fbpx

Tanja Gobec v intervjuju za revijo Ona “zgrožena” nad človeško hudobijo, trdi, da ni bila pod vplivom alkohola – Naš vir znotraj RTV: Vse je povedala prav, le tega ne, da je bila dejansko pijana!

Voditeljica naj bi imela že dlje časa težave s hrbtenico. (foto: Nova24TV).

Se še spomnite slavnih oktobrskih Odmevov, ko je novinarka RTV Slovenija Tanja Gobec že v napovedniku za večerno oddajo nerazločno govorila, če ne že kar momljala, se pozibavala in hihitala, potem pa komajda odvodila večerno informativno oddajo? Šlo je za pravo blamažo, o kateri smo prvi poročali na Novi24TV in za katero so mediji upravičeno sklepali, da se je Gobčevi pripetila zato, ker je bila pod vplivom alkohola. Takrat je RTV Slovenija v odzivu za javnost zapisala, da je bil izpad Tanje Gobec posledica osebne stiske, njeno obnašanje pa vendarle popolnoma neprimerno. Gobčeva se je za nekaj časa umaknila iz javnosti, ob svojem povratku pred televizijske kamere pa je dala intervju za feministično revijo Ona Plus, v kateri je medije obtožila lažnivega pisanja, češ da nikoli ni bila pod vplivom alkohola. Toda naši viri iz krogov znotraj nacionalke govorijo o popolnoma drugačni zgodbi.

Spomnimo. Tanja Gobec je v intervjuju za Ona Plus med drugim dejala, da se že dva meseca sprašuje, ali koga sploh zanima resnica. “Televizija Slovenija je podala le kratko izjavo, jaz intervjujev nisem dajala, a manipulativnih in laži polnih člankov je bilo toliko, da sem obstala v šoku,” je dejala. Povedala je tudi, da je bila ta zgodba tudi pomembna lekcija. “Najprej lekcija o človeški hudobiji,” je dodala.

Resnica Tanje Gobec je nekoliko drugačna, kot bi bilo moč sklepati po njenem obnašanju v Odmevih. Čeprav je imela med vodenjem oddaje težave z govorom in se vmes smehljala, zdaj znana voditeljica trdi, da ni bil pod vplivom alkohola. “Ne morem verjeti, da sploh obstaja kdo, ki verjame, da lahko voditelj štiri ure – intervju z ameriškim sogovornikom smo zaradi prevoda namreč snemali ob šesti uri popoldne, Odmevi pa so seveda v živo ob deseti uri zvečer – opravi opit, a tega ne bi opazil nihče,” je za Ona Plus povedala Gobčeva.

Težave s hrbtenico so že stare
Voditeljica je razložila, da ima že skoraj eno leto velike težave s hrbtenico, zaradi katerih je jemala protibolečinske tablete. Na dan “usodnih“ Odmevov je izvedela, da so podobne težave njej ljubi osebi “spodrezale noge“. “Popadel me je strah, da se bo zgodilo tudi meni, strah, ki ga je pospremil jok, obilo joka …“ je pojasnila Gobčeva in dodala, da je bila njena največja napaka ta, da ni rekla, da tistega dne ne bo zmogla opraviti svojega dela.

Tanja Gobec v slavnih Odmevih. (foto: Nova24TV).

Na vrsti je bil zdaj že slavni pogovor z ameriškim gostom, po katerem je odhitela pisati napovednik za Dnevnik. “V trenutku, ko sem ga spisala, mi je izginil izpred oči. Zmedeno sem povedala, da se mi megli vid. A so tekle že zadnje sekunde in odhitela sem v studio. Po poti sem si govorila, da ne bom videla, ne bom zmogla prebrati … Kamera je stekla, gledala sem v boben, tam pa črnina, zabrisane črke. V zadregi sem se zasmejala, skušala sem besede izbrskati iz spomina. Po nekaj stavkih se je vid izostril in speljala sem do konca,” je razložila.

Vsi na RTV Slovenija vedo, da je bila pod vplivom alkohola
Vse lepo in prav, težave s hrbtenico so resnica, dejstvo je tudi, da je Tanja Gobec tisti dan izvedela, da je njena prijateljica zaradi iste bolezni ostala hroma. Tanja Gobec je zamolčala samo majhno podrobnost. “Vse je povedala prav, vse drži. Toda ne vem, zakaj zdaj skuša prikriti, da je bila pijana. Vsi na Televiziji Slovenija vedo, da je bila pijana,” nam je povedal neimenovani vir znotraj Televizije Slovenija. Naš vir meni, da bi bilo bolj prav, če bi Gobčeva odkrito priznala, da se ga je napila, se posula s pepelom in svojo kariero začela znova. A se je skupaj z RTV Slovenija odločila za drugačno potezo – in nas obtožila za “fake news”.

T. F.