Sovražna “kulturnica” Svetlana Makarovič ima več kot 1800 evrov privilegirane pokojnine!

Svetlana Makarovič (foto: STA)

Težko si je predstavljati, da je nekdo tako poln sovraštva kot ga je nekdaj priljubljena otroška pisateljica Svetlana Makarovič. Še težje je razumeti, da ima Makarovičeva kar 1809,48 evra mesečne pokojnine in na račun davkoplačevalcev zastonj biva v prestižnem domu za starejše občane v Trnovem. Za primerjavo. Povprečna neto pokojnina je 620 evrov, medtem ko kar 37,1 odstotka upokojencev v Sloveniji prejema pokojnine pod 500 evri, to je pod pragom revščine.

Iz ministrstva za kulturo so nam na vprašaje, kolikšna je trenutna višina pokojnine te ekscentrične ženske, odgovorili, da je Svetlani Makarovič Vlada Republike Slovenije s sklepom o izjemnem priznanju in odmeri starostne pokojnine, osebam, ki imajo posebne zasluge na področju kulture z dne 28. 10. 1999 dodelila izjemno pokojnino od 1. 10. 1999 dalje in jo odmerila v višini 90 % zneska najvišje pokojnine za polno pokojninsko dobo.” Vendar se s tem odgovorom nismo zadovoljili in smo zahtevali natančnejši odgovor. Končno smo izvedeli: “Najvišja pokojnina za polno pokojninsko dobo za uživalce starostne pokojnine, uveljavljene do konca leta 1999, znaša od 1. 1. 2017 1.809,48 evrov. Pri tem dodajamo, da gre za znesek pokojnine, brez obračuna akontacije dohodnine.”

V letošnjem letu je torej na svoj račun za obdobje od januarja do vključno avgustovske “penzije” prejela že 14.475,84 evra. K temu je treba dodati, da je Makarovičeva leta 2000 zavrnila Prešernovo nagrado, za katero je bila nominirana, a se ta na njenem končnem pokojninskem računu pozna, kot da jo je sprejela. Nagrado je torej navidezno zavrnila, dejansko pa jo je sprejela, sicer ne bi prejemala dodatka iz tega naslova. To pa ni vse, kar se tiče njenih privilegijev: Svetlana Makarovič tudi na račun revnejših davkoplačevalcev zastonj biva v prestižnem domu za ostarele občane v Trnovem, poleg partizanskega “kričača” Janeza Stanovnika z več kot 7 tisoč evri mesečne pokojnine. V njem bo po vsej verjetnosti nekoč pristal tudi zadnji partijec Milan Kučan z več kot tri tisoč evri nezaslužene pokojnine (pokojnina + 80 % predsedniškega dodatka), nedvomno pa tudi poslanec Matej Tonin, ki je prispeval odločilen glas, da je Kučan predsedniški dodatek k pokojnini sploh obdržal.

Levičarski zajedavci živijo na račun deprivilegiranih
Spomnimo, da je Janševa druga vlada leta 2012 zaradi težke ekonomske in finančne krize najbolj oklestila prav privilegirane pokojnine, ki ne temeljijo na vplačanih prispevkih v pokojninsko blagajno, temveč so privilegiji, ki si jih deli oblastna elita po političnih kriterijih. Ker so Makarovičevo prikrajšali za 350 evrov, ki jih v resnici ni nikoli zaslužila in prispevala v pokojninsko blagajno, je v javnosti začela z osebnimi napadi in blatenji takratnega predsednika vlade. Levičarji so si po ponovni osvojitvi oblasti privilegije spet priborili na račun revnejših in deprivilegiranih.

Rdeča zvezda – simbol, ki združuje privilegirani družbeni sloj. (Foto: STA)

Ni pa nedostojno in nekulturno obnašanje Makarovičeve do Janše edino. Vse bolj sovraži vse okrog sebe, pa tudi samo sebe. Praktično ne mine njena pojava v medijih, da ne bi rekla karkoli grdega čez njene politične nasprotnike. Borce za pravice otrok je nekoč označila kar za “drhal”, pa tudi zase je dejala, da obžaluje, da ni bila splavljena. Če je to predstavnica slovenske kulture, potem je nedvomno čas, da se ponovno definira in prevetri tudi kulturo samo, ne samo njihove finančne dodatke in privilegije.

C. Š.

 • Božo

  Rdečo zvezdo ima na balkonu. Super je.

  • janez zorman

   Ja, Hineken je zakon.

  • Zgornji

   A si ti že tolk pijan, da si že kar zadet, al si še kej druzga , da imaš take blesovske zdej … ? Neki je :-P

 • janez zorman

  To so poslednji “Mohikanci”, ki na račun extra penzij zamegljujejo dejansko stanje v družbi in na vse pretege hvalijo sistem in “izobražujejo” svoje naslednike. Žalostno je, da se “navadnim” ljudem, ki trenutno odhajajo v penzijo in ki dobijo prvo penzijo od 350 – 500 €, to zdi povsem normalno. To je lahko “normalno” samo v popolnoma sprevrženi demokraciji, kjer so ostanki prejšnjega udbopartijskega sistema močnejši od poštenega razuma. Malo starejši se boste spomnili, kakšno čago so priredili v Jurkloštru, ko so se je znebili – vaške posebnice – sovražnice otrok in moških.

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!!

 • janko

  Kako že gre tista pesem: “bolj star bolj nor!”

  • Zgornji

   Aaaah, pa še švoh ukrep bi bil tole …

 • antimur

  To odvratno starko pa sovražim skoraj tako kot Kučana. Oba sta vnesla med Slovence neizmerno sovraštvo, oba sta hudobna, tako da za ta dva nobena kazen ni premila. Ta grdoba stara se še pa kar vlači po Sloveniji in propagira “rdečo zvezdo”. Konec septembra ima v Trbovljah nastop z golaznijo, ki jo podpira. Od nastopajočih na tem koncertu, ali kaj je že, me je razočaral Iztok Mlakar, od katerega sem imel par zgoščenk in jih tudi v trenutku, ko sem zvedel, da bo med nastopajočimi odvrgel v smeti. Podpirajo jo tudi nekateri norci, ki se imajo za humoriste, kot so Lešnjak, Kobal in podobna propadla svojat. Jim bo potrebno pristriči peruti, prilik je veliko, samo začeti je potrebno.

  • Zgornji

   A veš kako pravijo Ameriški Bratje ? ” There is no fool such as an old fool ”
   Amennn !!! ! !!!

 • AlojzZ

  “Svetlana Makarovič ima več kot 1800 evrov privilegirane pokojnine!”

  Seveda! Saj smo se zato borili! To so tekovine naše revolucije! Kot je lepo zapisal komentator Zorman, ostanki prejšnjega odbopartijskega sistema so pač močnejši od poštene pameti.

  • učko

   Ker je opozicija, če jo sploh lahko tako imenujemo, GNILA DO AMENA !!!!

   • Zgornji

    Torej praviš, da so nekateri ljudje gnili do amena … ? In, kateri naj bi to bili po tvoje ?

 • T-Rex

  nova, ne pište prosim ničesar o tej stari , grdi , slabo pofukani, komunistični driski!

  • Zgornji

   Heh, … a bi se ti lahko vsaj malo manj vulgarnopokvarjeno izražal o tem izrodku pekla satanovskega ogabnega ?? !! ?? Hvalaaaaaaa :-)

   • T-Rex

    ok, obljubim , da o teli ogabno smrdljivi driski nebom več grdo govoril. LOL

    • Zgornji

     Hvaaalaaa. No, saj je dobro Tudi kako Grdo reči, če je le Resnična in da Ni vulgarna . Hvaaalaaaaaaa :-) :-)

 • učko

  Makaronovička se mal zajebava s tisti zvezdo in prav ima, kwa se pa desnuharji zaletavajo v tisto rdečo zvezdo kot bik v rdečo cunjo !!! Bedaki !!! Pa kwa je narobe z rdečo zvezdo?!!!

  • Olga

   Kaj se pa vi zaletavate v kljukasti križ? Nacizem=komunizem! Zlocin je zločin!

   • učko

    Rdečo zvezdo sem tudi jaz nosil pri vojakih, kljukastega križa pa ne ! Svastika pa je itak nastala še pred nemškim nacizmom. Ja, osebno tudi proti svastiki nimam nič proti, ni pa primerno, da bi svastiko zdaj kar tako povsod malal. Z zvezdo pa je drugače, še Heineken pivo ima rdečo zvezdo v svojem imenu. Tako pač je !!!

    • terminalar

     Pomisli, tudi pivo,… bistro,…

  • Zgornji

   Zdej, al ti še mal spiš , tko , na tričetrt , al pa si že na tričetrt mrtev , … nekaj od tega je , da takole pišeš kot bi iz Marsa dol trešo na ta planet … :-P

  • koreninca

   Z rdečo zvezdo samo ni nobenega problema. Problem je njen pomen in namen s katerim ga nosijo.

 • Krtača 20

  To je sam ena penzijca. Drgač pa težki miljončki odtekajo iz proračuna v RKC. Čudno da vas to ne mot? Aja boh ma prednost pred penzijo…

  • plamen100

   Spokaj s temi rdecimi dezinformacijami! Kaksen je gnil neokomunisticni sistem, ki sofinancira terorizem po Evropi? Za pranje milijarde eur, no te ki se je odkrila, bog ve koliko je se neodkritih, je nekdo od rdecih tovarisev sprejel med 35% n 40% vrednosti opranega denarja. Po drugi strani ps neokomunisticna drhal izsesava vse slovenske upokojence in jih namensko preko dolgih cakalnih vrst posilja na drugi svet, da cim bolj znizajo stroske te rdece drzave oz da cim vec denarja ostane za taksne parazite druzbe!!!

   • Krtača 20

    Cerkvica se ne bo odrekla miljončkom? Kakšen boh pa je to da rabi davkoplačevalski denarček za molčkanje? Pa vsi vplačujemo, tudi tisti ki ne verjamemo v to vero.

    • janko

     Duhovščina ima fakultete, plačo pa minimalno. Tako tudi penzije. Pa še ženit se ne smejo. Hočem povedat, da duhovniki izgorevajo za dobrobit ljudi. Odpovejo se svetu… Kapo dam dol pred tako požrtvovalnostjo. Ljudje smo uboga para, vedno in stalno rabimo vzpodbudo, opombo, saj ga vedno znova pobiksamo, pozabimo. Oni pa nam neprenehoma strežejo z VEČNIMI resnicami, ki kažejo edino pravo pot. Vse drugo je zmota, pot v prepad in smrt. V vsej pisani zgodovini vedno znova izkazano. Tudi socializem, nacizem…

    • Zgornji

     NE MEŠAT BOGA Z VATIKANSKIMI SAMOOKLICANIMI TEORETIČNIMI HINAVSKIMI POKVARJENCI … !!! ! !!! ZASTOP’Š ??? !!! ???

    • plamen100

     Ja no, to placevanje bi morali narediti podobno kot imajo v tujini, vsak vernik naj svojo cerkev podpira. Ampak ta drzava je zr takp ali tako vsa zmesana tako da od nje, razen da nam pobira na vsakem koraku, da ne omenim norega rdecega Persaka da naj bi vsak c,an druzine plsceval 0.3% oz do 180 eur za letno RTV , niti ne omenjam. In dvomim da nas slovenska cerkev stane vsakega po 180 eur letno koliko nas naj bi stala rdeca RTV!

  • Zgornji

   BOG IMA PREDNOST PRED VSEM, TUDI PRED POKVARJENO CERKVIJO, KI POKASIRA MENDA NEKAJ ČEZ 10 MILIJONOV , KAR PA ŠE VEDNO N I N I Č , V PRIMERJAVI Z OSTALIMI DRŽAVNIMI PARAZITI KI NAS MOLZEJO !!! ! !!!

 • Olga

  Na volitve! Vse parazite odstaviti od državnih jasli! Pregledati pokojninsko blagajno in jo pošteno urediti! Vse, kar ne sodi v pokojnino iz dela, ločiti in pregledati! Kar je neupravičeno izplacano, ukiniti in tiste, ki so za to odgovorni, postaviti pred roko pravice!

  • Zgornji

   Hja, samo, … Kje je Kdo ki bi to dejansko Izpeljal ??? Mislim da ga Ni … vsaj zaenkrat še ne na vidiku … :-/ :-(

 • Antonius

  Našemu Verzifikatorju
  še vedno v pomoč
  —————————–
  UREDNIKU NOVE 24TV PA V SRAMOTO,
  KER NE UREDI, KAR MU JE DOLŽNOST!
  ———————————————————-

  Ivan Mačkon – Svetlan

  GROMOVNIK IN SOSEDA IZ HOTELA MAČK

  Igrat se spet gre tja v peskovnik,
  kjer psi se čedijo in mačke,
  ležé umazane igračke,
  prihaja Janez tja gromovnik.

  Kjer mačji je hotel, stanuje,
  in v njem je mačka Svetovljana,
  otrokom še predobro znana,
  ki sama sebi le kljubuje.

  Gromovnik ta, naš vrli Janez,
  ponoči se boji grmenja,
  se spomni nočnega šumenja
  iz davnih dni, je zanj kot danes.

  Se šel nekoč je mačje boje,
  preganjal nemške je ovčarje
  in belih hrtov poglavarje,
  je vodil trope mačje svoje.

  Pač v sanjah, saj ga je v resnici
  strašilo vsako že grmenje
  in tresel se je za življenje,
  prizna si včasih po pravici.

  Ko z muckami se zdaj obdaja,
  boji se najbolj belih mačk,
  pogled ga muči črnih tačk,
  teh travm težko se osvobaja.

  Tako edino še prenaša,
  če kak oranžen, rdeč mačkon,
  povzpne se na njegov balkon,
  mjavkáje kužke oponaša.

  Nazadnje mu še ta preseda,
  ni barva prava več, ne glas,
  gromovnik grabi se za pas,
  v tolažbo mu je le soseda.

  Ji šepnil zadnjič na stopnicah,
  da zdaj še miši se boji,
  prečuje dneve in noči,
  saj maček je njegov v plenicah.

 • plamen100

  Naravnost ogabno kar je napisano vendar je resnicno. Medtem ko vsak tretji upokojenc, seveda po zaslugi prodanega. Erjavca in desusa, crkuje po 500 eur pokojnine medtem, ko te metastaze izsesavajo slovenski pokojninski sistem kar jim je omogocil levofasisticni slovenski sistem, SRAMOTA KAJ SE DOGAJA V YEJ GNILI SKORUMPIRANI TAJKUNSKI T.I. DRZAVI!

  • Zgornji

   AMEN !!! ! !!! Žaaal :-(

 • V pokojninsko blagajno, kot “svobodna umetnica” (27 let) ni dajala NIČ, zdaj pa črpa iz nje zlate evrčke in jih odžira tistim, ki so jih vse življenje noter pošteno vplačevali, da jim bo nekoč lahko država
  (SPIZ) mesečno izplačevala pošteno zasluženo pokojnino.

  Zdaj pa takšni ljudje prejemajo nesramno visoke “priviligirane pokojnine” ,
  ti ki so vso delovno dobo dejansko polnili pokojninsko blagajno pa prejemajo “drobtinice” iz “bogato obložene državne mize”, ki jih mačehovsko deli tistemu in toliko, kot se njej zahoče.

  Vidite – to pa so naši HUMANISTI – , ki so jih polna usta ” spoštovanja človeškega dostojanstva in skrbi za človeka” zato pa prejemajo:
  Kučan – 5.000,00 EUR
  Svetlana – 1.800,00 EUR ……..

  Zdaj je začela “afne guncat” z zvezdo po državi – v posmeh vsem tem, ki morajo preživeti mesec s 300,00, 500,00 in še manj EUR mesečno……………….

  Da je ni sram, stopiti pred ljudi –
  da se ne boji, da se kateremu revežu, ki s prenizko pokojnino, ne more ne živet in ne umret, ne “utrga” in ji še kaj zlo ne naredi.

  Poleg vsega pa zdaj živi v Trnovem, v družbi Stanovnika in podobnih………potem, ko se je .po zdravljenju od decembra 2012 zaradi posledic možganske kapi vselila v Center starejših Trnovo, kjer po odloku ljubljanskega stanovanjskega sklada živijo večinoma zaslužni upokojeni meščani, ki jim vse stroške krije občina.

  • plamen100

   Stroske krije obcina ki pa spet dobi denar od placila dohodnine drzavljanov, tudi tistih najrevnejsih, da lahko ta odpad uziva v blagostanju?? Sramota, ta rdeca golazen je zajedalec druzbe od rojstva pa do svece!

   • Zgornji

    AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!!

  • Zgornji

   AAAAAAAJJJJJJJ, … NOOO PA ZDAJ LAHKO JASNO VIDIMO , KAKO ZLOBNI PARAZITI NARODA KRADEJO NAM, ENIM TUDI TAKIM, KI MORAJO PREŽIVETI Z 237 EURI NA MESEC !!! ! !!! AMPAK, SLEPEMU IN ZABITEMU NARODU TO ŠE NI JASNO, KER SI RAJE ZATISKA OČI PRED RESNICO , KOT PA DA BI SPREGLEDAL … !!! ! !!! BOLAN NAROD SMO POSTALI, ŽAAAL .

   • plamen100

    Ja v tem je problem, narod je bolan, opranih glav, 70 let komunizma je pustilo strahotne posledice in ta idoktrinacija po po ljubljanskih fakultetah in po OS se kar traje in traje

    • Zgornji

     Ja, in, še bolj kot oprane glave imajo Zapackanoumazane glave, z takimi smetmi komunajzerskimi !!! ! !!! Žal !!! ! !!!

  • KAPIBARA

   Kot zgoraj dejal: Vsi ljudje, vse vedo
   Samo, da ima mrož pojačano nego, v domu

 • Antonius

  Če Svetlana Makarovič stoji za tistim, kar ji je Gregor Strniša napisal,
  potem naj stoji še za svojimi besedami obžalovanja, ker jo mama ni splavila.
  Na vlaku ali pod vlakom je dober način, da se reši svojega obžalovanja.

  • Najbrž se je premislila, saj je v zahvalo za njeno “priprošnjo” na magistratu, Zoki z našim denarjem zanjo lepo poskrbel..

   • Zgornji

    JA, PARAZIT PARAZITU POMAGA DO PARAZITSTVA/PARAZITIZMA !!! ! !!!

   • steiermark

    predvsem pa je dobro poskrbel, z našim denarjem, zase…..

  • Zgornji

   UUUuuufffffff, .. KEEER SKRET OD BABE POKVARJENE ZLOBNE ČAROVNIŠKE SATANSKOHUDIČEVSKE … !!! ! !!!

  • steiermark

   Pa, mi Slovenci bi se na tak način rešili zajedalcev, ki niso sposobni drugega, kot sovražiti vse, kar je slovenskega, pa čeprav dobro živijo, boljše od vsakega poštenega in 40 let garajočega Slovenca, na naš račun – za nameček pa pluvajo po nas! Me zanima, kako bi se njihova “filozofija” obnesla pri njih doma, če bi kakšen Slovenec bil pri njih privilegiran do te mere, da bi prejemal 4 povprečne penzije in za nameček še pljuval po njih….

  • KAPIBARA

   Do danes nisem vedel o tem iskoriščevanju- okoriščevanju na račun Strniše..
   Vedno pravim: Vsi ljudje, vse vedo

 • Franjo Trojner

  Te zaslužne pokojnine je potrebno ukiniti in to takoj! Slovenske matere delajo tudi tri smene in celo svojo delovno dobo vplačujejo v pokojninsko blagajno pol jim pa država odmeri pokojnino pod mizernih 500 € , kar jim ne zadošča za preživetje meseca. Kje je tu pravica?

  • opazovalec

   Bi se načelno strinjal, vendar te še vseeno povprašam ali naj to velja tudi za morebitne zalužne upokojence z desne strani? Če je odgovor da, sva oba enakega mnenja.
   Bi te pa samo opozoril, da država ne odmerja pokojnine, za svojo sem moral lepo iti na nekakšen ZPIZ in sedaj lepo uživam ob delni pokojnini in redni plači, skratka banja…..

   • Franjo Trojner

    Velja za leve, desne za sredinske in neopredeljene, skratka za vse! V čigavi lasti je ZPIZ? Kdo predlaga in sprejema pokojninsko zakonodajo? Kdo predlaga in odobri privilegije? Kdo nam nabija vedno znova nove in večje davke? Bog ti požegne, lepo živlenje in uživaj dolgo še naprej.

    • opazovalec

     No se strinjava. Ukinit privilegije vsem… Toda privilegije podeljuje ZPIZ ampak parlament z zakonodajo….. Tam ima pa spet vsak svojo računico!

  • Zgornji

   JA, PRAVICE TA POKVARJEN SLEP IN ZABIT ZLOBEN NAROD ŽE KAR NEKAJ ČASA NE POZNA !!! ! !!! IN ZATO GA TO TAKO DRAGOOOOOOO STANE , KER SE TAKELI ZLOBNI PARAZITI KLATIJO MED NAMI , DA POTEM ZMANJKA DENARJA ZA POŠTENE !!! ! !!!

 • Anton

  toliko o tem koliko je pri nas delo vredno, cenjeno, ljudje ki so krvavi pot potili, 40 let, dobivajo 500/< in teh je dobrih 1/3 vseh prejemnikov pokojnin, tistri, ki so pa cel življenje afne guncal, delomrzneži, a la Svetlana,takoimenovani borci, športniki, d ane govorim da so včasih policaji vojaki, imenujem jih bonetetneži že pri 50 letih hodili v penzijo, jih knekaj tudi osebno poznam pa prejemajo vrtoglavo visoke pokojnine čez 1000 oz v tem primeru akr cca 2000 evrov. Toliko o hinavščini komunizma .

  sarkazem press

  • Zgornji

   PRIJATELJ, NIČ NI TO SARKAZEM, TEMVEČ KRUTA RESNICA, … IN POTEM HODIJO GNEČO DELAT NA ŽE TAKO PREOZKIH CESTAH , … ŠE ČUDNO DA NI PRECEJ VEČ NESREČ ZARADI NASTAVLJANJA DEBELIH RITI NA BICIKLIH PO CESTAH !!! ! !!!

 • centurion

  “…Sovražna “kulturnica” Svetlana Makarovič ima
  več kot 1800 evrov privilegirane pokojnine!…”

  In s tem vse ideološke €€€ razloge, da grda in pokvarjena čarovnica
  iz pravljice v realnosti zagovarja rdečo zvezdo in komunizem,
  ki sta ji lagodno življenje v domu privilegirancev
  ob ljubimcu Stanovniku to omogočila.,

 • MEFISTO

  Svetlana Makarović je pokvarjena in nenačelna, ker sprejema izredno pokojnino, za katero zagotavljajo denar davkoplačevalci, med katerimi so v večini katoličani in drugi kristjani.

  Da o domski oskrbnini, ki jo tudi plačujejo katoličani in drugi, kristjani ne govorimo.

  • Zgornji

   NO, EVO , … !!! ! !!! AMPAK, NI NOBENEGA KI BI VSAJ MAAAAALO REDA NAREDO !!! ??? !!! ??? !!!

  • KAPIBARA

   Pa mrož-ovimi brki, tudi.. samo on se ne oglaša več!
   Kaj, a ima že pojačano nego v domu ?

