fbpx

Smrti in davkom v Sloveniji nihče ne uide: Položnico za plačilo dohodnine prejel celo 5-letni otrok

Vir: facebook

Na družabnem omrežju se je pojavil zapis s položnico, ki potrjuje zapisano, da je petletni otrok dobil plačilo dohodnine – in to samo zato, ker je v letu 2017 prejel nagrado v vrednosti 50 evrov zaradi – risbice! Očitno država zavira vsakršno ustvarjalnost oziroma je treba to zatreti že v kali. Še en dokaz, v kakšno birokratsko represijo je pahnjena država, zato je skrajni čas, da se ustvari pogoje, ko bo ustvarjalnost nagrajena, ne pa kaznovana s položnico.

Neverjetno, kako nizko se znajo spustiti na Fursu! Položnico za plačilo dohodnine so poslali celo 5 let staremu otroku, ker je lansko leto prejel nagrado v višini 50 evrov – in to za narisano risbico za komunalo za projekt “Voda”. “Ne morem razumet, da lahko otroku zaračunaš dohodnino za njegovo ustvarjanje. Škoda drugih besed za tako sramoto,” je razkril uporabnik družabnega omrežja Facebook.

Celoten zapis preberite tukaj:

Vir: Facebook

https://twitter.com/dragica12/status/1003637635561213952

Uredništvo Nova24TV se strinja, da je treba plačevati davke, vendar, ali mora biti res čisto vsaka stvar obdavčena? Mora res že otrok, takoj ko prileze iz plenic, spoznati, kaj je to – davek? Skrajni čas, da začne vladati Janez Janša ter s tem uresničevati program SDS, dolgoletno delo njihovega strokovnega sveta, kjer so se posebej posvetili tudi ureditvi področju davčne zakonodaje in debirokratizaciji predpisov.

M. S.