Sramoten odnos države do vojnih veteranov: Ko branitelj Slovenije in invalid 3. kategorije plača položnice, gre lahko samo še na Karitas ter Rdeči križ

Foto: YouTube

Na nas se je obrnil razočarani vojni veteran Republike Slovenije, sicer invalid 3. kategorije, ki se z veliko težavo prebija iz dneva v dan. Razočaran nad revščino se je odločil, da z nami deli svojo stisko, in sicer kako hudo je, če ti po plačanih položnicah ne ostane skoraj nič za kruh. Naslednja zgodba, ki še zdaleč ne predstavlja osamljenega primera, prikazuje, da očitno strankam SMC, SD in DeSUS prioriteto predstavljata blagostanje migrantov in ohranjanje privilegijev izbrancev, ne pa dobrobit državljank in državljanov. To je že drugi javno izpostavljen primer vojnega veterana, ki zaradi bolezni ne more delati in živi v človeka nevredni mizeriji.

Vojni veteran, čigar ime hranimo v uredništvu Nova24TV, nam je pisal, da je bil primoran v pisanje in dodal, da želi z nami deliti resnico o tem, kako živijo vojni veterani Republike Slovenije. Ob tem je izpostavil, kako ga glavna organizacija vojnih veteranov Republike Slovenije pošilja na Rdeči križ in Karitas.

Foto: Printscreen

Ob tem ga pošiljajo na Karitas in Rdeči križ
“Sramota, kaj delajo z nami, medtem ko mi živimo v revščini in pomanjkanju. Sem invalid 3. kategorije in dobim 200 evrov, zelo je žalostno, kaj se počenja,” je med drugim zapisal in poudaril stisko, s katero se srečuje iz dneva v dan. “Sem brez zaposlitve in invalid 3. stopnje, ki dobi 200 evrov. Potem ko plačam položnice, mi niti ne ostane za kruh. Zelo je žalostno, kaj se dogaja z glavnimi odbori in občinskimi odbori vojnih veteranov, da nas pošiljajo na Karitas in Rdeči križ.” 

Stiska vojnega veterana iz Celja je nedvomno velika, žalostno pa je, da žal ne gre za osamljen primer. O podobnem primeru smo namreč poročali že lani, ko je vojnemu veteranu in junaku osamosvojitvene vojne Branku Šalamunu – Šalčiju grozila deložacija, saj mu ministrstvo za notranje zadeve ni želelo podaljšati najemne pogodbe za službeno stanovanje v prestolnici, kjer živi skupaj s svojim sinom. V zameno za to so mu na ministrstvu ponudili podstrešno stanovanje v Logatcu, ki mu zaradi zdravstvenih težav ni predstavljalo realne nadomestne možnosti.

Foto: YouTube/Planet TV

Ponudili so mu možnost, ki je nesprejemljiva z zdravstvenega vidika
Upokojenemu policistu se je 31. avgusta 2015 iztekla najemna pogodba. Ministrstvo za notranje zadeve najemne pogodbe ni želelo podaljšati, ker naj bi bili za najem stanovanja zainteresirani ljubljanski policijski uslužbenci. Namesto tega so Šalamunu ponudili službeno stanovanje v Logatcu, torej 30 kilometrov stran od Ljubljane in potrebne zdravstvene nege. Ob tem je povedal, da je bil zaradi stiske prisiljen iti v tožbo zoper deložacijo, po občutku njegovega tedaj 23-letnega sina Roka Šalamuna se postopek na ministrstvu naj ne bi obravnaval korektno. Ob tem pa je ta izpostavil, da je sicer s prstom nemogoče pokazati na konkretno osebo, in dodal, da se mu ob tem poraja občutek, da nekdo namensko onemogoča rešitev zadeve z razlogom ščitenja lastnih interesov ali interesov nekoga drugega.

Marca letos situacija še ni bila rešena
Saga Šalamuna, ki se vleče vse od pokoja, torej približno pet let, tudi marca letos še ni bila rešena, saj so tedaj na Siolu poročali o tem, da kljub temu, da so Šalamunu iz notranjega ministrstva poslali sklep za podaljšanje stanovanjske pogodbe za nedoločen čas, Šalamun ni bil optimističen in je dejal, da temu čudežnemu preobratu ne verjame, saj v rokah nima pogodbe, deložacija pa prav tako še ni bila preklicana. Stranka SDS se je zato odločila, da v parlamentarni postopek vloži predlog novele zakona o organiziranosti in delu v policiji, s katerim je želela zagotoviti, da službeno stanovanje poleg redno zaposlenih policistov zadržijo tudi policisti invalidi – lahko upokojeni, policisti veterani vojne za Slovenijo in svojci na delu umorjenih policistov. Zakon je podprlo 60 poslancev iz vseh poslanskih skupin, pri čemer so bili proti trije poslanci stranke SMC, in sicer: Mitja Horvat, Bojan Kranjc in Simon Zajc.

