Temna plat kariere Drnovška: Podpisal je tajni uradni list in omogočil Miloševiću genocid v Bosni in Hercegovini

Janez Drnovšek (foto: STA).

Nekdanji predsednik vlade in kasneje predsednik republike Janez Drnovšek ni bil tak svetnik, kot ga danes, 10 let po njegovi smrti, skušajo prikazati njegovi (strankarski) življenjski sopotniki. Če odmislimo njegovo umazano vlogo v aferi Depala vas (1994) in politično korupcijo v primeru poslanca Cirila Pucka (1996), je v njegovi karieri še veliko temnejši madež – neposredna odgovornost za genocid na Balkanu. Svoje vloge namreč do smrti ni nikoli dobro pojasnil.

Leta 1992, ko je Janez Drnovšek po rušenju Demosove vlade prvič postal ministrski predsednik, je Vitomir Gros, predsednik Liberalne stranke, razkril strogo zaupni dokument, ki je bil uradna in pravna podlaga za kasnejši genocid na Balkanu. Bil je to tajni Uradni list SFRJ (Službeni list SFRJ), izdan v petek, 28. julija 1989, v njem pa so bile “Smernice za eliminisanje vanrednih prilika” (Smernice za preprečevanje izrednih razmer). Ravno ta dokument je kasneje dal Slobodanu Miloševiću pravno podlago za ustanavljanje koncentracijskih taborišč v Bosni in Hercegovini ter genocid nad Bošnjaki.

Podpiral je izjave in grožnje Miloševića
Tako so poročali mediji (Delo, 14. avgust 1992): “Po trditvah liberalcev, katerih stališča je predstavil njihov tajnik Danijel Malenšek, naj slovenski ministrski predsednik v času svojega predsedovanja nekdanji SFRJ ne bi bil podpisal samo omenjene odredbe iz leta 1989, ampak tudi poskrbel za njeno izpolnjevanje in sicer s tem, ko je kot vrhovni poveljnik JLA poslal vojaške enote na Kosovo, ki so v očeh svetovne javnosti zatrle vsako obliko demokracije.”

Malenšek je za medije izjavil: “Gospod Drnovšek sam se je v skladu s takšnim ravnanjem demonstrativno udeležil skupaj z gospodom Miloševićem proslave na Gazemestanu in s svojo navzočnostjo objektivno podpiral izjave in grožnje gospoda Miloševića na tem shodu.”

Več si lahko preberete TUKAJ.

 • Burek Burecki

  Vi res nimate pojma kaj pisete.

 • Sadako

  SARAJEVO – Župnik katoličke crkve Presvetog Trojstva u sarajevskom naselju Dolac Malta Ivan Ravlić smatra da su incidenti u kojima su napadani katolici u Sarajevu motivisani etnički i nacionalno, a ne kao sitni kriminal, kako to policija želi da prikaže.
  “Policija tera vodu na svoj mlin. Nekoliko puta, kada je bilo uznemiravanja, tvrdi se da je reč o psihički bolesnim licima, drogiranim, maloletnim i tako to. To su te floskule koje policija podmeće kada su u pitanju verski službenici, verske institucije i sakralni objekti”, rekao je Ravlić.

  Župnik crkve Presvetog Trojstva na Dolac Malti, kojeg su u noći između 22. i 23. novembra uznemiravala dvojica pripadnika vehabijskog pokreta, ističe da su prema policijskom izveštaju napadači došli da razgovaraju o islamu.

  “Mnogo je predispozicija bilo da oni nisu došli govoriti o islamu. Kako će govoriti o islamu u 7.15 časova naveče i otvarati crkvu? Kako će govoriti o islamu, a smetaju im zvona?”, pita Ravlić.

  Ravlić: Vehabizam preti

  On je uveren da neko stoji iza tog uznemiravanja i ističe da sumnja u tvrdnje da je jedan od napadača maloletan.

  Župnik Ravlić smatra da poslednji incident ima i svoju dobru stranu da se vidi šta u stvari žele pripadnici vehabijskog pokreta, koji su, prema njegovim rečima, neka vrsta sekte islama, te predstavlja neku vrstu upozorenja katoličkim sveštenicima da sa te strane postoji pretnja.

  “Držim se principa da svi moramo skinuti rukavice i otvoreno govoriti, činiti dijalog i ekumenizam da stvari idu nabolje. Mi jedni drugima tapšemo ramena i kažemo dobro je, a iza leđa odmerimo “od šake do lakta” i pakostimo”, dodaje Ravlić.

  Obezbeđenje za praznike

  On naglašava da se ne plaši pred predstojeće katoličke praznike, jer policija uvek za Božić ima jako obezbeđenje pred verskim objektima kako se ne bi dešavali incidenti.

  Sarajevska policija je 23. novembra uhapsila dvojicu pripadnika vehabijskog pokreta koji su osumnjičeni da su pokušali da provale u katoličku crkvu Presvetog Trojstva.

  Iz policije je potvrđeno da je reč o Elvedinu Sadikoviću, 19-godišnjaku iz Velike Kladuše, i maloletnom K.E. iz Sarajeva, koji su nakon saslušanja pušteni na slobodu.

 • Sadako

  ČE NE BI BILO SRBOV BI ZDAJ V BOSNI NE BILO NITI HRVATOV

  Zaradi državne diskriminacije verskih manjšin Bosno in Hercegovino vsako leto zapusti okrog 10 tisoč katoličanov, je v intervjuju za organizacijo Ain to the Church in Need potožil nadškof Vrhbosne, kardinal Vinko Puljić.

  Tovrsten eksodus je po kardinalovem mnenju zapuščina vojne med leti 1992-95, ko se je med begunci znašlo kar 250 tisoč vernikov, okrog polovica vseh katoličanov v BiH.

  “Med vojno in takoj po njej je je bila večina katoličanov izgnanih iz svojih domov, številni so bili opljenjeni ali celo porušeni,” je povedal kardinal. “Po vojni ni bilo niti politične niti finančne podpore, da bi se pregnani begunci lahko lažje vrnili domov,” je dodal.

  Za tiste, ki so ostali ali se vendarle vrnili pa naj bi bil problem tudi v tem, da Daytonski mirovni sporazum iz leta 1995 v praksi nikoli ni resnično zaživel. In po besedah kardinala Puljića je zaradi tega najbolj trpela ravno hrvaška katoliška manjšina.

  “Za katoličane je težje braniti osnovne pravice. Posledično je med ljudmi zaznati večjo negotovost, zaradi katere nekateri zapuščajo državo. Skrbi jih namreč za prihodnost svojih otrok.”

  Na novinarsko vprašanje, kaj je v tem pogledu najbolj zaskrbljujoče, je Puljić odgovoril, da v situacijah, kjer se katoliška manjšina sooča z večino drugih etničnih skupin (muslimanske in srbske pravoslavne) enostavno ni obravnavana enakovredno.

