Shod Odbora 2014: Borut Pahor vodi desant izrojene levice na Ustavno sodišče

Foto: Nova24TV

Pred Vrhovnim sodiščem v Ljubljani so se vztrajnice in vztrajniki pridružili prizadevanjem Odbora za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin. Na tokratnem shodu za pravico, resnico in državo vladavine prava pa so jih nagovorili dr. France Cukjati, dr. Anže Logar in predsednik Odbora 2014, Aleš Primc.

V uvodu je imel besedo dr. France Cukjati. Dejal je, da so njihova srečanja pred sodiščem dokaz, da se mnogi zavedajo in nočejo čakati križem rok, da jim razvita, sodobna država, ki obvladuje procese in ustvarja pogoje za blagostanje državljanov, pade z neba. “Zato nikoli ne bomo utihnili pred resnico. Pred resnico nočemo in tudi ne moremo mižati. Vedno znova bomo bobu rekli bob.” Dodal je, da se zavedajo, da si samo pogumni in odločni državljani zaslužijo normalno državo in jo tudi prej ali slej zagotovo dosežejo.

France Cukjati, foto: Nova24TV

France Cukjati, foto: Nova24TV

 France Cukjati: “Ni bilo še primera, da skupina vztrajnih državljanov ne bi dosegla svojega cilja, če je bil ta cilj pravičen in v korist celotnemu narodu. Tudi mi tu pred sodiščem smo na braniku svobode in blagostanja celotnega slovenskega naroda.”

Oblast je stopila v glavo izrojeni levici, ki hoče, da je vse njeno
Aleš Primc, predsednik Odbora 2014, pa je povedal, da poteka desant na Ustavno sodišče ter da ga vodi sam predsednik republike Borut Pahor. Pripomnil je, da je cilj desanta okupacija Ustavnega sodišča. “Slišim, da se pri predsedniku in v vladi pogovarjajo ‘hočemo naše Ustavno sodišče’, kar pa pomeni, ‘hočemo Ustavno sodišče izrojene levice’.” Primc je dejal, da sliši, da se naprej pogovarjajo takole: “Ali štiri naše ali vsaj tri naše. Se pravi, 4 : 0 ali 3 : 1 za nas, govori  izrojena levica.” Primc pa jim sporoča: “Če boste izvolili 4 : 0 za vas ali pa 3 : 1 za vas, bo to vaše Ustavno sodišče,  ne pa naše.”

Aleš Primc, foto: Nova24TV

Aleš Primc, foto: Nova24TV

Aleš Primc: “Slovenke in Slovenci smo dokazali, da znamo trdno stopiti proti okupaciji, da se znamo okupatorju upreti. In to bomo dokazali tudi, če bo okupirano Ustavno sodišče. Zato Borut Pahor, ustavi desant na Ustavno sodišče. Začnite se pogovarjati, da bo to Ustavno sodišče resnično naše. Resnično Ustavno sodišče vseh Slovenk in Slovencev.”

Aleš Primc je dodal, da če bodo hoteli, da bo vse njihovo, se morajo zavedati, da se bodo proti tej njihovi okupaciji borili.

Goran Klemenčič se dela, kot da je vse v redu
Primc pa ni mogel tudi mimo Gorana Klemenčiča, ki bi moral biti kot pravosodni minister zgled dane besede, zgled pravice v državi. “Dela se, kot da ni nič. Kot da je vse v redu. Kot da ni bila prelomljena beseda. In tudi s tem se kaže, kako velika napaka je bila narejena, da ni bil sprejet naš zakon za javnost, preglednost in odgovornost v pravosodju.” Povedal pa je, da se jih je minister Klemenčič usmilil in sprejel eno njihovo pobudo, in sicer da se sodnice in sodnike lahko fotografira, vendar pa to ne velja za snemanje. “Mi smo vztrajnice in vztrajniki in ugotovili smo že, da imamo prav, čeprav ta naš prav uveljavljamo sorazmerno počasi. In moramo biti veseli tudi za to. Če se ne bi borili, če ne bi stali tukaj že več kot dve leti in pol pred Vrhovnim sodiščem, tudi danes državljanke in državljani, preden gredo na sodišče, ne bi mogli videti obraza sodnice ali sodnika, ki mu bo sodil. Od sedaj naprej je to možno in to je naša velika zmaga.”

Stvari se spreminjajo na bolje
Na shodu so stali pred stavbo, kjer bi morala imeti sedež glavna preganjalka bančnega kriminala. Ker tega v tej stavbi ne delajo, so povabili resničnega glavnega preganjalca bančnega kriminala, Anžeta Logarja. Spomnil se je sodnice Deše Cener. “Sedaj pa ista sodnica, ki nam je prej oporekala, da je nismo prepričali, zapiše, da smo utemeljili, da imamo ustrezni interes, da smo predložili vse potrebne dokumente in da se zaradi tega preiskovalni komisiji odobri zaseg dokumentov.” Z drugimi besedami, stvari se lahko obrnejo na bolje. Logar je v prepričanju dejal, da se tudi bodo obrnile na bolje.  

