Sramota za javno RTV in novinarski poklic! Novinar RTV Slovenije Matej Šurc, sicer javni uslužbenec, zmerja svoje poslušalce in volivce desnice z zlom in klerofašisti ter jih v pismih pozdravlja s “Smrt fašizmu, svoboda narodu!”

Matej Šurc (Foto: STA)

Ko je v tedenski oddaji zunanjepolitičnega uredništva Radia Slovenija Labirinti sveta novinar Matej Šurc na koncu govoril o vzponu populizma v Evropi (Poljska, Italija, Madžarska), si je privoščil hudo manipulacijo, ki je prizadela slovenske volivce desnice.

Dejal je, da če ne bodo levičarji sestavili vlade, bo Slovenija dobila nagnusno koalicijo sovraštva in zatohlega klerofašizma. Volivci desnice so torej za javni radio, ki ga plačujemo vsi, tudi desničarji, klerofašisti.

Na to je v pismu opozorila Solkanka Iva Pavlin Žurman, češ da gre za sovražno propagando. “Kot zaprisežena demokratka, borka za človekove pravice, ki nisem članica nobene stranke, niti nisem predstavnica nobene verske skupnosti, sem pa aktivna državljanka, ki mi ni vseeno, v kakšni državi bodo živeli moji otroci in vnuki, protestiram proti stigmatizaciji drugačnega mnenja. (…) Komentator na spletu je opozoril na vašo oddajo Labirinti sveta z dne 10. 8. 2018 in, saj ni res, pa je, novinar me je v svojem komentarju (posredno – posploševanje) označil za nevarno KLEROFAŠISTKO – to smo tisti, ki smo volili stranko SDS ?!!« je zapisala v protestu, ki ga je naslovila na generalnega direktorja RTV Slovenije Igorja Kadunca in na varuhinjo pravic poslušalcev in gledalcev Ilinko Todorovski. Dodala je, da so bili njeni starši (Primorci) borci proti fašizmu in nacizmu, mama je bila zaročena s Pinom Tomažičem (žrtev 2. tržaškega procesa), bila je nosilka partizanske spomenice!

Ni trajalo dolgo, da se ji je oglasil Matej Šurc, češ da je počaščen, da se je v njegovi oddaji prepoznala (kot klerofašistka), glede staršev partizanov pa, da je očitno jabolko padlo daleč od drevesa. Ker gre za izredno nesramen in ponižujoč odgovor javnega uslužbenca do običajne državljanke, ki je prisiljena plačevati RTV-prispevek, Šurčev odgovor objavljamo v celoti:

“Počaščen sem,  da ste se prepoznali v moji oddaji med omembo nevarnosti klerofašizma. To pomeni, da sem na pravi poti. Vaše pismo me utrjuje v prepričanju, da se je še naprej treba boriti proti zlu. Izražam spoštovanje do vaših staršev, partizanskih borcev. Na srečo se redko zgodi, da jabolko pade daleč od drevesa.

Smrt fašizmu, svoboda narodu!

Matej Šurc” 

Bodo nadrejeni ukrepali zoper tovrstno totalitarno obnašanje?
Tak odgovor bi si lahko privoščil novinar zasebnega medija, nikakor pa ne novinar javnega medija, ki mora zagotavljati enakomerno zastopanost vseh ideoloških stališč v Sloveniji, ne glede na to, ali se z njimi strinja ali ne. Si predstavljate, da bi kakšen novinar nacionalnega radia v pismu Tita Turnška pozdravil s “Tako mi Bog pomagaj” in dodal kakšen citat iz pesmi Moja domovina Alojzija Mava? Tako pa je pozdrav “Smrt fašizmu, svoboda narodu”, pod katerim je po vojni umiralo na deset tisoče civilistov (izključno zato, ker niso bili povšeči komunistični oblasti), očitno za Kadunca in Todorovskijevo povsem sprejemljiv in zaželen pozdrav poslušalcem in gledalcev po elektronski pošti iz javnega zavoda.

Iva Pavlin Žurman je napisala še eno pismo, češ da je zgrožena, ker jo je Matej Šurc, “izšolan novinar, zaposlen v javnem zavodu, ki ga moram tudi sama financirati”, označil za zlo. “Verjamem, da njegovo nevarno pisanje ne bo ostalo neopaženo pri njegovih nadrejenih, pa tudi ostalih, ki predstavljate pomembne državne institucije, opravljate odgovorne javne funkcije, in pri ostalih naslovnikih (publicistih in novinarjih, pravnikih …), ki imate večjo MOČ kot jo imam sama in moji prijatelji, s katerimi sem sodelovala (sodelujem) v več javnih akcijah, in ki, kot kaže, nismo prava civilna družba, vredna novinarske pozornosti,” je še zapisala.

Zanimivo je, da se ji je oglasil urednik portala Portal Plus in ji zapisal, naj mu ne pošilja več svojih pisem. “Za to prijazno gesto se vam v naprej zahvaljujem. Želim vam čim več miru in zdravja v življenju,” je dodal Steinbuch, kot politični analitik sicer reden gost na RTV Slovenija.

Kdor bi želel protestirati proti takemu zaničujočemu odnosu do dela volivcev, je tukaj nekaj elektronskih naslovov (objavljamo jih zato, ker gre za javni zavod, uslužbenci pa so javni uslužbenci, do katerih ima vsak poslušalec in gledalec pravico proti in izraziti svoje mnenje):

Varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev Ilinka Todorovski: [email protected];

Generalni direktor javnega zavoda RTV Slovenija Igor Kadunc: [email protected];

Urednik urednik Prvega programa Radia Slovenija Andrej Stopar: [email protected];

Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer[email protected];

Novinar Matej Šurc: [email protected].

Oddajo lahko poslušate TUKAJ (od 11. minute dalje).

Kdo je Matej Šurc in kakšno raven komunikacije uporablja kot javni uslužbenec do drugače mislečih, si lahko preberete TUKAJ.

Demokracija

 • VERRZIFIKATOR

  Kaj resnica je novice čista?
  On počuti da se brezizhodno,
  narod pa zadihal bo svobodno,
  ko zadane smrt tega fašista.

  • karpelec

   Bog reši nas takih fašistov.

   • VERRZIFIKATOR

    Bog reši nas takih fašistov,
    a treba mu bo pomagáti,
    rešitve na zemlji iskati,
    čeprav s pomočjo te..ristov.

 • malibali

  Ma lahko me pozdravi z: Peace in heaven,No problem.Njegovo mišljenje je za svet,prelet.

 • milanček

  ja dejansko bo potrebno povozit take novinarje, ne veliko eden ali dva in bodo začeli hitro misliti s svojo betico1 no ja , nekateri ne bodo mogli!

 • mginko

  ORGANIZIRATI NEPLAČEVANJE NAROČNINE RTV. Ta golazen rabi glavno samo denar in nEkaj mandeljcev, da provocira poštene drugorazredne državljane. Ta mafija se itak napaja za svoje delo od davkoplačevaskega denarja in mafijskih poslov bannk in državnih podjetij v globoki ukradeni državi.

 • Vojteh Dovč

  smrt fašizmu svoboda narodu
  kaj je že tukaj narobe?

  • malibali

   Nič narobe.Ni Fašistov in Naroda tudi ne.Samo še Zombiji.

  • Grega

   Kaksen fasizem neki? To so bile pravljice za lahko noc, beri malo novejso zgodovino in lep dan.

  • O’Brien

   Fašisti so leta 1943 oborožili partizane.

 • učko

  Šurc je kot novinar “za en kurc” !!!! Skratka, ZANIČ !!!!

  • malibali

   Bol je teška,bol je draga.Še ne veš.

 • joza joza13

  Kaj pa če bi bil GLAVNI RAZLOG neplačevanja RTV štibre prav ta šurc?
  Zakaj bi moral še naprej plačevati nekoga, ki me javno ima za “ZLO”?
  Kako bi to pravniki pravno utemeljili, da bi vzdržalo presojo na sodišču?

  • malibali

   Na radijo se naroči.Tv imaš na spletu.So najmanjša položnica od 50.To imajo v dar za oddajnik.

   • malibali

    Saj vem, da tako ne bomo nikamor prišli.Če jih hočemo ukiniti,jih bomo ukinili.Če ne, bo pod Peco spalo.

 • učko

  Vsi parazitski levuharji zmerjajo tiste, katere izkoriščajo in jim delajo zlo, s fašisti, ker mislijo, da tako zvalijo odgovornost s sebe. Levuharji itak zmerjajo s fašisti vse, ki se z njimi ne strinjajo in se jim v končni posledici ne uklanjajo. Levuharji so torej paraziti, njihove žrtve pa “fašisti” !

 • Olga2345

  Hanzi je murglsko trobilo, katerega obvezno plačevanje, je treba ukiniti, saj ne izpolnjuje zakonskih norm, ki jim je zavezana javna hiša RTV! Namesto korektnega in uravnoteženega informiranja, smo deležni prikrivanja, lažnih novic, žalitev in izključevanja! Tudi v času predvolilnih “soočenj”! Sramota!

 • učko

  Rdečkarska fašistokracija na RTVS je čedalje bolj predrzna in agresivna. S tem hočejo svoj drek naprtiti svojim nasprotnikom oziroma sovražnikom !

 • učko

  Jah, glejte, treba se je borit proti tej komunistično-zločinski golazni, ne pa sam jamrat. Povsod po Evropi so se losal te gamadi, sam pr’ nas je opozicija tolk nesposobna, da sam še jamra !!!!

  • Olga2345

   Vprašajte Ljudmilo Murglsko, kaj je iskala v Murglah. Murglah.V tudi brate Podobnik, s kom so gradili most, da so izpadli iz parlamenta. SDS je visoko nalogo opravila več kot odlično!

 • učko

  Je pa res, da nasprotniki rdečkarske fašistokracije niste skoraj nič druzga kot farški hlapci. Mamo 3 kao velike politične stranke na desni, pa so vse tri farške, SĐS, NSi in SLS. To je vse voda na mlin rdečkarski fašistokraciji.

  • tohuvabohu

   Kaj je to “farške”, imbecil?

 • Olga2345

  Šurc!! Klerofeašizma ni! Je le levi fašizem, ki ga predstavljate potomci norcev, da bi zavarovali svoje prednike pred kaznijo zaradi genocida in vlekli družinske privilegije, pridobljene na laži, kraji in zločinu!

  • žogica

   Si ti potomec desnih klerofašistov, največjih norcev v zgodovini Slovenije?

   • Olga2345

    Edini norci in to uradno, povedano na Hanzi, so Turnskovi, torej vaši! Pojdite na psihiatrijo, tam je plac za vas!

    • janez cepec

     Olga, pejd šporget spucat, pa descu gate oprat, pust politko, ni zate

     • Olga2345

      Fato si pejte iskat Turčijo! Tu je Slovenija!

    • žogica

     Ti gledaš HanziTV, daj noo, zate je NovaTV, ki plasira laž na laž, na laž, na laž………, to je tvoja hrana, da sploh preživiš.

 • Cicada 3301

  Mi lahko kdo od vas zafukanih domobrančkov razloži, kaj je zarobe s pozdravom

  “Smrt fašizmu, svoboda narodu!”

  Kaj od tega vas moti? Hvala!

  • janez cepec

   zafukani domobrančki, kot jih imenuješ, so se pozdravlal z hajl Hitler, al pa z pozdravom za 5 Kristusovih ran, nej crkne partizan

   • Duhec

    Ali je to dons pomembno?!

    • janez cepec

     ma nism jest tist, ki stalno nazaj u preteklost gleda, pa hoče zgodovino spreminjat.

     • Duhec

      Res je, sori. Kr sami seb zabijajo žeblje. Ma to je vse načrtno. SDS je glavni krivec za vladavino levih lopovov.

     • janez cepec

      ti si pa res odprte glave.

     • macon

      Ja, bebec, za vsakim vogalom partizanska proslava in rdeča zvezda, mi pa potem nazaj gledamo.

  • Duhec

   Komu sploh mar za to sranje?! Nasiti jih ne…

  • Domoljub

   KOMUNISTI IN FAŠISTI VSI STE ISTI.

   • janez cepec

    pozabu si na janšiste

  • Clemen J.

   Domobranci so bili leta 45?!? Če bi te v šoli naučili seštevati bi vedel da noben več ni med živimi! Samo komunisti ki ste pa pobili okoli 100 miljonov pa so še, in take ti zagovarjaš. Smrt Komunizmu, svoboda narodu! Upam da te ne moti komunajzer

   • Cicada 3301

    @ClemenJ:disqus kakšenga “leta 45”?! Kdo govori o letu 45?!??!?!!? GOVNO ZAFUKANO?!

    RAZLOŽI MI, KAJ JE NAROBE Z ŽELJO, DA FAŠIZEM UMRE IN, DA JE NAROD SVOBODEN!


    Kaj od tega te moti, pizda prevarantska usrana zafukana izdajalska domobranska?

    • Clemen J.

     Točno to kar dokazuješ! Očitno bi bilo take zbrisat kot si ti! komunajzer

 • janez cepec

  kva je desnakarji, a če vaš domobranski novinar, urednik Pričevalcev u intervjuju z kvazi zgodovinarjem (doktor teologije), potvarja zgodovino in laže o NOB, a to j’ pa uredu?

 • Duhec

  Ali ste vi kaj boljši?! Seveda da ne…

  • macon

   Najprej ne krademo in večina tudi noče krasti. Levi pa se “znajdejo”.

 • totex39

  Pri nas se bo vse težko izvedlo, kajti vladajo nam skrajni levičarski socialisti in se tudi iz njihove strani podpira socialistična zavožena medijska hiša RTV, zato si pa vse upajo.

 • Antonius

  Šurca je že videti težko, kaj šele, da bi arogantno novinarsko bitango poslušal.
  Varne se počutijo, ker so pod vodstvom veleizdajalskega dirigenta in njegovim zborom 571 iz fdv na oblast spedenali mizarskega Šarca.
  Zdaj se do konca mandata Šarčevega *miza/e/rijanstva ne rabijo bati Janševe obljube, da bo upokojence oprostil plačevanja položnic RTVS.

  • janez cepec

   tko kot so se verjetn tvoji predniki počutil varne pod Dolfetom, dokler mu je vojska “laufala”, poj so pa tko hotl k Tomijem prešaltat, pa so jih pogruntal, pa nazaj u Jugo lifral. že takrat ste bli luzerji, kva šele dons

  • VERRZIFIKATOR

   ANTONIUS ++++++++++++++++++++

 • Miha

  Ko jim zmanjka argumetnov, sledijo žaljivke, psovanje, grožnje,… tipično za ljubitelje avtokracije. Ukinili bodo še svobodo govora, pa smo tam.

  • žogica

   To je pa tako, kot na Novi, a ne?

 • Antonius

  Vsem, ki zmorete zadržek! Ne nasedajte provokacijam raznih *cepcev, duhcev, cicadarjev in ostalih provokatorskih barab.
  Iz prve roke vem, da ljudje vaše resne komentarje berejo. Kdo bo vaš trud iskal v šavju brezplodne čvekarije s provokatorji.

  • malibali

   OBREZ IN JEBANJE JE OBAVEZNO.kapiš.

  • janez cepec

   sevede jih berejo, mogoče jih bo pa kešna stvar prepričala in ne bojo slepo verjel lažnemu preroku, “absolutnemu” zmagovalcu. sicer pa komentarje tud ti bereš, ma kaj bereš, kr požiraš jih

  • Lustrator

   Jaz ne zmorem, priznam. Ob vsem sistemsko zapovedanem enoumju, ki ga imajo na praktično vseh področjih družbe, moram reči, da mi sem pa tja dobro dene serija “knockoutov”, ko komiju z nekaj argumenti sesuješ praktično celotno mitologijo, ki so mu jo starši, dedki, tovarišice, prijatelji, službeni kolegi, nadrejeni, mediji in nastavljeni politkomisarji vbijali v glavo vse življenje. Je to sadomazohizem? Mogoče. A tega ne počnem zgolj za lastne užitke, ampak v prepričanju, da bo vsaj 1% vseh tukajšnjih tumpkov morda zaradi tega nekega dne prej spregledal RESNICO. Če bi to počeli vsi, bi že zdavnaj živeli v demokraciji. No, razen če s tistim 1% precenjujem intelektualni domet rdečih spranoglavcev. V tem primeru pa nam tako ali tako ni pomoči.

  • VERRZIFIKATOR

   PRISLUHNITE ANTONIUSU IN SE VSAKIČ SPOMNITE NJEGOVIH BESED!

 • malibali

  Kaj se kurbe in pedri okoli Djamije zbirajo,Ne ,to je Rtv,Šolo je tvoje in moje otroke,da so to, kar so danes.IN.Ni in Ali je.

 • malibali

  Če kateri misli da bo spizdo je Nor.

 • malibali

  Tito je imel 6 centimetrov,pa je celi Svet pozdravljal.

 • luckyss

  To s klerofašisti ni bistveno zgrešil, čeprav bi bilo bolj pravilno kleronacisti…
  Tiste partizanske parole pa so preživete in povedo le, da je tip bebec..

 • Jan Kovalski

  Izgleda, da so te Labirinte na RTV blokirali, vsaj meni ne deluje:

  https://4d.rtvslo.si/arhiv/labirinti-sveta/174555953

 • sloustava

  Mene pa ni prizadelo, niti najmanj. Norosti in lazi, fake news in Veliki poki pac prihajajo iz ust cloveka s sila omejenim znanjem, poznavanjem, intelektom in brez kulture, obnasanja. Predvsem pa iz ust hlapca!

  • malibali

   Sluga je bil in bo ostal.

   • jajo absolutni luzer

    za razliko od poštenih orbanovskih pisunov na tem portalu, ki vedno govorijo resnico, orbanovsko in noriško resnico seveda, ki se sicer imenuje fake news

 • totex39

  Šurc je pozabil dodati še smrt komunizmu, svoboda narodu, kar bi sedaj dejansko potrebovali.

  • luckyss

   Bolj pravilno bi bilo …smrt korupciji, denar ljudstvu, ampak ste ovce prebutaste in vas še vedno nategujejo z drugo sv. vojno..
   Po potrebi bi šli pastirji daleč nazaj v zgodovino, da bi ovce ohranili sprte…
   Morda celo do homo sapiens sapiens in neandertalcev….Ugibajte kateri bi bili tukajšnje ovce ;))

   • tohuvabohu

    Ti si omenil vojno, ovca garjava. Komunizem smo imeli do leta 1990, ostanke pa imamo še danes. Ti si živ primer, govedo.

    • Lustrator

     Ostanke? Meni se zdi danes v Sloveniji neprimerno bolj živ kot je bil denimo v 80ih, tebi ne?

     • tohuvabohu

      Po svoje imaš prav. Takrat so se ljudje večinoma sramovali svojega članstva v partiji. Okoli 1985 je menda bila Sava rdeča od odvrženih partijskih izkaznic …

     • Hun

      sramval? pizdojner…metal so jih k so vedel da bojo mogl dlako zamenat…
      moj tastar so rintal ceprav mel sredno solo, snubl so fotra ze u vojsk, pa oba kasnej u firmi…Obraz je obraz, guzica je nije obraz…upam da razumes..ker vsi cefoti niso komunisti in cinkatorji so bli pa vsi komunisti…cinkator in specar je zame najbl niskotn in smrduharsk karaktr kar loh obstaja na zemlji…nekter partijci po firmah so bli se ponosni za svoj ovajanje in zglavo pokonc hodil okrog…

    • Hun

     kva se oglasas ovca ces magare…aja svoboda riganja

     • tohuvabohu

      Iz katere štale se pa ti oglašaš?

