fbpx

Snežič zaradi lažnivega in žaljivega članka nad Vukovićevo, Cirmana in Modica s tožbo!

Necenzurirano. (Foto: Demokracija)

Vesno Vuković, Primoža Cirmana in Tomaža Modica, ki prek svoje družbe Providentia delujejo za novi portal Necenzurirano, ki je najnovejši projekt zaradi goljufije že obsojenega kriminalca Martina Odlazka, so si že nakopali zasebno tožbo. Ugledni davčni strokovnjak Rok Snežič se je za tožbo proti trojici, ki je, preden je prešla pod okrilje Odlazka, delovala pod protekcijo Boruta Jamnika na Siol.net, odločil zaradi žaljivih obdolžitev in razžalitev. Razlog za to je članek poln izmišljotin in laži obdolženih, ki si zaradi senzacionalistične narave spletnih novic le-te preprosto izmišljajo, brez vsakršne realne osnove ali podlage, jim očita Snežič. Ker sta bili obe očitani kaznivi dejanji storjeni v hujši obliki, bi trojici utegnila groziti celo zaporna kazen!

Portal Necenzurirano, zadnji projekt zaradi goljufije že obsojenega kriminalca Martina Odlazka, si je zaradi malomarnega in zlonamernega ravnanja nakopal zasebno tožbo s strani uglednega davčnega strokovnjaka Roka Snežiča. Kot smo na Nova24TV že poročali, je portal nastal tik pred nastopom nove vlade in je bil v veliki meri namenjen tudi reševanju privilegijev novinarjev globoke države Vesne Vuković, Primoža Cirmana in Tomaža Modica, ki so pred tem skupaj sodelovali že na Dnevniku Bojana Petana, nato pa jih je Borut Jamnik inštaliral na Siol.net v lasti Telekoma Slovenije. Direktor TSmedia Roland Žel, ki ga je na to mesto nastavil oproda Marjana Šarca, Damir Črnčec, je prejšnji teden po neuradnih podatkih že odstopil, vrnil se bo na zagotovljeno službo na Ministrstvo za obrambo.

Bo šla Jamnikova trojica za zapahe?
Kot nam je pojasnil Snežič, zoper obdolžence Vukovićevo, Cirmana, Modica in ostale zaposlene na družbi Providentia, prek katere delujejo za Necenzurirano, vlaga zasebno tožbo zaradi storitve kaznivega dejanja žaljive obdolžitve po drugem odstavku 160 člena KZ-1, za katero je zagrožena denarna kazen ali zapor do šestih mesecev in zaradi kaznivega dejanja razžalitve po drugem odstavku 158 člena KZ-1, za katero je prav tako zagrožena denarna kazen ali zapor do 6 mesecev.

Rok Snežič, strokovnjak za slovensko in tuje davčno pravo. (Foto: Nova24TV)

S spornim člankom polnim laži so obdolženi škodovali časti in dobremu imenu Snežiča
Sporni članek z naslovom “Naveza Snežič – Đuđić: nočni klub, posojila in ugašanje podjetij”, ki je bil na Necenzurirano objavljen 3. februarja, je poln laži, s katerimi so obdolženi o Snežiču trdili in raznašali nekaj, kar lahko škoduje njegovi časti in dobremu imenu ter ga po krivici obdolžili žaljivih dejstev, dejanje pa bilo storjeno na spletnih strani in v sostorilstvu. Resničnosti žaljivih dejstev, navedenih v zlonamernem članku, se ne more dokazati, prav tako pa so z žaljivimi vrednostnimi ocenami Snežiča obdolženi posegli v njegovo čast in dobro ime.

V članku namreč obdolženi o zasebnemu tožilcu navajajo, da bi naj bil kot organizator na vrhu nedopustnih, nezakonitih in protipravnih ravnanj, ki merijo na oškodovanje upnikov zadolženih podjetij. Obdolženi zasebnemu tožilcu pripisujejo vodenje mreže aktivnosti z namenom izogibanja plačilu zapadlih obveznosti, pri tem pa posebej izpostavljajo, da bi naj zasebni tožilec zainteresiranim zagotavljal t.i. slamnate osebe, ki postanejo direktorji in lastniki podjetij, namenjenih izbrisu ali stečaju.

Nič od zatrjevanega seveda ne drži. Snežič namreč nikoli in nikdar nikomur ni pomagal pri kakršnihkoli aktivnostih, ki so ali bi lahko merila v smeri oškodovanja upnikov zadolženih podjetij, niti se nikoli ni ukvarjal z zagotavljanjem t.i. slamnatih direktorjev. “Gre za popolno izmišljotino in laž obdolženih, ki si zaradi senzacionalistične narave spletnih novic, le te preprosto izmišljajo, brez vsakršne realne osnove ali podlage,” pojasnjuje. Ker je Snežič ugleden davčni strokovnjak, med drugim je na Pravni fakulteti v Novi Gorici pridobil naziv doktor davčnega prava, ima objavljen članek negativne posledice tako na poslovnem področju, kot tudi zasebnem, prijatelji, družinski člani in poslovni partnerji nanj zdaj gledajo kakor na kriminalca brez vsakršne realne osnove. Celoten zapis in navedbe o zasebnemu tožilcu so zapisane izključno z namenom žaljive obdolžitve in razžalitve zasebnega tožilca.

Foto: posnetek zaslona

Obe očitani kaznivi dejanji sta bili storjeni v hujši obliki
Obdolženim so očitana kazniva dejanja, ki naj bi jih storili skupaj kot sostorilci, saj naj bi zavestno sodelovali pri storitvi kaznivega dejanja in tako odločilno prispevali k storitvi.

Obdolženi so ravnali naklepno, saj so se zavedali svojega dejanja in so ga hoteli storiti oz. so se zavedali, da lahko zaradi njihovega ravnanja nastane prepovedana posledica, pa so privolili, da takšna posledica nastane. Velja še poudariti, da sta bili obe očitani kaznivi dejanji storjeni v hujši kvalificirani obliki, saj sta bili kaznivi dejanji storjeni na spletnih straneh.

Rok Krajnc