Anže Logar, foto: Nova24TV

Anže Logar, foto: Nova24TV

Slabi dogodki v letu 2016
Jožica Svete pa je povedala, kaj jo je v prejšnjem letu velikokrat zabolelo pri srcu. “Čez celo leto smo poslušali poslance, češ pustimo že enkrat preteklost in raje poglejmo v prihodnost. No, vladajoča elita pa je na svojih proslavah sedela pod nekdanjimi jugoslovanskimi zastavami in tam so njihovi govorci na veliko poveličevali preteklost.” Omenila je, da smo v letu 2016 dočakali tudi dobrodošlico migrantom. “Na televiziji sem videla ogromno nekdanjih jugoslovanskih zastav z rdečimi zvezdami in nobene slovenske. Pod njimi pa so stali stric iz ozadja, Milan Kučan, Tanja Fajon in – verjeli ali ne – tudi nekdanji Varuh človekovih pravic Matjaž Hanžek.” Dodala je, da smo bili v lanskem letu tudi priča ugrabitvi otrok, kar se v demokratični državi zdi skoraj groteskno. Nadaljevala je s tem, da smo vse leto gledali in poslušali žaljivke enega poslanca, ki se je dobesedno norčeval, poniževal in žalil poslance SDS. “Mahal je in krilil z rokami kot kakšen dirigent simfoničnega orkestra.” 

Jožica Svete, foto: Nova24TV

Jožica Svete, foto: Nova24TV

Omenila je še, da smo lani v prvih vrstah v cerkvah videli tudi sedeti velike politike, kot sta bila Brglez in Cerar. “To je nekaj nenavadnega, saj jih v prejšnjih letih nikoli ni bilo na takem mestu. Ne vem pa tudi, če so molili.” Nazadnje pa je dejala, da je v prejšnjem letu dobila povišano pokojnino, in sicer za 2,41 evra. “Kako lepo. Od leta 2008 do decembra nismo dobili niti ficka. V Janševi vladi pa smo dobili v štirih letih dobrih 24 odstotkov več.” Za konec pa je povedala tudi lepo stvar, ki se je zgodila v letu 2016 in ji ogrela srce. Odprl se je muzej o vrednotah slovenske osamosvojitve. “Končno. Dočakali smo ga po 25. letih samostojnosti.” Dodala je: “Naj mladi spoznajo našo preteklost, na katero so lahko ponosni, in naj se je ne sramujejo. Naj mladi gradijo domovinski čut na ponosu do svoje zastave, grba in himne.”

Novice iz sojenja o Milku Noviču
Vili Kovačič pa je spomnil na primer Novič. Dejal je, da se je v letu 2016 zgodila še ena dobra stvar, da je Milko Novič prišel iz zapora. “Nihče pravzaprav do tega dogodka niti ni verjel, da to bo. Ampak na koncu se je zadeva razlomila in sodnica je to naredila v eni sekundi. Prej pa je bilo 12 pritožb dve leti popolnoma zaman.” V sojenju Milku Noviču je bila danes zaslišana nemška izvedenka Edith Gebhart, ki je med drugim analizirala ostanke streljanja z Novičevih las in s plašča. Dejala je, da sestava treh delcev, najdenih na Novičevem plašču, ustreza sestavi delcev, najdenih na tulcu, da pa ni mogoče nedvomno trditi, da prihajajo prav iz omenjenega tulca. “Tukaj se postavlja vprašanje, ali je bil tulec podtaknjen. Nihče si ne upa naprej raziskovati. Tudi obramba ne bo tega delala, ker ji je ključni cilj samo obramba Milka Noviča. Državni organi pa bi morali stopiti v akcijo in zadevo obrniti v druge smeri,” je dejal Kovačič.  

Vili Kovačič, foto: Nova24TV

Vili Kovačič, foto: Nova24TV

Omenil je še, da bodo sojenje Noviču, obtoženemu, da je ustrelil direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika, nadaljevali 1. februarja, ko bi lahko bil zaslišan nemški strokovnjak, ki je pripravil mnenje o krvnih sledovih – ki jih pa ni. Nato pa bo sledil en mesec premora, nadaljevanje bo potekalo ponovno 1. marca.

