fbpx

Ta teden počitnice še za otroke z vzhoda države

Fotografija je simbolična: iStock

Pretekli teden so počitnice uživali učenci in dijaki iz gorenjske, goriške, notranjsko-kraške, obalno-kraške, osrednjeslovenske in zasavske regije ter Kočevja, danes pa so se začele počitnice za učence in dijake jugovzhodne Slovenije, koroške, podravske, pomurske, savinjske in spodnjeposavske regije.

Po tednu dni počitnic se danes v šolske klopi vračajo učenci in dijaki iz osrednje in zahodne Slovenije, namesto njih pa na počitnice odhajajo njihovi vrstniki z vzhoda države. V več krajih zanje prirejajo različne aktivnosti.

V Zvezi prijateljev mladine Maribor med počitnicami pripravljajo več ustvarjalnih delavnic, na katerih se bodo lahko mladi zabavali z izdelovanjem živalic, se učili hip hopa in iz starih smučk izdelovali starodobna snežna vozila. Manjkalo ne bo niti športnih dejavnosti, od drsanja do košarke, otroke pa čaka tudi izlet v Celje v Hermanov brlog.

Igra otrok (foto: STA).

Igra otrok (foto: STA).

V velenjskem Sončnem parku in Vili Rožle zveza prijateljev mladine pripravlja brezplačni počitniški tečaj kuhanja, gledališko delavnico in družabne igre.

V Metliki pa zveza načrtuje ustvarjalno-igralni kotiček, ki se bo odvijal v metliški knjižnici, in igre z žogo (na igrišču na Pungartu).

V. V., STA