fbpx

“Strah je največji sovražnik slovenskega naroda!”

Foto: B.P.

Odbor 2014, odbor za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin, je pripravil že 5. jesenski shod pred Vrhovnim sodiščem v Ljubljani, ki ga imenujejo tudi “hiša sramote”. Zbralo se je ogromno ljudi, ki si želijo pozitivnih sprememb, pravičnega sodstva in predvsem svobode. 

Petega jesenskega shoda Odbora za varstvo človekovih pravic in svoboščin, Odbora 2014, so se udeležili tudi poslanec SDS Žan Mahnič, duhovnik  Janez Turinek, Martina Prevejšek in seveda predsednik Odbora 2014 Aleš Primc.

Žan Mahnič je med drugim povedal: “Dokler je stanje v Sloveniji takšno kot je, je po eni strani dobro, da imamo sodnike kot sta Branko Masleša in Nina Betetto, ker je bistveno lažje razložiti ljudem v Sloveniji in tudi v Evropi ter drugje v svetu kako je z demokracijo v tej državi in predvsem kako je z vladavino prava.”

Navezal se je tudi na ameriške predsedniške volitve, ki nam glede na razplet lahko dajejo upanje, da v še tako brezsmiselni borbi proti režimu, ki ima v lasti večino medijev, ki dnevno plasirajo novice, se tak režim da poraziti.

Foto: B.P.

Foto: B.P.

“Tudi v Sloveniji bo prišel dan, ko bomo porazili režim, ki nam trenutno vlada,” je poudaril Mahnič. 

Janez Turinek je povedal, da je strah največji sovražnik slovenskega naroda. Ob koncu je molitev posvetil tudi Melaniji Trump in njeni družini ter vsem novinarjem, ki so še vedno šokirani zaradi rezultata ameriških predsedniških volitev.

Foto: B.P.

Foto: B.P.

Tako Turinek kot tudi vztrajnik Vili Kovačič sta spomnila na primer Milka Noviča, ki mu sodijo za umor in to brez oprijemljivih dokazov. Žalostno je, da se to dogaja v samostojni Sloveniji, ki očitno še vedno ni pravična do vseh in nas mora biti na vsakem koraku strah.

Proces proti Noviču se bo nadaljeval 23. novembra ob 9. uri in na ta za slovensko sodstvo sramoten dogodek je povabil vse obiskovalce shoda tudi Kovačič.  

“Ne boste se z izmikanjem izvili in ne oprali se z lažmi!”
Orgličar Lojze je prišel z zanimivo pesmijo, ki je kljub starosti 180 let, aktualna še danes. Gre za pesem ruskega pesnika Lermontova.

Foto: B.P.

Foto: B.P.

Martina Prevejšek je izpostavila ganljivo zgodbo Marije Mavsar
“Dne 26.12.1942 so komunisti v Dobu zajeli Mavsarjevo družino in jo zvezali v hlevu, jo ves dan mučili in jo vrgli na ogenj, da je živa zgorela.” V Paviljonu sočutja na Senovem je še ogromno imen žrtev, ki so končali srhljivo.

Foto: B.P.

Foto: B.P.

Dokler vztrajniki in vztrajnice svojega ne dosežejo, bodo vztrajali, kot pravi njihov slogan, mirno in dostojanstveno, vendar odločno in nepopustljivo.

B.P.