Sramota, nekdanji Türkov sodelavec znova udaril: Cerkev lahko žalite, toda le po neposvečenih fasadah RKC

Foto: STA

Da je spodbujanje nestrpnosti nekaj sprejemljivega, tokrat znova dokazuje nekdanji tesni sodelavec Danila Turka. Samo pozor – to lahko delate, če gre za kristajne. Vsaj tako lahko razumemo skrajno primitiven twitt Igorja Pribca kot odziv na včerajšnji grafit na ljubljanski stolnici. O napadu na stolnico pa molči tudi Mirovni inštitut in njegov Svet za odziv na sovražni govor.

Kot pravi Pribac, vsebina grafita javno etično ni sporna. Edini problem, ki ga vidi, je uporaba fasade sakralnega objetka. Toda pozor. Tukaj Pribac še ni končal, saj je njegov poziv jasen: “So tudi neposvečene fasade RKC”.

 

(9.3.) Sramota, nekdanji Türkov sodelavec znova udaril: Cerkev lahko žalite, toda le po neposvečenih fasadah RKC 1

 

To sicer ni prvi izpad sovražnosti, ki ga je Pribac manifestiral na twitterju. Spomnimo. V januarju je bil edini, ki je našel opravičilo za spolne napade, ki so jih zagrešili migranti, ko je zapisal: “Si mlad moški in imaš naenkrat na dosegu to, kar si včasih videl na TV in v sanjah. Kaj storiš v zavetju teme in gruče?”

Tiho je tudi Mirovni inštitut in njegov Svet za odziv na sovražni govor
O napadih pa je tiho tudi Svet za odziv na sovražni govor, ki v sklopu Mirovnega inštituta deluje v sodelovanju z ljubljansko Fakulteto za družbene vede in RTV Slovenija.

”Svet za odziv na sovražni govor na podlagi prijave poziva vse lastnike in lastnice zemljišč oziroma nepremičnin, da prekrijejo sovražne grafite (npr. kljukasti križi, keltski križi, sovražni in hujskaški ter neonacistični napisi, npr. »nož, žica, srebrenica«, »88«, »ubi pedra« itn.) oziroma jih prijavijo policiji in po njenem posredovanju prekrijejo,” so zapisali v enem od odzivov na grafite, ki so se pojavljajo po stanovanjskih soseskah v Ljubljani.

Ko smo Svet povprašali za odziv na grafite na stolnici, pa smo nazaj prejeli odgovor Nataše Pirc Musar, da naj se obrnemo na Mirovni inštitut, saj se je mandat članov Sveta za odziv na sovražni govor februarja iztekel. Ko smo vprašali, kdaj bo imenovan nov Svet, je Pirc Musarjeva odgovorila, da še ne ve, če se bo projekt sploh nadaljeval. Odziva od Mirovnega inštituta pa prav tako nismo dobili.

Dejanja pa ostro obsoja iniciativa za svobodni govor
Da pa je potrebno takšen sovražni govor nedvomno obsoditi, je potrdila tudi članica iniciative za svobodni govor, odvetnica Lucija Šikovec Ušaj. ”Spomnimo se vika in krika, ter policijskih akcij ob odvrženih svinjskih glavah na gradbišču bodoče džamije, torej na mestu, ki je še daleč od nekega verskega objekta. Zaenkrat nisem še seznanjena, da je tudi to ravnanje bilo obsojeno na vsaj primerljiv način s strani politike, medijev in obravnavano s strani policije,” je dejala za naš portal.

Kot je še dodala, grafiti kazijo podobo mesta, uničujejo lastnino, ”v konkretnem primeru pa imajo tudi politično sporočilio in so napad na vrednote slovenskega naroda in slovenske cerkve. Gre za primitivizem, ki je vreden ne samo obsojanja temveč tudi zaničevanja ne le od Slovencev temveč od vseh državljanov,” je bila jasna Ušajeva.

M. G.

 

 • dr Janez Sveti

  Toliko o temu, kaj je sovražni govor in koga lahko napadeš nekaznovano in koga ne. Hvala za nazoren primer.
  DR Janez Sveti Žvau

 • Shalalabayzer

  “kdaj bo imenovan nov Svet, je Pirc Musarjeva odgovorila, da še ne ve, če se bo projekt sploh nadaljeval.”
  Pripravlja se nova inštitucija: Zagovornik načela nediskriminacije (cca. 3 delovna mesta)

 • Bogdan Binter

  Da je to nedvomno sovražni govor in sramoten napad na našo avtohtono vero KRŠČANSTVO … ni dvoma, le Cerar in sedanja vlada tega ne bodo priznali. Sicer pa kaj drugega, od tega ” janičarja “…ni bilo za pričakovati ! !

 • Beli Sneg

  Rdeči ideolog si lasko marsikaj privošči. Seveda samo v Sloveniji je lahko profesor, v EU nebi prišel dje kod do čistilca javnih sekretov ali obiralca sadja.

  • Borut Stari

   Razen Slovenije mu preostane le še S. Koreja.

  • Brane

   Potomci genocidnikov po drugi svetovni vojni imajo pač glavno besedo v tej družbi. Na Kotnikovi so ža pokazali,da bodo z morijo nadaljevali ! Torej kaj narediš,ko te nekdo hoče umoriti ????

 • Feriss.H

  Levi vedno znova udarjajo, kar pa ni čudno, saj niso zavezani s kulturnim odnosom do sočlovekov. Celo več, njihova nadgradnja gleda celo spodbudno na take samo-iniciative. Moderni Centrizem je očitno bolj agilen od mlačno-kulturnega Krščanskega.

 • Slovenija moja dežela

  Kaj vse mora Slovenska zemlja nositi? In kaj Slovenske matere rojevati?

  • čips

   A se ti zdi, da bi Slovenka vzgojila kaj takega kot je pribac?

   • Anton

    Ne ni mogoče. Verjetno se je razvil iz kakšnega želoda in rastel med podganami v gozdu, zato pravtako ni bila sporna slika brezjanske Marije s podgano v naročju.

    • čips

     Podgane so dokazano inteligentne tudi zelod najbrž premore večji iq od tega osebka. Resno vprašanje pa je kdo hudiča vzgaja take zadetke? Tiste slike s podgano in družino so nenormalno podle in brezobrazne do vseh, ki mislimo drugače.

   • Slovenija moja dežela

    ja,maš prav

 • čips

  Dragi Slovenci tem bo treba počas pokazat, da smo mi tu doma…

 • von Rhein

  Ker tole ni komunistično posvečena stran lahko mirno povem,da ta prokleti izrodek človeka ni vreden niti sekire za vratom. Pribać,je o.k.

 • antimur

  Da je Mirovni institut, AIS in podobna navlaka samo zbirališče podna državljanov, je splošno znano. Pribaca bi pa morali nagnati kot predavatelja, saj takšno nevzgojeno kučanistično tele ne sme s svojo kučanistično primitivnostjo, uničevati naše mlajše generacije.

  • von Rhein

   Predavatelj?Kje ,kaj in komu predava? To je lažnivi nategovalec ,uničevalec resnice in hujskač po potrebi in naročilu.Spada med moteči mrčes.

   • antimur

    Ta gnoj je izredni profesor na Filozofski fakulteti. Seveda je to mogoče samo v kučanistični Sloveniji.

    • ferdoperdec

     Ne žali gnoja, jaz ga uporabljam na vrtu in je zelo koristna zadeva :)

 • Brane

  Kaj se pa čudite ??? Srečni ste lahko,da nismo 45-tega. Takrat taki osebki niso čivkali,so polnili slovenske jame. Sedaj jih samo jezi,ker se ne valjajo po predsedniškem kabinetu in po katalogih ne iščejo gate za predsednikove konkubine !!! Takle mamo !!! Zloba je za njih vrlina !!!

  • vremnov

   Točno tako. Je pa iz primitivnega tvita drugiorazrednega primitivnega avtorja mogoče razbrati tudi da je ta drugorazredni primitivec zvest bralec Nova24tv ker se skljicuje na njo.

   Tko da vsi bralci levaki ki vsako jutro po službeni dolžnosti ali pa kar tako berete novo24tv vam zaželim dobro jutro in upam da je kakšen siv las več na vaši glavi.

 • Darth Vader

  Poglej ti sam ta gnojni/konjski/popolnoma nesposoben obraz človeka, ki v lajfu ni naredil 0….na 15km zagledaš/prepoznaš/zavohaš fekalijo, kar poosebljeno predstavlja

 • cornusmas

  Samo hipotetično vprašanje:Če torej nekdo napiše…marš, komunisti….to javno moralno ni sporno…samo na pravi fasadi mora pisat?Džizs..pa kje in s kom mi to živimo….

 • PLavi-mil

  To svinjsko glavo Pribca vreči na gradbišče džamije.

 • ferdoperdec

  Na žalost še nismo na podnu, zato čas za takšne modele še ni prišel. Škoda da ovčke še vedno niso spregledale, tudi ta trend se počasi obrača. Ko se bo kolo zavrtelo lahko verjamete, da se bodo hitro prelevili v demokrate in pihali v isti rog s figo v žepu. Zato se ne preveč veselit sprememb, ker smo spremembo naredili že leta 91 pa je še slabše!

 • domovina mili dom

  Vztrajati na izjavi Kučana. Tekati za njim toliko časa, da bo izgubil živce. Kdor molči je potencialni posredni ali neposredni krivec.

 • Anton

  Bog ne daj da pride do vojne, saj se pobijemo med sabo da tud muha ne preživi

 • totex39

  S takimi izjavami Pribac še bolj razdvaja slovenski narod.

  • ferdoperdec

   Kako ga ne bi, če mu levi fenčki za vsako izjavo aplauzirajo pa četudi je skregana z vsako logiko. Kar se Janezek nauči, to Janez zna in partija je naredila res temeljito pranje možganov pri 2/3 Slovencev, to so zadnje volitve nazorno pokazale!

 • Philosopher

  Bacil

 • ljubomir

  neodziv kjogarkoli ne kaže le plitkost, izprijenost in zombijevstvo, kaže tudi dno tako izvajelcev kot naročnikov.

 • martta

  Joj Pribac…. ali se ne zavedaš, da s tem mečeš že tako in še bolj slabo luč tudi na kandidata za OZN in tvojega nekdanjega gospodarja Danila Turka.

  • Stajerka

   imata pač isto stališče – DRUGORAZREDNA TEMA

  • mona lisa

   Gliha vkup štriha.

 • Stajerka

  Glede na to, da so pričeli z varovanjem gradbišča džamije, bo očitno potreben korak tudi v nasprotno smer. Ampak ker uradne politike to NE zanima, bodo potrebne vaške straže!

