fbpx

Šircelj: V Sloveniji so še danes ostanki komunizma in še danes se ljudem krši človekove pravice

Foto: STA

Milan Brglez je s svojo odločitvijo državljanom odvzel možnost odločanja na referendumu, kar je v nasprotju z ustavo, opozarja Odbor 2014. ”Odrekati delavcem migrantom pravico do referenduma je protipravno početje,” je bil jasen Andrej Šircelj, ki dodaja, da so v Sloveniji še danes ostanki komunizma. 

Slovenija naj bi spadala v eno od tistih držav, v kateri ima oblast ljudstvo – vsaj tako piše v naši ustavi. Edina neposredna demokratična oblika odločanja ljudi o posameznih vprašanjih je referendum. Ko volimo poslance, predsednika države, župane, jim s tem damo mandat, da odločajo o naših skupnih zadevah v skladu z našimi skupnimi interesi, ne pa proti njim, za lastne interese ali interese elit. Če ne delajo tako, imamo državljanke in državljani možnost referenduma, da zavrnemo slabe in škodljive zakone. ”To možnost je Milan Brglez sedaj vzel,” so jasni v Odboru 2014.

Foto: Twitter

Aleš Hojs na shodu pred stavbo RTV Slovenija Foto: Twitter

“RTV je ideološka podstava izrojene levice”
S tem se strinjajo tudi današnji govorci na shodu, ki se je danes začel pred vrhovnim sodiščem, nadaljeval pa pred stavbo RTV Slovenija. Nedavni dogodki na seji programskega sveta, kjer so novinarji in aktivisti celo grozili s smrtjo in pozivali k odstranitvi določenih ljudi, so namreč pretresli tudi vztrajnike, ki so to mirno in dostojanstveno sporočili tudi na shodu.

”RTV Slovenija je ideološka podstava izrojene levice, ki je ne zanima resnica, pač pa le kulturni boj,” je bil jasen Aleš Primc ki si želi, da bi imeli normalno javno televizijo. ”Zaposlene na RTV Slovenija sem pozval, naj naredijo oddajo, kjer bi mi predstavili svoja stališča, pa se to do danes še ni zgodilo,” je pojasnil Primc.

Odbor 2014 je sicer že pred časom v proceduro vložil predlog zakona o ukrepih za zagotavljanje javnosti, preglednosti in odgovornosti, ki naj bi pravosodje naredil bolj pregledno, učinkovito in pravično za vse navadne državljane.

Krkovič je zgolj branil državo
Zbrane je nagovoril tudi predsednik združenja za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO) in nekdanji obrambni minister Aleš Hojs, ki je RTV označil za tretji steber. Kot meni Hojs, predsednik vrhovnega sodišča Branko Masleša in generalni državni tožilec Zvonko Fišer prav zaradi medijskih manipulacij še vedno nista odstopila, čeprav sta naredila že ogromno škode. Tudi Hojs se pridružuje pobudi za ukinitev RTV prispevka.

V svojem nagovoru se je dotaknil tudi najnovejšega absurda slovenskega pravosodja – sojenja Tonetu Krkoviču. Še enkrat več je poudaril, da je Krkovič samo izpolnjeval ukaze in branil državo pred napadom agresorja.

M. G.