fbpx

Slovenci smo srečen narod!

Foto: iStock

Raziskava o življenjskih pogojih v Sloveniji je pokazala, da je bil lani vsak peti Slovenec zelo zadovoljen s svojim življenjem.

Sreča ni nekaj, česar se lahko naučimo, sreča je nekaj kar čutimo in tega čustva nam nihče ne more vzeti. Ko enkrat spoznamo kaj je v življenju resnično pomembno, je vsakdanjik veliko lažji. Le en nasmeh, topla beseda in objem lahko ustvarijo popoln dan.

Že res, da ko pogledamo naokoli, ni vse tako “rožnato”, a zakaj bi se obremenjevali s stvarmi, ki nas spravljajo v slabo voljo in na njih nimamo neposrednega vpliva.

Ne moremo spremeniti celotnega sveta, lahko pa svojega. Razmislimo o tem kaj nas v življenju moti in se potrudimo kaj spremeniti. Dan za dnem se nad vsem pritoževati ni dobra ideja, predvsem pa takšno početje ne prinese pozitivnih rezultatov, nam pa marsikaj oteži.

Ni denar tisti, ki vas bo dolgoročno osrečil, zagotovo pa ni zanemarljiv. Je nujno potreben in ni se potrebno sramovati, če s svojim trudom in podjetnostjo pridete do nekoliko višjih zaslužkov. Mnogo podjetnikov pravi, da ne upajo zaupati javnosti koliko zaslužijo, ker jih takoj označijo za “kradljivce”. Žal marsikdo pozabi, da ti uspešni podjetniki delajo tudi takrat, ko nihče drug ne, mislijo na delo tudi takrat, ko tisti drugi sproščeno klepetajo ob kavi in se odrekajo družinskim radostim, ker je od njihovih poslovnih odločitev, ki morajo biti izvedene v pravem trenutku, odvisna ne samo družina, ampak tudi morebitni zaposleni.

Foto: iStock

Foto: iStock

Lahko bi rekli, da je svet krut, a če ga pogledate skozi nekoliko bolj svetla, mogoče sinje modra očala, postane zelo lep.

Foto: iStock

Foto: iStock

Bodite hvaležni za vsako jutro, ko se zbudite in zagledate sončne žarke ter naredite nekaj zase in za ljudi, ki vas potrebujejo in imajo radi.

Očitno se tega zaveda vse več Slovencev in Slovenk. Med 1 in 10 je vsak peti Slovenec za stopnjo zadovoljstva v svojem življenju izbral 9 ali 10, v povprečju pa so Slovenci zadovoljstvo ocenili s 7.

Najbolj zadovoljni Ljubljančani, Gorenjci in Goričani
Kot poroča STA, so s svojim življenjem najbolj zadovoljni prebivalci osrednje slovenske, goriške in gorenjske regije. Prebivalci koroške, pomurske in posavske regije pa so zadovoljstvo ocenili z najmanj točkami. Vsak teden se s prijatelji druži 55 odstotkov oseb, s sorodniki pa 46 odstotkov.

Poletje je popolno za druženja, zato le začnite razmišljati o novi dogodivščini.

Foto: iStock

Foto: iStock

Barbara Pirh