fbpx

Še ena kontroverznost televizijskega voditelja: Marko Potrč na Facebooku deli nagrade ljudem, ki delijo njegove antikorona posnetke

Televizijski voditelj Marko Potrč. (Foto: sta)

Televizijski voditelj Marko Potrč, znan tudi kot pristaš teorij zarote, ki se zadnje čase spopada z “zaroto novega koronavirusa” je na Facebooku zapisal: “Hvala, ker ste delili ta video, ste zmagali. Danes ste naključno izbrani, da prejmete darilo za poseben dogodek. Prosim, obišči moj profil.”  Kontroverzni televizijski voditelj, ki v javnosti podpira vero v teorije zarote, zmagovalca” svoje nagradne igre vabi na poseben dogodek, ob čemer pa ni jasno, za kakšno nagrado gre. Vse skupaj še najbolj spominja na kakšne vsiljive spletne oglase ali na elektronska sporočila, ki so včasih krožila po spletu.

V sobi imamo komarja, lovimo ga pa s krampom“, je o virusu izjavil televizijski voditelj Marko Potrč. Nedavno se je namreč tudi on pridružil “Facebook strokovnjakom”, ki očitno vedo precej več kot stroka, in ki javnost na družabnih omrežjih poučujejo o resnični (ne)nevarnosti koronavirusa. “Številke ne kažejo na apokalipso“, meni Potrč, in dodaja da je covid-19 prej epidemija laboratorijskih izvidov, kot pa epidemija dejanske bolezni. Za vsako izrečeno besedo v javnosti, pa se je potrebno zavedati posledic, meni vodilna slovenska infektologinja Bojana Beović, ki hkrati opozarja na nevarnost tovrstnega početja.

Televizijski voditelj Marko Potrč na Facebooku deli skrivnostne nagrade. (Foto: posnetek zaslona)

Od dobro obveščenega in zanesljivega vira smo izvedeli, da se “anticovid” influencerji med seboj povezujejo in nagovarjajo še druge znane Slovence, naj se jim pridružijo pri njihovi kampanji proti nošenju mask. Kot smo že poročali, smo v zadnjem času priča porastu števila vplivnežev, ki se na družabnih omrežjih pojavljajo kot strokovnjaki za covid-19. Javnosti vsiljujejo svoje mnenje o tem, da je novi koronavirus prevara in, da nas oblasti želijo prepričati, da je precej bolj nevaren, kot je v resnici. Werner in njegova žena Andreja BrozovićMarko Potrč, Tanja RibičDejan Bojič, to je le nekaj imen, ki se v javnosti pojavljajo in spodbujajo k neuporabi mask.

Domen Mezeg