Samo v Sloveniji: Dobil položnico za 0,00 evra, zdaj pa mu grozi izvršba in odklop vode

Foto: iStock

Slovenec je doživel takšno izkušnjo, da človek ne ve, ali bi se smejal ali jokal. Komunalno podjetje mu je poslalo položnico, na kateri je bil znesek 0,00 evrov. Položnice seveda ni plačal, saj je transakcijo za nič evrov težko izvesti. Sedaj mu grozi tožba in odklop vode.

“Kdo je tu nor?” se sprašuje ogorčen prebivalec Jastrebcev. Na svojem Facebook profilu pripoveduje nadvse bizarno zgodbo. Lansko leto avgusta je prejel položnico s strani Komunalnega podjetja Ormož. “Položnice seveda nisem plačal, ker ne vem, kako izvesti bančno transakcijo za znesek 0,00 evrov,” je ogorčen državljan.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Sedaj je prejel opomin pred tožbo, grozijo pa mu tudi z odklopom vode – zaradi neplačanih komunalnih storitev. Po vrhu vsega pa mu je komunalno podjetje zaračunalo še zamudne obresti in stroške opomina. “A je res potrebno nekomu dobesedno odtrgati glavo, da bo mir?! Kdo je tu nor, vas vprašam?????!!!” je razburjen državljan.

Sedaj so ugotovili, da mora plačati 40 evrov
V komentarjih pod objavo pričakovano prevladuje ogorčenje. Nikomur ni jasno, kako te lahko podjetje toži za – dobesedno nič. “Sedaj so ugotovili, da jim nisem plačal komunalnih storitev v višini 40,88 EUR. Kdo je naredil napako, pa njih ne zanima!” jim je pojasnil nesrečnež.

Finančna uprava nad državljana zaradi štirih centov
V Sloveniji pa to ni edini primer takšne bizarne zgodbe. V tem mesecu smo že poročali, kako je Finančna uprava RS zaradi neverjetnih 4 (z besedo: štirih) centov dolga državljanu grozila celo z izvršbo. Zadeva bi bila smešna, če ne bi bili stroški postopka vsaj 500-krat višji. Na finančni upravi so takrat pojasnili, da so kot izvajalci dolžni posredovati tudi za tolikšne zneske.

Nina Knapič