   • Hun

    jst bi dodal se… zapunje politike v ljudstvo, ker obratno ze doug ni kar se jasno kaze na voliščih

   • Hun

    pr neandrtalcih se bi kregal, kva je bl normaln aj zensko z desno roko po buc prtegnu pa u brlog za lase odvleku..al je bil nenormaln levak pa nategval bizona

 • tohuvabohu

  A je to tisti časnikarski blefer, ki je poročal iz Amerike, pa se ni ganil iz bajte?

  • jajo absolutni luzer

   ne, to je avtor v tujini nagrajene trilogije V imenu države, v kateri so dokumenti o gotovinskih izplačilih za orožje, ki je bilo prodano mimo predsedstva v imenu obrambnega ministra

   • macon

    V prvem delu ni nič obremenilnega za Janšo, razen namigovanj in niti besede o kučanu in udbovskem podzemlju, ki so se tudi šli trgovino z orožjem. Poleg tega je suhoparno in slabo napisano, Slivnik je v Kučanovem klanu literarno veliko boljši.

    • jajo absolutni luzer

     Slivnik -Sufon je najnižja točka slovenskega novinarstva. udbonarkomafijec _udbaški nick Potnik, član Karnerjeve narkomafijske sprege, ki jo preganja ameriška družba za boj proti drogam in zato na tiralici. kot bi bil Danilo, če bi bil še živ, obsojen, da ga lahko aretirajo kjerkoli, razen doma, kjer dajejo takšnim kriminalcem zatočišče

   • zokispoki

    Ti si luzer, in hlapec !

  • zokispoki

   Ta pravi scurek, tale 571 talibanska podgana!
   Glede na to, da nas nasi vrli, disfunkcionalni, politicno pristranski organi, ne zascitijo, so za take tovarise najbolj primerne, zdrave, kmecke batine. Ko bi mu nekdo lepo spoliral ugriz, ne bi nikoli
   vec zalil in smetil ! Smrt komunistom, svoboda narodu !

 • Anton

  Presstitut Kurc zopot v akciji

  sarkazem press

 • Iva

  V oddaji javne TV (kot kaže so jo na spletu zablokirali) je drugače misleče (volivce t. i. desnice), tudi mene, označil s klerofašisti (sic!). Bodo vodilni na RTVSLO zadevo (hujskanje) kar pometli pod preprogo?

  Vrhunec njegove sovražnosti pa je njegov pozdrav “smrt fašizmu”, torej mi grozi s smrtjo??!

  • luckyss

   Odvisno od tega, če si fašist….drugače lahko sprejmeš kot dobronamerno humano gesto, kot dober dan..

   • macon

    Po slovensko razglaša svojo samomorilskost. Tudi ti nisi nič boljši.

   • Lustrator

    PA ti je jasno, da so s “fašisti” komunisti vse od leta 41 pa do danes naslavljali VSE nekomuniste tega planeta, včasih celo vključno s komunisti, ki niso pripadali v tistem trenutku najaktualnejši notranjepartijski liniji? S tem “opravičilom” je bilo po svetu pomorjenih preko 100 milijonov ljudi, ki niso imeli prav nikakršnih zvez s fašisti, dandanes pa se na ta način verbalno obračunava z vsemi nečastilci komunističnega kulta smrti.

    Ironija pa je v tem, da so se tako pozdravljali partizani, ki so tekom vse vojne s fašisti sodelovali, ovajali zavedne Slovence za delovna taborišča in jih ob kapitulaciji pospremili iz Slovenije in v skupnih vojaških akcijah še nekaj mesecev pobijali slovenske obrambne sile. Da pa je ironija še večja, sploh ne gre za partizanski pozdrav, ampak so ga komunisti ukradli Tigru – ja temu istemu tigru, ki so ga V SODELOVANJU S FAŠISTI dokončno uničili!

    Obstajana svetu še kaj bolj sprevrženega od tega?

  • jajo absolutni luzer

   če si fašistka, gotovo. lepo, da vsaj nekdo prizna udeležbo in sodelovanje v Koaliciji sovraštva, da ne bodo po zobeh vlačili samo žirovskih naciskinov. zakaj se je pa Marjanca zaklenila pred novinarji iz amerike, ki so jo hoteli povprašati po uredniški politiki, povezavah z Orbanom in nagnjenosti članov SDS z Lucijo Ušaj na čelu k fašizmu in nacizmu?

   • rubec

    Daj se spelji od tukaj majmun majmunski še nisi opazil da se ti smejejo?

    • jajo absolutni luzer

     tudi tole je zelo argumentirano, sploh ne spominja na janšistično izganjanje vseh drugače mislečih, mislim, da si natresel veliko dejstev in z njimi podprl svoje trditve, bravo, še kakšen letnik FDV, smer obramboslovje, pa boš lepo napredoval znotraj SDS : takšnih dejstev in argumentov še Pojbič, voznik viličarja, ne premore

   • macon

    Fašisti ste vi levi, ker ste:

    -podvrženi režimu kraje in laganja, ki nam vlada pod levimi vladami,
    -totalitarno pohabljeni v tem, da zakoni za vaše velmože sploh ne veljajo. O demokraciji se vam ne sanja, za vas je normalno, da naj levi lopov dela kar hoče. Hkrati, ko podtikate zle namene in misli desnim, ste neobčutljivi glede izvršenih kriminalnih dejanj levih.
    -verniki v socializem, ki odklanjate vsako razumsko razpravo (in vas ne zanimajo številke, klavska in represivna zgodovina, ekonomski propad socializma vselej in povsod)
    -hkrati ko se delate humaniste in lijete krokodilje solze zgražanja pri vsaki izjavi desnih, ki vas zmoti, redno uporabljate fašistoidne grožnje s smrtjo in nasiljem (in izjave desnih, ki vas iritirajo, so daleč od vašega skrajnega primitivnega nivoja)
    -za vas so vse pozornosti in podpore vredni migranti iz alahovskih lukenj, hkrati so sosedi Madžari fašisti, Hrvati ustaši in pol sonarodnjakov za nafilat jame.

    Po mojem je biti slovenski levičar duševna motnja in diagnoza. Razumem, da si ljudje želijo manj revščine, pomoči potrebnim, človeka vrednega življenja vsem, vi pa ste spački in bolniki, moralni sprevrženci, sodrga in demoni.

    • rubec

     macon +10

    • jajo absolutni luzer

     izraz levi fašisti so uporabljali boljševiki za revizioniste, torej socialdemokrate. ker je Jajo shizoidna lepljenka bivšega partijskega trdorokca in zdaj vodilni pri fašizaciji slovenije, ker je orbanovski oproda in vodilni pri fašizaciji slovenije, se mu včasih malo poblede. vidi slone, vidi leve fašiste, je pa kot fakin, pardon, fakir, ki z množično hipnozo pokaže, kako pomočnik spleza po vrvi. hipnotizirani imajo večno prostor v noriškem kraljestvu, kraljestvu janšističnih laži in iluzij
     levi fašisti je izraz, ki ga uporabljajo janšistične ovce po tistem, ko se je Vodji zarekel na protestih, kjer je bil odsoten, ker je bila zraven petkrat večja množica in si ni upal pojaviti.niti do sebi dragega bunkerja v Cankarju, kjer je prevedril vojno za slovenijo, si ni upal

     • tohuvabohu

      Tebi se je očitno zameril ves svet, iztirjenec levofašistični.

 • RATATA

  V Mojem imenu jebem matr njegovi trilogiji v imenu države in zapovrh še piscem ter raznoraznim varuhinjam!

 • jajo absolutni luzer

  za koga, razen za Brščiča in Lucijo Ušaj, ki javno simpatizirata z naciji in fašiji, naj bi bil pozdrav o svobodi naroda in smrti fašizma sporen : saj o podobnem, smrt kučanizmu in socializmu in podobne bedarije pišejo orbanovski podplačanci vsak dan. bo pa manjši problem, financiranje strank iz tujine je prepovedano in zdaj bodo spet upokojenci pred sodiščem, kjer se bo obravnaval orbanovski velikomadžarski imperializem, kakor se kaže s plačevanjem SDS in denarjem Đurićeve. če bi Jajo res zmagal, bi že z nastavljanjem tožilcev poskrbel, da bi se kriminalno dejanje izgubilo, da bi ga Brezigarjeva zastarala in podobno, kar poznamo iz preteklosti

  • Olga2345

   Ste en navaden teleban, ki niti ne kapira, kaj kdo pove! Poslušate Hanzi in nasedate trditvam, vzetim iz konteksta! Brščiču in Usajevi ne sežete niti do gležnjev! Pošten človek je na krajši rok lahko “luzer”, vendar na daljši rok VEDNO zmaga RESNICA!

   • jajo absolutni luzer

    tole je bilo zelo argumentirano, to sploh ni pisanje zaslepljene in v avtoritarnega psihota zaljubljene komentatorke : sama dejstva. se pa strinjam : na dolgi rok vedno zmaga resnica, samo noriška in orbanovska je bolj z malo začetnico

  • rubec

   Takim budalaštinam kot jih ti teslo pišeš se še moja stara mati čeprav že slabo vidijo smejejo. Ke bebo.

 • macon

  Spet en duševni bolnik z javnim medijskim dostopom, ki bi ga bilo treba nemudoma zbrcati iz službe.

 • bubamara

  Šurc je polkovnik medijske vojske revolucije. Psihopat najvišje stopnje.

  • jajo absolutni luzer

   navjišji in prvi in absolutni je lahko samo Jajo, en in edini, Noriški in s tem še bolj naš!

 • rubec

  Ta bedak je iz Bohinja. Samo da ga srečam.

  • RATATA

   Če ga srečaš, bo hin hehe

 • Lux Ferre

  Ko mene kdo pozdravi s stavkom “smrt fašizmu”, mu mirno odgovorim s stavkom “TUDI VAM!”

  • Krtača 20

   …in s tem priznaš da si fašist.

   • Lux Ferre

    Kot sem že omenil sovražim poveličevanje vseh totalitarnih režimov, med katere sodi tudi komunizem, zato bi indijancu, ki me pozdravi z gornjimi besedami, odgovoril kakor sem napisal.

  • RATATA

   Jaz pa… tudi tebi sinko, tudi tebi… Kot v filmu.

 • Aton

  Pokazal je, kar ima pokazati. To je zanj največja kazen.

  • Lustrator

   Niti ne, ker ne pozna časti. Edina kazen, ki jo komunist zares občuti, je tista, ki se dotika njegove lastne denarnice – ateistični materialist drugih aspektov življenja niti ne pozna.

 • Caetano

  Kaj se pa lahko pricakuje od takega manipulatorja, ki je blatil osamosvojitelje in se posebej Janeza Janso v svojih pisarijah in nastopih?! Jasno je, da je sovrazen tako slov. narodu kot demokraciji.

 • malibali

  Javna sramota je najhujša.Lahko doleti slehernika.Meni povej.

 • Krtača 20

  Kaj je narobe s smrt fašizmu? Tudi jaz mu želim smrt. Sploh ko berem janševe fašistične umotvore na tem portalu. Fašizem bi moral sodno preganjat.

 • malibali

  Jebo mački mater.Kak to vem.Pameten sem tak hudo.

  • malibali

   če rabi kateri helikopterski prevoz,no problem

 • Matija

  Vsak normalen ima rad svobodo in noben ne mara fašizma, klerofašizma,..

  • Lustrator

   Vsak normalen se zaveda, da fašizma že tričetrt stoletja ni več na nobeni točki Zemlje, medtem ko klerofašizem (komunistični novorek) sploh nikoli ni obstajal. A komunisti pač niste najbolj normalni, če smo iskreni.

   • jajo absolutni luzer

    lustriraj naprej fašiste, recimo navijače tipa Ušaj in Brščič, potem pa opravite lustracijo znotraj SDS, tja se je zateklo največ trdorokcev iz partijskih vrst. da ne naštevam, lista članstva je verjetno javno dostopna

    • Lustrator

     Ne streljaj neumnosti – Brščič in Ušajeva sta med največjimi slovenskimi domoljubi kart jih poznam, fašisti pa so imeli skupaj s komunisti (zato so tudi sodelovali) misijo uničenja slovenskega naroda, ki ga nikoli niso priznavali. Napiši mi eno samo FAŠISTIČNO izjavo Ušajeve in Brščiča, pa se bova pogovarjala naprej, prav?

     Kar se tiče lustracije: partijska knjižica je danes popolnoma irelevantna – ključno je to, kaj smo Slovenci leta 91 s sabo prinesli v samostojno državo in kdo nam torej že slabih 30 let uničuje državo. Velika večina rdečega lobija, kiobvladuje državo nima rdeče knjižice, prav tako ne njihovih podpornikov in volivcev – komunizem je zločin, ki se ga nosi v srcu in glavi, ne pa na papirju.

     • jajo absolutni luzer

      ravno te boljševike po srcu in ravnanju lustrirajte! bebavi in teoretsko podhranjeni jajo, najbolj prosluli kader FDV, smer obramboslovje, je s sintagmo ‘levi fašizem’ na provladnih protestih,ki se jih ni udeležil, ker je bilo proti njemu petkrat več ljudi zraven, na TR3, pokazal, da je ostal boljševik. z levimi fašisti so boljševiki zmerjali revizioniste, torej socialdemokrate, preplašenček pa je pozabil, da je zdaj, ko je ukradel stranko Pučniku, sam socialdemokrat

 • malibali

  pizdeki dobri ste.Okvir vam srečo daje,

 • malibali

  Dosti se šalimo.Malo pa gre zares.

 • Krtača 20

  Najbolj romantičen pogled – fašist za pete obešen na telegraf štango.

  • Lustrator

   Kje pa jih boš našel? Fašizem je kapituliral pred 75 leti, 8. septembra 43, če me spomin ne vara in od takrat naprej niso niti v eni sami državi na celem planetu prišli na oblast ljudje s takšno ideologijo. Če se želiš znašati nad fašisti, boš moral izumiti časovni stroj in najprej pobiti partizane, ki so celotno fašistično falango pospremili iz Slovenije in pri tem skupaj potolkli še slovenske obrambne sile?

   • Caetano

    Memento Grčarice! Poleg tega je neumno govoriti o primerjavi fašizma in komunizma. Razmerje pobitih je 1 proti 100 v korist komunizma. Samo politični manipulatorji ali pa bedaki imajo take primerjave.

    • Lustrator

     Grčarice in Turjak + še nekaj manj znanih bitk v katerih so partizani skupaj z italijanskim topništvom uničevali zavedne Slovence.

  • jajo absolutni luzer

   Duce in Clara Petacci na ograji na milanski postaji? tudi dolfijeve s kerozinom polite kosti in zraven Eva Braun, to je bila ena lepa ikebana. Ali Causecu in Elena, ki jih pred kamerami postrelijo v sobi po izkrcanju iz helikopterja. lepi prizor, svarilo, kaj se zgodi totalitarnim voditeljem, ko narod enkrat spregleda njihovo umazano igro

   • sprehajalec

    Pa pozabil si dodati, da so bili vsi našteti levičarji.

    zakaj bi torej imeli levičarstvo in socializme?

   • Čista resnica še kako boli

    Še en dokaz da so tvoji komentarji debilni, ker niti komentirati ne znaš ko pljuvaš po svojih levičarskih barabah. Si lep primer polpismenega učenja pri amaterskem klovnu ali pa palčku iz murgl. Tudi ti vseskozi dajo vedeti da so LUZERJI, zato si morajo sedaj pomagati s prevarami, ropanjem in plačanci da bi ohranjali kaos in uničevanje Slovenije in slovenskega naroda ….

  • Jože

   Izgleda da si kot vsa komunistična svojat podedovala ne samo svoj morilski nagon, ampak tudi vso izdajstvo, sadizem in ves levičarski fašizem kot je bil takrat ko je Stalin podpisoval pakt s Hitlerjem.
   Bravo partija, komunisti in levičarsko ideološki so ganjeni ob tvojem romantičnem pogledu ropanja in pobijanja človeških življenj pa čeprav je velikokrat šlo za povsem nedolžne ljudi. Res škoda da si baba. Ampak islamski migranti te bodo radi vzeli v svoje vrste!

 • Artur

  Smrt komunizmu !

 • TOML

  Rdeči klošar Šurc me spominja na Matija Mačka.
  Ne mu dat orožja v roke, on je hud podpornik komi klavcev…
  In to klošarstvo plačujemo Slovenci preko RTV prispevka.

 • učko

  Šurac, majmunski kurac, smrt komunistom-ta-rdečim-fašistom, Stalinovim hlapcem, največjim zločincem ever !!!

 • malibali

  Naopačke,za opačke,in?

 • učko

  Komunjari, avantgarda zločinskega razreda ! Smrt barabam !

  • malibali

   Sami Pedri.Tote vernike nabijajo kot ovce.Noro.

 • Cicada 3301

  Kaj je z vami domobranskimi nepojebanimi kurci narobe?!

  RAZLOŽITE MI, KAJ JE NAROBE Z ŽELJO, DA FAŠIZEM UMRE IN DA JE NAROD SVOBODEN!

  Kaj od tega vas moti, pizde prevarantske usrane zafukane izdajalske?

  • malibali

   Nema svobode,kraj vode.Strici so ti povedali.

  • malibali

   Če bi ti bil banda,te bi do 12 ubili,Nekaj resnih moli zate.
   .

  • Lustrator

   Ker imate očitno vsi rdeči troli eno vgrajen en in isti zarjavel propagandni čip še z rusko cirilico, ti bom prilepil kar odgovor, ki ga je spodaj fasal Luckyss, pa se zamisli (če sploh imaš za to primerno orodje);

   “Pa ti je jasno, da so s “fašisti” komunisti vse od leta 41 pa do danes naslavljali VSE nekomuniste tega planeta, včasih celo vključno s komunisti, ki niso pripadali v tistem trenutku najaktualnejši notranjepartijski liniji? S tem “opravičilom” je bilo po svetu pomorjenih preko 100 milijonov ljudi, ki niso imeli prav nikakršnih zvezs fašisti, dandanes pa se na ta način verbalno obračunava z vsemi nečastilci komunističnega kulta smrti.

   Ironija pa je v tem, da so se tako pozdravljali partizani, ki so tekom vse vojne s fašisti sodelovali, ovajali zavedne Slovence za delovna taborišča in jih ob kapitulaciji pospremili iz Slovenije in v skupnih vojaških akcijah še nekaj mesecev pobijali slovenske obrambne sile. Da pa je ironija še večja, sploh ne gre za partizanski pozdrav, ampak so ga komunisti ukradli Tigru – ja temu istemu tigru, ki so ga V SODELOVANJU S FAŠISTI dokončno uničili!

   Obstajana svetu še kaj bolj sprevrženega od tega?”

   • malibali

    Stari.raport.

   • Cicada 3301

    @ruggedplant:disqus od kje tebi, gnoj zagaman, ideja, da sem jaz za komunizem ali ga celo poveličujem?!
    Kaj je z vami SDS-ovci pofukano narobe?! A ste res vsi zaostali in ostali v pofukanem letu 1945?
    Govna nesposobna usrana. GET OVER IT!!

    • Lustrator

     Preberi kakšen komentar za sabo in se spoznaj, to je najboljši komentar, ki ga lahko dam trolu tvojega kalibra.

     Kar pa se tiče komunizma: osebno nisem spoznal še nobenega komunista, ki bi mi v obraz povedal, da je komunist, kakor tudi stežka najdeš take, ki priznajo, da volijo Zokija, Šarca, Cmerarja in ostale komije. Zakaj? Ker vas je sram -globoko v sebi se zavedate, da s tem držite štango zločincem in tega ne želite javno razkazovati. Tudi nisem slišel enega samega predstavnika komunističnih strank, ki pravkar sklepajo novo rdečo koalicijo, ki bi sebi ali svoji stranki rekel, da je komunistična, pa čeprav vsebuje prav VSE elemente te ideologije. Celo najbolj trda komunistična linija, ki ju poosebljata SD in Levica, si je nadela ime “Socialni demokrati” in “Levica”, medtem ko imajo po pisarnah slike Tita, nosijo rdeče majice in kape s srpom in kladivom, rdečo zvezdo, pojejo komunistično internacionalo in se udeležujejo orgij najbolj zločinskega odseka partije: takozvanih “borcev” “NOB”.
     Leta 2018, da se razumemo.