 • martta

  Naš Mirovni inštitut brani samo tuja verstva – pripadnike verstev, ki se želijo ugnezditi na edino nam lastnem teritoriju in od katerih, nekatere njihove frakcije imajo celo željo izpodriniti in iztrebiti nas………………… ali je res to slovenski mirovni inštitut ??????? ……. mislim, da ne.
  Ta inštitut je nesramno mačehovski, do lastnih državljanov………….. kaj nam še preostane ????……….da se izselimo, kot so se morali izseliti pred 70 leti naši rojaki in pobegniti v tujino, da niso končali svojih mladih življenj v globokih breznih posejanih po vsej naši domovini……..ŽALOSTNI SMO NAD TAKIM RAVNANJEM NAD LASTNIM NARODOM.
  Sprašujem se………………… ali je to ŠE MOJA DOMOVINA ???

 • centurion

  Osebek, ki daje izjave take kot pač so, ne more biti drugega kot psihopat.
  Svetovalec drugorazrednega.

  KATASTROFA za generacije, katerim zblojenec predava na univerzi.!

  • janez zorman

   Vse nezaposljivo.

 • cornusmas

  Če bi kakšno sporočilo bilo zapisano na muslim.sakralnem objektu…pa vik in krik,kajne, Pribac?Bog naj ti odpusti….v zadnjem času v svet pošiljaš nerazsodne in neumne stavke.Narod naš besede pomni!

 • janez zorman

  A vidite, kam nas je pripeljala “drugorazredna tema” ? Za aktualnimi vladajočimi politiki in njihovimi pribočniki, smo slabši od Balkancev.

 • simplya

  Se pravi če je moralno nesporno moraš samo razmislit kam napišeš…

  Torej kje lahko napišem : “Levaki izginite iz mojih jajc ” (maternice pač nimam) na parlament al na žico džamije ?

  • čips

   Če bi bil iz najinih jajc po moje nebi bil tak zadetek☺☺☺

 • hibernacija

  Če so grafiti napisani na zidovih nekdanje mariborske nadškofij je to problem avstrijskih organov, ministra Kurtza in podobnih!?

  • Stajerka

   raje se vprašaj zakaj lewaki in F21 ne vrnete kreditov, tudi s tujim lastništvom če je potrebno, kot je storila mariborska škofija…….

   • hibernacija

    Sem probov, večkrat, pa ni blo nobenega odgovora. Mogoče ma vseevišnji odgovore. Ko boš na kolenih se nanjga obrn!?

    • Stajerka

     v naši državi poštenemu državljanu tako ne preostane drugega kot to, da se obrne na vsevišnjega……..
     na državo, nesocialno in nepravno, se pač ne more – nekje pa je potrebno najti uteho……
     al misliš, da je rešitev štrik ali vlak, kar počne preveč državljanov….

 • Breiva

  In ta duševna pokveka Pribac je eden glavnih komentatorjev, ki ga javna hiša SLO1 vabi na Odmeve! Posebno pogost gost je pri Igorju Bergantu.

  Ne bom pa nikoli razumel, kako lahko tako inteligenten človek, kot je Igor Bergant, še ni spoznal, kakšna golazen so boljševiki. Sicer pa največji zločinci so tudi bili inteligentni ljudje in Tito je na desetem mestu največjih zločincev vseh časov, tik pred svojim prijateljem Ceausescujem.

  • ljubinica

   “Ne bom pa nikoli razumel, kako tako inteligenten človek, kot je Igor Bergant, še ni spoznal, kakšna golazen so boljševiki.”
   ha ha
   Tu ne gre za inteligenco, ampak za INTERESE.

 • Poštenje velja

  NAJPREJ VAM BOMO POTOVKLI VSE SPOMENIKE HOSTARSKIH MORILSKIH BANDITOV Z MORISLKO ZVEZDO!

  • hibernacija

   No to, Da so spomeniki živi je pa nekaj novega!?

   • Breiva

    Tako bedastega odgovora pa že dolgo nisem zasledi. Gotovo si boljševik.

    • Stajerka

     ni bedasto, kaže na dejanja častilcev zločinske zgodovine…….
     za njih to še vedno živi in je še kako aktualno, tako doktrina kot povezana dejanja…….

   • Capi

    Ti si dokaz da obstajajo živi spomeniki, tako hiberniraš…..

  • Breiva

   Sem takoj za to!
   Ko grem na izlet v hribe, mi vedno pokvarijo cel dan, ker najprej kar zagledaš, je ta svinjarija od spomenikov in rdeča zvezda, namesto, da bi občudoval naravo.

 • Breiva

  Sicer pa je Pribac naredil eno pozitivno dejanje, zj.bal je Türka, da ni ponovno postal predsednik Slovenije.

 • mona lisa

  Kako je lahko tak človek na kakršnemkoli položaju. Še WC čistilec ne bi smel biti. Dovolj je mladih normalnih mladih ki nimajo služb. Sicer se pa ve od koga sodelavec je bil. Ni se kaj čudit.

 • Stajerka

  7 policistov, vključno s sindikalistom Petrovičem je dobilo izredno odpoved delovnega razmerja. Večina se nas zaveda, da se tovrstna dejanja, ki so vzrok odpovedi, dogajajo tudi po navodilih nadrejenih.
  Upam, da pričnejo padat domine tudi v nasprotno smer in da bodo policisti pričeli tudi s prijavami nadrejenih, ki priviligirajo določeno kasto v državi.
  Če je “vojna”, naj bo vojna za vse – edino to je rešitev za slovenski narod!!!

  • Unikatna

   oh, izredno odpoved del. razmerja… to zna biti nevarno…

 • cornusmas

  Ti ubogi,ubogi….še par takšnih izjav,pa se ti bodo še tvoji odpovedali.Jim delaš več škode,kakor koristi.

 • rubec

  Bo Pribac bolj malo tvital ko bo v peklu. Edina žnora ki obstaja vodi le do kuhinje kjer se bo lahko pritožil, da je goveja župa pri kosilu spet prevroča. Sklepam da tam bolj mrzla paše.

 • Unikatna

  Jaz menim takole, če bodo cerkveni dostojanstveniki kar tiho, bodo nasprotniki dobili še večje peruti in jih bo težko zaustaviti! Konec strpnosti in prošenj, konec milosti!! Treba je začeti vpiti na ves glas, tako kot muslimani zaradi svinjskih glav!!!

  • Stajerka

   vprašanje je, KDO je odvrgel svinjske glave…..glede na nedavne javne provokacije, ni 2x za rečt, da bi lahko bilo delo zagovornikov in anarhistov…….

   • Unikatna

    To ti dam tudi prav…

   • von Rhein

    Umazana in sprevržena dejanja počnejo tako pogosto,ker je to njihov način oslabitve “nasprotnika”.Pogosto je bilo ugotovljeno,toda zamolčano,mediji so dobili tudi prepoved objave.

    • Stajerka

     jp, tudi protesti na Kotnikovi bi dobili popolnoma drugo sliko, če ne bi bilo vse dokumentirano in neposredno predvajano preko Nova24tv……

 • cornusmas

  Žalosti me,da takšne izjave daje profesor,ki je plačan z davkoplačevalskim denarjem.Tudi s tistim denarjem,ki ga dajejo kristjani…

  • Breiva

   Tudi Kučana plačujemo kristjani.

 • Duhec

  Norca se dela…. misli, da mu je vse dovoljeno. Me pa veseli, da vas bere…. pol tud poroca.

  • von Rhein

   Saj mu tudi je.

   • Duhec

    Nobenmu ni…. od kje vam to???

    • von Rhein

     Od kje mi to? Kdo pri nas svinjarije vseh kategorij dovoljuje in kdo njemu nevšečne zadeve prepoveduje? V tem vprašanju najdem odgovor.

     • Duhec

      Če so zakoni gnili, če so politiki pokvarjeni, če so policaji, sodniki, tožilci skorumpirani….. se pač temu prilagodiš.

     • von Rhein

      …prilagodiš in si navaden pokvarjenec v službi tistih,ki namerno vsilijo gnilobo.Pravno in moralno.

     • Duhec

      Ne…. čist kontra.

 • FORT WORTH

  Pribac ne ve vec,kaj bi naredil,da bi svojemu murgeljskemu gospodarju se bolj zlezel kja :-))))
  Vedno bolj sem preprican,da je izvor vseh problemov v SLO v bivsemu predsedniku !

  • von Rhein

   Torej mali škrat je G točka vseh svinjarij v državi.

 • Ježek Teka Teka

  Za take izjave morš met zaledje … Miloševiće metode se izvajajo do pike, pa to …

  • Duhec

   Hahahaha…. poglej ga.

   • Ježek Teka Teka

    Najcenejša lasulja pa očala za 10€ iz šalterja na pošti, pa to …

  • novaknovak

   tud miloševića je bilo konec, teh bo tud…

   • Duhec

    Naravna sm ne prinese takega zadovoljstva…. je neki, ni pa optimalna rešitev.

 • Duhec

  Za polomt je ta dvospolnik….

  • kekec

   Prasec komunistični.

 • Duhec

  Podpiram ustanovitev črnega fonda iz kerga se bo vse financiralo…. če ma levica svojo hobotnico, se pa ustanovi še ena…. ni neka znanost.

 • Hribouc

  Po Pribacu, da se uravnoteživa v nabojniški enakopravnosti sile, za primer: Marš, Pribac iz etra , ki ga vdihavam in živejem z radostjo, in marš iz podedovanega okolja mojih prednikov , zapuščenega v varstvo in napredovanje , meni in, nam Svobodnim in Nezaničevanim in krščenim ter popolnoma enakopravnim Kristjanom po veri in po predragocenem izročilu predhodnih rodov Slovencev !

  Ti je všeč moja nabojna nadutost, brezsramna, brezkompromisna?
  Pa je škoda, veš, ti malikovalec diktaturno demokraturnih zlatih telet, ki se telijo v okrvavljeni zapuščini Bratovščine krvavih rok tisočletja, da bi se dajal z tvojo zagoneteno sprenevedavostjo.

  Lepo, v miru, čakam še odziv užaloščenega škofa, Dr.Zoreta, ki se močno trudi. Zelo pričakujem odziv na vso to brozgovje zablodelih teženj, sovraženja od Varuhinje človekovih pravic države Slovenije. Čakam odziv, tudi, predsednika Pahorja.

  Vem, da mene ne boš, ne bral, ne štel-mi se t6ule samo svobodnjaško pogovarjamo in tulimo v puščavske vetrove kučanističnega zla, ki bleje , zabetonirano po Kučanu iz kotnikove ulice par dni nazaj!
  Ni, ne zgoraj imenovanih, ni dušebrižnikov z vrha Kučanove kapele posvečenih z Spomenko in Svetlano na čelu, da bi v en glas zatulili narodu in državi : USTAVITE KUČANA !

