Slovenca z mačeto na bruseljske proteste: Belgijska policija ju je priprla

Belgijski policist pregleduje vozilo. (Foto: FB)

Včeraj je bruseljska policija pridržala več demonstrantov, nasprotnikov ukrepov za zajezitev epidemije, ki so jih spoznali kot grožnjo javni varnosti. 

Poleg nekaterih oseb, oboroženih z noži in rokavicami z okrepljenimi členki, pa so oblasti priprle tudi dva Slovenca, ki sta v evropsko prestolnico pripotovala z avtomobilom. Gre za soorganizatorja t. i. slovenskega konvoja – protestne vožnje zaradi ukrepov za zajezitev epidemije. Uniformiranci so pri njiju odkrili mačeto, poroča Siol.

Slovenca sta se ob tem skušala izgovoriti, da mačeto posedujeta zato, ker načrtujeta piknik. Pogovor je s policijo v živo prek Facebooka prenašal eden od prisotnih v vozilu. Policist, ki je vozilo pregledal, je protestnika iz Slovenije, ki je dogajanje snemal z mobilnim telefonom, prosil, naj s snemanjem preneha, ker gre za poseg v njegove pravice.

S tem pa se je prenos v živo tudi končal. Že čez nekaj ur pa se je eden od protestnikov javil iz belgijskega pripora in dejal, da ju nameravajo zadrževati vsaj dvanajst ur. Zadnje objave na družbenem omrežju pa dajejo slutiti, da so ju oblasti že izpustile na prostost.

Belgijski pripor (Foto: FB)

Prizor iz belgijskega pripora (Foto: FB)

Domen Mezeg