  “Do diskriminacije prihaja tako v političnem kot administrativnem smislu, sploh kar se tiče zaposlovanja. To za prihodnost vzbuja največjo skrb. Če Hrvati tukaj ne bodo ostali, bo izginilo tudi katolištvo.”

  Po kardinalovih besedah se sicer Cerkev trudi delovati kot da je vse normalno. “Skušamo ohranjati občutek samozavesti in upanja za prihodnost.” Slednje počnejo preko pastoralnega in humanitarnega dela ter preko šolskega sistema.

  “V tej situaciji moramo biti sol zemlje in se zavzeti za človeško dostojanstvo in človekove pravice,” zaključuje Vinko Puljić.

  Katolištvo v BiH
  V Bosni in Hercegovini živi približno 440.000 katoličanov, kar je 11,5 odstotka od 3,8 milijona vseh prebivalcev. V državi so 4 škofije, 6 škofov, 304 župnije in okrog 600 duhovnikov, 14 redovnih bratov in 500 redovnic. Katoliška Cerkev vodi 16 šol v državi, med njimi univerzo. Vodi tudi 29 klinik, sirotišnice, domove za ostarele ter centre za medicinsko pomoč in svetovanje.

  • sprehajalec

   To so fantazije. Prav Hrvatje so se prvi uprli Srbom in JNA. Če bi odrezali dotok orožja čez Hercegovino Vojski BIH, bi Bošnjaki tenko piskali.

 • prety

  Halo! Ste pozabili na to, da nas je Drnovšek obtožil, da je zbolel zaradi nas?

 • Sadako

  Mr Izetbegovic has steadfastly refused to bow to US government pressured to get rid of the remaining mujahedin. Despite the fact that Bosnia’s Muslims are perhaps the least religious and most Western-oriented in the Islamic world, Mr Izetbegovic and his party have maintained close ties with Iran and Arab states. Since the end of the war, there have been several bombings and attacks on Bosnian Croat police and Catholic churches that have been linked to the mujahedin and Bosnian Muslim extremists, but no arrests.

  Shortly after the end of the war, Bosnian Croat militiamen killed five mujahedin who ran a checkpoint in central Bosnia. One of those killed was wanted in connection with the 1995 truck bombing of New York’s World Trade Center. The most notorious crime attributed to mujahedin in Bosnia was their attempt to kill the Pope on his visit to Sarajevo in March 1997. Only hours before the Popemobile was scheduled to pass over a bridge on the way into the city, a citizen alerted police to a massive bomb placed under the roadway. Again, there were no arrests.

  Western diplomats put some of the blame for the mujahedin’s continued presence in Bosnia on Nato itself, in particular the American division, in whose sector most of the mujahedin operate.

 • Franc Šink

  Drnovšek se mi je zdel vedno nekoliko potuhnjen. Vitomir Gros Je imel še kako prav.

  • alojz

   Največja “napaka” je bila ukinitev SDK. To je omogočilo kraje, ki potekajo še danes.

   • Franc Šink

    Da tudi to je bila njegova pogruntavščina.Kot DR ekonomije bi moral vedeti boljše.

   • sprehajalec

    To je mit Alojz, brez kakršnekoli osnove. Stanje v vrstah, popravljanje virmanov, napake itd. danes Ajpes, pa banka, pa Furs vidijo veliko bolje in dlje bančne tokove, kot prej SDK. Le volja mora biti zato.

    • Franc Šink

     Ampak tudi SDK bi se razvijal v tej smeri.Od tega je preteklo že četrt stoletja.Ravno med ukinitvijo SDK in ustanovitvijo ustanov ki jih naštevaš se je največ kradlo Prepozno je.

   • xtc

    Glej nikjer v svetu ne poznajo SDK,pa ni bilo takih problemov.SDK je mit s katerimi levaki futrajo ovce-če bi samo davkarija delovala kot je treba ne po sistemu naših pač ne,bi nebilo nobenih težav.

  • Steiermark

   “Sogovornik”, ki ima svoj pogled vedno usmerjen v tla in si ne upa pogledati v oči, se s tem izdaja, kako beden in črn je v sebi!

 • Stajerka

  Drnovškova edina svetla točka je, da je kot predsednik predsedstva v prvi fazi ustavil JLA za napad na Slovenijo……to pa je tudi vse, kar je pozitivnega naredil za Slovenijo……vse ostale njegove poteze in dediščino lahko še danes podoživljamo v dejanjih SD in nasledniki LDS, ki jih je malo morje…….to, da se je v zadnjih letih življenja posul s pepelom, pa je dejanje zaradi katerega je olajšal lastno dušo, ne pa dejanje dobrodelnosti do drugega…….
  če je bil takšen zagovornik Strojanovih, bi jih lahko v tistih hladnih dneh pred božičem pobasal v avto in počastil na Zaplanah – drugim tulit, da niso ljudje sam pa stopit proč, je kako prisotno še danes pri njegovih naslednikih……

 • Sadako

  Hrvati v Bosni bodo zaradi ubogih zatiranih muslimanov zelo zelo tenko piskali.

 • Cogo

  Drnovšek je bil en zdrizast, neodločen revček, ki so ga za jugo predsedstvo izbrali ravno zaradi tega. In ker se je v Jugi odlično obnesel (podpisal vse kar so mu naročili), so ga postavili še v SLO. To ni bilo težko saj naš narod naravnost obožuje take ubožčke. Poglejte Cerarja, Pahorja, … tudi Kučan deluje kalimero, a ta človek je mnogo bolj prefrigan in genij manipulacije v kombinaciji s svojim nedolžnim, neznatnim, ubogim izgledom strička. Pravi Kim Jong Un.

 • milanček

  dernovšek je bil pokvarjena hulja, ki je na široko odprl vrata kućanovi mafiji, da so si podredili državo Slovenijo! Za proti uslugo so ga ta komunajzarska golazen s kućanom pustili pri miru, da je blefiral doma še rajši pa v tujini, kakšna persona je. Zlagano je tudi, da je umrl za rakom, ni res, dernovšek je imel AIDS, bil je peder in tu so ga kućanovci izsiljevali, da se ne razve!

 • dob

  Sem gledal po televiziji, kako prireditelji razstave o Drnovšku hvalijo Drnovška, da je bil dober in moder predsednik. Da takih ne delajo več in blablabla.
  Očitno je, da imajo nalog ustvariti novo mitologijo, preden jim gre stara u kurac.

  V moje svetu velja, da je kapetan, ki mu gre ladja na dno za en kurc kapetan. Ne pa moder in dober. Kaj šele sposoben.

  • FORT WORTH

   Tudi Scettino je bil vse oh in sploh dokler mu ni romunka nasla “švoh” tocke…
   Costaconcordia je cakala in cakala potem pa nasedla, kot yugovina.
   Hehehe

  • traktor

   Bil je samovšečna siva miš, ki je uzakonila krajo družbenega premoženja in korupcijo. Imel se je za več vrednega, že ko je obiskoval gimnazijo. Zajebal pa je vse, kar mu je prišlo pod roke. Beton Zasavje, NLB, Jugoslavijo in na koncu mu je uspelo še s Slovenijo. Nekega človekoljuba se je šel sam na koncu, ko je ugotovil, da je vrag vzel šalo.

