Škof Glavan v oddaji Drugorazredni: “Če se Slovenija odpove krščanstvu, nima nobene prihodnosti!”

Foto: Nova24TV: Novomeški škof Andrej Glavan.

Številni slovenski mediji, predvsem pa levi del politike, so ob letošnjem prvem šolskem dnevu dobesedno ponoreli, ko so slišali, da je v Osnovni šoli na Polici pri Grosupljem potekal blagoslov novih šolskih prostorov. Najbolj je to zmotilo ministrico za izobraževanje in kandidatko SMC za predsednico Slovenije Majo Makovec Brenčič, ki je na šolo, ki ji ni darovala niti evra za gradnjo nujno potrebnih prostorov, poslala inšpekcijo. Kot smo poročali tudi na Novi24TV, je poslanska skupina Levica celo zahtevala sklic nujne seje odbora državnega zbora za izobraževanje. Želeli so obravnavati, kar je bila po njihovem kršitev načela ločenosti verskih skupnosti in države v javnih šolah. Zloglasna poslanka Violeta Tomić je blagoslov označila celo kot kapljo čez rob. A po mnenju mnogih je bila kaplja čez rob prav buren odziv slovenske levice, ki bi se morala ukvarjati s precej bolj resnimi temami kot pa z nedolžnim blagoslovom. Ta je namreč že od nekdaj del tradicije v Občini Grosuplje in je bil želja lokalne skupnosti. Na to temo je v torkovi oddaji Drugorazredni v studiu govoril upokojeni profesor na teološki konferenci Metod Benedik, novinarska ekipa pa je obiskala tudi glavnega tajnika Slovenske škofovske konference Tadeja Strehovca in novomeškega škofa Andreja Glavana.

Znova pa se postavlja tudi širši problem diskriminacije cerkva, duhovnikov in krščanstva na splošno. Tako na splošno v Evropi kot tudi na Slovenskem. V naši državi opazen porast dejanj verskega sovraštva, zasmehovanja in javnega žaljenja kristjanov beležimo od leta 2012. Med najbolj očitnimi dejanji kristjanofobije, diskriminacije in stigmatizacije slovenskih državljanov zaradi njihovega verskega prepričanja najdemo primere, kot so pozivi k protiustavni prepovedi krsta otrok, pozivi k prepovedi zvonjenja v cerkvah, sovražni grafiti na verskih objektih in nestrpno vedenje do kristjanov v državnih ustanovah in medijih. Kristjani v lastni državi, katere kulturo, zgodovino in vrednote so pomagali graditi stoletja, postajajo drugorazredni državljani.

V okviru oddaje Drugorazredni smo obiskali župana Grosuplja Petra Verliča, čigar neizmerni napori so obrodili sadove, da so na Polici vendarle dobili nujno potrebno podružnično osnovno šolo, ki jo danes obiskuje nekaj manj kot sto otrok. Država za gradnjo šole ni prispevala niti centa, čeprav se osnovna šola nahaja v neposredni bližini Ljubljane. Od tam se ljudje vse pogosteje priseljujejo prav zaradi želje, da bi njihovi otroci odraščali v bolj prijetnem in mirnejšem okolju.

Foto: Nova24TV. Peter Verlič.

Blagoslov je bil volja lokalne tradicije in je del ljudskega izročila
“Podružnična Osnovna šola na Polici se je gradila zadnjih 17 let, 77 otrok pa je končno dobilo nove, moderne prostore, blizu njihovih domov. Na slovesno otvoritev smo povabili tudi ministrico Majo Makovec Brenčič, a se povabilu na naše presenečenje ni odzvala. Poslala pa nam je inšpekcijo,”
razlaga Peter Verlič, ki priznava, da se mu niti približno ni sanjalo, da bo del politike nedolžen blagoslov tako zmotil. “Vedno pravim, tisti, ki verujejo, v tem seveda vidijo svoje izročilo, neverujoči pa lahko ob tem začutijo dobro misel,” pravi Verlič.

Foto: Nova24TV. Ekipa Nove24TV na obisku pri novomeškem škofu.

Nenazadnje je to del dolgoletne tradicije v tem okolju. V občini imajo namreč tradicijo, da vsak novi objekt, ki ga pridobijo, blagoslovi tudi duhovnik. Še več, pred odprtjem nove šole je pouk pogosto potekal v župnijskih prostorih, cerkev je širokosrčno odstopila učencem vseh veroizpovedi svoje klopi. A če je bil blagoslov v novi osnovni šoli volja lokalnega prebivalstva, ni nobene potrebe, da se o tem razpravlja v državnem zboru, kar je zahtevala slovenska skrajna levica.

Predvsem v izjavah poslancev stranke Levica, ki jo med drugim v parlamentu predstavljata Violeta Tomić in Miha Kordiš, je v govorih pogosto moč zaznati elemente sovražnega govora, uperjenega proti kristjanom. Takšen besednjak gre z roko v roki tudi z dejanji v javnosti. Vse več kristjanov si namreč zaradi sovražne nastrojenosti sploh ne upa javno pokazati, da verujejo. Tega problema se zelo dobro zaveda tudi tajnik Slovenske škofovske konference, sicer tudi profesor na teološki fakulteti, Tadej Strehovec.

Foto: Nova24TV. Tajnik Slovenske škofovske konference, Tadej Strehovec.

Levica želi doseči, da bi bila Cerkev popolnoma izločena iz države
“Seveda smo v naši škofovski konferenci posebej pozorni do sovražnosti, prizadevamo si, da je v naši državi pozitivna naravnanost do verske skupnosti, prizadevamo si, da je delovanje verskih skupnosti svobodno, kot je to zapisano tudi v slovenski ustavi,”
pravi Strehovec, ki opozarja, da velik del odgovornosti nosijo tudi mediji, ki s svojim pristranskim mitom pomagajo širiti neresnice o Cerkvi, kot je tudi mit o bogatosti duhovnikov. Kar pa je daleč od resnice. “Slovenija je ena redkih držav, ki tega področja v Evropi nima urejenega. Duhovniki živijo od darov pri sveti maši in darov Cerkvi,” opozarja naš sogovornik. Ker pa se vedno manj ljudi odloča za duhovniški poklic, so duhovniki v župnijah vedno bolj sami. Postajajo lahka tarča roparjev, ki nasedajo tem mitom.

O stigmatizaciji duhovnikov in cerkva na Slovenskem je že večkrat v preteklosti opozarjal tudi novomeški škof Andrej Glavan. Po njegovem mnenju gre tudi v primeru “afere blagoslov” za napačno razumevanje sekularizacije oziroma ločenosti države in Cerkve. “Del slovenske politike si to razlaga tako, kot da mora biti Cerkev iz države ne ločena, ampak izločena,” meni Glavan, ki opozarja, da obisk pri nedeljskih svetih mašah upada in da se lahko v prihodnje zgodi, da bo delež kristjanov v Sloveniji predstavljal samo še 10 odstotkov, ta odstotek pa naj bi se ohranil.

Foto: Nova24TV. V torkovi oddaji Drugorazredni je voditelj Luka Svetina gostil Metoda Benedika.