Za borce NOB je bolje in nepravično poskrbljeno
 Borčevsko pokojnino je še leta 2004 prejemalo kar 35.000 ljudi, kljub temu, da je bilo leta 1945 le 30.000 borcev. Sedaj to pokojnino prejema približno 12.000 državljanov, pri čemer je le tretjina tistih, ki so bili neposredno udeleženi v boju, dve tretjini pa je svojcev pokojnih borcev. Kar pa je skregano z vsako zdravo logiko, je to, da je najmlajši prejemnik družinske borčevske pokojnine star le 22 let.

Foto: STA

Dejstvo je, da brez vojnih veteranov samostojne Slovenije ne bi bilo in žalostno je, da so ti odmaknjeni na rob družbe, da se komajda preživljajo iz dneva v dan in so celo primorani hoditi po humanitarno pomoč. Prav bi bilo, da bi bilo to, kar je namenjeno partizanskim borcem, namenjeno tudi njim, ne pa da država skrbi za obstoj prvo- in drugorazrednih.

N. Ž.

 • Peter

  Pa kaj, a ni biu kurirček v NOB?

 • Hun

  Za Krkovica in njegovega sina je SDS poskrbela…za drugorazredne veterane jim ni mar…ker niso clani SDS

  • Lustrator

   Aha, torej je zdaj SDS, ki ni imela prave oblasti niti eno samo sekundo v 30 letih, kriva za nespoštovanje, ki jo naša ugrabljena država izkazuje vsem osamosvojiteljem??? Ta isti SDS, katerega vidne člane in simpatizerje je ta ugrabljena država zapirala in jih še sodno preganja zaradi ene same “napake”, ki so jo storili v življenju: docepitev Slovenije od Jugokomunajzerije?

   • Hun

    SDS ni edina zasluzna za samostojnost Slovenije..

    • Lustrator

     Tega nisem nikjer napisal, je pa bila ena glavnih in najbolj aktivnih podpornic ideje. Upam si trditi, da niti med poslanci, niti med volilci v Sloveniji ta trenutek ne najdeš ene same stranke, ki bi bolj enotno in odločno branila vrednote osamosvojitve kot prav tebi (najbrž prav zato) neljuba SDS. Če pa jo imaš, pa kar na dan z besedo.

     • Hun

      moje provokacije prot SDS ne pomenjo, da jih imam rad ali maram…Tocnego odgovora od mene ne bos slisal…Zame je tud SDS premal odlocna…levi so pa ze dolg vsi po vrst sami custveni pajaci

     • Lustrator

      Pajaci katerih svetovni nazori se nenavadno natančno ujemajo s tvojimi, torej tistimi, ki jih javno in povsem brezsramno izražaš na tem forumu.

     • Hun

      ti si avtohton slovenski Pajac jst sm samo po materi .jst domoljubja ne cutm to pa ne pomen da navijam za kako drugo priseljensko nacijo v Skoveniji ali da ne maram ene najlepsih dezel na Svetu..strankarsko se ne opredeljujem, ker ce bi se bi ustanovil svojo partijo oz. stranko

     • Lustrator

      Ko govorim o slovenstvu, ne govorim ne o kraju rojstva posameznika, še manj njegovih prednikov – to je popolnoma brezpredmetno. Narodna identiteta se nahaja v veri, vrednotah, jeziku, kulturi, navadah, ljubezni do omovine, DNK ali rojstni list pri tem ne igra nikakršne vloge, razen seveda za sociopate Hitlerjevega kalibra, ki so narodnost opredeljevali preko nepomembnih zunanjih atributov, ne pa glavne vsebine.

     • Hun

      zrelo razmislanje…tako razmislanje potrebuje stranka + odlocnega politika s strikovno podkovano ekipo kandidatov z vecletnim izkusnjah v praksi …koncana diploma, magisterij, doktorat stroke mora bit brez primere podprta z vecletnim izkusnjami na prakticnem podrocju se bolj zeljena specializacija v firmah v tujini temu je ekvivalent edino se ugledna Univerza v Nemcij, Nizotemsk, VB, ZDA, ki te dejansko izobrazi v razvojnika oz inovatorja z dodano vrednostjo…messto obrambnega ministra, k ga je levicarska politka po vsej EU spolaritizirala oz. KASTRIRALA mora brez kancka dileme zasedat avtoriteta v zelo zrelih letih z ugledno vojasko akedemijo in zavidajoco kariero na terenu…

 • večni srb

  Zanimivo, onega miličnika niso fuknali ven, Janševa vlada je pa deložirala veterane, celo iz domov, v katerih so bili rojeni in je bil to njihov edini dom.
  A boste o tem tudi kaj pisali?