 • janez zorman

  Angelca bi ji že dala vetra !

  • Zgornji

   VPRAŠANJE ČE BI JI, KER BI SE ŽE NAŠLI IZGOVORI ALA TIPA ” nooo pa saj je nekaj dobrega naredila za otrokeee … ” IN PODOBNE HINAVSKE FORE POMEHKUŽENCEV POKVARJENIH HINAVSKIH !!! ! !!!

 • WatsonForus

  Levičarski zajedavci živijo na račun deprivilegiranih
  ———————
  nič novega , se slovenčki še tega ne dojamejo.

 • realnost

  Me prav zanima če bi čarovnca tudi s 500€ tako drukala za komunizem. Lahko je srat po demokraciji s polno ritjo in jemat ljudem, ki so pošteno delali celo živjenje, iz ust.

  • Zgornji

   TUDI JAZ MISLIM DA JI NITI NA KRAJ NJENE ZLOBNE GNILE PAMETI NEBI PADLO KAJ TAKEGA !!! ! !!!

 • totex39

  S čim si je ta jugovička zaslužila pokojnino, a mogoče s tem, da je kulturno širila komunistične ideje in simbole po Sloveniji, kar je še večja sramota za tiste, ki so ji to omogočili in jo še vedno “častijo”.

  • čips

   Zih, da častijo vse kar smrdi tak kot ta [email protected] stara, če zapravljajo naš dnar…

  • Zgornji

   PA KEEEEEEER ZBLOJEN NAROD SMO , DA LAHKO SPLOH VOLIMO TAAAKELE ZLOBNE PARAZITSKE ZBLOJENE POKVARJENE KANDIDATE ??? !!! ??? ZDAJ NEBOM NOBENEGA VOLIL, ČE NEBO VSAJ PRIBLIŽNO PRIMERNEGA !!! ! !!!

  • samsara

   Po t.i. osamosvojitvi Slovenije, s privrženostjo kučanistični partiji udbofevda.

 • Krtača 20

  Cerkev zelo dobro obrača denar tudi v porno industriji. Tako da z lahkoto nehamo vplačevat denar za te cerkvene podgane. Takoj bo dovolj denarja tudi za penzije.

  • Zgornji

   No, to je res Samo Delno, ker , še vedno ga bodo pobasali taki gnili Izrodki kot je ta Temnana Mlakarovič in še ostali komunajzerski zlobni Paraziti !!! ! !!!

  • Johan

   Ti si pa res podgana in gnida

   • KAPIBARA

    Kar ne veš ! NE pomeni, da tega ni !!

 • mojca.arh

  Pekarna Miž Maš in naš vsakdanji kruh, dobita z izredno nikoli zasluženo penzijo čisto drug pomen.

 • Zgornji

  UUUUUUUFFFFFFF , … PA KEEEEEEERRR IDIOTSKI NORI ZLOBNEŽ JE DAL TEMU GRDEMU SKRETU OD ČAROVNICE TOLK DENARJAAA !!! ??? !!! MA, TA JE MORAL BITI ŠE BOLJ UREZAN KOT JE TA ZLOBNA STARA SRAKA SPAKA !!! ! !!! PA SEJ BOLAN VLADNI FOLK REEES VEČ NEVE KAJ POČNE … TAKO KOT CEL NAROD TUDI NE … !!! ! !!!

  • Johan

   Strah me je ko vidim čarovnico

 • totex39

  Sovražila je otroke in hkrati bila otroška pisateljica, prosim vas, to sploh ne gre skupaj. Sedaj bi bil pa res že čas, da se njeno resnično pisateljevanje javno odkrije in odkod je res prepisovala ideje za otroke, sama sigurno ne.

  • MEFISTO

   Tole je pa vredno premisleka!

   Res je nemogoče, da bi hkrati sovražil otroke in pisal za njih.

   še posebej, ker je Svetlana tudi sicer polna sovraštva in zlobe.

   • Johan

    To ve cela Slovenija

   • Zgornji

    Hja, ampak, vidiš, … enim Zlobnim Hinavcem tudi to celo uspe !!! ! !!!

  • Zgornji

   JA, KEEER ZBLOJEN NAROD SMO, DA BEREMO NEKAJ ZA OTROKE OD DEJANSKEGA SOVRAŽNIKA OTROK !!! ! !!! A JE LAHKO ŠE BOLJ BLESOV ZBLOJEN IN ZMEDENOPOKVARJEN NAROD, DA TO DOPUSTI ??? !!! ??? AAAAAAA … MA, TO ŠE VESOLJE NI VIDELOOOO , … TAAAKE ZBLOJENOSTI … !!! ! !!!

   • delaware

    sej ni ona nič napisala…samo ukradla je…

    • Zgornji

     Aja, ŠE CELO TOOO !!! ! !!! UUUUHHH, SKRET OD BABE POKVARJENE SATANSKE !!! ! !!!

  • KAPIBARA

   Zgoraj, je Peter povedal, zakulisne igrice

 • delaware

  lahko bi kaj prispevala #botrstvo 1919…vsaj 1 euro, če se ji 5 eur zdi preveč…

  • Johan

   Ona bi še kaj vzela ne pa dala, zraven nje vsi bankrotirajo golazen

 • delaware

  ampak ne bo…taki ne dajo…

 • Johan

  Izmeček človeštva, vedno je živela na račun Slovencev !

  • Zgornji

   JA, TO JE SATANSKI IZRODEK PEKLAAA !!! ! !!! PA ŠE TO SEM IZREKEL ZELO MILO IN PREDOBRO — Žaaal … !!! ! !!!

 • Johan

  Bo prišel čas, ko bomo nezaslužene pokojnine UKINILI, v Sloveniji jih je cca 60.000 takih tičev !

  • Zgornji

   ZELO MOČNO DVOMIM DA SI TO ŠTEVILO PRIBLIŽNO ZADEL, KER VIDIM PRECEJKRAT – VIŠJO !!! ! !!! :-/ :-P :-(

  • realnost

   Enkrat se jih je že poskusilo ukinit vendar so režimski mediji takoj organizirali vstaje in narod je to mirno gledal kako se zopet priviligiranci redijo na njihov račun..

   • Zgornji

    AAAJJJ … MRTEV NAROD … BOLAN NAROD .

 • Brane

  To je kultura in kulturnica iz plesnive, močvirniške greznice imenovane Ljubljana. Po poreklu je pritepena srbska talibanka, enaka sedanji migranski, črni, podsaharski gnilobi, katera išče preživetje na tujem delu in žuljih. Z žensko zvijačnostjo je zavedla poštenega Slovenca, da se je podpisovala pod sadove njegovega dela. Že po videzu in izjavah lahko vsak oceni, da ni zmožna nobenega pozitivnega kultirnega in civiliziranega dialoga, ne pa otroške literature saj sovraži otroke. Ker ona rada imenuje in zmirja Slovence naj bo seda prepoznana po imenu ” MOČVIRNIŠKA ČAROVNICA ” ! Škodljiva za narod, kot prihajajoči podsaharski črni obrezani muslimanski teroristi !!! Takle mamo !!!

  • Slovenka

   Srbkinja??? Tega ne razumem. A ni doma iz Slovenskih goric? Lahko pojasniš?

 • Ryuk

  Kako si levičarji predstavljajo solidarnost:
  “Daj mi, daj mi, daj mi!”

  • samsara

   Tako nekako kot sodobni tujerodni invazivci, katerih se je v angleščini oprijel tudi vzdevek “gimmegrants”.

 • ljubinica

  Zato levaki hocejo “socializem” in OBLAST.
  Da od raje iztisnejo denar in si ga potem razdelijo.

 • Kučko pod pručko

  Ena največjih sramot Kučanove levice

  Svetlana Makarović je bila leta 1999 za njen izjemen pesniški opus, kakor so predlagatelji zapisali v obrazložitvi, nominirana za Prešernovo nagrado. To so ji tudi dodelili, vendar je vzvišena umetnica ni hotela sprejeti. Kot razlog je navedla, da enake nagrade, kot jo je dobil tudi duhovnik Marko Ivan Rupnik za poslikavo kapele Odrešenikove matere v Vatikanu, ne bo sprejela. Komunistom pa provokacij še ni bilo dovolj. Na sceno je stopil še Türk in ji podelil Zlati red za zasluge. Njegova obrazložitev je bila, da gre za „izjemno uspešno in kakovostno leposlovno delo na področju slovenske književnosti“.

  Ošabni babnici, ki bi jo tudi zaradi nenehnega blatenja Slovenije in “Slovencljev”, nagnal vsak naš domoljub, da bi po luftu letela nazaj na Balkan, so komunisti nagradili tudi s privilegirano pokojnino. V ogenj so poslali Školča, ki ji je leta 1999 izboril penzijo, o kateri navadni smrtniki lahko le sanjamo. Pa ne samo navadni, okrogla dva tisočaka mesečno, ne dobijo niti najuspešnejši slovenski znanstveniki, podjetniki in ostali intelektualci.

  Za nameček pa naj povemo, da bi drugače Svetlana, ki praktično ni imela delovne dobe, brez Kučanove bande danes prejemala minimalno pokojnino. Kaj več kot mačje konzerve si Antislovenka s svojimi mačkami in komaj 400 evri na mesec niti ne bi mogla privoščiti!!!

  • KAPIBARA

   Nekaj malega- cvetko, sem pa še jast, zgoraj, dodal

 • RealRevolution

  Mislim,da ima se vecjo,skupaj…
  Drzi se “Napoleona” zato pa ji ni treba skrbeti za financno prihodnost.Tako kot marsikdo drug,se celi RTV mu je podlozn!

 • indijanka

  Kdo ve, če Svetlana ve, da sploh ni tako posebna kot si želi? Sama “starka” je z ostrim jezikom, ki joka za izgubljeno mladostjo. Samo ‘potrošnica’ je, ki uživa v udobju. Samo ženska je, ki potrebuje pozornost. Samo človek je,,ki si želi, da bi ga nekdo imel rad, če ljudje ne, pa živali. Prav nič posebna ni in različna od mnogih starih in osamljenih ljudi, ki v življenju niso občutili ljubezni. Ne vem, zakaj sama sebe kuje v zvezde in si pripusuje moč. Zakaj država sploh kupuje njeno slabo voljo s privilegiji? Ena izmed mnogih je.

  • Zgornji

   Ja, in, Povsem Sama si je Kriva da ni dobila Ljubezni, Zato ker jo niti Dajala Ni , Ker Je Prezlobna iz svoje Zlobne Sebičnosti … !!! ! !!! Amennn !!! ! !!!

   • indijanka

    To sploh ni pomembno. Pomembno je, da življenja ni sprejela kot šolo, pa vseeno želi biti POSEBNA. Ti s svojim sovraštvom jo pa delaš POSEBNO in ZANIMIVO. Razen tega tudi ti nekaj pozabljaš, nihče ni poklican, da SODI. Vsi smo učenci..tolk ša veš!

   • KAPIBARA

    OOoo jo je, celo ponujala jo je komunjarama, pa so jo kmalu zavrgli- neprijetna za druženje

 • Metod

  Upam, da ne bo več dolgo širila sovraštva.

  • Zgornji

   Jaz tudi, ampak, dvomim v takšno upanje , ker ni realno … žal .

   • luckyss

    Res zelo krščanski pristop ;)

 • totex39

  Potrebno bi ji bilo odvzeti to pokojnino in ne bo dovolj, da samo tu razglabljamo in pišemo o njej, kajti sovražnica Slovencev si tega ne zasluži.

  • Zgornji

   AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!!

 • ljubinica

  Pravzaprav Makarovicka ne prejema pokojnine (saj ni v pokojninski sklad nic vplacevala), ampak dobiva visoko drzavno rento. Tako si murgelska oblast placuje svoje propagandiste: z denarlem davkoplacevalcev.

  • Zgornji

   JA, PARAZITIZEM ZAJEDALSKI POKVARJEN SATANSKI ZLOBEN GNIL SMRDLJIV PEKLENSKI !!! ! !!!

 • sprehajalec

  Zvezdana Makarovič – Svetlana trpa nezasluženo penzijo v višini zaslužne avstrijske v žep (naj pripomnim, da je osnovna penzija Angleža 800 funtov). Obilica časa in denarja ji omogoča gradnjo in čaščenje Kulta rdeče Zvezde, česar ostali državljani pod razno ne morejo s svojimi prihodki.

  Izgradili so torej “naše”, družbo polno krivic in neenakosti, plačilo po zaslugaštvu in ne prispevku v pokojninsko blagajno. S tem, da je to zaslugaštvo skrajno dvomljive narave.

  Če si obesimo rdečo zvezdo okoli vratu, bomo tudi mi deležni takšnih prihodkov?

  • luckyss

   Glede na razpoloženost tukajšhnjih skrajnežev prej “šus v glavo” :))

  • KIKI

   Poskusi ! Nikoli ni prepozno! Samo, da te ne bojo zaprli…rdečo zvezdo nosi med
   rdečekravatarji ali med shodi rdečezvezdašev! Vse ostalo je provokacija!!!!

 • Valter BraniSlav

  oh ne ne 1800 evrov privilegirane pokojnine!
  VSAJ DVAKRAT TOLIKO JAZ ZASLUZIM NA DAN… nehajte ga basat… saj no ni nic…

  • učko

   Če mora večina upokojencev shajati z manj kot tretjino tega zneska, potem je ta privilegirana penzija kriminal. Če ta znesek ni nič posebnega, pa naj dajo tudi drugim vsaj spodobne penzije. Ti BraniSrav pa ne laži preveč o sebi in svojih prihodkih, ker non-stop visiš tle gor, kjer ti nihče nič ne da, razen kakšen poduk !!!!!

   • Valter BraniSlav

    Ce znas pravilno vlagati v vrednostne paprije se vrednost veca sama od sebe. Nic ti ni treba delat. Dosti pa sem delal ko sem bil mlajsi, tam od 25 do 45 leta.
    Mogoce res nima smisla tole pisanje. Mislim da bom odprl website kako vlagati denar v Slovenscini. Kaj mislis?

  • KAPIBARA

   Ti jih zaslužiš ??
   – ona jih pa Dobi !!
   – za vplačevanje v pokoj, sklad največ do 10 let !!
   Podeljene papirnate Prešernove nagrade, se je odpovedala, denarni, katera sledi, pa NE.
   Novinarja ,ki je to na svetlo dal, je pa na Trubarjevi v LJ , klofutala.. (zblojena star komi lajdra)
   Poleg tega pa džabe živi( plačmo MOL-ovci) v domu ostarelih u Trnovoma, z zvedo na balkonu ( tako kot brkati mrož, zmerjajoč SLOVENCE z Hlapci

   • rabbit

    To je zapis novinarja, ki ga je pljuvalaospa Svetlana Makarovič je v svojem intervjuju za Jano (2. 6. 2009) med drugim dejala:»Nekaj čisto drugega pa je, če nekdo, ki se izdaja za raziskovalnega novinarja v centralnem slovenskem časopisu, na kulturni strani prinaša rumeno nesnago s klevetami. Takrat, ko se je zaradi njegovega članka proti meni sprožil medijski linč, se nisem imela nobene možnosti braniti.« V svojem komentarju nisem omenjal denarja, v članku Kdaj Makarovičevi za posebne zasluge pa sem citiral Uradni list, iz katerega je bilo razvidno, da je prejela 90 odstotkov najvišje možne državne pokojnine za polno delovno dobo od 1. 10. 1999. V uvodu v članek sem zapisal:»Dogodek na Prešernovi proslavi, ko je pesnica Svetlana Makarovič zavrnila Prešernovo nagrado in s tem dva milijona tolarjev, je odprl več vprašanj, na katera pa nihče ne želi jasno odgovoriti, češ da so to zasebne zadeve posameznikov. Gre za vprašanje, ali je z zavrnitvijo nagrade res tako močno ogrozila svojo eksistenco, kot smo slišali iz ust poznavalcev njenih življenjskih razmer.« Prvič slišim, da je citiranje Uradnega lista Republike Slovenije rumena nesnaga s klevetami! Ker pa gospa Makarovič laže in še naprej kleveta, jo pozivam, da pred vso slovensko javnostjo citira tisti moj zapis, ki ji pomeni »rumeno nesnago s klevetami«.

    Komentarji na njeno zavrnitev nagrade so bili napisani istega dne kot moj komentar, tako da moj zapis ni mogel ničesar sprožiti, najmanj pa medijsko gonjo po moji krivdi. Torej sem jaz kriv, da je ona z odra med Prešernovo proslavo zavrnila Prešernovo nagrado! Vsi komentatorji so samostojne medijske osebnosti in pišejo o tem, kar so videli na Prešernovi proslavi in kako so jo razumeli samostojno. Kako je možna medijska gonja proti nekomu, ki se »ne more braniti«, in je ta oseba celo Prešernova nagrajenka gospa Svetlana Makarovič, pisateljica, torej mojstrica peresa, je jasno samo njej! Vsi drugi namreč vedo, da bi vsi mediji z veseljem objavili vse, kar bi povedala v zagovor in pojasnitev vzrokov za zavrnitev Prešernove nagrade! Iz dokumentacije pa je jasno razvidno, da tega ni želela povedati absoltno nikomur! Ministrstvo za kulturo me je pred dnevi opozorilo, da so bili obveščeni, da gospa Makarovič zavrača nagrado in denar zanjo, česar pa tedanji minister Jožef Školč medijem na sprejemu za nagrajence 4. februarja 2000 ni želel povedati, pa bi moral, zlasti še, če je imel za to ustrezno sporočilo ga. Makarovič. Še več, iz Delove dokumentacije povzemam moj članek kot poročilo s tega ministrovega sprejema. Tedaj sem v članku »Minister Školč prvi počastil nagrajence« med drugim zapisal: »Svetlana Makarovič je v bežnem pogovoru namignila, da bo nagrado sprejela, finančni del pa verjetno, če bo to pravno možno, namenila azilu za zapuščene živali. Potrdila je vest, ki jo je izrekel režiser proslave Vinko Möderndorfer, da je zaprosila za mikrofon na odru, kar pomeni, da bo Slovencem nekaj malega povedala. Kaj, pa bomo slišali v ponedeljek zvečer!« To je namreč povedala meni osebno 4. februarja 2000, tri dni pred proslavo. O kakšni zavrniti denarja Prešernove nagrade ni bilo govora. Kako je lagala, pa pove dejstvo, da ji denarja ministstvo sploh ni nakazalo, ker se mu je že poprej odpovedala hkrati z nagrado. O tem pa ministrstvo, kot mi je sporočilo danes, dokumente še išče, čepav sem njihov opis s potrditvijo obstoja pred dnevi že prejel! Iz pisma Ministrstva za kulturo meni 27. maja 2009 lahko preberete: »Svetlana Makarovič je pridobila izjemno pokojnino na podlagi predloga Strokovne komisije za obravnavo predlogov za dodelitev izjemnih pokojnin na področju kulture na Ministrstvu za kulturo, ki ga je komisija sprejela 21. 4. 1999. V obrazložitvi komisije se je Svetlani Makarovič izjemna pokojnina dodelila zaradi njenega izjemnega literarnega opusa. Vlada RS je nato 29. 11. 1999 z odločbo Svetlani Makarovič izjemno priznala in odmerila starostno pokojnino za posebne zasluge na področju kulture. Sklep je bil 24. 12. 1999 objavljen v tudi Uradnem listu št. 107/99, s katerim se je Svetlani Makarovič skupaj še z drugimi osebami, ki imajo posebne zasluge na področju kulture in znanosti priznalo 90 % zneska najvišje pokojnine za polno pokojninsko dobo od 1. 10. 1999 dalje.Upravni odbor Prešernovega sklada je sklep o podelitvi Prešernovih nagrad in nagrad Prešernovega sklada sprejel na svoji seji 27. 12. 1999. Prešernova nagrada je bila podeljena Svetlani Makarovič in Marku Rupniku, vrednost nagrade pa je bila takratnih 2.000.000 SIT (preračunano po tečaju iz leta 2000 1 EUR = 205,0316 SIT je znašala 9.755 EUR). Zgolj za primerjavo: vrednost Prešernove nagrade v letu 2009 je znašala 21.000 EUR. V zvezi z izplačilom nagrade je 21.1.2000 pristojna svetovalka pripravila odredbo za izplačilo nagrad iz proračuna z zapisano opombo, da se Svetlana Makarovič nakazilu nagrade odpoveduje. Skupna odredba za izplačilo nagrad iz proračuna (izplačilo je bilo opravljeno 4.2.2000) torej ni vsebovala izplačila Svetlani Makarovič.« Mag. Urška Prusnik, kabinet ministrice Tedanjega kulturnega ministra Jožef Školča sem pred dnevi povprašal, kako je v resnici bilo, a se ničesar ne pominja, če ve, pa ne pove, mi je odvrnil. Tako kot tedaj ni želel povedati, da obstaja objava o posebnih starostnih državnih pokojninah v Uradnem listu, šele na vztrajanje, »češ da gre za posebna družbena priznanja, pa ni mogel zamolčati, da bi to lahko bilo objavljeno v Uradnem listu.« (Delo, 15. februarja 2000).

  • zokispoki

   Verjamem ti, verjetno si sam clan rdece kriminalne zdruzbe. Za njih je pa 3600 na dan zares pickin dim !

 • Poštenje velja

  Ctrl DEL

 • luckyss

  Osebno bi ocenil, da ji pripada okrog 900 evrov…to si je zaslužila z deli za otroke…

  • Zgornji

   Preveč si zaslepljen , ker takole podpiraš njeno HINAVŠČINO POKVARJENO LAŽNIVO ZLOBNO !!! ! !!!

   • luckyss

    Je pač skrajno politično opredeljena kot večina komentatorjev na teh straneh..seveda v drugo smer ;)
    Se pa to ni poznalo na njenih avtorskih delih za otroke..

    • Peter

     Škoda, da ne veš, kdo je dejansko avtor “njenih” del.
     Po njegovi smrti je njena “ustvarjalnost” čudežno izginila…

     • luckyss

      Ja, teorija zarote…avtor njenih del je bil verjetno kakšen župnik ..;)
      Ti bi še v “sapramiški, pekarni miš maš in zvezdici zaspanki” našel komunistično propagando ;))

     • Peter

      Bogi si.
      Malo se pozanimaj, saj boš prej sli slej odkril.
      In ne, ni župnik. Gregor Strniša je bil.

     • luckyss

      Ja, seveda…včeraj sem tukaj od Olge prebral, da je Kučan prodal slovensko orožje…tistega vica o nujni kolaboraciji s Hitlerjem pa smo itak že vajeni…
      Ovce uboge…še dobro, da vas vodi komunist s trdo roko, da povsem ne pobezljate :DD

     • Peter

      Verjamem, da imaš raje resnice iz Nedelskega.

     • luckyss

      Če so dejstva, ki jih ve vsa Evropa, mi je povsem vseeno kdo jih objavi….
      Tudi tukaj podprem članke, ki vsaj temeljijo na dejstvih…npr. o nasilni islamizaciji Evrope..

     • Peter

      Zanimiv pogled na stvari.
      In ti določiš. kaj so dejstva, ki jih ve vsa Evropa?
      Seveda, na podlagi predznanja iz “osrednjih” medijev, no…
      Ovca, ki misli, da misli s svojo glavo, je še večja ovca.
      Pa srečno hodi, no.