  Ne ne bodo tega storili. Ker , če bi, bi se morali ustaviti tudi dežurni harlekini iz prčvarnice Pribac !

  ŽE DALJ ČASA RAZUMEVAM, DA SI PREFERIRANI , ČASTILEC IN PODANIK IN GLASNIK VLADAJOČEGA OBLASTNEGA KOMUNISTIČNEGA NOVEGA RAZREDA , TOREJ MULTISKORUMPIRANI – SPRENEVEDAVI HINAVSKI SPRIJENEC, KI NE GOVORIŠ , NE PO RESNICI ,NE ZA RESNICO, KI JE MENI OSEBNO IN MOJIM NAJBLIŽJIM SVETO SVETA PO POSTAVI IN PO LOGOSU NAPREDNE CIVILIZACIJE V MULTI SMISLU UNIVERZALNEGA SOŽITJA PLANETA ZEMLJA TER UTEMELJENA , NAVSEZADNJE , Z OBŠIRNIM IZBOROM UVELJAVLJENIH KONVENCIJ ZDRUŽENIH NARODOV ZEMLJE !

  Si ultra sramota rodov, ki so se komaj začeli učiti ! Ker kričiš in tuliš hinavščino v eter Slovenstva
  v vsej njeni enkratnosti, neverjetni trdoživosti dolgih tisočletij na tem prostoru pod Triglavom .

  Če drugega ne, samo vprašaj se, prosim, kaj je Jezus Nazareški, sin Marije in Jožefa povedal vsem, ki si bodo drznili priditi njegove otroke, torej otroke njegovega Očeta. Daj si poslušati modreca frančiškana, ki je preprost in zemeljski v sveti preproščini, naj ti pove.

  Trudiš se , očitno, ker trdosrčno ponavljaš, celo poglobljene mantre zavajanja in ovinkarjenja, da zavajaš in s tem širiš , in dvom, in laž-odvisno kdo te razume koliko.

  Ne igraj se, Pribac, z zidovi, kaj šele z vsebino Jezusove Cerkve, ki je oznanjeno svetu , prvi in Najvišji vladar naše skupne, seveda tudi tvoje , multivesoljne in univerzalne Domovine.

  Morda so planke kučanskega multiskorumpiranega gulaga Slovenistan ograja vaše samozaverovane zaplankanosti v vaše fikcijsko poslanstvo zgrozjaštva, ki ga sejete v megli nadutega minljivega vladovanja podrejenim množicam. Naj bo.Vaša moč. Pufff- in je ne bo.

  Spominjam te na veliko Domovino , na bivanje v Rimski cesti, v grozdovju multigalaksij Eniakee, in veliko čez to, do roba vsega človeku znanega vesolja, ki po Hubblu, trenutno do samo 14,5 milijard svetlobnih let globoko v eni smeri. Širjava je to, človeček!
  Ne izzivaj z bolanim in ničevim zavajanjem okoli Resnice, ki jo zapis na zidovju stolne cerkve Slovencev izraža v svoji zvotljenosti prazne in sikajoče zlobnosti Niča!

  Zavedaj se Pribac, da si prah in ne skruni nam našega živetja, ki smo tudi le prah in, ki poiskušamo živeti veselje v Zdravju, z ali brez grafitov tvojih “svobodnjakov”, ki tacajo zidove posvečenih in neposvečenih (kakor tebi in tvojemu razredu drago)in so v srži svoje biti sirotki, nevedni, reveži.

  BISTVO:
  Pozivam te, ne počenjaj tega več, kajti tem revežem hudo hinavsko pomagaš , da ostajajo reveži, namesto, da bi se dvignili iz morosta, ki ga vi, izborni in nagrajevani, povzdignjeni dvorni harlekinski norci, dobro izobraženi in skorumpirano pokvarjeni, zaščiteni v svojem miljeju kot izborni močniški kočevski merjasci in medvedje, pomagate vzdrževati, negovati, samo, da bi ostalo svinjsko okolje zla, brez katerega, očitno ne znate in ne zmorete živeti, bohotilo še naprej v bolanem napuhu primitivizma oholih padlih angelov, ki jih je Stvarnik kmalu po Začetku izgnal iz Raja.

  On, ki je v začetku bil Beseda. In to še dandanes je in, ki te ljubi s tvojimi reveži mazači vred, pa ti je
  niti eno figo mar!
  Ne obsojam te jaz, ki te nočem in ne znam, samo povem ti, kar si pozabil v svoji silni praznotnosti niča, katerega glasnik bi rad bil. Pozabil si, da te bodo , reciva jim kučanisti , ki so Alfa in Omega komandirovane bivanjskosti na slovenistanskem – Ničejevski ničejevci izpljunili, ker si jim že tak kot si ničev nič, ker ste, oboji pozabili, da ste glasniki, hočešnočeš , Neljubezni , oboževalci in čuvaji kulture Ničejevskega, torej, tudi, smrti.

  Kdaj boš izdal en sam zapis v bran Ljubezni, o Ljubezni, za Ljubezen v Ljubezni za vse?

  Pokorno javljam, da je dost in ne packajte mi dušnega etra več s strahom, razčlovečevanjem in z poniževanjem, kajti ljubim Ljubezen za vse in vse njene širjave Večnega. Vse dobro!

  • Breiva

   Ni, ne zgoraj imenovanih, ni dušebrižnikov z vrha Kučanove kapele posvečenih z Spomenko in Svetlano na čelu, da bi v en glas zatulili narodu in državi : USTAVITE KUČANA !

   Echte slowenische Mädchen, Spomenka und Svetlana…

   • Hribouc

    Ja, hellt klar och jatte viktigt sak vad du sager, ja, naturligtviss, man!
    Ki spoštujejo nič od ničesar. Veliko sem časa prebil med njunimi rojaki in sem sveto prepričan, če bi midva ali kdorkoli, najini rojaki in rojakinje v gosteh pri njih počel, kar te počnejo v gosteh v tuji domačiji, bi se romanca na brzino brutalično končala, še preden bi se pričela.
    I tako to, rodjaci, rodže moj, sami ste sebi klasa, koja j..e sama sebe, ništa ne kaže, samo jauče i vozi se u propast. A-pazi ! Najgore je to, da zajedno sa nama, pjeva onu
    poznatu: “Tko to tamo pjeva?” i pravi se budala od samog sebe, smejuči se…
    Znaš, ono beše, kao…nemoj, da kažem sve o svemu – i kaže sve:”Bećki kočijaži, fjakeristi!”

 • Stajerka

  Se bom pa komaj sedaj po svoji včasih pikolovski naravi vpičila v naslovnico…….ZAKAJ nekdanji sodelavec????
  Ti bodo še v peklu zadnjice fkup tiščali, ne da jih ne bi več tukaj, kjer je bistvo nekaterih zatiranje in okoriščanje na račun zatiranih!!!

 • Duhec

  Z diplomacijo, lepo besedo, filozofiranjem ne bo šlo….

 • Duhec

  Dejte ga vprašat, če vas že bere, replicira…. kdaj se misl operirat in spremenit spol??? Rabmo take freake za atrakcijo…. turizem pa to.

 • Duhec

  Pa ta spaka ni niti peder niti lezba…. še najmanj pa hetero. Nedefiniran osebek, ki gobca…. edn izmed bolnikov v levi množici.

  • domovina mili dom

   Včasih so takšnemu bitju rekli obojak.

   • Duhec

    Hahahahaha…..

 • viktorh

  Po toliko letih druženja s hostarji, se pač naleze pastirskih navad in postane žaljiv, ciničen kot vsi komunisti. Ti ljudje so neverjetno samozavestni, ker se zavedajo, da jim nihče nič ne more – niti hoče – ker so njihovi. One institucije pa tako delujejo le po volji in želji teh, prej navedenih.

  • Duhec

   To je vse leva greznica….

  • Kučko pod pručko

   No, vidiš ga Viktorja. Spet si z nami. Pozdravljen!!!

   • Duhec

    Dlje časa ga ni blo. Sm misla, da ga sploh več ne bo, da je razočaran…. bi blo škoda. Ker je brihtn, kultiviran…. protiutež nam, ki nimamo živcev za iskanje besed.

    • domovina mili dom

     bravo+++++

    • viktorh

     Hvala!

   • viktorh

    Juhu!

  • Hribouc

   Ampak, kolega, izpustiš pomembno komponento. Komunist je Pezde. Zato mora vedno imeti poleg sebe še enega Pezdeta, ki zahtevata še tretjega Pezdeta za pokrivanje hrbta. Potem dobimo zloglasno Trojko Pezdetov.
   Ti pa so sposobni delat hudiča in pol. Trije skup pa so korajža, to pa to. Pa tema mora bit.Pa hrbet jim moraš kazat, pol navalijo ko norci. Dokazano desettisočkrati v zadnjih sedemdesetih letih.
   Tudi kradejo v tropu ali v jati.

   • viktorh

    Na FDV je velik kup “pezdetov”.

    • Hribouc

     Ni pravilno, gospodič.
     Osnovna enotica je troika. Več Troik je Trop. Več tropov pa Horda ali Jata.

     Kako misliš to, ena trojka bi bil kupček, tri trojke na kupčku pa kup? Ne grje!

     • viktorh

      Ja, se strinjam, ok?

     • Hribouc

      Hudo prijazno, dragi Viktor.
      O troikah se bomo še menili, če boste za to, a nede?
      To so uni, od katerih gre eden naprej, drugi mu pokriva hrbet, ta tretji ju pa čuva.Ko taprvi opravi nalogo in unga ,tačetrtga, tarčo, pošlje na un svet, si taprva dva čestitata, da sta dobr opraula.Takrat nastop pa tatretji in oba posprau. Tko je narjen, de pol noben ne ve kdo je koga.Ljudstvo pa presrano od strahu reče:”Neki je že moral bit, de so jih pospraul.Kr tko že ni blo, en razlog je biu!”Tko je blo, če so si pa Rusi to izmislil.Ker jih je dost in folka ni nič škoda.Tolk jih še ostane, de postaujo spomenike padlim u revoluciji.

 • Duhec

  Pobil so intelektualce, da so svojmu primitivizmu nardil prostor. In zdej so oni neki??? Ko so uporabl vsa sredstva…. bolano.

 • Duhec

  Kje so inšpektorji, med sestre, psihiatri, dohtarji, policaji, soc. službe??? Bolnika v Polje in amen…. ogroža sebe (bv čaka) in vse ostale.

 • Duhec

  Kaka toleranca, ponižnost, humanost??? S takimi osebki…. pa nič od tega si ne zaslužjo.

 • Duhec

  Sramota, da sploh dihajo…. nič normalnega ne morm napisat.