Na protestnem shodu pred Vrhovnim sodiščem je tokrat zapadel sneg. Le kaj bi si še lahko želeli? Imeli so pravo zimsko idilo, s katero so tudi zaključili januarski shod. Obrnili so hrbet zlorabam v slovenskem pravosodju tako, da so obrnili hrbet stavbi Vrhovnega sodišča za 20 sekund v popolni tišini. Naredili so in bodo naredili vse, kar je v njihovi moči, da bodo slovensko pravosodje lahko čimprej spoštovali. “Ne pa tako, kot si predstavljajo Goran Klemenčič, Nina Betteto in mnogi pravosodni funkcionarji, seveda ne pa vsi. Da ga bomo spoštovali, ne pa da se ga bomo morali bati, ker hiše pravice se poštenemu človeku ni treba bati,” je za konec dejal Aleš Primc. 

I. K.

 • Poštenje velja

  Nima smisla. Klin se s klinom zbija.
  Vse ostalo je zguba casa.

  • francelj3

   Tako je. In klinu se pravi revolucija. Rdeči fašisti so jo uprizorili v letih 1941-5. Mi jo bomo morali vsaj leta 2017.

 • Artur

  “Zato nikoli ne bomo utihnili pred resnico. Pred resnico nočemo in tudi ne moremo mižati. Vedno znova bomo bobu rekli bob.” Dodal je, da se zavedajo, da si samo pogumni in odločni državljani zaslužijo normalno državo in jo tudi prej ali slej zagotovo dosežejo.
  Ja ni normalne države s takšnim pravosodjem in s takšnim odnosom tega režima do naše družine in otrok …. to je res ampak zakaj niti besede o grozeči invaziji parazitskih zapečenih musličev in sedanji nevzdržni situaciji glede migrantskih kvot , vsiljevanja vse več migrantskih centrov povsod po državi, da o tej svinjariji do naroda z dodeljevanjem luksuszno opremljenih stanovanj za te tuje parazite in s tem postavljanje nekaterih naših socialno ogroženih sodržavljanov v drugorazreni položaj, ne razumem zakaj samo pravosodje in vse okoli njega a o tem kar je najbolj grozeče kar se nam zdaj dogaja z vsiljevanje tujerodnih zapečenih parazitov pa nič kaj je večja priložnost kot to, da se javno še bolj izpostavi ta problematika in to prav na takšnih shodih poleg že utečene kritike našega krivosodja, ki bi narod še bolj zdramila proti temu početji tega komunjarskega režima.Menda ja ne menite ,da je to za vas drugorazredna tema in, da je ni vredno javno izpostaviti ? Ne vem kaj za vas potem ni drugorazredna tema ?Islamizacija in zločinski tujerodni primirivizem se širi po Evropi Navsezadnje je zaradi te za vas drugorazredne teme nevredne omembe ogrožena varnost , blaginja narodova samobitnost in obstoj ? https://www.youtube.com/watch?v=w_O7Ev3kz2o

 • Ryuk

  Včeraj so na POOP TV že začeli anti Jaklič propagandno kampanijo.
  http://www.24ur.com/novice/slovenija/stranke-predlagale-nekaj-konkretnih-imen-za-ustavne-sodnike.html
  Kar naenkrat ni več problem kršitve ustave in človekovih pravic, ampak tviti.

  • Coeus

   Roko na srce… ce so to dejansko njegovi tviti… tip ni ravno najbolj brihten… ne glede na reference, izobrazbo in delovno mesto ;)

   • Beli Sneg

    Ja in kdo si ti da ga boš sodil. Njega in njegovo brihtnost. “Brihta” verjetno je tebe sama naravna inteligenca in ti izobrazba sploh ni potrebna. Če jo pa slučajno imaš, imaš po svojem obnašanju, kupljeno ali pa plagiat.

    • Coeus

     Ne se razburjat… morda, nekega dne, bo tudi vam jasno o cem je govora… ce boste kdaj sposobni videt dlje kot “nasi in vasi”. Za mojo izobrazbo pa tudi ne rabite skrbet ;)

  • Nata

   Pravzaprav je res žalostno, na kaj se bodo obesili in Pahor se bo posračkal !
   Vendar se s čivkanjem kar tja v tri dni tudi jaz ne strinjam .
   Kam smo prišli ?????
   Sodbe padajo…….kradejo se miljarde………..pa se ” obesijo ” na besedo ??

   • Coeus

    Tu ni tezava v “besedah”… tezava je v odnosu, spostovanju drugace mislecih in konec koncev spostovanju prava… nekdo s taksnim odnosom mi pride naprej kot aroganten smrkavec, ki ima oceta na polozaju, da mu krije hrbet… ne pa kandidat za ustavnega sodnika.
    Preden sem vedel za te tvite, se mi je zdel, vsaj na papirju, primeren. Po temle pa zal izgleda, da potrebuje se kar precej let, da bo odrastel in dozorel za kaksno resno in odgovorno funkcijo

    • Nata

     Malo se pa strinjam , ja ! Je pa verjetno res mlad. Predvsem za našo ” klimo ” ? Škoda, ker ima veliko znanja – že to je za naše hmmmmmm !!
     Se bo pa sigurno ” naredil ” . Saj ima čas !!