Ko je osnovna šola zaradi pomanjkanja prostorov gostovala v župnišču, to nikogar ni motilo
Če bi se Evropa popolnoma odpovedala krščanstvu, bi se odpovedala svojim koreninam, brez tega pa po njegovih besedah ne more preživeti. “Kaj sploh ostane, če odstranite vse, kar je krščanstvo v Evropi ustvarilo na področju kulture, umetnosti in zgodovine? Zelo, zelo malo,” pravi škof Glavan, ki smo ga obiskali v Novem mestu.

Prvega septembra so blagoslov na Polici kljub nasprotovanju dela politike izvedli. V novi telovadnici se je čutilo, da so vsi pozabili na vse tegobe dolgoletnega nastajanja šole in se raje veselili povezanosti, optimizma in pozitivne energije, ki jih je povezala in poenotila. Šolarjem, staršem in učiteljem je vlila dobre volje za novo šolsko leto.

Foto: Nova24TV. Študenti ljubljanske teološke fakultete.

“Treba je upoštevati, to je naša slovenska miselnost, to je naša miselnost, iz tega mi živimo. Tu je prepleteno vse, velika prizadevnost, da bi dobili šolo, in to samih krajanov, ministrstvo je lepo stalo ob strani. Istočasno pa se zavedajo, da je to del skupnega življenja, kamor spada tudi verska skupnost. Zanimivo je, da, dokler šole ni bilo in je šola gostovala v župnišču, to nikogar ni motilo. Takšne reakcije dela politike in novinarjev se mi zdijo zelo primitivne. Kažejo na neznanje naših tisočletnih korenin,” pa je med drugim na to temo v studiu povedal profesor Metod Benedik.

Po besedah Benedika je za nepoznavanje naše kulture in vrednot, ki so bile grajene na elementih krščanstva, krivo izobraževanje še iz časov vzpona komunizma. Celoten pogovor iz petega dela nove oddaje Drugorazredni si sicer lahko ogledate na spodnji YouTube povezavi.

Luka Svetina [povzeto po oddaji Drugorazredni]

 • Franjo Trojner

  Politična levica je nas katolibane, janšiste,
  ovce itd. kakor nas ljubkovalno kličejo, imenujejo že zdavnaj skenslala! Kristjani smo njihov ideološki sovražnik, od tod ta vse bolj prisotna kristjanofobija ki se najpogostejše kaže v naslednjih oblikah diskriminacije, nestrpnosti in sovražnih dejanjih:
  1. zavrnitev človekovih pravic kristjanov
  2. kršitev svobode izražanja
  3. kršitev svobode vesti
  4. kršenje pravic staršev glede vzgoje otrok
  5. kršitev institucionalne ali kolektivne razsežnosti verske svobode
  6. diskriminatorna politika enakih možnosti
  7. marginalizacija kristjanov.
  8. onemogočanje enakega dostopa do služb
  9. onemogočanje enakega dostopa pri sklepanju poslov
  10. izključitev kristjanov iz javnega življenja
  11. izključitev krščanskih simbolov iz javnosti
  12. družbena depriviligiranost kristjanov
  13. žalitve ali napeljevanje k žalitvam kristjanov
  14. zavajajoče predstavljanje kristjanov v medijih preko negativne stereotipizacije.
  15. zločini iz sovraštva proti kristjanom
  16. sovražna dejanja kot odrekanje storitev
  17. vandalizem in onečaščanje verskih objektov..
  Ali bi nas moralo že skrbeti??? Sam mislim, da ja!

  • Hun

   pa kje si ti utvarjas, da živiš v Rusiji pod Stalinovo vladavino…tepec ustaški

   • Franjo Trojner

    Živim v od tebi podobnih cepcev okupirani državi. Sam nisi sposoben spisati tekst daljši od stavka ali dveh cepec primitivni! Tebi se vidi, da si celo živlenje v Sloveniji samo lopato gono in mort mešo. Sam se z tvoje beže ljudmi nisem nikoli družo, ti si eno navadno četniško polpismeno govno. Marš vstran od mene in ne beri več mojih tekstov in še manj nanje lepi svoje govnarske komentarje.

    • Hun

     si samo potrdil da si ujko

    • karlina

     Ne, ne , motiš se dragi Franjo, on je hodil na FDV, tam takšne delajo

   • MižekFiga

    Nobene pravice nimaš, da ti kot nosilec ali simpatizer “morilskega sla” za drugače misleče, namerno lažeš, potvarjaš in podtikaš svoje ideološke blesarije normalnim ljudem. Kapiraš?

    • Hun

     ti sektaš jehovih prič maš sebe za normalnega hahahbruhuhu

     • Soave

      Ti imaš pa še vedno hude težave z Jehovimi pričami. Enkrat napiši, prosim, kaj za vraga so ti naredili hudega.
      In, večina tukaj, oz. , kar nekaj nas je kristjanov, ne Jehovcev.

     • karlina

      TOČNO, očitno je res jezen nanje, ker širijo svojo vero od vrat , do vrat in jo resnično vsiljujejo, kristjani pa svoje vere NIKOMUR NE VSILJUJEMO, cerkve so odprte vsakemu, tudi tistemu, ki ni vernik, kdo pa pravi, da moraš biti prav vernik,da greš v cerkev, lahko si , kot turist ali pa greš samo zato, da najdeš svoj mir, mimogrede, sama sem kristjan in poznam veliko ljudi, ki niso, pa vseeno našo vero spoštujejo in ne zatirajo. Našo vero, ki je bila stoletja med našimi predniki, zatirajo samo KOMUNISTI !!!!!

     • karlina

      Opa, da se razumemo, jehove priče so čisto nasprotje krščanstva, tako da, najprej preberi in potem piši neumnosti

     • Hun

      jehovka si

    • karlina

     PODPIS

  • Cucurbita Pepo

   Lahko diskriminiraš človeka, če verjame da je Elvis živ in živi v središču Zemlje ?

   • Soave

    Osel .

  • baubau

   Dokler bomo kljub temu ostali kristjani,ni treba,da nas skrbi!

  • AlojzZ

   Zakaj ljudje nočejo upoštevati Stvarnikovih navodil? Zaradi tega navodila:

   V potu svojega obraza boš jedel kruh, dokler se ne povrneš v zemljo, kajti iz nje si bil vzet. Zares, prah si in v prah se povrneš.« (1 Mz 3,19)

   Ali na kratko! Treba delati! DELATI!

  • karlina

   VELIK PODPIS

 • Krtača 20

  A mora res en župnika opozorit in mu povedat da mu župnijskih prostorov niso zgradili duhovi ampak ljudje? In če nebi zgradili župnije, bi več ostalo za šolo? Tko da naj neha s svojimi duhovnimi nesmisli.

  • MižekFiga

   Nisem pozabil, da smo najbolj obdavčeni državljani v EU. Trenutna oblast pa ta denar nuca za rdeče murglske fajmoštre. In ne izstopa dr. Danilo Türk, ki se je za svojo predsedniško promocijo naučil “ZdravoMarijo in Očenaš”. Denar je bil (in je) davki, kajneda?

   • Krtača 20

    Če država neha plačvat cerkvi, ma lahko Slovenija prec za ene sto miljončkov več dnarja. Tko da katolibani sam zaprite farške riti.