  • večni srb

   Miličniki so pa drek, za svojega so se stegnili, ostale veterane pa pomagajo ven metat, čeprav so bili oni med “vojno” na šihtu, mi smo bili pa navadni občani, ki smo morali pustiti punce in šiht ter se igrati vojačke, da bi vsi obdržali svoj dom in imeli mir. Tisto Kučanovo milico bi JNA popedenala v par dneh, vseh nas pa niso mogli,nenazadnje smo bili državljani, domačini in civili. Hvala lepa za tako ljudsko policijo,očitno poznajo samo en zakon, zakon službene pištole in izkaznice. Saj vem,da morajo delat kot jim rečejo, ampak za svoega so nekam hitro odkrili napako v sodno zaključenem postopku, pred izvršbo, to je verjetno eden redkih primerov, ko je prav policija poreprečila deložacijo, če ne edini.
   Mimogrede, od kdaj pa živi gospod Šalumun v Sloveniji in od kod je doma, če nisem preveč oseben? Pa kje se je “boril”, bi tudi rad vedel.
   SIcer pa smo miličniki in veterani kiolegi, zato držim pesti, da se bodo očlovečili in pustili penzionista pri miru.

   • Michael

    Lol. Po tvojem pisarjenju je res
    razbrati, da si se igral, pa če je treba še z rdečo zvezdo na kapi

   • Steiermark

    saj ga “pustijo” – v miru in pomanjkanju – crkovati!

 • večni srb

  Te patetične socialne zgodbe so enostavno nore, invalid raje vzame 200 evrov socialne miloščine kot, da bi tvegal dolg, zaradi katerega bi mu socialna po smrti zarubila nepremičnino in njegovim ne bi ostalo popolnoma nič za njim. Ne vem, ne razumem iz članka, ampak tako delajo.
  Zdaj pa, neprofitne najemnine so tam nekje od 120-160 evrov, odvisno kje in kakšno stanovanje,v čigavi lasti, potem so tu še mesečni stroški,od komunale do čistilke, pa elektrika,ki tudi znese tam 40 ali več evrov,… to je že čez 200, pa ni revež še nič jedel. In kako dolgo to že traja, a več kot teden dni? Ne se hecat,seveda ni vse tako preprosto in se ne hrani samo od neprodanih remitend naših monopoliziranih trgovcev, saj smo vendar socialna država.
  SOcialna subvencionira tudi tam nekje 60-80% neprofitne najemnine, ostalo enkrat na leto običajno pokrijejo občine, torje je najemnina zastonj, Vsako leto ogroženim pripadajo še dve izredni socialni ,s katerimi lahko dvakrat na leto poplača dolg za elektriko oziroma razbije zneske po mescih, da dolga ni. Tudi Rdeči križ in Karitas kdaj dajo kakšno skromno darilo, mogoče 20, včasih tudi 50 ali celo 100 evrov, vsakih nekaj let, če človek živi iz danes na jutri, lahko s tem flika socialno vsaj tri mesece. Dobijo tudi odpadne cunje, včasih lepo ohranjene in brez kakšnih nalezljivih virusov, odpadne štedilnike, hladilnike, bojlerje in pečice na naročilnico, čevlje in hlače vsakih par let,… In nekako gre. Človekovih pravic za reveže pri nas ni oziroma so vse relativne. Kdor ne dela, naj ne je. Ljudje nočejo delati za fašiste, ki so jim uničili življenje, oni pa jih kaznujejo za uporno držo s kriminalizacijo, mučenji,ponižanji, revščino, boleznijo in končno prezgodnjo smrtjo. SIcer jih ne bi sploh uničili,le kdo i sočloveku naredil kaj takega brez veze,kar niti najmanj ne pomeni, da je tudi moralno upravičeno, sploh pa zakonito in pošteno. Tak je. Nihče se ne sekira. Hvala novi, če se zanima za take zgodbe in se postavi na stran nemočnih in trpečih, tako je edino prav. Reveže namreč v praksi tudi nihče ne zastopa, sploh pa ne brani, tisti brezplačni odvetniki delajo za policijo in pomagajo tožilstvu pri postopkih, tudi če jih sploh dobijo. Član veteranske je, denarja zanj ni, iz prej opisanih razlogov, gre vse za stroške pisarne in komemorativna srečanja verjetno. Lahko bi bilo še slabše,meni so peprosto zamrznili članstvo, ker mi sploh povedali niso za članarino, ki mi sicer itak pripada po zakonu. Ni ljudi, ni problemov.
  Kako je mogoče, da je lahko katera koli vlada tako uničila svoje državljane, to je pa popolnoma politično vprašanje,kot da filozofski uombiji ne bi vedeli kaj se dogaja in se ljudje ne bi starali in gnili pred njihovimi očmi, kot da ne bi bili niti toliko pametni, da bi razumeli očitno koriupcijo naših birokratov in predvsem pravosodja, take norišnice kot je Slovenija svet še ni videl.