 • Coeus

  Ampak resnicno… pred Nova24TV se lahko skrije tudi SFRJ propagandni aparat. Prava pralnica mozganov za tiste, ki sami ne premorejo kancek ZKP :D

 • lauraas

  Vse so krive volitve, ker nismo izvolili desnice!

  • soc

   Ali misliš, da bi jo, če bi bile volitve danes, ko so vse maske že zdavnaj padle, ko je jasno, kako nam lažejo in kako nam pred očmi objestno kradejo? Celo po desnosučni anketi javnega mnenja sta strani na 50:50…

   Potomci partizanske strani v veliki večini volijo kontinuiteto. “Star ata je bil fejst človek, ni mogu bit tak, kot partizane opisujejo črnuhi” in podobne skrbno vzdrževane psihološke mantre. Poznam natanko enega potomca prave rdeče aristokracije, ki je volilec desnice. Otrok in vnukov medvojne desnice je po logiki stvari manj – dvajset tisoč nesojenih očetov in dedov takoj poklanih, eksodus številnih drugih v tujino.

   Potem imaš že 15-20% populacije, ki jih predstavljajo tri generacije balkanskih priseljencev. Z izjemo določenega manjšega odstotka visoko izobraženih so “trenirkarji” zvesto volilno telo partije v vseh pojavnih oblikah, slovenske “levice”. V nekaterih volilnih okrožjih so celo že večinski.

   In končno – kolikšen del javnih uslužbencev voli desnico? Ki je spet po defaultu smrtni sovrag razraslega tumorja na plečih naroda.

   Sliši se močno resignirano, a mislim, da je bil edini trenutek, ko nismo bili razdeljeni praktično na pol in smo lahko medsebojno komunicirali v narodov blagor, predplebiscitni čas daljnjega leta 1990. Ko so rdeči aristokrati v strhu začasno utihnili in se potuhnili. Potem so spet povzdignili glas in mobilizirali svojo polovico v neizprosen ideološki boj. Zoper črnuhe, zoper Janšo.

   Na naši polovici pa vlada razočaranje in otopelost. Volilna abstinenca je logičen rezultat.

 • busnisman

  “……….je za konec dejal Aleš Primc: “Da ga bomo (sodišče) spoštovali, ne pa da se ga bomo morali bati, ker hiše pravice se poštenemu človeku ni treba bati,” .

  Ja – in še posebej pošteni ljudje , se sodišč lahko bojijo, ker pravice na naših sodiščih NI.

  Ko bodo preverjeni vsi kazenski postopki, ki so se odvijali na naših sodiščih od osamosvojitve Slovenije dalje, bomo lahko govorili, da se na naših sodiščih deli PRAVICA in, da so izrečene sodbe, res V IMENU LJUDSTVA.

 • Jožef

  Vendar le se premika – po polževo, vsredino !

 • Olga

  Žal včeraj Top TV ni prenašala shoda ali pa sem kaj zamudila? Želela bi videti shod! Prosim Novo TV, da to popravi! Hvala!
  Podpiram vztrajnike v njihovem boju za demokracijo, saj vidim umazano vlogo levice, ki nas vleče nazaj na Balkan in v zločinski komunistični sistem! Klemenčič jim pri tem izdatno pomaga!
  Zaradi propagiranje zločinskega sistema, je treba vse vpletene ovaditi!
  Pahorja pa še čakam, da vidim njegovo demokratično držo! Koga bo predlagal za ustavnega sodnika?!!
  Odgovarjal bo pred zgodovino, če ne že na volitvah!

 • lauraas

  Brez glasnih in nasilnih protestov ne bomo nič dosegli!

 • Slovenec 33

  Kaj je izdajalec je že v davnih časih Cicero definiral – težko se najde boljši opis.

  Takole gre

  Narod lahko preživi svoje norce, celo ambiciozne. Ampak ne more pa preživeti
  izdaje od znotraj. Sovražnik na vratih je pomemben ampak je znan in nosi svoj
  prapor javno. Toda izdajalec se prosto giblje med vrati, njegov potuhnjeni
  šepet šumi po vseh ulicah in slišati ga je tudi v dvoranah vlade same.
  Izdajalec ne izgleda kot izdajalec, govori s tonom, ki je domač žrtvam, nosi
  njihov obraz in njihove argumenta, pritožuje se nad podlostjo, ki jo kakor
  opaža. Razkraja dušo naroda in dela tajno, v noči ogrozi stebre na katerih
  sloni moč mesta. Okuži politično telo, da se ne more več upreti. Morilcev se je
  manj bati kot izdajalcev. (Markus Tilius CICERO leto 50 pred n.š.)

  Vsaka podobnost z aktualnimi predsedniki je nenamerna ampak drži.

