fbpx

Romana Tomc na tradicionalnem slovenskem zajtrku poudarila pomen pridelave zdrave hrane

Evropska poslanka Romana Tomc se je ob dnevu slovenske hrane pridružila skupini otrok iz Vrtca Jurček na Tradicionalnem slovenskem zajtrku.  Ob obisku je poudarila, da se mladi danes premalo zavedajo, od kod je prišla hrana, ki so jo dobili na krožniku, in koliko truda je bilo v pridelavo vloženega. “S projekti, kot je Tradicionalni slovenski zajtrk, je mladim na zanimiv in sproščen način predstavljen pomen zdrave in domače hrane.”

Dan slovenske hrane je projekt, namenjen podpori slovenskih pridelovalcev hrane, spodbujanju domače oskrbe ter ozaveščanju o zajtrku kot o pomembnem obroku dneva. V projekt Tradicionalnega slovenskega zajtrka so vključeni slovenski vrtci, osnovne šole in druge institucije. Otrokom ponudijo zdrav slovenski zajtrk, sestavljen iz masla, mleka, medu, kruha in jabolka.

S projektom poteka ozaveščanje o pomembnosti ohranjanja čistega, zdravega okolja ter ohranjanja podeželja in dejavnosti na kmetijskem področju: “Če bi bila volja, bi bilo lahko na krožnikih v šolah, vrtcih in doma več slovenske hrane. Predpisi tega ne preprečujejo, samo uporabljati jih je treba znati,” je še izjavila od dnevu hrane.

C. Š.