  • AlojzZ

   “Človekovih pravic za reveže pri nas ni oziroma so vse relativne.”
   Pa komunisti-socialisti ne priznavajo človekovih pravic že v osnovni nastavitvi.

   “Član veteranske je, denarja zanj ni …”
   Pri nas velja pravilo: “Ni pomembno, kaj znaš, pomembno je, koga poznaš!” Sicer pa bo čez leto, dve zaradi ilegalnih ekonomskih prebežnikov preko meje popolnoma drugo stanje.

   “Kdor ne dela, naj ne je.”
   Ta citat je kot vzet iz Biblije, ampak v tem primeru ga je treba navesti v splošnem in pravilnem duhu, ki veje iz Biblije:

   Kdor noče delati, naj ne je.
   Kdo ne zna delati, naj ga skupnost nauči.
   Kdor ne more delati, naj mu skupnost pomaga.

   • Zgornji

    AMENNN !!! ! !!!

 • Miro

  nehite se delat norca iz besede “vojni veteran”….. kakšen vojni veteran, lepo vas prosim

  • Polde

   Danes ste vsi pametni! Kje ste bili l. 91, ko se je vse začelo in ko nihče ni vedel, kako se bo vojna odvijala. Hvala bogu, da se je vse hitro končalo. Veteran ali ne veteran, takrat je bil tam z namenom, da zaščiti svoje. In že to je dovolj, da se človeku izkaže spoštovanje.

   • Miro

    v zaščitnem vodu slovenske vlade v okolici maximarketa….

   • Franjo Trojner

    Čuj leta 1991 so mnogi možje in fantje pustili domovino in narod na cedilu in bežali v dolgih kolonah preko Maribora, Kungote in mejnega prehoda Jurij na varno v Avstrijo. Sam sem jih, kot pripadnik TO videl na lastne oči in mnoge sem tudi osebno poznal, bili so tudi takšni, s katerimi sem hodil na orožne vaje in bi morali biti z menoj v enotah TO, pa so raje zbežali! Takšni so danes najbolj glasni, ti dezerterji, ali pa samo navadni strahopetni usrani preračunljivci, pa tudi pravi nasprotniki osamosvojitve in osamosvojitvene vojne, danes največ pljuvajo po vseh, ki smo z orožjem v rokah branili naš narod in novo državo pred agresorsko komunistično vojsko JLA, katero smo porazili in jo ponižano izgonili iz države.
    Sedaj lahko razumeš zakaj je celo na državnih proslavah več zastav nekega drugega veteranskega združenja, ki se je pod tujimi totalitarnimi simboli boril za drugo državo in totalitarni komunističen režim, ki se je v vsej svoji vladavini izkazal za najhujšega kršitelja vseh in tudi najbolj osnovnih člivekovih pravic in svoboščin in tudi ti ljudje si danes lastijo zasluge za osamosvojitev in postavitev prve samostojne, demokratične države vsega Slovensjega roda, kar je TOTALNI ABSURD!
    Glede razlike v od države priznanih pravic vojnim.veteranov NOB in veteranov vojne za Slovenijo 1991, pa smo slednji v izrazito neenakopravnem, podrejenem položaju, pravi revčki, kar je sramota za to državo in narod!

    • Steiermark

     Žal je tako in tako bo ostalo ali pa še slabše, ker vas bo komunjarska banditska zalega preganjala do smrti, ker ste vi glasni opomnik, kaj se je dogajalo , kaj se dogaja in kdo je bil in je na kateri strani! Vsekakor si pa lepo zapisal resnico in tisti ki je noče ali nemore spoznati je navadna uboga uš, zato da se ta genocid nad zavenimi v Sloveniji konča, pa moramo večinsko izvoliti SDS!

