Še ena birokratska nebuloza v praksi: Kmet med spravilom lesa v gozdu spustil konja in prejel globo inšpektorja v višini 400 evrov!

Muženiču se ni zdela težava, če kdo preprodaja plemenske konje. Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

“Kmet je šel na sečnjo v gozd. Medtem ko je podiral drevesa, se je konj pasel (v gozdu). In ker država v gozdnogojitvenem načrtu ni predvidela konjske paše, je kmet kasiral 400 € kazni,” se na socialnem omrežju Twitter glasi objava o še eni izmed birokratskih norij v naši državi.

Na portalu Nova24TV redno objavljamo probleme birokratskih nesmislov, administrativnih ovir in nesorazmerno visokih glob, ki vsakodnevno dušijo običajne ljudi pri njihovih vsakodnevnih opravilih. Glede na dosedanjo prakso lahko mirno zapišemo, da je Slovenija z birokratskimi nesmisli obremenjena država, ki nujno kliče po deregulaciji in debirokratizaciji.

Tokrat smo se seznanili z odločbo gozdne inšpekcije, ki je 20. avgusta letos kaznovala kmeta Jožefa Furlana iz Komna na Krasu, ker je konju z imenom Megi dopustil pašo, ki ni predvidena z gozdnogojitvenim načrtom. Inšpektorica Mirica Križaj mu je naložila kar 400 evrov denarne kazni. Kot je zapisal avtor tvita v pojasnilu, je kmet prejel kazen, ko je bil na sečnji v gozdu, med podiranjem dreves pa je svojega konja spustil, da se je ta prosto pasel. “In ker država v gozdnogojitvenem načrtu ni predvidela konjske paše, je kmet kasiral 400 € kazni.” 

C. Š.