 • domovina mili dom

  Ne samo sodišča, ves represivni organ prefiltrirati.
  Tožilce, ki zavrnejo kazenski pregon za “njihove
  Tožilce, ki z lažnimi dokazi procesirajo “naše”
  Sodnike, ki zavirajo preiskave kriminala
  Sodnike, ki obsojajo na lažnih dokazih
  Sodnike, ki kršijo človekove pravice
  Sodnike, ki se javno z dejanji politično opredeljujejo
  Policaje, ki so politično opredeljeni
  Policaje, ki grozijo ljudem z ubojem
  To je spisek ljudi, ki se jim mora odvzeti mandat, licenca. Ti ljudje ne smejo biti zaposljivi v JU/JS.

  • Franc Šink

   Teh anomalij bo šele konec, ko bo Miha Kordiš začel voliti desnico.

   • domovina mili dom

    Torej nikoli.

    • Franc Šink

     Se bojim,da imaš prav.

 • francelj3

  Za 2,41 evra večja pokojnina v 8 letih? Tudi jaz sem dobil nekaj takega. Take stvari se dogajajo, če nepismeni volijo Desus namesto gospoda Janeza Janše. Desus meni, da so pokojnine socialni transferji, ki jih lahko zmanjšujejo, kolikor hočejo, gospod Janez Janša pa ve, da so pokojnine zaslužene z delom (npr. 40 let) in nam jih država DOLGUJE, zato tudi primerno ukrepa, kadar ima možnost.

 • črnaovca

  Takole pa res ne bo šlo več naprej. Toda kaj storiti oziroma kako zamenjati to neuko ljudstvo ki vedno voli napačno

  • Iva

   No, obrat v glavi ljudstva se bo zgodil, ko bodo medijske informacije popolne in resnične in ko mediji ne bodo zamolčevali lastnikom (F21) neljubih oseb in dogodkov!

   • Adolf Hitler

    bi se dalo če bi to organizirali vsi skupaj in nehali plačevati od enkrat vsi koplet Slovendia

    potem pa papa tv juden scheiß haus propaganda in to za zmeram!

 • Iva

  Poleg pravosodja so za normalizacijo Slovenije najpomembnejši mediji, saj “govorijo” kako naj (javnost, volivci) razmišljamo. Vse glavne medije pa obvladuje krog F21!

  Osrednji slovenski časopis Delo popolnoma zamolčuje Odbor 2014 (želimo pravo in ne navidezno demokracijo), naša prizadevanja, pa trajajo že 2 leti in pol. Je pa v tem časopisu imel že nekaj intervjujev Matej Tonin&Co. , ki je leta 2014 dejal, da je J. Janša politik v zaporu. Njegova izjava kaže, da ni niti malo podvomil, da je šlo za nezakonito sojenje z namenom izločitve najmočnejšega opozicijskega voditelja, celo njegovega IZBRISA iz političnega dogajanja!

  No, dogajanje na montiranem procesu (v ozadju je udbomafija belih ovratnikov) proti Milku Noviču se po 2 letni kalvariji bliža zaključku. Zanimivo, da je novinar (urednik) STA prispevek s sredinega sojenja naslovil (le zakaj?):
  “Trije delci z Novičevega plašča ustrezajo delcem z najdenega tulca”
  NAMESTO:
  Le 1% analiziranih delcev ustreza najdenemu tulcu!

  No, pred 1,5 leti je kemik dr. Čeh z IJS (priča obrambe, opravil je kemijsko analizo delcev na jakni) ugotovil, da so na jakni delci različnih vrst streliva (kar pomeni, da je bil kontaminiran na strelišču in ne na kraju umora) Enako je v sredo povedala nemška izvedenka. Priča tožilstva F. Sablič-NFL pa je nasprotno trdil (2015) da gre le za eno strelivo – elemente iz najdenega tulca.

  Dr. Čeh (priča obrambe) je v mnenju 2015 napisal kar direktno:
  Jakna Bugatti (Novičeva jakna) NI BILA NA KRAJU ZLOČINA!
  Zaključek?

  • Adolf Hitler

   Dokler boste plačali in potpiral rtve prispevke boste imeli skos tko ko
   imaste pa se slabše ko jim boste pa to ukinli je pa konec z judovsko
   komunaisersko boljsivisko sekret usrano propagando! in nehajte že
   enkrat prispevat prispevke za te komunaiserske svinje tu pri nas skoraj
   nobeden ne plačuje več GEZ

  • Franc Šink

   Kdor se vsaj malo spozna na strelivo ti mora dati prav !!