     • luckyss

      Ti tudi…res se me ljubi odgovarjati na bedarije…

     • zokispoki

      Kurcan je prodajal orozje Izetbegovicu !

     • luckyss

      Ja, JJ je pa “v luft gledu”…
      S tem, da jih je eden prodajal transparentno, drugi pa za svoj žep..

     • zokispoki

      Ja Kurcan je transparenten, tako kot kalna voda. Za malega capina sicer obstajajo tudi dokumenti, v arhivih bivsih ” bratskih “republik, kar bo tudi kmalu javno obeledanjeno. Uff, bo to bolelo ! Internet vas jebe, 100 na uro !

     • luckyss

      Ja, kdor je kdaj povohal komunistično partijo je pač cepljen proti poštenju…
      No, pa tudi Cerkev ni nič boljša ;)

     • KIKI

      Sarajevo, Kučanov drugi dom ( ne 2 TIR !)

  • sprehajalec

   Zaslužiš si z vplačili v pokojninsko blagajno. Tako kot ostali državljani. Čisto preprosto. Če ni nič vplačala (pa poznam še en tak primer) in imaš potem težave, se jih ne rešuje tako, da nekoga pokličeš, da ti “zrihta” 2x višjo penzijo kot jo imajo Drnovškovi, ki je tudi dvomljivo zaslužena.

  • mona lisa

   Pa tisti ki dobiva po 40 letih dela 400 evrov si zasluži to revščino?

   • luckyss

    Sedaj bo sicer 500 evrov minimalna ,za polna leta….to je okrog 300 evrov premalo….
    To je pač “demokrastija”…

 • Adolf Hitler

  Kumunaiser smrad fuj!

 • Adolf Hitler

  drolja za v klapso!

 • lauraas

  Slovenija ji plačuje, da dela proti Sloveniji.

  • Adolf Hitler

   ne Solovendia temveč hazari zakriti z zlagano židovsko vero!!!

   pa da nebo spet pršlo do nesporazuma SoloWenden so po skandinavsko povedano proti soncu obrnen narod (Solo) sonce (wende ) obrnen!!

 • upornik22

  in pol delaj 40 let na tekočem traku za ušivih 500 eur…………da lahko ta banda živi na žuljih delavca ni šans!!! na koncu bo ta delavec dobil minimalno penzijo 500 eur

  • luckyss

   Pa še ti napiši par knjig ob katerih bodo odraščale generacije naših otrok…
   Kdo ti je kriv, da delaš ob tekočem traku, če ne sam ?!
   V socializmu je lahko vsak priden in inteligenten človek prišel do diplome..
   Sedaj pa si jih najbolj butasti kupujejo…(levi in desni)..

   • upornik22

    wow knjige pisala ma bravo to je njen dosežek stoletja

    • luckyss

     Hja, .če bi bili desničarji bolj pismeni, bi bilo manj sranja v preteklosti in izgleda tudi v prihodnosti.
     Saj tudi župnik marsikaj vedo..vsega pa spet ne…ovce ;))

     • upornik22

      a ona je zate pismena?

     • luckyss

      Bolj kot tri tvoje družinske generacije skupaj…

     • upornik22

      haha ja res.. mal preberi si njene knjige še enkrat…….že ko spregovori govori neumne stavke………

     • luckyss

      Pri nas pravijo..”za žabe ni seno”..
      Drži se “modrijanov” in v slikarstvu naivcev…Pri literaturi pa ženi suni kakšen “dr. roman”..;)

     • centurion

      Opica, no ja, rdeči pes.
      Baba je ukradla tekste partnerja (bog naj mu da zasluženi mir)
      Gregorja Strniše.
      Potem, ko je on umrl, ni izdala nobenega dela več.

     • luckyss

      Ne sklepaj po sebi..če ti baba ukrade avto in gre na kurbarijo, to vseeno ni primerljivo ;))

   • centurion

    Pa ti sploh veš, zakaj ima čarovnica take dohodke, pokojnino?

    • luckyss

     Je seksala s Kučijem ?!
     Samo tega še niste pogruntali, ker vam manjka domišljije…to pa posledica premajhne načitanosti ;)

     • centurion

      Morebiti, pa s teboj tut.
      Grda krava je teatralno zavrnila Prešernovo nagrado,
      privilegija, 1500eur, ki iz tega pripada pa ne.
      Načelna rdeča kurba.

     • luckyss

      Ti bi verjetno sprejel plaketo, denarju pa se odpovedal…
      S tem kar je storila je naredila simbolično gesto…bi pa morala ta denar nameniti v dobrodelne namene…vendar tega verjetno ni storila, morda pa se celo motim..

     • centurion

      Dečko…. posluš..
      Plaketo zavrnila vzela pa rento 1200-1400€ MESEČNO!!!
      Ne me držat za besedo pri znesku, ampat tu je.
      Pozanimaj se in javi.
      Grdoba že več kot deset let sesa rento od davkoplačevalcev.
      NAČELNA!

     • luckyss

      Preden kaj napišeš se raje sam pozanimaj o zneskih in rentah..ne pa, da nekaj bluziš in ugibaš…

     • KIKI

      Malo več moraš vedet, če hočeš komentirat! Pojdi jo vprašat! Boš dobil namesto
      odgovora kahlo njene scaline v butico!… Boh ti jo požegni!

   • KIKI

    Seveda, goro knjig smo otroci prebirali ; pravljice o partizanskih kurirčkih
    in drugih hostarskih pravljicah ….to je bilo za vzgojo, nas otrok, pa še kašna
    surova “tršica” s partizansko spomenico na “prsih”.
    Vsi levi zgodovinarji s svojimi nebulozami dobro živijo, ostali pa težko
    najdejo kakšnega “založnika” ! Strah ima velike oči !!!! Še vedno!

    • luckyss

     Ja, muca copatarica je klala domobrance in iz njihove kože izdelovala copatke…
     Daj se spel nekam idiot ščuvarski..

     • KIKI

      Ah, Lucky, kam si zašel iz otroških pesmic, ki jih je spisal nekdo drug!
      Veliko ljudi je talentiranih, pa žal zavrženih, ker ne prodajo svoje
      duše, kot to počne “tvoja zvezda” !

   • KIKI

    Res je, tisti, ki so se včlanili v ZK, so pridno študirali med delovnim
    časom (eni smo pač morali delat še za njih), in po kakih petih letih
    podpore podjetij dokončali (diplomirali) na naš račun, dvignili svoj
    rdeč nos in si poiskali družbeno.politično delo! Kdo bi delal, če ni treba!

  • mona lisa

   Žal je tako, ker smo slovenci ovce in očitno hlapci.

 • centurion

  Ko se ta spaka zjutraj pogleda v ogledalo,
  čez dan resnično ne more biti dobre volje in se
  mora z zlobo znest nad poštenim in lepim svetom…
  Res grdobija in zloba v eni osebi z roko v roki.
  Dobr da nima zalege…

  • KIKI

   Odlično! Res sreča, da nima potomcev, ker genetika je hudičeva stvar in ona
   le tega nosi v sebi !!!

 • upornik22

  kaj pa je naredila dobrega za državo…………da si zasluži tok penzije a je branila pred domobranci tako kot Stanovnik ki je med vojno šel brat gobe

 • tasilo

  “Spomnimo, da je Janševa druga vlada leta 2012 zaradi težke ekonomske in finančne krize najbolj oklestila prav privilegirane pokojnine,”

  No no, kar počasi …

  Spomnimo, da je Jajotova druga vlada leta 2012 tudi totalno levičarsko(!) obdavčila kapitalske dobičke, saj je po njegovi levičarski pameti največji greh služiti s kapitalom, ki si ga ustvaril, anede. Vsi levičarski priviligiranci (vključno s kompletnim zajedavskim javnim sektorjem!) so dobili vse privilegije nazaj, višji davek na kapitalske dobičke pa ostaja! Res, bravo Janaša, javnosektorski uslužbenec, ki ga tudi jaz plačujem!

  Toliko o tej vrli drugi Janševi vladi. Njenim obževalcem in Novi24 pa čestitke za perfektno selektiven spomin. Če pišete, kaj je koristnega naredil, pošteno pišite tudi, koliko je naredil škode.

  • Peter

   Lepo.
   Pozabil si samo, da bi potem vsak članek moral obsegati totalno zgodovino vsake vlade.

   Kar pa ne pomeni, da ne bi malo več samokritičnosti pripomoglo h kredibilnosti medija, no.

   • tasilo

    Samo verniki ne vidijo in si ne priznajo napak, neumnosti in škode svojih bogov; velja za vse vernike in vse bogove.

    Vsaka medalja ima dve palati. Jeba rata, ko v roke dobiš kocko …

    • Peter

     Ja, tista ima pa tri, če se ne motim, no…

    • slosin

     a velja tudi za vernike, ki verujejo v tistega boga, ki v banki svoj oltar ima…?

     • tasilo

      Ja seveda, lejga. Za Mamona in njegove vernik velja enako, če si to mislil.

  • janez.pokoncni

   5 minut buljim v tvoj post in razmišljam ali te naj “napadem” ali ne. Očitno je prevladala odločitev ZA napad. :)

   Vlada 2011-2012 je bila napaka v veliko pogledih predvsem pa tako “pestra” druščina, kot je bila koalicija 2011-2012, ne more doseči dogovora o nobeni resni zadevi. Takšne napake, ki ga je zelo tepla že 2004-2008, JJ več ne bo ponovil v tretje – vsaj jaz je na njegovem mestu ne bi.

   In sedaj k “ukrepom”, ki jih kritiziraš. Skoraj povsem se strinjam ne zdi pa se mi fer, da izpostaviš zgolj Janšo. Ministrstvo za finance je bilo 2011-2012 v rokah DL in Šušteršiča.
   Šušteršiča “mi” (ti in jaz) kar cenimo in spoštujemo. Ne bomo o zgodovini ampak saj veš, leta in leta smo po centralno planskih “ekonomistih” tipa Mencinger pljuvali ravno s tremi štirimi pripadniki t.i. mladoekonomistov (Mrkaič, Šušteršič, Jazbec, Masten, …).
   Torej dajva bes nad borbo proti pametnim in uspešnim, ki jo izvaja SLO država in katere del (kapitalski dobički) si omenil v postu pokritizirati še 1x, ampak tokrat v kontekstu pravih in glavnih akterjev – Ministrstva za finance oziroma njihovega šefa!

   Vem PM je nad vsemi ministri pa vendarle, za finančno ministrstvo je Janša leta 2011 našel takrat po mojem (poznam te in sem skoraj prepričan, da tudi po tvojem) mnenju najboljšega možnega kandidata. Ekonomskega liberalca iz takrat edine ekonomsko liberalne stranke. Ok, v letu dni se je ta ekonomska liberalnost razkrila kot murgeljski trojanski konj ampak jebat vse po spisku za to Janši …
   A veš koliko ljudi je DL nategnila? Do razkritja Virantovih svinjarij z odpravnino tik pred volitvami je celo kazalo, da bo premočno zmagala volitve! Torej, da nekako končam. Janša je, če rečeva, da so finančno-davčni zakoni vlade 2011-2012 zelo slabi zajebal, ker je za finančnega ministra vzel Šušteršiča in v koalicijo DL!?

   • tasilo

    Dragi prijatelj, s teboj je vedno prijetno razpravljati. Strinjam se z vsem, kar si napisal, še za spoznaje preapologetski ton me ne moti.

    V mojem komentarju pa še nekaj (česar se mi ni ljubilo znova in znova poudarjati, ker sem o tem že večkrat pisal).

    1.) Moti me precejšnja nesamokritičnost vseh “fanov” tiste vlade.
    2. Moti me, da nihče niti s prstom ne migne ali z besedico ne omeni, kako bi to svinjarijo popravil. Bom pa ‘hic et hoc’ čisto naravnost napisal. Od SDS in Janše pričakujem, celo zahtevam, naj začne javno govoriti in zagovarjati vrnitev taga davka na predzujfovsko raven, kaj šele znižanje davka na KD na recimo 16%. Pa naj si to zada za predvolilno maksimo! Če bo govoril o znižanju davka na kd, gotovo dobi moj glas; in sploh nisem edini, veliko nas je, ki jih ta davek pošteno moti, ker je res destruktiven. Najbrž mi ni treba razlagati, zakaj je previsoka obdavčitev kapitala destruktivna. To je levičarski ukrep in pošteni člani in “fani” tiste vlade bi to priznali.

    3.) Če so face, za to svinjarijo ne bodo več stokali, kako da so drugi krivi, pa oni zapeljani in zavedeni, pa trojanski konj in kukavičje jajce (resnici na ljubo, tudi Šušti, dejansko en najsposobnejših ekonomistov, se je moral ukloniti “befelu”). Razmišljati bodo začeli, kako to popraviti. Nikoli se niso zavedali — ali pa si niso hoteli priznati — koliko kapitala je zato še ušlo v tujino. Naj zdaj razmišljajo, kako razbremeniti kapital in ga pripeljati nazaj v Slovenijo. To je konstruktivno razmišljanje.

    Zaenkrat bom nehal, preden gre debata v druge smeri. Kolikor me poznaš, pa itak veš, da je moja dikcija včasih nekoliko … gargantovska. In pantagruelovska. :)

    • janez.pokoncni

     Ne vem, če si včeraj gledal Vodopivca na VV faktorju. Odzivi na spletu so mešani. Nekateri (večina) so videli in slišali Brščiča kako je “razkrinkal” Prstan, drugi smo samo ugotovili, da pamet za vstop v SLO še dolgo ne bo dobila vize.
     Midva bova še dolgo verjetno kar s vsako vlado dobila po plinti. Skoraj vsi politiki imajo polna usta besed, ki se začenjajo na social (sociala, socialna država, socializem, itd.). Vsi politiki po vrsti se zavedajo, da je večina podpovrečno zabita, lena in nesposobna zato jo nagovarjajo z demagoškimi parolami, ki pa na dolgi rok delajo škodo vsem.

     “Pamet vseh pameti” je moral spiti strup, ker je večino sranj demokracije predvidel in tudi nekaj doživel že pred 24xx leti
     http://shrani.si/f/37/yM/40e3M8dM/demokracijasokrat1.jpg

     • tasilo

      Ko sem si v zadnjih nekaj dneh dovolil pisati nekaj na to vižo (soc…, parole, puhlice, demagodija, zabiti in leni ….), so me začeli zmerjati z vseh strani in polov, heh. Sam se držim tega, da ne zaupam nobenemu politiku. Tole sem pred dnevi Kučkotu odpisal, ko je pel glorio Tomčevki: (cit.)

      “V naravi vsakega javnega uslužbenca, ki ga veže kakršnakoli plemenita prisega je, da se prisege ne drži; prej ali slej jo tako ali drugače, bolj ali manj, hote ali nehote prelomi. Za prisege vsem tem dol visi, saj za prelomljeno prisego ni popolnoma nikakršnih sankcij, ni kazni, zaprelomljeno prisego nihče nikoli ne nestrada (vsaj po formalni poti ne). To velja za vse javne uslužbence, policaje, sodnike, tožilce, inšpektorje … in vse vmes, do poslancev, ministrov, predsednika vlade in države.
      In ti zdaj hočeš reči, celo … emm … eee … vizionarsko napovedati, da Romana Tomc bo pa prva svetla izjema?! In če ne bo, bo … kaj?? — Do zdaj smo od nje slišali bolj ali manj same generične puhlice, ki seveda naturliš vedno držijo, izreče jih lahko katerikoli in kakršenkoli predsedniški kandidat ali pak pacient … pomenijo pa itak ne nič.
      Talking is cheap, reče anglosaški svet.” (konec cit.)

      Pamet vseh pameti ni bila zaman pamet vseh pameti. Pametnih, modrih je bilo še veliko … in vsi so imeti prav. Samo pri nas ima prav pa vsak bebec. In skoraj vsak krimininalec. Navsezadnje je imel tudi tale “darwinist” prav (vzemi z nekaj pridržka in humorja): https://www.youtube.com/watch?v=l1711jiiRtM

 • mona lisa

  Ta banda živi na račun poštenih delavcev. Pokojnine bi vsaj koliko toliko izenačila. Tisti ki je imel ogromne plače si je tako že dovolj nagrabil, revež z revno plačo pa je imel zgolj za preživetje. Ko si v pokoju pa bi morali biti vsi vsaj približno enaki ne pa da eni nimajo po 40 letih niti za račune in kruh, drugi pa bajne penzije. Žal je že tako da je Slovenija Indija Koromandija za bogate in pekel za revne. Politiki in elite so si dobro postlali in spisali zakone po meri sebi. Bogat je še bogatejši, revež vedno revnejši. Kako dolgo še bo narod požiral govna elit?

 • Adolf Hitler

  SSSSSSSSSSSMMMMMMMMMMMMMMMRRRRRRRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAAAADDDDDDDDDDDD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • KIKI

  Oseba, ki “trpi” za vrsto shizofrenije in postaja z leti histerično napadalna,
  je poleg vsega še lažniva! Vsa dela so izpod peresa njenega pokojnega partnerja,
  od takrat dalje pa le tema in nekaj del z duhovno praznino! Njeno samočaščenje,
  idiolatrija je tipična za ljudi s popačeno življenjsko sliko ! Ona sovraži vse in vsakogar,
  ki je ne povzdiguje v neke sfere zaslužnosti , ko to doseže, pa pljuva po,njih in jih ponižuje!
  Ima zelo umazan karakter in je nadvse maščevalna!
  Čudovito živi na račun Slovencev, ki nas v resnici sovraži, saj je njen pedigre nekaj nejasnega
  in izmišljenega!
  Stavim glavo, da nikoli v življenju ni osebno podprla nobenega revnega otroka, nikoli ni pristopila
  k botrstvu, kljub velikim zaslužkom, in bi bilo dobro bojkotirat “njeno maškarado ljubeznivost” do
  otrok, ki jih ne mara!

  • sumljivislon

   ..veliko je povedal in imel prav psihiater /pokojni/ dr. Rugelj in njegov naslednik dr. Perko !!…

 • slosin

  No, tukaj je seznam priviligiranih voluharjev, ki niso vplačali NIČ za to, da letno pocuzajo iz ZPIZ-a 270 mio davkoplačevalskega denarja…

  vir:letna poročila ZPIZ

  Preglednica II.20
  Zneski v EUR.
  ŠTEVILO ZNESEK
  1
  Udeleženci NOB, udeleženci španske vojne, narodni heroji, nosilci Partizanske spomenice
  41 13.267 20.682.737
  2 Upokojenci – kmetje borci 67 171.405
  3 Vojni veterani TO RS 3.984 12.583.606
  4 Vojni veterani mlajši od 15 let 306 74.727
  5 Prisilno mobilizirani 899 209.065
  6 Zaporniki v koncentracijskih taboriščih 256 90.433
  7 Zaporniki v koncentracijskih taboriščih po 15.05.1945 50 18.372
  8 Interniranci, begunci, delovni deportiranci itd. 9.141 3.772.168
  9 Vdove žrtev dachauskih procesov 1 4.810
  1 0 Upravičenci do višjega zneska po Zakonu o popravi krivic 3.245 2.840.495
  1 1 Uživalci izjemnih pok. po Zakonu o izjemnem priznanju in odmeri starostne pok. osebam,
  ki imajo posebne zasluge 239 1.040.882
  1 2 Uživalci administrativnih pokojnin po predpisih nekdanje SFRJ 54 75.943
  1 3 Delavci ONZ in zavodov za prestajanje kazni zapora 1.727 4.777.495
  1 4 Upokojeni po zakonu o poslancih 49 112.548
  1 5 Upokojeni po Zakonu o vladi 3 8.907
  1 6 Upokojeni po Zakonu o sodniški službi 25 45.764
  1 7 Upokojeni po Zakonu o prekrških 8 12.465
  1 8 Upokojeni po Zakonu o kazenskem postopku 8 6.444
  1 9 Administrativno upokojeni po Zakonu o notranjih zadevah 392 1.904.690
  2 0 Upokojeni po Zakonu o policiji 279 892.084
  2 1 Upokojeni po Zakonu o izvrševanju kazenskih sankcij 54 115.782
  2 2 Upokojeni po Zakonu o obrambi 95 349.745
  2 3 Upokojeni po Zakonu o pravicah iz pokojninskega in invalidskega zavarovanja bivših
  vojaških zavarovancev 3.251 27.818.513
  2 4 Upokojeni po Zakonu o uvedbi pravice do izjemne pridobitve pokojnine za delavce v
  premogovnikih 26 157.910
  2 5 Upokojeni po Zakonu o prepovedi proizvodnje in prometa z azbestnimi izdelki 189 983.898
  2 6 Uživalci preživnin bivšim zasebnim dimnikarskim obrtnikom 2 3.046
  2 7 Uživalci akontacij pokojnin iz republik nekdanje SFRJ 3 4.111
  2 8 Upravičenci do dela pokojnine za upoštevanje obdobja aktivne vojaške službe v nekdanji
  JLA 2.251 10.265.398
  2 9 Upravičenci do dela pokojnine za upoštevanje obdobja do 31.03.1992 pri drugih nosilcih
  zavarovanja v nekdanji SFRJ 23.780 26.410.400
  30 Upravičenci do dela pokojnine za upoštevanje obdobij v invalidskih podjetjih 6.226 16.241.110
  31 Upravičenci do dela pokojnine za upoštevanje obdobja prvega leta otrokovega življenja iz
  1. alinee 189. člena ZPIZ-1 29.732 16.343.573
  32 Upravičenci do dela pokojnine za upoštevanje obdobja poklicne rehabilitacije zavarovanca
  s preostalo delovno zmožnostjo 78 161.876
  33 Upravičenci do dela pokojnine za upoštevanje obdobja poklicne rehabilitacije iz 2. alinee
  131. člena ZPIZ-2 91 149.652
  UPRAVIČENCI DO POKOJNIN in DRUGIH PREJEMKOV PIZ TER DO POVRAČIL PRISPEVKOV
  IZ PIZ, 2015
  VRSTA UPRAVIČENCA PO ZPIZ-1 (232. ČLEN), ZPIZ-2 (161. ČLEN) TER DRUGIH POSEBNIH
  ZAKONIH
  SKUPAJ
  23
  nadaljevanje Zneski v EUR.
  II.2 GMOTNI POLOŽAJ UPOKOJENCEV IN DELOVNIH
  INVALIDOV
  Višina pokojnin in drugih prejemkov, ki jih izplačuje zavod, pomembno učinkuje na gmotni
  položaj upokojencev in delovnih invalidov, zato zavod redno pripravlja poročila o aktualnih
  gibanjih tistih dejavnikov, ki nanj vplivajo.
  II.2.1 Usklajevanje pokojnin
  Pokojnina, ki gre upravičencu, je izražena v neto vrednosti in je praviloma odvisna od
  zakonsko določenega načina njene odmere ter poznejšega usklajevanja, namenjenega
  ŠTEVILO ZNESEK
  34 Upravičenci do dela pokojnine za upoštevanje obdobij iz 3. alinee 131. člena ZPIZ-2 22 20.144
  35 Upravičenci do dela pokojnine za upoštevanje obdobja iz 4. alinee 131. člena ZPIZ-2 467 495.011
  36 Upravičenci do dela pokojnine za upoštevanje prištete dobe na podlagi osebnih okoliščin 3.130 3.894.178
  37 Upravičenci do dela pokojnine, izplačanega do zneska najnižje pokojnine 3.585 3.739.150
  38 Upoštevanje dodane dobe iz 2. odstavka 202. člena ZPIZ-2 473 2.548.422
  39 Upravičenci po ZOPRZUJF 313 156.596
  40 SKUPAJ ČISTA OBVEZNOST ZA POKOJNINE IN DRUGE PREJEMKE (1 do 39) 107.768 159.183.555
  41 Sorazmerni del stroškov in prispevkov za pokojnine in druge prejemke – 9,65 % 15.361.213
  42 Uživalci dodatkov k pokojninam iz republik nekdanje SFRJ 1.037 2.278.576
  43 Uživalci invalidnin in DPP, katerih pokojnina v celoti bremeni proračun (10. čl. ZPFOPIZ) 1.924 2.523.173
  44 Prejemniki letnega dodatka 9.141 2.270.427
  45 SKUPAJ ČISTA OBVEZNOST ZA OSTALE PREJEMKE (42 do 44) 12.102 7.072.176
  46 Sorazmerni del stroškov za ostale prejemke – 0,85 % 60.113
  47 SKUPAJ OBVEZNOST ZA POKOJNINE IN OSTALE PREJEMKE (40+41+45+46) 119.870 181.677.057
  48 Delavci v invalidskih podjetjih (prispevek zavarovanca in delodajalca) 11.854 36.281.578
  49 Kmetje po Zakonu o pogojih, pod katerimi se kmetom zmanjšani ali odpisani prispevki
  štejejo za plačane (prispevek zavarovanca in delodajalca) 39 21.697
  50 Prispevek delodajalca za kmete in člane kmečkih gospodarstev (17. in 25. člen ZPIZ-2) 13.017 7.639.520
  51 Upravičenci do starševskega dodatka iz 23. člena ZPIZ-1 (prispevek zavarovanca in
  delodajalca) 3.842 2.573.050
  52 Upravičenci do priznanih neplačanih prispevkov po ZZRZI 20.768 17.093.385
  53 Zavarovanci iz 15. člena ZPIZ-2 (145. člen ZPIZ-2) 22.131 11.440.593
  54 Starejši delavci (156. člen ZPIZ-2) 28.504 16.169.415
  55 Prispevek delodajalcev za prvo zaposlitev (157. člen ZPIZ-2) 406 303.605
  56 SKUPAJ ZNESEK PRISPEVKOV (48 do 55) 100.561 91.522.843
  57 SKUPAJ OBVEZNOST (47 + 56) 220.431 273.199.900
  58 Vračila, odtegljaji 4.131.593

  59 LETNA OBVEZNOST PO TEM OBRAČUNU 269.068.307

  • zokispoki

   To bando je treba razfukat. Cist jo je treba razfukat ! Ukiniti je potrebno vse te nebulozne privilegije !