 • Kučko pod pručko

  Komunisti so se v preteklosti mnogokrat ujeli v protislovju svojih pompoznih izjav, katerih višek je doseglo Cmerotovo nagovarjanje volivcev s svojo neoporečno moralnostjo. Sedaj smo spet priča podobnemu zavoženemu govoru, ko murgelski podrepniki v en mah kričijo, da so vsa dejanja desnice fašistoidna, nestrpna in sovražna in grozijo z zakonom, ki bo take nestrpneže kaznoval. Toda spet so se ujeli v lastno mrežo. Murgelski podmladek je pričel akcije, s koli in železnimi palicami hodi na mirne shode političnih nasprotnikov in se primitivno znaša nad sakralnimi objekti. Vmes pa še tvitne kaj, česar ne bi pripisal intelektualcu.

  Toda Kučanovi imajo vatle naravnane samo za druge. Zato sem prepričan, da se tudi ob tokratnem izpadu, ko so posvinjali ljubljansko stolnico, ne bo zgodilo nič. In prav tako ne ob žaljivem Pribčevem tvitu.

  Predstavljamo pa si lahko, če bi nekdo, ki je volivec SDS-a ponoči popackal razvpito hišo v Murglah in bi ga pri primitivnem dejanju ujeli. Levakov bi bila polna vsa usta, Murgle TV bi desetkrat na dan objavljale osrednjo novico v najbolj gledanih urah, Murgle Press pa bi fotografijo Kučanove hiše objavil na svoji prvi strani. Da o Dnevniku in Mladini sploh ne govorimo!!!

  • Duhec

   Primitivna dejanja sprožijo še bolj primitivna…. in to je edino pošteno.

  • macon

   Spomni se, kako so nabijali, ko jih je par poskusilo zažgati knjigo o kučanu pred njegovo bajto. Takoj je bila primerjava z nacizmom.

 • Duhec

  Janez Janša…. kake nasprotnike ma ta človek?! Groza….

 • skispagat

  Jaz pa mislim da naj kar žalijo, pa tudi migrante naj sem vozijo še kakšno leto, ker stanje se bo na ta način samo slabšalo in slejkoprej jim bo stvar ušla izpod rok, čene prej ko se bojo migranti požvižgali na njihovo klečeplazenje in bojo naredili kakšno pravo sranje, kakor se je dogajalo v Parizu ali Kolnu. Tedaj bo pa treba iti na volitve in Levičarji komunisti bojo zelo težko upravičili svoja dejanja predvsem, ker nebo časa za ustvarjanje javnega mnenja z nacionalnimi glasili. V Sloveniji je pač še vedno mnogo ljudi, ki nevidi dlje kot čez mesec in slepo vrjamejo vsem kar povejo ali nepovejo na RTV in POPu, ti ljudje morajo spregledati prevaro šele takrat se bo situacija obrnila na bolje.

  • Ruggedplant

   Tudi jaz se bojim, da bo res moralo priti do tega. Smo res padli na nivo živali, ki se na nevarnost aktivno odzovejo šele takrat ko so same neposredno ogrožene?

 • Antonius

  Pribac je pa dobesedno bedak s FDV-ja. Norca dela iz sebe, FDV-ju pa utrjuje ugled zanemarjene štale. Po njegovi logiki, lahko brez kakršne koli nevarnosti policijskega pregona, na vsako planko, ker ni “posvečena” FDV, pod okriljem noči načečkamo, da je učitelj PRIBAC “dvocevni” bedak s podarjenim doktoratom. V FDV-ju se je pa zares razrasla učiteljska zalega? Diploma na *pribčevem faxu nima prav nobenega ugleda, ker ne temelji na znanju, ampak politikantski pravovernosti.

  Bivša županja Danica Simšič /SD/ je za časa svojega županovanja blebetala neumnosti na temo pritlehnega grafitarstva. Ona je trdila, da tovrstna fasadna čačkarija Ljubljano imenitno popestri!
  Očitno se s to dejavnostjo še danes ukvarjajo tisti, h katerim sodita tudi *pribac in in nediplomirana gimnazijka in znanstvena raziskovalka Simšička. Takle mamo in takole se hvalijo. http://www.ljubljana.si/si/ljubljana/zupani/1911/danica-simsic/

  • Breiva

   Totalno nesposobna komunistična dekla postane županja Ljubljane! NEVERJETNO, KAJ JE VSE MOŽNO V SLOVENIJI !!!

   Zoki je baraba, a zna vsaj delati, sicer po mafijsko, a je stvari le pomaknil naprej. To mu moramo priznati, čeprav ga ne maramo. Seveda pa pri tem ni pozabil na sebe, ima vseskozi svoj žep na široko odprt in ta se nenehno polni, seveda s podporo Murgel.

 • daresi

  Pribac ni Slovenec, je tako?

 • tomven

  Ni problem v rdečuharskem filozofu, ki klati bedarije, težava je v retardirancih, ki mu nasedajo. K sreči večina ni nasedla drugorazredni sluzi, kateremu je bil ta osebek “svetovalec”. Kako mu je svetoval pa vemo vsi.

 • domovina mili dom

  Če se poigramo z analizo. Odkod je Kučan po krvi in po bivanju, od kod je Drugorazredni? Torej napisov ni na pravoslavnih, na luteranskih na muslimanskih in ostalih sakralnih objektih. So samo na rimo katoliških.
  Iz tega sledi kdo je izvor zla v peklenščkovi deželi Sloveniji.

 • Duhec

  Tega Pribca naj lepo posili najmanj 5 Arabcev in mogoče se strezni…. drgač se do smrti ne bo. Sam temu izrodku bi prihajalo….. sam oni so potenti, neb zdržu.

  • milanček

   Ja , temu zblojencu bi to kvečjemu pasalo!

   • Duhec

    Sej so redni gosti za šivanje…. pa naj bo še ta, če še ni bil. Dvomim….

  • Lokomotivführer

   Željno bi pogledoval, kje je naslednjih pet.

 • Duhec

  Nervirajo me….. vsi levaki.

  • Kučko pod pručko

   Duhčeva, pozdravljena. Upam, da te danes ne bo zanašalo malo na desno in nazaj na levo!!!

   • Duhec

    Kučko…. mene nič ne zanaša. Jst ne podpiram, ne razumem cvilenja, apatije, itd…. če ne gre, ne morm…. pa najdem, da gre, da je cilj dosežen…. če ne drgač polomiš, odstraniš, zravnaš in amen. A sm napisala, da sm podobna teroristom??? Če verjameš al pa, nism vedla, da mam to v seb, da sm taka…. sam organsko ne prenesem tega podna, krivic…. možnosti pa mam.

 • Duhec

  Prokleti izdajalski Kučan…. take podgane (še žive) ni več nikjer na svetu.

 • Duhec

  Pribac bere Novo24tv…. itak, da vse vejo. Sploh ne vem več kaj naj huj napišem, da bojo znorel…. še kr nikjer nobenga.

 • novaknovak

  Fakulteta D”vomljivih” Vrednot…zelo milo rečeno. in taki tam predavajo? pa saj ni čudn, da pol ven prihajajo taki mentalni invalidi…sramota

  • Duhec

   Defekt nardi defekta…. vse ostalo bi bil čudež.

  • domovina mili dom

   To je kovnica rdečih brigad.

 • novaknovak

  mirovni inštitut, AI, ..neki modeli proti sovražnemu govoru,..sestra moderndorfer, varuhinja…kolk prisesancev na javni proračun, “pravičniki” menda, pa nobeden še prdne ne na to…sramota da obstajajo

 • ljubinica

  “npr. kljukasti križi, keltski križi, sovražni in hujskaški ter neonacistični napisi, npr. »nož, žica, srebrenica«, »88«, »ubi pedra …”
  Tukaj je našteto, kaj spada pod “sovražni govor”
  Levaki, ki imajo v tej državi OBLAST, določajo, kaj je “sovražni govor”.
  Rdeča zvezda, anarhistični simboli, podobe množičnega morilca Tita, Che Guevare, jugoslovanske zastave, napadi na Cerkev, proglašanje mirnih ljudi s slovenskimi zastavami za ekstemiste, naciste, fašiste …. to ne spada pod “sovražni govor”.
  Tisti, Ki ima totalitarno OBLAST, tisti določa, kaj je “sovražni govor”.

  • Duhec

   Sovražni govor??? Levico vse mot….. ne prenesejo kritike.

   • Nata

    Seveda……sedaj jih moti………pred nekaj leti so se pa privoščljivo smejali v brk !

   • dragon fly

    priporočam ;) – Napredni vodič do politične korektnosti – https://www.youtube.com/watch?v=hiU20QjKPCo

  • Lokomotivführer

   Poglej kljukasti križ v slovenskem “Kameniti ribič” iz leta 1910. Nahaja se na naslovu http://www.dlib.si/details/URN:NBN:SI:doc-1SRN2TDZ in kot tak sploh ni zavezan monopolni uporabi nacizma. vseskozi je bil široko uporabljan.

 • novaknovak

  pričakujem, da vsi, ki imajo kakršen koli vpliv ali veze z “zunanjim” svetom, do mednarodnega AI, helsinškega, novinarjev, strank v eu parlamentu zberejo in zbirajo take izpade, tukaj mislim predvsem izpade ala pribca in molk inštitucij, in jih sistematično lansirajo po svetu. za cerkvene pa pričakujem, da ne bodo več sam nekaj mencal in čakal, da bo boljš! zgleda, da jih zgodba z zvonovi ni nič izučila…

  • ljubinica

   “do mednarodnega AI, helsinškega, novinarjev, strank v eu parlamentu …”
   To je naivno.
   AI, helsinški monitor za človekove pravice, zahodni mainstream novinarji … so ISTI, kot njihove slovenske podružnice.
   Financirani od SOROSa in podobnih ….

   • novaknovak

    naivno al ne, se bo vsaj vedel kje kdo je..in zakaj je plačan, oz se plačuje. ne more bit kar ves svet sedaj ena kloaka…če pa je, pol naj se kar pogreznemo vanjo? in zbudit je treba tistih 60-65% ljudi, ki ne hodijo na volitve in referendume, pol pa v večini jokajo kak se jim krivice gode pa to..to je smisel tega

 • Duhec

  Kučan&Co so vse uničl….. in zgleda, da nikol ne bojo kaznovani…. pa bi hitra smrt bla za take odrešitev, nagrada, ki si je ne zaslužjo.

 • Duhec

  Preveč ste humani…. tud jst sm bla. Za bv…. pasja bi morala bit od rojstva.