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • AlojzZ

   Kaj res nimaš oči? Če jih imaš, jih odpri ter poglej, kam je pripeljal ta tvoj način življenja brez Boga:

   https://www.google.si/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=sp_dyn_tfrt_in&idim=country:SVN:SVK:HRV&hl=sl&dl=sl#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=sp_dyn_tfrt_in&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=region:MEA&idim=country:SVN&ifdim=region&hl=sl&dl=sl&ind=false

   Kar je pod 2,1 otroka na žensko, izumira. Kar je pod 1,9 otroka na žensko, neustavljivo izumira.

   Če imaš oči, jih odpri in videl boš, da na tvoje ozemlje prihaja živet primitivno ljudstvo, ki veruje v nekega boga in to na zelo čuden, nasilen način. Očitno je vsaka vera v Boga boljša od tvojega ateizma.

   • Cucurbita Pepo

    Bog je izmišljen

    • AlojzZ

     Je rekla buča in končala v prašičjem vampu.

     • Gru

      Pa se prav je mela ta buca , pol pa jo je prase od katolibana pojedu, da nebi sirila resnice ;p

     • AlojzZ

      Kaj res nimaš oči? Če jih imaš, jih odpri ter poglej, kam je pripeljal ta tvoj način življenja brez Boga:

      https://www.google.si/publi

      Kar je pod 2,1 otroka na žensko, izumira. Kar je pod 1,9 otroka na žensko, neustavljivo izumira.

      Če imaš oči, jih odpri in videl boš, da na tvoje ozemlje prihaja živet primitivno ljudstvo, ki veruje v nekega boga in to na zelo čuden, nasilen način. Očitno je vsaka vera v Boga boljša od tvojega ateizma.

     • karlina

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Novakec1

  Bo druga vera zasedla prostor v slolandiji se že kažejo zametki. Ste pa sami krivi da se folk zmeraj bolj distancira od krščanstva, nič novega že par tisoč let.

 • Zima prihaja

  Zanima me kako bi Evropa izgledala brez krščanstva ,vzhodni del pa brez obeh krščanstva in komunizma

 • Krtača 20

  Drgač pa vidim da cerkvenjaki spet grozijo – će ne bo fajmoštrov, ne bo Slovenije….bomo videli kako bo s fajmoštri…..

  • tarantela

   SE bojijo, če ne bo ovčic, ne bo denarja in bo treba delat.

   • AlojzZ

    Ja, ampak to je njihov problem. Kdor je glasnik Boga, se je že zdavnaj odpovedal bogastvu. Boga se ne da razglašati iz Mercedesa.

  • Stajerka

   ne, res je bo……bo pa katarska podružnica v južni evropi……

   • karlina

    TOČNO, dzamijo ze imamo v Ljubljani in bo še marsikaj, samo malo naj počakajo vsi tisti, ki tako zelo , zelo sovrazijo krščanstvo in nas, kristjane

 • tarantela

  Pa dejte no! Mal preberte še kej druzga ne kr naprej iste pravljice. Če preberete Biblijo, je not kup nasprotujočih si stvari in neskončno veliko krvi, pa takrat sploh še ni bilo ISISa. Sploh je večina nelogičnih zadev in napisano tisto, kar so včasih naravne pojave razlagali po svoje, ko že znanost ni bila tako razvita.

  • Anton

   cerkev je bila in je še vir kulture, znanosti, do čim komunizem ni sproduciral ničesar razen krvi in laži

   Toliko o komunizmu(beri opij za ljudstvo)

   • tarantela

    Ne mešaj hrušk in jabolk! Nikjer nisem napisala, da mora biti komunizem. Ljudje so lahko pošteni in delovni tudi brez take ali drugačne vere. Noj moto je: če ne moreš drugim storiti dobro, jim tudi slabega ne delaj. In: ne delaj drugim nič takega, kar ne želiš, da drugi stori tebi. Če bi živeli vsi tako, bi bilo lepo na Zemlji. Kako pa je z vero, vemo. Zakaj je toliko duhovnikov pedofilov? Zato, ker še sami ne verjamejo v boga!

    • Anton

     največ pedofilov je ravno med levaki, da ne omenjam še zoofilov in ostalih stvorov.

     KOMUNIZEM JE OPIJ ZA LJUDSTVO!

    • AlojzZ

     Je rekla tarantela. Ko pa je prišla zima pa je pojedla svojega možička.

    • Pa kdo te sili , da si verna ???
     Brigaj se za sebe in ne, da stalno soliš pamet drugim !!!!!!!

     • karlina

      PODPIS ,sicer pa-velikokrat je ze omenila, da posluša radio Ognjišče

    • Soave

     Tudi taki so, ki so šli v ta poklic, ker je nekdo želel, ali pa , ker si ga je napačno predstavljal. Danes biti duhovnik ???
     Pedofilstvo ? Ljudem nikoli ni prav. Ovajajo drug drugega zaradi zavisti in, ker je moderno. Tudi v navadnih sferah vemo za ogromno primerov, ko so zaradi laži in izmišljevanja obsodili nedolžne ljudi. Samo da je narejena škoda.

  • baubau

   nekateri pa kljub danes menda bolj razviti znanosti še kar ostajate komunistično nerazviti.

   • tarantela

    Spet mešaš ideologijo z verovanjem. Sicer pa si preberi Novo zavezo. Če skrbno preštudiraš, je bil ravno Jezus največji komunist.

    • Kje si prebrala v Novi zavezi, da je bil Jezus komunist ???

     • Soave

      Ja no ?’ Tako ” logično ” sklepa.
      Če bi komunjare dale en plašč od dveh, revežu – itn. – potem bi bili ta pravi komunisti.

    • karlina

     Velikokrat omenjaš radio Ognjišče, zakaj ze-samo vprašam

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Soave

   Seveda, saj je prav povsodi zraven ČLOVEK !I
   In kako je že bilo ? Posvetna oblast in Cerkev. Nikar ne poenostavljaj.
   Tudi današnja znanost veliko premalo ve,zato je še veliko nelogičnosti .

 • Stajerka

  Slovenija se je že odpovedala krščanstvu……v religioznem, še bolj pa v moralnem vidiku……kaj pravijo krčanski nauki:
  – ne kradi
  – ne ubijaj
  – ne pričaj po krivem
  – ne želi bližnjemu tega, kar ne želiš da se stori tebi
  – ne laži
  če bi se tega držalo vsaj 70% tistih, ki narodu krojijo usodo – bi bili 1. in ne 2. Švica…….res bi lahko imeli raj na zemlji – večina in ne le peščica izbrancev……..

  • karlina

   PODPIS

 • if

  Če iz LJ in bližnje okolice umaknemo vse zgradbe, ki so izvorno in/ali preko dejavnosti vezane na krščanstvo, iz sedanje LJ ostane LEVIČARSKA LJ!

  Brez krščanstva sodobna Evropa ne bi obstajala, To dokazuje zgodovina.
  Sedanja smer slovenske družbe je pogubna za slovenstvo, ki ustavno temelji na “Slovencov porodnico,
  Deželo našo živi Bog, Prost, ko je bil očakov Naprej naj bo Slovencov dom!!