   • Hun

    razfukal se bo teb v betici..kokr vidm..vsak cajt

    • zokispoki

     Razfukat, razfukat. To je pravi recept za to golazen komunajzarsko ! Vsegliharcki pa se kar hrabro nastavljajte svoje mozoljaste riti . Ce ti slucajno zmanjka vazeline, pa povej !

     • Hun

      spokal ti ga bom u rit

     • zokispoki

      Debilcek, to pa ne bo slo, kar pomiri se. Sicer se mi je kar zdelo, da si od “ta drugacnih”…

  • pater jošt

   pozabil si na krkovičevega sina veterana, ki je s 6 leti vozil tovornjak to in sabljo velikemu gebneralu janši v bitki na grosupeljskem polju.

  • Hun

   zakaj ni to Jansa reguliral in naredu red med 2004-2008?

   • slosin

    ravno tem, ki so v navedeni tabeli je znižal penzije, Šivilja jim je dala pa vse nazaj…
    Zakaj pa tega ne pošlihtajo tisti, ki drmajo v SLO 21 let…?

    • Hun

     sj postimajo za JU sj jih oni voljo..pa bi Jansa ukrenil drasticne spremembe za nas zasebnike…pa bi ga vsi volil

 • janez.pokoncni

  “Borci” za enakost in pravičnost si le to predstavljajo zelo po svoje in sicer ; nam ogromne, povsem nezaslužene penzije drugorazredni pa bodo pravično enaki delali skoraj do smrti, tistih par mesecev penzijona pa bodo več ali manj enaki v revščini.

  • sprehajalec

   Tako je, s tem, da bo tisti, ki bo le mogel delal naprej, saj bo penzijon tako nizek, da se ne bo splačalo iti vanj, ker ne bo zadosti niti za osnovno vzdrževanje objekta, v katerem boš. Pa v današnjem času Dom pobere po 900 Eur, zato bodo v domu le priviligirani.

   Največja tragedija pa je, da ti takšni kot Zvezdana Makarović – Svetlana, ki ne pomni več v življenju dneva, ko je bila v neki službi (če sploh je bila) zna zabrusiti nazaj, prav vam je, kaj pa nimate socializma….

   • janez.pokoncni

    “prav vam je, kaj pa nimate socializma….”

    In v bistvu ima prav. Ona ga namreč ima – socializem katerega point je življenje na račun drugih. “Masovni” socializem sicer nikjer ne funkcionira. Edina na pol delujoča oblika je tole, kar se gremo mi sedaj : socializem dveh oblik. Peščica se gre kaviar socializem, butasta raja pa “kasira” vso bedo pravega socializma.

    • sprehajalec

     Tako je. Ljudje starega režima so v praksi uvedli to, kar so vedno tulili, kot o rdeči niti dialektičnega materializma in latentnega zgodovinskega boja. Razred zatiranih in razred zatiralcev.

  • Hun

   ucil se bi pa neb hlaočeval

   • sprehajalec

    Slovenski diplomiranci, tudi po 3 kratni končajo na avstrijskih žagah. Če nimajo zvez na Javnem seveda.

    • Hun

     tako je povsod po svet…v zasebnem sektorju pac ni tako

     • sprehajalec

      Ni tako, svet ima selekcijske vzvode za diplomiranje. Ali cena, ali sposobnost. poplava ustanov, kjer so profesorji trpali eure v žep je producirala poplavo magistrov in poplavo novih delovnih mest na javno upravnem.

     • Hun

      povsod je enak princip v javnem sektorju

     • sprehajalec

      Žlahta pa dedovanje delovnih mest?

     • Hun

      seveda..predpogoj je izobrazba cim visja…res pa da pri nas velik procent diplomantov v parlamentu in sekrateriatih z plagiat diplomami

     • sprehajalec

      kar sem navedel, je lahko normalno za privat sektor. Ne more pa biti za državno upravni javni sektor. tam morajo veljati drugi kriteriji zaposlovanja. Pravičnejši.

      Glede magisterijev na upravnem je pa tako, da se je nadaljeval princip kumrovških tečajev. Profesorji so pa pohlepno trpali denar v žep. Denar na mizo, pa boš mr. S tem, da je ta denar povečini celo javno državni.

 • centurion

  Če je ta poden človeštva dobil Prešernovo nagrado si jo
  vsekakor prej zaslužita Magnus&Bunker za zbrana dela Alan Forda.
  Resno.

  • luckyss

   Tu bi se lahko celo strinjal ;)

 • Artur

  Ne samo jamrat in nergat nad to pokvarjeno komunjarsko vukojebino s takšnimi legalnimi lopovščinami nad narodom treba bo začet čistiti ta Avgijev hlev in to čimprej dejansko na takšnen ali drugačen način a ne samo s par sto domoljubi na ulici.

  • pater jošt

   si pozabil tableto? tvoj osamosvojitelj in prijatelj velikega generala jajčkota bavčar še kar brunda prosto po bohinju.

   • Artur

    Ne nisem pozabil tablete vsako jutro pride ena proti hipertenziji zate bi bila potrebna partizanska narkoza , da nebi čez dan pametnim kvaril povprečja.
    Je.e se meni za jajčkota ki ti gre toliko v nos , za psihopatološkega Bavčarja pa bi tvoji že morali kaj ukreniti z njegovo deložacijo za rešetke iz prostega gibanja po Bohinju ali pa jih drži za jajca v zvezi s Krambergerjem.

   • sprehajalec

    še noben LDS Levičar ni sedel, tudi Bavči dokazuje to pravilo.

  • Hun

   sekto jehovih pric boste mogl pojacat

   • Nata

    Hun ? Pa kaj imaš ti s temi Jehovimi pričami ? Stalno jih omenjaš.

    • Hun

     tisti ki se zberejo na SDS shodih mi asocirajo na jehovce…neka posebna skupnost

     • Nata

      Takole pa mislijo o sebi oni sami. Včasih je le dobro vedeti, kaj pomeni ena vera, prepričanje, usmeritev.

      Vedno je dobro vedeti, veš ?
      In, mi, ki se zbiramo okoli SDS, oz. je to naša stranka, prav gotovo nismo podobni tej ločini. Smo pa, verjetno nabrani verniki in ateisti. Saj izbira stranke je moja pravica.

      Jehovove priče – kdo smo?
      Jehovovepriče prihajamo iz številnih etničnih skupin in govorimo različne
      jezike, vendar pa nas družijo skupni cilji. Najpomembnejše nam je, da
      dajemo čast Jehovu, svetopisemskemu Bogu in Stvarniku vsega. Po najboljših močeh se trudimo posnemati Jezusa Kristusa in ponosni smo na to, da se imenujemo kristjani.
      Vsak od nas redno nameni nekaj svojega časa temu, da drugim ljudem
      pomaga spoznavati Sveto pismo in Božje kraljestvo. Ker pričujemo oziroma
      govorimo o Bogu Jehovu in njegovem Kraljestvu, smo znani kot Jehovove priče. Nekateri ljudje nas imenujejo tudi »jehovci«, toda ta izraz je neprimeren in z našega stališča zaničljiv.

     • Hun

      se prau sm ravno tebe znerjal z jehovko pa se res si…

     • Nata

      Slabo bereš ?? Ali te pa sploh ne zanima. Samo to dvoje je možno. Kar namečeš nekaj tule na portal pa je, a ne ?
      Tudi prav. Saj vas je kar nekaj takih, kateri ste srečni da nekaj napišete. Kaj pa napišete pa vas ne zanima.
      Vendar človek res ne ve. Ali bi vas zmerjal, tako , kot vi nas, ali bi vas ignoriral- kar tudi ni dobro. Saj boste še vseeno svoje pisarili. Pa blokada ? Tudi to ni ravno dobro. Saj je koristno vedeti ” mnenja ” komentatorejav – čeprav si tega imena ne zaslužite. Saj ne komentirate !!
      Drekec – pekec pa takle portal. Bolje bi bilo, da vas moderator “ukine “, pa je.

     • Hun

      zmerjate vi in tvoji..jst vs samo drkam z provokacijami..
      ce ns ukinete boste samo sekta jehovih pric…klinc gleda tako nekriticno demokracijo

   • Artur

    Jehove priče v primerjavi z vašo zločinsko sekto so prave nedolžne ovčke :https://www.youtube.com/watch?v=ZXE_iby4_aQ

 • pater jošt

  Čestitke Svetlani Makarovič, odlični pisateljici in pesnici. S spoštovanjem gospa, še na mnoga leta.

  • montyamp

   Hahaha mešalec ti že laufa ???
   Tebe bi tudi morali splavljenega zazidati .
   Ali pa ko si vagal pol kile , v koprive zabrisati .

   • pater jošt

    znanje in prosveta naša bo osveta. katoliban pa tuli in cepeta kot leta 44 na domobranski prisegi.

    • sprehajalec

     škoda, da ti nisi končal v Svetlanini školjki. Bi bila Slovenija bolj podobna Europi.

   • MEFISTO

    Mar sploh veš, koliko njegovih nickov bi zazidal skupaj z njimi?

    Mar ne bi bilo naprimer škoda njegovih nickov dr.janeza cepca, Osti jareja, luckyssa, Jurija Musarja tarantele, Ane Job, Togglofovega Tunneka in drugih, ki bi jih zazidal?

    • Hun

     bols da napises kako pesm

  • :-)

   SERJEŠ

 • montyamp

  Svetlana Makarovič se razume z rojenimi v istem obdobju .
  Kozorogi na oblasti in v politiki naredijo iz normalnosti disaster in to povsod , ker med naštetimi najdemo morilcev da te glava zažge .
  Poglejte jih :
  Kućan Milan , Janez Zemljarić, Branko Masleša, Zvonko Fišer,Al Capone, Drago Kos,Mao Zedong,Tit Turnšek,Bizilj Ljerka , Kim Džong Un , Elena Ceaucescu , Hermann-Wilhelm Göring , Gregor Golobič , Zoran Janković , Violeta Tomić , Vesna Györkös Žnidar , Violeta Bulc , Igor Zorčič , ………….
  ASTRO DIAGNOZA

  • luckyss

   Teorija zarot ni dovolj ?!
   Kaj sledi sedaj….prerokovanje iz kart, kavine usedline ali pa kar nabijanje na pamet kot običajno ?!
   ;))

   • sprehajalec

    Je dregnil v tvoj krog znamenitih osebnosti?

    • luckyss

     Ne, ga je pa zaznal moj detektor za idiote..

     • sprehajalec

      Moj piska vsakič, ko se pojaviš….

     • luckyss

      Vidiš ko ti ne gre slovenski jezik…
      Jaz piskam vsakič, ko se pojaviš ……si hotel očitno napisati ;)

  • Hun

   a ni Hitler oven

  • Hun

   kje ste to ugotovil v staračkom domu..k mate tok cajta

  • Kučko pod pručko

   Od vseh je bil Al Capone še najbolj pozitiven!!!

 • !!!!!!!

  RES je treba priznati, da neka k_zla, ki pljuva po Sloveniji, ne bi smela imeti velik keš od slovenskih prebivalcev!!!!!

 • pater jošt

  odlična pisateljica. preberite njeno zbirko Pesmi o Sloveniji za domače in tuje goste.
  ko je hrabri grosupeljski kosovar ivan janša še korakal proti avnoju pod rdečo zvezdo je ga. Makarovič bila resnična disidentka prejšnjega režima.

  butasti katolibanski slovenceljni, lažnjivi, dvolični in pokvarjeni. greznica slovenske primitivnosti zbrana vsako nedeljo pri maši in enkrat na leto v lepeni. Prav imate Svetlana. Slovencelj je sam sebi v pogubo.

  • luckyss

   Se ne splača živcev zgubljat…
   Te strani je treba jemati s humorjem…to je nekakšen novi “Pavliha”, le da je butast in primitiven ;))

   • pater jošt

    se popolnoma strinjam.

   • sprehajalec

    No si vsaj en lajk dobil…Gliha vkup štriha.

   • sprehajalec

    Pavlihe so režimski časopisi, kot bi bral revijo Borec leta 1960.

    • luckyss

     Saj je ta portal tudi strankarski ;))

     • sprehajalec

      Nova je nadstrankarski, združuje resnično opozicijo režimu na oblasti. Prvi resnično opozicijski časopis/portal po 09.05.1945. Še meščanski časopis Slovenec, ki je izhajal pred in med vojno, je bil bolj novinarsko profesionalen od naprimer RTV Portala danes.

     • luckyss

      Saj pravim, da ste prave Pavlihe, mi ni treba tega kar takoj znova dokazovati ;);))

     • sprehajalec

      Potem se loti pač resnih portalov, kjer se zbirajo intelektualci svetovnega formata, kot naprimer RTV MMC. Ki razumejo težave modernega sveta. Tja spadaš.

     • luckyss

      Tudi tam jih občasno ozmerjam ;)

     • sprehajalec

      Tam te ne pustijo komentirati, če ni komentar “na liniji”. Iz komentarjev “na liniji”, ki gredo skozi sito moderatorja, potem tudi izvedejo Javno mnenje.

     • rabbit

      Koga pa, tam je še levičarska stran ostala, ki se hvali med seboj.

  • sprehajalec

   Če je vizija takšna Slovenija, kot jo predstavlja Zvezdana Makarović – Svetlana, potem je bolje, da gre Slovenec v pogubo.

   • pater jošt

    kar sledi poljanskemu prašiču mahniču. si že opasal sabljico? ali se boš rajši držal vikarjeve kikle kot v domačem župnišču?

    • luckyss

     Po mojih virih si postilja posteljo v kleteh Cankarjevega doma…tik ob velikem vodji..

     • Nata

      Nisem vedela, da so še vedno v kleteh CD !!

     • luckyss

      To so le priprave, če bi Hrvati tega mulca slučajno resno vzeli…
      Kolikor sem bral njihove portale, pa se mu le režijo ;))

     • Nata

      O, oni se nam res lahko režijo. Naši, oz. neumnosti naše vlade.
      Kaj se strinjaš s potezami Cerarja ?

     • luckyss

      Absolutno….
      Hrvatje so si sami spodkopavali ugled z nespoštovanjem arbitraže..Mi pa smo s tem dobivali legalne vzvode za pritiske na njih…
      Sedaj pa jim ta bebasti kmetič daje možnost, da “se počutijo ogrožene” in lahko jamrajo o slovenski agresivnosti…
      Hrvatski politiki takšne podarjene prilike ne bodo zavrgli..
      Pa kaj bi razlagal političnim opranoglavcem, nima smisla…

     • Nata

      Kaj ti pa je ?
      Kakšne vzvode pa vendar imamo ?? Čakamo, kot zajčki v grmičku, kam bo volk skočil.
      Nespoštovanje okoli arbitraže pa ima že dolgo brado.

     • luckyss

      OECD, Schengen…(vzvodi)..
      Hkrati pa tudi vse ostale sprte sosede pametno čakajo…
      Hrvati pač rabijo konflikt in ravno tega se moramo izogibati, pa so v totalnem kur..
      In potem vse zajebe en primitiven mulc ki, ki misli, da z nekaj leti obramboslovja “boga za jajca drži”….
      Takšni idioti ne bi smeli opravljati javnih funkcij, saj to ni otroški vrtec, ampak državotvorne zadeve…

     • Nata

      No ja. . . . . o otroškem vrtcu ne bi pisarila, ko že stari politiki take kozle streljajo, pa se jim nič ne zgodi. So pa zelo državotvorni ja !!

    • sprehajalec

     Bolje vikarjeve kikle, kot viseti na Zvezdaninih povešenih joškah…

     • luckyss

      “Bolje vikarjeve kikle, kot viseti na Zvezdaninih povešenih joškah…”

      Pa ne razkrivaj javno svoje spolne usmerjenosti, no..;)

     • sprehajalec

      Tudi tebi naskakovanje starih babic ne more biti v čast…

     • luckyss

      Sem pač tak, bolje stara baba kot mlad vikar…Sicer pa zaenkrat še ostajam pri mladenkah ;))

     • sprehajalec

      To ti kar druge šopaj.

     • rabbit

      Veš Tit Turšek misli , da mu mladenke ležijo pod nogami v resnic ga pa še stare gospe ne jebe…

     • sprehajalec

      Titu se je zadnjič dvignil na proslavi 30 letnice osvoboditve.

     • luckyss

      Sem iz tvojih koncev…skrij hčerko, saj je že nekaj let polnoletna ;) Za ženo pa se ti ni treba bat ;)

     • sprehajalec

      Misliš na sina? Sem ga naučil, da se brani takšnih kot ti…

     • luckyss

      Mislim tisto nezakonsko za katero žena še sedaj ne ve ;))

     • sprehajalec

      vse je bilo po pravilih. Levičarji ste preveč obremenjeni z Vorancem in Samorastniki. da se tudi živeti tako, kot je zapovedano. .

    • Nata

     Uh, ti se pa spoznaš. . . . . . . vikar ?

  • sprehajalec

   Zakaj Svetlana ni vplačevala v Pokojninsko? Ti ki imaš vse odgovore? je bila tako visoko nad ostalimi s svojo vizijo in daljnovidnostjo, da ji ni bilo treba?

   Pa so potem “naši” poskrbeli, da jo je vseeno dobila. Sedaj se gre pa maškare z rdečo zvezdo. kakšna disidentka, zmešana baba, to pa je vse.

   • pater jošt

    njen prispevek, je prispevek v literarno dediščino slovenskega naroda, ki je neprecenljiv. Je ena redkih oseb, ki si zasluži pokojnino za posebne zasluge ministrstva za kulturo.

    Hrabro zagovarjati rdečo zvezdo danes, je enako kot zagovarjati demokracijo v 80-tih letih. grosupeljski kosovar ivan janša ni počel ne eno ne drugo. fanatični oportunist vsakokratne politične oblasti. tukaj ste mnogi, ki bi z njo ravnali mnogo hijše kot je jla z vašim ivanom janšo. en dan v zaporu, pa še to je imel poseben status in izbran jedilnik. na zaslišanju je pa jokal in cinkal vse po vrsti. prava slovenceljska reva.

    • Nata

     ti si pa res malo ” ubogi ”
     Kaj mešaš Janšo zraven. Spomni se še kakšnega Umetnika, tako, za primerjavo.

    • rabbit

     Najbrž se je v zapor na Metelkovi, kar dvakrat, kar sam zaprl.

     • pater jošt

      prvič s sladoledom, drugič pa s čuftami. v zaporu pa ni bil več kot 48 ur. res pravi heroj.

     • rabbit

      Vidim da tudi matematik dela težave, da ne znaš računat. Edino najbrž v katerem si dober je zmerjanje.

    • sprehajalec

     Tudi moj prispevek k naravni dediščini Slovenije bi moral biti ovrednoten, vsaj v višini Zvezdanine penzije. Na vrtu lepo raste.

     Hrabro bi bilo zagovarjanje Rdeče Zvezde na način kot počne Zvezdana naprimer v Varšavi. Pri nas ni to nobena hrabrost. Je objestnost in všečno starim stričkom, ki vodijo Slovenijo, mladi butli jim pa sledijo.

     Zagovarjanje rdeče Zvezde in Hakenkrojca je v istem rangu.

  • rabbit

   To govori zagrizena Srbkinja, ki obira pridne in poštene Slovence, Nova je pa še nekaj pozabila poleg bajne pokojnine, ji mi plačujemo še luksuzno namestitev v domu ostarelih v Trnovem, oskrba je okoli 1500 evrov in mesečno karto urbano.

   • Nata

    + + + + + + +seveda- saj si revica ne more sama plačevati , no . Veliko porabi za svoje rekvizite in obleke – z rdečo zvezdo !!!!

    • rabbit

     Hudič je, ko ti ves denar sveta ne pomaga za tvojim pogrebom gredo pa samo tisti, ki te v jamo vržejo.

     • Nata

      Hm. . . . . . . če bo dolgo živela. Če pa ne, pa se bodo trli, slikali, ” kazali ” na njenem pogrebu vsi, ki jo danes izkoričajo v svoje namene.
      Čedno ! Pa ženska verjetno misli, kako je inteligentna ! Pa ne vidi, kam pravzaprav pes taco moli.
      Komunjare jo prav tako izkoriščajo, kot one nesrečne homoseksualce.

   • pater jošt

    pridne slovence!?hahahahaha. škodoželjno, primitivno in leno govno. še v magno bo treba delavce uvažat ker pridni slovencelj rajši doma čmuri in šnops pije.

