fbpx

Ali policisti res preiskujejo znameniti upornici iz Šenčurja?

Maja Hausman in Anita Ašanin Čadonič na sobotnem protestu v Šenčurju (Foto: Printscreen)

Zvezdnici družabnih omrežij z Gorenjske, Anita Ašanin-Čadonič in Maja Hausman, nista le tarči nestrpnosti in sovražnih izpadov skrajnih levičarjev, ki se z njunimi pogledi glede varnostnih vprašanj z migranti ne strinjajo, ampak naj bi se – kakor je v zadnjih dneh na družabnih omrežjih zakrožila vest – nad njiju spravila tudi policija.

V javnosti poleg velikega odmeva družbenokritičnih videoposnetkov in zapisov na Facebooku dveh prijateljic z Gorenjske, Maje Hausman ter Anite Ašanin-Čadonič, kroži tudi veliko govoric o obisku policije na njunih domačih vratih. Zadevo smo preverili pri Aniti, ki nam je odgovorila, da fizičnega obiska policistov (še) ni bilo, se pa dogaja, da na zasebna FB-sporočila prejemata grožnje oseb, ki so se predstavljale kot uslužbenci policije. “Nikoli si nisva mislili, da bo posnetek naredil tak bum in sprožil pritisk javnosti,” nam je pojasnila.

Slovenci se soočamo z največjo težavo, ki prihaja v Evropo
Na vse grožnje Anita Ašanin-Čadonič gleda kot na obliko ustrahovanja s strani določenih ljudi, ki nočejo razumeti namena njunih posnetkov. Mimogrede – zaradi številnih pritiskov javnosti je pred dvema dnevoma Facebook profil izgubila Maja, ravno po pogovoru z Anito pa je izginil tudi njen profil. Kot je dejala sama, ji ni jasno, kdo stoji za vsem tem, saj je vse, kar povesta, znotraj ustavno zajamčene svobode govora, ljudje pa jima vračajo z grožnjami. “Poleg tega se trenutno soočamo z največjo težavo, ki prihaja v vse evropske države,” je še dodala zaskrbljeno.

Zaradi primera groženj s strani oseb, ki se predstavljajo za policiste, smo povprašali tudi policijo. Na pojasnila, ali gre za redno in zakonito prakso policije, še čakamo.

M. P.