  Omenjeni ustavni kriterij kot etalon v odnosu na oblastno izvajana dejstva razkriva sodobne velizdajalce slovenstva. Umeščeni v vse vrhovne funkcije države zlorabljajoč demokracijo uničujejo slovenstvo.
  Zadnji tak primer zlorabe demokracije je uporabila ministrica Brenčičevae v zvezi z blagoslovom zgradbe osnovne šole v Grosuplju, pri čemmer država ni investitor šolske zgradbe.

  Ministrica Brenčičeva, osmešili ste se tudi, koo ste košarkarski reprezentanci Slovenije v imenu vlade izročili 50000 evrov, oziroma ekvivalent žepnine Gorana Dragića, ki ste ga nagovarjali med besednim izročanjem nagrade.
  Ministrica Brenčičeva, ste leporečna ženska z nično vsebino! To dokazujejo tudi vaši pogledi izraženi v soočenjih na temo predsedniške funkcije RS.

  Violeti Tomić, ki je izrekla “blagoslov je kaplja čez rob” nastavljam zrcalo: “Violeta Tomić ste sistemski curek, ki škodno zamaka slovensko demokracijio in hkrati produkt sistemske napake volilnega telesa”.

 • Artur

  “Če se Slovenija odpove Vatikanu, obstaja še nekaj upanja za prihodnost!” Vse poti od komunističnih do kapitalističnih vodijo v Rim , Incijacija “velikemu Arhitektu” zla obvezna .
  Otkrivene Mračne Tajne Vatikana https://www.youtube.com/watch?v=OMjEzMxsomk
  https://www.youtube.com/watch?v=MYTAZxep09g (spodaj rdeče podčrtano belo ikono pritisni za podnapise)
  https://www.youtube.com/watch?v=iEpL-mI2YjE

 • if

  Vatikan je spomladi 1937 izdal dve socialni okrožnici.

  Prva imenovana »S pekočo skrbjo« (Mit Brennender Sorge) je obsojala “brezbožni germansko poganski
  panteistični” nacionalizem in njegovo rasno teorijo.

  Druga »Božanski odrešenik« (Divini Redemptoris) brezbožni komunizem in vso njegovo nasilno kulturno socialno in politično prakso.

  Obe sta usmerjeni proti komunistični in nacistični ideološki spregi, ki je predvidevla uničenje narodov.

  V tem oziru so se komunisti in neokomunisti dokazali za trajno nevarne.

  Edvard Kardelj v svoji knjigi Razvoj slovenskega narodnega vprašanja: “Komunizem bo odpravil narod in tako pripravil spajanje narodov.”
  Neokomunisitčne slovenske oblasti RS po 1991: “Odprimo meje, transportirajmo masovne svetovne migracije, uničimo družino …”

 • MEFISTO

  Slovenec je katolik in pošten ter delaven.

  Iz te definicije izhaja, da na krvavi in plenilski levici ni Slovencev.

  • Cucurbita Pepo

   To ni nikakršna definicija…

   • Soave

    Je. Ker pove , kakšen je Slovenec. Določi lastnosti.
    Definicija je izjava, ki razlaga pomen besede ali besedne zveze. Izraz, ki ga
    definiramo, se imenuje definiendum (lat. »to, kar je treba definirati«)

    • Gru

     Slovenec je se marsikaj drugega kot katoliban ;) In nepopolna definicija je pihanje ovcicam na duso ;p

     • Soave

      Pomota !!! Slovenci nismo katolibani. Smo katoličani. Kristjani .
      Jaz nobeni ovci ne piham na dušo. To počno s teboj tvoje komunjare.

  • karlina

   VELIK PODPIS

 • if

  13. januarja 1992 je Ministrstvo za zunanje zadeve RS prejelo uradno obvestilo Vatikana: “Sveta stolica priznava neodvisnost in suverenost RS.”

  Dva dni pozneje, 15. januarja 1992, pa je Slovenijo priznala takratna Evropska skupnost, predhodnica EU. To je bila prelomnica pri vključevanju države v mednarodno skupnost, sledila so priznanja še drugih držav in že maja istega leta je bila Slovenija sprejeta v ZN.

 • Grenze

  Vsi levoskrunci z Tomić Violeto in Kordiš Mihćetom naj se udeležijo kakšne šole lepega obnašanja in govorjenja ne pa da kar nekaj blebetata o cerkvenih stvareh saj smo Slovenci krščanski ne pa brezverci kot komunisti ki to sploh niso ampak barabe lopovi in kurbe

 • Janez Novak

  Papež se je mimogrede odpovedal Evropejcem, Evropi in tudi krščanstvu v korist islama oziroma muslimanov.

  • AlojzZ

   Jao! Odpri oči! EU domorodci izginjajo! Pa papež gor ali dol!

 • baubau

  Se popolnoma strinjam:odziv nekaterih političnih kvazi pomembnežev na blagoslov šole na Polici JE primitiven in razodeva tudi primitivnost Slovenskega javnega izobraževalnega sistema.

  • Borut Stari

   Seveda, če se pa primitivci ukvarjate z javnim izobraževalnim sistemom. Uboga bo naša prihodnost. Umsko pohabljena slovenska oblast se boji nekaj kapljic žegnane vodice, kot hudič križa.

  • karlina

   TOČNO

 • Gru

  Upam da izumrete tako kot dinozavri , ko vas bo ateisticni komet zbrisal iz zemlje ;)

  • učko

   “z zemlje” ne “iz zemlje” !!!!

   • Gru

    ” katoliban” ne ” katolican” ;p

    • Olga

     Krščanstvo, ki uči miru, sožitja imenujeta katolibanstvo?
     Kako imenujete komunizem, ki izklucuje vse, razen svojih (kdor ni z nami, je proti nam) in ima na vesti 200 MILJONOV kruto pomorjenih ljudi, v Sloveniji preko 600 morišč?
     Kako imenujete islam z džihadom, ki zagovarja pedofilijo in zatiranje žensk in izvaja terorizem po celem svetu? Oni so država, oni niso ločeni od države.. in jih masovno uvažate v Slovenijo?! Kakšna dvoličnost!

     • Gru

      Jz jih ne uvazam in sm proti muslimanom kakor proti tebi katoliban ;)

     • Olga

      Kdo je za vas katoliban?

     • Gru

      Ti ;)

     • Olga

      Antifa! Terorist!

     • karlina

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • karlina

      PODPIS

    • učko

     O ti svinja komunističko, balkanistička, Udbo-pederističko, crveno-fašistička, kučanističko-govnaristička …. !!!!!

     • Gru

      Zabit katoliban ;)

     • karlina

      P…c, ti boš nas zmerjal s katolibani, fuj, smrad od smrada si , nisi vreden, da ziviš v Sloveniji

 • učko

  Vere nimajo v šolah kej iskat !!!!!!

  • Soave

   No, saj zato so pa vse učne knjige take, kot so !! Vera – je tudi zgodovina. Lahko se na trepalnice postaviš, bo še vedno tako.
   Čeprav se za tvoje komunjare zgodovina začne leta 45 !!!

   • Gru

    Vera ni zgodovina , je samo del nje ;p

    • karlina

     A bejz, kolikor se spoznaš, tako govoriš

    • Soave

     Tako je !!! Bravissimo !! Je del nje. Evropske zgodovine, glasbe in drugih umetnosti !
     Pa poznaš kaj šolskih knjig ? Ali pa se vsaj spomniš knjig iz Juge ?