     • Cicada 3301

      @ruggedplant:disqus še vedno mi nisi odgovoril, kaj te moti pri želji, da fašizem umre in da je narod svoboden.
      Mi pa niti ni treba odgovarjati, ker vem, da ste usrani domobranci nori na totalitarne režime, ki gradijo kulte osebnosti. In SDS z govnom Janšo je trenutno najboljši približek.
      Nikoli se ne boste otresli stigme domobranstva in izdajstva Slovencev. Pa lahko še tako spinate svojo “obrambo doma”, govna pritlehna. In ja, tudi takšne kot si ti, izmeček usrani gnojni, je sram priznati, da si navaden presran nacistoidni fašist, ki je prepričan, da mu bodo migranti vzeli službo in pofukali mamo. Govno prestrašeno zafukano neizobraženo.
      Zdaj pa zapri svoj senilni sifilitični gnojni gobec, pizda izdajalska!

     • Djuro Sumar

      Seveda nisi spoznal še nobenega, saj se te vsak pameten in pošten človek izogne v velikem loku.

     • Lustrator

      Pametni ljudje se ne bojijo diskusij.

     • Aresnica

      Dober si revčku razložil, če te je razumel je drugo vprašanje. Kaj češ očitno je Ciada-Antifa – ne ve pa, da so -…- Antifašisti = Fašisti.
      _______________
      Lep pozdrav

  • Anton

   Tunnek umir se!
   No če je tako govorjenje priborjeno od partizanov, pa kar pogumno naprej….

   • Cicada 3301

    @disqus_6znqKInV5b:disqus kaj je govno štajersko? Nimaš odgovora?!
    Še enkrat:

    KAJ JE NAROBE Z ŽELJO, DA FAŠIZEM UMRE IN DA JE NAROD SVOBODEN!

    Kaj od tega te moti? Konec fašizov?! Svoboden narod?! KAJ?

    • Anton

     Jaz sem svoboden. Samo ne zaradi partizanov, sploh pa ne zaradi komunistov. Kaj pa lewaku predstavlja govno?

  • dk

   Domobranski nepojebani kurc ti skače doma po mami!

  • dk

   domobranski nepojebani kurc ti skače doma po mami!

  • Roza

   In kaj je s teboj peklenšček? Pa kaj je s teboj komunistični fašist?
   Vsekakor maš prav da si goreče želiš naj končno tvoj ljubljeni komunistični fašizem že enkrat umre da bo narod svoboden. Narod si želi da ti in taki z tako gorečo željo že končno pristanete na smetišču zgodovine in bo ves narod svoboden. Pa še na amaterskega klovna, mesečnika, tomičko, hribarco, židana, kučkota, vse strice iz ozadja, banksterje, levičarske parazite krivosodja, itd. NE POZABI! A ti si poln svoje premaknjenosti in strahu in niti tega ne uvidiš da boš tudi sam del tega rituala.
   Vsekakor ti želim polno življenja, a če je takšna tvoja goreča želja, le uresniči si jo. Bo vsaj manj komunističnih prevarantskih pizd, rdečih usrancev in zafukanih izdajalcev na svetu.
   Takih komunističnih idiotov smo že vajeni, vzroke za vsa kronična bolezenska stanja pa si poišči v komunističnih dementnih zločincih ki so po drugi svet.vojni z izdajstvom prišli na oblast in v vsem sadizmu ropali in pobijali nedolžne ljudi.
   Drugače pa je le dobro da obiščeš kakšnega specialista, da ti vsaj umili tvoje kronično sovraštvo in željo po samodestrukciji, če ti ga že ne more pozdraviti. Verjamem da uspeh ne bo izostal, ti pa boš bolj mogoče postal bolj goreč do spoštovanja drugače mislečih in do svojega življenja ki si ga želiš z levičarskim fašizmom uničiti.
   Ko opletaš z kurci izgleda da si SAM še kako nepojeban. Če imaš primanjkljaj ti bodo rade priskočile na pomoč zagnane levičarske press-titutke, ki pač imajo svojo ceno. Tako potem vsaj ne boš nepojeban kurac in tudi čustva se ti bodo vsaj malo ohladila. Včasih je treba malo pogledati v svoje lastno ogledalo, pa boš takoj vedel kaj je narobe s tabo in kaj te moti.

 • malibali

  Malemu pot do Svobode pokažem -besplatno ni, je zastojn.

 • malibali

  Mala tak vleče,da ji sveče iz nosa gredo.IN.Ni in ali je.

 • Bandolero

  A to je vse kar premore na sliki? Buco

 • Anton

  Zdaj imajo skoraj tako močno oblast kot po letu 45. Lahko smo samo tiho in za štirimi stenami vzgajamo svoje otroke.
  Prosim ne glejte več RTV SFRJ SLO!

  • malibali

   Bog jim pomagaj.Če sami spijo.

  • Lustrator

   Ali pa se upremo. Tišina za štirimi stenami več kot očitno ni delovala. Ko se je narod vzdramil konec 80ih let, mu je uspelo, kako dolgo bomo potrebovali za ponovno prebujenje? Slovenija je še DALEČ od resnične osamosvojitve. A tokrat ne od zunanjih, ampak notranjih sovražnikov slovenstva, demokracije in zahodne civilizacije.

   • Anton

    Ne bomo se še… kar reci komur hočeš se ti po samo smejal.

    • Djuro Sumar

     To se pa strinjam, ker ste res smešni.

   • Djuro Sumar

    Težka bo, saj se najmanj 65% ne strinja s teboj. Upreš se lahko le z demokratičnimi sredstvi.

    • Lustrator

     Ne da se ne strinjajo, ampak spijo. Da se z nečem strinjaš ali ne strinjaš, moraš najprej imeti svoje mnenje. Velika večina sodržavljanov ga nima – zgolj uspavano in apatično sledijo temu, kar jim mediji in režimske izobraževalne ustanove servirajo. Ko se narod prebudi in se bo zavedal, da ravno tisti, ki jih neprestano volijo, uničujejo državo (opozicija je pačne more), bo še veselo.

 • malibali

  Na drevo in štrik okoli vrata,je mati naša imela-.Zakaj

 • malibali

  Puste Človeku sanje.Brez vas je sam,z vami v ….

 • Tweety Bird

  Foglof Tunek: “Kaj je razlog, da Slovenija ne razčisti s trgovino z orožjem?”

  Matej Šurc: “Posameznik, ki je trgovino z orožjem najbolj izkoristil, Janez Janša. Osebno nimam nič proti njemu ali komur koli drugemu, kot novinar pa sem proti temu, da stvari delujejo na tak način. Janša je bil kot obrambni minister neposredno nadrejen strukturam vojaške tajne službe in tudi objektivno odgovoren.”

  • Anton

   Titu se je pa lulček posušu.

   • Djuro Sumar

    Tebi pa možgani.

    • sprehajalec

     Žal tebi še delujejo Đurice. Nesrečen slovenski narod….

     • Djuro Sumar

      Nesrečnih vas je le majhen procent, večina je srečna.

     • sprehajalec

      Partijci ste pokasirali vse bonitete in pokradli Slovenijo.

      vseeno je bilo Partijcev le 10% Slovenskega naroda leta 1991. 90% Slovencev trpi….

     • Djuro Sumar

      Večina tako zelo trpi, da volijo levičarje.

     • sprehajalec

      Deca Komunistov. Ostalim se pa ne gre na volitve. navajeni so tako iz socializma, da partija uredi stvari.

   • jajo absolutni luzer

    Po Titu Janša, prvi, absolutni, edini, noriški, za vedno! i posle Janše Janša, što je više kleveta i laži, Janša nam je miliji i draži!
    dragi janez /ivan/, spominčica bela, tebe ljubi domovina cela!

  • sprehajalec

   Seveda se Matej Šurc ne bo vtaknil v Trgovino z orožjem, ki je šla čez Službo državne Varnosti in jo je nadziral Generalni sekretar CK ZKS. Kot tudi ti ne.

   takrat je vsaka organizirana veja trgovala z orožjem, ker obstoj Hrvaške je bil Sloveniji v strateškem interesu.

   Kot je dejal Generalni Sekretar CK ZKS na večer padca Vukovarja na RTV Slovenija: Vojna za Hrvaško je Vojna za Slovenijo.

 • sprehajalec

  Tole je katastrofa. Vedno huje je. Poslušam prejle tisti tednik na RTV, ki je bil nekoč zanimiv. Sedaj pa seka po predsedniku Združenih držav, ko noben komunist nikoli ni upal tega. Zmerja ga s ksenofobom pa rasistom. Napada ga, ker sta Starša Melanije Trump nedavno dobila Ameriško državljanstvo, ki bi ga pa moralo dobiti, kot ta RTV Tednik ugotavlja, 2-4 milijarde svetovnih demografskih viškov,

  Fantje pozabljate kako ste nepomembni in majhni, Pa kako denarja zmanjkuje. Ne bo več naslednje Tranše pufa, pa se bodo vse javne finance vključno z vašimi plačami sesule. Kar zajebavajte se…

  • RATATA

   Kar naj.

 • Djuro Sumar

  Vsekakor podpiram Mateja Šurca. Povedal je pač tisto, kar misli 65 % slovenskih volivcev.Za kateri medij je to povedal je popolnoma vseeno.

  • sprehajalec

   Tako on kot ti ste zastopniki nekih lobotomiranih rdečih Zombijev. Neka deca prof. dr. Aleša beblerja in njegove geostrateške politične razdelitve sveta v letu 1970.

   Tam si ostal Đurice. Pa samoupravni pikniki, pa dnevnice v DEM, pa Nič nas ne sme presenetiti, pa seveda pokradeno po vojni Izdajalcem in kolaborantom.

   • Djuro Sumar

    Vedno nam je šlo dobro. Pametni ljudje pač.

    • sprehajalec

     partijci ste vedno bili pijavke na narodnem telesu. najprej ste pobili nekaj procentov slovenskega naroda, pa se potem prisesali na tisto, kar je ostalo.

     kot je dejal Kardelj Sperans. ni važno če vsi crknejo, važno je, da tisti “pravi” ostanemo.

  • antimur

   To nakladate levifašisti, ki ste tik pred izumrtjem, to je realnost, poglej malo še kakšen tuj medij, ne samo kučanističnega medijskega sranja, seveda, če nisi prebutast in na ravni znanja jezikov kot ga ima Bratušca, Janković, Šarec itd.ter preberi še kaj si misli o vas tujina, imajo vas za primitivne nazadnjake, ki preživite samo s kriminalom in nasiljem in se oklepate nazadnjaške krvave ideologije, katera je v vsakem primeru na poti izumrtja. Grozljivo, kakšno umazano ime ste nadeli Sloveniji.

   • Djuro Sumar

    Res je, da ste fašisti pred izumrtjem, mi pa smo bodočnost človeštva. Ti pa vzemi v roke še kakšen drug medij, ne le desničarsko propagando.

 • Tweety Bird

  Foglof Tunek: “Kako daleč so prišle preiskovalne komisije za preprodajo orožja?”

  Matej Šurc: “Leta 1999 komisija Rudolfa Mogeta pričela z novo preiskavo, ki je za mariborski primer na podlagi dokumentacije Madonove komisije hitro ugotovila enako. Preiskovala je tudi skladišče v Ložnici in ugotovila, da je pod okriljem ministrstva za obrambo (Janez Janša minister) dejansko prišlo do odprodaje orožja. Skladiščniki niso imeli najmanjše ideje, za kaj gre, dobili so sezname, koliko orožja je treba posredovati Hrvatom, ti pa so denar v kovčkih nosili na obrambno ministrstvo. Skupna vrednost prodanega orožja je bila vsaj 140 milijonov takratnih nemških mark, kakor je ugotovila interna preiskovalna komisija na MORS, ki ga je takrat vodil Jelko Kacin.”

  • Tweety Bird

   Matej Šurc: “Komisija Zorana Madona je zbrala veliko dokazov, iz katerih je razvidno, da je šlo za zadeve na državni ravni, da je bila vmešana tudi tujina, da so bili Muslimani oškodovani in da v Sloveniji nihče ni bil kaznovan. Bile so tožbe in sojenja, obsodb pa ne. Ta komisija je nastala leta 1993, leta 1995 pa je enostavno prenehala delovati, med drugim tudi zato, ker so Madonu grozili, da mu bodo hčer polili s solno kislino.”

 • Tweety Bird

  Foglof Tunek: “Svoje poročilo o trgovini z orožjem pa je spisal tudi Janez Janša”?

  Matej Šurc: “Janša je leta 1993 na Kacinovo zahtevo napisal poročilo (knjiga Prikrivanje, stran 185), v katerem vztrajno zanika gotovinska plačila in navaja le kompenzacije za nafto v skupni višini 28 milijonov nemških mark. Na to poročilo se sklicuje še danes. Ko sem ga prebral, sem bil naravnost besen in popolnoma razočaran, ker nas ima Janša vse za takšne bedake. Zakaj? Ker mu manipulacije vedno uspejo. V tem poročilu je veliko laži (knjiga Prikrivanje, stran 382). Niti besede ni o gotovinskih plačilih, pa je to potrdilo več takratnih uslužbencev obrambnega ministrstva.”

  • Tweety Bird

   Matej Šurc: “Ko je Moge, ali pa kdorkoli drug ugotovil, da so obstajala gotovinska plačila, je bil takoj onemogočen. Kot opisujeva tudi v trilogiji, so Mogeta skoraj povozili s čolnom, grozili so mu, vlomili v hišo, na koncu je imel že policijsko zaščito. Tudi zato mi je to tako težilo, ne moremo dopustiti, da nas ima nekdo za tako neumne. Kdor v trgovini z orožjem poskuša odkriti resnico, pa je “za ubit”.

  • garfi

   Najprej zavlačeval, potem pa izdal šifriran ukaz
   Janša je ob tem poudaril, da v tistem času ni bil minister za obrambo, temveč sekretar za obrambo. “Nad sto tisoči kosi orožja je imelo evidenco predsedstvo Republike. Pobrali so tudi orožje za ljudsko obrambo. Če bi Milan Kučan napisal prepoved oddaje orožja, bi Slovenija obdržala vse orožje. Seveda tega ni naredil, ker je bilo to usklajeno med staro partijsko oblastjo in njim. Dva dni kasneje, ko je bila večina orožja že odpeljana, je le napisal to prepoved. Vendar je bil njegov ukaz šifriran, bolj zaradi zavlačevanja. Občine namreč niso imele profesionalnih šifrantov, kar je pomenilo, da če je na občino prišla šifrirana depeša, so potrebovali tudi 6, 7 ur, da so dešifrirali. In ko so tako čakali šifrante po občinah, je bilo odpeljanih še za 10 tisoč kosov orožja.” Dodal je še, da ko je začel ukaz Milana Kučana veljati, je bila Slovenija že razorožena, razen tistih predelov, ki so se uprli predaji orožja. Zato so tudi ovadili Milana Kučana veleizdaje, vendar je bila njihova ovadba zavržena.

 • antimur

  Šurca lahko mirne vesti pošljem v tri pizde levofašistične. Ta govnač je spletkar, lažnivec in takšne barabe, če ne drugega, moramo pometati in to dobesedno iz vseh državnih ustanov, tudi z brco v rdečo levofašistično prenažrto zadnjico, takšno tele, zabito in zlobno, nikakor ne sme imeti plačiil iz proračuna.

 • Cicada 3301

  OD 1.714.376 VOLILNIH UPRAVIČENCEV JIH JE ZA SDS GLASOVALO 222.042.

  Ne delajte si utvar, kako veliko vas je.

  USRANIH 13% IN NIČ VEČ! JASNO?! SUPER.

  • Tweety Bird

   In prasci bi radi vodili državo??????????…Jok brate…odpade…

  • sprehajalec

   25% od 50% je če bi vsi volili 50% slovenskega naroda Gnojković.

   treba se bo pogovarjati in ne izključevati.

   Sedaj pa imate tisto staro, Ovo nam je naša Borba dala, Milojko i Zemljarića za UKC đenerala.

   Mi naj pa samo dnar damo pa mir….”Da fantje lahko v miru delajo”, kot je bil včasih rek kakšnega samoupravljalca….

   • Cicada 3301

    @sprehajalec:disqus s kakšnimi odstotki ti teslo postarano usrano opletaš?!

    222.042 od 1.714.376 je 12,95 % in nič več. Ne glede na to kako mokre sanje imaš, debil neizobraženi zafukani.
    Jebe te osnovnošolska matematika, govno staro.

    • sprehajalec

     Dejanske volitve so veliko boljši reprezentativen vzorec za tiste, ki ne bi volili, kot Medianin, Gnojkoviću.

     • Cicada 3301

      @sprehajalec:disqus odmev prašiča, ki ščije v prazno greznico ima več smisla, kot tvoji komentarji.

     • sprehajalec

      Tvoj problem, če jim nisi dorastel…

      mentalno.

    • Cyclopean

     Kaj s tem gobcem poljubiš svojo staro kurbo zvečer?

     • Cicada 3301

      Ja, zakaj?

     • Cyclopean

      Vsak razumen moderator bi te že zdavnaj izpljunil iz tega foruma. Zgleda da so desni portali bolj toleranti do kolosalnih izmečkov tvojega tipa.

     • Cicada 3301

      @orojeklo:disqus niso, teslo zafukano. Samo VPN jih zajebava.
      So pač zafukano zabiti, podobno kot ti, govno domobransko.

     • Cyclopean

      Ajejej kakšno življenje mora to biti na tvoji strani…v resnici si pa kaksen posrancek ki se ne upa besedice zinit

     • Cicada 3301

      @orojeklo:disqus kot že marsikomu pred tabo, tudi tebi ponujam srečanje. Samo povej kje in kdaj.
      Brez nepotrebnega opletanja. Samo kje in kdaj. Bo šlo?
      (brez skrbi, še ni bilo junaka, ki bi sprejel povabilo, in ne pričakujem, da bo to ti.)

     • Cyclopean

      In kaj boš? Škoda bi bilo sedet it zared nekega portalskega bojevnika.

 • Tweety Bird

  Foglof Tunek: “Katere so posledice nerazčiščene trgovine z orožjem, ki jih slovenska družba občuti še danes?”

  Matej Šurc: “Lahko se vprašamo, kako to, da je pet istih ljudi, ki so bili v začetku 90. do vratu vmešani v trgovino z orožje, danes obtoženih v primeru Patria. Zagožen, Krkovič, Janša, Crnkovič in Wolf. Očitno se jim je takšen način dela izplačal, saj za nepravilnosti v orožarskih zadevah med leti 1991 in 93 ni nihče odgovarjal.”

  • sprehajalec

   trgovina z orožjem je prinašala takšne denarce, da še danes SDV s Kučanom ne morejo pozabiti konkurence.

   Zato šopajo Šurca naivneža, da tumba po portalih….

   • Tweety Bird

    Nimaš pojma. Kapish?

   • Hun

    kje mas dokaze

    • sprehajalec

     Vsaka organizirana veja je takrat noter vozila orožje. policija, vojska, in kot najbolje organizirana SDV. Vsak po svoji liniji.

     Avgusta 1991 je imela hrvaška 20.000 kosov orožja, Decembra 1991 pa je imela pod orožjem oboroženo že 200.000 mož.

     Posel je cvetel.

     • Hun

      In kj nouga..se prav ns sistem kakrsen je ze b se teh poslov ni smel it ker nismo se bli v demokraciji

     • sprehajalec

      Seveda se jih je lahko šel. zakaj pa ne. V interesu Slovenije je bilo da Hrvaška in Bosna ne padeta. Ena od vej trgovanja kot vse ostale.

      težava so današnje interpretacije tesno povezane z napadi na Ivana janeza.