     • Franjo Trojner

      Tokrat na parlamentarnih volitvah gotovo zmagamo SLOVENCI!
      Saj gre vendar tokrat znova zares ZA našo edino DOMOVINO, samostojno, demokratično državo Slovenijo in ZA ves SLOVENSKI ROD!

   • sumljivislon

    ..haha – pišeš v svojem imenu…ali Kučanovem..!!? pameten LEOPOLD !!

  • Franjo Trojner

   Ti si gotovo vojni veteran nekdanje JLA, izgonjeni oficirčič, morda njegov sin ali pa samo navadni strahopetni preračunljivec, ki je iza spuščenih zaves doma ali preko radija nekje v tujini spremljal kdo bo zmagal doma v Sloveniji. Morda si pa vojakom TO res pomagal in jim municijo pošiljal preko svoje puškine cevi, kdo bi vedel kdo in kaj si, morda celo tuj špijun, gotovo si pa provokator in nasprotnik osamosvojitve in vojnih veteranov vojne za Slovenijo 1991!

   • Steiermark

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • Miro

    ti si pa budala

  • Lustrator

   Norca se tule iz vseh nas, sploh pa osamosvojiteljev delaš edino ti, ki na podlagi izrečenega ne bi smel imeti domovinske pravice v naši državi niti za sekundo več, če bi seveda Slovenci sploh še imeli svojo državo, državo za katero smo se borili več kot 2000 let.

 • RATATA

  N.Ž. daj majketi,
  prepusti izraz “branitelj” hrvatarjem in uporabljaj rajši BRANILEC.

  • Rožle

   Po moje mu je Sokić pomagal pri člamku :)

   • Dostmamrecesije

    Ne, pomagal mu je večni srb.

   • RATATA

    Sokić Smokić.

  • Franc Šink

   Ali pa vsaj BRAMBOVEC.

 • Nšo-či

  Zakaj pa nimajo veterani vojne za Slovenijo prednost pri zaposlitvi v vojski? V taki organizaciji gotovo obstajajo tudi delovna mesta, ki so jih sposobni opravljati invalidi 3. kategorije.

  • Clemen J.

   So vsa že zasedena s strani oficirjev ki so se borili proti Sloveniji. Občuti l na lastni koži, še slovensko ni znal.

  • Mojca pokraculja

   V slovenski vojski?dobro vprašanje, a kaj ko bi najbrž prišli z dežja pod kap.

   • Steiermark

    Vprašanje za milion evrov je tudi, zakaj borci za svobodno in samostojno Slovenijo, niso deležni “borčevskih” penzij ampak dobivajo samo nekakšne “socialne transferje – v oblik materialne pomoči RK in Caritasa” medtem ko se jugogolazen in neki partizanski zombiji ter največji izdajalec in sovražnik samostojne in svobodne slovenije, t.i. plavi kratkonogi, kopljejo v našem denarju! Sramota! To je potrebno končati in vse te neupravičene roparje našega denarja, ki si ga grebejo z stisnjeno levo pestjo pod rdečo zločinsko zvezdo, postaviti pred sodišče ter jim odvzeti vse nagrebeno – naropano, na račun pravih borcev za samostojno in svobodno zvezdo, ki pa se ne skrivajo in ne grozijo z rdečo zvezdo!

  • Antonius

   Srček moj dragi, v slovenski skrahirani vojski so za nič dela odlično plačani samo v generalštabu.
   Ostala uniformirana *svojat* je uvrščena pa v kategorijo klošarji.
   Osamosvojitelji v slovensko vojsko ne sodijo v nobenem primeru, ker so se borili proti Kučanovi najintimnejši opciji.
   Poglej na nesrečnega osamosvojitelja še z druge plati. Kako neki se naš osamosvojitelj počuti, ker slovenski Butalci že ves osamosvojitveni čas volijo Kučanove, ki so naredili vse, da se nikoli ne bi osamosvojili.
   Kučan bi ga pokomentiral s prav mu je, ker se je boril proti njegovi najbolj intimni opciji.
   Počasi bo treba za brezmejne Slovence poiskati novo ime, ker imajo tudi Butalci svoje meje strpnega prenašanja.

  • Steiermark

   Zato, ker bi preveč delali za Slovenijo in ne proti, kot to počne antislovenska jugosrbska navlečena banda – golazen, tako v vojski, (poglejmo si samo priimke “sa mekanim”, tistih, vodilnih in poveljnikov….) kot na oblasti!

 • Rožle

  Prefarbanci so vedno fino živeli ..
  in še kar je tako ..