 • Aton

  Grafiti so dovoljen način uničevanja nedružbene lastnine. Vse za zmago revolucije

 • domovina mili dom

  Iz konteksta neke diplome, lahko primerjalno preneseno v okolje Slovenije:
  “ANALIZA TERORISTIČNEGA DELOVANJA RDEČIH BRIGAD
  V novejši zgodovini je bila Italija priča levičarskemu terorizmu. Tako imenovani “rdeči terorizem” v podobi Rdečih brigad je nastal leta 1969. Na podlagi marksistično-leninistične ideologije so Rdeče brigade z oboroženim bojem hotele oblikovati revolucionarno državo in Italijo ločiti od zahodnega zavezništva”.

 • Duhec

  Izdaja je največji greh…. in levica izdaja.

 • Duhec

  In vse to zarad koristi, ki jo majo…. bedniki prodani. Njihova etika in morala, ki jo majo sam v riti, če sploh…. neb se prodala tej golazni, raj sama skočim v jamo.

 • Veritas

  Logična analogija:Pravoslavno cerkev lahko žalite, vendar ne na fasadi dotične pravoslavne cerkve. To storite recimo na magistratu…

  • Duhec

   Pravoslavne nimajo jajc…. sej se vse zve.

  • 19Slovenec91

   https://www.youtube.com/watch?v=MglbY5MX_-A

   V tem primeru lahko pričakujemo kakšne demonstracije v stilu zgornjih ;)

   • Veritas

    Sramota… Tle se kurčijo, zakaj niso vzel orožja in šli branit tako opevano kosovo?????

    Cankar: Ujedinjenje po srbsko bo imelo katastrofalne posledice za Slovenstvo.

 • Duhec

  Moje fasade so neposvečene in se brez problema lohk pridejo izživljat….

 • zuje

  Popisane cerkve so pač tekovine revolucije. Le-ta pa je generator sovražnega govora.

 • Duhec

  Živimo v levi diktaturi…. v državi, ki jo obvladuje leva mafija.

  • drzavljanslo

   Saj vem kaj misliš. Ampak ravno to je neverjetno, da živimo zaenkrat še v demokraciji in ljudje lahko vsake 4 leta vržejo z oblasti kogarkoli. Pa jih 50% ne voli (ker so jih vzgojili v ovce). Ostali 2/3 od polovice pa so levičarske pijavke prisesane na naš denar.
   To pomeni, da bi brez težav odstranili levico pa se Slovenci v lastni državi resnično obnašajo kot hlapci. Samo to je problem dokler je demokracija. Tako ekstremno butastega in hlapčevskega obnašanja ne vidiš ne Hrvaške, Slovaškem, Češkem,…

   • Duhec

    Nimam pametne replike…. kokr, da gre za nek genski defekt, ki je posledica ne vem česa.

    • domovina mili dom

     balkansko genske deformacije.

   • janez.pokoncni

    Jap, naš problem je, da so pod krinko socialne države uspeli KUPITI preveč ljudi. 50% volilnih upravičencev se tudi drugod po svetu (ajde, nekje malo več, drugje malo manj) ne udeležuje volitev in ti se v bistvu ne zavedajo, da so ravno oni razlog za naše katastrofalno stanje.
    Kaviar socialistična mafija je že pred mnogimi leti spoznala, da so politične stranke povsem nepomembne za politiko in je ustanovila INTERESNA ZDRUŽENJA. Tako imaš danes DESUS, katerega člani so po političnem prepričanju upokojenci (?! in ;) ), imaš stranko visokega šolstva in dela državnih firm (SD), imaš stranko JS (SMC) in stranko najbolj norih FDVjevcev (ZL). Vsakih par let narediš majhno reorganizacijo pri vodilnih v stranki in si v bistvu lahko lastiš svojo državo. Pri nas jim ratuje že 25 let.

 • Duhec

  In pol papež začne o strpnosti, solidarnosti, razumevanju…. bedak.

 • Duhec

  Dokler se enga ne bo fentalo, si bojo vse dovolili….

 • Botoks

  Na koncu si ne bomo zapomnili besed naših sovražnikov,ampak molk naših prijateljev.Martin Luther King

  • Duhec

   Bravo….. jst bom še iz groba gobcala.

  • Nata

   + + + + + + + + + + + +

 • Duhec

  Leva mafija….. hahahaha. Udbovski nesposobneži, ki se majo za neki…. nikjer jih neb niti povohali.

 • Nata

  Hlapčič mora ” odslužiti ” svoje nezaslužene privilegije !
  Torej se ni nič za čuditi ravnanu ex- predsednika tov. Türka !
  Moja stara mama bi bila boljša svetovalka ……….

  • www

   .. ma ja tale pribac je HLAPEC

   • Nata

    Ja……..Velik Hlapec ……..pa ubogi majhen črviček! Morda ga bodo – ko ga ne bodo več potrebovali — pohodili.

 • piko8

  In ta bedak na FDV predava in vzgaja našo mladino, kdo so podpisani umotvori pod njegovim doktoratom?? SLOVENIJA KAM PLUJEMO,ALI JE ŠE UPANJE ZA TA PODALPSKI NAROD !!

  • Duhec

   Ne

  • totex39

   Ravno zaradi takih profesorjev veliko mladih razmišlja drugače in verjame levo usmerjenim politikom.

 • Duhec

  Stres ubija…. bolš, da neham o tej levi spaki.

 • Peter

  Janković dejanja še ni obsodil, rajtam.
  U najlepšem mest na svet se to mirno lahko dogaja, de.

  • Joža Gabroža

   v kolikor hočemo preživet v tej zafurani slo-predlagam da namesto pudlčkov na vrvicah sprehajamo odojke

  • Nata

   Pra rajtaš !
   Lahko se dogaja samo enim !!

  • nevtrino

   V najlepšem “selu” na svetu …

 • Duhec

  In še vedno sm prepričana, da Janši grozijo…. zato pa je tko.

  • Iza Demos

   Res je, tile naši osamosvojitelji držijo drug drugega v šahu…….zato pa je tko.

 • Joža Gabroža

  včeraj sem napisal da čakam odzive vlade vendar še nič komunisti odgovor hočem a migrantski shodi proti tej hordi posiljevalcev in delomrznežev ste se pa odzvali banda lopovska

 • Joža Gabroža

  moja babica je govorila da so turki po slo-oz sadili lipe med vojno in govorili da jih bodo še enkrat videli to se že malo uresničuje invazija črnuhov

 • Vera

  Kaj in kdo pa je en Pribac, da lahko daje tako umazane izjave ? Sramota za župana Jankovića in vse , ki skrunitve Stolnice še niso obsodili !

  • domovina mili dom

   Dokler ne bo slovenske zastave na gradu, je to za pričakovati.

   • Vera

    Tistih malo zavednih Slovencev v Ljubljani je pa tudi lahko sram, da sami ne izobesijo slovenske zastave ali pa to zahtevajo pismeno od Jankovića, ki mora Ljubljančane spoštovati in jim ugoditi , saj brez njihovega denarja ne bi mogel urejati našega glavnega mesta . Tudi predsednik države , parlamenta in vlade bi morali poseči vmes , da se to doseže .

    • domovina mili dom

     Oprosti, malo si naivna. Omenjaš ljudi, ki jim bi bilo treba odvzeti državljanstvo in jih poslati na ozemlje, ki ga obožujejo.

     • Vera

      Jaz omenjam ” čiste domačine ” , ki so rojeni v Ljubljani , ne državljanov !

     • domovina mili dom

      Saj to sem tudi mislil, na čiste domačine, ki kolaborirajo z balkani. Skratka tuto kompleto od vrha navzol.

     • Vera

      Jaz se spominjam Ljubljane iz let 1964-1968. Takrat sem tam zelo rada poslušala starejše dame , ki so govorile čisto ” Ljbljanščino ” . Študirali smo ob delu , toda svojega narečnega jezika tam nismo zatajili , čeprav so nas malo čudno gledali . :) Nazadnje sem pa bila v Ljubljani leta 2011 , ko sem še slišala naš ” slovenski jezik ” . Zdaj ga baje na našo žalost slišijo zelo poredko, saj Slovenci so raje tiho . Kaj tako bednega ne srečaš nikjer na svetu, da bi se domačini sramovali ” materinega jezika ” !

     • domovina mili dom

      Ko se sprehodim skozi Ljubljano se počutim zelo neprijetno. Ker v komunikaciji z njimi ali okolico ne slišiš drugega balkanski sleng. Če bi na ulici zapel pesem Slovenec sem, bi me verjetno kamenjali.

     • Vera

      Jaz sem bolj korajžne sorte že od malih , toda povem vam , da bi si to upala narediti na Tromostovju , zapeti na ves glas : ” Slovenec sem , Slovenec sem , tako je mati djala , ko me je pestovalaaaaaaaaaaaa ” ! Naj me kamenjajo, če me upajo ubogo starko šepajočo . Potem bi videli , če bi se varuhinja človekovih pravic kaj zavzela zame . Slovenci v Ljubljani : Ne dajte se več ponižati , ker tu smo mi gospodar !

     • domovina mili dom

      Vse spoštovanje gospa Vera do Vas. Hvala Vam.

     • Iza Demos

      Ste pa optimistka. Nobeden vas ne bi šmirglal. In ravno to je narobe, Slovenke in Slovenci postajamo (smo že) apatični, utrujeni od vseh teh politikov, preigravanja političnih strank, obljub in govoričenja samooklicanih junakov …………………..

     • Klempo Klen

      No no tako hudo pa kljub vsemu ni.. Saj slišiš harmoniko v centru, pridruži se njenemu glasu in na vsa pljuča zapoj… Bomo videli, če se bo kdo drznil spotakniti ob tebe.. Ponosnih in klenih se v zmedeni, razštelani in apatični lj pač bojijo, takih jim manjka in take krvavo potrebujejo… ;) Občestvo teh Slovencev si bo Lublano spet naredilo za svoje mesto in svojo prestolnico, očistili jo bomo odznotraj navzven in pripravilo zase, ki nam gre in pripada, naša je in naš lik in podobo bomo postavili v njeno sredo ter ga v njenih nederjih zaščitili za vekomaj. Izživeli bomo svoje slovenske sanje, ki nas ohranjajo in živijo kot ljudi dobre volje, kot ljudi, ki ohranjajo svoj uporen in pravičen, resnicoljuben in mil slovenski obraz. Vse zaničevalce, zatajevalce in velizdajalce bomo z ognjem očistili. “Kdor ima srce vedno toč solze za slovenske domovine raj…zanjo rad živi, zanjo hrepeni, njo le ljubi, ljubi vekomaj…

     • Vera

      ” Na mladih , svet stoji ” ! Zato to nalogo zaradi svoje starosti in bolezni prepuščam vam mladim . Kar korajžno , do osvoboditve, kajti leta 1991 smo se samo ” osamosvojili ” .

