Škandalozno: Vodja taksi sindikata Jefim opravičil strelski pokol, ki ga je srednješolec načrtoval na cerkev!

Predsednik sindikata taksistov Dejan Jefim. (Foto: STA)

Slovenijo je pretresla novica, da je srednješolec iz Kranja načrtoval strelski pohod na več lokacijah, med drugim tudi v cerkvi na Brezjah. Dogodka, kjer bi mnogo ljudi lahko tragično izgubilo življenje, nobena prisebna oseba ne privošči niti svojim največjim nasprotnikom. Razen predsednika sindikata taksistov Dejana Jefima. Ta je namreč opravičil namero pokola z izjavo “kar seješ, to  žanješ“. To sicer ni prvi izpad Jefima, novinarju je namreč že grozil s kastracijo, ni pa ostal dolžan niti infrastrukturnemu ministru Jerneju Vrtovcu. 

V sredo smo poročali, da je 20-letnik na temnem spletu naročil polavtomatsko pištolo, avtomatsko strelno orožje in več kosov streliva in načrtoval pokol na svoji nekdanji osnovni šoli pa tudi v drugih institucijah, kjer naj bi sedaj delali njegovi vrstniki. Pri njem so našli natančno in skrbno izdelan načrt pokola, s konkretnimi imeni in priimki. Neuradno pa naj bi načrtoval množični poboj tudi v cerkvi na Brezjah.

Slednjo informacijo je zapisal na svoj Twitter profil novinar Demokracije Gašper Blažič, svoj sovražen odnos do kristjanov pa je s komentarjem pokazal sindikalist Dejan Jefim. Želel je citirati Sveto Pismo, pokazal pa je le privoščljivost v smislu “saj so si sami krivi”. Twitter profil mladeniča, ki je načrtoval pokol je po poročanju medijev poln satanističnih objav oziroma čaščenja satanizma, zato je Jefimov komentar toliko bolj moten, saj opravičuje morebitni pokol človeka z resnimi težavami.

Ni prvič, da bi Jefim spodbujal k nasilju
Dejan Jefim se kot predsednik sindikata taksistov bori za pravice taksistov, obenem pa s slovenskega trga izriva zdravo konkurenco kot je Uber. Resnica je, da svoj “humanitarni” boj za pravice “stiskanih delavcev” zlorablja za pohlepne privatne interese, saj na slovenskem trgu vzdržuje monopol v prodaji informacijskih izdelkov podjetja Net-Informatika, svoje “lovke” pa spretno razprostira tudi na tujem. S tem ko je novinar Bojan Požar razgalil njegovo lažno človekoljubnost pa je mački stopil na rep. Jefim je novinarja verbalno grobo napadel in z njim obračunaval tudi preko svojih spletnih trolov. Zadeva je dosegla zenit z grožnjami s kastracijo. Jerim pa ni ostal dolžan niti infrastrukturnemu ministru Jerneju Vrtovcu, ki si prizadeva za to, da bi se Slovenija modernizirala ter se na področju digitalizacije podala v korak s časom. To pa pomeni tudi prihod Uberja oziroma konkurence, ki se je Jefim boji, potrošniki pa bi s tem dobili poceni in kakovostne taksi storitve. Opozicija pri vsem tem ostaja pridno tiho, saj imajo nekateri politiki z  Jefinom menda sklenjen tihi dogovor: Mi bomo dali veto na zakon o Uberju, vi pa nam boste pomagali s protivladnimi protesti taksistov. Pa ne samo s protesti taksistov, Jefim poziva k vsem možnim protestom.

Sara Kovač