     • Hun

      Men osebno je vseen kdo si je okoristil pri poslih…Stos je da resnica ne bo prisla povsem z dokumenti nikdar v javnost tud cez 100let..

      Je pa bil obrambni ministr takrat JJ… od 1994 ce se ne motm do razresitve..
      Vojna na Hrvaskem se je zacela 91-95..v bosni 92- 2001…na zacetku je moral met prste zravn se najb on…se ti ne zdi

     • sprehajalec

      vsaka veja je dilala po svoji liniji. pa nekaj posameznikov pustolovcev, kot Niklas Oman in ostalih, za katere ne vemo.

      trgovina z orožjem ni navadna trgovina. zanjo moraš imeti dobre veze in poznanstva ter fonde, saj se posluje z devizno gotovino. Edini, ki je takrat imel oboje, je bila SDV.

     • Hun

      V zdruzbah se pogost zgodi da mlad clan oblasti zeljan poskusa old boyse zrint iz prestola…

     • sprehajalec

      S tem se sooča vsaka firma. zato old Boys pazi, daima zavaovan hrbet in kot radi rečejo, da jim kdo ne skače v hrbet.

      še sploh je to značilno za slovenijo, posledica je negativna kadrovska selekcija. iščeš takšne, da ti niso nevarni.

  • garfi

   predaja oražja T.O. je prava trgovina z orožjem

 • Jožef

  Očitno smo se pomaknili 70 let nazaj v Jugovino. Ljudje, če se ne boste zmigali, vas bodo ponoči začeli obiskovati ljudje v črnih usnjenih plaščih in vas bodo odpeljali neznano kam. Svojcem bodo pa kasneje rekli, da vas je vzela megla.
  Ne dajte si vzeti tistega, za kar smo se odločili leta 90′
  Morali bomo stopiti skupaj, drugače ne bo šlo.

  • Djuro Sumar

   In za kaj smo se odločili leta 1990?

   • sprehajalec

    Ti si vseeno upal, da bo Slobo prišel Đurice….

 • Tweety Bird

  Tako gnide desničarske. Od spodaj sem vam napisala nekaj odlomkov iz intervjuja, ki ga je imel Tunek s Šurcem leta 2017…v ptujski kleti. A sedaj vidite kdo je v resnici Matej Šurc? Razkrinkal je Janezove umazane rabote z orožjem…še danes ga Janša blati zaradi tega. Kapish???… Jebite si desničarsko mater in lahko noč !!!

  • joe

   Right on.

   • Tweety Bird

    Thank you…

  • Sloven”c

   tebe bi jaz analno….

   • Tweety Bird

    Peder desničarski. A so te farji nategovali ko si bil mali?

    • Bandolero

     Anala je kul. Jest bi te tud. Ohne vazelin. Ampak ne hvala ker si tranny. XD

   • Vrhovni sodnik

    Sem vedel, da si buzi.

  • sprehajalec

   matej Šurc? udbovec?

   • Tweety Bird

    Razkrinkal je Velikega Diktatorja…večnega predsednika SDS-a…

    • sprehajalec

     Bilo kuda, Udba svuda očitno še danes velja….

     • Tweety Bird

      Mora veljati…da ustavimo skrajno desnico, ki želi vladati…

     • sprehajalec

      In namesto nje ustoličite skrajno levico tipa Pol Pot pa mao pa maduro….

      ne bo šlo…

     • Tweety Bird

      gre gre…rezultati se že kažejo…

     • sprehajalec

      če pač pobiješ velik odstotek populacije, kot leta 1945 Borci NOB in Pol Pot pa striček Ho nekaj deset let kasneje.

      Si Slovenci res to želijo?

  • tov

   “.. Jebite si desničarsko mater”
   Preveč si dobra. Kaj pa bi potem za tebe ostalo ?
   Hvala lepa vseeno, ampak najprej za sebe poskrbi, da ne boš ti sama lačna ostala !

   • Tweety Bird

    Hvala…

  • garfi

   kam bežiš jebač

   • Tweety Bird

    Tunek je moj jebač…kapish?

  • Caetano

   V zvezi s to trgovino bi lahko razkrinkal samo udbo, vendar je delal za njen interes.

   • Tweety Bird

    Razkrinkal je glavnega akterja… Ivani Jansho…prištinskega doktorja…

    • Caetano

     Glavni akterji so njegovi t.j. Surcevi gospodarji iz Organizacije alias udbomafije. Jansa pa je nasprotno res kar dobro razkrinkal udbomafijo.

     • Tweety Bird

      In svizec čokolado zavije…

 • Cicada 3301

  13 % vas je.
  Samo trinajst. OK?
  Nepomembi ste. Zabava ste. Komedija. Sprostitev. Ja? Super.
  Deal with it.

  • garfi

   13. vlada

  • Duhec

   Sami sebi so največji sovražniki in tko daleč so prilezli, da lohk sovražijo še sam sebe. Za ostale je nepomembno, se jih ne sliši, ne vidi, ne upošteva…

 • Duhec

  SDSovci ste kronično nezadovoljni. Bolezensko stanje pač…

  • Cicada 3301

   Jap…

   • Duhec

    A ni tako življenje skrajno bedno???

    • sprehajalec

     Ti, ki živiš v zlati kletki s privatnikom in taščo lahko to rečeš….

     • Duhec

      Buča draga, moja družina je cela premožna, mož je pa uspel kasneje, sam, ker je pač strokovnak na področju, ki je cenjeno. In ja, oba sva skromna. Vsi smo.

     • sprehajalec

      pač steokovnjak na področju, ki je cenjeno

      Polaganje ploščic?

     • Duhec

      Lol. Če me hočeš prizadet, me ne moreš

     • sprehajalec

      Saj je častno delo, pa prinaša denar za ženkico. Možeka zaklenejo čez vikend v bajto, pa nato prinese v ponedeljek ženkici denarce…

    • žogica

     Zelo bedno, po moje!

     • sprehajalec

      Najdi si privatnika, keramičarja Žogica hihihihi. Boš srečna kot Duhec. ne pa da na Ulici služiš denar, pa čakaš na štrukljev poziv….

  • sprehajalec

   Meni se veliko bolj nezadovljne zdijo Učiteljice pa sestre Duhec.

   za svoje osebno nezadovoljstvo pa okrivi svojega desca pa taščo…

   • Duhec

    Sori no, sm zelo srečna ženska. Vem da te moti a to je tvoj problem.

    • sprehajalec

     Ob možku ploščičarju privatniku je vsaka srečna. pa zlati tašči.

    • tohuvabohu

     Srečna sponzoruša, hahahaha.

 • tov

  Samo milijon nas je,
  milijon umirajočih med mrliči,
  milijon, ki pijejo mu kri biriči,
  en sam milijon,
  ki ga trpljenje krotoviči
  in vendar ga nikoli ne uniči!

  Nikoli in nikdar! ……………………………….

  • tov

   Zato, ker nismo trhle bilke,
   ki po toči ovene,
   ker mi nismo le številke,
   smo ljudje!

   Edino hlapci cvilijo ponižno kakor psi
   in lajajo, da nas je malo,
   da bi v uporu vse pobralo …

   O, če ljudi bi ne bilo pri nas,
   ljudi, ki ne ubogajo na vsak ukaz,
   tedaj bi nas že kdaj odnesel plaz.

   Tako pa še živimo,
   čeprav nas je milijon samo,
   zdahnili bi, da ne trpimo
   z uporno, dvignjeno glavo!

   Kako preroško !
   Hvala K D Kajuh

  • žogica

   Karel Destovnik Kajuh!

  • Cicada 3301

   @Pundavlackovirec:disqus po podatkih DVK vas je le 220.000. Slabih 13%.
   Deal with it.

 • Cicada 3301

  Tako kot krščanstvo, tudi SDS-ovstvo temelji na trpljenju.
  Če ne trpiš ne moreš biti kristjan, pokora je osnova. In če ne trpiš ne moreš biti SDS-ovec, romanje na Triglav je osnova.
  Simple as that.

  Biti SDS-ovec in uživati v življenju je izključujoče.

  • sprehajalec

   najbolj trpite levičarji, ko vas 2x zapečeni od zadaj (dopuščam možnost da vam paše).

   Trpite, vendar veste, da je to v imenu internacionalizma Gnojkoviću….

  • Duhec

   Janša je iz SDSa nardil sekto izgubljenih duš. Noro do konca.

   • tov

    Če bi vedela, kaj pomeni sekta, te besede ne bi uporabila – upam !

    • žogica

     SDS sekta!

     • tov

      Si ti Duhec ?

     • žogica

      Ne, z duhovi se ne ukvarjam.

     • tov

      Potem se ne utikaj vanje, da se ne opečeš !

     • žogica

      To pa peče, a ne?

  • garfi

   VRNILI BOSTE 100 MILIJARD
   KONEC UŽIVANJA

   • žogica

    Kako to misliš, jaz, tebi?

    • garfi

     pa kdo je tebe kaj vprašal

     • žogica

      Če si pa rekel, da ti moram nekaj vrniti, halloooo!

     • garfi

      čutiš se krivega odlično

     • žogica

      Koga ali česa?

     • Duhec

      Vedno postaneš vsaj smešen, če ne že patetičen.

     • garfi

      podrepna muha pod nešteto imeni

     • Duhec

      Lol. Ne lub se mi več.

   • Cicada 3301

    @disqus_KgD04JajKN:disqus https://goo.gl/FPVnkf

    • garfi

     miljonček bo premalo

 • ttz

  OD OSVOBODILNEGA BOJA do BANDITIZMA – ALBERT SVETINE PRIČEVANJE – partija , OF, Udba, 2.sv vojna itd.

  • Tweety Bird

   OD OSVOBODILNEGA BOJA do IZDAJSTVA – FOGLOF TUNEK PRIČEVANJE – partija , OF, Udba, 2.sv vojna itd…. SMO VAS IN ŠE VAS BOMO!!!… DESNIČARJI POD POVELJSTVOM JANEZA JANŠE NE BOSTE NIKOLI VEČ VLADALI::: KAPISH?

   • ttz

    OD OSVOBODILNEGA BOJA do BANDITIZMA in IZDAJSTVA – ALBERT SVETINA PRIČEVANJE

   • ttz

    Budala

 • Duhec

  Življenje je kratko. Naučite se ga živeti. Sovraštvo, jeza, bes niso prave poti.

  • garfi

   VRNILI BOSTE 100 MILIJARD
   KONEC UŽIVANJA

   • Tweety Bird

    Nikoli…še 100 si bomo vzeli…kapish?

    • garfi

     pa kdo je tebe kaj vprašal

  • sprehajalec

   žal je premalo keramičarjev Duhec v Sloveniji, da bi bili mi lahko srečni kot ti….

 • Cicada 3301

  Odmev zahojenega štajerskega prašiča, ki ščije v prazno greznico ima več smisla, kot »članki« na Nova24TV.

  • garfi

   VRNILI BOSTE 100 MILIJARD
   KONEC UŽIVANJA

   • Cicada 3301

    @disqus_KgD04JajKN:disqus sporoči TRR, da ti nakažem.

    • garfi

     pošljem na tvoj naslov

     • žogica

      Zdaj boš pa obogatel od tako osovraženih levičarjev!

     • sprehajalec

      gre samo za vračanje pokradenega žogica, hihihihihi….

     • garfi

      ljubim svoje sovražnike

     • žogica

      Se pa hitro preleviš, tudi jajo se je.

     • tohuvabohu

      Koza trapasta.

 • centurion

  Ko pride čas za odstrel, bo prav prišel vrstni red.
  FORUM 571 buzerantov in sovražnikov Slovencev:

  Seznam podpisnikov
  1. Matej Šurc Radio Slovenija
  2. Igor Mekina Dnevnik
  3. Matjaž Kranjec Hopla
  4. Boris Čibej Delo
  5. Saša Vidmajer Delo
  6. Damijan Slabe Delo
  7. Veso Stojanov Delo
  8. Matija Grah Delo
  9. Boštjan Tadel Marketing Magazin
  10. Miha Jenko Delo
  11. Rajka Pervanje Radio Slovenija
  12. Sandi Frelih Radio Slovenija
  13. Blaž Zgaga Večer
  14. Helena Milinkovič TV Slovenija
  15. Sandra Brecl Brankovič Radio Slovenija
  16. Nika Repovž Radio Slovenija
  17. Uroš Kokošar Radio Slovenija
  18. Snežana Ilijaš Radio Slovenija
  19. Simona Rakuša TV Slovenija
  20. Ksenija Horvat TV Slovenija
  21. Robert Škrjanc Radio Slovenija
  22. Rok Praprotnik Dnevnik
  23. Peter Kolšek Delo
  24. Matjaž Frangež TV Slovenija
  25. Biljana Vučenovič Radio Slovenija
  26. Slavko Fras upokojeni novinar
  27. Emil Lukančič-Mori Tisk. agencija Morel
  28. Maja Cestnik TV Slovenija
  29. Simon Tecco samostojni novinar
  30. Marko Pečauer Delo
  31. Brane Jerman Radio Slovenija
  32. Rok Pintar Radio Slovenija
  33. Živa Trček Radio Slovenija
  34. Aleš Smrekar Radio Slovenija
  35. Izidor Grošelj Radio Slovenija
  36. Janina Jenko Radio Slovenija
  37. Vanja Pirc Mladina
  38. Jure Trampuš Mladina
  39. Špela Novak Radio Slovenija
  40. Jelka Šutej Adamič Delo
  41. Matjaž Trošt Radio Slovenija
  42. Domen Caharijas Dnevnik
  43. Jože Jerman Večer
  44. Borut Mekina Mladina
  45. Nataša Štefe Radio Slo./Val 202
  46. Rok Valenčič Radio Slovenija
  47. Borut Mehle Dnevnik
  48. Martin Tomažin TV Slovenija
  49. Goran Tenze Radio Slovenija
  50. Denis Sarkić Vest
  51. Veronika Gnezda Radio Slo./Val 202
  52. Tomaž Gerden Radio Slovenija
  53. Niko Robavs Radio Slovenija
  54. Boštjan Lajovic TV Slovenija
  55. Mija Repovž Delo
  56. Janko Lorenci upokojeni novinar
  57. Darja Groznik Radio Slo./Val 202
  58. Boris Žgajnar Radio Slo./Val 202
  59. Andrej Karoli Radio Slo./Val 202
  60. Matej Praprotnik Radio Slo./Val 202
  61. Tadeja Milek Radio Slo./Val 202
  62. Nina Zagoričnik Radio Slo./Val 202
  63. Tina Šrot Radio Slo./Val 202
  64. Rok Kužel Radio Slo./Val 202
  65. Nataša Zanuttini Radio Slo./Val 202
  66. Danila H. Kuplen Radio Slo./Val 202
  67. Janez Čuček TV Slovenija
  68. Bojan Veselinovič Dnevnik
  69. Zoran Senković Dnevnik
  70. Aleš Gaube Dnevnik
  71. Bojan Glavič Dnevnik
  72. Vasja Jager Večer
  73. Ivan Vidic Večer
  74. Branko Maksimovič Večer
  75. Dr. Damijana Žist Večer
  76. Jaka Adamič Dnevnik
  77. Bojan Velikonja Dnevnik
  78. Tanja Keršmanc Hopla
  79. Duša Podbevšek Bedrač Hopla
  80. Zoran Triglav Hopla
  81. Ivan Žitko Hopla
  82. Alenka Brezovnik Dnevnik
  83. Uroš Škerl Dnevnik
  84. Primož Cirman Dnevnik
  85. Miča Vipotnik Dnevnik
  86. Sven Berdon Dnevnik
  87. Matej Povše Dnevnik
  88. Grega Repovž Mladina
  89. Dejan Pušenjak Delo
  90. Jelka Zupanič Večer
  91. Luka Cjuha Dnevnik
  92. Aleksander Lucu Nedeljski dnevnik
  93. Matija Stepišnik Večer
  94. Nina Razboršek samostojni novinar
  95. Tomi Lombar Delo
  96. Jože Poglajen Dnevnik
  97. Zdenko Matoz Delo
  98. Tina Čuček POP TV
  99. Bojan Gluhak Primorske novice
  100. Danica Petrovič Primorske novice
  101. Tatjana Tanackovič Dnevnik
  102. Jasna Arko Primorske novice
  103. Sonja Ribolica Primorske novice
  104. Cveta Guzej Sabadin Primorske novice
  105. Maja Pertič Primorske novice
  106. Iztok Presl POP TV
  107. Ervin Hladnik Milharčič Dnevnik
  108. Miran Korošec Radio Slovenija
  109. Nevenka Dobljekar Radio Slovenija
  110. Sara Jovič TV Koper
  111. Iztok Umer Slovenske novice
  112. Devana Jovan Radio Koper
  113. Janez Novak Radio Slovenija
  114. Aleš Kocjan Radio Slovenija
  115. Robert Botteri Mladina
  116. Gorazd Utenkar Delo
  117. Špela Kožar TV Slovenija
  118. Marjan Šarec TV Slovenija
  119. Alenka Terlep Radio Slovenija
  120. Milan Vogel Delo
  121. Breda Štivan Bonča TV Slovenija
  122. Maja Žiberna TV Slovenija
  123. Dušan Berne Radio Slovenija
  124. Franci Pavlin Radio Slovenija
  125. Barbara Cujnik Radio Slovenija
  126. Marko Jakopec Delo
  127. Matjaž Albreht Delo
  128. Jani Sever Vest.si
  129. Iztok Jurančič samostojni novinar
  130. Julija Kočar TV Slovenija
  131. Sebastjan Kopušar Dnevnik
  132. Ciril Brajer Nedeljski dnevnik
  133. Andrej Brstovšek Dnevnik
  134. Janez Mally Nedeljski dnevnik
  135. Meta Černoga Nedeljski dnevnik
  136. Toni Perič Direkt
  137. Gorazd Suhadolnik Direkt
  138. Gregor Gruber Direkt
  139. Daša Birsa Direkt
  140. Jasmina Haskovič Direkt
  141. Matjaž Rust Direkt
  142. Miloja Bukovec Direkt
  143. Kristina Hočevar Direkt
  144. Miha Lampreht RTV Slovenija
  145. Tanja Starič TV Slovenija
  146. Franco Juri Dnevnik, Radio KP
  147. Venčeslav Japelj Primorske novice
  148. Katja Gleščič Primorske novice
  149. Barbara Verdnik Primorske novice
  150. Vojko Plevelj Radio Slovenija
  151. Vito Divac Delo
  152. Helena Lovinčič Radio Slovenija
  153. Jasna Karlen Kuhar Ra. Slo., Sweriges Ra.
  154. Zdenko Fajdiga Radio Slovenija
  155. Damjan Zorc Radio Slo./Val 202
  156. Mojca Š. Pašek TV Slovenija
  157. Tomaž Zaniuk Radio Študent
  158. Erik Valenčič Radio Študent
  159. Matej Šebenik Radio Študent
  160. Andraž Ravnik Radio Študent
  161. Luka Zagoričnik Radio Študent
  162. Mija Škrabec Arbanas Radio Slo./Val 202
  163. Jana Vidic Radio Slo./Val 202
  164. Blaž Ermenc Radio Slovenija
  165. Luka Robida Radio Slovenija
  166. Urška Boršič Radio Slovenija
  167. Uršula Majcen Radio Slovenija
  168. Dare Milič Radio Slovenija
  169. Luka Petrič Radio Slovenija
  170. Boris Ličof Radio Slovenija
  171. Dušan Milič Radio Slovenija
  172. Sašo Dravinec Primorske novice
  173. Jurij Gustinčič Mladina, TV Slo.
  174. Ines Kočar TV Slovenija
  175. Mitja Meršol Delo
  176. Milka Lužnik Pohar Radio Slovenija
  177. Uroš Volk Radio Slovenija
  178. Jože Bonča Radio Slovenija
  179. Jernejka Drolec Radio Slovenija
  180. Marko Juvan Direkt
  181. Tomi Šujdovič Direkt
  182. Tomaž Skale Dnevnik
  183. Nina Jerman TV Slovenija
  184. Igor Vidmar TV Slo./Studio City
  185. Janko Sarađen Radio Slovenija
  186. Boštjan Vrhovšek Radio Študent
  187. Gregor Kastelic Radio Študent
  188. Igor Krasnik Radio Študent
  189. Urh Ambrož Radio Študent
  190. Nina Kos Radio Študent
  191. Anže Tomič Radio Študent
  192. Tea Golob Radio Študent
  193. Boris Vasev Radio Študent
  194. Primož Vozelj Radio Študent
  195. Lenart J. Kučič Delo
  196. Boris Jež Delo
  197. Boštjan Videmšek Delo
  198. Sergeja Hadner Hvala POP TV
  199. Staša Lozar POP TV
  200. Maja Roš POP TV
  201. Polona Križnar POP TV
  202. Gašper Lubej POP TV
  203. Tadeja Lampret POP TV
  204. Janez Usenik POP TV
  205. Jernej Verbič POP TV
  206. Tomaž Bračko POP TV
  207. Jure Brankovič POP TV
  208. Erika Pečovnik POP TV
  209. Miha Drozg POP TV
  210. Vanda Levstik POP TV
  211. Polona Movrin POP TV
  212. Alenka Arko POP TV
  213. Maja Sodja POP TV
  214. David Jug POP TV
  215. Jani Muhič POP TV
  216. Sabina Francek TV KP
  217. Mojca Petrič Bužan TV KP
  218. Karin Sabadin TV KP
  219. Eugenija Carl TV KP
  220. Boris Maljevac TV KP
  221. Sandi Škvarč TV KP
  222. Edi Mavsar TV KP
  223. Špela Lenardič TV KP
  224. Vesna Potočar TV KP
  225. Helena Pasinato TV KP
  226. Simona Horvat TV KP
  227. Elen Batista Štader TV KP
  228. Mojca Juratovec TV KP
  229. Flavio Dessardo TV KP
  230. Damjana Stamejčič Delo
  231. Brane Piano Delo
  232. Primož Škerl Delo
  233. Alma M. Sedlar Jana
  234. Mojca Grotovnik Dnevnik
  235. Franc Kramer Večer
  236. Jože Skok Radio Slovenija
  237. Rozmari Petek NT, Radio Celje
  238. Nataša Leskovšek Info TV
  239. Branko Stamejčič NT Radio Celje
  240. Tomaž Lukač TV Celje
  241. Ana Marija Bosak TV Maribor
  242. Janez Kroflič
  243. Simon Kardum samostojni novinar
  244. Matija Gorjan samostojni novinar
  245. Petra Vidrih Primorske novice
  246. Davorin Koron Primorske novice
  247. Tomo Šajn Primorske novice
  248. Leo Caharija Primorske novince
  249. Igor Mljač Primorske novice
  250. Alenka Penjak Primorske novice
  251. Jana Krebelj Primorske novice
  252. Tina Čič Primorske novice
  253. Alenka Ožbolt Primorske novice
  254. Ilona Dolenc Primorske novice
  255. Vesna Humar Primorske novice
  256. Vida Petrovčič TV Slovenija
  257. Barbra Jermann TV Slovenija
  258. Miro Štebe TV Slovenija
  259. Novica Mihajlovič Finance
  260. Cveta Potočnik Radio Slovenija
  261. Tomaž Celestina Radio Slovenija
  262. Štefan Grah Radio Slovenija
  263. Boris Lenarčič Radio Slovenija
  264. Mojca Širok TV Slovenija
  265. Natalija Muršič Radio Slovenija
  266. Marjan Rogelj Radio Slovenija
  267. Jelena Gačeša Delo
  268. Vida Curk Radio Slovenija
  269. Jela Krečič Delo
  270. Ciril Gale TV Slovenija
  271. Lea Širok Radio Koper
  272. Ingrid Kašca Bucik Radio Koper
  273. Artur Lipovž Radio Koper
  274. Tatjana Gregorič Radio Koper
  275. Edi Prošt Radio Koper
  276. Božo Marinac Radio Koper
  277. Nataša Benčič Radio Koper
  278. Nataša Uršič Radio Koper
  279. Zdenka Tomulič Radio Koper
  280. Irena Cunja Radio Koper
  281. Igor Vidmar Dolenjski list
  282. Tanja Jakše Gazvoda Dolenjski list
  283. Mojca Žnidaršič Dolenjski list
  284. Irena Novak Dolenjski list
  285. Boris Blaic Dolenjski list
  286. Jožica Dorniž Dolenjski list
  287. Breda Dušič Gornik Dolenjski list
  288. Martin Luzar Dolenjski list
  289. Drago Rustja Dolenjski list
  290. Nina Štampohar samostojni novinar
  291. Nataša Pogorevc Radio Ptuj
  292. Bojan Sinič Tednik Panorama
  293. Barbara Leskovar Žurnal 24
  294. Slavica Pičerko Peklar Večer
  295. Anemari Kekec Radio Ptuj
  296. Marija Slodnjak Radio Ptuj
  297. Martin Ozmec Radio Ptuj
  298. Jure Mastnak Radio Slovenija
  299. Tanja Lesničar Pučko Dnevnik
  300. Lidija Pak Televizija Slovenija
  301. Jelena Blagojevič Radio MARŠ
  302. Vesna Lovrec Radio MARŠ, Vest
  303. Jože Kos Grabar
  304. Rok Kajzer Delo
  305. Samo Dekleva Delo
  306. Tanja Volf Radio MARŠ
  307. David Šribar Radio MARŠ
  308. Aleksandra Gropevšek Ra. MARŠ, Večer
  309. Matjaž Ploj Radio MARŠ
  310. Dragiša Modrinjak upokojeni novinar
  311. Mojca Planšak Ra.MARŠ, Večer
  312. Otmar Klipšteter upokojeni novinar
  313. Karolina Babič Ra. MARŠ, Dialogi
  314. Vesna Rojko STA
  315. Matjaž Horvat STA
  316. Mihael Korsika STA
  317. Mihael Šušteršič STA
  318. Urška Kristan STA
  319. Katja Svenšek STA
  320. Barbara Dovč STA
  321. Jure Bernard STA
  322. Jure Kos STA
  323. Marko Vukovič STA
  324. Sebastjan Maček STA
  325. Maja Oprešnik STA
  326. Gorazd Jukovič STA
  327. Ela Petrovčič STA
  328. Jaka Dobajk STA
  329. Alenka Vesenjak STA
  330. Nataša Kuhar Radio Maribor
  331. Breda Čepe Radio Maribor
  332. Lidija Vizantin Radio Maribor
  333. Edvard Pukšič Radio Maribor
  334. Irena Kodrič Cizerl Radio Maribor
  335. Vesna Spreitzer Radio Maribor
  336. Matej Štrafela Radio Maribor
  337. Drago Marušič Radio Maribor
  338. Darko Pašek upokojeni novinar
  339. Dejan Rat Radio Maribor
  340. Zoran Milovanovič Radio Maribor
  341. Tatjana Senegačnik Radio Maribor
  342. Stane Kocutar Radio Maribor
  343. Tone Petelinšek Radio Maribor
  344. Vida Toš Murski Val
  345. Ivan Gerenčer Delo
  346. Nataša Brulc Šiftar Murski Val
  347. Lidija Magdič Murski Val
  348. Marjan Dora Murski Val
  349. Bernarda B. Peček Vestnik
  350. Ludvik Kovač Vestnik
  351. Jože Gabor Vestnik
  352. Milan Jerše Vestnik
  353. Jože Graj Vestnik
  354. Nana Rituper Rodež Vestnik
  355. Tomo Koleš Vestnik
  356. Andrej Bedek Vestnik
  357. Jože Pojbič Delo
  358. Boris Cipot
  359. Majda Horvat Vestnik
  360. Silva Berki RTVS, MMR Lendava
  361. Eva Bukovec RTVS, MMR Lendava
  362. Agnes Tatrai RTVS, MMR Lendava
  363. Suzana Časar Šimon RTVS, MMR Lendava
  364. Klara Jobbagy RTVS, MMR Lendava
  365. Elizabeta Markovič Toplak RTVS, MMR Lendava
  366. Edit Gonc RTVS, MMR Lendava
  367. Agnes Horvath RTVS, MMR Lendava
  368. Helena Feher RTVS, MMR Lendava
  369. Ildiko Kovačič RTVS, MMR Lendava
  370. Szilva Roszman RTVS, MMR Lendava
  371. Borut Šantak RTVS, MMR Lendava
  372. Eva Lorincz RTVS, MMR Lendava
  373. Irena Matko Lukan Ciciban, Cicido
  374. Alenka Veler Ciciban, Cicido
  375. Meta Tavčar Reader’s Digest /Slo.
  376. Slavica Remškar Ciciban, Cicido
  377. Tihana Kurtin Poliglot
  378. Zarja Koliševska Plus
  379. Jana Zirkel Bach Plus
  380. Boris Bogataj MK-Založba revij
  381. Urška Kaloper Plus
  382. Anja Leskovar GEA
  383. Urška Skvarča Cici- Zabavnik
  384. Katja Stergar PIL
  385. Maja Bajželj Moj Planet
  386. Jasna Merc Moj Planet
  387. Lidija Kosi Radio Slovenija
  388. Silva Eory Radio Murski Val
  389. Marjan Maučec POP TV
  390. Bojan Peček TV Slovenija
  391. Cirila Sever TV Slovenija
  392. Nataša Gider Večer
  393. Rado Božičnik TV Slovenija
  394. Boris Kralj Radio Koper
  395. Peter Petrovčič Mladina
  396. Miha Štamcar Mladina
  397. Matjaž Klančar Mladina
  398. Gregor Cerar Mladina
  399. Deja Crnovič Mladina
  400. Sebastjan Ozmec Mladina
  401. Aleksander Mičič Mladina
  402. Vito Avguštin Dnevnik
  403. Milena Ule Dnevnik
  404. Tomaž Bukovec Nedeljski dnevnik
  405. Suzana Rankov Dnevnik
  406. Sebastjan Morozov Dnevnik
  407. Mirko Štular Radio Slovenija
  408. Miha Švalj Radio Slo./Val 202
  409. Gojko Bervar Radio Slovenija
  410. Boštjan Bogataj Gorenjski Glas
  411. Ana Hartman samostojni novinar
  412. Danica Zavrl Žlebir Gorenjski Glas
  413. Primož Knez Dnevnik
  414. Aljana Jocif Radio Slovenija
  415. Mateja Gruden Delo
  416. Mateja Železnikar Radio Slovenija
  417. Katja Lenart Vest.si
  418. Alenka Sivka Stop
  419. Marjana Vovk Stop
  420. Irena Knez Stop
  421. Martin Senica Stop
  422. Melita Berzelak Jana
  423. Bernarda Jeklin
  424. Jure Eržen Delo
  425. Matjaž Štirn Radio Študent
  426. Boštjan Andjelković Radio Študent
  427. David Verbuč Radio Študent
  428. Božidar Plesnik Radio Študent
  429. Igor Modic Delo
  430. Blaž Samec Delo
  431. Mateja Babič Delo
  432. Jure Aleksič Mladina
  433. Nada Mavrič Nedeljski Dnevnik
  434. Marjana Vončina Nedeljski Dnevnik
  435. Boris Lenič Dnevnik
  436. Sašo Mlač Beta, Onasa
  437. Borut Čontala Slovenske novice
  438. Tadeja Zupan Arsov
  439. Zoran Potič Večer
  440. Domen Grogl STA
  441. Tjaša Škamperle Radio Koper
  442. Franček Kavčič samostojni novinar
  443. Marjeta Verbič samostojna novinarka
  444. Sonja Merljak Zdovc Delo
  445. Luna J. Šribar Kralji ulice
  446. Maruša Bertoncelj Radio študent
  447. Maša Stanovnik TV Slovenija
  448. Zoran Odič Svobodna misel
  449. Jaka Elikan Primorske novice
  450. Meta Krese samostojna novinarka
  451. Lada Zei upokojena novinarka
  452. Vida Zei samostojna novinarka
  453. Simona Bandur Delo
  454. Nada Ravter upokojena novinarka
  455. Marjan Sedmak upokojeni novinar
  456. Aleksandar Djurič STA
  457. Primož Kavčič Večer
  458. Marjan Lah ex – TV Slovenija
  459. Siniša Gačič TV Slovenija, Mladina
  460. Tina Recek Večer
  461. Miran Lesjak Dnevnik
  462. Mitja Blažič Radio Slovenija
  463. Štefan Kutoš Radio Slovenija
  464. Rajko Dolinšek Radio Slovenija
  465. Aida Kurtovič Radio Slovenija
  466. Špela Bratina Radio Slovenija
  467. Tatjana Popovič Radio Slovenija
  468. Gašper Klarič Radio Slo/Val 202
  469. Luka Jakopin Radio Slo/Val 202
  470. Dare Rupar Radio Slovenija
  471. Bojan Leskovec Radio Slovenija
  472. Vesna Vukovič Dnevnik
  473. Romana Erjavec Radio Slovenija
  474. Marcel Štefančič Mladina
  475. Eva Kobe TV Slovenija
  476. Marjeta Šoštarič Delo
  477. Miloš Ivančič Radio Koper
  478. Maja Cerkovnik STA
  479. Boštjan Močnik Radio ENA
  480. Ivan Botteri Slobodna Dalmacija, Novi list
  481. Erika Repovž Delo
  482. Dare Hriberšek samostojni novinar
  483. Jerca Kos samostojna novinarka
  484. Pavel Perc Dolenjski list
  485. Bojan Bauman Večer
  486. Boštjan Pihler Mladina
  487. Borut Peterlin Mladina
  488. Matej Leskovšek Mladina
  489. Andrej Hofer TV Slovenija
  490. Danilo Utenkar Delo
  491. Zoran Medved TV Slovenija
  492. Vili Vuk Večer
  493. Simona Špindler Murski val
  494. Sebastijan Rous Murski val
  495. Bojan Rajk samostojni novinar
  496. Liana Buršič Radio Slovenija
  497. Lucija Fatur Radio Slovenija
  498. Nataša Lang Radio Slovenija
  499. Boštjan Janežič Radio Slovenija
  500. Glorija Marinovič 7 dni
  501. Mirko Lorenci Večer
  502. Mirko Munda Večer
  503. Janja Koren TV Slovenija
  504. Jana Zupančič Nedelo
  505. Boris Kutin
  506. Miša Sovdat upokojena novinarka
  507. Dean Jelačin TV Koper
  508. Tomaž Švagelj
  509. Anja Golob gledališka kritičarka
  510. Stojan Spetič novinar v Italiji
  511. Robert Škrlj Primorske novice
  512. Maksimiljana Ipavec Primorske novice
  513. Tina Milostnik Valenčič Primorske novice
  514. Tomo Šajn Primorske novice
  515. Igor Tavčar Primorske novice
  516. Mitja Marussig Primorske novice
  517. Miša Molk TV Slovenija
  518. Jasna Tepina TV Slovenija
  519. Darja Lojen Štajerski val
  520. Milka Dobravc Štajerski val
  521. Marjan Toš Radio MB, Lovec
  522. Brigita Rovšek Radio Slovenija
  523. Zlatka Strgar Dnevnik
  524. Marjan Remic upokojeni novinar
  525. Janez Temlin samostojni novinar
  526. Zmago Šalamun Radio Tednik Ptuj
  527. Monika Rijavec samostojna novinarka
  528. Zdenka Jagarinec POP TV
  529. Majda Santin Bažec samostojna novinarka
  530. Arden Stancich TV Koper
  531. Jasna Kontler Salamon Delo
  532. Nevenka Čurin samostojna novinarka
  533. Tomaž Klipšteter Dnevnik
  534. Majda Vukelič Delo
  535. Tanja Kremžar Večer
  536. Matjaž Zajec TV Slovenija
  537. Anka Dugorepec Delo, ex Info TV
  538. Matjaž Vizjak
  539. Zoran Ličen Tele 59, RTS
  540. Vasja Ocvirk samostojni novinar
  541. Lidija Jež samostojna novinarka
  542. Nace Novak Novi glas, Primorski dnevnik
  543. Vlado Podgoršek upokojeni novinar
  544. Silva Čeh Delo
  545. Katarina Fidermuc Delo
  546. Natalija Gorščak TV Slovenija
  547. Živa Brecelj samostojna novinarka
  548. Tomaž Karat RTV Slovenija
  549. Gabrijela Milošič RTV Slovenija
  550. Saša Krajnc RTV Slovenija
  551. Ana Hajšek Bučar RTV Slovenija
  552. Matej Korošec RTV Slovenija
  553. Tatjana Kren Hlebič RTV Slovenija
  554. Dragica Vujanovič RTV Slovenija
  555. Irena Bedrač RTV Slovenija
  556. Zoran Medved RTV Slovenija
  557. Simona Kopinšek RTV Slovenija
  558. Irma Ferlinc Guzelj RTV Slovenija
  559. Simon Šparavec RTV Slovenija
  560. Nina Cverlin RTV Slovenija
  561. Ema Staubar RTV Slovenija
  562. Andrej Geržina RTV Slovenija
  563. Saško Jazbec RTV Slovenija
  564. Drago Soršak RTV Slovenija
  565. Ivo Kores RTV Slovenija
  566. Andreja Rednak Finance
  567. Darja Tibaot Ciringer TV Slovenija
  568. Rajka Pupovac TV Slovenija
  569. Ilinka Todorovski Finance
  570. Marjan Šrimpf TV Slovenija
  571. Polona Fijavž TV Slovenija

  • sprehajalec

   deca Komunizma….

  • tov

   Je to vse ?

   • sprehajalec

    gre za spisek kadrov “na liniji” kot so včasih dejali….

  • garfi

   zdaj bodo šele znoreli

  • samotoje

   Imamo ta seznam. Narod naš dokaze hrani.

 • Caetano

  S temi levimi fasisti, ki so se natepli v Rtv bo treba opraviti pod naslednjo Jansevo vlado po zgledu Orbana in Poljakov. Tam so pometli s castilci njihove udbe. Ni cudno, da se tega tako bojijo. Postajajo zadnji cas celo bolj agresivni ocitno navdahnjeni od islamizacije, ki jo tako castijo dokler se ne obrne proti njim.

 • Gr Enze

  ŠURC IN VSI 571 NISTE ZA EN KURC !

 • Duhec

  Bi pa ne znate. Zato pa levim vse uspeva.

  • sprehajalec

   kaj pa jim uspeva? 70 let ostati na oblasti?

   enkrat je država že bankrotirala, sedaj bo drugič.

   to bo konec sanj slovenske levice o “našem” in “socialnem”.

 • Tweety Bird

  Poskušam primerjati Slovenijo z drugimi državami. Vedno sem se spraševala, kako je lahko Milošević, ki je izgubil toliko vojn, Srbiji nakopal sankcije in državo potisnil za 50 let v preteklost, vedno znova izvoljen. Vzrokov je več. Prvi je ta, da se je Milošević s svojo nacionalistično pozo predstavljal kot edini rešitelj. Poglejte, kaj govori Janez Janša, da ni nihče tako sposoben rešiti krize kot on. Balkanci pač potrebujemo odrešitelja, mesijo, velikega vodjo. Takšnih je v Sloveniji samo 13%…Janševih ovc. Hvala bogu !!!

