fbpx

Tamara Griesser Pečar: Mladi imajo pravico, da spoznajo necenzurirano preteklost

Foto: Odbor 2014

Stanje slovenskega sodnega sistema in izobraževanja ter lovke bivšega režima v današnji Sloveniji še vedno onemogočajo osvoboditev Slovenije. Tak primer je tudi nastop slovenske garde ob postavitvi spomenika Mačku, na katerega je opozorila Tamara Griesser Pečar. Danes so se zato vztrajniki Odbora 2014 zopet zbrali pred vrhovnim sodiščem, kjer so zbrane nagovorili Aleš Primc, Tamara Griesser Pečar in Božo Predalič.

V Odboru 2014 opozarjajo, da v samostojni Sloveniji preganjamo ključne akterje osamosvojitve. Pobudnika in najbolj zaslužnega člana Manevrske strukture narodne zaščite Toneta Krkoviča sodišča preganjajo zaradi dejanj, ki jih je storil za obrambo Slovenije. ”Da pa je absurd še večji, mu želijo soditi po zakonodaji nekdanje skupne države Jugoslavije. To se lahko zgodi res samo na naših sodiščih,” so zapisali v Odboru.

Naša država ne bo ne demokratična in ne svobodna, dokler bodo najvišje položaje v parlamentu, vladi in pravosodju zasedali posamezniki, ki so dokazano z direktnim namenom delovali protiustavno in protizakonito, s tem pa tudi daleč od demokratičnega načina delovanja. Zato moramo vztrajati in to spremeniti, narediti moramo vse, da bodo v Sloveniji spoštovane temeljne civilizacijske norme in da se bomo vsi državljani Republike Slovenije počutili enakopravne in svobodne.

Odbor 2014

Aleš Primc je na današnjem shodu oznanil, da bodo pričeli zbirati podpise za svobodo in večjo pravico na sodiščih. Ta je sicer danes ustanovil svojo stranko Gibanje za otroke in družine, ki jo je v svojem govoru podprl tudi Božo Predalič”Gibanje, ki se je danes ustanovilo, mi daje upanje, da se koroški dečki ne ponovijo,” je dejal v svojem nagovoru.

M. G.