fbpx

Razvpiti poslanec Kordiš je najprej zakrivil prometno nesrečo, zatem pa zanjo okrivil mater naravo in napadel medije!

Poslanec Levice Miha Kordiš. (Foto: Fb)

V medijih je odjeknila vest o zamolčani prometni nesreči poslanca Mihe Kordiša, ki jo je policija posredno potrdila, zatem pa le priznal še sam, zadevo malce omilil in pričakovano okrcal “grde” medije. 

Kot navaja raziskovalni novinar Bojan Požar, se je tokrat odpravil po sledeh informacij, da naj bi poslanec skrajne Levice Miha Kordiš predprejšnji četrtek, torej 8. septembra 2022 popoldne v bližini Škofje Loke povzročil prometno nesrečo. Zaradi pomanjkanja varnostne razdalje naj bi se v drugo vozilo zaletel od zadaj, pri voznici pa naj bi čez dva dni odkrili pretres možganov. Policija seveda o konkretnih fizičnih osebah ne more govoriti. Spomnimo, da je zadeva nekoliko drugačna, ko gre za novinarje in medije prvorazredne kaste. Poročali smo že o novinarkah največje komercialne TV in njihovih policijskih partnerjih. Pisali smo na primer o povezavah med Darkom Muženičem in novinarko 24ur Damjano Seme, prek katere naj bi imel direktno povezavo do tega medija.

Pa se vrnimo nazaj k danemu primeru: škofjeloški policisti so tisti četrtek obravnavali dve prometni nesreči s povzročitvijo materialne škode. V drugi, ki se je pripetila na območju Škofje Loke, se je voznik zaradi pomanjkanja varnostne razdalje zaletel v avtomobil pred seboj. Uveden je bil prekrškovni postopek z izdajo plačilnega naloga. Nihče od udeležencev nesreče ni bil pod vplivom alkohola. Prav tako pri nikomer ni obstajal sum na zaužitje prepovedanih drog. Policija hitri test na droge odredi, ko obstaja sum, da je udeleženec prometa pod njihovim vplivom. Komentar novinarja Tina Mamića: “Če politik, ki zagovarja legalizacijo drog, naredi prometno nesrečo, bi moral narediti test za droge. Magari naslednji dan, če policaj mogoče ni še nikoli slišal za dolgoletnega poslanca.” Požar pa v nadaljevanju poroča: “Okoliščina, če se pri oškodovancu prometne nesreče kasneje ugotovi lažja telesna poškodba, nima vpliva na sam postopek policije in na ukrep proti povzročitelju nesreče.”

Kordiš je svoj greh le priznal, krivdo pripisal materi naravi in pričakovano napadel medije …
Poslanec Levice je bil glede prometne nesreče najprej skrivnosten, a se je pod medijskim pritiskom zlomil in nezgodo priznal, čeprav jo je hkrati zavil v celofan in pričakovano napadel medije, ki o njem poročamo: “V desnem tisku berem o prometni nesreči, v kateri sem se znašel. Počasna kolona, drseča mokra cesta in smo šli v verigi. Sreča v nesreči je, da smo jo vsi odnesli z le nekaj obuškane pločevine in plastike.” (več spodaj). Gre za že izpiljeno taktiko: tudi v aferi Smodej so krivi tisti, ki jo razkrivajo in ne domnevni delikventi.

Miha Kordiš je pod medijskim pritiskom priznal povzročitev prometne nesreče. (Foto: Fb)

Je pa zadnje dni veliko pozornosti vzbudilo predvsem Kordiševo dekle Tonja Jerele. Slednja naj bi se z domnevnim spolnim predatorjem Dušanom Smodejem dobro poznala. Udeleževala se je zabav v zloglasnem Smodejevem Fotopubu, medtem ko Kordiš poznanstvo odločno zanika, celotna scena pa se mu gabi.

Tonja Jerele je že dve leti nazaj živela v poslanskem stanovanju Mihe Kordiša. (Foto: zajem zaslona)

Jereletova pa naj bi v sodelovanju s Smodejem posnela tudi “softcore pornič”. Znana je tudi kot ognjevita podpornica Nike Kovač in Inštituta 8. marec ter borka proti Janezu Janši. Zadnje čase pa se razkriva vse več povezav med Smodejem in skrajno Levico oziroma dotičnim inštitutom. Neposredne povezave med kulturno ministrico Asto Vrečko in Smodejem (tudi Romanom Uranjekom), potrjujeta skupni fotografiji. Smodej pa je poznanstvo z njo celo sam priznal. Obstaja tudi povezava med Smodejem in Luko Mescem, zlasti pa njegovo partnerko Manco Krnel. Več na povezavi. Na družbenih omrežjih so se pojavili tudi posnetki, ki Mesca prikazujejo v Fotopubu tako znotraj, na stopnišču, kot tudi na dvorišču. Tudi Vrečkova in Mesec se povezav na vse kriplje otepata.

 

Domen Mezeg