med njimi vojni ubezniki se ne pomeni da morajo prit sm goli pa razcapani ko misi. meli so tudi oni pred begom avte pa hise pa vse
   kaj mamo mi. niso to samo neki klosarji(spet govorim za vecino) ce ste pa ljubosumni ker ma boljsi telefon, pa narocniski paket od vas……evo to je pa cist druga pesem

   • Špela

    Me zanima dragi Straf ali bi isto napisal, če bi ti tak revček z novim iphonom posilil ženo, hčerko, tako kot se že dogaja po Evropi – Švedska, Nemčija,… Tudi nas to čaka, če jih bomo še naprej spuščali v državo. Res je, da so ljudje, ampak ne sodijo v Evropo, nimajo nobenega spoštovanja do žensk. Oni se ne bodo prilagodili našemu načinu življenja, ampak na žalost se bomo mi morali prilagoditi njim. A ste res ljudje slepi??? Pa to je na miren način okupacija Evrope z islamizmom. Spoštovanje do muslimanov, ki v Evropi in Sloveniji, Bosni živijo že stoletja. Kljub muslimanski veri imajo pravo vero in spoštljiv odnos do žensk. Da se ne bo sedaj našel kakšen kekec in napisal, da vse muslimane tlačim v isti koš…..

 • Zgornji

  BEDA NEKEGA NARODA KI NITI NEVE KAJ MU DELAJO VLADAJOČI POKVARJENI ZLOBNEŽI !!! ! !!!

 • sprehajalec

  Avstrija:

  80.000 migrantov na poti. Policija vadi zaporo meje.

  https://www.krone.at/1720490

  Da ne bo potem jokcanja, kot pri Jerneju: Krivica….

 • koza
  • Artur

   Boga kravica. Ja od satanističnega EU briseljskega birokratskega šljama kateremu oportunistično v rit lezejo naši narodno izdajalski politikantski govnači kaj drugega niti ni za pričakovati . Ta EU satanska kuga nam je plansko navlekla migrantsko parazitsko gamad in čas je že, da se od kravice , ki bo na srečo le preživela zaradi prebujanja človekove zavesti začne tudi množični vseevropski civilni upor tudi proti tapravim EU zlotvorom z njihovimi narodno izdajalskimi hlapčevskimi politikanti in vsemi podlimi komunjarami vred .

 • Resnica peče

  jahm v času komunajzarja broza ne bi meje prestopil živ niti en migrant no zdaj pa je pač demokracija diktaturo smo ukinil