   • Steiermark

    No, pa je končno, le odšel, k svojemu črnemu gospodarju……. da bi ga počastili na pravi način, mu naj naredijo spomenik in ga postavijo ob bok njegovemu pedofisko morilskemu vzorniku titu, v Velenju!

   • RATATA

    Nič kaj prida ni bil že kot štiri, pet letni fantič, mi ve povedat tašča, ki ga je takrat mirkala. Tako mulast je bil in len, da ji niti enkrat ni poskusil pobegniti.

 • Antonius

  Drnovšek je bil zelo prepričljiv, moder in sposoben mož. K lažem je dodal še svojo lenobo in nam oboje skupaj vzvišen *prodajal*, kot osebno intelektualno modrost.
  Blefer mi z izjavo ostaja v spominu: *Stepli se boste za moje nasledstvo*, in izrečeno je vsa njegova intelektualna zapuščina, zaradi katere so se v NLB, posledično tepli celo do nedavnega. Intelektualna in delovna lenoba je s samo eno potezo ukinil Službo družbenega knjigovodstva, da so se lahko preimenovani Kučanovi kadri znebili dosledne, sposobne in poštene Romane Logar.
  Drnovšek je prvi med najbolj odgovornimi, da so lahko državno premoženje pod ceno, po Mencingerjevo olastninili.
  O njegovem poštenju ogromno pove tudi kandidatura na mesto predsednika države. LAGAL je, da je popolnoma zdrav, potem je pa Kovačiča iz Perle pomilostil, ker mu je z ukradenem denarjem v ZDA plačal zamenjavo krvi. Zaradi čiščenja rakavih razsevkov je bil tam, javnosti so pa lagali, da gre predsednik Drnovšek na uradni obisk v ZDA.
  Kdor hvali Drnovška je sam pokvarjen, ali pa se z lažjo še nikoli srečal ni.

  • Franc Šink

   Kdor to zanika kar pišeš je neumen ali zloben.

  • milanček

   ni imel raka, imel je AIDS!

  • Boco

   Da ni bil brezmadežen, kot ga zdaj predstavljajo, govori tudi to s kakšnimi ljudmi se je obdal. Kdo so bili njegovi najbližji sodelavci ko je bil premier. V glavnem bivši udbaši, torej lažnivci in kradljivci.

   • Miro

    a lahko dva taka našteješ

    • rabbit

     Gregor Golobič, Biščak, Jože Školjč, Tone Andrlič, Zemljarič, Herman Rigelnik, Peter Rigl, Tone Rop, Drago Kos………

   • Steiermark

    gliha gliho štriha….

  • Steiermark

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • etrusk

   Kot sem že večkrat zapisal , vsaka svinjarija enkrat pride na dan. Nobeden temu ne uide.

 • VERRZIFIKATOR

  ZUNAJSERIJSKI

  Bil je zunaj serij, so dejali,
  ko so nov produkt nam ponudili,
  mi pa naj bi v hipu ga kupili,
  češ saj so nam kar zastonj ga dali.

  Zunajserijske je proizvodnje,
  res iz stare ni nomenklature,
  proizvod domače je nature,
  rekli so, in iz snovi sorodne.

  Sploh je unikum, so nam dejali,
  na poskušnjo nam ga posodili,
  da bi si ga množično zvolili,
  prav nadležni z njim so že postali.

  Danes vsem na dlani je dokaz,
  da ni šlo za kakšen unikat,
  bil je le preskusni eksponat
  serije z imenom Nov obraz.

 • Anton

  problem prevelike odvisnosti novinarstva do politike se kaže v samem poročanju vsebin kjer so/je izpostavljena/e zgolj tisti del plati zgodbe, katere informacije odgovarjajo uredniški srenji,ki delajo po nareku backgrounda oz nameščenih vodstev, ki so praviloma politčne oportune.Vkolikor pride do nesoglasij/neposlušanja zaposlenih v vrstah novinarjev , le te doleti kazen, in sicer, v milejši obliki cenzura oz degredacija na manj pomembne, zaposatvljane položaje v končni fazi tudi “brca v rit na cesto”.Problem oportune, se v našem javnem družbeno-političnem dogajanju kaže v vseh sferah, čigar posledice nosi davkoplačevalec. Več o primerih , ki potrjujejo mojo tezo o oporturi med politiko in preostalimi izvršilnimi vejami oblastmi pa naslednjič.

  sarkazem press

 • žogica

  Janez Drnovšek je bil velik državnik in velik človek !

 • Hribouc

  Tako, kot Kočanov’ga Milana, so ga ustvarili Mediji, tudi današnji sluzasti hlapci F571, kofetkarji in pridaniči tipa Milan Meden,prototip protiosamosvojitelja z Dnevnika, ki so in še vedno brodijo po slovenski medijski greznici in se grejo komunistični bio inženjering s slovenskim človekom.
  To, da je bil do vratu v dreku na Gazimestanu po partijski liniji in osebno, je jasno ko beli dan.

  Ko je na koncu svoje šlampaste in protinarodne komunajzarske kariere čisto na koncu ob otvoritvi okološkega instituta, spljuval in pohodil alternativno medicino, na katero je lep čas, kakor, prisegal, se je razkrilo, da to ni bilo v njemu-svetovalci so ga porivali sem in tja in ga tudi za udbaški denar peljali na razkošen način v Indijo k zdravilcu.
  Nič možatega ni bilo nikoli v njemu.
  Z mrkim postrani pogledom ni nikoli gledal z odprtimi očmi v sogovornika ali v kamero-pejt se srat !
  Skrival je svojega otroka, ali celo dva, skrival njuno mati, čeprav je bil 1.klasna javna oseba.
  kakšen državnik neki !
  Pravi človek iz udbomafijske greznice, upravljan po Milanu in Gregorju Golobiču, točno tapravi za tiste čase. Konflikt z Kučanom je bil mafisjko zrežirana drekarija in LDS je njegov Epitaf-ki bo še dolgo strašil po Kučanovem Slovenistanu, prvovrstni udbokriminalni greznici Evrope !

 • žogica

  Sesujte se v prah, le kako vas ni sram pisarit izmišljene stvari in laži…. Samo hijene se tako obnašajo, pa saj človek je mrtev 10let. Bog ne daj, da bi to brali njegovi svojci, njim je ostala večna bolečina in nimate nobene pravice, da jo oskrunite ! SRAM VAS NAJ BO !

  • milanček

   dernovšek je delal svinjarije za časa življenja, potem se tudi svinjarij, ki so jih počeli svetovni kriminalci ne bi smelo govoriti!

   • žogica

    milanček, verjamem, da so tvoji ponosni na tvoje svinjarije !