  • radames

   Bravo!***************************************

 • sončnica

  Kot
  ugotavljajo vrli novinarji bo veter iz tujine imel pomembno vlogo pri
  razvetritvi slovenskega Ustavnega sodišča. Zapihljala bo dokončna
  dvoličnost, prenos pravic zgolj na tujce, ameriški sistem zavračanja
  lastnih državljanov, drug tir za pravico, po kateri bodo potovali le
  najbolj luksuzni vlaki. Zato so odločilne Univerze v Harvardu in
  Cambridgeu, kjer je večina predavanj posvečena poštenemu sojenju za
  klientelo. Tudi Slovenska zakonodaja je na teh predavanjih močno
  prisotna, predvsem v delu, ko 36-ti dan predavanj profesor razkrije, kje
  leži ta nikoli slišana in videna deželica brezpravja. Potem nadaljujejo
  s korporativnim pravom, orožarsko pravico, razlastitveno logiko,
  davčnimi obvezami na prvem mestu, zagovarjanjem pravice do Ustave le
  peščici. Obetajo se revolucionarne spremembe, do Ustavnega sodišča sploh
  ne bo mogoče, ker bo tudi vojaška zaščita za brezpravni narod prevelika.

  Da
  je naše visoko šolstvo v blatu je že dolgo jasno, da lahko kopira
  doktorat vsak prijatelj prijatelja na funkciji, tudi ni skrivnost, da pa
  niti sodnika ne znajo več izšolati je pa vseeno nenavadno. Pa čeprav so
  na tem mestu zgolj zaradi kopiranja Zahodne brezpravne zakonodaje.
  Mogoče pa bi bilo celo bolje Ustavno sodišče preseliti kar na Harvard,
  da bodo Zahodne spremembe nezakonitosti vedno takoj pri roki? Edino kar
  naj bi ostalo slovenskega bo morda rumena kravata?/publishwall/

  http://uploads.publishwall.si/imgs_2/2017/01/12/publishwall_1484248284_3429789.jpg

  • Peter

   Rumena?
   Grozno, da bi rdečo zamenjali z rumeno? Ni šans, ne v dolini, no.

  • Iva

   Tudi sončnica je rumena!

 • janez cepec

  Jožico Svetetovo smo učas poslušal pr Avseniku, ni kej, dobr je pela. tko dobri so bli, de jih je clo Brozov Joža povabu enkat za nov let u Belo mesto. po tistem je dotična pevka izjavla, de je biu to njen življenski dosežek, višek od viška, skor de je nirvano dosegla. če že ne orgazma, uglavnem, oh in sploh. blo je to takrat modern, predvsem pa koristn (materjalno), če si biu pr Titeju. dones, pa je use to pozabla, k so drugi cajti, pa se je prefarbala, kot mnogo njih, z ljubljenim vodjem na čelu

  • Beli Sneg

   Saj so nas tudi iz šole nateral na ceste da smo mu mahal z zastavami. Zdej naj se pa zaradi tega po glavi posipamo. Misliš da je Avsenik imel možnost reči da k diktatorju ne gre? No daj malo se spravi k sebi. Na žalost je pa še preveč tistih ki še v času “demokracije” še naprej malikujejo diktatorja in njegove pomagače.

   • Nata

    + + + + + + + + + Ja, Avsenik ! Je pa zato napisal prelepo pesem ” Tam, kjer murke cveto ” !!!!
    Pa veliko skladb, ki omenjajo Slovenijo !! Ne Jugo .

    https://www.youtube.com/watch?v=Eyh0Y6Eiv_I

    • janez cepec

     ja, je pa ena stvar, sam je reku, de jo nkol niso prevedl u nemščino, pa tud bel mau so jo po Dojčlandu pel. zakuga neki, a so se bal, de bojo poj premau pokasiral – Oberkrajnerji. Tud sloveskiga imena niso promoviral. čudn, ane?
     dnar je dnar, marka pa splohj, takrat

     • Nata

      Ta pesem je bila namenjena ” našim ” !!!
      Kako niso promoviral slov. imena ? Ne razumem.

     • janez cepec

      zunej niso bli Avsemniki, ampak Oberkrajnerji. za dobr dnar se tud preimenuješ, ane?

     • radames

      S tem kretenom se ne splača. Včasih kaj, drugače se ga pusti pa pri miru.

     • Nata

      Me zjezi, pa ne morem nehati.

     • janez cepec

      u špegu se poglej, pa se boš od smaha uiscau

     • Nata

      No, saj smeh je zdrav… . . . Kaj so mokre hlačke proti dobremu zdravju.

