fbpx

So nasilne migrante v Ljubljani opili levičarski protestniki v Rogu?

Foto: Facebook/Nova24tv

Po sobotnem protestu v podporo migrantom, ki se ga je med drugimi udeležil tudi Milan Kučan, so se, kot smo izvedeli iz zaupnega policijskega vira, radikalni levičarji zvečer zbrali še na zabavi v prostorih nekdanje tovarne Rog. Na zabavo so povabili tudi migrante s Kotnikove ulice, ki so jih v soboto vneto pozdravljali v arabščini.

Tako migranti kot protestniki so po zatrjevanju vira spili velike količine alkohola, nato pa so se podali na sprehod po ljubljanskih ulicah. Ali so pijani migranti, ki so v noči s sobote na nedeljo mučili in pretepli drugega migranta, prišli z zabave iz Roga, ni znano, vendar vir meni, da bi bila dogodka lahko povezana.

Nasilni migranti so bili v soboto ponoči pod vplivom alkohola
Kot smo že poročali, so v soboto ponoči trije državljani Afganistana, ki imajo priznano mednarodno zaščito, pretepli moškega, prav tako Afganistanca. Vsi so bili neuradno stari okoli 30 let, torej ni šlo za otroke ali mladostnike. Incident se je zgodil v prostorih, kjer bivajo, do pretepa pa je po podatkih policije prišlo zaradi spora, saj so bili migranti – pod vplivom alkohola.

Kot smo uspeli neuradno izvedeti, so napadalci nasilno vdrli v sobo žrtve ter jo začeli pretepati, med drugim tudi z leseno palico.

Tovarna Rog kot prostor za umetniške razstave, druženja in predavanja
Nekdanja tovarna Rog je sicer trenutno v rokah “začasnih uporabnikov in uporabnic prostorov tovarne Rog”. Tam med drugim prirejajo številna predavanja, delavnice in razstave. V prostorih organizirajo tudi številne zabave oziroma druženja, kot temu pravijo na njihovi spletni strani.

Mestna občina Ljubljana namerava sicer v letošnjem letu del zgradbe, kjer se izvajata vizualna in glasbena dejavnost, porušiti. Ljubljanski župan Zoran Janković je namreč odločen, da bo uredil nabrežje ob Ljubljanici in tja privabil turiste.

V svoji viziji novega Roga vidi župan tudi sedanje uporabnike, saj jim je predlagal, naj se prijavijo na razpis za pridobitev prostorov v novem Rogu, in ponudil prednost pri izbiri na razpisu, so zapisali na spletni strani Tovarne Rog.

Nina Knapič