  Komunisti so vsej svoji zgodovini preživeli samo z lopovščino in nikoli niso prav nič svojega ustvarili …

 • Antonius

  Moralno vrednost državi določa skrb za njene državljane. Trenutno so ji njeni državljani Slovenci povsem odveč, ker se človekoljubno posveča tujcem, nasilnim šerijatarjem.
  Volite SDS, da po volitvah na novo zastavimo ugled in moralno vrednost naši državi, politikantske Kučanove barabe, ki so naredile vse, da smo brez mednarodnega ugleda in moralno povsem na psu, pa pošljemo na smetišče zgodovine.

 • Franc Šink

  Če bereš te članke in na njih komentarje, je res nujno da volimoSDS.Zato vsi na volitve!

 • xtc

  Kučan dela to namerno namesto ,da bi desna vlada ukinila borčevske in druge penzije,katere nimajo podlage v plačanih prispevkih je dopustila zlorabe levakov še napreje.

 • totex39

  Zato državo so pomembni samo borci NOB, seveda koliko jih je sploh še ostalo.
  Takoj razpustiti in nehati plačevati to organizacijo, ter ves denar nameniti branilcem za Slovenijo.

 • Volkhv

  Srbi so prevzeli vajeti v Sloveniji in njihova mafija, zdaj se več niti ne skrivajo, zdaj že ustanavljajo politične stranke, ki hočejo opravičiti Miloševićevo velikosrbsko politiko nad Slovenijo!

 • Clemen J.

  U boj U boj za narod svoj! Smrt komunistom svoboda narodu!

  • lili pili

   Pa ves koliko je takih bo bojih 45 prezivelo….

 • Franc Šink

  Ali je tisti fantek na sliki v družbi svojih “Staršev” ?

 • montyamp

  Tit Turnšek pa dobi 2 jurja , zato ker zagovarja
  KOMUNISTIČNO PARTIJO FEDERATIVNIH BANDITOV YUGOSLAVIJE .
  Zakaj imajo izdajalci ki so kolaborirali z Hitlerjem večje penzije kot Slovenci ???

  • lili pili

   Bili so v pravem casu na pravem mestu….

 • Marjan

  “Vojni veteran”. Vsak, dan bolj smešni vici.

  Hahahahahahahahaahahahaha

  • miro52

   Delat naj gredo….sicer pa se 14 dni valjali pijani po jarkih z redkimi izjemami

 • Stajerka

  ja……slovenske invalidske pokojnine in nadomestila so sramota za socialno pomoč…….primer – invalid III. kategorije, 26 let delovne dobe s solidno plačo …25 letno poprečje 1.100 eur – dobi, reci in piši celih 280,00 EUR nadomestila…….to pomeni 10 EUR za LETO DELOVNE DOBE…..in ker ima nekaj premoženja mu SOCIALNA POMOČ NE PRIPADA…….
  res se norčujete iz naroda – tudi SDS je tukaj streljal v prazno s pokojninsko reformo- upam, da to popravijo – me pa čudi, da so to dovolili sindikati :(((

 • SmashFascism

  Ta bi se moral boriti pod rdečo zvezdo proti Sloveniji, pa bi imel višjo penzijo.

 • SmashFascism

  Počakimo Pohorca pa bo pojasnil

 • Naš Tito

  Slovenija se je osamosvojila po IZRECNEM ukazu papeža Janeza Pavla II. (nadškof Stres)

  Torej so osamosvojtelji izvrševali le ukaz šefa Vatikanske države, da bi Slovenijo kot kolonijo priključil
  vatikanski multinacionalki. Uspešno!

  Da se osamosvojitelji niso borili za samostojno Slovenijo, je najlepši dokaz referendum za vstop v EU,
  kjer so vsi glasovali za, s čimer smo se skoraj v celoti odrekli svoje samostojnosti, slovenski parlament
  samo ozakoni direktive evropskih komisarjev, in jih inkorporira v svoj pravni sistem.

  To se je zgodilo kljub temu, da je vodja protidelavske revolucije tovariš Milan Kučan, opozoril, da se “mi razdružujemo, da bi se pridružili!”

  Dvesto evrov tudi ni tako malo, Kitajci delajo za peščico riža, lahko pa bi zaprosil svojega šefa Janeza,
  ki je pri sebi odkril pol milijona evrekov, pa revež še sedaj ne ve, KDO mu ga je poslal, KDAJ mu ga je poslal, ZAKAJ mu ga je poslal, niti KAKO mu je bil podtaknjen.

  Če bi pa bil bolj inteligenten, bi pogledal, v kakšnem silnem blagostanju pa danes živijo voditelji osamosvajanja!

  • Lustrator

   Heheheheh, ti to resno?

   • Naš Tito

    Imaš možgane, pa preveri!