    • milanček

     Zmotil si se, ne štejem se med svetnike, ti pa povem, škoda ker ti ne morem na drug način dokazati, moje moto, vodilo v življenju je, da če človeku ne morem pomagati mu tudi ne škodujem! Za ljudi, ki pa so pokvarjeni, samovšečni škodljivi za družbo pa imam drugo mnenje, upam , da jih bo doletela pamet, če tudi to ne zakapirajo in so neomajni v svoji pokvarjenosti (lep primer janković) jim pa želim, da se čim hitreje preselijo v pekel, za dobro ljudi, otrok , ki imajo ravno tako pravico za eno normalno udobje , duhovni mir! “Žogica” pa srečno in veliko razumuvanja pameti!

  • osa

   tudi otroci domobrancev bero, kašni so bili njihovi starši, resnica pa je ravno obratna, ubogi revčki šoltes je čital kakšen prasec je bil kardelj, seveda janša je kriv ne pa prasci, ki so zločine zakrivili. vsi bi bili radi lepi in pametni. gnojnico so povzročali pa sami tardeči.
   KOMU SO SE SMILILI DOMOBRANSKI OTROKI PA NIČ KRIVI NIČ DOLŽNI,
   hoteli so ustvarjati in pošteno živeti, pa koliko jih je moralo umreti in zbežati

   • žogica

    Na žalost so otroci domobrancev, otroci izdajalcev, seveda ti otroci niso nič krivi, nič dolžni. Zdaj pa sama sebe piči, glede na tvoj strup, boš vsaj za nekaj časa mirna !

    • osa

     domobranci so branili svoje domove od pravih izdajalcev, tita, kardelja. kućana. to so bili izdajalci in bodo ostali izdajalci, tudi resnica prihaja od dražgoš pa še kje, zato jih bo tudi zgodovina u uvrstila med izdajalce. domobranci pa bodo rehabilitirani
     Nemški
     časnik Bild je sestavil seznam dvajsetih največjih množičnih morilcev, ki so
     zaznamovali dvajseto stoletje. Med prvimi desetimi se je znašel tudi
     jugoslovanski voditelj Josip Broz Tito.

  • WatsonForus

   @žogica, zakaj pol Vi trajbate Rupnika in ostalo že 70+ let ? sicer pa beri , beri in še enkrat beri , kaj je Drni počel!

   • žogica

    Ogromno berem, zato ne prenesem potvarjanja zgodovine in plasiranja laži, to počnete že 70 let.

    • Steiermark

     Čeprav trdiš , da “ogromno bereš”, bi se po tvojem modrovanju spodobili reči, da samo ogromno črkuješ – povezati besedo in jo razumeti je pa že španska vas zate….si disleksik?

  • piko8

   Kip, ki so mu ga postavili v Trbovlah, so še lastni otroci bili proti!!

   • žogica

    Svojci so ga hoteli zaščititi pred zlobnimi jeziki, kot je tvoj, mogoče zdaj razumeš?

    • Steiermark

     Najbrž ga niso hoteli zaščititi pred zlobnimi jeziki ampak pred tragično resnico, ki je boleča in sramotna zanje….

    • piko8

     Saj drnovšek je biv zloben človek; dobrega komunista ni!)
     Kar je drnovšek slabega narediv za Slovenijo je ukinitev SDK in posledično bangsterjem in milanu kuçanu omogočiv nekaznovano krajo družbenega premoženja!!

     • žogica

      To ti je Janez povedal, še kaj ?

     • piko8

      Nerabim prišepetovalca; to, da drnovšek za Slovenijo ni narediv nič dobrega.
      Prav nasprotno, kot komunist je delav proti Sloveniji!!
      Tako kot sedanja vladajoča klika “MAFIJA” če hočeš!!

     • žogica

      Še vedno sanjaš komuniste, revček.

     • piko8

      Ti pa titeka 3tjega množičnega morilca na svetu!
      Jugovine ni več, tukaj je Slovenija!
      Butel čefurski!

     • žogica

      Butelj čefurski si TI in ne drzni si več !

   • RATATA

    u Zaguri…. je kip še skor mal grš kot je bil grdauš mulast momljav u resnic prokleta krota nagačena ,,,, drnouškuva

  • etrusk

   Resnica , je resnica , pa če vam še tako ni všeč . kdo se potem izmišljuje , žogica-marogica

   • žogica

    Vi kar uživajte v svoji prikrojeni resnici, veliko sreče.

 • Mojca pokraculja

  Pa dobro no,kaj res nihče ne vidi, da je bil tip zagrizen komunist ! V vrhu komunistične partije. To je dovolj. Kakšen demokrat lepo prosim. Predstavljajmo si, da bi v Nemčiji slavili Hitlerja ali kakšnega drugega visokega nacista.
  Sicer pa brez Pucka tudi drnovška ne bi bilo ! Madonca imamo kratek spomin!

  • rabbit

   Ali pa da bi Nemci slavili Egona Krenza. Najbrž več kot pol Slovenije ne ve kdo je bil to . Bil je zadnji komunističen predsednik DDR. Pa jim še ne pamet ne pride kaj takega,celo več, lepo so ga lustrirali in izločili iz političnega življenja. Pri nas sta pa Kučan in Drnovšek glavna osamosvojitelja. Še narisane krave se nam smejejo.

   • Mojca pokraculja

    Ne nista osamosvojitelja. Pa tud če bi bila, kot komunista bi ju, ko smo dosegli osamosvojitev, takoj morali izločiti iz javnega in političnega življenja.
    Tolerirati najbolj zagrizene komuniste skoraj 30 let po padcu berlinskega zidu je norost, ki pomeni, da smo pripravljeni na samomor. Zdrav in odgovoren človek se tako ne obnaša.

 • Soave

  + + + + + + Še . . . . . in še pišite prosim !! Da ne bo Spomin popolnoma zapustil našega Naroda !!
  Antonius je zadel žebljico na glavico – bil je velik BLEFER !!
  Pa še pripis. Da bi čim manj omenjali Pučnika, mu je Delo posvetilo celi dve strani. . . . ??
  Ja, ja, sedaj sta glavna osamosvojitelja Drnovšek in Kučan !

 • Krtača 20

  Dokler Janša ne pojasni kje je dnar od šverca orožja in šivanja uniform za rvaške ustaše, se rajš ne napenjajte preveč. SĐS je history.

  • Soave

   Ob tvojem neprestanem napenjanju je tale članek samo tisti ta prvi prdec !

  • WatsonForus

   res si bogi – če tvoja RDEČA kamarila v 25 + letih ni uspela dokazat NIČ. NULA , ZERO , kar se tega orožja tiče . je pa v tvoji glavi ostalo to trajno zapečeno!

  • slosin

   ščetka, a veš, da sta se velika novinarska strokovnjaka za šverc orožja spičkala, in da je eden od njiju izjavil, da sta bila Janša pa Bavčar samo operativca….Vpraš Milana….

  • etrusk

   Koliko dobiš za te blesave komentarje . Vsaj toliko bodi pošten in nam poveš

 • Roman Benedik

  Biščakove bla,bla…. Aprila 1992,ko so bosanski Srbi začeli ustanavljati taborišča v BiH,zakoni SFRJ niso imeli nikakršne veljave!