     • Klempo Klen

      No no tako hudo pa kljub vsemu ni.. Saj slišiš harmoniko v centru, pridruži se njenemu zvenu in na vsa pljuča zapoj… Bomo videli, če se bo kdo drznil spotakniti ob tebe.. Ponosnih in klenih se v zmedeni, razštelani in apatični lj pač bojijo, takih jim manjka in take krvavo potrebujejo… ;) Občestvo takih Slovencev si bo Lublano spet naredilo za svoje mesto in svojo prestolnico, takrat bo žarela v vsem svojem sijaju.

    • Ruggedplant

     Iskreno povedano – meni je moje škoda, ker vem da bo eno uro po izobešanju končala v bližnjem kontejnerju ali pa jo bo žepan podaril svojim zvestim volivcem, da jo javno zažgejo ob kakšnem jugoslovenskem prazniku. Varianta je edino, če bi naredili poizkus, izobesili zastavo na gradu in z novinarsko ekipo s kamerami posneli vso dogajanje, ki bi sledilo – seveda vključno z obveznim intervjuvanjem varnostnikov, ki bi si drznili zastavo sneti in seveda zahtevati naj pred kamere stopi tisti, ki jim je dal takšna navodila.
     @Nova24 Tv, ste za? Lahko prinesem svojo, cca 3m x 1,5m

     • Vera

      Mene ne bo škoda , ker za Slovenijo mi bije moje srce ! Žal sem povsem na drugem koncu naše prelepe Slovenije , zato sama ne morem priti tako daleč. ker avta nimam , avtobusi niso redni , železniška postaja ni v bližini, tako, da lahko samo doma prosim, da se moja iskrena želja uresniči , ter kdo mlad to naredi , če je dovolj pogumen . Naj se Jankoviću malo tresejo hlačnice ! Naj se zaveda , da je prišel iz Saraorcev ( Srbija ) , ter nima pravice nas Slovencev poniževati s tem , da na ljubljanskem gradu ne izobesi naše slovenske zastave .

 • Janez

  Pa. Saj te nepotrebne pokomunistične profesure.
  Se da tudi ukiniti. Mar ne.
  Javna dostopnost predavanj naj bo pogoj. Nepotrebnih predmetov je zlasti po družboslovih faksih – veliko. Tisti odelek sociologije na filo faksu mi je bil vedno. En tak vprašljivo potreben privesek. LR. JANEZ KOMENDA

  • Janez

   Ogledate si lahko tudi ocene, mnenja študentov o tem čudnem človeku s FF l.r. JANEZ KOMEND

 • Antonius

  @Duhec,
  kaj bi radi dosegli? Več, ko 1/4 vseh “prispevkov” je samo vašega brezveznega nakladanja in nepotrebnega spotikanja. Smetite po portalu, kot da je v ozadju vaših prizadevanj nek naklepni namen. A vas Murgeljčan plačuje? Nagajate in brez potrebe daljšate vrsto vaših povsem nesmiselnih vtikanj v komentarje drugih, da se tistim, ki preberejo naslovni prispevek, ne ljubi brskati in preskakovati med vašimi otrobi. Očitno zajebavate z namenom, da zainteresirani ne bi pod vašim nakladanjem poiskali in prebrali še kakšnega zelo utemeljenih razmislekov sodelujočih komentatorjev.

  Ko se vam utrga, človek najprej pomisli na Murgeljčana, na drisko, morda ošpice, če ni v ozadju kaj psihopatološkega?
  Seveda zraven sodi še nekaj vašim prizadevanjem podobnih posameznikov.
  Elektronski portal NOVA24TV uničujete in delate nezanimiv. *küčan ma vas rad in vam je zagotovo vsaj hvaležen !

  • domovina mili dom

   Potem si mnenja, kar dovoli oblast se lahko komentira?

   • Antonius

    Naj napiše komentar, da bo kaj prebrati.
    Oblast nikjer ne prepoveduje, da v Tivoliju ob drevesu ni dovoljeno opravljati malo potrebo, pa se navkljub temu dejstvu ozrem po najbližjem wc-ju.
    Ni vse v predpisih, je pa za širšo družbo fino, če imate občutek za mero in ste vzgojeni.

    • domovina mili dom

     Torej so vsi drugi? Dobro če tako misliš.

  • avtohtoni neandartalec

   Traja nekaj časa, preden se človeku uravnovesti tolerančna tehtnica in se navadi razmišljati s svojo glavo, ampak ne obupat, vsak dan bo bolje.

 • andreas82

  Pa kje mu je kultura, ne dvomim da sta z drugorazrednim na istem nivoju. Samo prvi je to uspešno prikrival, drugače pa isti nivo. Vprašajte koliko vernih ljudi voli Jankovića, Turka, ne moreš verjet kaj ti ljudje mislijo.

  • domovina mili dom

   Pri volitvah Jankoviča sodelujejo vsi, od slovenskih balko kolaborantov, in vseh ostalih veroizpovedi, ki nasprotujejo demokraciji.

  • janez zorman

   Nič ne mislijo temveč ščuvajo ljudi, da ne bi slučajno kdaj prišlo do resnične sprave. Ker potem apartički nimajo več terena za delovanje.

 • goldhorn

  Sramota je, da lahko tak tip predava na fakulteti.

  • drzavljanslo

   Saj to se kot fakulteta smatra samo v okviru naše deželice. Ti diplomiranci, če gredo v tujino, običajno začnejo kariero kot snažilci in snažilke. Pač premo sorazmerno z vrednostjo diplome.

 • janez zorman

  Tipček je neuravnotežen, točno toliko kot slovenski proračun.

  • Lord H.

   Pribac je psihopat, ki si tega sploh ne prizadeva več skrivati, ker mu ni treba; je pač na liniji z enako patološkim režimom.

 • garfi

  Tako levaki bogatijo našo družbo

 • Lord H.

  Kdor ne ve, kako izgleda sociopat v politiki, lahko za izobraževanje in ozaveščanje spremlja Pribca.

 • Anton

  predmet višine pokojnin ni diskusija Karla Erjavca, ni politična diskusija temveč je odvisna od natalitete, števila brezposelnih, višine plač in odtrgljajev. Stvar politike je zgfolj kako optimizirati usklajevanja glede na inflacijo, da se posledično vzdržujeo nek vzdržen življenski standard za upokojence in upokojenke. To pa je stvar koalicije(finančnega ministrstvaoz ministra) na kak način bodo usklajevali,pokojnine da bodo le-te ohranjale čimvečjo relano moč. Tudi če Desusa in erjavca nebi bilo sem prepričan ne samo 100% temveč “120”% da bi se pokojnine ohranile na tej ravni. Demogoški erjavec je v pričo žarometov izjavil če njega nebi bilo in njegove starnke, da tudi pokojnin nebi bilo, kar je navadna laž in žalitev njegovih volilcev.Sicer pa lahko vsak od nas na stričku Googlu od leta 1991 naprejdo danes ko je omenjena stranka zastopana v politiki, pogleda trend gibanja višin pokojnin od tedaj do danes in sam pri sebi presodi uspešnost stranke Desus in Karla Erjavca, ki počne vse ostalo, kar se tiče upokojencev in pokojnin. Ne pozabimo da je bil v vseh teh letih (25 ket) 2krat zunanji minister(BRatušek,Cmerar) in obrambni minister(vlada Janeza Janše). Torej bil je na resorjih ki se prav nič ne dotikajo teme pokojnin.Toliko o tem.

  • Janez

   Malo si kiksnil zavihek na portalu.
   Tu je govora o vprašljivem profesorju, očitnem pokomunistu, ne o Karlu E. In penzijah.JANEZ KOMENDA

 • andreas82

  Slučajno me je zaneslo na stran Mirovnega inštituta. Metelkovci zbrani na mestu. Vsak drugi pa na ić.

 • centurion

  Zabit, pokvarjen, levak,cinik, toplovodar.
  Kaj drugega ti OČITNO ne rabi, za biti doktor znanosti.
  In profesor na FDV.

  • ljubinica

   Mene zelo moti, ker tule nekateri nabijate kar v tri dni. Vsaj pogledali bi, kje v resnici predava Igor Pribac. To ni FDV, ampak je Filozofska fakulteta. Pribac je filozof.

   Sicer imajo študentje bolj slabo mnenje o njem.

   Npr. tole:
   “Je popolnoma neodgovoren in zagledan vase. Svojih napak ne prizna nikoli, tudi če npr. zamudi, pozabi na izpite ali pa ne vnese ocen in se tako ne moreš prijaviti na naslednji rok. Izpitov sploh ne prebere. Od vseh ostalih pa zahteva popolnost. Baje na nekam roku sploh ni vedel kakšna je izpitna literatura in je ljudi spraševal neko knjigo, ki je sploh ni navedel – toliko o njegovi resnosti. O vsakem si ustvari neko mnenje in potem ga na tak način tudi obravnava – če si mu všeč je prijazen, drugače je lahko zelo nesramen (preko mere dopustnega). Verjetno ga pozitivno ocenjujejo prav taki ljubljenčki, do katerih je korekten, do ostalih pa je lahko zelo nefer.

 • ostrovrhar

  Sem Slovenec, Evropejec, belec, kristjan, heteroseksualec, desničar in govorim slovenski jezik.

  V skladu z Ustavo RS zahtevam enakopravnost z manjšinami kot so: Neslovenci, Neevropejci, nebelci, LGBT-ejevci, levičarji in neslovensko govoreči.

  Preveč?

  • von Rhein

   Ni preveč,če med njimi opraviš selekcijo in izločiš tiste,ki ne nameravajo spoštovati kulture v domovini,vsiljujejo svoje običaje,ki niso regulirani v okviru predpisov,se izogibaju pregonu v drugih državah zaradi kriminala.
   Za levičarje in tuj jezik govoreče pa obstaja še nekaj drugih pogojev.
   Sedaj pa je verjetno že PREVEČ.

 • goldhorn

  Bi pa bilo zanimivo, če bi lahko poslušal kaj predava študentom….. in kaj zahteva od njih na izpitih.

  • berendy

   Mene pa njegovo predavanje ne zanima čisto nič. Že s tem, kar pove javno, pove vse o sebi.

 • mile

  Intelektualna sirota.

 • GeneralLeon

  Moralnost čefurjev, ki jih futramo davkoplačevalci je pa res na nuli!

 • Peter

  Tudi Franc Noval l.r. se še ni oglasil, da nam osvetli dogajanje s svojega profesionalnega okvira?
  Čudno, pa vedno zna razložiti vse, no.

 • Janez

  Poslanci opozicije naj zahtevajo sankcije za tega dr. Pribca ss FF.
  Smo opazili, da so nekateri profesorj s FDV in očitno tudi s FF vpleteni ali pa morda celo vzpodbujajo ekscesne pojave. MNZ in NPU naj raziščeta. OPAZKA O “neposvečenih zidovih” je “eksces” ? L.r. JANEZ KOMENDA

 • Meho

  A na fasado Igorja Pribaca lahko kaj nalimaš? Po mojem je on neposvečen sakralni objekt.

