Socialni demokrati, gre še nižje? Na obisk povabili Virginio Ramos Rios ali kako bi v SD storili vse, da bi se obdržali pri koritu

Foto: STA

Stranka Socialni demokrati, ki z geslom “Hočemo Evropo” najavlja svoj boj za potencialni evroposlanski stolček, te dni gosti Virginio Ramos Rios. Ta je, nič več in nič manj, vodja kampanje po svojih izjavah najbolj osmešene in prepoznavne svetovne socialistke, Aleksandrie Ocasio-Cortez, ki se je čedalje bolj sramujejo celo najbolj liberalni ameriški demokrati.

Kaj bo Virginia Ramos Rios počela v Sloveniji, ni preveč težko uganiti. Socialni demokrati se v tem trenutku pospešeno pripravljajo na evropske volitve. Z drznim geslom “Hočemo Evropo” pa sporočajo, da so pod velikim pritiskom, da osvojijo vsaj kak evroposlanski stolček. Pri tem računajo na trdo ideološko jedro zvestih članov stranke, ki pa jih vse bolj mreži ideološko še bolj skrajna Levica, zato jim nekaj dodatnega goriva za ogrevanje bolj mlačnih volivcev gotovo lahko pomeni  uvoz svežih socialističnih pogruntavščin volilnega štaba Ocasio-Cortezove. Ta je okrog sebe zbrala najbolj radikalizirane ameriške priseljence, ki nameravajo svoj južnoameriški socializem prenesti tudi v ameriški kongres.

Po poročanju ameriške agencije AP News stoji za Aleksandrio Ocasio-Cortez pisana druščina na prvi pogled z vseh vetrov zbranih ljudi, a kot bomo videli, vendarle skrbno izbranih skupin nezadovoljnih ameriških priseljencev. Vodja kampanje, ki slovi kot energetski zdravilec, fotograf, ki poje v heavy metal bandu, muslimanski napredni aktivist … To so nekateri vidnejši politični outsiderji, ki so pomagali eni najbolj socialističnih ameriških kongresnic v vsej zgodovini,  Aleksandrii Ocasio-Cortez, da se je pririnila v ameriški kongres.

Že na prvi pogled se zdi, da je podporna ekipa Ocasio-Cortezove nekonvencionalna, kar je dokaj točna trditev in ima svoj smisel. Sama Ocasio-Cortezova je namreč izjavila, da je namenoma zgradila svojo ekipo iz vrst rastočih progresivcev in socialistov v stranki ameriških demokratov, ne pa iz tradicionalnega demokratskega jedra. “Najboljši način za izgradnjo te kampanje je bil postaviti organizacijo okoli skupin, ki so že delale in se organizirale okoli vprašanj, ki so jim pomembna,” je dejala Ocasio-Cortez in pojasnila, da je črpala iz skupin, kot so Demokratični socialisti Amerike, Muslimani za napredek  in Black Lives Matter.

Ni treba veliko vedeti o ameriški politiki, da bi razumeli, za kakšno druščino gre. Gre namreč za skrajneže, ki bi s svojo ideološko agendo radi prevzeli vodilni vpliv v stranki ameriških demokratov, podobno pa tudi slovenski socialni demokrati vse bolj padajo v senco svoje mlajše ideološko sestrske stranke Levica. Da bi se obdržali pri koritu, se bodo spečali s komerkoli, ki jim lahko pri tem pomaga.

No, sedaj veste, zakaj te dni pri Socialnih demokratih gostuje Virginia Ramos Rios.

Franci Donko