  • nevtrino

   No, vedno se najde izgovor, ne ?

  • rrrrr

   Tukaj imaš prav.. V veljavo so kanz lagerji stopili šele, ko jih je s podpisom tajnega Uradnega lista legaliziral Drnovškov Janez. Pred temi je imela na tleh Titove Jugoslavije koncentracijska taborišča samo še partizanska svojat…

   • Roman Benedik

    1992 Drnovšek ni imel nobene funkcije v Jugi,niti SFRJ takrat ni več obstajala!

 • tudi Musl. so ubijali krščanske Srbe in Hrvate.

 • xtc

  Govorimo o Drnovšku kot politiku njegova osebnost me ne zanima ,da ne bo pomote.
  No laž,ki jo levi radi širijo glede Albanca Janeza v tem primeru drži ,saj naj bi bila to neka javna skrivnost v tistih krajih.
  Drnovšek je bil zagrižen komunist drugače nebi bil na takih delovnih mestih(sposobnost itaq ni bila potrebna)
  Da Drnovšek je kot član predsedstva naredil kar precej spornih potez.
  In z nastopom njega ,kot mandatarja se je pričelo slovensko noro zapufavanje in uničevanje države ter kraja vsevprek in divja privatizacija za nič denarja.
  Na Drnovška kot politika Slovenija nima biti kaj ponosna je začetnik uničevalne politike za Slovenijo.
  V zgodovino ga Slovenija lahko zapiše kot začetnika oz.prvega grobarja Slovenije in škodljivca-žal je tako,pa naj levi še tako dokazujejo kar hočejo.

 • bbb

  Hijene, same izmišljotine.

  • nevtrino

   “izmjišljotjinje”, nje ?

  • xtc

   Ki so resnične.
   Nehaj nabijat Drnovšek je bil navaden pokvarjen komunist ,drugače nerbi sedel tam kjer je.

 • Miro

  kakše poden ta SDS Nova TV

  • herman

   Miro, ti pa verjetno nisi Petek, ko si drzneš pisati take bogokletne misli o SĐS in TV v službi desnice.

   • Miro

    v službi Janše, ne pa resnice

    • sprehajalec

     levičarjeva resnica je bila vedno specifična…

  • sprehajalec

   Malo intelekta vseeno rabiš Miro, da lahko spremljaš Novo….

   • Miro

    ja , predvsem pa dober želodec

    • sprehajalec

     Tudi dober želodec je potreben, ko čitaš o vseh zločinih in lopovščinah levičarjev….

  • nevtrino

   Res, dober poden in temelj, da se že enkrat počisti z nesnago !

 • herman

  Svetla plat kariere Drnovška: iz vlade je nagnal obrambnega ministra Janšo. Za temno plat pa bi mu lahko šteli kvečjemu to, da je blokiral preiskavo o Janševi štacuni z orožjem.

  • sprehajalec

   Če si včeraj gledal Tarčo Jerman, si spoznal, da je pa Derni prepustil oblast bivšemu CK ZKS.

  • nevtrino

   Svetle plati, glede na dejstva, ne more imeti.

 • Miro

  seveda, treba ga je očrnit in poveličat “rad i lik druga Janše”

  • nevtrino

   Gre se za dejstva, ne pa za vaše poveličevanje ali pa očrnitev …

 • nevtrino

  Pa koliko pameti potrebuješ, da spoznaš, kaj je bil v resnici JanezD ??
  Najbrž je povsem naključno zlezel v same vrhove Juge, a ?
  Tako nepristransko, liberalno, sredinsko, mimogrede, ha ?

  • Miro

   pojma nimaš

   • nevtrino

    Pa što “nemam pojma”, bre, kaži dušo ?

    • Miro

     nauči se Janševega prvega jezika najprej, pol pa čivkaj

     • nevtrino

      Kje je napaka, profesor juge ?

     • Steiermark

      ti ga očitno obvladaš, bolje, kot slovenskega!

 • Miro

  zahvaljujoč Drnovšku in Kučanu se je vse skupaj končalo kot se je… v nasprotnem primeru, pa bi nas Srbi uničili…

  • sprehajalec

   Ha, ha, ha, Miro. Če bi bili takšni kot ti v TO, bi morda res bilo tako. na srečo niso bili…

   • Miro

    ja in celo bil sem. in to v zaščitnem vodu slovenske vojske in vem za herojstva tovariša Janše

    • sprehajalec

     Ha, ha, ha, če bi vsakemu levičarju to verjel, bi ta Vod obsegal vsaj 10.000 borcev….

     • nevtrino

      Ja, zato pa imamo neskončno borcev NOB …

     • Miro

      nima tebi kaj razlagat… ti se raje sprehajaj

  • nevtrino

   No, “zahvaljujoč”, še ena nategovalska podtikovalska nesmiselna izjava… Itak nas uničujejo, nje, pa jim bo uspelo ?

   • Miro

    ko si bil ti v stajci s flaško v ustih se je to dogajalo…

    • nevtrino

     No, poden-izjave, ne ?

     • Miro

      če si sploh še bil takrat

     • nevtrino

      Res, poden.

     • Miro

      dejstvo ne pa poden… verjetno še danes ne greš brez duudice spat

     • nevtrino

      No, povedali ste vse.

  • WatsonForus

   Drni in Kučko sta predvsem reševala – “svoju guzicu” !

 • Osti jarej
 • bbb

  Ko se je pljuvalo po pokojnem ustašu Drobniču, ste bili neskončno užaljeni in prizadeti. Ko NOVA TV pljuva po drugih je pa to samoumevno.

  • nevtrino

   To ni nobeno pljuvanje, to so dejstva.

   • bbb

    Tudi pri Drobniču so bila samo dejstva.

    • nevtrino

     Četudi, ampak tukaj se debatira o JanezuD.

  • sprehajalec

   Ko se je govorilo o pokojnem četniku Francu Rozmanu Stanetu, je bila Nova prav tako kritična….

   • francelj3

    Kakšen četnik neki? Gošarski zločinec brez primere! Četniki so bili pripadniki legalne jugoslovanske vojske.

    • sprehajalec

     Ko se je pljuvalo po pokojnem ustašu Drobniču,

     je on napisal za Drobniča. V tem kontekstu sem mu napisal za Rozman Staneta.

  • Miro

   komunistične metode, ki jih niso pozabili

  • Miro

   saj niti ne veš kaj je Drobnič bil

  • lokec

   Drobnič: 1944-1928=16 let

   bbb • eno uro nazaj

   b na3

   Drobnič: 16 leten fant ni bil kriv. Bil je mladoleten. Delal je kar mu je narekovalo okolje kjer je živel.

   bbb ; 16 leten fant ni bil kriv. Bil je mladoleten. Delal je kar mu je narekovalo okolje kjer je živel.

