fbpx

Je Smučarska zveza načrtno umazala ime najboljše slovenske smučarke vseh časov?

Foto: epa

“Gre za zavajanje ljudi, meni pa se dela krivica. Še vedno se soočam z njo, saj mi ni vseeno, kaj si mislijo ljudje o meni. Absolutno je to velika škoda, predvsem pa mi je žal ljudi, ki morajo vse to gledati in poslušati. Znova se pojavljajo stvari, za katere smo mislili, da so se končale,” je za nacionalno televizijo dejala Tina Maze glede zadnjih špekulacij o njenem poslovilnem nastopu 7. januarja Mariboru.

Našo najboljšo smučarko vseh časov so namreč na Smučarski zvezi obtožili, da zahteva za svoj nastop v reprezentančnem dresu 90 tisoč evrov.

Odvetnik Tine Maze, Damijan Terpin, je na današnji novinarski konferenci izjavil, da Mazejeva nikakor ni pogojevala nastopa s toliko denarja, kot navajajo na Smučarski zvezi. Ta je povedal, da so na SZS navedli vrsto neresničnih trditev, ki črnijo ugled in dobro ime Mazejeve, hkrati pa so ji uničili praznik, ki so ga pripravili za slovo največje slovenske športnice. Potezo Smučarske zveze je označil za “neumno, nedostojno in nesmiselno.”

Tudi nekdanji trener Tine Maze in njen partner Andrea Massi je dejal, da od Zveze nikoli niso zahtevali toliko denarja ter da so bili še vedno v fazi pogajanj. Vse to kaže, da so funkcionarji na SZS grobo izrabili zaupanje in na grd način umazali ime največje slovenske športnice, hkrati pa so dokazali, da je bila njena samostojna pot brez krovne smučarske organizacije pravilna odločitev, sicer nikoli ne bi dosegla tako odličnih rezultatov v svoji karieri.

 

Številni menijo, da je najuspešnejša slovenska smučarka žrtev funkcionarjev na SZS:

M. P., STA