fbpx

Rumeni jopiči vračajo udarec Carlovi, ki jih je psihološko “analizirala”

Eugenija Carl (Foto: Facebook)

Primadona neodvisnega novinarstva RTV Slovenija Eugenija Carl se je poskusila v tudi znanju psihoanalize. V dolgem zapisu na Facebooku je pripadnike Rumenih jopičev označila za “zlorabljene, na ulici zrasle fante. Upam si staviti, da si bolj kot Mein Kampf za rojstnodnevno darilo želijo, da bi jih kdo iskreno objel in jim rekel, da jih ima rad.” Na zapis so se odzvali tako Rumeni jopiči, kot filozof Aleš Ernecl, ki je njen zapis označil za bolj ali manj prikriti poskus diskreditacije mladih predstavnikov civilne družbe, ki so se po robu postavili petkovim protivladnim protestnikom.

Na psihoanalitični zapis Eugenije Carl so se odzvali Rumeni jopiči. “Gospe Eugeniji Carl želimo čim hitrejše in lahkotno okrevanje po hormonskem neravnovesju, ki v posebnem življenjskem obdobju zadane naš nežnejši spol. Zavedamo se, da je obdobje menopavze duševno zahtevno, a vendar, ga je potrebno sprejeti kot naravni in čudoviti del ženskega življenja,” so zapisali na svoji spletni strani. Ostali pripadniki Rumenih jopičev so se izkazali z dobrosrčnimi nasveti za zdravstvene težave psihologinje Eugenije.

“Če berete tale zapis Eugenije Carl, vidite, da je poln moraliziranja (privzame moralni piedestal in iz njega sodi), sklicevanja na čustva, psihologiziranja (špekulira o psihi rumenih jopičev) – in nobene argumentacije. To so obenem pokazatelji, da Eugenija Carl – v čemer na levi sicer ni osamljena, obstaja namreč prav tip kolumnizma, ki se skoraj povsem prekriva z levičarskim kolumnizmom, ki ga je mogoče opisati z gornjimi lastnostmi – ni prerasla nivoja pisanja gimnazijskih esejev,” se je na zapis nekdanje Slovenke leta odzval filozof Aleš Ernecl.

Gospe Eugeniji Carl želimo čim hitrejše in lahkotno okrevanje po hormonskem neravnovesju, ki v posebnem življenjskem…

Gepostet von Rumeni jopiči am Sonntag, 5. Juli 2020

Cenen emotivistični agitprop
Kultni ameriški režiser Quentin Tarantino je leta 2009 posnel filmsko mojstrovino Neslavne barabe (org. Inglorious Basterds). V njem je skupina odpadniških ameriških vojakov judovskega porekla pod poveljstvom Brada Pitta lovila in ubijala naciste. Enega so vedno pustili živega in mu na čelo vrezali svastiko. V kratkem lahko pričakujete na nacionalni televiziji, da se bo specialistka za blatenje in omadeževanje spremenila v “neslavno barabo” in z mikrofonom in kamero lovila kriminalne slovenske naciste.

Prvo nalogo je že izpolnila s svojim gimnazijskim spisom, kot ga je poimenoval filozof Ernecl. V svoji kritiki še pove, da Carlova spada pod ljudi, ki “dobivajo dovolj poklonov iz okolice, da umrejo misleč, da so pisali dobre, pronicljive, inteligentne stvari. Niso. Pisali so cenen, emotivistični agitprop.”

Glede na njen “lacanovski” zapis bi lahko sklepali, da ima Carlova po vseh hišah domačih nacistov nastavljene kamere. Pustite se presenetiti, lahko je na skrivaj z njihovimi družinskimi člani opravila freudovsko psihoanalizo. “Apropo psihologiziranje ali, lahko bi mu pejorativno rekli, “nedeljska psihoanaliza”: bolj ali manj prikriti namen tega je diskreditacija rumenih jopičev kot uboščkov, ki le navzven kažejo možatost, v resnici so pa majhne punčke, ki se pod plaščem kmalu zjočejo,” nam je zaupal mislec Ernecl o fantazijskem psihoanalitičnem zapisu zvezdnice “objektivnega” novinarstva na RTV Slovenija.

Nova24TV in Aleš Ernecl ponudila vse odgovore na sporna vprašanja o Rumenih jopičih
Filozof Ernecl za Carlovo še pravi, da je z ad hominem napadom zagrešila naturalistično, eno od argumentativnih zmot (iz tega, kaj je sprožilec, ne sledi, ali je njihov smoter dober ali slab), toda pri Eugeniji gre po njegovem še za en problem: “Je novinarka, ki se ji ni ljubilo narediti intervjuja s kakim od predstavnikov.”

Toda prav to sta storila naš medij Nova24TV, Ernecl in predstavnik Rumenih jopičev. Kot opaža konservativni filozof Ernecl, so pripadniki Rumenih jopičev žrtve “anekdotalnih izkušenj z določenimi pripadniki in stereotipiziranje na podlagi tendencioznih člankov v pristranskih časnikih tipa Mladina in sorodnih portalov.”

Luka Perš