fbpx

Marko Crnkovič krivi Nova24TV za pogrom nad Štromajerjem: “Opravičite se vi njemu, ignoranti zateženi!”

Marko Crnkovič (foto: STA).

Po Sloveniji še vedno odmeva vulgaren in žaljiv izpad državnega sekretarja MIZŠ Jerneja Štromajerja, a ta je v nekaterih izmed bolj skrajnih levičarjev našel podporo za svoje izražanje. Tako se je oglasil Marko Crnkovič, ki je spletni portal Nova24TV, na katerem smo o izpadu poročali med prvimi, opisal kar kot „pokvarjene tercialke.“ Kljub temu so o izpadu tekom včerajšnjega dne poročali številni, tudi režimski, mediji, na spletnem portalu Siol.net pa so pripravili tudi anketo, v kateri je skoraj 80 odstotkov sodelujočih izrazilo mnenje, da bi moral Štromajer s svoje funkcije odstopiti.

Namesto, da bi državni sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Jernej Štromajer Slovenkam in Slovencem voščil blagoslovljene božične praznike ali pa vsaj vesel božič, je napisal kar: “Vesel božič, umazane živali!” S tem voščilom je nedvomno dal vedeti, da se požvižga na pomen tradicionalnega krščanskega praznika, ki ga praznujemo kot spomin na rojstvo Jezusa Kristusa. Njegova objava je takoj sprožila val zgražanja, ljudje pa ob tem enotni, kot že dolgo ne menijo, da bi moral Štromajer takoj zapustiti svojo funkcijo, sicer bi ga morali nadrejeni takoj umakniti. Vprašanje je tudi, kaj ob tem menita minister Jernej Pikalo in predsednik vlade Marjan Šarec.

Ker smo poročali o Štromajerjevem vulgarnem izpadu, se je Crnkovič spravil kar na Nova24TV!
Na spletnem portalu Nova24TV smo med prvimi poročali o vulgarnem izpadu Štromajerja, nad katerim pa se, kot kaže, niso vsi zgražali. Znano je, da mnogi skrajni levičarji v Sloveniji naravnost sovražijo katolike in v vsem tem podpirajo Štromajerja. Marko Crnkovič se je ob tem spravil kar na naš medij. Na Twitterju je namreč zapisal: “Kakšne pokvarjene tercialke so na Nova24TV, da ne omenijo, od kod je citat, ki ga je Jernej Štromajer oporabil kot čestitko. Mar bi vsaj na tem zgradili teorijo, če že mislijo, da se mu štos pač ni posrečil. Prvi v službi neresnicoljubnosti!”

Štromajer se je opravičil, a tudi če je šlo za šalo, to ne zadošča
Res je, da gre za citat iz filma Sam doma, kakor je v svojem opravičilu proti koncu dneva zapisal tudi sam Štromajer: “Objava je najbolj znan citat božične klasike Sam doma, ki so jo mnogi žal pozabili. Nikogar nisem želel žaliti, zato se vsem, ki sem jih s tem morebiti prizadel, opravičujem. Ta film smo številni gledali in se ob njem smejali ob božičnih večerjah z družino. Želim vam miren božič.” A to ni nikakršno opravičilo, Štromajer je namreč vedel, kakšno sporočilo nosi njegov zapis na Twitterju, v nobenem primeru pa, tudi če bi res šlo za šalo, takšna raven izražanja ne pritiče osebi na tako visoki funkciji.

O Štromajerjevem izpadu poročali tudi drugi mediji, na Siol.net pripravili tudi anketo
Prav tako ni razumljivo, zakaj se je Crnkovič zaradi poročanja spravil izključno na spletni portal Nova24TV. Tekom dneva so namreč o Štromajerjevem izpadu poročali tudi na spletnih portalih, kot so na primer 24ur.com, Siol.net, Reporter in Demokracija.

Foto: posnetek zaslona

Na spletnem portalu Siol.net v lasti državnega Telekoma Slovenije so sicer pripravili tudi anketo, v kateri so bralce vprašali: “Bi moral državni sekretar Jernej Štromajer zaradi takšnega božičnega voščila odstopiti?” Ni presenetljivo, da je, glede na stanje glasov v četrtek zjutraj, kar skoraj 80 odstotkov vprašanih odgovorilo, da bi moral odstopiti.

Foto: posnetek zaslona

Rok Krajnc