   Se predstavljaš sebe pri 16 letih v miru ali vojni. Pravijo, da so ljudje sedaj prej zreli!

 • francelj3

  Jaz mu bolj zamerim uničenje in zbankrotiranje pokojninskega sistema in ukinitev SDK, s čimer je omogočil, kaj omogočil, pospešil ropanje do maksimuma. Ni čudno, da ga komiji hvalijo in občudujejo njegovo baretko in taka jajca. Kaj je počel spodaj na jugu, kar se Sloveniji ni poznalo, me ne briga.

  • Miro

   ja SDK je bila napaka, da so ga ukinili. ta je bil strah in trepet podjetij ki niso plačevala na rok

   • francelj3

    Ja, takrat so se prispevki plačevali. Če podjetnik ni imel plačanih vseh prispevkov, ni mogel teden dni pozneje izplačati plač. Odkar ni več SDK, se prispevke nehale plačevati celo nekatere državne firme, ne samo privatne.

    • Miro

     imel sem primer, ko mi eno podjetje ni plačalo. tja sem odnesel račune, ki sem dolgoval državi in oni so vse uredili..naredili so kompenzacijo

   • Steiermark

    služba družbenega knjigovodstva – da so JO ukinili!

   • lokec

    Vem da je SDK ukinil Drnovšek. Vendar večina komijev še vedno trdi da je SDK ukinil Janša. Na ta račun je en komi dobil eno lahko v gostilni na gbbb. No zato sem mu plačal pivo. Še sedaj ve..

  • nevtrino

   Heh, žal se je še kako poznalo Sloveniji in se še pozna…

 • Miro

  in Vitomir Gros je vir, ki mu je verjeti, sploh ko je to izjavil 1992

  • nevtrino

   Verjeti ??

 • nevtrino

  In koliko pameti za objektivnost pričakujete, kakšen vpliv na pamet ljudi je imelo toliko desetletij
  rdečkarskega zatiranja, totalitarizma, juge, partije, “avantgard”, KP, SZDL,
  nategovanja z nekakšnim socializmom, “samoupravljanjem”, izseljevanja ne
  preveč neumnih in priseljevanja ne preveč pametnih, enostranskega
  pisanja in ponarejanja zgodovine, malanja “bratstva i jedinstva”,
  napihovanja večno enakopravnejših tovarišev, blefiranja in
  sprenevedanja, podtikanja nekakšne gnile strpnosti in gnojne
  solidarnosti, neskončnega pametovanja priseljencev, zapečkarstva (kjer se ne vidi čez Karavanke niti čez
  Sočo), omejevanja v nekakšno delovno koncentracijsko taborišče,… ??

 • slosin

  Pride Janez k Papi na obisk in ta mu razkazuje Vatikan…
  Prideta v eno od sob, kjer so na steni same ure.
  Janez ves začuden: Papa, kaj pa pomenijo vse te ure?
  Papa: Veš Janez, vsak predsednik vlade ima svojo…
  Janez: Zakaj pa?
  Papa: Veš, če ga predsednik vlade kej vserje, skoči ura za 1 minuto naprej..
  Janez: Lepo, pa imate uro tud za mene?
  Papa: Seveda.
  Janez: In katera je?
  Papa: GOR V TURNU JO MAMO ZA VENTILATOR….

  • Miro

   ja to je bil Janšev Janez

   • slosin

    …obstajajo še drugi Janezi….ampak manijaki vidite povsod Janšo….

 • Isl. džih. so ubijali krščanske Srbe in Hrvate po Bosni !!! O tem pa ne pišete?

  • Burek Burecki

   Ni v interesu ameriskih in zidovskih podgan…

 • lokec

  Nisem bli njegov oboževalec. Vendar mislim, da je v kritičnih trenutkih dajal prednost Slovencem in Slovenkam ne pa drugim narodom. Ne more biti volk sit in koza cela.

  • Mojca pokraculja

   Ne razumem. Prosim povej kateri kritični trenutki so to bili ?

   • Sredina

    Primitvci z opranimi možganimi nekaterih stvari pač ne razumejo..

    • Mojca pokraculja

     Dej mir Nataška. Pejt svojo pot.

 • dob
  • traktor

   Točno tako. Tisti, ki smo iz njegovih krajev smo marsikaj videli in vedeli o njem, da o njegovi lopovski partiji LDS sploh ne govorimo. Ostanki živijo še najmanj v dveh občinah v Zasavju, miselni vzorec je še kar isti, način dela tudi. Vse je kakor si napisal.

 • Johan

  Pedri so vedno barabe in pokvarjene duše

  • lokec

   sin, hčer – ne verjamem

 • stajerc5

  Izgleda, da ga je sin kar dobro poznal. Spomenik in ……

  • Sredina

   Ne bil je človek, ki ni želel da ga kdorkoli slavi in časti, ne tako kot nek Veliki vodja, ob katerem vi doživljate orgazme, samo da odpre gobec..

   • stajerc5

    A bejz no, pa ne no, pa saj ni res…. Sina vprasaj, potem se pa javi!

   • xtc

    Če je Drnovšek zate,koristen človek za Slovenijo pove to vse o tebi-bedak na pet.

    • Sredina

     Za vas je to tako samo Veliki vodja..

 • črnaovca

  Bojda se je tudi dalekovidni in pametni Pučnik spogledoval z mislijo da bi angažiral Drnovška, jasno da so mu ga razni Jji odsvetovali ker so se ga bali. Tako kot je g. Jmabrek izjavil da so leta njegove vladavine izgubljena in človek ima prav Drnovšek nas je spravil v NATO in EU in to je res izguba za zgube

  • Mojca pokraculja

   Ti imaš pa res obilo črnega humorja v sebi !

 • Olga_10

  Ubogi komunajzli! Vse se jim podira! Tudi “svetinje” kot Drnovšek, Kučan….Komunizem je totalitarni sistem enak nacizmu! Komunisti pa so tatovi in zločinci, enaki nacistom!

  • Miro

   to janšeku povej

   • Olga_10

    Janša je to spregledal že zdavnaj, za razliko od vas, zato pa taka gonja proti njemu, da bi komunajzli obdržali NEZASLUŽENE privilegije!

 • Artur

  Ta komunajzlska potuhnjena mumija mi je bila že od vsega začetka odvratna .

  • ĐĐ Style

   Tipična desničarska razgledanost in kultura.

   • Artur

    Jaz sem prosti strelec, ki ne podleže levemu ali “desnemu” črednemu nagonu za komunajzle pa takitak zaradi njihove “razgledanosti in alter inštalirane bulmastif pasjejebske in pasje doječe kulture s trebuhom v raztragani zastavi ” nam po 70 letih že želodec obrača.

    • ĐĐ Style

     Sredina je izmišljotina, ker v SLO ne obstaja nobena sredinska opcija.