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Borut Stari

   Kaj pa vera v KP na čelu s Titom?
   V Sloveniji se primitivci ukvarjajo z javnim izobraževalnim sistemom. Uboga bo naša prihodnost. Umsko pohabljena slovenska oblast se boji nekaj kapljic žegnane vodice, kot hudič križa.

   • karlina

    TOČNO

    • Borut Stari

     Ja, in zraven ima oblast še slabo vest.

  • Olga

   Komunistična ideologija, rdeče rute in kape tudi ne!

   • karlina

    VELIK, DESETKRAT PODČRTAN PODPIS !!!!!

  • karlina

   Ja in kdo pravi, da je v Sloveniji vera v šoli, saj je ni, daj najprej premisli, kaj pišeš

 • Gru

  Je pa zanimivo, kako spostujete ustavo ko pride do zasebnih sol in kako jo nespostujete ko pride do odnosa vera drzava. Takrat pa ustavo veselo krsite z bednimi izgovori ;)

  • Olga

   Nimate pojma, zato pa lahko pišete takšne neumnosti! Ni vredno besed!

   • janez cepec

    davk nej Cerku uvede, pa da vidimo kok vas bo poj u čredi, bel revšna bo.

    • učko

     Ja, DDV + dohodnina, pa dauk na dobiček !!!!

    • tohuvabohu

     Ti si res kreten. Cerkev ni država, zato ne more uvajati davkov.

   • Gru

    Mamo pojma in to velik ;)

    • Olga

     Tako kot vsi FDV-jevci, ki jih nihče ne zaposli, ker nič ne znajo, razen širit komunistično ideologijo laži, sovraštva in nestrpnosti!

     • karlina

      TOČNO

    • karlina

     Ja, imate, še slovensko ne znaš pisati

  • Soave

   To prvo povej tvojim . Saj še svojega US ne spoštujejo.

   • Gru

    Pa kj cmo sm prvo povedal vam ;) A boste krsli ustavo zato , ker jo tudi oni?

    • Soave

     Ni res ! Ustavo si tvoji razlagajo in po novem tudi krojijo po svoje .

 • piko8

  Cerkev bi morala biti bol dejavna in usmerjati kfristjane v večji boj proti levim fašistom! Za SLOVENIJO GRE!!

  • janez cepec

   ni cajta, kdo bo pa poj od naivnih ovac dnar uleku

   • piko8

    Cepec: komunizem in socializem ustvarjata reveže in revščino in zavirata napredek in razvoj novih tehnologij! Lep primer so vse države v katerih vladajo komunisti kvazi socialisti!

    • karlina

     PODPIS

  • Osti jarej

   cerkveni fašisti v boj proti levim fašistom….jako borba….kehkehkeh

   no,je pa res,da vsak novi premier ali predsednik rupetinaslavije,najprej leti v vatikan po navodila,kaj je treba še Slovencem pokrast

   • Vera

    Nihče nam nič ne jemlje , kar pa damo v puščico , je pa naša stvar !

  • učko

   Tonina pa Ludomilo pa Pederletovga Lujza upraš kako to gre… !

   • karlina

    Ti trije niso pravi kristjani, niti slučajno, niti pod razno

   • Vera

    Ti se učijo pri Kučanu javno ne več odzadaj .

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Olga

  Komunajzli se bojijo kot hudič blagoslovljene vode! Že pa kapljic blagoslovljene vode ob blagoslovu osnovnih šol škodi njihovi kosmati duši!
  Pokončno kristjani! Nadaljujemo z blagoslovom šol! Pa naj bojo tisti, ki jih ta blagoslov moti, tisti dan doma!

  • učko

   Komunajzli bojo imeli “alibi” oziroma legitimnost za svoja početja vse dotlej, dokler bojo črnuharji in beluharji fural svojo katolibansko politiko !! Žal je tako, jest bi in ene in druge dal v neke rezervate, pa se pol pejte svoje igrce, nas, normalne pa pust’te pr’ mir !!!!

   • Olga

    Kakšna pa je “katolibanska” politika? Naši otroci so deležni v šolah talibanske komunistične ideologije, ki je civiliziranemu svetu tuja in jo je Evropa obsodila zaradi zločinov!
    Vi niste “normalni”, ker zagovarjate zločin in zločince! “Alibi” za svoje početje imate trenutno samo še do meje slovenske države, kmalu pa tudi tega ne več! Boste šli v “rezervate” z rešetkami zaradi širjenja sovraštva, podtikanja in laži!

    • karlina

     PODPIS

   • karlina

    Ti, da si normalen, hm, ne bi rekla, veš

   • Vera

    Kdo pa vam kaj hoče ? Ministrica je poslala inšpekcijo preverjat , kako je g. župnik blagoslovil novo šolo, ki so jo v Grosupljem zgradili s svojimi sredstvi . Ko je treba dajati denar smo vsi državljani dobri združeni , ko se pa blagoslavlja šola , takrat pa nas komunisti odrivate vstran ,češ saj je Cerkev ločena od države . Potem nam pa tudi davkov ne nabijajte v nedogled in v neskončne zneske . Delajte brez nas vernikov, pa, da vidimo kako bo brez nas , ki nas je bilo ob zadnjem popisu 70 %

    • vzet tajkunom

     Noben župnik ne razkira svoja sredstva.temveč tista katera se dajejo pri maši v košarico—

     • Vera

      Plač ne dobijo , ostane jim samo del od sv. maš , ostalo morajo pošiljati na nadškofije . Živeti in plačevati stroške , pa tudi morajo od nečesa, od tebe najbrž slabo .

   • tohuvabohu

    Teleban.

  • karlina

   PODPIS

  • vzet tajkunom

   Veš kaj ti povem..veliko komunajzarjev hodi v cerkev..tudi tvoj vodja,ki je prisegel komunistom..

   • Vera

    Komunisti se spet skrivajo na koru pri pevcih, po osamosvojitvi so pa sedeli v prvih vrstah , pa k obhajilu so tudi šli . Kak piha veter, taki so !

 • janez cepec

  klerikalci pa desnakarji na sploh bi radi uvedl “božje kraljestvo” že na zeml. sej eni ga imajo, Rodetu pa glih ni ratau

  • karlina

   TEPEC OSTANE TEPEC

 • Borut Stari

  Slovenci smo katoliški narod, ki se nikoli ni ujel z drugimi balkanskimi narodi, na katerih navade in kulturo je stoletja močno vplivala Turčija .Prav zaradi svojega katoliškega značaja je slovenski narod delaven, priden, navajen plačevati davke in skrbeti za skupno dobro. Teh lastnosti se je Jugoslavija zavedala in jih znala dobro izkoristiti. Zato je po 2. svetovni vojni, ki je Slovenijo še posebej tragično zaznamovala, izvedla sekularizacijo,pogubila verski cerkveni značaj prebivalstva, načrtno in nasilno uvedla sistem, ki je rekel Bogu zbogom in dovoljuje le eno vero, vero v komunistično partijo na čelu s Titom. Nasilno spremenjena Slovenija je bila takoj načrtno poseljena z Balkanci in potisnjena v balkanski kotel, ki je nato hitro po smrti diktatorja v krvi razpadel. Slovenijo pa še vedno morijo derivati nosilcev komunistične diktature.