    • rabbit

     Pridni in sposobni Slovenci so že zdavnaj zapustili to državo oz, tisti, ki so prestari so pa ostali ostalo je pa balkanska lenoba, ki visi po javnih službah kot ona in ne dela nič vleče pa denar, ki je na pol sposojen na pol pa vtrgan od tisti, ki so v tej državi še ostali.

     • pater jošt

      visijo po javnih službah!? saj si opisal celoten sds kader. sami paraziti in voluharji. pa poglejmo: miličnik gorenak, sekretarka tomc, večni politkomisar ivan janshari janša, cipa eva irgl, gozdar primc in še in še. volilbna baza je pa še hujša. zapita poljanska dolina lenih kmetavzov in klečarji na maši vsako nedeljo. resnična greznica slovenske družbe

     • rabbit

      Res lepo izrazoslovje od tako strpnega levičarja pa vidim, da vam voda globoko v grlo teče enkrat bo narodu zadosti in tako kot ste na oblast prišli, boste tudi odšli. s krvavo revolucijo kaj Tit Turšek sedaj pod tujimi imeni nastopaš. a je na sedežu borčevske ste imeli kakšen hitri tečaj o internetu. Ali ti kakšna mladenka po nareku to tipka.

     • pater jošt

      mokre sanje častilca kolaboracije in klerofašizma. zabloda je očitno dedna med katolibansko golaznijo. se nisi nič naučil iz leta 45, ko je anglež poslal tvoje idejne somišljenike nazaj v jarke, kamor so si zaslužili zaradi svojih gnusnih zločinov?

     • rabbit

      Res lepo vidimo kje črpaš svojo kulturo vidim da ti Svetlana zelo sveti in ti pomaga.

     • tohuvabohu

      Teleban.

   • ,

    ona je hrvatica!

  • Nata

   Marsikaj se govori o njenem partnerju Strniši. In Makarovičeva je največ napisala v času , ko je bil še živ ??
   No, saj verjetno je rekla- kazala. pa vseeno da misliti. !!!

   • rabbit

    Zakaj od smrti Strniše ni nič napisala? Kako tako zagrizena sovražnica otrok napiše otroško knjigo. Je ni.

    • pater jošt

     svinja lažnjiva katolibanska. seveda je napisala. tipično podtikanje sds-ovih prascev.
     https://sl.wikipedia.org/wiki/Svetlana_Makarovi%C4%8D

     prave lažnjive katolibanske svinje.

     • rabbit

      Kaj Tit so ti spet živčki popustili.

     • pater jošt

      kva se je mahnič usral k se je starček mal raspizdil? in ta poljanski prašiček bi šel nad hrvate, skupaj z beznikom ki je še ne dolgo tega na kninu salutiral hrvaški zastavi.

     • rabbit

      Žvički ,kultura pa bolj slab,o ti Svetlanine knjige niso dosti pomagale, vidim.

     • !

      odseli se k hrvatom, kaj še čakaš mali revček?

     • !!

      ŠE ENO ŽALJIVKO PROTI KATOLIŠKIM KRISTJANOM ( Z IZRAZI KI ŽALIJO KATOLIČANE IN TE PRIJAVIM ZA SOVRAŽNI GOVOR. https://www.youtube.com/watch?v=NeEywrzQ4jI

    • luckyss

     Normalnega človeka običajno smrt partnerja potre in veliko jih postane zagrenjenih in pikrih…
     To ni ravno stanje, ko bi lahko masovno pisal naivne otroške pravljice…

     • rabbit

      A dej no. Njo je smrt potrla, ona je bila vseskozi taka, očitno jo ne poznaš dobro. Strniši kapo dol , da jo je toliko časa prenašal.

     • luckyss

      Si bil podnajemnik pri njiju, da tako vehementno nekaj trdiš ?!

     • rabbit

      Vem slučajno več kot ti ampak osebnih stvari ne razlagam o nekomu, ki sem jih izvedela od drugih. Tako kot eni o Janševi norosti, bolnih otrokih, pretepu itd.

  • !!!!

   ” PATER JOŠ” ali karkoli že v možganih misliš, da si, POGLEJ SI REALNI KARAKTER OD MAKAROVIĆKE!!!!!!!!!!!!! https://www.youtube.com/watch?v=NeEywrzQ4jI

 • Olga

  Plenilski apetiti te vlade, njenih priviligirancev in prisklednikov nimajo meja! Sedaj bi radi družinam,ki že plačujejo prisilni TV prispevek, izstavili dodatne račune za “gledanje” svoje kloake polnoletnim otrokom v teh druzinah, ki so primorani ziveti pri starših in so seveda brez stanovanja in največkrat tudi brez dela…
  Ob tem obveščam Hanzi, da smo našemu psu odstranili televizor iz pasje ute, ker po vsakem ogledu njihove politične propagande in laži bruha!

  • luckyss

   Kar pusti mu televizor…ko bo prišel njegov čas, ga ne bo treba peljati k veterinarju na “uspavanje”
   Le na Novo TV priklopiš, pa bo zjutraj v “večnih loviščih” ;))

   • Olga

    Nova ogroža samo levičarje, naš pes je pa desničar, saj izvira iz Anglije!

    • aha

     raje imam psa v svoji bližini kakor nekulturno čikarko, ki skoz sanjari o trdih pokončnih ” partizanih” in čikih :-) https://www.youtube.com/watch?v=NeEywrzQ4jI

    • pater jošt

     a zdej se že s psom pogovarjaš!?

     • rabbit

      Prej skapira kot ti.

     • pater jošt

      očitno je baričevičeva naklonjenost do živali izvirala od desnice. se tudi ti rad ‘pogovarjaš’ s psi?

     • rabbit

      Ne ne to je izključna domena levičarjev in elite LGBT.

     • luckyss

      S kom drugim pa naj doma debatira pri takšnih stališčih kot jih ima ?!

    • luckyss

     V bistvu “Nova” ogroža prav desničarje, vendar ste prebutasti, da bi to dojeli…
     Nobeden normalen neopredeljen Slovenec ne bo volil SDS, če je kdaj obiskal te strani ali celo gledal noro TV..;))
     Dejstvo!!

     • !

      Desničarji so edina rešitev za to ubogo Evropo ampak ti si preneumen, da bi dojel. Sicer pa si poglej makarovićko in občuduj njen krasni ” materinski” karakter katerega NIMA. Lp https://www.youtube.com/watch?v=NeEywrzQ4jI

     • rabbit

      Zakaj pa potem levičar to gleda saj televizija je namenjena desničarjem ti pa vztrajno tu gor visiš a ja komanda je pa komanda. Razumem drugače bo pa korito šlo. Je hudič če ne znaš nič delati.

 • Hun

  Bavcar pa pere milijarde prek NLB…denar za teroriste

  • !

   mi živimo v res problematični ” državi”

  • Olga

   Skupaj s Kučanom in levičarji, saj izvira iz Murgel!

   • Hun

    on je bestić Janšev..zato pa ne duha ne sluha o njegovih rabotah na tem portalu

    • rabbit

     Pa ne mi reči, da je Bavčarja Janša postavil na čelo Istrabenza prave udbovske ekspoziture na Primorskem. Ha ha

     • Hun

      do tja se je sam s svojo pozresnostjo in slo velkega apetita dokopal…oba sta mela velke ambicije, Bavčar po denarju…Janša po ablasti…bolnika velkega kova…

     • pater jošt

      in oba bi se mogla zdraviti na dobu.

     • rabbit

      A policist pa še to faliran je prišel brez vez na tako odgovorno mesto pa ti to pravljico Svetlani Makarović pripoveduj.

     • Hun

      Bavcarjeva pojava sama da jasno vedet da ima grizlujev apetit…ti ga pa zagovarjaj kolko te je volja

     • rabbit

      Če bi bilo po moje bi bil Bavčar že pred leti v zaporu in ne samo to, vse bi mu morali pobrati in njegovi žlahti do 7 kolena. Moti me, da ga mešate z Janšo, čeprav ga ni on postavil v Istrabenz in ni bil zraven pri njegovih poslih, ampak bolj se sliši, da je kriv Janša kot pa Kučan. Ampak nekaj vedi, če gre Bavčar v zapor bo šel še cel levi blok.

    • Olga

     Ni Janšev! On je šel po svoji poti po osamosvojitvi! Enako je naredil Zavrl!

     • Hun

      jasno mi da vedet da je prijatelstvo ostalo…ker se Bavcarja ne omenja…lahko bi kako raziskovalno novinarsko nalogo naredil o poslovni poti Bavcarja od samega zacetka do zapora…bi bil vsaj zanimiv ckanek

     • rabbit

      Zakaj pa on sta šla vsak svojo pot je pa po meni fer od Janše, da je tiho, ker takrat ko je sedel v zaporu je Bavčar veliko naredil zanj pa tudi njegova žena. Tako vse ostalo potem pa je Bavčar povsem odgovoren sam in ne vem zakaj je potrebno Janšo zraven tlačiti ja vem bolje se sliši kot to da sta ga Kučan in Drnovšek postavila na čelo Istrabenza, ki ga je skoraj pokopal.

     • Lustrator

      Zakaj pa te izmed vseh LDSovcev zanima RAVNO ON? Se morda o njem ne poroča že v vseh glavnih režimskih medijih in ti manjka informacij o njegovih rabotah? Pa menda ne zato, ker je odigral pomembno vlogo pri osamosvojitvi? Uf vas komije žre samostojna Slovenija, pa čeprav jo praktično v celoti obvladujete enako kot ste prej Jugo.

     • Hun

      komi ti je fotr

 • !!!!!!!

  makarovićka ima v gobcu čik, v srcu pa zlo.

 • !!!!!!!

  makarovićeva je na tem videu pokazala svoj pravi ” karakter”, če sploh ima. Važno ji je, da ima rada pokončno trdo stoječe ” rdeče zvezde” in da ima v ustih en dolg trdi čik https://www.youtube.com/watch?v=NeEywrzQ4jI

 • Sašo

  Temnana Makarović prihaja iz katoliške družine, je krščena..pljuva po katolikih . Svetlana Makarović ne mara otrok, a piše za otroke . Je rojena v Sloveniji, ne mara SLovencev . Ženska polna nasprotij . Nesrečna ” impotentna ” ženica .

  • rabbit

   To je človek, ki ga nihče nima rad pa je zagrenjen in sovražen kot večina levičarjev. Revčki,

   • Hun

    ni bil to moj namen komentarja…sprasujem se kje tici razlog da se tok velke lopovske ribe…leve politicne opcije ne omenja na tem portalu..je pa na samem vrhu lopova ki je obral drzavne firme

    • rabbit

     Zakaj bi ga pa morali, saj praviš, da so samo desni lopovi levi pa svetniki. Tudi Šrota ne omenjajo, pa Zidarja, pa vseh ostalih. Če pa že NLB recimo in kaj potem pišete ja vse se je dogajalo ko je bil Janša na oblasti pri tem pa pozabljate, da ni bilo takrat nobenega desnega direktorja v NLB, če bi ga pa takrat Janševa vlada zamenjala bi pa spet noreli, da gre za revanšizem.

     • Hun

      Bavcar je aktualna tema…

     • rabbit

      Pa zakaj ga hudiča ne zaprejo, Janša v Sloveniji trenutno nima nobene oblasti. Na oblasti je velecenjeni etično in moralni Miro Cerar, Židanovi socialni demokrati Erjavčev Desus, pravosodni resor vodi edino nadpošteni Klemenič. Ja je hudič če se ve da bo šel še kdo sedet. Pa ne kakšen Janez Novak.

     • Hun

      Jansa tud s predpostavko da je sel nedolzen sedet..je priviligirano hitro dobil odgovor iz Ustavnega sodisca…navadn drzavljan na tak odgovor caka najmanj 5let…

     • Lustrator

      In ta “navadn državljan” je tudi posredno sam odgovoren, da na odgovor čaka toliko časa! Kje je bil ta “navadn državljan”, ko je Lovro šturm skušal izpeljati temeljite reforme v sodstvu, kje je bil ta “navadn državljan”, ko smo se kritični državljani vsak teden zbirali pred simbolom slovenskega krivosodja na Tavčarjevi, kje je bil ta “navadn državljan” ko so brez dokazov zaprli janšo, mu protiustavno odvzeli mandat, na vrh države pa instalirali “moralnega pravnika” ter njegovo desno roko Klemenčiča, ki sta skupno v teh nekaj letih kršila že toliko človekovih pravic, da si že skorajda zaslužita partizanski spomenik sredi Ljubljane?

      Kje ste bili?!

     • Hun

      navadn drzavlan bo vedno sam kriv …ker dvojna merila bodo tud pod Jansevo vladavino…to je realnost..
      kolk se vs zbere ko z medlimi dokazi zaprejo navadnega drzavljana…ajde da te slism

     • Lustrator

      “ker dvojna merila bodo tud pod Jansevo vladavino…to je realnost..”

      Dokazi?

      “kolk se vs zbere ko z medlimi dokazi zaprejo navadnega drzavljana”

      Spremljaj malo aktivnosti Odbora 2014 in nehaj streljati kozle. Demokratom ni v interesu DESNA država, ampak predvsem DEMOKRATIČNA, torej PRAVNA država. Ko se nam boš enkrat samkrat pridružil pred sodiščem/parlamentom/RTV-jem, ti bo to kristalno jasno. Do takrat pa se raje vzdrži takih komentarjev.

     • Hun

      sami izgovori..kot vedno..zato se pa ne splaca volt

     • rabbit

      V Sloveniji je zato tako ker imamo koalicijske vlade, ko je dobro so vsi zaslužni, ko gre slabo drug drugemu naprtijo slabo. Zato pa je tako. Danes si preberi intervju z slovenskim oftamologom , ki dela v Švici pa boš videl zakaj je v Sloveniji tako kot je.

  • steiermark

   Tale žleht baba nikoli ni bila Slovenka in nemore biti, pa tudi katoličanka ne, ker je srbskega porekla in tako je tudi njeno sovraštvo do Slovencev in katoliške vere, razumljivo!

 • Borut Stari

  WTF sam imam pol manj zaslužene pa se niti slučajno ne zamenjam. Zamenjati sproščenost za zagrenjenost? Ne hvala. Kar naj jo ima. Za pljuvanje v lastno skledo,

  • Lustrator

   Torej verjameš, da se fond za penzije jemlje iz čudodelnega neskončnega izvira in da tovrstno frčkanje denarja nezaslužnim nima nikakršnih posledic? Enako velja seveda za vse, ki so za časa Juge delali kakor se je pač v Jugi “delalo” in danes prejemajo take penzije o kakršnih lahko prihodnje generacije (ki si bodo plače prigarale na trdem prostem trgu) le sanjajo.

   • Borut Stari

    V kaj verjamem ni pomembno. Kdo pa sem, da spreminjam sistem? Zato se s takimi bedarijami ne obremenjujem. To, da zvemo koliko in kakšno vrsto pokojnine in odkod denar za njo je namensko povzročanje sovraštva med kastami. Katera kasta pa je 70+ let na oblasti in toliko časa producira neumnosti pa je tudi jasno.

    • Lustrator

     In ta kastni sistem ter z njim vse krivice, bo tudi ostal nespremenjen vse dokler se navadni državljani ne bodo zavedali, da so sami tisti, ki s svojo (ne)aktivnostjo ustvarjajo sistem kakršen je. Demokracija v pasivni družbi enostavno ne deluje.

     • Borut Stari

      Kakšna demokracija?:”Demokracija je čuden sistem: Imaš občutek svobode hrati pa imaš zvezane roke”.

     • Lustrator

      Toliko zvezane kot si jih sam zvežeš. Če bi vsak dobromisleč Slovenec prepričal še vsaj 10 svojih znancev naj volijo protitotalitarno ali pa jim vsaj preprečil oddajo glasu rdečim zločincem, bi SDS na volitvah prejel 90%. Ker pa marsikdo razmišlja tako kot ti, smo kjer smo – z zavezanimi rokami čakamo na zakol. No, vsaj večina.

     • Borut Stari

      Ne jaz ne moji znanci nismo podporniki SDS. Netilce sovrsštvs ne podpiramo.Med prenapeteže? Ne hvala.Ostane biti pripadnik najmočnejše stranke. Ne “bom volil”. Udeležil se bom volitev vendar glasu ne bom nikomur oddal.Zakaj? Ker nimam izbire, V štacun kjer nimam kaj kupiti ne obiskujem.

     • Lustrator

      Se ti zdi situacija v sloveniji tako rožnata, da je opozarjanje na tisoče nepravilnosti znak PRENAPETOSTI? Ti NE SOVRAŽIŠ totalitarnih pojavov in mrež, ki že preko 70 let, torej 3 generacije zapored uničujejo našo državo in naš narod? Se zavedaš, da s svojim ne-glasom za spremembe , pravzaprav podpiraš obstoječi zločinski sistem, kar na nek način naredi tudi tebe so-zločinca?

      “The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.”
      (Edmund Burke)

     • Borut Stari

      Sovraštvo ni moja duševna hrana. Uporabljam svoje možgane tako kot se meni zdi prav. Zato mi ni treba vsiljevati svojega mnenja, ki je meni tako kot si ga predstavil tuje.

     • Karmen

      Pri nas tisti,ki govorijo resnico, podpirajo sovraštvo. VEČJE BEDARIJE PA ŠE NE.

     • Karmen

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    • Karmen

     Čista resnica, PRI NAS JE POTREBNO ZAMENJATI VOLIVCE, NE PA POLITIKE.

     • Borut Stari

      Problem je, da se volivcev ne da zamenjati drugače kot da spokaš iz države.

   • Karmen

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • ?

  tudi tole je na nivoju makarovićke, ki rada kadi https://www.youtube.com/watch?v=-Hozuwncpzk

 • Duhec

  Za otroška dela, ki jih pozna vsak… dobi še premalo. Pa začnite pisat….

  • !

   Premalo kritik dobi predvsem za lastno nekulturnost. Da ne govorimo o njenih izjavah glede otrok, katerih nima, Bog že ve, da je tako prav. Toliko. Lp https://www.youtube.com/watch?v=NeEywrzQ4jI

  • goldhorn

   Ko bi jih vsaj res napisala…. Pa jih je ukradla svojemu partnerju.

   • Slovenka

    ?????? Mogoče Gregor Strniša?

  • sprehajalec

   Kdo pa je potem pokasiral za prodane izvode, pa avtorske pravice?

   So Zvezdano pokradli in ni nič dobila, pa ni mogla odvajati davka in prispevkov? Kje je ta lopov, da mora sedaj Zvezdana dobiti zaslužno penzijo, ker ni nič ostalo?

  • baubau

   otrokom so bile njene pravljice vsiljene…

 • ?

  POGLEJTE ” karakter” od makarovićke https://www.youtube.com/watch?v=NeEywrzQ4jI

  • Artur

   Jebe se njej kaj si deček misli o njej , zločinsko komunjarska “kulturna dediščina” “vredna” 1800 Eurov penzije???!!! Eh Slovenclji do kdaj boste to svinjarijo še trpeli ?

 • ?

  POGLEJTE ” karakter” od makarovićke. https://www.youtube.com/watch?v=NeEywrzQ4jI

 • ŠČŽČŠČŠŽČČŠŽČŽŽŠČŠČŠ

  Fujjjj

 • .

  makarovićka in tomićka, vidve ne nakladata v imenu vseh ljudi v tej državi, zato vaju ne jemljem resno.

 • sloustava

  Vceraj na Pricevalcih: Slovenca iz Melburna: naravnost grozljivo je, da se male otroke oblaci v rutke in jim naslikajo rdeco zvezdo. Mi, Slovenci tu ziveci pa dodajamo: ni bilo lustracije, so mozace makarovicke. Ampak vrag je v podrobnostih: to zensce bo prislo v nebesa, saj Jezus pravi: blagor ubogim na duhu, zakaj njih je nebesko kraljestvo! Ni vecje kazni kot kazen na drugem svetu. Ji privoscim? JA!

  • Krtača 20

   Ne bod preveč brihten. Tale tvoj pričevalc ni povedu da v šoli v Avstraliji vsi šolarji nosijo šolske uniforme. V Jugoslaviji smo pa nosil tisto rutico sam ob sprejemu in ob kakem prazniku, ostali čas smo bli napravljeni po lastni želji. Zato ne nabijaj neumnosti!

   • tohuvabohu

    Ti nabijaš neumnosti, bedak! Šolska uniforma nima nič z ideologijo, ampak z vzgojo. Buzeriranje otrok z ideološkimi simboli pa je imelo namen nasilne prevzgoje otrok.

 • upornik22

  kaj pa je naredil Janeza Stanovnika dobrega za slovenijo…………razen da prave vojne ni nikoli doživel……..ker se je skrival po raznih rovih…. nabiral gobe

  • rabbit

   In se kurbal.

   • upornik22

    men se zdi da so komunisti to use lepo zrihtali zase preden so šli v penzion

    • rabbit

     Imela sem stranko, ki je bil borec od svojega 18 let, veš kaj mi je on povedal, pravih borcev je malo, ker so padli tako ali drugače, to kar se sedaj kaže po televiziji so majski hrošči borci so postali po 9. maju 1945.

     • Vojteh Dovč

      IN PO LETU 1991

     • stajerc5

      Zacni pri izdajalcu slovenskega naroda iz Murgl, plavookega pokvarjenega metercvancig palceka tovarisca Kucana!!!

     • Vojteh Dovč

      DOBRO KUČAN —GREMO DALJE NIKOL NI KRIV SAM EDEN

     • tohuvabohu

      Zato smo v socializmu 45 let poslušali govore Popitov, Dolancev, Šetincev in drugih klincev, da smo vsi odgovorni. Klavska partija je arogantno odločala o vsem, odgovorni smo bili pa vsi. To je bistvo tega zločinskega režima.

     • Vojteh Dovč

      SEJ ZDEJ JE ISTO ( ŽE OD OSAMOSVOJITVE ) SAMO DRUGI (VSe STRANKE )—-GOVORIJO

     • Vojteh Dovč

      Poslušal si jih živel si pa ko bubreg u loju

     • Lustrator

      Jugoslavija je bila takrat po standardu država 3. sveta, nekako tako kot danes Nigerija. Si prepričan, da se bubregu v loju tako slabo godi?

     • Vojteh Dovč

      ma kakšni kreteni….pa kako bomo šli naprej če živite v 4.svetu

     • Lustrator

      Prozahodne demokratične usmeritve, ki temeljijo na pravni državi (lustracija vseh totalitarno mislečih državljanov in mrež, ki jih obvladujejo), nizki participaciji države v gospodarstvu in prosti trg so elementi vseh najrazvitejših držav sveta. Ampak to dopovedati rdečezvezdašu, ujetem v paradigme povsod propadlega sistema, je sizifovo delo.

     • tohuvabohu

      To je sicer res, ampak ne po zaslugi rdečkarjev.

     • Vojteh Dovč

      kaj so ti pomagali argentinci?samo vprašam

     • tohuvabohu

      Argentinci so mi postregli s slastnim govejim zrezkom, o kakršnih tukaj lahko samo sanjamo, pa še s cervezo. Drugače pa je Evita za Slovence naredila več kot vsi naši rdečkarji skupaj.

