fbpx

Ta Golobova sramotna izjava odmeva tudi v Srbiji

Vir: (Zajem zaslona)

Nedavni medijski nastop predsednika vlade, v katerem je kot rešitev pred epidemijo covida-19 priporočal sonce in morje, odmeva tudi v tujini. V srbskem Kurirju so zapisali “Slovenski premier izzval škandal v državi. Na televiziji izjavil, da vitamin D, sonce in morska voda zdravijo covid.”

Nedavna Golobova izjava, ki ji po intelektualni rigoroznosti lahko parirajo le razmisleki spletnega bojevnika in fitneserja Marka Potrča, je tako absurdna, da so se v srbskem Kurirju upravičeno spraševali, ali ne gre nemara za šalo.

Ali je premier Robert Golob mislil resno, ko je gostujoč v oddaji 24ur na komercialni POP televiziji izjavil, da obstajata dve naravni zdravili proti covidu-19, to sta vitamin D in morska voda,” so se spraševali v uvodu članka.

A predsednik vlade se seveda ni šalil, ravno nasprotno, mislil je povsem resno. Tako resno, da se je v reševanje situacije nato moral vključiti še Urad vlade za komuniciranje, ki je hitel pojasnjevati: “Premier dr. Robert Golob je želel poudariti, da je poletje za spopadanje z virusom ugodnejše, saj lahko naravno pridobimo več vitamina D, ki pozitivno vpliva na krepitev imunskega sistema. Poleg tega so znani pozitivni učinki morske vode na zdravje in počutje ljudi.”

A škoda je bila že storjena. Na spletu so se pojavili številni zgroženi komentarji, tudi takšni, ki so predsednika vlade obtožili, da se norčuje iz obolelih in pokojnih. Kurir je med drugim delil tudi spodnji odziv.

Daleč od prve zgrešene izjave
Slovenska javnost pa poleg prizanesljivega posmehovanja predsedniku spoznava, kakšna je cena, da se na najodgovornejše mesto v državi izvoli popolnega političnega novinca. Poleg neučinkovitih in finančno precej ubornih ukrepov se je Golob v svoji prvi izjavi za mednarodno javnost uspel blamirati s politično nespametno in geografijo skregano izjavo, da na Balkanu večina ljudi podpira rusko invazijo na Ukrajino. O tem smo pisali v članku [Blamaža] Robert Golob “ustrelil kozla” v svojem prvem intervjuju za BBC.

Andrej Žitnik