fbpx

Tako se je razjezil šef borcev Tit Turnšek

Foto: STA

Najbolj sramotno pa je po mojem obnašanje nacionalne televizije z lažnivimi oddajami Pričevalci,” je v borčevskem glasilu Svobodna beseda zapisal predsednik zveze borcev Slovenije Tit Turnšek. Avtor oddaje Pričevalci Jože Možina je Turnškov napad označil za “sramotnega, polnega hudobe in nestrpnosti“.

Turnšek: Nacionalka z našim denarjem načrtno širi laži
Turnšek je za borčevsko revijo Svobodna beseda (naslednica bankrotirane Svobodne misli) zlil ves gnev nad nacionalno televizijo RTV in oddajo Pričevalci: “Najbolj sramotno pa je po mojem obnašanje nacionalne televizije z lažnivimi oddajami Pričevalci. Nacionalna televizija, za katero mi vsi plačujemo prispevek, načrtno širi laži, pri čemer televizijsko vodstvo z Ljerko Bizilj in Markom Filijem na čelu vse to mirno opazuje. Menda so posneli še sto takih pričevanj, torej še sto laži in potvorb zgodovine. Vse to počnejo z našim denarjem.”

Možina: Predrzen izpad Tita Turnška
Na Turnškovo izjavo v borčevski reviji se je odzval tudi urednik oddaje Pričevalci in novinar na RTV Jože Možina, ki je na Twitterju zapisal: “Predrzen izpad T. Turnška; koliko hudobe in nestrpnosti do Pričevalcev, ki so resnični zmagovalci v razponu časa.

Jože Možina (Foto: STA)

Jože Možina (Foto: STA)

Vedno pripravljen na soočenje argumentov
Možina je za Novo24TV pojasnil, da se mu zdi reakcija Turnška strašljiva in da gre še za enega v nizu napadov s strani zveze borcev, po tistem, ko so že organizirali peticijo za ukinitev oddaje Pričevalci: “Želeli so kot v starih komunističnih časih pritisniti na medije, vendar so kasneje ugotovili, da to ni modro.”

Po mnenju Možine oddaja Pričevalci “borce” očitno močno moti, vendar do sedaj na njihova pričevanja niso predstavili niti enega konkretnega protiargumenta, razen navedb, da gre za laži: “V svoji oddaji sem vedno pripravljen soočiti tudi partizane, saj obstaja verjetnost, da kakšen od pričevalcev zaradi starosti nevede pozabi kak točen podatek, zato od nekdaj pozivam zvezo borcev za sodelovanje pri osvetljevanju zločinov.”

Zanimivo bi bilo videti, koliko denarja prejme zveza borcev
Za borčevsko organizacijo, ki je bila ustanovljena leta 1948 in jo je kot prvi vodil Ivan Maček Matija ter je imela vseskozi pomemben družbenopolitični status, izjave o tem, da se iz njihovih žepov financira ena oddaja, niso najbolj na mestu, meni Možina. Večina pričevalcev je morala zaradi medijske cenzure in ustrahovanja oblastnikov iz zveze borcev molčati 45 let: “Zanimivo bi bilo videti, koliko denarja prejmejo iz državnega proračuna.”

M. P.