   • Vojteh Dovč

    TEŽKO VERJAMEM DA SE GONI… VSEENO ŽIVI V SVOJEM SVETU KO JE BLA MLADA NI DALA KAJ ŠELE ZDEJ

    • MEFISTO

     Ne bo držalo!

     Ko je bila mlajša, je rada povedala, da najbolj uživa, kadar se dobro “dol da”.

  • Vojteh Dovč

   JIH JE DOSTI KI NISO DOŽIVELI PRAVE VOJNE TUDI TISTI PO 1991

   • Olga

    Ste prišli pravkar iz hoste?

    • Vojteh Dovč

     pravkar iz argentine

 • sprehajalec

  Zvezdana Makarović – Svetlana bi pravzaprav morala dobiti obisk Davčne. Kje so končali vsi avtorski honorarji pa prilivi od avtorskih pravic pa prodanih izvodov. In zakaj davki niso bili odvedeni.

  ne pa častno zaslugaško penzijo v 3 kratni višini penzij, ki se izplačujejo po novem.

  • Nana

   Vsi davki so odvedeni. Za vse avtorske honorarje in pravice skrbi Avtorska agencija.
   Napaka v članku – Makarovičeva redno plačuje mesečno neprofitno najemnino.

   • sprehajalec

    Verjetno so se tudi v preteklosti ti davki iz naslova prihodkov odvajali za pokojninsko zavarovanje?

   • Nana

    Tudi jaz naredila napako…plačuje profitno najemnino, kar lahko preverite.

    • ljubinica

     Koliko placuje?
     Na kak nacin je prisla do tega stanovanja?
     A se je postavila v vrsto?
     Ali ji je pa Jankovic “zrihtal”?

   • ljubinica

    Zakaj pa neprofitno?
    A je socialni problem?
    Koliko znasa najemnina?
    Katerih ugodnosti je delazna v tem stanovanju?
    Korupcija: Podpira Jankovica, on ji je pa dal varovano stanovanje ….

 • piko8

  Ta babura sodi v noč čarvnic! Je pa to ena od 25 tisoč zajedavcev, ki živijo na račun Slovencev, ki so 40 let garali in danes živijo pod pragom revščine! Zato so zaslužne vse leve socialistične vlade, SRAMOTA!!

 • Vojteh Dovč

  SEJ NI TREBA BIT PAMETEN—-OBJAVITE ŠE DRUGE

 • Bastian

  Penzije se ni zaslužila ker ni nikoli vplačala prebite pare, luksuza v domu upokojencev tudi ne. Če bi živela od SVOJEGA minulega dela bi bila v družbi Kraljev ulice.

  • Vojteh Dovč

   kaj pa cerkev tudi ni č ne plačuje

 • Krtača 20

  Dokler desni ne preberete pravljice o kosovirjih, rajš ne komentirajte.

 • garfi

  bogati komunajzli leta 2017 so posledica YugoButal
  vedno so se znašli, ker so se osvobodili resnice in pravice
  mnoge Matilda že šlata, nič ne bodo odnesli s seboj
  to je tolažilna nagrada

  • valentin

   In edina tolažilna nagrada, garfi, …. Tudi tu okrog naše soseske Matilda otipuje, kdo bo naslednji se ne ve.

   • garfi

    Matildo za predsednico

 • zaton

  Jaz sem za ukinitev izrednih pokojnin. In me prav zanima za kakšne zasluge Makarovićeva prejema izredno pokojnino?

  • tohuvabohu

   Zdaj zasluge nabira za nazaj, hahaha.

  • sprehajalec

   Igra vlogo dvorne norice, kao drzna, pa jezika ne špara. Nek vzor feministkam, pa nastrojena je proti župniku, to pa najbolj šteje. Zato tudi predstave z Rdečo zvezdo, neka provokacija, kot iz časov porednih mladincev ZSMS.

   • Slovenka

    ”Igra vlogo dvorne norice, kao drzna, pa jezika ne špara. Nek vzor feministkam, pa nastrojena je proti župniku, to pa najbolj šteje. Zato tudi predstave z Rdečo zvezdo, neka provokacija, kot iz časov porednih mladincev ZSMS.”
    Moraš priznati, da se trudi povrniti svojim dobrotnikom vse, kar ji nudijo.

    • sprehajalec

     To pa je tudi res.

  • Vojteh Dovč

   ZA ISTE ZASLUGE KOT CERKEV

 • FUCK COMMUNISM

  Dobro se ve kaj je s to parazitko potrebno narest…

 • Vikttor

  to je mogoče samo v ritolizniški sloveniji

 • zaton

  Makarovićeva se za izredno pokojnino zahvaljuje z nošenjem rdeče zvezde na prsih in hkratnim “pljuvanjem” po cerkvi. No upam, da bo gospa na zadnjo uro prosila Boga za odpuščanje.

 • komar marko

  le zakaj imamo v SLO 92 akademikov in nas je 2 MILIJONA. Francija jih ima samo 42 in koliko je njih? Kaj pravite zakaj se talaju zasluge in posledično akademik dobi mesečno dodatnih …….. EUR? Zasluge so plačljiva storitev in tudi lajanje okoli vogalov in pljuvanje po cerkvi in prirejanje raznih ZBOROVANJ pod našo slavno peterokrako!

  • sprehajalec

   Iz enakega naslova, kot je v vojski 1 vojak na enega oficirja pa podoficirja. ker gre za avtomatizem napredovanj, pa zrihtaš si s tem boljšo plačo.

  • Norm Kinley

   Pjance in cifurje je treba zivet.

 • radames

  Višjo pokojnino imaš, več moraš dobiti zastonj. Eden temeljnih komunističnih postulatov.

  • samsara

   Kar je s svojim dejanjem potrdil tudi Toninov petelinček, predstavnik krščanskega krila Kučanistične partije Slovenije.

 • bednick

  Pol pokojnine da za pleničke, cigarete in alkohol, a ima še vedno več od mene s 40.let dela na 3 šihte.
  Socialna država?
  Samo za ene.
  Se mi je zamerila. Mačka Murija sem vrgel u kanto.

  • Peter

   Škoda.
   Z Mačkom Murijem tale coprnica namreč nima prav nič…

  • Nič ne da za plenice, saj ji jih Zoki plačuje.

   Stanuje v Centru starejših Trnovo, kjer po odloku ljubljanskega stanovanjskega sklada živijo večinoma zaslužni upokojeni meščani, ki jim vse stroške krije občina.

  • radames

   Približno toliko imajo pokojnine (nekateri) zdravniki, ki so šli v penzijo okoli leta 2000.

  • PLavi-mil

   Saj ga ni ona napisala, dedca je pobralo od njene žlehtnobe, potem si je pa ona prisvojila njegova dela in jih začela pod svojim imenom izdajati, tako žleht baba ne more napisati pravljic za otroke, saj jih ne mara, ona lahko piše pravljice o partizanih.

   • Peter

    Akhm…
    Mačka Murija je napisal Kajetan Kovič, uglasbil pa Jerko Novak.
    Kolikor vem nihče od njiju ni imel s to coprnico nič.

   • Slovenka

    Koliko držijo govorice, da je bila skupaj z Gregorjem Strnišo in da je od njega prevzela, kar je pač prevzela in uporabila?

 • valentin

  Pokvarjena žleht baba se v rudečo oblači, okrog nje se dim vali in obupno smrdi.

 • Nina Kožar

  Prvo pometite pred svojim pragom! Nič niste boljši, oziroma še slabši ste. Kot navadna tožibaba, ne morem drugega rečt. Slab vzor ste svojim podpornikom!

  • Olga

   ??

   • valentin

    Mene ne moti, komaj čakam Spremembe, na boljše seveda.

    • Olga

     Tudi jaz!

   • Valter BraniSlav

    Jaz nimam nobene penzije v Sloveniji. So what?

    • Olga

     Ste Ninin odvetnik?

     • Valter BraniSlav

      kATERA NINA?

     • Olga

      Vem, samo eden od Nickov….

    • fmg9

     Marsikdo v tujini je nima. Pa mu ni vseeno kaj se dogaja s sorojaki v Domovini…

  • sprehajalec

   Koga pa imaš v mislih za pomesti Nina? Pometati na splošno je širok pojem.

  • Lustrator

   Dokazi? Na tem portalu jih lahko vsak dan prebereš na desetine in doslej niso komiji sprožili niti ene same tožbe, ker se zavedajo da je vse napisano RES. Kje imaš torej dokaz, da “nismo nič boljši, oziroma smo še slabši”? Slabši v čem? Mi lahko našteješ koga s protirevolucionarne strani, ki bi danes prejemal tako penzijo kot doktor znanosti zasluži z amesec svojega DELA? Med komiji ni tak primer eden, ampak so teh privilegijev deležni praktično vsi ki so tako ali drugače pripomogli k temu, da so se mokre sanje morilca Tita o genocidu nad slovenstvom uresničijo. Namesto da bi za svoje zločine in sodelovanje pri izvedbi krvave revolucije gnili v nevzdrževanih kleteh zaporov, so danes tretirani kot nekakšni superheroji.

   Močno upam, da kmalu dočakamo dan, ko boste tudi tisti, ki komunistični bandi držite ceker s tem ko njihove rabote ščitite (pa tudi če le verbalno ali na forumih), za svoje sodelovanje z zločinci ODGOVARJALI, tako kot pred zakonom odgovarjajo tiste priče, ki so vedele za zločin, pa niso policiji pomagale s podatki.

 • Valter BraniSlav

  Najbolj tragicno je to da Slovenci ki zivite pretezno v Sloveniji izgubljate cas z nepomemenimi obtozevanji in fantazijami. V Zadnjem letu ki ste ga potrosili za jadikovanje o Titu, Kardelju, Kucanu in zelo zelo zelo mocnem gejevskem lobiju so delnice svetnovnih borz narasle za 15 %. Kaksno korist ste od tega imeli vi ki se vedno o necemer pritozujete ?
  Pravica biti bogat ni omejena samo na bogate. Vsak lahko obogati ce pravilno razmisjla.
  ZAKAJ RAZMISJALTE NEPRAVILNO? Pa ne mi rec da vas ovirajo mrtvi in penzionirani komunisti?
  VI SAMI STE SAMIM SEBI NAJVECJA OVIRA…

  • Peter

   Obstaja nekaj, česar ti ne poznaš.
   Občutek za pravico in resnico.
   Bogat si? Lepo, materialno že mogoče…

   • Valter BraniSlav

    Sem bogat, seveda:

    1) V SFRJ sem dobil zastonj izobrazbo ki sem jo kasneje zelo dobro prodal. Hvala ti Marsal TITO za vse kar sem dobil v Titovji Jugi.
    2) Pri 23 letih sem odsel v New York na NYSE in pridobil dodatna znanja iz delniskih trgov.
    3) V New Yorku sem se pri 23 letih porocil z 21 letno lepotico ki mi je poklonila 4 otroke . Imava 12 vnukov.
    4) Za vse kar sem dobil sem bil vedno hvalezen
    5) Hvaleznost je odprla vrata se za vec dobrega.
    6) Nikoli nisem ugotavljal zakaj necesar ne morem imeti, ampak kaj moram storiti da bi to imel. Nikoli nisem krivil nikogar drugega za svoje neuspehe.
    7) ZATO SEM ZELO ZELO BOGAT, NE LE MATERIALNO PAC PA TUDI DUHOVNO IN SOCIALNO.
    In kaj imate za pokazat vi ?

    • Peter

     Pokazat?
     Videl od tega zgoraj nisem nič, papir prenese marsikaj, pa net tudi…

     • Valter BraniSlav

      To kaj imam jaz vidim jaz. Vam Slovencem ki ste vsak dan v Slovenij pa bi zelo prav prislo malo “reverse psychology”… Vidite da z tem kar pocnete zadnjih par desetletij niste prisli nikamor. Vazno je to kako razmisljate, in vi razmisljate kot luzerji, ne kot zmagovalci. V tem je problem. Je pa res da vam je ta miselni utroj izoblikovalal zgodovina, starsi, in geografija.
      No nekaj za zacetek:
      https://www.youtube.com/watch?v=2_qyja69orQ

     • Peter

      Zanimivo razmišljanje.
      Kako pa veš, da sem vsak dan v Sloveniji?

     • Valter BraniSlav

      Razmisljas tako kot nekdo ki je tam skoraj vsak dan.
      Vecina zamejskih Slovencev razmislja tako kot jaz.

     • fmg9

      Ja seveda, potem pa svizec zavije čokolado v celofan.

     • Alois Kuhelj

      You know what,now you show how stupid you are!!

     • Valter BraniSlav

      If you have plenty of money, supporting wife, and plenty of kids and grand kids who love you, you can afford to be stupid…
      I simply do not need to be smart.

     • fmg9

      Koliko zamejskih ter izseljenih Slovencev pa dejansko razmišlja tako kot ti?

     • Valter BraniSlav

      Vecina razmislja tako kot jaz.
      Pred kratkim mi je Slovenski zupnik iz Clevelanda povedal da takoj spozna Slovenca ki je ravno prisel v ZDA. Tak Slovenec je izredno kriticen do Slovenije in se kar naprej pritozuje ameriskim Slovencem nad Slovenijo upajoc da se bo Slovencem v ZDA “zasmilil”.. ker je on “tako bogi bogi bogi”…

     • Lustrator

      Do lastne domovine je lahko nekritičen edino tisti, ki do nje ne čuti ničesar. Ko pa govorimo o Sloveniji, ki je praktično tik pred kapitulacijo (oziroma je po nekaterih indikatorjih že kapitulirala) pa še toliko bolj. Močno dvomim, da so Clevelandski Slovenci takšni pišmeuharji, sicer ne bi bili več Slovenci.

     • Valter BraniSlav

      Kaj je v SLO dobrega:
      1) izborazevalni sistem
      2) zdravstvo
      3) kultura (opera, balet, CD, filharmonija, drama).

      Kaj je v SLO slabega:
      1) kultura nemoci, smiljenja samemu sebi in krivljenja drugih za lastne neuspehe
      2) nevoscljivost med ljudmi (naj sosedu krava crkne)
      3) leva obcila in petokolonasi ki v SLO vabijo muslimane, ceprav vedo da se sledni – zaradivere – ne bodo nikoli asimilirali.

      Kaj bi v SLO lahko izboljsali
      1) Ce vam primanjkuje delavne sile (ker imater premalo otrok) zacnite uvazati ljudi iz KOMPATIBILNIH kultur npr Venezuele, ne pa iz bliznjega vzhoda. Latino zenske so izredno lepe, dobro zene in najboljse matere, pa se rodnost imajo vecjo od Slovenk.
      2) Kdor ne najde primerne partnerke v Sloveniji naj gre na obisk v Caracas in si tam jande zeno…

     • Lustrator

      Ojej. Takole za predstavo – koliko časa in katera leta pa si sam preživel v Sloveniji, da si prišel do teh, pa brez zamere, absurdnih ugotovitev? Vse zgornje 3 točke zvenijo bolj kot sarkazem, kot nekaj, kar bi odrasel človek izrekel v treznem stanju.

     • fmg9

      Poznam SLO duhovnike v US, pa vem, da s prišleki sočustvujejo.

     • Valter BraniSlav

      Saj tudi jaz socustvujem z vami ko ste pa tako bogi bogi bogi… bog Vam ne more pomagati ker se tako smilite sami sebi…
      Dajmo se zjokat skupaj in zazgati Kucanove slike in njegov zivljenjepis… Potem bo posijalo sonce in vsi boste srecni na veke vekomaj ko Kucana ne bo vec.
      A si zadovoljen z mojim socustvovanjem?

     • tzt

      Dobro si ga prečital :-) Prodaja zgodbice za telebane. Tale Valter niti ne ve kje je NY ter je revček tako in drugače.

    • Lustrator

     Zakaj neki si potem emigriral v “imperialistične” demokratične ZDA in bogatel na račun njihovega urejenega pravnega sistema in kapitalistične gospodarske ureditve, če ti je bilo pa v Jugi pod Maršalom tako lepo, da si mu tule napisal to patetično hvalnico? Zakaj ne poješ hvalnico demokraciji, kapitalizmu, ZDA in sploh zahodu, ki ti je omogočila vse to? Če misliš, da ti je SFRJ izobrazba na svetovnem trgu dala karkoli, si še bolj patetičen kot severnokorejci s svojimi idejami o vsesplošni superiornosti njihovega naroda nad “pokvarjenim imperialisti”. Doslej še nisem spoznal enega samega načelnega komija, ki bi dejansko svoje svetovne nazore potrdil tudi v praksi na LASTNI DENARNICI.

     Sicer visoko spoštujem ZDA, a to da so komija kakršen si, sploh spustili čez mejo, jim ni ravno v ponos. Dolgoročno pa vidimo kam jih je to pripeljalo – zdaj imajo že tam na ulicah soroševe plačance z rdečimi zvezdami, srpi in kladivi ter che guevarinimi strašili.

     • Valter BraniSlav

      1) To da so ZDA “imperialisticne” in da je bilo v JUGI vse super pravis ti ne jaz, jaz nikoli nisem imel crno belega pogleda na svet, ti ga imas.
      2) Ce bi bil rojen v ZDA ne bi dosegel tega kar sem. Starsi niso bili bogati da bi mi placali izobrazbo, jaz pa nisem bil noben genij da bi dobil stipendijo. Sem popolnoma poprecen clovek, kot tak v ZDA ne bi mogel na universo, v SFRJ pa sem lahko sel.
      3) Nikoli nisem bil ne clan ZSMS, ne Partije, ne UDBE. Ni ti treba da si bil v SLO pri tardecih, za uspeh na zahodu.
      4) Sem proti Sorosu in proti imigraciji muslimanov, to pa zato ker se muslimani – zaradi vere – ne bodo nikoli integrirali v Evropo kamor jih na veliko vabita desnicarka Merkel in desnicar Juncker.

      TISTO PO CEMER SE RAZLIKUJEM JAZ OD TEBE JE MOJ POGLED NA SVET. JAZ VERJAMEM DA JAZ SAM ODGOVARJAM ZA VSE, TI PA VERJAMES DA TI VLADAJO MRLICI IN ZELO ZELO ZELO MOCAN GEJEVSKI LOBI.
      Zal tako kot ti razmislja veliko Slovencev, ki prav zaradi tega razsmiljanja, ne pridejo nikamor.

      Pa poiskusi dopovedati ljudem na tem forumu da jim krvi ne pije Kucan? Luzerji ki se zbirate tukaj potrebujeto iluzijo da je nekdo drug odgovoren za vaso bedo, in ne vi sami. Zato se iz svoje bede ne boste nikoli izkopali kajti vi sami ste svoji najvecji sovrazniki. Uzivate v svetobolju… DOBER TEK.

     • Jurij Musar

      Vse je res kar si napisal. Zato pa potrebujejo Boga, ker sami niso sposobni narediti nič pametnega, pa še nekoga imajo, da se lahko izgovarjajo za svoje neuspehe.

     • Lustrator

      1. Uporabljaš besednjak in svetovne nazore ortokomunistov, v bran stopaš največjim totalitarnim zločincem kar so hodili po naših tleh – oprosti, tu sive cone ni. Ne moreš biti malo komunist, malo pa ne, ko stopaš v bran Titu, Kardelju in Kučanu in zmanjšuješ njihov vpliv na Slovenijo 2017.
      2. V ZDA niti pod razno ne študira le premožni sloj – tudi ljudje s povprečnimi dohodki jemljejo kredite in z njimi plačujejo študij svojih otrok. A se jim ta investicija tudi kmalu povrne, saj nekdo z izobrazbo na ameriški univerzi lahko že v prvem letu, dveh, staršem povrne ves vložek. Primerjava “fakultet” kakršne so bile v Jugi (in jih imamo še danes tu) in tistih v ZDA je kot primerjava Fiča in Bentleya – zgolj v vicu.
      3. Tega nisem trdil. Komunizem je zločinsko stanje uma in nima neposredne zveze z nobenim uradnim članstvom. zato tudi z lustracijo zgolj tistih s knjižicami ne bi naredili veliko – iz državnih funkcij je potrebno odstraniti VSE, ki simpatizirajo s komunističnim režimom, pika.
      4. Merklova in Juncker sta približno toliko desna kot Cmerar, Ljudmila ali Pahor, torej popolnoma nič. S tem ko si to napisal, si povedal pravzaprav vse o svoji svetovni razgledanosti

      Brez zamere, a po tem kar si napisal, je jasno edino to, da nimaš pojma kaj se dogaja v Sloveniji (kot kaže tudi v Evropi), a te to ne ovira, da vehementno ljudi, ki zaodrje poznamo precej bolje, okličeš za paranoike. Če nečesa ne poznaš, še ne pomeni, da ne obstaja. Preberi si malo razkritja iz režimsko neodvisnih medijev kot so Nova, Demokracija, Časnik in Politikis, pa ti bo kmalu jasno v kakšni mafijski greznici se nahaja slovenistan, zakaj imamo letno rekordno visoke številke bega možganov v tujino in zakaj tujcem na kraj pameti ne pride vlaganje v naše gospodarstvo (če se ne motim smo tudi tu prav na dnu EU). Ko boš naredil svojo domačo nalogo, pa se spet oglasi in povej kdo je živel v iluziji.

     • Valter BraniSlav

      Res je, ce je student zelo inteligenten (jaz imam poprecen IQ) in ce ima dobre ocene v srednji soli (jaz sem bil “samo” prav dober) potem lahko dobi kredit. Ce studira npr Medicino bo imel na koncu studija okrog cetrt miliona dolga. Kot specializant bo prvih petih letih zasluzil okrog 50 tisoc na leto, 40 tisoc bo porabil za placevanje stroskov, 10 tisoc bo ostalo za odplacevanje dolga. Jasno je da v 2 letih dolga ne bo odplacal.

      Ne glede nat to da so po tvojem mnenjue Jugo univerze v primerjavi z ZDA fico, kako je potem mozno da nas je toliko uspelo prav na zahodu? Ne samo jaz, kaj pa Dr Gregoric? Je njemu UDBA podkupila delodajalce ? Tehnicno znanje pridobljeno na univerzi v SFRJ je le osnova na kateri smo mi pridni kasneje nekaj nadgradili. Ko sem se studiral na Ljubljanski EF je v moj razred hodilo 8 Americanov. Vsi imajo danes dobre polozaje v ZDA. Zakaj? Zato ker se v SFRJ niso nalezli pesimizma in prepricanja da je za vse kriv nekdo drug.

      Ne vem sicer kdo je Lustrator, a sodec po vsebini pisanja gre za moskega mojih let (63) ki je jezen na vse ker se v Sloveniji cuti ogoljufanega.

      NO IN SEDAJ VPRASANJE:
      1) Zakaj nisi po studiju odsel iz “krivicne” SFRJ in uspel na zahodu tako kot sem storil jaz?
      2) Zakaj ne izvedes lusracije danes? Kdo te ovira?

    • Alois Kuhelj

     Torej po tvoje,mnogo jih je dobilo izobrazbo od Broz Mayerja in ce hocejo uspeti kot ti in jaz,se morajo izseliti out is Blatnega dola!Am I right or wrong!!

