fbpx

“Rešitev za Slovenijo je javna TV, ki ne bo privatna”

Foto: Odbor 2014

“Rešitev za Slovenijo je javna TV, ki ne bo privatna. Sedanja javna TV je namreč privatna, vodi jo namreč Mojca Pašek Šetinc,” je na današnjem shodu Odbora 2014 opozoril Vili Kovačič. Zbrane so nagovorili tudi Aleš Primc, Nada Brinovšek in Adrijana Kocjančič.

Protestniki so prepričani, da je zadeve mogoče izboljšati. “Zato je vsekakor nujen sprejem ukrepov za zagotovitev javnosti, preglednosti in odgovornosti v slovenskem pravosodnem sistemu, kakršne predlaga Odbor 2014,” so prepričani. V Odboru 2014 verjamejo, da kulturen dialog predstavlja pot do iskanja najboljših rešitev, ki bodo imele tudi najširšo podporo v javnosti.

Dotaknili so se tudi protesta, ki bo v soboto potekal v Ljubljani:

“Tisti, ki bi morali ukrepati proti zlorabam v pravosodju, s pravosodnim ministrom Klemenčičem na čelu, ne storijo ničesar v smeri iskanja odgovornosti. Tudi ne storijo ničesar v smeri reforme pravosodnega sistema, se pravi uvedbe sprememb, ki bi preprečile podobne zlorabe prava,” so prepričani v odboru. Po njihovem počnejo nekaj drugega: preganjajo tiste, ki opozarjajo na tovrstne zlorabe – tako so bili sproženi postopki zoper organizatorje shodov Odbora 2014. Na to je na zadnjem shodu pred sodiščem opozoril tudi Matevž Tomšič.

N. K.