  • Ruggedplant

   Vprašanje – glede na funkcije ki jih ima in ohranja kljub (ali pa ravno zaradi njih?) svojim neposrečenim izjavam, bi rekel da je še kako posvečen s strani neformalne Partije.

   • berendy

    Zakaj pa neformalne partije ? Ona je še kako formalna, saj nas vsak dan seznanja s tem.

    • Ruggedplant

     No, pa reciva temu navzven neformalna – če bi bila javna, bi ji še tako zagovedan slovencelj na volitvah pljunil v obraz in ji odmeril primerno neudobne razmere v zaporniški celici.

  • Janez

   Hm. Dobro rečeno.
   A jaz bi malo drugače zasukal besede. Dr. Pribac se zdi “rdeče od neznanost-marxizma sakralno posvečena javna podoba, oseba in obraz” .
   O njegovi od muze “sophie” posvečenosti – pa naj sam kaj pove.
   Jaz te posvečenosti v njegovih javnih nastopih in objavljenih delih – nisem opazil.

   V obojem – v njegovih javnih nastopih in delih… osebno opažam predvsem vdano delo za nadrejene in njegovo preteklo delo in trud za predavateljsko mesto na področju ” ne-znanost marxizma” na FF.

   NEZNANSTVENOST DEL KARLA MARXA
   O tem, da so najboljši nemški ekonomisti podrobno analizirali vsebine poglavij Marxovega “KAPITAL” sem že pisal na tem portalu.
   Nemški natančni ekonomisti so našli celo vrsto – znanstvenih napak – v delih, poglavjih, kjer K.Marx govori o področjih – ponudbe in povpraševanja.
   Te napake – so tudi “pokopale” vse komunistične ekonomije.
   A to naših pokomunističnih profesorjev – očitno? Nič ne moti. Očitno , verjetno ?
   Domnnevam – ne preverijo nenatančno zajetih informacij in jih študentom – take. Domnevam. Nenatančne in neznanstvene kar posredujejo?
   Verjetno – brez opozoril na znanstveno nič-vrednost del K. Marxa.?

   Zainteresirani točne info o “neznanstvenosti del” K. Marxa – najdete v knjigi spominov dr. A. Bajta :
   Bermanov dosje.
   Avtor, priznani ekonomist dr. Bajt je bil do smrti prikrit antikomunist, antimarxist. Itd.

   Torej: dajmo urejeno, javno, državno uradno posodobiti vsebine predmetov na javno financiranih R. SLO šolskih in visokošolskih zavodih, ustanovah.
   Marxizem je neznanstven in zastarel. Ves. Sodobni civiliziran svet – to ve. L.r. zapis JANEZ KOMENDA

 • Meho

  Goebbels levega fašizma.

 • razerznak

  PA TA SE MORA HECAT, PA JEBOTE KAM GRE TA SVET, VERJETNO BI RES BLO NAJBOLŠE DA USA PA RUSIJA VSE ZNUKATA

 • if

  Pribac dokazuje sovražnost in nespoštovanje tuje lastnine!
  Dokazuje, da je propadla osebnost!
  Enaka je ustanova, ki tako osebo zaposljuje!

 • WatsonForus

  pač FDV-jevski kreten – takle mamo !

 • avtohtoni neandartalec

  Prva cerkvica je bila na trgu postavljena že v 12.stoletju, in sicer so tam ribiči in čolnarji postavili romansko baziliko,v čast svojemu zaščitniku sv.Nikolaju.
  V 14.stoletju, so iz nje naredili gotsko cerkev, potem pa naj bi jo požgali Turki. Turki, v Ljubljani, kdo bi si mislil, mogoče so katoliki zato tako občutljivi na muslimanske provokacije. Ker ni nujno, da so požar zanetili prav Turki, ni jasno, povsem mogoče je, da so se hoteli preprosto znebiti nerentabilnega objekta, ki ni bil postavljen ravno v duhu srednjega veka in so ga potem prenovili katoliki, dodali so zeleno kupolo in cel kup drugih prizidkov, dokler ni nastala moderna podoba, kakršna je stolnica do danes.
  Pojma nimam kaj je filozov mislil s tem, da je fasada neposvečena, mogoče so jo pa vandali s tem grafitom razdevičili, odslej je jasno, da je tudi fasada naša.

  • Janez

   O, glej ga . A si prišel nazaj ?

   A si že odkril, kdo je napisal slavno, v ljubljanskih ” rdečih šolskih revirjih ” nepredavano klaično delo…
   “Svet kot volja in predstava”
   od enega. Goethejevega prijatelja in sovražnika Hegla, sicer neoboževanega – priznanega nemškega.
   A zaupaj nam tudi vsebinske poudarke tega dela, ki je živo.
   Filozofa A.S.
   Avtohtoni “morda” neandertalec oz. SLOVENEC SEM JAZ.
   TI SE MI ZDIŠ BOLJ iz “Stalin” logov.
   Tvoja “predstava o fasadi cerkve” je zagotovo – napačna. Zakaj .
   Daj. Izvedi eno pozitivno presenečenje.
   Pa odgovori : kaj je glavno še veljavno sporočillo iz “Svet kot volja in predstava”? L.r. JANEZ KOMENDA

   • avtohtoni neandartalec

    Šopenhour, klasika, ki je navdihnil predvsem Wagnerja, s svojo mešanico zahodne in zahodnjaške duhovne misli. Zveni znano, prav ta bosanski lonec verske pluralnosti je navdihnil gospo Blawatzki, da je začela za Hitlerjevo ezoterično društvo pisati Tretjo zavezo BIbilije, ki bi naposled nadgradila in nadomestila krščanstvo, prilagojeno za Nov svetovni red. Najlepši primer Schopenhauerjeve filozofije je danes Juce, to je uradna in izvirna religija severne Koreje. Svet kot volja in predstava je dejansko temeljna misel teofizije, ki jo je po vojni, v Evropi razvil Alister Crowley, od katerega črpajo danes navdih recimo satanisti. Saj so čisto v redu fantje, sploh niso zlobni, sila je v dananšnjem svetu pač pomembna. Šnelkusrs iz praktičnega šopehaurizma; – https://youtu.be/C_IeZPchO5g

    Hej Janez, ne vem če si opazil oziroma če uporabljaš Google, pogllej tisto črno tablico levo od polja iskanja in klikni nanjo, danes namreč Google praznuje dan Clare Rockmore, odprla se ti bo stran, kjer lahko zaigraš na virtualnem tremelinu, prvih električnih orglah na svetu, katerega je izumil dejansko naš Nikola Tesla. Tramelina se glasbenik sploh ne dotika, z rokami boža zrak okoli elektrod, nabitih z elektrostatičnim poljem, sprememba toka zaradi upornosti glasbenikovih rok, dejansko proizvaja oscilacije na zvočnikih. A ni neverjetno,kakšen čudež je narava in kako subtilna je lahko glasba, dobesedno izhaja iz alternativnih dimenzij, umetnik sploh ne rabi inštrumenta, njegova misel je tista, ki ustvari harmonije iz nevidnh naravnih sil – https://www.google.si/webhp?hl=sl

    • Janez

     Aha. Vidim, da si nekaj bral.
     Ali pa surfal po geslih wikipedie.
     Glej, da te v pokomunističnih “stalin revirjih” ne obtožijo – groza – stalinistične ” herezije, krivoverstva”

     To se je zzgodilo tistim, ki so prebrali:

     Dialektični antibarbarus – od Miroslava Krleže.

     Če to prebereš tvegaš.
     Izključitev iz pokomunističnega raja.
     A kaj veš o tem? Sem sliišal, da so kp stalini tudi – spoved – poznali.
     A veš, kako s jekp stalin spovedi reklo.
     Če to veš. Kapo dol
     . L..
     JANEZ KOMENDA

 • IvoC

  Vse postane razumljivo, če na stvar pogledamo skozi prizmo anarhistov. Nizek IQ in lastnosti psihopata tako postanejo manj pomembne lastnosti. A v to smer gre vsa slo leva politika. Zakaj?! Tudi moja malenkost opaža, da je z EU vključno s podivjanim (zlasti s slovenskim) kapitalizmom marsikaj hudo narobe. A to ni (NE SME BITI) razlog, da vse podremo in se vrnemo 3000 let nazaj.
  LP IvoC

  • Ruggedplant

   Hheheh slovenskim kapitalizmom je rekel :)

  • avtohtoni neandartalec

   Slovenski kapital se pri sosedih prav lepo plemeniti, pomeni ni kriv kapital ampak dislokacija tega.

 • brbrbr

  Uničevanje katerega koli spomenika je fašistično ravnanje. Sploh ni pomembno ali je spomenik katoliški, islamski, partizanski… Gre za kulturni genocid, ki se lahko primerja s sežigom knjig.

  • avtohtoni neandartalec

   Haha… tvoj izrek velja edinov primeru, če javno okolje ponečedi država, tu pa je govora o ekstremističnih vandalih, verjetno so država še kdo drug kot njihovi meceni in zagovorniki.
   Fašistična država je kvfečjemu razlog, da prihaja do vse več ekscesov.

  • avtohtoni neandartalec

   Tudi škof Jeglič je sežigal knjige, in sicer je sredi Ljubljane javno požgal Cankarjevo Erotiko.

  • MissingLink

   Upam, da boš to stališče zagovarjal tudi ob poizkusih odstranitve Titovega spomenika v Velenju.

 • goldhorn

  Evo, Pribac bo lahko spet twital. Leva sekta je spet udarila:

  • goldhorn

   Potem ko so neznanci včeraj ljubljansko stolno cerkev oskrunili z grafitom: “Cerkev marš iz moje maternice,” so danes svojo pošiljko tovrstnega primitivizma prejeli Frančiškani, od katerih neznane dame zahtevajo, da naj gredo “ven iz njihovih vagin”.

   “Vzeti moč Cerkvi in jo dati ženskam” pa pravi svež grafit nasproti ljubljanske porodnišnice.

   Več na domovina.je

   • avtohtoni neandartalec

    Saj vam pravim, ateisti so največji verski fanatiki na planetu, to je pač njihov način molitve, molijo Bogu, da jim odnese breme, ki jim prprečuje, da bi mu prišle bližje.

 • Minovak

  Sedaj bi pa že lahko vedeli, da je primitivizem rdečkarjev brezmejen in so podlaga za delovanje ISISa, ki se je od njih naučil vse, kar je slabega. Ta zvodenela kreatura, ki še ni splezala iz dreves pa je nevredna besed, še manj fotke, veliko več od njega je vredno tisto, kar oslu izpod repa pade.