  • karlina

   VELIK, DVAKRAT PODČRTNA PODPIS, ni kaj dodati, kot to, da bodo levičarji še kako zelo, zelo prosili Boga, ko bodo vsaj upam, uvideli in doziveli islam

  • vzet tajkunom

   Jaz sem vseeno hodil k verouku.brez problemov tudi v komunizmu-ne nabijaj–

 • Matt_von_Glanz

  Zdaj: ali bo levica za sekularizem tudi ob prvi islamski stranki, ki bo poskušala priti v parlament??

  • Soave

   Seveda bo ! Prvo bodo prišle manjšine in z njimi muslimanstvo, pa bo !!

 • Valter BraniSlav

  Prav ima, ce se SLO odpove krscanstvu bo pri nas zmagal zal ne ateizem, pac pa islam.
  SLOVENIJA JE DEZELA KRISTJANOV IN ATEISTOV, NE MUSLIMANOV….

  • Soave

   Težka bo !!

   • karlina

    Sram naj te bo, zelo, zelo sram, boš videl in tudi verjetno dozivel, koliko škode bodo naredili islamisti, tudi v Sloveniji

    • Soave

     Napačni osebi repliciraš.

  • Krtača 20

   Vera zmaguje tam kjer ni splošne razgledanosti in ustrezne izobrazbe. In na take ovčke imajo katerikoli cerkvenjaki velik vpliv. Ostali jih ne šmirglamo.

   • Valter BraniSlav

    To je siceer res. Ampak Slovenske ovcke naj imajo kar Jezusa, ne pa Alaha… naredili bodo manj skode.

    • Vera

     Saj je Jezus naš vodja že 2 tisočletji in več .

     • karlina

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • karlina

    Da te ni sram, oz. si velik nevednez, prav duhovniki so zelo, zelo izobrazeni ljudje in so omogočili v Sloveniji ogromno šol in še kaj drugega, kar se tiče razvoja, tako da, ne govori neumnosti.

    • vzet tajkunom

     Duhovniki-bodo takrat pravi ko bodo lahko poročeni in obedovali mašo–do zdaj je bilo pa že dosti svinjarije z njihove strani..pika-amen-

     • Vera

      Papež v Vatikanu je tisti ,ki bo odločal o tej temi . Vsi smo krvavi pod kožo, zato bi bilo bolje, da se duhovniki poročijo imajo svoje otroke , nam pa pri mašah berejo evangelij , podajo lepe misli ob pridigi , pevci na koru se naj potrudijo za zbrano lepo petje , potem bomo pa vsi zadovoljni šli domov k svojim družinam .

   • Soave

    Ti ne boš mene prav nič poniževal !! Kaj za vraga pa si ??
    Trojni doktor ?

   • Vera

    Manj razgledani ste prav neverujoči . Pri verouku smo se 8 let marsikaj lepega in dobrega naučili od katehetov, saj so visoko-izobraženi, bolj kot neka Violeta in Murglova iz Bosne .

    • vzet tajkunom

     Če bi ti res bila toliko verna.ne bi tule gor takšne bruhala..poznam dosti vernih..ne pa takole nesramnih..

     • Vera

      Kje vidiš ti v mojem komentarju ” nesramnost ” ?

   • učko

    Muslotov ti ne boš šmirglau, pač pa bojo oni tebe pošmirglal, da boš ratal iz krtače opauhan jež !

  • karlina

   No, hvala Bogu, da si tudi ti takšnega mnenja in sem vesela, da si , velikokrat se zal ne strinjam s tabo, v tem primeru pa res .

 • ogledalo

  Samo s krščanstvom pa tudi ne!

  • Soave

   Ne skrbi špeguček !! Saj bodo tudi Muslimani tu. Čez 20 let bodo večina. In kje boš ti takrat ?

   • xtc

    No ,ga bom takrat videl ,če bo še sukal gofljo,ja na kolu.

    • Soave

     Jojmene? Tale izgleda, bi jo res do konca sukal ? Je karakter !!

   • karlina

    Oh, ga ze dolgo ne bo več

    • Soave

     Ja. . . . . . . revček se bo že razbil. Pa nobene dobre duše ne bo, ki bi ga zalepila ?

 • Soave

  ” V naši državi opazen porast dejanj verskega sovraštva, zasmehovanja in javnega žaljenja kristjanov beležimo od leta 2012. ”

  ” Kažejo na neznanje naših tisočletnih korenin,” pa je med drugim na to temo v studiu povedal profesor Metod Benedik.”

  Seveda. . . . . politika Jankovića, Bratuškove, je nabirala na nas Kristjanih politične točke.Da jih ni sram. Na tak potuljen, pritlehten način. Kar spomnimo se pljuvanja PS v parlamentu .
  In, zgodovina !! Vidim knjige naših osnovnošolcev ! Se lahko samo za glavo držim. Kako naj otroci kaj vedo o Evropski kulturi ? Ki pač na nesrečo komunjar sloni na krščanstvu.
  In ministrico je lahko sram, da se je sploh vtaknila v blagoslov na Polici !!
  Pokazala je svoje neznanje in svojo strašno odvisnost od svojih gospodarjev.

  • baubau

   In vendar je bolje,da je tako:On sam nas je opozoril,da bodo preganjali tudi nas,če so Njega.Prav to je torej dober dokaz,da nas je še vedno toliko,da ne morejo mimo nas molče. “Kristjani”,ki se jim malikovalci materije,ateisti in antiteisti klanjajo, pa niso kristjani.

   • Soave

    +++++ Ja, drži. Glasni moramo biti.

 • Olga

  Če hočemo ali pa ne, je v Sloveniji neverujočih že 51%, kar pomeni, da je nas kristjanov skupaj z brati muslimani samo še 41%. To so pokazale neodvisne mednarodne preiskave. Slovenija je vedno manj krščanska in vedno manj verujoča.

  • Vera

   H krstu , obhajilu, birmi pa jih 99 % pošilja svoje otroke , pa pokopani hočejo biti cerkveno . Dvoličneži .

   • baubau

    Nimamo jim pravice tega braniti,saj On sam kliče k sebi vse,ki se trudijo in so obteženi,,,

 • vzet tajkunom

  Jaz sem delno veren.pa verjetno bolj pošten-od marsikaterega verneža..samo toliko..pa lep dan vsem–

  • fmg9

   Naj najprej izrecno povem, da ne repliciram konkretno tebi.

   Ampak v teoloških debatah je govora o veri/neveri. Treba pač to malo bolj konkretno opredeliti. Vsak človek v nekaj verjame.
   Kristjani se delimo na katolike, protestante, pravoslavce, plus manjše ločnine.
   Muslimani na sunite, šiite, ipd.
   Hinduizem ter budizem imata široko področje frakcij.
   New age (neopoganstvo) v EU ima največ sekcij, katere vse je nemogoče našteti.
   Ateisti in agnostiki verujejo v neobstoj oziroma, da je človeku nemogoče spoznati višjo resnico…

   Dejte se mal opredelit no…

   • bednick

    Kako je nekdo lahko ateist, če pa boga ni?

    • fmg9

     Koliko ljudi na Zemlji pa verjame, da ni Boga?

     A 2004 survey by the CIA in the World Factbook estimates about 12.5% of the world’s population are non-religious, and about 2.4% are atheists…

     Večina verjame na planetu Zemlja.