    Janez Janša je tako pozabljiv, da ko je zapuščal ministerstvo, je v omari pozabil en cel milijonček nemških mark, pa mu nihče ne očita demence. Milijončka pa tudi ni pogrešal.

    • Lustrator

     ? O čem to blejaš? V trenutku, ko si se spravil na osamosvojitelje ter Vatikan (brez klaterih še nadaljnjih 100 let ne bi imeli države) in celo napadel članstvo v zvezi Nato in EU (brez česar bi se še danes prevažali z voli in jedli po kepico riža dnevno kot na Kitajskem, seveda ne več pod svojo zastavo), sem te začel dojemati kot patetičnega brezvsebinskega protiimperialističnega provokatorja in tvoj naslednji komentar ni v ničemer zanikal moje diagnoze.

     • Naš Tito

      Jezus Marija in vsi svetniki, res si nisem mislil, da te bo resnica tako zelo prizadela.

      Sicer pa mi, Slovenci, vemo, da če mački na rep stopiš, se zadere – ker jo resnica zaboli.

      Svojo globoko bolečino si izrazil zgoraj:
      “V trenutku, ko si se spravil na osamosvojitelje ter Vatikan (brez klaterih še nadaljnjih 100 let ne bi imeli države)”…..

      Dragi moj, kaj ti res verjameš v tisočletne sanje slovenskega naroda? Pa Tito je dal vsakemu narodu SFRJ svojo državo, vsaka republika je bila država, in vsaka republika je imela svojo Ustavo, svoj parlament, svojo vlado in – vsaka svoje državljanstvo!

      Odkod zdaj tvoja trditev, da brez Vatikana in njegovih podritnikov Slovenci še 100 let ne bi imeli svoje države, – če pa smo jo že imeli!
      Ali ne vedo, da smo že imeli svojo državo, ali lažejo, ali pa so napačno informirani?

      Kar se pa tvoje trditve tiče, da bi se brez Nata še danes prevažali z voli in jedli po kepico riža dnevno kot na Kitajskem, tu bi se ti še krava režala, če bi znala brati. Kaj si res bil ti edini Slovenec, ki do vstopa v NATO še nisi imel svojega avta? In ti je šele Nato omogočil, da si ga kupil.

      Mogoče si plačan, da pišeš, toda s tako butastimi trditvam pa že pretiravaš.

      Napiši nekaj pozitivnega, recimo, da v Sloveniji četrt milijona ljudi živi od karitativne dejavnosti, kar je fantastično, ker jih je v Ameriki kar 46 milijonov,
      mnogi živijo v ograjah, okrog katerih zaradi varnosti hodijo policaji.

      Amerikanci svetu to predstavijo, da drugi ne bi mogli priti noter,
      v resnici pa da oni notri ne morejo iti ven.

     • Lustrator

      Močno upam, da se hecaš, sicer me še močneje skrbi v kakšni družbi živimo in kakšni ljudje imate slovensko državljanstvo z vsemi pravicami in odgovornostmi, ki jih to nosi.

      1. Tito ni dal NIKOMUR države, ampak jo je vsem ODVZEL. SFRJ nima s Slovenijo nikakršne zveze, njen glavni cilj je bil razkroj domoljubja in obstoj narodov nasploh – to je eden izmed temeljev komunizma, ki so se ga v Jugoslaviji lotili še bolj brezkompromisno in temeljito kot v Sovjetski zvezi. Izbrisali so slovensko kulturo, običaje, jezik, vero, vrednote, slovensko ozemlje, DNK bazen, skratka VSE, kar tvori narod. tako imamo dandanes po 45 letih Jugoslavije in 30 letih Jugoslovenije pri nas manj slovenstva kot npr. v Argentini, Kanadi, ZDA, Avstraliji,… kjer živijo generacije, ki se niti rodile niso v Sloveniji, a slovenstvo gojijo kot najvišjo vrednoto!

      Poleg tega, da nam (in seveda tudi ostalim avtohtonim narodom, ki imajo med seboj bore malo skupnih točk)m je Tito vzel svojo državo in narodnost, pa nam je vzel tudi demokracijo, zgodovino, prihodnost, evropsko zahodnocivilizacijsko umeščenost, v zameno zanje pa smo dobili enopartijski sistem, strahovlado, enoumje in podložnost neciviliziranemu vzhodnemu bloku.