 • Iza Demos

  Gre za nedopustna dejanja uničevanja/poškodovanja lastnine. Izvršilna in pravosodna oblast bi morali to sankcionirati brez izjeme. Mi državljanke in državljani pa obsojati uničevanje tuje lastnine. Sorodnica, ki je prišla lansko leto po 5 letih na obisk v SLO je rekla, da jih je sedaj v Ljubljani veliko več kot včasih. In sprehodila sem se po centru in imela je prav. Nagravžno!

  Več kot polovica grafitov, ki sem jih videla po Ljubljani pa so, po moji oceni žaljiva/sovražni govor, enkrat za/proti verskim skupnostim, drugič za/proti sedanjim in bivšim politikom, proti neslovenskim narodom, za /proti političnim strankam…. Lepo bi bilo enkrat narediti temu konec.

  • avtohtoni neandartalec

   Pozabila si omeniti, v katerih rovtah živi tvoja sorodnica, po bukvah pač ne pišejo grafitov, razen oznak katero zdravo in kvalitetno deblo naj podrejo, zaradi žledoloma in preden bi ga snedel lubadar.

   • O kakšnem lubadarju ti tule ?

   • Iza Demos

    Halo? Morda sem bila narobe razumljena, moja sorodnica je le primerjala stanje grafitov v Ljubljani v razdobju 5 letih. In kaj ima to s tem kje živi?

 • Peter

  Men je pa všeć, de, de u našem najlepšem mest na svet, de, obstaja multi-kulti, de.
  Je izjavil žepan.

 • Peter

  Seveda se enemu osrednjih medisjkih trobil, ki se hrani iz naših žepov, o teh grafitih ne zdi vredno poročati.
  Sicer je pa bolje, da ne, no.
  Ker bi jih verjetno pohvalili.

  • avtohtoni neandartalec

   Nekako jim je uspelo še iz googla odstraniti grafite, tukaj je lep primer idološko obarvanih grafitov, na kapelici ob Barbarinem rovu: – http://i.vimeocdn.com/video/509196600_640.jpg

   • Janez

    No, ti…”vseved”.
    Kako se je reklo KP “spovedi” na ka tero je moral iti Tacen KP D. Pirjevec.

    Ker je prebral Dialektičnega antibarbarusa od M. Krleže .?

    H komu je moral iti na to KP “spoved” ? Pa kako se ji je reklo ? ……….. je bila. L.r.JANEZ KOMENDA

    P.S. a si kdaj že bil. Na taki “marxistični spovedi”
    V ex kp in verjetno so kazni še veliko hujše kot v RKC. kakšne pa so bile KP kazni?
    Pa. Kakšne so današnje pokomunistične kazni, za heretike ?

    • avtohtoni neandartalec

     Verjameš ali pa ne, jaz se nisem nikoli učil marksizma, niti nisem prebral njegov Kapital, sem pa zatopreposlušal na stotine ur predavanj, iz materiala, ki sem si ga sam poiskal nainternetu, zato lahko rečem, da do danes ne razumem teorijo, se pa laho mirno o njej pogovarjam tudi z največjim strokovnjakom, ker sem si zapomnil vse mogoče zorne kote in aplikacije teh idej, kar je verjetno itak edini način, da lahko razumeš ekonomijo.

     Mene marskizem pravzaprav ne zanima, je pa nujno poznati osnove, če hočeš vedeti zakaj je res nekaj, za kar misliš, da je res, in pa tudi, zakaj ni res nekaj, za kar si prepričan, da ne more biti res.

   • Slovenec 33

    S tem grafitom se pa kar strinjam.
    Kdo pa je omogočil nadaljevanje okupacije Slovenije po drugi svetovni vojni.
    Okupatorji so tuji vojaki, ki govorijo tuj jezik in hodijo po slovenski zemlji z orožjem, podpirajo jih pa domači izdajalci.

    Okupatorji in domači izdajalci so polnili ta rudniški jašek in ostalih 600 morišč s Slovenci in okupatorsko izdajalska oblast jih še vedno ščiti.

 • tramal

  In turk in pribac sta za v umobolnico.

 • učko

  Pribcu ne preveč zamerit. On je doktor marksistično komunističnih budalaštin !!! Od neo-komunističnega mafijskega režima dobiva mastne denarje in visok položaj v hierarhiji !!!

  • A to je opravičilo, da lahko govori in počne, kar hoče proti katoličanom in katoliški cerkvi v Sloveniji ?

 • Brutus

  Ni vredno, da bi komentiral izjavo tega vrhunskega ”nano”intelektualca….

  • kekec

   Njegova tintara je v nevarnosti, ima vse možnosti , da dobi porcijo.

 • Janez

  Jaz bom slo pokomunističnim “teoretikom” kaj verjel.
  Ko bodo dali na seznam obveznega branja za vse t.i. družboslovne študente”.
  Dotlej, njihovi “študiji” v mojih očeh – nimajo – nič ali pa – verjetno -zelo dezinformativno vrednost.
  … tudi in kot vsem obvezno branje “Dialektični antibarbarus ” od Miroslava Krleže.

  Delo je izšlo tik pred 2. vojno. Komunisti, ki so ga prebrali, so morrali iti obvezno – na KP spoved.

  Delo Dialektični antibarbarus – je dostopno na spletu

  Mnogopiscu na tem portalu.
  T.i. “Avtohtonemu Neandertalcu” … so – pošle besede ob “Dialektičnem antibarbarusu”

  Z njim je Krleža vso tedanjo YU opozoril na KP Stalinovo -politično, državno – barbarstvo – pač.

  Član KPJ, ki je to delo prebral je moral iti na obvezno,,
  KP SPOVED K SVOJEMU KP ŠEFU – TEJ “SPOVEDI” SE JE REKLO : ……….. . KDO VE? L.R.JANEZ KOMENDA

  • avtohtoni neandartalec

   Takole je zgledal dialektični antibarbarus med Krležo in Titom pa v resnici; – https://youtu.be/6Q6ZWz8A44E

   Verjamem, da so uporabljali stalinistične metode, če so šli pa na babe in se ga nažret kot svinje, to takrat izmučen in obupan narod ne bi dolgo gledal,sploh pa ne bi verjel nekemu Krleži, ki so ga rekrutirali za širjenje velikoustaške propagande, v okviru Hrvaške pomladi, ki jo je Tito seveda zatrl. Ampak šele potem, ko so Mešić in ostali biserji dokazali, da je kapitalizem še kako učinkovit.

   • avtohtoni neandartalec

    Sem našel še eno zanimivo informacijo o antibarbarusu,
    pojem je utemeljil švedski pisatelj in mistik August Strindberg, ko se mu je zmešalo, Svoji psihozi je rekel, da se je znašel v “infernu”,odrekel se je znanstvenemu ateizmu in se predal okultnemu misticizmu, zaradi česar so ga naposled hospitalizirali.
    Njegova specializacija je bila teofizem, ki sem ti ga že predstavil, vendar je razmišljal tudi o politiki, polizgodovini, alkemiji in se posvečal slikarstvu.
    Njegov politični dosežek je bil najprej načelna podpora feminističnim gibanjem, ki se je sprevrgla v popolno nasprotovanje in zaničevanje do žensk, saj je feministke opisoval kot ponorele, pokvarjene opice.
    NJegovo najbolj znano kvazi znanstveo delo je Antibarbarus, v katerem je predstavil svojo teorijo inferna, ki jo je pobral iz monizma, po kateri je ves svet sestavljen iz enega samega elementa,ampak so kemiki njegove ideja zavrgli, ker ni ničesar konkretiziral, kar bi bilo mogoče preveriti z eksperimenti.

    – Antibarbarus (nemški link) – https://sv.wikipedia.org/wiki/Antibarbarus

    – August_Strindberg – https://sl.wikipedia.org/wiki/August_Strindberg

    August Strindberg velja za utemeljitelja sodobne Švedske književnosti.

 • Anton

  Intelektualec(z veliko začetnico) se brani z argumenti, intelektualec(z malo začetnico) pa se brani z žalimi besedami in psovkami, v čem se potemtakem prepozna spoštovani Igorček pa presodite sami!:)

 • zaton

  Še ena provokacija z strani skrajnih levičarjev in hujskačev.

 • Vrhovni sodnik

  A ma ta tud potrdil, kot Hanžek.

 • mile

  Po mojem ,niso inženiri ali profesorji, pač so bližje zdravnikom ,saj so hoteli pregledovati ženske.

 • Janez

  Pa. Jaz jih bom kar začel obiskovati.
  Na govorilnih urah. Eno nedolžno vprašanje – najprej.

  Nato pa. WAli ste vi prebrali Dialektičnega antibarbarusa od M. Krleže?

  Niste. Aha. Minus. Koliko ljudi je pomoril Stalin?
  Zakaj se ne preusmerite v domoljubje? Kdo je vaš malik? Se zdite koristni? Vaša korist ? L.r.JANEZ KOMENDA

 • Janez

  Vprašanje za žalilce slo RK CERKVE.

  Kdo ima izključne zasluge, de se v vaseh pod sv. Višarjami leta 2016 -še govori slovensko? L.r. JANEZ KOMENDA

  P.S. VEM, DA POKOMUNISTI TEGA, VEČINA, .. NE VESTE – KER VI NIKAKRŠNIH TAKIH ZASLUG – NIMATE.

  :IMA JIH – IZKLJUČNO SLO RK CERKEV IN NJENI VERI IN NAM SLOVENCEM … PREDANI – DUHOVNI.
  Hvala RK Cerkvi in še posebno iskreno in zelo spoštovanemu starejšemu slovenskemu duhovniku s sv.. Višarij.
  Bog Vas vse – blagoslovi ! In hvala Vam – vsem

 • mojadezela

  Take bedake, kot je tale Pribac bi bilo treba nagnat v rudnik delat……

 • Kapodistrias

  Še en dokaz, da je rdeči fašizem čedalje hujša grožnja slovenskemu narodu.

 • Janez

  Ali kdo kaj ve ?
  Ali ta g. Ali tov. DR. Pribac pri predavanjih kaj omeni VKPb Stalina ?
  Pa epohalno delo DIALEKTIČNI ANTIBARBARUS Miroslava Krleže, iz leta 1939.
  Ali so njegova predavanja kje javno objavljena ? Univerza je slo javna šola.
  Veliko profesorjev ima svoja predavanja javno objavljena. Zlasti tisti, ki imajo kvaltetna. L.r. JANEZ KOMENDA

 • dragon fly

  priporočam ;) – Napredni vodič do politične korektnosti – https://www.youtube.com/watch?v=hiU20QjKPCo

 • Slovenec 33

  Kaj ste pa pričakovali od okupatorjev in izdajalcev slovenskega naroda.