     Ateisti pa pač imajo pravico, da ne verjamejo (ne morejo pa dokazati neobstoja), zato se pač to smatra kot neka manjšinska vera (v neobstoj) na Zemlji.

     • bednick

      Ateisti, ne da ne verjamejo da ni boga, oni so prepričani, da ni boga.
      Ateizem ni vera.
      Ampak ti nekaj ne štekaš:
      kako lahko v svojem imenu uporabljaš besedo bog (teos), če si prepričan, da ga ni.

     • fmg9

      oni so prepričani da ni boga

      Večina zemljanov pa je v to prepričana…

      kako lahko v svojem imenu uporabljaš besedo bog (teos), če si prepričan, da ga ni

      Prepričan v to ne moreš biti (kot obratno), lahko v to samo verjameš.

     • šmentanamuha

      Ateizem je vera, da Boga ni. verjamejo, da so se razvili iz amebe, ki se je evolucijsko razvila v človeka. Na tem nivoju tudi utemeljujejo svojo antivero, brez logike, brez pameti,…blato, sonce in voda…in tu smo. Tudi če bilo tako, nekdo je moral narediti DNK software.

  • xtc

   Vemo ,da si veren in psihopatsko predan rdečemu kultu-samo ti niso pošteni.

   • vzet tajkunom

    A ti tud cerkev hodiš?’ Samo vprašam-aja-saj boš šel k spovedi jutri zjutraj pa ti je oproščeno–bumber.štirmotorn-sam farbe ti grejo po glav,,najraj imaš rdečo..

  • !
 • učko

  Farji vatikanarski, vrn’te nakraden denar iz Zvonov 1 in 2, vrn’te bankam nakraden denar, pol se bomo pa začel pogovarjat’ !!!!!

  • tohuvabohu

   O čem bi se pa rad pogovarjal?

   • karlina

    O tem, da bi bili druga, če ne prva Švica, ko bi komunisti vrnili nakraden denar nazaj, se mi zdi

 • Artur

  Katolibanski hipokriziji nikdar konca .
  EXKLUZIVNO : Vatican, Jesuits, Secret Societies & Terrorism, in pursuit of the NWO
  https://www.youtube.com/watch?v=UxiCatr-iM4

 • Valter BraniSlav

  Vecina ljudi potretuje pravljice da prezivi.
  Pri nas so to pravljice o Jezusu… to so nase pravljice v katere nekateri verjamejo ze 1200 let.
  Pravljice o Alahu k nam ne spadajo. Mi muslimanskih pravljic ne potrebujemo.

  • stop tujim kultom

   V Jezusa Kristusa verjamejo tudi znanstveniki. Obstaja tudi Društvo katoliških krščanskih zdravnikov!!!!!!! http://www.katoliski-zdravniki.si/

   • Valter BraniSlav

    tudi jaz verjamem da je bil Jezus dober tesar. Delal je stole in mize najboljse kvalitete. Njegov oce je bil Jozef, mati pa Marija. Ko je umrl na krizu so njegovi feni ukradli njegovo telo in ga pokopali na skrivnem mestu… drugim pa natrobili da je odsel v nebesa…

    V TO VERJAMEM…

  • šmentanamuha

   Vseeno mi je ljubši Jezus kot pa Mohamed in njegov satanistični nauk.

 • Anonimni_Profesor

  Jaz kot deisticni mentor stojim na staliscu, da je bolje, da je vecina prebivalstva v Sloveniji tako ali drugace krscanskega, kot pa da bi bili muslimani ali pa komunisti.

  • !

   Absolutno.

  • Valter BraniSlav

   Absolutno bolje kot pa da bi bili muslimani, in nekoliko bolje kot da bi bili komunisti…

 • !

  Kristjani nismo Judje, niti Muslimani. Kajti ne Judje, ne Muslimani, ne verjamejo v Jezusa Kristusa.

  • učko

   Kaj ti kurac pomaga, da verjameš v jezusove gate, bemti !!! Misl’ s svojo glavo, za to ti jo ne narava dala !!!!

  • šmentanamuha

   Jezus ni bil Kristjan.

 • !

  Celo mnogi ZDRAVNIKI, ki so visoko izobraženi, so ponosni kristjani !!!!!! http://www.katoliski-zdravniki.si/

 • šmentanamuha

  SD in Levica sta derivata komunizma in sta za našo družbo bolj nevarna kot kuga, lakota in poplave. Brezbožniki brez duše in brez spoštovanja življenja ne morejo biti pot v prihodnost.

 • učko

  Farji so naredili slovenski osamosvojitvi in tranziciji ogromno škode. V bistvu kolaborirajo z Udbo-mafijo že od nekdaj. Zaradi njih se veliko ljudi odvrne od desne strani in gre na levo !!!!

  • šmentanamuha

   Cerkveni dostojanstveniki, hm, tudi mene ne navdušujejo, še posebej veliko razočaranje je zame Frančišek, ki je očitno na strani črne kabale, toda levice vseeno ne podpiram več. Mora bit še tretja pot.

   • učko

    BRAVO, BRAVO, to sem hotel prebrati !!! Ne pa meketanje ovc, ki še vedno slepo sledijo svojim pastirjem, zaradi česar se stvari nikamor ne premaknejo. Treba je vedeti, da so trenutno vsi “tam gor” zlizani med sabo zaradi eksistenčnih razlogov.

 • paradajz

  V Sloveniji je vse bolno. Počasi izgubljam upanje.

 • Krtača 20

  Noben far ne bo pogojeval obstoja Slovenije s farštvom. Vemo kako se je to končalo med drugo sv vojno, ko so farji lizal rinček hitlerju in družno izvajal genocid. Vsako žrtev so pa pred strelom pokrižal. Pfej golazen farška! Ta greh ne bo nikdar izbrisan! In spet bi ga radi ponavljal. Pfej golazen farška katolibanska. Vsak v svoj pajzlc, katolibani v svojga, islamobani v svojga, pa da mi niko n mrda!

  • učko

   Ja, ampak so bli Stalinovi hlapci še 1000x večji zločinci !!!! Največji zločinec vseh časov je bil sicer Mao, takoj za njim pa Stalin !!!!!

  • karlina

   No, potem mi pa povej, zakaj ze-skoraj vsak levičar, oz. bivši ali še vedno komunist, zeli na koncu duhovnika in prosi Marijo za pomoč, ter sorodnike, da zeli, da ga pokopljejo krščansko, ne kot kakšnega navadnega cucka in tudi to, itak da si velik nevednez, ne veš nič-komunisti, s titom na čelu, so se hoteli zdraviti samo v beograjski bolnici, kjer so bile nune sestre-krščanske sestre, veš zakaj, ker drugim niso zaupali in tudi to-toliko znanja in izobrazbe, kot jo imajo duhovniki, nima nihče v drzavi, ki je naredil komunistično fakulteto-pa še to-ogromno otrok, ki so iz nevernih druzin, hodijo v oš in gimnazijo , ki je krščanska, da ne govorim o tem, koliko šele mladih, ki se šolajo na teološki gimnaziji, zakaj ze, no zakaj ze-veš odgovor, ne veš, ker si neizobrazen ,ti bom jaz povedala, ker sem prijazna-teološka fakulteta ne izobrazuje samo duhovnikov, tega ti ne veš

 • Catwoman

  Tej totalno zavoženi državi, tudi Jezus ne more več pomagat!