     • janez cepec

      kreten ti je fotr, če g sploh poznaš

   • janez cepec

    zakuga pa ni reku ne, usak je uhka reku ne, npr. g. Pučnik je reku NE, sam to je fajn plačou, usi ostali so pa p…. stisn, pa se obračal po vetru, pa gledal, kje bo kdo se h koritu prrinu. Diktatorja, al pa vsaj njegovga imitatorjka, vel’kiga vodja pa malikujete ve, njegove malošteviilne ovčke

    • radames

     Ne flancaj. Pučnik je v eni takratnih literarnih revij (v 50. letih) kritiziral partijsko kmetijsko politiko. Zaradi tega so ga zaprli. Nobenega NE ni rekel.
     Dejansko nisi cepec, ampak kreten, ker nabijaš povsem brez zveze. Popolnoma nič ne veš. Nekaj snameš z lufta in do onemoglosti nabijaš. Pa saj takle tip, ki do onemoglosti razsaja po forumu, po definiciji ne more nič vedeti, ker je njegov glavni namen zajebavanje.
     “Dvorni norček.”

     • janez cepec

      poznam še enga, k nabija do onemoglosti. sam de on to deva že četrt stoletja, eno in isto stvar, dan na dan, sam de on hvala bogu ni “dvorni”, ampak je sam norc. kdo neki bi biu to?

  • RATATA

   kak butl

   • tomo

    Saj ti že njegov nick pove vse…..

   • janez cepec

    u špegu se poglej, Bunksl

 • janez cepec

  prau Jožica, de se ćudi, k’ je vidla Cmerarja u cerku. ja očitno je pogruntu, de se mu to splača, zarad volivcu. Mislem pa de kopira enga druzga, čak kdo j’ biu tud komunajzar, zadnje dekade pa zarad volilnih glasor starih mamc hod u cerku, čeprou ne verjamem, de je kešn siln kristjan, aja ljubljeni vodja vendar

 • antimur

  Brez pomena je govoriti o levaških posameznikih, kot da je morda kdo boljši od ostalih komunističnih barab in antislovencev. Ne, vsi so enaki, samo v različnih preoblekah, tako okoreli sovražnik Slovencev Kučan, kot neresni Pahor, vse je enako pokvarjeno, zahrbtno , spletkarsko in lažnivo.

 • francelj3

  Ne vem, no, če je naša levica ravno izrojena. Izraz se mi zdi malo pretiran. Bolj bi pristajal izrojenima socialistoma levakoma Adolfu Hitlerju in Benitu Mussoliniju.

  • radames

   Izrojeni so bili tudi Lenin pa Stalin pa tito pa še cel kup njim podobnih razbojnikov.

 • Franc Šink

  Zakaj ne dovolili sodnicam nošenje burk med “javnim” sojenjem.Sodnikov je pa tako ali tako samo še za vzorec! In bo volk sit in koza cela.

  • dež

   Naša sodnija je že sedaj ena velika burka. Če sodnicam še cunjo čez glavo vržeš, bo nastala tragikomedija. Ker bodo morale ostati doma, na šeriju.

  • Steiermark

   Se strinjam, pravtako tudi moškim sodnikom, tako nebi bilo problemov glede njihove identitete in bi lahko “snemali ” sojenje z “burkami” – sodna burka (farsa)!

 • andreas82

  Desnica naj neha podpirati Pahorja! Sem mislil da je šlo samo za izhod v sili tiste volitve, a zdaj sodelujejo, še Janša je tako pameten da ga podpira, jaz ga ne bi! Novega kandidata rabimo, npr Branko Grims bi bil ideallen predsednik, ki je proti migrantom. Najbrž vam je smešno, a je eden redkih, ki pravilno razmišlja, za obrambo doma. Takoj ZA!:)

  • janez cepec

   Mahniča al pa Pojbiča za predsednika. Takoj ZA

   • Steiermark

    Vsekakor, bi bila veliko boljša od aktualnega! Sta zavedna Slovenca in delujeta v korist Slovencev in ne kot rdeče podgane, tako ene kot druge, ki delujejo vedno in povsod ter dajo vse “od sebe” da bi le lahko uničile in potolkle Slovence ter jim odvzele človekove pravice – kot je bilo pod jugotitoistično okupacijo!

  • lambizer

   Desnica je podprla Pahorja le zato, ker je s svojim kandidatom pogorela v prvem krogu!

   • radames

    V resnici ga je zato, da ne bi bil izvoljen drugorazredni.
    Jaz v 2. krogu nisem volil, ker komunistov ne volim.
    Prvič sem abstiniral na volitvah, ko je bil Drnovšek izvoljen za predsednika predsedstva Jugoslavije. Pome so prišli od volilne komisije, češ, da sem edini, ki še ni volil. Povedal sem jim, da ne bom volil. Komunistov se ne voli.

