fbpx

Slovenski abortivni lobi s kazensko ovadbo nad zagovornike življenja

Foto: iStock

Ustanovitev Gibanja za otroke in družine pod okriljem Aleša Primca že buri duhove med levičarji. Skupina podpornikov splava je zoper portala 24kul.si vložila kazensko ovadbo, saj naj bi po njihovem “napadli politično in etično prepričanje oseb, ki se zavzemajo za spoštovanje ustave.”

Ustanovitelja omenjenega portala Tadeja Strehovca kazenska ovadba ne preseneča preveč. “Že pred dvema letoma je bil ustanovljen Svet za sovražni govor, ki je nastal v okviru Mirovnega inštituta in je financiran preko norveškega finančnega mehanizma,” je pojasnil za Novo24TV. Ob tem je dodal, da je Svet 24kul.si že pred letom in pol označil za portal, kjer se izvaja sovražni govor. ​

Portal se je postavil za ljudi, ki so molili pred porodnišnico
Kot pravi Strehovec, je portal 24kul zasebni spletni portal zavoda z namenom obveščanja svojih simpatizerjev oziroma članov in se dejansko izpostavlja nekemu javnemu šikaniranju, predvsem z namenom zastraševanja. “Gre namreč za to, da se je ta portal odkrito postavil na stran ljudi, ki so molili pred ljubljansko porodnišnico in molili za nerojene otroke,” je povedal. Prepričan je, da zagovorniki splava v javnosti ne dopuščajo nobene razprave, zato se potem poslužujejo tovrstnih ovadb in takih medijskih pritiskov.

Odgovor na ustanovitev gibanja?
“Komaj se je ustanovilo Gibanje za otroke in družine.si, že so se začeli grobi napadi. Pravzaprav že dva dni prej. Skupina zagovornikov smrti nerojenih deklic in dečkov je zoper 24kul.si vložila kazensko ovadbo,” so zapisali na portalu 24kul.

Kazensko ovadbo so vložili: Anamarija Sobočan, Andreja Hočevar, Anja Koletnik, Eva Gračanin, Heidi Pungartnik, Jasna Mažgon, Katja Sešek, Mateja Capek, Metka Mencin Čeplak, Mitja Blažič, Mojca Kovač Šebart, Petra Peterka, Tanja Rener, Tina Mahkota, Tiva Vlaj. 

Zmotil jih je seznam zagovornikov splava
Zgoraj navedene je očitno prizadel članek Seznam članov abortivnega lobija, ki nasprotuje pravici do življenja nerojenih punčk in fantkov!  Ta je bil po poročanju portala objavljen po tem, “ko so zgoraj navedeni in še nekateri drugi člani abortivnega lobija od organov pregona zahtevali, da prepovedo molitev za nerojene otroke pred ljubljansko porodnišnico.”

Kazenska ovadba skregana s pametjo?
V uredništvu 24kul so ogorčeni, da so kazensko preganjani tisti, ki se zavzemajo za življenje nerojenih otrok. “Namesto da bi bili kazensko ovadeni tisti, ki se javno zavzemajo za smrt nerojenih deklic in dečkov, so kazensko preganjani tisti, ki se zavzemajo za življenje nerojenih deklic in dečkov,” so opozorili.

Namen te kazenske ovadbe je po prepričanju tamkajšnjega uredništva dvojen:
1. Prestrašiti zagovornike življenja nerojenih dečkov in deklic, da bi prenehali s s svojim delom.
2. Da bi zagovorniki življenja nerojenih deklic in dečkov izgubljali dragocen čas z ukvarjanjem z abortivnim lobijem, namesto da bi izpolnjevali svoje plemenito poslanstvo.

Vse zagovornike nerojenih otrok zato spodbujajo, da naj jih takšno zastraševanje ne prestraši, temveč še dodatno spodbudi.

N. K.