fbpx

SDS: vlada je neposredno odgovorna za ogrožanje varnosti državljank in državljanov

Foto: Twitter

Poslanska skupina SDS je na predsednika Odbora za obrambo naslovila zahtevo za sklic nujne seje odbora, na kateri bi obravnavali zlorabo objektov v lasti ministrstva za obrambo za namen nastanitve ilegalnih ekonomskih migrantov. “Med temi migranti je mnogo takšnih posameznikov, ki so varnostno problematični ter predvsem nejevoljni in razočarani zaradi zavrnitev v ciljnih državah,” so prepričani v stranki.

“Kot je znano, že dlje časa potekajo dejavnosti vlade Mira Cerarja, da bi na ozemlju Slovenije vzpostavili več migrantskih centrov. Ti naj bi bili namenjeni migrantom, ki jih Avstrija in Nemčija zavračata, ker je bilo ugotovljeno, da ne izpolnjujejo pogojev za dodelitev mednarodne zaščite,” so zapisali v izjavi za javnost.

Vlada namreč želi v vojaškem objektu v občini Kidričevo vzpostaviti center, ki naj bi sprejel okoli 4000 migrantov. Kot so dodali v stranki, takšni migranti pomenijo neposredno varnostno grožnjo lokalnemu prebivalstvu. Prav tako želi vlada v objektu Izobraževalnega centra za zaščito in reševanje v Logatcu namestiti do 400 ilegalnih ekonomskih migrantov.

“Temu so se uprli krajani, saj se bojijo za lastno varnost. Ena od upravičenih skrbi je ob tem tudi dejstvo, da v Logatcu ni policijske postaje, v neposredni bližini načrtovanega namestitvenega centra za migrante pa stoji več stanovanjskih hiš,” so še izpostavili.

V Slovenski demokratski stranki opozarjajo, da sta tako objekt v Kidričevem kot tudi objekt v Logatcu v lasti Ministrstva za obrambo RS, kar pomeni, da sta bila zgrajena za potrebe ministrstva in ne za namestitev ilegalnih ekonomskih migrantov. Pri tem prav tako ne gre pozabiti na finančna sredstva, ki so bila pred kratkim vložena v obnovo objekta v Logatcu.

Lokalne skupnosti je upravičeno strah
Lokalne skupnosti in lokalno prebivalstvo sicer množično nasprotujejo vzpostavljanju migrantskih centrov po državi, “saj jih je glede na dogodke po Evropi, ki jih povzročajo ilegalni ekonomski migranti, upravičeno strah,” so zapisali. Izpostavili so tudi, da je predsednik vlade Miro Cerar pred pol leta dejal, da bomo v Slovenijo sprejeli le med 15 in 20 migrantov, danes pa vlada vzpostavlja kapacitete za preko 8000 zavrnjenih migrantov, ki množično zapuščajo migrantske centre ter nepovabljeni vstopajo v osnovne šole in vrtce.

V poslanski skupini SDS so zato prepričani, da je vlada Slovenije neposredno odgovorna za ogrožanje varnosti državljank in državljanov, saj kljub drugačnim trditvam stvari več kot očitno nima več pod nadzorom.

N. K.