fbpx

Škofje po novem tudi na družabnih omrežjih

Foto: Nova24tv/Twitter

Slovenska škofovska konferenca je ustvarila uporabniška računa na družabnih omrežjih Facebook in Twitter. Odslej bo torej novosti in uradna obvestila Katoliške cerkve v Sloveniji mogoče spremljati tudi preko teh kanalov.

Tako na Facebooku kot na Twitterju so že zapisali prvo objavo. Mineva namreč 23 let, odkar je papež Janez Pavel II. uradno potrdil samostojno Slovensko škofovsko konferenco (SŠK).

Slovenski škofje so bili do ustanovitve samostojne SŠK 19. februarja 1993 z drugimi škofi na področju nekdanje Jugoslavije povezani v Jugoslovansko škofovsko konferenco (JŠK), znotraj katere je bila 20. junija 1983 ustanovljena Slovenska pokrajinska škofovska konferenca (SPŠK),” so zapisali na družabnih omrežjih.

Slovenski škofje so na seji julija 1992 pripravili osnutek statuta samostojne Slovenske škofovske konference. Papež Janez Pavel II. je nato februarja 1993 v skladu z normami in določbami cerkvenega prava potrdil statut samostojne Slovenske škofovske konference. S tem je cerkev na Slovenskem dobila večjo pravno trdnost in samostojnost.

N. K.