 • Cyclopean

  Šurc neka pederčina stara glupa…

 • Tweety Bird

  Matej Šurc: “Tašča je stara ženska, živi sama, preplašena je. Nekdo jo je poklical in jo vprašal: “Saj poznate Mateja?” “Seveda,” mu je odgovorila, “to je moj svak,” nato pa ji je rekel: “No, kar povejte mu, da ga bomo ubili, pa še tistega tipa zraven, če bosta še naprej pisala knjige.”

  PS: Klicatelj je sigurno bil SDS-ovec… 100%…

  • garfi

   100% Lunatik

   • Tweety Bird

    Ja ja…desničarski lunatik…

    • garfi

     100% Lunatik-L

  • tohuvabohu

   Hahahaha, svak … rega rega kvak.

 • garfi

  Tweety Bird • 17 minut nazaj
  Nikoli…še 100 MILIJARD si bomo vzeli…kapish?

  • Tweety Bird

   A še enkrat ponovim? Smo vas in še vas bomo!!!

   • garfi

    a Tone tole vidi ?

    • Tweety Bird

     Kateri Tone…Krković? Upam, da mu gobec zaprem :)

     • garfi

      ti se boš usral kot vedno po portalu

     • Svele

      Usral v usta črta in Jakoba govno cerkveno .pejte fukat Jezusa na oltarju ne pa črta in Jakoba .Amen krizani

     • Svele

      Krko junak isti Janša .klet Cankarja hajhahha Krko Janša njavro da jih srecamo s v gate od Jakoba in črta podela hahhh

 • večni srb

  Res je malo čudno, če novinarji na nacionalki omenjajo klerofašiste, verjetno je dobil idejo na kakšnem nacističnem shodu, ki so zadnja leta precej popularni pri nas, predvsem na celjskem. Posiljevanje z dvomljivo katoliško moralo ni ravno priljubljeno med slovenci, ki so si zapomnili gospodarjev bič.
  Verjetno je problem v komunikaciji, za kar so si klerofašisti tudi sami krivi, če se obnašajo isto kot njihovi predhodniki, tudi reakcija ni ravno nepričakovana. Ampak dolźnost novinarja ni samo zavzeti stališče, verjetno onstaja dober razlog zakaj se lahko rimokatoliška cerkvev spet šopiri pri nas, ta pa ni nastal čez noč in po naključju.
  Nenadna ljubezen do Vatikana se je pojavila skulaj s težnjami po izdaji ZKJ in odcepitvi od SFRJ, demokratični prostor pa se je odprl z izganjanjem srbov, ki so jih začeli nadomeščati od rojstva versko indoktrinirani hrvati oziroma vsi sosedje, na katere mejimo.
  Preden vsi potonemo v čustvenih izlivih, se velja vprašati kako nadaljevati dialektiko, ne da bi se obmetavali s praznimi besedami. Skupno izhodišče mora biti razum, šele nato se lahko pogovarjamo o etiki in šele na koncu zavzamemo ustrezna moralna stališča, pri takih dialogih pa javnost preprosto ne more vedeti zakaj je nekaj res in kako vemo, da ostalo ne more biti res, ni čudno, da smo vsi jezni.

 • Hun

  Vsak lahko kritizira, vsak naj bo prpravlen sprejet kritiko…kritiziral bos, kritiziral te bodo..akcija reakcija…smisu demokraticne civilizacije
  Rezimski medij pod ne Jansevim vodstvom je rezimski, kominterna, komunisticn in se placat ga mormo..
  Pod Mozino je praviln, demokraticn, katoliski, domoljubn in opravicn mesecne rente…

  • večni srb

   Ampak o čemu konkretno se sploh menimo, razpravljamo o okusih, ugibamo če je bolj noč ali dan, katera dejstva ne zdržijo razumne analize?

   • Hun

    Medijem bodo ocitno vsaj Jansevi “demokraticni” uperjeni za ogranjanje njegove pozicije.

    ocitno nimam pravice pisat tega na njegovem portalu..se sam ne ven kaj zapravlam cs tu gor…ker ne spadam v njihovo gnezdo

    • tohuvabohu

     Saj ne veš, kaj bi rad povedal, neroda.

  • macon

   Tukaj lahko pišemo levi in desni, to je vsaj začetek. Na režimskih protirežimci ne smemo pa čeprav jih moramo plačevati.

   • Hun

    ni res ..zadnic mi niso objavl posta

  • samotoje

   Beri Lady. Izpolnjuje vse tvoje kriterije. Ali pa Mladino. Na isti valovni dolžini kot Lady.

   • Hun

    Men osebno ni potrebno izbirat doloceno druzbo, ki ti umetno napihuje samozavest

    Kot mulc sm prebral biografijo o temnopoltem boksarju( moj vzornik ko sm se treniral) z viteskim karakterjem…ne kot vecina temnopoltih bokserjev, ki jih vrhunc kariere in bogatstvo unic..

    Joe Louis je izven ringa kvaliteto svojega karakterja kazal enako kot v ringu..

    Joe ( v tistih casih niso obstajal Murkoti iz Lady z neznimi ročicami) ni bil talentiran boksar ampak garac po tem je slovel…
    Ljudje, ki so mu iz spostovanja segl v cvrsto garasko šapo so bli preseneceni nad njegovim neznim rokovanjem…Joe ni rabil glumit, da je mozat in se sopirt, kot ti in teb podobni na tem portalu..Njemu ni “upal” noben ocitat da se rokuje kot baba, sm preprican, da ga ni junaka, ki bi ga ponizval, ce bi ga opazil drzat v šapah, revijo Lady..
    Joe je v mladosti, ko si na razpotju izbral najtezjo pot, pot principov, ki ti zabetonirajo temelje plemenitega karakterja…Joe je ostal v oceh belcev, temnopoltih in indijanskega poglavarja, ki je bil njegov osebni prijatelj….kot clovek, ki ni nikdar nikogar zalil, ponizeval…Spostovanje je ekstremno opazno kazal izven ringa in do nasprotnikov v ringu…

    Trump ne bo nikdar zasluzil viteskega karakterja Joe Lousa, ceprav ma zmagovalno pokvarjen karaktet.
    Zakaj omenjam Trumpa, ker ma v javnosti, nacin rokovanja
    ekstremno nasprotno drugacn od Lousa, enako velja za karakter

 • Tweety Bird

  Anton Peinkiher je leta 1992 prejel častni znak svobode Republike Slovenije z naslednjo utemeljitvijo: “za izjemne zasluge pri obrambi svobode in uveljavljanju suverenosti Republike Slovenije.”

  • garfi

   soros tudi

 • Tweety Bird

  Matej Šurc: “Treba pod vsem skupaj potegniti črto. Povedati resnico volivcem, ali bodo verjeli, pa je njihova stvar. Kot sem že rekel, nimam nič proti Janši, želim mu, da se ima lepo v domačem okolju, da je srečno poročen in da se čim več ukvarja z družino. V politiki pa je izgubil kredibilnost.”

  Janša je res izgubil vso kredibilnost in ugled…zato ga je volilo samo 13% volivcev. Desnosučne budale, vi kar volite vašega Janšeka in pokažite celotnemu svetu kako ste zabiti !!!

  Lahko noč. Že spim…zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

  • šmentanamuha

   Stvar je v tem, da je Matej Šurc s to izjavo pravkar izgubil vso kredibilnost kot novinar, Janša pa jo pridobiva z dneva v dan.

   Smrt kučanizmu, svoboda narodu!

   • Svele

    Smrt jaezuJ klobase narodu.kaj bosta črt in Jakob ko in če odrasteta posiljevalca sadisti ali pedofila v hozentregerjih hajhahha

    • šmentanamuha

     Ti si pravo odurno balkanski zmene.

  • tohuvabohu

   To je dobro, da rdeča goveda ne odločate o tem, kdo ima kredibilnost. Vaš napihnjeni mesečasti smrkavec je dobil samo 4%, obnaša se pa, kot da je zmagovalec volitev. Ubogi Serpentinšek, se mi smili, še preden je kaj sestavil, še ne ve, kaj ga čaka, reveža.

   • šmentanamuha

    Največji absurd slovenske “demokracije” pa je, da bo Lunatik s svojimi 4% iz opozicije dejansko vodil vlado, če bo bolestno ambiciozni Šarec s svojimi 6% slučajno res postal formalni predsednik vlade. V vlogi Serpentinška se mi je še zdel zabaven, ampak zdaj je vrag odnesel šalo. Če bo ta scenarij dobil zeleno luč, potem se nam ne piše dobro.

    • tohuvabohu

     Najbolj smešno je, da so levaki vedno imeli goro pripomb na Serpentoninškovo pojavljanje v petkovi oddaji na TVSLO, norčevali so se iz formata oddaje in iz narodnozabavne glasbe (ta sicer tudi meni ne diši), danes se jim pa kar meša od zmagoslavja, ker je burkež “rešil” Slovenijo pred hudobnim in izključevalnim JJ. Obeta se nam dobra zabava, upam, da se bo njihov pohod končal, še preden se bo začel. Pristanek bo trd, a zdravilen.

  • garfi
  • Jean

   to si ti zelis,da se le umakne in ne odgovarja za kriminal, brezveznik, srz vsega pa je, da ce diktaatorja povsem podpira zena, kot assadova zena pri pobojih sunitov, diktator pocne, kar mu pade na pamet, to je najhujsa kombinacija, in taksne zene so najslabse, kadar imamo opravka z diktatorji

   • Jean

    Ampak seveda to je vsem najbolj pogodu, zato je bila tudi depala vas pometena pod preprogo, ker vam je vazna le oblast

   • Svele

    Ja Urša je lajdra

    • Svele

     Kot vse slovenske pocestnice hahjajha

  • Svele

   Jaz pa imam nekaj proti Janši,učinkovitega jhahhahhaha

   • Stevo

    Jaz mam pa nekaj zelo učinkovitega proti parazitu imenovan svele. Pravijo da je ta parazit podoben bolham ki so prisesane na podganah in je izjemno kužen, nalezljiv in nevaren. Če kje opazite znake te parazitske nadlege, uporabite Pantakan ali pa kar plinsko napravo …. jejhatahahahah

  • Pavle

   Kaj čemo ko pa ste levičarski ideološki paraziti tako kužni in spreminjate v neobvaldljivo pošast?
   Mi imamo vsaj narodno zavednost in za vodjo domoljuba, vi pa le nesposobne levo mahnjene zabite nesposobne parazite. Amaterski klovn in murglski palček vam še kako pašeta. Sta pravi ikoni vaše zabitosti. Bo treba najt cepivo, posebno za take kameleonske babure kot si ti …. ijahahahah …. prej krvavo rdeča, zdaj pa žgano rumena z modrimi okami kot murglski plaček kot da bo to kaj pomagalo … ijahahahahaha …. pa z vsem tvojim zzzzzzzzz izgleda da ti kar precej brni v glavi …. ijahahahaha

 • Aresnica

  Tonči P. natančneje leva ovčka. – Res je, da je Antifašist=Fašist – in res je ,da tale mali plačani pizdek Šurc dobro seje oziroma vse kaj je posejal bo tudi požel. – tega se tovariš(i)ne zaveda. _ žetev se počasi bliža.
  ___________________
  Lep pozdrav

 • šmentanamuha

  Nagnusno levičarsko anarhistično novinarstvo, ki deluje totalitarno s pozicije moči. Šurc je en socialistični bebo, ki si domišlja, da je kralj na Betajnovi, ker mu hrbet ščiti starokomunistična klika. Dejansko pa socialističnim opranoglavcem dela prpa, ker čutijo, da smo na točki preloma, ko se ljudje ozaveščajo in bodo vsak čas spregledali trike, ki jih uporablja levičarski socialni inženiring starokomunajzarjev in njihovih naslednikov. Vse pohvale gospe Ivi Pavlin Žurman za pogum, da si je upala zoperstaviti svoje mnenje kot David proti Goljatu. To, kar imamo v Sloveniji je totalitarizem levičarjev, česar niti več ne skrivajo. Odvratno in nagnusno takole s pozicije moči pljuvati po državljanki, ki mora celo nasilno plačevati naročnino RTV, tako kot mi vsi. Šurc je pokazal samo, da je en navaden kreten.

  Smrt Kučanizmu, svoboda narodu!!!!

  • Mojca pokraculja

   Popolnoma vse drži, kar si napisala. Obžalujem, da je ga. Iva zaradi svoje pokončne drže postala žrtev neizmernega sovraštva nekega profanega novinarja. Želim ji vse dobro in upam, da je to ne bo odvrnilo od kritičnega pisanja in protestiranja.

   • šmentanamuha

    Jaz pa mislim, da se prav tu utegne tehtnica prevesiti. Še tako neuk in nezainteresiran državljan bo nazadnje le uvidel ta neenakovredni boj in takrat se v ljudeh nekaj zgane. V tako neenakem boju se ljudje vedno postavijo na stran šibkejšega. Tako da gospa Iva Pavlin Žurman je že zmagovalka. Počakaj še malo, boš videla, da imam prav.

    • Mojca pokraculja

     Hvala. Nedvomno se bo morala prevesiti. Skrajni čas je že.

 • Mojca pokraculja

  Neorasizem na pohodu !

  Jabolko je padlo daleč od drevesa; partizani, klerofašizem ;Smrt fašizmu-svoboda narodu.
  Ta skrajno ciničen odgovor, javne osebe- novinarja, je čisti in neizpodbitni dokaz, da imamo opravka z najbrutalnejšim in najbolj primitivnim načinom ideološkega izključevanja, žaljenja, zasmehovanja in ustrahovanja. Takšne metode so imanentne ideologijam kot so nacizem, fašizem in komunizem.
  Demokracija, v kateri družba in njene družbene skupine živijo tekmovalno v odnosu nadvlade ali podrejanja glede na nekatere druge ljudi ali skupine (ljudstva) znotraj ene države in to na podlagi njihove ideologije, ni več demokracija. Če je temeljna naloga take družbe vsiljevanje svojih ideoloških prepričanj za vsako ceno drugim, kar iz pričujočega pismo neposredno izhaja, saj poslušalki očita, da se je odrekla “pravi veri” , je taka družba nedemokratična in totalitarna.
  Z ustvarjanjem enotnega ideološkega prepričanja in izključevanjem tistih, ki se temu upirajo, postaja taka družba nujno tudi rasistična. »Rasizem brez ras« ali neorasizem, ne temelji (več) zgolj na rasni tipologiji, temveč zajema različne procese izključevanja, s čimer želi ustvariti ideološko čisto ” raso”. Po Šurčevem prepričanju o tem kdo je fašist, klerofašist in antifašist, bi lahko sklepali da gre za “levo raso”.
  Kakor se to grozljivo sliši, pa vendarle naj spomnim na besede Winstona Churcila : »Fašisti prihodnosti bodo sami sebe imenovali antifašisti!«

  • šmentanamuha

   Mojca, odlično si napisala.

  • Cicada 3301

   @mojcapokraculja:disqus wow! Smiseln, celovit in razumen komentar na tem portalu!
   Skorajda ne morem verjeti. Lepo!

   • Matt von Glanz

    wow, še enkrat si ostal zvest svojemu načelu, da prihajaš zjbvt. wow!!

   • Svele

    Biografski film o črtu in jakobu.zakaj sva ubila očeta.hahhahhaa.film o Janši,ne joči Janez hauhajjahfilm o vaških strazah,a si ti tud not padu hajjajjaha

    • Mojca pokraculja

     “Slovenske otroke ubijajo, mar ne !”

     • Aljoša

      A imaš kaj slabe vesti od tvojega levičarskega smrada in dementnih levičarskih sadističnih zločincev, ko so po 2.svet.vojni pobili na tisoče slovenskih otrok, ter oropali in pobili na tisoče nedolžnih ljudi? Dobro tebi se vsaj oglaša umazana vest vsega komunističnega fašizma, diktature in nasilja, mar ne?”

     • Mojca pokraculja

      Kaj govoriš ? To kar si napisal napiši Sveletu, ne meni.
      Poskrolaj malo višje gor , da boš razumel zakaj sem to napisala v odgovor.

      “Svele Vinti Oto • 2 uri nazaj
      Ne bomo umirali .slovenski dojenčki umirajo hahhahahha “

     • Aljoša

      Moje globoko opravičilo!
      Se opravičujem, vsekakor moj komentar je namenjen in spada izrodku od spake Svele in vsem komunističnim barabam z zločinskim nagoni.
      Vam pa vsaka čast točno tako je kot ste tudi argumentirali. Z spoštovanjem moj poklon, pa brez zamere.
      Tudi za vse komunistične barabe bo nekoč prišlo plačilo, če ne prej ob uri resnice … te pa se še kako bojijo.

     • Mojca pokraculja

      Vse v redu, vse pojasnjeno , ni nobene zamere. Hvala.

     • šmentanamuha

      Vključuješ se v debato, ne da bi jo razumel.

   • Vinko

    A jo kaj nateguješ in zdaj nisi več nepojeban? Ma saj skoraj ne moram verjet kako si navdušen. Izgleda da je še ena vrsta radodajk ki te zadovoljuje! Je pa res da takšne levičarske spake z takšnimi smrdečimi komentarji kar dobro skupaj pašete!

    • šmentanamuha

     ???

  • RATATA

   Kritična masa tistih, ki jim nihče nič ne more je že zdavnaj dosežena. Ima tudi rezervo (podmladek), ki je usidran na obrobnih pozicijah – je na pripravništvu.
   Skupina starih ideologov in mladih, ki jim brez da bi karkoli vzeli v kritično razsojanje in presodili vsaj s kančkom razuma ter ob upoštevanju dejstev preživetega je garant za zavozitev države.
   Družbene norme, ki so vsiljeno oblikovane in definirane z vplivom ravno teh socio-ideologov, kateri ne opazujejo naravnega spreminjanja družbe temveč družbo spreminjajo sebi t.j. ideologiji v prid so postale takšne, da so vse vrednote razvrednotene. To nekateri opazimo in težko sprejemamo, večina, na žalost, pa sploh ničesar ne opazi.
   To stanje nepovratno vodi v pogubo, saj, če jaz na teden 5 ljudi na to opozorim, jih opomnim in jim poskušam odpreti oči ter jim na primerih serviram škodljivost stanja in nepremišljenega delovanja, jih spodbujam k razmišljanju je to ob neaktivnosti večine kot nič, zaradi egoizma in lenobe. Skratka za zjokat!

   • Mojca pokraculja

    Kritična masa, bi se po zdravi logiki morala ustvariti na drugi strani. Na tisti, ki je izkoriščana, drugorazredna, takorekoč “obsojena” na počasno “umiranje”.
    Zakaj je temu tako, je pravzaprav fenomen. Normalno bi bilo, da bi ljudje pokazali nujno potreben upor, revolt, nestrinjanje, javno na javnih mestih. Upajo se govoriti le za šankom, v trgovini in v zaprtih družbah svojih znancev. Skaratka apatija na celi črti.
    Danes mi je dalo misliti, ko sem poslušala o “Praški pomladi” leta 1968. Mineva 50 let od dogodkov v Pragi in na Češkem, ko so zaradi nevarnosti, da se bo razrahljala trda komunistična ideologija in socialistični sistem, Rusi okupirali Češko. V znak protesta se je januarja 1969 zažgal Jan Palch in za njim še 5 drugih protestnikov. Toda nič se ni zgodilo, njihov samomor je bil takorekoč zaman, brez haska. Nekaj podobnega bi se najbrž zgodilo tudi pri nas v sedanji situaciji, če bise kaj takega zgodilo. Vendar imamo sedaj demokracijo in je od takrat minilo 50 let. Zakaj že?

    • samotoje

     Palachova smrt ni bila zaman. Bil sem v Pragi tik pred prihodom Sovjetov in tudi potem obdržal nekaj stikov iz krogov češke pomladi. Čehi so se ravno zaradi Palachove grozljive usode začeli zavedati lažnivega sveta, v katerem so morali živeti in so dejansko prestopili v demokracijo. Tam se jim Šurc ne bi mogel dogajati. Ali pa Turnšek.

