fbpx

Škof Glavan: Terorizem rojeva nove oblike trpljenja

Msgr. Andrej Glavan (Foto: STA)

Terorizem nikoli ne rešuje problemov, temveč rojeva nove oblike trpljenja. Zato je nasilje tako v Parizu, Siriji kot tudi drugih koncih sveta vedno nesprejemljivo in obžalovanja vredno,” je v odzivu na teroristične napadev v Parizu dejal Andrej Glavan, predsednik Slovenske škofovske konference. 

Novomeški škof in predsednik slovenske škofovske konference msgr. Andrej Glavan je v izjavi dejal, da je z zaskrbljenostjo in žalostjo prejel vest o terorističnih napadih v Parizu in številnih žrtvah. Ob tem je odločno obsodil vsako obliko nasilja, še posebej ko gre za civiliste, so sporočili s Slovenske škofovske konference (SŠK).

Molimo za pokojne in prosimo za mir
Ob tem je še dejal, da “terorizem nikoli ne rešuje problemov, temveč rojeva nove oblike trpljenja. Zato je nasilje tako v Parizu, Siriji kot tudi drugih koncih sveta vedno nesprejemljivo in obžalovanja vredno. Ob teh tragičnih dogodkih v imenu vseh škofov in celotne Cerkve na Slovenskem izražam svojcem žrtev ter francoskemu narodu svojo podporo in vabim vse, da se v molitvi spomnimo pokojnih in prosimo za mir.”

M. P.