Romana Tomc na tradicionalnem slovenskem zajtrku poudarila pomen pridelave zdrave hrane

Evropska poslanka Romana Tomc se je ob dnevu slovenske hrane pridružila skupini otrok iz Vrtca Jurček na Tradicionalnem slovenskem zajtrku.  Ob obisku je poudarila, da se mladi danes premalo zavedajo, od kod je prišla hrana, ki so jo dobili na krožniku, in koliko truda je bilo v pridelavo vloženega. “S projekti, kot je Tradicionalni slovenski zajtrk, je mladim na zanimiv in sproščen način predstavljen pomen zdrave in domače hrane.”

Dan slovenske hrane je projekt, namenjen podpori slovenskih pridelovalcev hrane, spodbujanju domače oskrbe ter ozaveščanju o zajtrku kot o pomembnem obroku dneva. V projekt Tradicionalnega slovenskega zajtrka so vključeni slovenski vrtci, osnovne šole in druge institucije. Otrokom ponudijo zdrav slovenski zajtrk, sestavljen iz masla, mleka, medu, kruha in jabolka.

S projektom poteka ozaveščanje o pomembnosti ohranjanja čistega, zdravega okolja ter ohranjanja podeželja in dejavnosti na kmetijskem področju: “Če bi bila volja, bi bilo lahko na krožnikih v šolah, vrtcih in doma več slovenske hrane. Predpisi tega ne preprečujejo, samo uporabljati jih je treba znati,” je še izjavila od dnevu hrane.

C. Š.
 • Batman

  Kako boš v takšni državi prideloval zdravo hrano, če pa nam vrtove in njive levičarji z avioni spuščajo kemikalije. Da ne govorim da sem zadnjič v gredi našel Kučana, ko mi je pojedel vse korenje!

 • RATATA

  En dan v letu je res prav, da jemo slovensko tradicionalno hrano. Po tristoštiriinšestdesetih dneh se kar naveličam burekov, falaflov, čivipićićev, baklav in drugega islamajzrskega futra.

 • xtc

  Pokoplješ levaka vznikne osat.

 • Janez

  Ja !
  LEPO RAAVNANJE CENJENE GOSPE Romane TOMC.
  SDS
  BI SE SPLOH LAHKO POSLUŽEVAL NAČINA,
  DA
  EKIPA SDS LJUDI
  – KOT JE PRILJUDNA IN SIMPPATIČNA TER HKRATI RAZUMNA GOSPA Romana !
  Več
  OSEBNO ZBLIŽUJE
  Z
  LJUDMI V ČIMVEČ SLOVENSKIH KRAJIH : obisk v Komendi je bil v redu.

  ŽIV STIK JE TUDI ZELO POMEMBEN !
  – OSEBNO ZBLIŽANJE
  VODILNIH LJUDI IZ SDS STRANKE
  Z LJUDMI PO KRAJIH SLOVENIJE.
  To je pot za uspeh in večjo podporo ok SDS STRANKI..
  SDS
  NAJ VZTRAJA !
  JE OPRAVILA LEVJI DELEŽ
  – DELA IN TRUDA – ZA DEMOKRATIZACIJO – NAŠE SLOVENIJE . Hvala SDS. L.r. Janez KOMENDA
  P.S.
  PRILJUDNI, PRIJAZEN STIK
  S PREBIVALSTVOM R.SLO JE
  SPLOH
  IZJEMNO POMEMBEN NAČIN ZA VEČANJEE PODPORE STRANKI.