  • učko

   Ta pa še najmanj !!!!! Ker ga ni !!!!!!!

   • Catwoman

    Upanje, nas ne sme nikoli zapustiti.

    • učko

     Ja, sam upati ni dovolj, treba je tudi kaj narediti v tej smeri. Samo ne v smeri Jezusa, ampak reševanja težav in problemov ! Ne pa hodit na Brezje v upanju, da bo potem boljš’!

     • Catwoman

      Lepo si povedal. Konkretna dejanja vedno štejejo bolj, kot mlatenje prazne slame.

  • šmentanamuha

   Ja, to smo mi, narod si piše sodbo sam. Ampak, vseeno ne obupaj. Danes smo spet dobili enega svetovnega prvaka, Benjamina Sevška, v kajaku na divjih vodah al kanuju, ne vem točno. Ne tko črnogledo, nekako moramo odvolit kučanistično nesnago. Dozoreti moramo. Toliko je stvari na katere smo lahko ponosni. Ja?

 • Jožef

  Dragi unruhestifterji!
  Krščansvo ni nastalo predvčerajšnjim v hosti, ampak obstaja čez 2000 let. Krščanstvo je vera, ki ni odvisna od dovoljenja ali prepovedi njenih nasprotnikov. Farji niso farji ampak duhovniki ali dušni pastirji. Njihov služneni naziv v nebenem primeru ne more biti far, lahko je župnik, kaplan ipd. Nasprotniki krščanstva se lahko še tako trudite, ne bo vam uspelo. Bolje bo za vas, da se vsak sam briga za svoj prag in nas vernike prepusti bogu. Za nas je samo Bog bog, ne pa kakšen predsednik, poslanec, aktivist itd. Bog živi Slovenijo in Slovenske kristjane. Ni nas malo in z vsako grožnjo proti krščanstvu nas bo več. Amen.

  • MEFISTO

   Krščanstvo imamo že preko 2000 let,pa se ga še nismo navelićčali.

   Komuniste imamao dobrih 75 let, pa jih imamo že poln kurac

   • učko

    Jah, sam oni še nimajo poln kufer oblasti in denarja in privilegijev, ki si jih prisvajajo. Potrebno jih bo odplak’nt v greznico zgodovine !!!!

  • učko

   Jah no, če si si boga postavil za šefa v svoji brihtni betici, pa ga mej. Sam ne ga usiljevat drugim, pa v šole ga tut ne uturivat, bog ne daj !!!!

   • MEFISTO

    Torej trdiš, da je pri nas poleg pameti tudi katolištvo ločeno od države!?

  • karlina

   VELIK, PODČRTAN DVOJNI PODPIS !!!!!!

 • Valter BraniSlav

  SKRIVNOST JEZUSOVEGA VNEBOVZETJA… v resnici se je zgodilo takole:
  https://www.youtube.com/watch?v=kaUuSJx-VDA

 • učko

  Spet vik in krik, ko “ta višji farji” ne dobijo od države tistega, kar so pričakovali !! In potem neupravičene obtožbe o drugo in tretje razrednih. Dejansko pa se drugO in tretjerazrednost pri državljanih odraža recimo v zdravstvu, ko na zdravstveno kartico “običajni ljudje” ne dobijo ustreznega tretmaja, ampak jih enostavno postavijo v vrsto in v čakalnih vrstah bolniki umirajo. Režimski privilegiranci pridejo takoj na vrsto, če je treba grejo tudi z napotnico na zdravljenje v tujino. Evo to je samo eno področje, kjer se odraža “drugo in tretje razrednost”. Ampak NE, farji morjo dobit tisto kar mislijo, da jim pripada, pa jim nikakor ne in potem cvilijo o tretjerazrednosti. Neumne farške ovce pa jim sledite, pa sploh ne vidite, da jim, ta vrhovnim farjem namreč, za vas dol visijo. OVCE NEUMNE !!!!!!!!!!!!!!!!1

  • Neumen komentar. Pišeš o področju, ki ga ne poznaš.
   Kakšna traparija.

   • učko

    Pišem, da smo diskriminirani mi, navadni državljani, ne pa vatikanarski farji, ki jim je komunistični režim v svojih bankah zrihtal za milijardo “slabih kreditov”, ki jih bomo morali davkoplačevalci poravnati, pa še tisti pokradeni farani, ki so vlagali v Zvon-1 in Zvon-2 … itd. O tem pišem !!!!

 • Catwoman

  Škof Glavan je lahko zaskrbljen, saj je Kučan prevzel stranko NSI. To je jasno že dolgo časa, saj naj bi tudi zadnjo kampanjo Ljudmile sponzoriral Škrabec preko svojih firm. Denar naj bi dobival tudi Tonin.

  • primsek

   Seveda je bistveno bolj pošteno dobivati denar iz tujine, recimo od Orbana in njegovih v EU s prezirom obravnavanih in za nedemokratičnost denarno kaznovanih kreatur kot od Škrabca

 • Janez

  NE ZMENIMO SE ZA
  GO. LJUDMILO IN TONINA IZ NSI !
  Nista nikakršna predstavnika nas res vernih Slovencev. POLITIČNO NEPOMEMBNA STA.
  Ta
  PRIVAT MORDA ČISTO OK GA. L. NOVAK –
  NAIVNO
  IN
  NIČ RAZMIŠLJAJOČE – “OBOŽUJE” TISTO “BREZSPOLNO” A. MERKEL,
  KI
  JE – SKORAJ ZAGOTOVO !?

  NAVADNA – “AGENTSKA PODTAKNJENKA” V ” C D U ” NAJMOČNEJŠO STRANKO V NEMČIJI
  – VERJETNO – ZATO, DA BI BLOKIRALA?
  PREHITER PONOVEN VZPON NEMČIJE – NA NACIONALNI OSNOVI
  – ” A. MERKEL?
  KAKIH FINANČNO MOČNIH MEDNARODNIH FINČNIH POLIT SKUPIN. Se zdi. L.R. J. KOMENDA

 • Matt_von_Glanz

  Vsem haterjem, ki pod krščanskim razumejo samo RKC – tudi drugih nas je dosti. Sporočilo, da če se odpovemo krščanski identiteti, drži. Leviči nas ne boste oskrbeli z nobeno dovolj močno vrednoto, da obranimo Slovenijo (družina-istospolna??, domovina-internacionala??, Bog-Che Guevara, “Nekajzgoraj”????), kaj šele z vero, ki bi gore premikala in za katero bi kdo želel umreti. Zaradi svoje ideje želite Slovenijo prodati prvemu ponudniku. Čisto izgubljeni ste, in odprti za vsakega, ki pride in razglasi Slovenijo za njegovo državo, KER JE ON PAČ ZDAJ TAM.

 • primsek

  Če dovolimo maše v šolah, bomo imeli v naslednjih letih polovico šol muslimanskih. Medtem ko cerkve prodajajo zaradi kriminala v Zvonih, so sezidali s katarskim denarjem džamijo. podobno bo s šolami, če ne bomo dosledno uveljavljali ločenosti države in cerkve, ki je zapisana v ustavi

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!