     • Mojca pokraculja

      Hvala za tvojo izkusnjo. Zanimivo, da tega niso povedali v prispevvku na radiu. Kaksen odnos je imel Tito pravzapra tudi ne, le da se je bal zahoda?!?

     • samotoje

      Tito se je bal Rusov in predvsem za lastno rit. Ljudje so ga v Pragi navdušeno sprejeli, mu metali rože, Dubček je več kot očitno pričakoval Titovo podporo, a jo je Tito stegnil domov. Takrat sem bil tam, gledal po televiziji. Ozračje je bilo kar zadušljivo, ljudje so bili prestrašeni. Nekaj dni zatem so vkorakali Rusi. Mislim, da sem bil med zadnjimi, ki jim je uspelo priti čez mejo v Avstrijo, preden so jo zaprli.

     • Mojca pokraculja

      Ja “lepi ” spomini. Jaz se spomnim le tega, da je bilo vzdušje kot da je vojno stanje.Tito je izdal ali eliminiral vsakogar, ki se mu ni uklonil.

     • Hun

      resnica kr zari iz tebe

    • Hun

     fakeMojčka

  • samotoje

   Odličen komentar!

  • Jovo Jamnica

   Se opravičujem, toda to se mi zdi hoja po tankem ledu. Namreč, če se v mnenju delno citirajo besede francoskega filozofa Etyenna Balibara in Mojce Pajnik, potlej velja na to bralca opozoriti.
   ————
   »Rasizem brez ras« ali neorasizem, ne temelji (več) zgolj na rasni tipologiji, temveč zajema različne procese izključevanja, s čimer želi ustvariti ideološko čisto ” raso”.
   ————
   Original: Mojca Pajnik iz FDV v prispevku: V imenu ljudstva: sodobni procesi rasizacije
   http://www.ckz.si/arhiv/260/1Mojca_Pajnik.pdf

   stran 3:
   …»Rasizem brez ras« (Balibar, 1988/2004: 5), torej ne temelji (več) zgolj na rasni tipologiji in tako zajema različne procese izključevanja, ki denimo migrantov ne konstruirajo kot…

   • Mojca pokraculja

    Glej, to bi veljalo za kaksen drug tekst, ne pa za tovrstno komentiranje. Linkov pa itak noben ne odpira.

    • Jovo Jamnica

     Pri moji intervenciji gre za utemeljen sum, brez polemičnega motiva. Namreč, uporabljen je malo premetan stavek iz daljšega levičarskega prispevka. Sklepam, da si ta prispevek pozorno brala in iztrgan stavek kontekstualno priredila. Tamkaj med drugim tudi piše:

     V zadnjem desetletju je vse več objav, ki rasizem in skrajno desnico povezujejo s populizmom (npr. Mudde, 2007; Wodak idr., 2014). Na točki populizma lahko denimo pojasnimo, kako rasizem skrajno desnih strank in skupin deluje »iz demokratične« perspektive: Pim Fortuyn in Geert Wilders na Nizozemskem, Marine Le Pen v Franciji, Matteo Salvini v Italiji, Janez Janša v Sloveniji idr. zagovarjajo liberalne vrednote, vključno s človekovimi pravicami, vendar proti migrantom, izbrisanim, muslimanom. Populizem torej ostaja uporaben za označevanje sprememb v strankarski politiki, kjer se predstavniki strank, kot so FPÖ v Avstriji, Front National v Franciji, Danske Folskeparti na Danskem, UKIP v Veliki Britaniji idr. zavestno izogibajo eksplicitno rasistični retoriki. Tu vidimo, da se populizem kot slog, retorika, naracija manifestira kot mehanizem obračanja pozornosti od politike, ki je rasistična.

     • Mojca pokraculja

      Seveda sem ga prebrala.Pa se kaksnega drugega tudi. In sem kriticna do razlag in njihovih prepricanj.
      Ravno zato ker vem od kje in s katere pozicije Pajnova pise, sem zadevo razsirila in pogledala se z druge plati. Iz tiste, ki jo sama in mnogi drugi tu dozivljamo.
      Tudi moji so bili namrec partizani, torej moram utihniti ali kaj? Moram malikovati borce, se najbolje vclaniti se v ZZB? Najbrž sem vernica kajne?

      Si prebral tudi to morda, da antirasisti vedno obtozujejo druge da so rasisti in obratno?!
      Bistvo je, da neka vecina v imenu demokracije s politiko, ki uporablja nedemokraticne nacine izvaja segregacijo- na nase in vase. Gre za ideoloski apartheid, o cemer je pisal komentator dob. Beri!

     • Hun

      prisli so zopet, casi ko pametni utihnejo in neumni spregovorijo…

     • Jovo Jamnica

      Namesto kritike Grimsove “kolumne” v Gorenskem Glasu (Laž, imenovana…), ti ponujam Trumpov twitt

      I condemn all types of racism …

      https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1028271447632957441

     • Mojca pokraculja

      V Gorenjskem glasu se laže tale Trump…jdtna jdtna kam smo prišli. Ke bebo bi rekel rubec.

     • Jovo Jamnica

      Kvaaa???

     • Mojca pokraculja

      Pssst grta, “zavaravam neprijatelja”

     • Jovo Jamnica

      Zgüčano….

     • Mojca pokraculja

      Douta vse na uha -( “nimam umlauta na tipkovnici) vlečejo

     • Mojca pokraculja

      Še to bi dodala, si ti kakšen profesor pri katerem pišem diplomsko nalogo, da sumiš ? Za božjo voljo saj zato pa so ti teksti, da jih beremo, razmišljamo, diskutiramo, se strinjamo ali ne, pridemo do svojih spoznanj. Zdaj pa si predstavljaj, da bi pod moj zapis napisala da citiram XY. Ne jaz je ne želim citirati, ker ona ni tako napisala. Ker ne zmore, opleta, se sama sklicuje na druge. In je vse ok !

     • Hun

      Vids kako je ko komunist ne more zabrisat lazi…Mojčica

     • šmentanamuha

      Tukaj se strinjam z Mojco. Mislim, da je terminologijo iz članka, ki ga omenjaš, zelo dobro uporabila za artikuliranje svojega stališča in v tem ne vidim problema. Je pa dragocen tudi tvoj dodatek, da si nas opozoril na članek. Zdaj, ko ga berem (to, kar si prilepil), se mi zdi en tak tipičen levičarski žganc, ko se avtorica zapleta v lastno retoriko in je ne zna razplesti. To, kar je povedala Mojca, pa je jasno in razumljivo.

     • Hun

      izvirnost je zganc…plagiatorstvo je redk biser

     • Hun

      ni Steve Bannon zaston v Evrop..ta retorika je njegov otrok, ki je Trumpa na prestol postavil. .satanovo seme, ki ga hoce zasadit na nasih tleh

     • Jovo Jamnica
    • Hun

     iz Mojce v Mojčko…

     • Mojca pokraculja

      Kako cudovito jutro prebrati vse tvoje odgovore, ko Hun postaja Huncek.

   • Warrior princess

    Ti si za tole Mojco, ki se napihuje profesor.

  • Jean

   Slovenci vas imajo dovolj, na vsakega, ki je v clanku, naredite linc, ti clanki se pisejo zato, da se napravi diskreditacija, to se naredi s pomocjo vas komentatorjev, to je vsem jasno in to bi moralo biti prepovedano, ker ta medij se uporablja za blatenja in diskreditacije ter linc na dolocene skupine, v ta namen je jansa vcasih uporabljal Direkt, kasneje Pozareport, zdaj pa ta portal in skandal

   • Mojca pokraculja

    Bejz no, za diskreditacijo gre? Koga pa se diskreditira?
    Če ze hodis na portal, komentiraj vsebino clanka, ne pa to da je sploh objavljen. Vsebina clanka ti ni vsec, ampak v njem je ravno tisto kar ti ni “vsec”. Resnica, da ste sami to, kar drugim ocitate.
    Daj povej, si ti jabolko ki je padlo pod drevo? S katrega drevesa. Zdaj bos obcutil vsaj delcek tega kar obcutijo tisti, ki jih ves cas zmerjate in zanicujwte, zaradi ideologije. Vecina ima prav, vecina zmaguje, vecina diktira,…. tako so zaceli boljseviki, komunizem,nacizemom.

    • Hun

     kako samozavestno

   • macon

    Ko to že desetletja počnejo vaši mediji, je vse v redu. Levi ste po vaše civilizacijsko nad opozicijo in je normalno, da jo zaničujete, ji grozite, čeprav v vsebinski razpravi drugače nimate kaj povedati. Zanima vas samo oblastna pozicija brez odgovornosti.

    Kake nestrpnosti do katerih skupin? Vi levi ves čas grozite z jamami in še premalo smo jih vsem, ki vam ne kimamo. S fašisti etiketirate vse, ki vam niso všeč.

    Vi sami ste fašisti in čisto navadne režimske in sistemske barabe. Vaša večina je brezumna množica bedakov brez misli.

   • samotoje

    Če bi ti vedel, kako vas imamo Slovenci dovolj! Tebe in takih, ki jih ti imenuješ Slovence. Diskreditacija? Linč? Širjenje nestrpnosti do skupin?? Poslušaj kdaj radio (državni!), poglej kdaj TV (državno!), preberi kdaj Delo, Dnevnik, Večer, Mladino. Tam je vsega, kar tu označuješ kot linč, v izobilju. Če znaš in hočeš prepoznati, kaj diskreditacija v biti je. Zgaga, Šurc, Žitnik, Slapšak itd., itd. so se že zdavnaj sami diskreditirali. Ne rabijo ne tega portala ne komentatorjev, njihova dela in ravnanja govorijo sama zase.

  • Djuro Sumar

   Tole si lepo prepisala in se sprašujem, če sploh razumeš, kaj si napisala. Mislim, da ne.

   • Mojca pokraculja

    Jurcek, poglej se v ogledalo, neverjetnokaj bos videl: tvoja leva roka bo v ogledalu desna in obratno. Razumes zdaj?

    • Djuro Sumar

     Jaz dobro razumem, probleme z razumevanjem imaš očitno ti.
     Ko se pogledam v ogledalo sem vedno navdušen nad tistim kar vidim.

     • Mojca pokraculja

      Verjamem da si navdušen, če bi sebe videl ne bi bil.

     • Djuro Sumar

      Seveda vidim sebe, menda ne tebe.

     • Mojca pokraculja

      Ti sploh ne vidiš, da nič ne vidiš.
      Oblast…… slepota

     • Djuro Sumar

      Kar se oblasti tiče, mene osebno nikdar ni zanimala in me še danes ne zanima.
      Imam svoje ideološko prepričanje, ki je enako odkar pomnim. Slep seveda nisem, je pa vid bolj problematičen pri tebi, ker vidiš predobro. Na žalost pa vidiš le napake tistih, katere sovražiš iz dna svoje duše, ne vidiš pa napak tistih, katerim slediš kot ovca. Ampak to je tvoja stvar in jaz te zaradi tega niti malo ne zaničujem, še manj sovražim, saj vendar živimo v demokraciji, kjer je dovoljeno vsakomur izraziti svoj pogled.

     • Mojca pokraculja

      Ideologija “ateist”, sej to si že tisočkrat povedal. Naprej pa nima smisla.

     • Djuro Sumar

      Ateizem ni ideologija, to je le brezverje.

     • Warrior princess

      Tale Mojca je tako kot Indijanka ena nepojebana baba, ki se tukaj ven meče v resnici je pa strašilo.

 • šmentanamuha

  Tebi primanjkuje ljubezni. To je hudo in se mi smiliš. Vendar svoje bolečine in praznine ne boš pozdravil z bruhanjem besa in sovraštva. Svoj problem moraš reševati drugje. Ampak Božja ljubezen je namenjena tudi tebi, če jo boš le prepoznal in odprl svoje srce, da vstopi vanj. Mir s teboj, človek!

 • tohuvabohu

  Kaj te muči, ubožček?

 • xtc

  Šurc je psihopat,ki bi moral biti na psihiatriji.
  Komunistom=socialistom je sfuzlalo,vse težje najdejo somušljenike morda še v Afriki drugje jim vse bolj obljubljajo zanimive rekvizite.

 • Jean

  ja seveda najprej napise stiri knjige samega kriminala omenjenega politika, potem ves preplasen klice kolege v bosno,da mu krog okoli janeza janse grozi, ker se nasa policija ne odziva, mislim da to ni nobena varovalka, da samo ni v politiki

  • Mojca pokraculja

   Kaj ces, J ima svojo policijo, sodstvo… denar vse naredi, kajne!! Ves njegov”kriminal”zastara…. Ups, saj so to knjige o Jankovicu in kuckotu?

   • Svele

    Knjige o črtu in Jakobu pedofilom v hozentregerjih hahjahha

    • Mojca pokraculja

     “Slovenske otroke ubijajo…..mar ne?”

    • Vladimir P.

     Svele a te kaj preganjajo nočne more? Se ponoči ponemariš v posteljo? So te kdaj oblekli v hozentregerje? Te mamica kaj krega ko kar naprej imaš čudne pedofilske navade? Si bil kdaj žrtev incestno pedofilskega akta? A si kaj v žlahti z dementnim Tit Turnškom ali pa z amaterskim klovnom? Te daje depresija in samopomilovanje?
     Te muči kot je tvoj kolega cicida povedal nepojebanost?
     Sigurno je kaj od tega, pa se revše ne znajdeš. Že zdaj se ti vidijo hudi problemi, kaj šele bo. Če se ne boš zdravil bodo more vsak dan hujše, ti pa vsak dan bolj pod okriljem blaznosti. Psihične motnje so res lahko velik problem in tudi do samouničenja lahko pripeljejo!

 • Jean

  omizje ob izidu knjige prevarana slovenija
  https://m.youtube.com/watch?v=Otv9J3lLDag

  • samotoje

   Omizje? Bolj shod Titovih pionirčkov.

 • šrauf

  Pred leti si je ta model pripsoval nekakšno disidentstvo ,ker se je kao upal papeža v svojem prispevku nazvati s svetim očetom ali nekaj podobnega ,se ne spomnim. To je bilo še takrat ,ko je bil dopisnik v ZDA še pred našo osamosvojitvijo. V takratni Mladini so se mu rogali, na njegovo samohvalo ,češ kako “rizično” je bilo to dejanje , ki je po njegovo prispevalo k demokratizaciji Slovenije.

  Janša mu je “ukradel” vse zasluge press

  • Svele

   Smrt svinji Janezu klobase emigrantom

   • šmentanamuha

    Pena ti gre na usta, to so znaki stekline, mrtva duša.

   • Franc

    O Svele , Svele Udba te išče, ko želiš smrt in pokapaš tov. Janeza Zemljariča. Tudi emigranti se bodo zastrupili, če bodo jedli to parazitsko meso, še posebno ob tvojem pogromu zoper bivšega partijskega veljaka.
    Če se pa imaš za Zemljaričevo svinjo bomo prav radi iz tvojega svinjskega gobca delali klobase. Problem je ker imaš vse znake stekline, ki se rada prenaša posebno med levimi premaknjenci ki se imajo za svele, je strupena in ker precej smrdi. Vsekakor te je prej treba razkužiti in zažgati da se steklina ne prenaša!

 • Hun

  Slovenija postaja skropucalo od drzave..nevem kje naj zacnem od vrha politike pa do podna ulic in vukojebin

  Jankovic, Kucan, Turnsek, Zemljaric, direktorji drzavnih firm, ki imajo uprave v neboticnikih na Lublanskem Manhattnu( Dunajsla ulica- Bezigrad) kot ji ze doug sam pravm in so centraliziral vso moc v glavno mesto…si lastijo Slovenijo in unicujejo demokracijo, monopolizirajo podjetniski duh posameznika

  Na drug stran je en in edini Ivan Janez Jansa, ki si ocitno lasti najvisji neboticnik Triglav in se umaknil v Bovec in v miru sahira o strategiji kako zriniti stare mafijske botre New Yorka( Lublane), kot Napoleon, ki si je sam zelel podredit te lepe kraje.( Bovec..)

  demokracije si neb smel lastit politiki, kot scit, ko jih kdo napde in jim ocita, da si sami utirajo pot na vrh drzavnega bogatstva…stremenje edinemu cilju, povzpet se na oblast al si domislat, da ti je tron pripada se igrat pol boga.. dosest oblastnistvo na “legalen” nacin z politicno stranko in kadrovanjem svojih zvestih strankarskih kolegov( castnilov, podcastnikov, vojakov) ali z oborozenim uporom kot v 2.Svetovni vojni… bistvena razlika je samo v tem da z revolucijo dosezs cilj hitreje in pustis za sabo na deset tisoce cveskih trupel

  • šmentanamuha

   Kdo je po tvojem potem primeren za vodenje države v tem trenutku? Jaz vidim samo Janšo. Ne more države voditi zbor nedonošenčkov, poražencev in političnih analfabetov, ki jih v ozadju dirigira globoka država s Kučanom na čelu.

   • Hun

    trenutna koalicija…je posiljena druzba odpadnikov…sam se SNS se manjka med njim

 • if

  Šurc:
  1) “Evropo obvladuje desničarski populizem okrepljen z reakcionarno ideologijo sovrašva do tujcev, sovraštva do drugačnosti.

  2) Takšna politika vlada na Poljskem, Madžarskem, Češkem, v Avstriji, Italiji, pa tudi na Hrvaškem.

  3) Slovenija se nahaja v nevarnem ooklju. Ali se ti, ki že dolge tedne kujejo koalicijo sploh zavedajo, kaj čaka Slovenijo, če jim spodleti. Zavladal bo klerofašizem, obrobna nova tv bo postala nacionalna, povampirejni homofobi in lažni domoljubi bodo
  bruhali svoj gnev z oblastnih položaje.

  4) Slovenska politika ima še eno priložnost, da prekine to koalicijo nagnusnega sovraštva, ki se razteza od Baltika do Jadrana. Slovenija morda še nikoli v zgodovini Evrope ni imela tako odgovrne naloge, kot jo ima danes.”

  • if

   1) Evropo obvladujejo sile z namenom uničiti narode, pripadajoče kulture in nacionalne države.

  • if

   2) Šurc, države, ki jih omenjate, in pripadajoči narodi, se zavedajo svojega bivanja in odgovornosti za svoj obstoj, zato uveljavljajo samoobrambno pravico po preživetju.

  • if

   3) Šurc, poglejte se v ogledalo.

   Vaš know-how v navezi komunist-nacist je vzajemno in skladno s paktom Hitler-Stalin, šef Titu in Kardelju, septembra 1939 sprožil 2. svetovno vojno z napadom na Poljsko, jo 6. aprila 1941 nadaljeval tudi z napdom na KJU in 24 dni pozneje, v imenu delavstva, je know-how Kominterne gostil naciste na Rdečem trgu v Moskvi in v imenu delavstva praznoval 1. maj, praznik dela!
   https://www.youtube.com/watch?v=jAfSrBMuXI8

   Izraz klerofašizem je izum in produkt kleparskega komunističnega bolnega uma, ki jo tudi neokomunistične entitete tipa Šurc uporabjajo za blatenje.

   Šurc, izdelajte izraz za kolaboracijo vašega know-howa z nacisti!

  • if

   4) Šurc, ne boste uspeli ubraniti interesa slovenske globoke države z napadom na države od Baltika do Jadrana vključno z napredno Avstrijo.

   S takim stališčem ste se uvrstili za kolaboranta nedemokracije, ki jo pooseblja slovenka globoka država od Kučana do Šurca!

  • šmentanamuha

   Moj Bog, a takele je klamfal!?

 • Vinti Oto

  In čemu tale skrajno levi fašist želi sebi in svojim smrt?