      Po tem, ko nam je bila za polovico stoletja odvzeta država, svoboda in življenja najsposobnejših, smo se morali od te “odrešilne” Juge osamosvojevati, se z njimi bojevati in upati na priznanja iz tujine. Vatikan nas je med vsemi svetovnimi državami priznal med najbolj zgodnjimi, večina analitikov pa se strinja, da je bil njihov glas odločilen za plaz priznanj, ki je temu sledil. Še enkrat – osamosvojitev Slovenije se je zgodila zato, ker prej Slovenija ni bila samostojna – je to tako težko razumeti komunistični butari??

      Kar se tiče EU in nata: Slovenija je bila do vstopa v EU in NATO ena najmanj razvitih držav Evrope. V času od leta 2000, ko je Slovenija pričela s postopkom pridruževanja EU družini, pa do leta 2008, ko je Slovenija žela prve rezultate prve demokratične vlade na svobodnem evropskem trgu, je slovenski BDP zrasel za 45%. 45!! Članstvo v NATU nima tako neposrednega učinka na gospodarstvo, ima pa na varnost države – glede na to, da smo na naših tleh v dobrih 70 letih doživeli 3 vojne in en komunistični genocid, ki so državo izčrpali do temeljev, potrebujemo NATo toliko kot Sahara vode – mi je pa seveda jasno, da vam to komunistom ni v interesu, saj lahko absolutno vladate le po tem ko ustvarite razmere kaosa, izvedete državni udar v času zunanje ogroženosti in manipulirate z rajo brez imetja.

      To, kar sam omenjaš kot nekaj pozitivnega, je ravno nasprotno: to, da toliko Slovencev živi od karitativnih dejavnosti ( v katerih konkretno prednjači prav tebi osovražena Cerkev, prispevki ostalih organizacij oziroma prostovoljcev so komajda vredni omembe) je SRAMOTNO, saj to pomeni, da v državi ne delujejo ne gospodarstvo, ne zdravstvo, ne pokojninska shema, niti šolstvo. Normalne države poskrbijo za to, da se pusti trgu toliko svobode, da samo ustvarja delovna mesta, preko plač pa visok standard ljudi, ki jim nikoli v življenju ne bo treba na socialo, kaj šele na Karitas.

      Omenjaš tudi 46 milijonov Američanov, ki živijo v “revščini” pri čemer pa “pozabljaš”, da imajo ZDA 325 milijonov prebivalcev in jih torej v revščini živi le 14% – s tem, da je njihov prag revščine (verjameš ali ne) postavljen na višino dohodka povprečne slovenske plače !!! kar v praksi pomeni, da v povprečju Slovenci živimo pod pragom revščine v ZDA. Ti je zdaj jasno kakšne groteskne neumnosti tule nizaš? Ste res prav vsi komiji imuni na zdrav razum, kaj šele ekonomijo? Doslej dejansko nisem spoznal enega samega komunista s katerim bi se lahko pogovarjal normalno o srednješolski ekonomiji, kaj šele o pravi stroki in namsto da bi bili tiho in se zakopali v knjige, si upate te nebuloze celo javno pisati in izgovarjati na raznih TV soočenjih in kolumnah svojih medijev. Vas ni prav nič sram?

     • Naš Tito

      Saj te razumem. Potvarjaš dejstva in zgodovino, ker pač služiš vatikanskemu okupatorju.

      V vsakem narodu se najdejo posamezniki, ki so za denar pripravljeni prodati tujcu lasten narod, kot pri nas domobranci in belogardisti, pa tudi vsi katoliški duhovniki, ki služijo vatikanski državi.

      Toda sam Hitler je še med vojno dal ukaz, po zmagi pobiti vse izdajalce, ker če
      so bili pripravljeni izdati lasten narod, bodo tudi nemškega!

  • montyamp

   Hahaha , s kere greznce so pa tebe potegnli ???

 • montyamp

  ”Samostojna Slovenija bi bila najbolj črnogleda varianta … Vendar moramo narediti vse, da Jugoslavija bo.”
  Milan Kučan, 26. 10. 1988

 • Jože

  Sam sem zbolel v jla vnetja srca, sedaj imam odpoved srca -popuščanje, pa ne dobim nič.
  Status mirnodobnega invalida so mi izbrisali- imam le invalidsko pokojnino 350 evrov v prvi kategeoriji , ker sem kljub obolelemu srcu delal, do kler je šlo , in dva šoloobvezna otroka.

  Prosim vaše mnenje Jože.

 • lili pili

  Izgleda lepo rejeni veteran….

  Ja na napacni strani se je boril in za napacne vrednote, sam si pomagaj in pomagal ti bo tudi bog.

  Jansa, bavcar, hojs in ostali ki imajo vsega prevec bi lahko skrbeli za take krkovic bi jim pa pel domoljubne pesmice

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!