     • Artur

      Kot “prosti strelec” sem v moje zadovoljstvo in čiste vesti losan od kakršnegakoli strankarskega sranja ,bo pa držalo, da res ni čistih sredinskih imaš pa levosredinske in desnosredinske in tudi tile so navadni parazitski demagoško oportunistični seratorji čelo večji od malo bolj levih ali malo bolj desnih vsem pa se gladko je.e za blagor naroda a vsi morajo biti ubogljivi do globalnih bankstersko korporacijskih NW0 satanističnih stricev iz ozadja, ki jih držijo za jajca s 34 milijardami evrov dolga, ki ga imajo in samo njim morajo za vse to polagati račune poleg tega, da morajo biti poslušni in hlapčevsko servilni še do Bruseljskih psihopatov.

  • Miro

   res primitivno

   • Artur

    Od komunjar .

 • Sredina

  Drnovšek je bil državnik, ki mu Janša ne seže niti do gležnjev, bil je človek, ki je uspel priznat svoje napake in ni rušil vseh in vsega po vrsti, samo da bi dosegel svoje. V nekem trenutku je bil za to, da je omogočil stabilizacijo političnega prostora pripravljen odstopiti z mesta predsednika vlade, kar nekdo drug, ki vpije vse mogoče o drugih, ni bil pripravljen naredit niti v svojih sanjah. Ni poznal diskvailifkacij in onemogočanja nasprotnikov, revanšizma..

  In če so sposobni dobro o njem govorit tako levi, kot desni, potem to dosti pove o človeku, bil je človek, ki se je uspel dvignit nad interese stranke, nad lastne interese in se postavt za interese države, pripeljal nas je v EU in NATO, zgradil izjemen ugled Slovenije v mednarodni skupnosti, ki so ga vsi za njim po vrsti zrušili..

  Lahko na Novi24 vpijete kolikor hočete, ampak dejstev ne boste spremenil..

  In ja “saj se boste potem pobili za moje nasledstvo” je bila izjava ki še danes popolno opiše stanje v nacionalni politiki..

  • stajerc5

   Pa kaj se mucis in ga zagovarjas na dolgo in siroko!?
   Povej raje, koliko stanovanj si ti in familija nakupila po najboljsem ekonomskem zakonu(hahaha) za eno spufano drzavo???????????
   Se kdo vprasa, koliko milijard se je opralo v tem casu skoraj senkanih stanovanj???????

  • Jan Kovalski

   “Drnovšek je bil državnik, ki mu Janša ne seže niti do gležnjev, …”
   ==================

   Do gležnjev je stal v krvi.

   • ĐĐ Style

    Kje točno?? Imaš kakršnekoli dokaze?? Ali je veliki vodja ukazal, da tako govorite, ali si sproti izmišljujete??

    • Jan Kovalski

     Razglej se malo po tej strani saj vse piše, s svojim podpisom je takorekoč omogočil državljansko vojno v Jugoslaviji. To je že dolga leta znana resnica o njegovem podpisu v tajnem uradnem listu. Tega tudi sam nikdar ni upal zanikati ker bi bila preveč očitna laž.

  • nevtrino

   Ne levo, ne desno, na boljše, a ? Kakor za koga …

 • Jan Kovalski

  Potem, ko smo tri dni poslušali da prihaja polarni mraz, in opozorila, da če nas trese to pomeni da nas zebe, sedaj že tretji dan na dominantnih medijih poslušamo legende o rdečem Drnovšku. Težek je novinarski poklic.

  • stajerc5

   Prav cudno, glede na to, da je bil tako rad v samostanu oz. menihih….

 • Jan Kovalski

  Se pa prav čudim, ko sedaj ob vseh slavospevih v dominantnih medijih o Drnovšku, da ga slovenski ateisti pred 10 leti niso balzamizirali tako kot so to nekoč storili ruski ateisti z Leninom.

  • stajerc5

   Je bilo premalo meteriala, se ni splacalo…

   • Jan Kovalski

    So spregledali da bi lahko naredili javni razpis pa bi verjetno zmagal Zemljarič.

    • stajerc5

     Pri Milanu je zadeva jasna. Stefka je rekla, da spara kolnkisto!!

     • Jan Kovalski

      Ah, Štefka bo skuhala dobro krompirjevo župco.

     • stajerc5

      Mastna bo, zelo mastna…

     • Jan Kovalski

      Bo pa dalj časa trajala, skoraj kot Leninova mumija.

 • Bald Eagle

  Je to tisti drnovšek, katerega je Romana Logar, ex direktorica sdk opozarjala na hude nepravilnosti pri lastninjenju državnega premoženja, za “nagrado” jo je pa odstavil iz tega položaja? Je to tisti drnovšek, pod vlado katerega je bila ukinjena sdk in posledično omogočen rop stoletja te države? Je to tisti drnovšek, ki ni upošteval volje volilcev na referendumu o volilnem sistemu in kasneje ignoriral odločbo USRS, ki je DZ-ju naložila sprejetje večinskega volilnega sistema, ki je dobil na referendumu največ glasov? Je to tisti drnovšek, ki je nekoč v DZ-ju tullil, da se bodo pobili med sabo, če on ne bo vodil vlade? Je to tisti drnovšek, ki je primitivno zmerjal Slovence in ščitil cigane?
  Naj bo dovolj o njem, vsak Slovenec, ki premore vsaj delček zdrave pameti, si ga bo zapomnil, kot enega največjih škodljivcev te države.

  • stajerc5

   Kaj mislis, koliko %-ov Slovencev se ve za te stvari? 1, mogoce 2 procenta?
   Pozabi! Dokler bo imel povprecnez za cike in flaso pira, ga “boli kurac po balkansko” in se mu fucka za vse drugo. Jamrati se pa nauci ze tako v zibeljki, kaj vec pa ne!!!

  • Mojca pokraculja

   Ja zelo dobra vprašanja. In še kar nekaj vprašanj je o tem ali je to tisti drnovšek .
   Edino kar ni vprašanje je, da je bil komunist 100%. Zato 100% ni bil nikoli demokrat. V demokraciji ne bi imeli kaj debatirat o njem. V diktaturi se mu pa klanjajo še po smrti.Bruh.

 • Osti jarej
 • Get Smart

  Tovariš Dernovšić, mimogrede šipac bastard nje, kar MURGL SRBO RVACKE kaviažido JUGOKOMI mekanecurice rade PODTIKAJO Človeku, sovražniku MURGL KOMI JUGE št.1 nje,
  je bil
  PREDSEDNIK predsedstva CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE,
  podobno kot tovariš
  MILAN KUćAN, ki je tako PREDSEDNIK FORUMA 21 kot tudi
  PREDSEDNIK predsedstva CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE
  v Sloveniji in ČLAN predsedstva CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE u Beogradu nje.