     • Janez

      Glede “BROZ-MEYERJA””?
      ME
      VESELI, DA VESTE,
      DA “MARŠAL TITO” NI BIL JOŽEK IZ KUMROVCA.
      Prilagam
      VAM V – LINKU
      EN VIDEO SRBSKEGA REŽISERJA NIKOLE KOSANOVIĆ,
      KI OMENJA
      – KOT OČETA – MARŠALA TITA : tovarnarja Samuela MEYERJA Z DUNAJA. Kot mater pa
      — MATER “MARŠALA TITA ” PA
      grofico Anne AMBROS baje ženi od katere se je Franz AMBROS – BAJE LOČIL
      ,
      ker je rodila otroka Samuelu MEYERJU?
      Ali veste kaj o teh ljudeh iz cca 1890 z Dunaja? L.r.. J. KOMENDA
      P.s.
      Rojstvo
      MARŠALA TITA NA DUNAJU
      https://www.google.si/search?q=nikola+kosanovic+titov+tajni+identitet&oq=nikola+kosanovic+titov+tajni+identitet&aqs=chrome..69i57.37424j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

    • MEFISTO

     Pokaži lepotico, sicer bom jaz objavil link do nje!

    • Janez

     Kako pa kaj Matilda ?
     Te
     Pride kdaj obiskati in te pretipavati ?
     “Lastna hvala – se pod mizo valja”
     Ne
     VERJAMEMO TI NITI BESEDE !
     Glede Tita?
     Pojdi se zahvaliti – tistemu žaklju peska – v HIŠI CVETJA ! L.r. Janez KOMENDA
     P..S.
     ZA NAS SLOVENCE – NISI STORIL NIČ DOBREGA. Zato nas ni treba nič poučevati.
     Tudi zelo malo veš. Smo opazili !
     Ne veš nič !
     o MARŠALU TITU. Niti za ime njegovega očeta niti matere ne veš!
     Niti ?
     Od kod in od kdaj se je prišla ta S. M. v Slovenijo ?
     Kaj?
     Si že delal v Ameriki? Eskimom prodajal frižiderje ? Ali kaj? L.r. Janez KOMENDA

    • Karmen

     ZAKAJ SI PA ODŠEL V ZDA? DOMA BI KAJ NAREDIL V DOMOVINI, ČE SI DOBIL ZASTONJ IZOBRAZBO. PA, DA VEŠ, NI TI JE DAL TITO, PLAČALI SMO JO TI MI, DELAVCI – DAVKOPLAČEVALCI. MIDVA Z MOŽEM SVA VSE TO NAREDILA DOMA, V SLOVENIJI, POD VELIKO TEŽJIMI POGOJI, KOT PA TI V ZDA. TAM IMAŠ DEMOKRATIČNO DRUŽBO, KJER JE RED, PRI NAS PA IMAMO ŠE VEDNO KOMUNIZEM, S SAMIMI KRAJAMI DRUŽBENEGA OZ. DAVKOPLAČEVALSKEGA DENARJA.

     • Valter BraniSlav

      Mojo izobrazbo sta placala moja starsa, preko davkov. Od nekdaj so me zanimale stevilke, vcasih sem celo sanjal o stevilkah, pri nas, v SFRJ, pa je takrat bila IDEOLOGIJA, ne REALNOST. Tudi delniskega trga ni bilo.
      Nisem jokal nad tem kar ni, ampak sem se veselil nad tem kar je bilo: v SFRJ izobrazba, v ZDA pa trg na katerem sem to izobrazbo prodal.
      Nikoli nisem hodil v cerkev, ne na partijske sestanke, pac pa sem ze kot najstnik spoznal SCIENCE OF MIND ki me je naucila kako gledati na realnost in povem ti, izplacalo se je…
      https://www.youtube.com/watch?v=SkGtqFnStx0

     • Valter BraniSlav

      Ko berem iz zahodnega sveta kjer obicajno prevladujeta razum Slovenske casopise, vidim da v SLO ze 37 let to Titovi smrti se vedno vlada ideologija. Pa ne komunizma, ampak ideologija iracionalizma:

      1) Desnicarji zivijo v preteklosti bavbavov komunizma ter bavbavov LGBT, teorije spola in drugih neumnosti. Iz tega sveta desnicarji nocejo sestopiti v svet realnosti, najbrz zato ker je bolj enostavno prepuscati se custvom kot pa uporabiti hladen razum in nekaj ustvariti.

      2) Levicarji zivijo v iluzijah multi kulturnosti in lasten narod posiljujejo z halucinacijami kako bodo muslimani ki demokracijo sovrazijo obogatili Slovenijo. Delov migrantoljub Bostjan Videmskem dnevno joce ker imajo Slovenci realiste kot sem jaz in take kot sem jaz zmerja z rasisti in fasisti. Iz tega sveta levicarji nocejo sestopiti v svet realnosti, najbrz zato ker je bolj enostavno prepuscati se custvom kot pa uporabiti hladen razum in nekaj ustvariti.

      KARMEN POVEJ MI ZAKAJ V SLOVENIJI LJUDJE NE MOREJO ENOSTAVNO DELAT IN Z DENARJEM PREZIVLJATI SVOJIH DRUZIN? Zakaj kar naprej obremenjevanje z halucinacijami ki niso odsev realnosti ampak odsev fantazije?

  • Lustrator

   Nepomembnimi? Zato ker kažemo na vzroke in ne le na posledice kot velika večina spečih slovencljev? Slovencelj ugotavlja: ni služb, penzij ne bo, slabo zdravstvo imamo, nizke plače, slabe delavske pravice, visoke obdavčitvem… IN? To so preprosta dejstva, jasna vsakemu ki zna sešteti 1+1 (torej vsem razen volivcevm SMC, SD, Desus in ZL), a za njihovo odpravo je potrebno ugotoviti in odpraviti VZROK in prav nič drugega. In ker v Sloveniji nismo opravili lustracije, imajo krmilo države v rokah še vedno eni in isti vzroki, ki so nas preteklih 7 desetletij peljali od standarda Avstrije v to patetiko v kateri živimo danes, pa še huje bo, ko bo potrebno odplačati rdeče kredite.
   Služb ni zato, ker zapiramo vrata privatni iniciativi, tujemu kapitalu, zaposlujemo pa stotisoče ljudi v katastrofalnem javnem sektorju. Penzij ne bo, ker bodo vse požrli režimski piškotkarji, ki letno požrejo na milijone davkoplačevalskega denarja, namesto da bi sedeli v zaporih in opravljali družbenokoristna dela in tako dalje. Če ne znaš sešteti 1+1, krivi sebe, ne pa nas, ki vemo, da to ni 5, kot ti ta hip govori Cmerar s svojimi podložniki.

   • Nowotny

    Ježešna! Še obstaja Bog! Si čisti dokaz, da še kdaj pa kdaj, vrže uč na svoje telebane.
    Res stisnjenih zob, ampak.. bolj prav nisi mogel povedat in prav je, da se to prizna.

   • Karmen

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • fmg9

   Pravica biti bogat ni omejena samo na bogate.

   V demokratični ureditvi ja, v Sloveniji je to domena skoraj izključno priviligeranim, kateri imajo veze s forum21 ipd.

   Vsak lahko obogati ce pravilno razmisjla.

   V demokraciji ja, ampak v RS to velja samo za priviligirane, ki razmišljajo izključno po agendi f21.

   Pa ne mi rec da vas ovirajo mrtvi in penzionirani komunisti?

   Bolj kot osebe same, so problem njihove zgrešene politične odločitve, katere so Slovenijo pripeljale v trenutno stanje.

   • Valter BraniSlav

    Torej smo zopet pri Kucanu ki ima v rokah vse niti vase usode, vi pa nimane nobene…
    Kaj pa zelo zelo zelo zelo mocan gejevski lobi? A ta pa vas ne ovira?
    VSAKO LETO Z ZENO PREZIVIVA OKROG 6 TEDNOV V SLOVENIJI . Njej se zdi to ena najlepsih drzav. Rada bi se da financno firmo popolnoma prepustim najstarejsemu sinu, midva pa bova sla v Slovenijo za stalno.
    Imam pa tudi teto ki zivi v Sloveniji in se vedno rohni nad tem “prascem”,nekdanjim mozem, od katerega se je locila leta 1962 in ki je ze 30 let mrtev. Tudi moji teti vlada mrlic, pa ni bil clan partije.
    NA KRATKO, MISLIM DA Z F21 MOCNO PRETIRAVAS.
    TI SAM SI ODGOVOREN ZA SEBE IN NIHCE DRUG.
    Tukaj malo za zacetek da si ozdravis duso:
    https://www.youtube.com/watch?v=2_qyja69orQ

    • fmg9

     NA KRATKO, MISLIM DA Z F21 MOCNO PRETIRAVAS.

     Pranje denarja in financiranje mednarodnega terorizma nima nikakršne veze s tem kar si ti misliš…

     • Valter BraniSlav

      Strinjam se. Vam Slovencem ki zivite v Sloveniji res ni vec nobene. pomoci. Se ljubi bog vam ne more pomagati.
      Kaj pa skupinski samomor? Bi to bila resitev?

    • Detektiv

     Ne bluzi Foglof Tunnek. Ni te bilo težko razkrinkati. Bluziš eno in isto, le da si malenkost spremenil dialekt. To je pa tudi vse. Ne moreš preslepit tistega, ki ima dobro oko.

     • Valter BraniSlav

      Detektiv, nimas prav. Jaz sem vendar Franjo Broz, oce Josipa Broza znanega pod partizanskim imenom Kristof, Sperans, drug Bevc.

  • Aurelius

   “Pravica biti bogat ni omejena samo na bogate. Vsak lahko obogati ce pravilno razmisjla.” Ta stavek ne odraža slovenske realnosti, Za naše razmere bi se moral glasiti: “Pravica biti bogat ni omejena samo na bogate. Vsak lahko obogati če le dovolj liže kaviarkomunajzarske riti. “

   • Lustrator

    Čakaj, čakaj, polemiziraš z nekom, ki (vsaj tako trdi) je vse svoje življenjsko premoženje in kariero zgradil v imperialističnih demokratičnih in kapitalističnih ZDA in zdaj s polno ritjo tule sadi zgodbice o uspehu, kot vsak pravi komi, ki v življenju ni doživel še enega samega dneva drugorazrednega državljana – torej življenja v katerem je potrebno za vsak € pojesti približno trikrat toliko dreka kot tisti s pravimi političnimi povezavami.

   • Valter BraniSlav

    Bral sem tvoj dnevnik. Takrat si bil mnogo bolj pameten in se nisi razmisljal kot Cankarjev Slovenec, ampak kot Rimski cesar ki je nasel notranji mir v stoicni filozofiji…
    Potem si se preselil v Slovenijo in od cesarja ni ostalo nic, postal si ubogi Slovenec ki mu se bog ne more pomagati…Edini ki ti danes lahko pomaga je izgleda Milan Kucan… he he

    • Detektiv

     Koza Julika te čaka v sosedovi štali, da jo naskočiš v rit, Foglof Tunnek.

  • MEFISTO

   Lahko tebi, ki se za vse, kar imaš in česar nimaš, lahko zavališ zločincu Titu.

   • Valter BraniSlav

    Lahko onim ki vedno vidijo kozarec pol poln.
    Gorje onim ki vedno vidijo kozarec pol prazen.
    Kam bos spadal ti, se bos odlocil sam.

    • Detektiv

     Spremeni nick nazaj v Foglof Tunnek.

     • Valter BraniSlav

      To nisem bil jaz… Predno sem bil Valter BraniSlav sem bil na reporterju
      1892-1980…
      Uganes zakaj?

  • Detektiv

   Bolj zanimiv si bil, ko si komemtiral pod nickom Foglof Tunnek.

 • montyamp

  Take komunistične kurbe so rezultat udbopartijske vzgoje otrok , ki so nastali na politkomisarskih orgijah in ima vsak vsaj 20 očetov .
  Zato stalinistična hunta zagovarja uničenje družine in srednjespolno pasjejebsko očetovstvo .
  Komunizem crkuje , v agoniji se pojavljajo excesi sorte pohabljene makarovićke

 • Darja

  Za koga naj doniram? Janšo?

  • Olga

   Vas kdo prosi, da donirate?

 • andreas82

  Eni s priviligirano pokojnino, drugi z ukrivljeno hrbtenico tam pri 40ih, ej pa če primerjamo status nekoga, ki parazitira, pa sem rajši navaden delavec, mirna vest in občutek, da živiš od lastnega dela sta neprecenljva!

  • Valter BraniSlav

   andreas, zakaj pa ne bi tudi ti vlagal v vrednostne papirje in obogatel brez dela?

   • učko

    BraniSravko, ti si “privilegiran” režimski penzioner, tako kot Makarovička, predvidevam. Celo življenje si režimu u r’t lezu, zdej pa pametuješ neke fantazme !!! Lepo ga je srat s privilegiranim režimskim penzionom !!!!!

    • Valter BraniSlav

     ucko s Kucanovo prucko.
     Popolnoma si zgresil. Od rezima SFRJ sem dobil le izobrazbo na Ljubljanksi EF, drugega nic.
     Za to sem jim hlalezen.. Pri 23 letih leta 1977 sem odsel iz Juge… in se vracal le na obcasne obiske.
     Vedno sem imel rad matematiko in objektivne vede, torej Ekonomijo.
     Ti si tak kot moj mrzli stric Edo Kardelj ki je tudi verjel v svoje floskule, npr komunisticno ideologijo. Ti verjames pa to da zaradi komunisticne ideologije nisi mogel uspeti.
     Pa se oba (ucko in Edo Kardelj) motita.

 • Darja

  Za koga boste porabili donacijo? Za shode pred sodiščem?

  • Olga

   Govorite o nezakonitem financiranju vladne kampanje za gradnjo drugega tira?

 • Endri Susilo

  Ta si po mojem celo zasluži. Pišite raje o Petriču iz Kolektorja. S pomočjo SD krade milijone. In niti policija, niti sodstvo se ne zganeta.

  • stajerc5

   Vsak si zasluzi svoje, uhhh, ti tudi….

 • if

  Erjavčeva RS z minimalno penzijo 1000 evrov “by Erjavec”, Makarovićevi plačuje njeno pokojnino 1809 evovi in bivanje v prstižnem domu za starejše v vrednosti čez palec 1400 evrov mesečno.

  Realna Slovenija osrečuje mnoge svoje upokojence samo s penzijo pod 500 evri.
  Razlika Makarović – SubUpokojenec = 3209 – 500 = 2709 evrov.

  Makarovićeva, nosite rdečo zvezdo in živite življenje buržujke!
  Vašega življenja ne podpirajo vaše izjave, vaša javna dejanja!
  Vaša rdeča zvezda, krvnica slovenskega naroda in slovenstva, je izraz vašega nedemokratičnega jaza!

  • Jurij Musar

   Makarovićeva nosi zvezdo in živi kot buržujka, Kardinal Rode pa nosi križ in živi kot buržuj.

   • Olga

    Vi pa tako kot vsi levičarji! Deset komunističnih…….z lažjo na prvem mestu… Že videno!

    • Goran Hvala

     Ne stekam kaj se je zlagal?..kaj pa ti desni fanatik pocnes druzga kot sam sinfas kar nima jansa prste zraven?..cist tko te vprasam…

    • Jurij Musar

     Torej Kardinal Rode živi po komunističnih načelih, kar koli naj bi to bilo. Sem bil član ZKS, pa ne vem za nobena načela.

   • Karmen

    In od kje tebi, da Rode živi kot buržuj? Zopet opletaš z jezikom naokoli, kot krava z repom, drugače pa pojma nimaš o resnici.

    • Jurij Musar

     Ne le on, vsi župniki živijo kot buržuji.

 • Jurij Musar

  Svetlana Makarović se obnaša, kot da bi bila članica stranke SDS. Sovraži in kritizira vse okrog sebe.

 • Jana učak

  Od kod in kje pa imajo fajmostri penzion!?

 • Novakec1

  Pa posere se ona na vaše komentarje, kaj ji pa morete morete…..

 • Sredina

  Zdej a ste tok neumni da ne znate zračunat kok je 90% od nekega zneska al kaj?

  Če je najvišja pokojnina 1809€ pol ne more bit 90% te pokojnine 1809€!

  In pol vi o tem, da ste prvi v službi resnice…provokatorji neumni

  • stajerc5

   Zamenjaj baterije, nujno!

 • učko

  Vse se pr’ nas vrti okol davkoplačevalskega denarja in grebenja okoli tega.

 • Janez

  TA MAKAROVIČEVA !

  – N I !!!

  POTREBNA TOLIKŠNE POZORNOSTI !
  Ko
  JE BILA MLAJŠA JE BILA ZNANA PO TEM, DA NON STOP DELA – SPLAVE !
  Zdaj
  JE PAČ 78 LET STARA – SAMSKA ŽENSKA BREZ LASTNIH OTROK, POTOMCEV !
  Ki
  OKREVA PO MOŽGANSKI KAPI,
  KI JO JE PRIZADELA PRED PAR LETI !
  O
  PARTIZANŠČINI – ONA NE VE NIČ POSEBNEGA.

  GOVORI – TJA V TRI DNI – KAR SE JI ZDI !
  Njeno govorjenje ni vredno javne pozornosti.. Bilo bi pa dobro ugotoviti,
  KATERA SKUPINA
  EXX KP, ZK ” POLITIKOV” JE IZSILILA TE – “IZJEMNE POKOJNINE”
  JAZ
  OSEBNO VEM
  – VENDAR NAJ POVE KDO, KI IMA BOLJ NNEPOSREDNE PODATKE KOT JAZ. L.r. J. KOMENDA

 • Sodni dan

  Pa rdeča zvezda med zizim. Se vidi kdo ji penzijo plačuje. Ne razumem pa ljudi z 400 evrov in manj penzije pa titovko na glavi.

  • stajerc5

   Sendvic in flasa pira, to je zlovenija…Prodane riti, fuj!

  • Vojteh Dovč

   Se vidi kdo ji penzijo plačuje.CERKEV JI PLAČUJE.

 • domovina mili dom

  V Jurklošter naj gredo poizvedovati kakšen človek je ta balkanka. Je pa statistično zanimivo, da največ pekla slovenstvu povzročajo balkanci. Sto let nas že zatirajo s petokolonaši. Partija si je in si dela neodvisneže skozi rente. To je tako močno razširjeno v naši državi, da si s kockami priborijo oblast.
  Reši nas samo …..

  • Slovenka

   Čakaj, čakaj. Pred leti sem nekaj slišala o tem. A ni živela v nekem stolpu? Ni se ji izšlo, ne poznam pa podrobnosti. S čim se je pravzaprav zamerila domačinom?

 • Celjanka

  Pri prejemanju nezaslužene pokojnine ni pokazala ponosa in dejala , nočem tega ? Dvoličnica .

 • Valter BraniSlav

  Raje kot da razmisljate o Svetlani Makarovic berite tole:
  https://www.ifa.com/
  V casu moje mladosti je bila izredno privlacna, kakor tudi Bernarda Rakovec Jaklin
  Matematicna analiza trgov kot je lepo razlozena tukaj https://www.ifa.com/ vam bo prinesla denar.
  Alaliziranje dogodkot izpred pol stoletja vam bo prineslo zamorjenost.
  Izbira je vasa.
  Sedaj pa mi ne recite da vas pri branju in studiju https://www.ifa.com/ ovira kucan in njegov forum 21.

  • Viktorh

   No, Jeklinka je bila krastača že v mladosti in naprej…
   Ti si pač zabit in govoriš o Jaklinovi.

   • Valter BraniSlav

    Ni res, Bernarda Rakovec (urednica Jane) in Svetlana Makarovic sta bile v sestdesetih obe zelo cedne zenske. V SFRJ pa je bila najlepsa tale:
    https://www.youtube.com/watch?v=Gn8LvJ2zTkE
    https://www.youtube.com/watch?v=6bfCPX_o9p0

    • Viktorh

     Si pač čefur in sploh ne veš kakšen je bil Bernardin priimek

   • Valter BraniSlav

    In to je takrat bila najbolj sexy zenska celega sveta:
    https://www.youtube.com/watch?v=LsylUIu5Uyg

    Lepe zenske so me od nekdaj privlacile… No potem, po poroki z zeno, sem se pri 23 letih odpovedal drugim zenskam. To je bila najboljsa odlocitev mojega zivljenja.

    Tako kot smo samo mi odgovorni za to koliko imamo denarja smo tudi odgovorni za to v kaksnem zakonu zivimo.

  • KIKI

   Lepota izhaja od notranjosti, vse ostalo je farsa in plagiat! Te dve teti sta
   javnodružbeno škodljivi coprnici!

   • Valter BraniSlav

    Ko sem bil zelo mlad sta mi bile vsec…
    Ne vem pa zakaj Franci Danko raje ne komentira o zenskah kot pa o istospolnih… Cisto je ze obseden od njih… Se malo pa bo javno priznal da je tudi on en izmed njih.

    • sarah.turuks-t

     Ufff, kako si dolgočasen levi provokator.
     Eno in isto trajbaš že vseskozi in sanjaš, kako so reveži ob denar prišli.
     Če bi res imel denar, se ne bi z njim hvalil.
     Koliko pa si iz hvaležnosti že nakazal denarja tvoji pokradeni in obubožani domovini, ki ji tooliko dolguješ in ranjko Jugoslavijo še vedno obožuješ ?

     • Valter BraniSlav

      Sploh nisem levicar, ceprav sem iz levicarske druzine vodilnih slovenskih komunistov. Sem popolnoma nevtralen, ekonomist in to zelo uspesen. Ideologija me ne zanima, samo stevilke in objektivne metode, ne javkanje tja v tri dni.
      Nasa obubozana domovina ne potrebuje denarja, sej ni obubozana v denarju. Nasa domovina je obubozana v nacinu rasmisljanja. Rasmisljte tako kor razumisljajo porazenci, ne kot zmagovalci. Evo vam darilo ko lahko spremeni powerty thinking v prosperity thinking:
      https://www.youtube.com/watch?v=OuxepeRoSQY

     • sarah.turuks-t

      TROL

     • Valter BraniSlav

      Ti je zmanjkalo argumentov?
      Ja tudi takozvani levi delajo isto. Samo oni mi navrzejo da sem fasist, ksenofob ali rasist ce jim recem da sobivanje z islamom ni mogoce.

 • Viktorh

  Kdo pa je ta, v rdeče oblečena krastača?

 • sprehajalec

  Zgodovina je poznala ljudi kot Zvezdana. Čeprav na pogled malo mlajše in ne tako načete. V 70tih so se na univerzah po zahodni Europi razvila obsežna ultra levičarska gibanja, ki so se v povezavi z Palestinci spustila v terorizem. Tako so ultra levičarji sodelovali s Palestinci v ugrabitvah letal. Med ugrabitelji Air France letala leta 1976 sta bila med 6 teroristi tudi Nemec in Nemka. Letalo je pristalo v Entebbah v Ugandi, kjer je Nemka naredila celo selekcijo med potniki in jih razdelila na jude in nejude. Čisto v stilu svojih levičarskih prednikov. Svet je spreletel srh ob tem. Izraelski komandosi so v bleščeči operaciji potem rešili 100 zajetih talcev. Oba Nemca pa sta v akciji umrla.