  Ni treba umret za svoje nore ideje, samo zaščitite narod pred vdorom primitivnih prišlekov neznanega izvora brez dokumentov in homo, lezbo in pedo (ne)kulture mavričnih barv, gospod suženj Fake News novinar.

  • Svele

   Ne bomo umirali .slovenski dojenčki umirajo hahhahahha

   • Mojca pokraculja

    “Slovenski dojenčki umirajo”….
    Konje ubijajo mar ne ?

   • šmentanamuha

    Ti si že zdavnaj umrl.

 • Slovenec 33

  Potomci in nasledniki verskih blaznežev, ki so izvajali genocid nad slovesnimi rodoljubi, ki še vedno ležijo v več kot 600 moriščih po slovenski zemlji delajo vse, da bi se okupacija slovenskih dežel nadaljevala, ne popuščajo.

  Med novinarji so v zelo veliki večini, ker je vzgoja te podvrste ljudi taka, da uničuje vse vijuge za samostojno razmišljanje in večinsko producira le topoumne produkte usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma.

  • Svele

   Tvoj dedek se je izmuznil ali pa je cuzal partizanske tiče hahhahzbiram zamaške za tvoje otroke crkujejo slovenski dojencki

 • Jani Steiner

  Dvomim da on ve kaj klerofašizem je. Itak je zapit bizgec. Poglejte njegovo zapito faco, vsak trenutek ga bo pobralo.

  • Svele

   Smrt prasici Sloveniji klobase emigrantom hajjahahha

   • šmentanamuha

    Ti si najboljši dokaz, da se pretirana dobrota obrne proti dobrotniku. Mrtva duša, ni ti lahko.

   • Viktor

    Ti prasica svele si že dovolj debela za zakol? Kučko se vsekakor ne bo kar tako odpovedal takim priboljškom. Edin problem je ker tvoje meso smrdi ihahaha ….

 • Jani Steiner

  Šurc, upam da se kdaj v Avstriji srečava, pa ne v kaki kapitalistični trgovini, kjer boš nakupoval ceneje, kot doma v tvojem komunističnem raju Zloveniji. p.s. kaj je že s patrio??? Kreatura od pisuna si.

 • Vinti Oto

  Ko domoljubje in spoštovanje krščanskih in družinskih nečel kulture naroda postane v nekaterih glavah Zlo je čas, da narod dojame, da Boljševiki niso odnehali, pač pa je njihov cilj utrditi njihovo ideologijo z uničenjem narodne identitete s pomočjo poveličevanja homoseksualizma, omogočanjem islamskega pedofilizma in počasno vendar zanesljivo naselitvijo ilegalcev migrantov islamske verske ideologije Zla, ki ima tako kot Boljševiki popolnoma nično toleranco do krščanstva.

  • Svele

   Ja hlapci zagovarjajo svoje pedofilsko incestne vrednote.slovenski dojenčki umirajo hahhajahha zbiram zamaške za Slovenijo hahjahha

   • Vladimir P.

    Svele, ti si že skrajni primer nevarne stekline.
    A se kaj sliniš? Se čutiš ogroženega? Te je psica zapustila? Ti kaj v glavi brni in iz gobca smrdi? Se imaš za levičarskega hlapca? Imaš pedofilsko incestne nagone po psicah? Ti gre na kozlanje? Se bojiš vode in umivanje? Se počutiš ogroženega od dojenčkov? Se psihopatsko bojiš smrti? Si zaposlen v patologiji za ljudi in živali? Te kaj mučijo sanjske predstave taborišč in komunističnega nasilja? Te je strah ker te je mama zapustila in se počutiš ogroženega? Si bil kdaj v stiku z kakšno psico ki je imela steklino? Si bil poseben pacient pri Baričeviču in si pridobil pasje vrednote?
    Vidiš vse to ti vpliva na tvoj komentar in izražanje tvoje problematične osebnosti. Če si si na eno vprašanje odgovoril pritrdilno, vsekakor velja da si zelo težek primer nevarne stekline.
    Zelo dobro bi bilo da bi obiskal veterinarski oddelek, da te vtaknejo v izolacijo da ne okužiš še kakšnega okolja … vidiš ne samo ljudje tudi živalski svet je ogrožen!

  • Svele

   Slovenci so itak na robu izumrtja .ena majhna vojna ne taka desetdnevni diznilend.hahhaha diznilend vojna .en bakterija en potres ,poplava in ni več hlapcev incestno pedofilnega plemena ni več hahhahah

   • Roni

    Slovenski domoljubi, NE levičarska ideološka drhal se nikoli nismo bali takih izrodkov kot si ti svele. Vsekakor bodo taki izrodki izumrli veliko prej kot katerikoli domoljubni Slovenc. Ko si se pogledal v ogledalo, si sebe prav lepo opisal: da si rod incestno pedofilnega plemena, ki ne spada v Slovenijo ampak kot gnoj na smetišče zgodovine … samo pozabil si napisati da ti je rod izdajalski in miselno zaostal … le vprašaj svojo mat ali je bila sifilitična ko je rodila takšen izrodek od spake …. ni hahaha, ampak je za kozlat, ker ves smrdiš po gnilobi!

 • Svele

  Smrt svinji Janezu klobase narodu

  • šmentanamuha

   Ti si pravi balkanski koljaš in te žeja po krvi … že dolgo ni bilo kakšne vojne, a ne, da bi lahko izživel svoje zatrte vzgibe po klanju, mrtva duša.

  • Franc

   O Svele , Svele Udba te išče, ko želiš smrt in pokapaš tov. Janeza Zemljariča. Tudi emigranti se bodo zastrupili, če bodo jedli to parazitsko meso, še posebno ob tvojem pogromu zoper bivšega partijskega veljaka.
   Če se pa imaš za Zemljaričevo svinjo bomo prav radi iz tvojega svinjskega gobca delali klobase. Problem je ker imaš vse znake stekline, ki se rada prenaša posebno med levimi premaknjenci ki se imajo za svele, je strupena in ker precej smrdi. Vsekakor te je prej treba razkužiti in zažgati da se steklina ne prenaša!

 • opazovalec

  @

  “Smrt fašizmu, svoboda narodu!”

  In kaj je narobe s tem geslom, samim po sebi. Ali se je slučajno kdo prepoznal za fašista in se boji za svojo betico?

  • macon

   Narobe je, da je za njim zločinska komunistična vladavina, ki je v praksi izvajala svoj fašizem.

  • šmentanamuha

   Danes je bolj primerno geslo “Smrt kučanizmu, svoboda narodu”, v tem je stvar.

 • Svele

  Smrt svinji Janezu klobase emigrantom

  • šmentanamuha

   Volilec Levice, če se ne motim.

 • radames

  Nekateri celo verjamejo tisti njegovi knjigi o Janši in orožju??? Njegov
  televizijski kolega (v pokoju) Janez Čuček pa je napisal knjigo Sramota
  umira počasi, kjer se je norčeval iz slovenske emigracije v Argentini.
  Dva zagrizena ekstremna levičarja, ki bi tudi ubijala za svoja prepričanja.

  PS
  Šurc se boji napisati Smrt nacionalsocializmu – svoboda narodu.
  Je le malo preveč blizu socializmu, ane Šurc?
  Nacionalsocialisti so v Sloveniji in ostali Evropi povzročili več gorja, kot pa fašisti.

  • soc

   Natanko tako! Nacionalsocializem preveden na slovenska tla je v bistvu mencingerjanstvo v ekonomiji, Levica v zunanji politiki, kučanizem v notranji.

   • jajo absolutni luzer

    in soc v komentatorstvu. to so pač pedrčki in ljubljenčki obeh vinkotov, piškotka in uhančkarja radijca

 • milanček

  ja, dejansko bo potrebno “povoziti” kekšnega bebca iz RTV, to je kućanovega svinjaka, ki ga žal mi davkoplačevalci moramo obvezno plačevati! šurc, pazi se, nikoli ne veš od kje kaj prileti, gnoj pokvarjen!

 • Osti jarej
 • soc

  Ko je bil poslan za dopisnika v New York, je bilo jasno, da je izbranec stricev. To je nato po povratku v agitprop centralo takoj dokazal kot eden organizatorjev akcije rdečih novinarjev s peticijo F571. Krvavo rdeč in zanesljiv.

  Ob mudžahedinkah so v Javni hiši seveda tudi mudžahedini. Šurc in Vasev sta pač le dva od njih – danes ZDA pokriva slednji, zaenkrat zgolj na MMC. Kogar zanima poročanje v duhu in stilu Slovenskega poročevalca in Ljudske pravice 1946, naj si prebere tale današnji akcijski umotvor:

  http://www.rtvslo.si/svet/s-in-j-amerika/v-washingtonu-se-je-zbralo-le-okoli-20-rasistov-in-vec-tisoc-protiprotestnikov/463080

  • Jani Steiner

   Povzročitelji rasizma, in drž. vojne v ZDA so bili demokrati…toliko v vednost. Kdo je bil pred., ki je odpravil suženjstvo in bil ubit v atentatu? Lincoln-republikanec. On je bil tudi v zgodovini ZDA 1. izvoljeni predsednik republikanec. In je imel z bando levičarsko iste probleme kot jih ima danes Trump. Ne mi govorit o nacifašistih v ZDA, ozrite se po rdečuhih v Zloveniji. In ta Šurac je bil tam dopisnik???????????????????????

 • Get Smart

  Geslo samo po sebi je v redu, je točno to, kar si prizadeva vsak SVOBODOLJUB = vsak ČLOVEK.
  Težava z razumevanjem gesla je v “opranih glavićih” ljudi, kar je seveda posledica VZROKA, VZROK pa je
  kaviar židoKOMINTERNISTIČNA=MURGL JUGOKOMUNISTIČNA okupacija
  in vseživljenska lažniva JUGOKOMUNISTIČNA propaganda.
  Bistvo trika uporabe gesla “Smrt fašizmu, svoboda narodu!”
  je v tem, da je GESLO resnica = je že preverjeno in dokazano DEJSTVO,

  ki pa ga je kaviar ŽIDOKOMINTERNA vzela kao za svoje in sebe kao označila za “narod”= čeprav KOMINTERNA “ni narod” in SMRTNO SOVRAŽI VSE NARODE
  in je ljudem POTURILA svoje odlike = FAŠIZEM.
  FAŠIZEM = KOMUNIZEM = SOCIALIZEM = MURGL JUGOKOMUNIZEM =
  vukojebizem = transićizem = vegizem = lezbizem = pedrizem = pedofilizem =
  vse to je “FAŠIZEM” kaviar ŽIDOKOMINTERNE oz. tu MURGL KOMI JUGE nje,
  in
  torej, kaj pravi geslo “Smrt FAŠIZMU, svoboda narodu!”?

  Da le smrt teh ZLOČINSKIH kaviar židoKOMINTERNSTIČNIH FAŠISTOV, tukaj seveda bolj znanih kot MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH FAŠISTOV,
  lahko dà SVOBODO narodu:

  – smrt FORUMU 21 (ki je pokradel vse tovarne narodu), svoboda narodu!
  – smrt MURGL KOMUNISTIČNI PARTIJI JUGOSLAVIJE, ki zasužnjuje narode, svoboda narodu.
  – smrt kaviar židoKOMINTERNI, ki zasužnuje vse narode tega sveta, svoboda narodu.

  S pesnikovimi besedami (iz Preširnove ZDRAVICE):
  “V sovražnike z oblakov
  Rodu naj na’šga treši grom!
  Prost, ko je bil očakov
  Naprej naj bo Slovencov dom!
  Naj zdrobe
  Njih roke
  Verige vse, ki jim teže!

  Žive naj vsi narodi,
  Ki dan dočakat hrepene,
  De koder sonce hodi,
  Ne bo pod njim sužne glave!
  Kupca ta
  Njim velja
  Naj Bog jim dobre sreče da!”
  .
  .
  Ponovimo:

  S samim geslom “Smrt FAŠIZMU, svoboda narodu!” ni karkoli narobe,
  seveda pa morate ljudje vedeti,
  kaj in kdo so NARODI (naprimer NAROD SLOVENCEV idr. narodi)
  in kdo oz. kaj je

  FAŠISTIČNA kaviar židoKOMINTERNA = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA=

  tu zanjo MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA=
  torej FAŠISTIČNA=KOMUNISTIČNA zločinska organizacija celo SAMOIMENOVANIH

  “smrtnih neprijatelja ljudi” = smrtnih neprijatelja vseh narodov.
  .
  Pamet v glavo.

  • Lea Pralines

   govedo sploh veš kaj nakladaš…vidim da je treba upeljati nazaj udbo da počisti take telebane kot si ti jih pošlje na čolniček za argentino domobranček slaboumni…

 • Sonja

  Cicida 3301, a si se dovolj posral parazit smrdeči in zahojeni? A si kar naprej pod novimi levičarskim drogami, kjer je izraziti znaki diagnoze levičarski smrad, kletje, pljuvanje, itd, pa nikakor ne najdeš ven? Javi se centru za odvajanje odvisnosti, še boljše pa kar egzorcistu za izganjanje peklenščkov. Pa na KRIŽ in RKC ne pozabi, ko boš iskal rešitve in zaščite. Vsekakor ti bodo radi pomagali!!!

 • radames

  Zakaj ne morem odgovoriti @Iva?????

  • šmentanamuha

   katera @Iva, jaz je nisem zasledila. kaj pa je napisala?

   • radames

    Meni je slučajno uspelo, da sem kliknil na članek in komentarje še pred izbrisom. Njej sem odgovoril, Disqus pa je napisal, da neaktivnemun postu ne morem odgovoriti. Ko sem stran resetiral, njenega posta ni bilo več, torej so ga izbrisali.

    Na nekem drugem portalu pa sem našel njen enak zapis (vsaj domnevam, le kakšen stavek mi je ostal v spominu, ki ga je zapisala za Nova24) ter se ji hkrati opravičujem, ker ga bom objavil tule. Odločno sem proti cenzuri. Takle je njen zapis:

    Novinarski aktivist – ekstremist Šurc, zaposlen na RTVSLO je
    nezaslišano hujskal proti drugače mislečim, tistim, ki nismo volili
    strank SLO levice: http://nova24tv.si/slovenija/ljudje/sramota-za-javno-rtv-in-novinarski-poklic-novinar-rtv-slovenije-matej-surc-sicer-javni-usluzbenec-zmerja-svoje-poslusalce-in-volivce-desnice-z-zlom-in-klerofasisti-ter-jih-v-pismih-pozdravlja-s-s/

    Iz
    statuta DNS: Etične in poklicne norme novinarskega poklica določa
    Kodeks novinarjev Slovenije Spoštovanje določb in duha kodeksa je
    poklicna dolžnost novinarja in temelj za ukrepanje DNS v primerih, ko je
    treba zaščiti novinarja in njegov poklic.

    Kaj pa zaščita dostojanstva državljanov – volivcev?

    Kdo bo zaščitil mene, saj me Šurc etiketira kot ZLO (klerofašistko), ki
    ga je treba izkoreninit? Na osnovi katerih mojih dejan? Ga moti naša
    zahteva po obsodbi vseh totalitarizmov, tudi komunizma?
    Leta 2015 smo pripravili Peticijo – Gibanje 13.maj, danes Domoljubni TIGR –
    v kateri smo poslance pozvali k obsodbi vseh totalitarizmov!
    http://www.publishwall.si/gibanje13maj/post/136760/poslanci-obsodite-totalitarizme-zdaj-

 • radames

  Zahtevamo, da ne brišete komentarjev odlične komentatorke Ive!

 • Soave

  No, pa si še enkrat oglejmo tiste podpisnike.
  https://sl.wikipedia.org/wiki/Peticija_zoper_cenzuro_in_politi%C4%8Dne_pritiske_na_novinarje_v_Sloveniji#Podpisniki_peticije

  Še vedno delajo? In seveda pišejo po naročilu. Koliko let že ??
  Barabija !!

 • Iva

  Novinarski aktivist – ekstremist Šurc, zaposlen na RTVSLO je nezaslišano hujskal proti drugače mislečim, tistim, ki nismo volili strank SLO levice.

  Iz statuta DNS: Etične in poklicne norme novinarskega poklica določa Kodeks novinarjev Slovenije Spoštovanje določb in duha kodeksa je poklicna dolžnost novinarja in temelj za ukrepanje DNS v primerih, ko je treba zaščiti novinarja in njegov poklic.

  Kaj pa zaščita dostojanstva državljanov – volivcev?
  Kdo bo zaščitil mene, saj me Šurc etiketira kot ZLO (klerofašistko), ki ga je treba izkoreniniti? Na osnovi katerih mojih dejanj? Ga moti moja-naša zahteva po obsodbi vseh totalitarizmov, tudi komunizma?

  Leta 2015 smo pripravili Peticijo – Gibanje 13.maj, danes Domoljubni TIGR –
  v kateri smo poslance pozvali k obsodbi vseh totalitarizmov!

  http://www.publishwall.si/gibanje13maj/post/136760/poslanci-obsodite-totalitarizme-zdaj-
  http://www.publishwall.si/gibanje13maj/post/127164/peticija-za-potrditev-resolucije-o-evropski-zavesti-in-totalitarizmu-v-drzavnem-zboru

  • radames

   “Novinarski aktivist – ekstremist Šurc…”

   Ne pritiče samo muslimanom izraz za stanje nekaterih – RADIKALIZIRAN. Tak izraz pritiče tudi nekaterim tipom Šurčevega kova. To so RADIKALIZIRANI ljudje, polni sovraštva, ki so sposobni VSEGA.

 • Lea Pralines

  ŠE ENKRAT BRAVOOOO ŠURC,BODI POKONČEN ŠE NAPREJ IN SI NE VZAMI K SRCU TEGA POKVARJENEGA PISANJA DOMOBRANČKOV…

 • radames

  Fragment iz več kot pol leta starega članka na Nova24:

  “Se pa še vedno najdejo novinarji, kot sta Šurc in Zgaga, ki nadaljujejo
  delo po nareku stare partije – na način diskreditacije in likvidacije –…”

  Delo po nareku partije in udbe je nadaljeval tudi njun televizijski novinarski kolega Janez Čuček, ki je v 80. letih s finančno pomočjo udbe odpotoval v Argentino in potem napisal knjigo Sramota umira počasi. V tej knjigi na podel način sramoti slovensko emigracijo predvsem v Argentini pa tudi v Avstraliji in USA.
  Danes, recimo, vrhunski slovenski pisatelj iz Argentine, Zorko Simčič živi v Ljubljani; Andrej Bajuk (argentinski Slovenec) je bil slovenski finančni minister in predsednik slovenske vlade; svetovno znana operna pevca Bernarda Fink in Marko Fink nastopata tudi v Sloveniji. Vsi ti ljudje in še mnogo več njim podobnih izhajajo iz te “sramote”, kakor jih je označil neprisebni in podkupljeni J.Čuček. V Argentino je odšla slovenska ELITA, ker jih mnogo ne bi preživelo slovenskega genocida. Mnogo več so jih pa pobili. Med vojno in po vojni.
  Kako se človeku maščuje oholost in zapacanost možganov je Čuček dokazal že z naslovom knjige. On pa še vedno živi…(Kakšen je naslov knjige?…)

  • FRANC3

   Tako je, se strinjam v celoti.
   Slovenci v Argentini so bili in so še ponosni na slovenstvo.
   Kaj pa naši vodilni Slovenceljni? Še vedno sanjajo o Jugi, ki jih je izstrelila na pedistal oblasti? Sram jih je slovenstva in to je žalostno!

  • Soave

   + + + + + + + +

 • FRANC3

  ŠURC se lahko bere tudi kot .URC.

 • Minovak

  Mir in spokojnost bosta v Sloveniji zavladala, ko bo zadnji levak zapustil ta, od njih zasvinjan svet. Čas obračuna prihaja, saj je koš z lažmi – prazen!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!