    • realnost

     tudi jaz ga nisem volil. Se tudi ne spomnim da bi desnica javno podprla rdečo brezjajčno barbiko . Najbolj primeren kandidat za letos pa bi mi bil dr.Klemen Jaklič ali pa Eva Irgl ki bi prav gotovo argumentirano povozila sowhat brezveznega precednika…

 • if

  Levica izvaja razkroj slovenstva, tistih vrdnot, ki so bile pred prihodom komunizma in njegovih posledic.
  Komunizem in njegove posledice so doslej najhujši napad na slovenstvo. Tudi ves čas samostojne Slovenije teče razkroj slovenstva.
  Od Prešernove z ustavo določene himne Zdravice se v politiki inetrnacionalistično izvaja le še vsebina 7. kitice Zdravice. To je doktrina levice, napadalna nastrojenost do slovenstva! Gre za veleizdajalce slovnestva! Upam, da jim bo sodilo slovenstvo!

 • Iza Demos

  …Le kaj bi si še lahko želeli? …..
  Več mladih!

 • Iza Demos

  Zakaj tak krik in vik? Splošno znano za SLO je, da takrat , ko imajo priliko postavljat ustavne sodnike desni je tam več desne mislečih in ko imajo priliko levi je tam več levo mislečih. Za to pa res ne rabiš dvojnega dr.dr. in Harvarda.

 • Hribouc

  PETA KOLONA DELA.

  SPEČI AKTIVISTI DELAJO.

  REZERVNI SESTAV VEDNO V POLNI PRIPRAVLJENOSTI.

  Ko enkrat na polno dela državno-paradržavni multikorupcijski stroj, kjer je vsakdo nekomu dolžan uslugico, kimanje, podporo, korist, denar ali material v neskončni verigi dolžnikov upognjenih hrbtov
  in vodičnih hrbtenic , postane grozno, Taka država in tak narod ne morepreživeti. NI ŠANSE:
  Tako državo so ustvarili rdeči komisarji, koritarji, prenapeteži, ustrahovalci in barabe vseh vrst.
  To je Udbokučanistični aparthajd gulag Slovenistan s Kučanom na čelu?

  Kdo je kaj videl Golobbiča, je že pobral solato na kmetiji ?

 • VERZIFIKATOR

  Poharija Boratovna

  BARBIKA IN POSTAVNI SODNIKI

  (iz sveta modne revije)

  Barbika, vsem znana manekenka,
  znašla zadnji čas se je v zadregi,
  vprežena je v jarem, punčka v spregi,
  tista, ki že dolgo ni mladenka.

  Redno še nastopa po estradah,
  populizma Barbka se ne brani,
  pravzaprav jo ta edini hrani,
  ko prestopa z njim se po paradah.

  V Lažgošah, reviji veteranov,
  redno se s postavico pokaže,
  pred resnico si oči pomaže,
  da je talka manekenskih klanov.

  A odkar ta Barbka predseduje,
  zdaj ko tudi sama je v žiriji,
  arbitrira v modni ko reviji,
  stežka kaj realno ocenjuje.

  Ni naloga ta preveč ji draga,
  Barbiki, tej cvetki manekenstva,
  da za tekmovanja, za prvenstva,
  štiri razsodnike naj predlaga.

  Razsodniki bodo naj postavni,
  in vsi naši, torej nepristranski,
  v drži svoji kajpak svetovljanski,
  v svetu mode red drže naj pravni.

  Kaj postaven v modi da pomeni,
  jasno je, očitno, kot na dlani,
  tisti torej bodo naj izbrani,
  ki veljajo kot najbolj ceneni.

  Važno je, da so postavni »naši«,
  za modele »naše« da skrbijo,
  drugim na estrado ne pustijo,
  Drugim? No ja, to so tisti »vaši«.

  Barbika zdaj v resnem je precepu,
  koga pripustila bo v žirijo,
  mora pač ubogati režijo,
  sicer jo udarijo po repu.

  »Ne le tam, še kje drugje jo skupiš,«
  »naši« so naravnost ji dejali,
  nekaj ji svaril prav hudih dali:
  »glej, da zgodbo vso v paketu kupiš.«

  Štiri torej kandidate glavne
  »naše« vse v žirijo da predlagaš,
  s tem le sebi, Barbika, pomagaš,
  imenuj za sodce jih postavne.«

  Išče Barbka zdaj rešitev pravo,
  volk da sit bo in pa koza cela,
  in da laž ne zgleda predebela,
  ko z njo ocenjuje se postavo.

  Res ne ve, kako naj se odloči,
  bolj ko Barbika v zrcalo gleda,
  bolj se slika sama spreneveda,
  v levo se zrcalna slika boči.

  Rada Barbka »našim« bi ustregla,
  štiri, kaj še, pet jih v predlog dala,
  ko se reva ne bi silno bala,
  s tem da iz žirije bo izpregla.

  Takšno v strahu vidi že vizijo,
  da ker zavozila je nalogo,
  bo vodilno izgubila vlogo,
  nič več je ne vtaknejo v žirijo.

  Tega se boji in objokuje,
  da potem končana bo predstava,
  manekenke Barbike postava
  zadnji da mandat zdaj predseduje.