  Potem ugrabitev leta 1977 v Mogadišu Lufthanse Tole je kader iz filma, kako so izgledali ugrabitelji;

  https://grillratte.de/wp-content/uploads/2009/04/spielfilmszenemogadischu.jpg

  Vam je kaj znano? Seveda vam mora biti znano, to so prizori iz Stožic, pa Wellcome partija v Ljubljani lani, pa tudi nek lik komentira tukaj natančno takšen.

  Nam so to v tistih časih prikrivali, Jugo oblast je gledala s simpatijo na ta gibanja. In kako je danes po toliko letih? Nič se ni spremenilo, člani teh gibanj po Zahodni Europi so končali po zaporih, pri nas ne.

  Pri nas pa blestijo. V tem je drugačnost Slovenije od ostale Europe.

 • xtc

  Baba sodi na psihiatrijo.

  • stajerc5

   O ja, na tisto, ki ima svoj britof…

 • Slovenka

  Namesto da dajete zlobne pripombe o videzu in značaju velike umetnice, bi morali biti prevzeti ob pogledu na dobroto in milino, ki jo izžareva naša Svetlana. In rdeča zvezda prav tako čudovito žari na njenih prsih. Škoda, da si je ni prilepila na čelo, da bi prišla še bolj do izraza.
  In vi ji očitate še njeno v znoju in krvi prigarano penzijo. Halo? Leta 2011 je bila v udarni skupini 26 uglednežev, ki so šli v največjem dežju na kolenih prosit Zokija Ljubljanskega, naj kandidira. Sedaj prireja zborovanja in se trudi na vse načine ohranjati pridobitve revolucije. Neprestano nas opozarja na zlo, ki so ga na Slovenskem zakrivili okupatorjevi sodelavci. Skeptiki in domobranci so prav tako vljudno vabljeni, kajti Svetlana bi jim rada odprla oči. Če to ni milina? Daje tehtne in zlata vredne pripombe o slovenskem narodnem značaju, ki se ga trudi izboljšati po svojih najboljših močeh. Če taka dejanja niso vredna 1800 evrčkov na mesec, potem ne vem, kaj to je. In pljuvanje po krščanstvu. Komunističnim ušesom najslajša godba. Če bi delovala še njena umetniška žilica in če bi z umetniško močjo kdaj pa kdaj pohvalila Milančka, Zokija in druge varuhe socialistične ureditve, bi bila sploh oh in oh. Mimogrede, je morda sodelovala tudi na protivladnih demonstracijah v času Janševe vlade? Ta ženska si že za življenja zasluži spomenik, vi pa z golidami blata po njej. Jej, jej. Spričo vseh teh dejanj in njene borbe za komunizem in Balkan, je 1800 evrčkov pravi drobiž. Pravi vzor družbeno-politične delavke iz najboljših časov ”socjalizma” prosto po Partljiču. Amen.

  • stajerc5

   +++++!

  • KIKI

   Za cigarete baje Stanovnika nafehta…saj razumete, eur/eur – pogača, eur/eur -palača!
   Vse zastonj, vse “dobiš” !

  • sprehajalec

   Zvezdana Makarović – Svetlana, je samo produkt političnega razvoja, ki se je zgodil v Sloveniji.

   80 leta, znana kot slovenska Pomlad so prinesla spremembe. Gibanje so vodili poredni ZSMS mladinci zbrani okoli Mladine. Ključno vprašanje in zabloda je bila: Ali je bilo to gibanje uperjeno proti komunizmu?

   Odgovor je ne, ni bilo. Ti Mladinci so želeli biti in so bili samo zahodnoeuropska ultra levica. Takšni kot so bili na zahodu v manjšini in napol v ilegali. Pravzaprav so bili še celo bolj levičarji od samih komunistov. Biti desničar je bilo takrat v teh krogih psovka in drugega sploh poznali niso. Pravzaprav so bili samo za reformo Partije in nič drugega. Slobo jih je potem zafrknil. zato takšno cviljenje danes.

   Preko LDS in podvariant levic so prišli na oblast in realno stanje Slovenije danes je to, da imamo ultra levičarje na oblasti. Takšni, katere tepejo v Hamburgu, so pri nas že na oblasti. Čisto preprosto dejstvo.

   Zato se dobrohotno gleda na Zvezdano in zato blesti. V Avstriji ne bi. Ker je pač ikona oblastne nomenklature.

   • Slovenka

    Moraš priznati, da je znala zajadrati z vetrom.

    • sprehajalec

     Imam občutek, da že ves čas jadra z vetrom, ki nikakor ne popusti. Drugače ne moreš pojasniti fenomena, za tako malo dela tako dobro plačilo….

     • Slovenka

      Pravijo, da naključij ni in da brez božje volje niti las ne pade z glave. Kakšna je torej Svetlanina vloga v božjem načrtu? Opozarjati zavedne Slovence, da imajo sovražnike od znotraj in zunaj? Da je biti Slovenec poslanstvo in da nas čaka še dolga in trnova pot do spodobne države, kjer bo slovenstvo vrednota?
      Res mi ni jasno po kakšni logiki ji gre vse v klasje, vsaj v materialnem pogledu.

     • sprehajalec

      Morda ji gre v materialnem, verjamem pa, da gre za hudo razrvano osebo, v katere koži ne bi hotel biti niti sekunde.

     • Slovenka

      Imaš prav.

  • Janez

   Dober humor. ++++ ! Milina M.S. – PA TAKA!? Ha, ha. L.r. J. KOMENDA.

 • Slovenka

  Tisti, ki imate vinograde, namesto klopotcev si omislite njene slike. To, mislim, da bi odgnalo celo Cigote. Njene slike obesite na hiše, pa bodo vaši žlebovi varni, pa čeprav bi bili iz suhega zlata.

  • karlina

   PODPIS ,vrane bi še lansko zito prinesle nazaj, ko bi jo videle, ha ha ha h ah

 • Janez

  Ah !

  ValterBrani Slav !

  Ne blefiraj !
  RRAJE POVEJ !
  Kdo so bili ljudje, ki so vzpodbudili IZOBLIKOVANJE SKLADA

  – “POSEBNIH POKOJNIN” – ” ZA KULTURNE ZASLUGE”

  IN
  KDO SO BILI PREJEMNIKI – TEH

  – “POSEBNIH POKOJNIN “?!

  JAZ SEM POZNAL NEKAJ SREDNJE POMEMBNIH

  – SLOVENSKIH ” KULTURNIKOV”, ki so bili potomci znanih ” REVOLUCIONARJEV !
  Gre
  Za
  DO REVOLUCIJE IN NJIH OČETOV
  – NELOJALNE – POTOMCE REVOLUCIONARJEV.
  NPR.
  ZNANI “KARDELJ”
  – DR. C. RIBIČIČ JE BIL VEDNO ZELO LOJALEN DO KPS STALINOV – NIČ KRITIČEN IN PODPORNIŠKI,
  DO GENERACIJE
  “KRVAVIH KPS REVOLUCIONARJEV”
  – MED KATERIMI JE BIL TUDI NJEGOV OČE KPS. – M. RIBIČIČ.
  Vsi
  sinovi
  KPS KRVAVIH STALINISTOV – PA NISO BILI
  – TAKO “PRIDNI” KOT DR. C. RIBIČIČ.
  Npr.
  En sin predvojnega komunista dr. D K. JE – STORIL – SAMOMOR
  Drugi sin istega dr. D. K.
  NI BIL LOJALEN KOMUNIZMU
  – NIKOLI MU NISO DALI JAVNE SLUŽBE.
  DALI SO PA
  TEMU SINU
  REVOLUCIONARJA DR. D.K.? Dali so mu ” IZREDNO POKOJNINO”
  Končno je le napisal veliko knjig, sodeloval po časopisih in literarnih revijah ! Itd.
  Torej !
  TUDI TAKIM,
  NIKOLI REDNO ZAPOSLENIM
  – SREDNJE POMEMBNIM, SREDNJE ALI MALO AKTIVNIM ” KULTURNIKOM ”
  SO
  BILE, TUDI – NAMENJENE – TE ” POSEBNE” POKOJNINE.

  Sin – napisal je 2, 3 dokumentarne knjige
  NEKEGA REVOLUCIONARJA IZ KPS KARDELJ KROGA – JE NA PSIHIATRTRIJI , že dolgo.

  SIN – EDVARDA KARDELJA – JE STORIL – S A M O M O R !
  Ta
  VERJETNO NOIKOLI DLJE REDNO ZAPOSLENA – M.K. – PA ?
  Počne
  STVARI? Ki niso vredne komentiranja. In vleče – ” POSEBNO PENZIJO”. Ah ja! L.r. J. KOMENDA

  • Valter BraniSlav

   Jaz urejam sklade v UK in ZDA. Za SLO nimam pojma.

   • Janez

    Aja ?!
    A SI BOZNI MEŠETAR?
    Zaradi
    MENE TUDI LAHKO NAPIŠEŠE – DA SI – ” TITOV OBLAK V HLAČAH” L.R. J. KOMENDA

 • miko11

  Najbolj nagravžna babnica na svetu.

 • Janez

  ALI KDO VE ?
  KDAJ?
  JE S. MAKAROVIČ PRIŠLA V SLOVENIJO.
  IN KAKO?
  To
  KAR ZDAJ GOVORI ITD.
  NI VREDNO POZORNOSTI.
  VERJETNO NI VEČ ZMOŽNA INTELEKTUALNE DEBATE.
  Pred par leti jo je zadela MOŽGANSKA KAP. Posledice? L. R. J. KOMENDA

 • Slovenka

  Vprašanje, namenjeno vsem udeležencem debate. Od kod vam trditve, da Makarovičeva prihaja z Balkana? Pogledala sem njene podatke, tam piše, da je rojena 1.1.1939 v Mariboru. Lahko kdo pojasni?

  • sarah.turuks-t

   Če si pogledala potem veš. Kakšno pojasnilo še rabiš?

   • Slovenka

    Balkan ostaja vseeno zanimiv. Ljudska domišljija? Ali pa si je ženska ta očitek prislužila s svojim izrazito neslovenskim sovraštvom do Slovencev.
    Vsekakor si ženska, ki tako strastno sovraži Slovence, ne zasluži izredne pokojnine, ki ji jo omogočajo ravno tisti, ki jih tako strastno sovraži.

  • sprehajalec

   Ni iz Balkana, je Štajerka. Če vzameva merilo za Balkan breg Save. To tudi pojasni njeno sovraštvo. namreč noben tujec in po rodu neslovenec ne more sovražiti Slovenca bolj, kot ravno drug Slovenec.

   • sarah.turuks-t

    Slovenka je po mami, oče pa je Italijan.

    • sprehajalec

     Abdon Makarovič iz Aurisina Trieste…

 • Krtača 20

  Boljš grd pa pameten kokr pa neumen pa lep. Ker na stara leta boš pol neumen pa še grd. Makarovička vam bo pa lih zdej vsak žulj posebej pohodila dvakrat. Spet vas bo bolel. Namest da se spravljate na njen osebni nivo žalitev, rajš konkretno napište kaj vas ta ženska tolk moti? A to, da vsakmu odkrit pove kar mu gre? A to, da so Janšo izključil iz pisateljskega društva? Je mal posebna, kaj čmo. S kakšno izjavo se tud jaz ne morem strinjat. Drugač pa tko, če bi bli vsi enaki, bi bil živ dolgcajt in nobenga napredka. Napredek vedno nardijo tisti ki razmišljajo drugače. Nikdar konzervativci.

  • Janez

   Daj, daj !
   POVEJ RAJE ?
   Kdo je ZRIHTAL ta sklad za POSEBNE PENZIJE ?
   Povej !
   SAJ VEŠ !
   EDEN – OD STALINISTOV IZ KPS KARDELJ EKIPE !
   Je
   kot oče !
   – konfuznega , vedno bolj “zmešanega njegovega sina” – sam nosil denar !
   DENAR?
   DENAR – ZA ” PLAČO” TEGA NJEGOVEGA “UPORNEGA” SINA, KI
   JE NAPISAL KNJIGO O “SESUTJU KOMUNIZMA”,
   V KNJIŽNICI JE PA BOLJ MALO DELAL : ves čas je le? Kadil in pil kavo.

   TA
   SIN PREDVOJNEGA KOMUNISTA – JE ŽE TEDAJ VELIKO ČASA PREŽIVEL?
   Na
   PSIHIATRIJI – V LJ.
   KARDELJEV SIN JE PA STORIL – SAMOMOR.
   ENAKO SE JE SAM “FENTAL”
   TUDI EN OD SINOV PREDVOJNEGA KOMUNISTA DR. D. K. .
   TUDI?
   PREPREČEVANJU SAMOMOROV NEZAPOSLJIVIH
   OTROK
   VODILNIH KOMUNISTOV, PARTIZANOV ,
   PREMALO KREATIVNIH “KULTURNIKOV” EX KP, ZK IZVORA. Se meni zdi. L.r. J. KOMENDA

 • Janez

  TA STARA IN BOLANA S. M.
  POTREBUJE ? BOLJ ?
  POZORNOST ZDRAVNIKOV – BOLJ – KOT NAŠO POZORNOST.

  Bolj zanimivo bi bilo vedeti –
  – KDO SO LJUDJE, KI SO VZPODBUDIKI FORMIRANJE ?
  – TEGA “POSEBNEGA POKOJNINSKEGA SKLADA”.
  Vsaj za eno žensko pobudnico? Vem. L.r. J. KOMENDA

 • Oregon

  zajedalec nehvaležen pokvarjen. In to mi, ki plačujemo davke redimo.

 • piko8

  Zvezdo bi ji morali “VŽGAT V ČELO”. Da bi hodila označena tako kot židje pod Adolfom!!!

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • YAZZO

   Teb OVCA pa svastiko…..ti pa tvoj Adolf

   • piko8

    Tebi pa titeka, največjega povojnega morilca in ZLOČINCA v zgodovini človeštva!!!!!!
    Adolf je biv vajenec za tega rdečega zločinca!!!

 • Najplemenitejši

  Svetlana bi morala biti predsednica Slovenije! Potem pa bi tepihovala SDS!

  • Janez

   Daj, daj !
   FECLJA SE T – SE ZDI.
   A?
   TI SPLOH VEŠ – KAJ JE TO ? Možganska kap.
   S. M. JE Z ENO NOGO V GROBU.
   Samo dokazuje, kako res dejansko so še vedno indoktrinirani ex KP,ZK. L.r. J. KOMENDA

  • Darth Vader

   zaenkrat smo še vedno v NATO……in tisti trenutek, ko bi kaj srala…..jo CIA odstrani z polovico kugle z obličja zemlje….

  • karlina

   IDIOT

 • Rožle

  Ne morem verjet, da glihkar za Maribor navijam … !! :)

  • Sašo

   Pravilno ;)

 • Valter BraniSlav

  Medtem ko se vi jajcate z Makarovicevo, mrtvimi Komunisti, forumom 21 in zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo mocnim gejevskim lobijem, se v UK dogaja tole… in tudi pri vas se bo:
  https://www.youtube.com/watch?v=IgL2CGDBYd4

  • Janez

   Pejd no pejd – spat.
   ŽE SPET SI PIJAN – SE ZDI. NIČ VSEBINSKEGA NE POVEŠ. Lahko noč.L.r. J. KOMENDA
   P.S.
   NE POVEŠ
   1 NE KDO JE USTVARIL – TA POSEBNI POKOJNINSKI SKLAD.
   2. NE RAZLOGA ZA TO BREZRAZUMNO POVELIČEVANJE
   TE
   ” RDDČE ZVEZDE” POD KATERO
   – SE JE NESODNO MORILO TISOČE.
   – UVAJALO TIRANSKI STALINIZEM,
   – ZATIRALO. KVALITETNO VRRO IN MORILO VERNE LJUDI. ITD. L.R. J. KOMENDA

   P.S.
   OČITNO JE BUMERANG KOMUNIZMA PRILETEL NAZAJ
   IN TREŠČIL PO GLAVI METALCE – BUMERANNGA – KOMUNITE, POKOMUUNISTE? Se zdi.

   • YAZZO

    Po moje ker ta rdeca zvezda predstavlja nekaj velikega,nekaj castnega(kar vi smrduharji izdajlaski) ne veste kaj pomen…….ne,ne sodt bi jim bilo treba gamadi,tako kod dans ko jh pol pobegne……so oni komu sodili ko so izdajali lastni narod?…..debilcwk,pri nas je bil SOCIALIZEM,ker ce bi bil STALJINIZEM verjetn neb civkau v slovenscini….a to misls pod verne ljudi tiste ki so organiziral pa dzal VASKE STRAZE? Tiste ki so izdajal lastne sosede,sovascane ki so konceval v taboriscih?…..

  • beno

   Še zmer tule afne guncaš ?

   • Valter BraniSlav

    ravno to mi je rekla zena… da prevec casa prezivim in da sem ze prav vse povedal.

  • karlina

   Nič novega-TO SE ZE DOGAJA PO CELI EVROPI !!!!!!

 • Božo

  Desničarji čisto znorijo ko vidijo Svetlano. Kar tako naprej Svetlana.

  • Novakec1

   Levičarji pa ko jih Mahnič zezne.

  • karlina

   ISTI PTIČI SKUPAJ LETATE

 • Darth Vader

  ona sodi v moste-polje nepa v trnovo….

 • Primosio

  Rajši si oglejte rabote vaših svetih krav https://www.youtube.com/watch?v=mxBmA-kfGms

  • YAZZO

   Ne,ne takih stvari ne priznajo,ali jih pa opravicujejo z razno raznimi izgovori tko kot dejanja od41-45……pol so pa bogi ko je treba za svinjarijo stopt pred strelski vod…..

 • Ronald

  Ha,ha,ha, komunistka ima 1800 evrov pokojnine. Umrl bom od smeha.

  • FRANC3

   Ta isi osebek se je vedno zavzemal za enakost!!
   Za kakšno enakost??? Nam rdečim vse, vam črnim pa delo in znoj!

  • karlina

   Pa zastonj stanovanje od MOL-za zasluge, kakšne, ker pesmi ni pisala sama, pisal jih je njen prijatelj SLOVENEC, ko je umrl je tudi ona nehala pistati, pa tudi človek, ki sovrazi otroke, pa res ne more pisati pesmice zanje, halooo

 • milanček

  ne morem in ne morem si nagledat to čudeso narave, kako je to možno, da je poleg nagravžnosti še tako hudobna, bolano sovražna do drugih

  • karlina

   KOMUNISTI KAZEJO VSO HUDOBO NA OBRAZU, NI EDINA

 • Gregor Kastelec

  kurba rdeča…sej jo bo matilda pohopsala in ko jo bo, priredim javno zabavo z ognjemetom…prav tako za kučana..

  • Viljamus

   Se pridružujem pa še za črno mašo dam. Ko vsi ti pizduni pomrejo bodo duše nedolžnih vstale.

   • YAZZO

    NIKOLI se nas ne boste resil,banda izdajalska……za nami gredo NASI zanamci……duse nedolznih? A to misls na duse tistih izdajalskih pezdetov po razno raznih jamah?

  • Roman Eržen

   morda ji naredijo državni pogreb

 • zokispoki

  Umetelnico takoj na minimalca !

 • FRANC3

  Težko razumem takšne osebke. Od države prejem nesramno visoko penzijo, ki si jo ni zaslužila, hkrati pa to državo neizmerno sovraži.
  Pokvarjenost do skrajnosti.

 • bubamara

  Meni se pa smili tale “umetnica”. Živeti v državi, ki jo sovraži iz dna duše. To mora biti pekel.

  • Hribouc

   Ona mrzi sve osim gazde Crvene armije Udbokombinata Slovenistan.

  • YAZZO

   A to da jo sovrazi DRZAVA pravis ti BUBAMARA?……Boh se te usmil z tem nadimkom…..pa neb raj pisarla po GRANDU

   • bubamara

    Ne, ne. Umetnica sovraži vse kar diši po Sloveniji in slovenskem narodu.

 • ogledalo

  Slovenceljni ne boste nikoli razumeli upornosti Makarovičeve. Ste samo navadni- slovenceljni.

  • Hribouc

   Ti pa si zablojena generacija levuharska.

   • Roman Eržen

    še prihten udbomafijec

 • Hribouc

  Crni djavo tulečega Agitpropa Sluzavih 571 !

  • karlina

   PODPIS

 • Dovžan Miha

  Vsak njen najbolj trapast kosovir je še vedno nekajkrat bolj brihten od večine desnega volilnega telesa. Pa še žlico ima, s katero je povsem samooskrben :D Aja, da je bolečina še večja, na žlici rastejo paradižniki, RDEČI paradižniki :D :D :D

  • Bogdan Šalamun

   Oj, revček rdeči! Kdaj boš razumel zdravo kmečko pamet? Kreatura, kot je Makarovička, ni in nikoli ne bo kulturna!

 • Satir

  Je prav ,če nek minister (šolsko-športni,kulturni…) smatra, misli, domneva, ali enostavno tako čuti, da ima nek tak, “vetrocvetni” model, velikanske zasluge za narodovo bit, obstoj in podobno. Samo, naj plača to penzijo iz svojega budgeta, ne pa, da mi modela obesi na pokojninsko blagajno, katero jaz 40 let polnim!!!??? In to na maximalno pokojnino jo nataknejo!! Jaz “mona”, pa na povprečno!! Pa, da me še lahko na minimalca ruknejo, neke solidarnosti radi!!!!?? Pa še kletvica: v rodilnico njene mame
  Lahko to objaviš, z mojim polnim imenom in primkom!!
  To je izjavil moj prijatelj Darko D. čeprav ga nočem potunkat… vendar se strinjam z njim…popolnoma.

 • dr Janez Sveti

  Meni je ta oseba izredno antipatična, žaljiva, arogantna in brez empatije. Menim, da je mentalni bolnik. Ne trdim, da je. Samo zdi se mi. Podobna je nekaterim svojim nasprotnikom, ki komentirajo na Nova24tv.
  DR Janez Sveti genij

  • karlina

   TOČNO, se v celoti strinjam s tabo.

 • Adolf Hitler Lebt

  kurbetina komofukarska!

 • karlina

  Ravnokar sem gledala, po dolgem času PREVERJENO, ravno o rdeči zvezdi, groza in katastrofa, kaj se gre ta levičarska banda

 • Margu501

  Tisto o splavljenju ni rekla zase, ampak za Primca !

 • Marija

  Mene zanima samo nekaj. Kako lahko brezplačno biva v nekem domu s tako veliko pokojnino. Kdo ji plača dom. Vsi ga morajo plačati,če nimajo sami dovolj plačajo svojci ali občina.Kakšni so tu zakoni za to elitno drhal?

  • Ivan Friderik Novak

   Nova24 laže.
   Makarovičeva plačuje dom.

   • Marija

    Hvala za podatek. Prav da plačuje ni pa prav,če nova 24 laže.ker vsega ne verjamem zato vprašam.

    • Janko Hausmeister

     Čisto vse je resnica Makarovička ima tudi svojo hišo polno mačk , stanovanje v LJ in zastojn starostni dom za bivanje !! Žalostno ne , kaj pa imajo reveži ???

   • Janko Hausmeister

    Ni res javno je bilo povedano da biva v domu zastojn , plačuje edino stanovanje v LJ im pa tudi svojo hišo , sama je to potrdila ko je imela intervju pred hišo !

 • plavi-mil

  PRASICA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!