 • Get Smart

  Kot rečeno,
  KULTURA SMRTI = KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
  MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
  detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
  sviranje kurtzu, prodajanje magle
  skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

  SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …

  vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
  osvobodila.«

  • Get Smart

   LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS SMC …) je formalnopravna naslednica
   SKOJ-a – Savez komunističke omladine Jugoslavije).
   SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ
   (Ujedinjeni savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje
   posebej. Po vojni se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti
   kaviar jugokomunisti, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ.
   Nakar se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki
   formalnopravno še traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se
   imenuje ZSMS (Zveza socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3
   sfejkanih in v 1/3 demokratičnih) volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim
   polstoletnim imenom ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza
   socialistične mladine Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato
   liberalno demokratska stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso
   ustanavljanja strančic SKOJ-a, imenovanj, preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem
   počasi spet kakor združujejo v t. i. “Združeno levico” itd. lahko še vedno opazujete: LDS,
   Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS, ZaAB, TRS, IDS, Verjamem sholtesu, SMC … = LDS = SKOJ,
   podmladek KPJ = KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

 • Get Smart

  Kaj pa je kultura življenja?
  POLITIKA je SKRB, je delo za POLIS = POLITEJO = DRŽAVO.
  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  dela ZA SLOVENIJO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  poštenost,
  pravičnost,
  resnicoljubnost,
  prijateljstvo do ljudi,
  domoljubnost,
  rodoljubnost,
  svobodoljubnost in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih
  SLOVENCI podarili svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

 • Osti jarej

  Mi pa še naprej ostajamo civili. Ki jim komunisti kradejo kure.
  Še naprej se ne smemo braniti, ker to ni humano, je celo rasistično, predvsem pa ni solidarno in socialno. Celo v ustavi imamo zapisano, da smo socialna in pravna država. Torej?

  Pri vsem tem zadnje čase obstaja možnost, da te ta komunistični ponaredek pravnega sistema, ki žali inteligenco normalnega človeka, opozori, da uporabljaš sovražni govor, ko napadaš to državo in tiste, ki jo delajo takšno!

  Drnovšek je bil odrasel človek in predsednik ene države, ki je obenem, ko je bil poveljnik največje vojske na Balkanu, bil tudi šef vseh tajnih služb v SFRJ. Bil je obveščen o vsem, praktično je vedel kdaj je kdo šel scat…. ni pa vedel, da ima nekje odraslo hčerko!
  Zanjo ni vedel, o njej ni imel pojma.

  Pa še nečesa ni vedel: da mu gre država u kurac, da se razpada.
  Vse drugo je pa imel pod nadzorom.

  Kaj je bilo tisto, kar je njemu bilo pomembno, najbrž ne bomo izvedeli. Vedel je morda le dalajlama ali pa pilot falcona.

  Država je pravni sistem.
  Če ta ne varuje poštenih ljudi in njihovega imetja pridobljenega s poštenim delom ali dedovanjem (torej z delom staršev in sorodnikov) potem ni država in ni pravni red!

  Naš sistem ne opravlja naloge tega varovanja človeške integritete, ker odpira na široko vrata sistemu, da ropa svoje državljane.
  To ni država, kakršno smo hoteli.

  https://obstajajoljudje1.blogspot.si/2017/09/dr-no.html

  *************************************************************************************

  bravo,komentator dob!!

 • xtc

  Za vse levake ,da vam bo JASNIO KRISTALNO-Drnovšek je izredno negativna osebnost(govorim o politiku Drnovšku),ne samo ,da je vlekel sporne poteze v predsedstu,Drnovšek je predsednik vlade s katerim se je PRIČELO UNIČEVANJE IN ROPANJE Slovenije,katerega so vršile vse leve vlade in levica.
  Ravno Drnovšek ,bo zapisan kot predsednik PRVE vlade s katero se je začela Slovenija potapljati in vračati na Yugo pota,Drnovška lahko mirno označimo kot sovražnika Slovenije,kot tudi stranko ,ki ji je predsedoval.
  Sicer pa Drnovšek-komunist pač ni mogel biti druga kot to kar je bil-KOMUNIST.
  Če bi bil kaj vreden ,bi preprečil divjo privatizacijo in izvedel privatizacijo za denar in bi razmontiral leve klane-ker NI je eden najbolj odgovornih za potop Slovenije poleg šefa CK.

 • neny

  Vsak dan oglodate do kosti vsaj dve trupli.

  • WatsonForus

   a jebi ga če ste jih pa rastrosli na 620 krajev !

 • MEFISTO

  Drnovšek je bil velik čudak.

  Čudakom pa neuki pogani in ateisti pripisujejo posebne latnosti ali celo nadnaravne sposobnosti.

  • Get Smart

   Navedi eno njegovo čudo!
   Zakaj ljudje trosite take?

   Tovariš je bil čisto navaden MURGL JUGOKOMUNISTIČNI aparatčik, ki je celo v zadnjih izdihljajih, predno se je srečal s svojim stvarnikom satanom, z vsemi štirimi DELAL PROTI ČLOVEKU,
   PROTI SLOVENIJI, za svojo MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO
   in se je, tako kot velikanska večina teh kreatur,
   tik pred odhodom malce posvetil kao iskanju duhovnosti nje — večina njegovih tovarišev kar pri farjih, popih itd.,
   on pa si je malce popestril odhod z dodatko šamanizma.

   Vse že vseskozi videno neštetokrat, vse po istem KOMINTERNISTIČNEM oz.
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNEM postopku, kjer res ni kakega čudeža nje.

  • Get Smart

   Neuko poganstvo vs uko poganstvo? Kaj taka flanca pomeni?
   Ateizem?
   Razumeš pojem? Predolgo bo ratalo nje,
   toda poskusiva na kratko:
   a-theo = odsotnost Boga. Prav. Toda, kakšno zvezo ima to s čimerkoli?
   Ta “tvoj” ateizem je BULŠITIZEM, je KOMINTERNISTIČNA AGITPROPAGANDA,
   ki umetno/FEJK kao razdeli svet na kao vernike v Boga in kao vernike v njegovo odsotnost.
   Slediš? DOKAZA za neobstoj ni, toraj MORAŠ VEROVATI v neobstoj, tako kot moraš verovati v obstoj.
   Zdaj pa so vam pioničkom puturil FEJK RAZLIKOVANJE med verniki/neverniki.
   Vsak človek lahko verjame v karkoli,
   važno je, da ne dela hudo sočloveku.

   V kaj verujejo MURGL JUGOKOMUNJARE, čemu prisegajo u STOŠCAH nje?

   “Za koga? Za Tita!”
   “Za Koga? Za Partiju!
   “Za koga? Za Jugoslaviju!”
   “Druže Tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
   “Druže Tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
   “Evviva communismo!”
   “Bandiera rossa la triumfera!”

   VERUJEJO in DELAJO za ZLOČIN nad ČLOVEŠTVOM.

   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica
   vas bo osvobodila.«

  • Miro

   bedak, če kdo potem vera pripisuje posebne lastnosti ali nadnaravne sposobnosti Ali ni vaš šef po morju hodil, od mrtvih vstajal in iz vode vino delal kot kak oštir

 • Krtača 20

  Desni primitivci pač, ni kaj razpravljat.

  • WatsonForus

   resnica o Drniju – žge!

   • Miro

    a si ti že kdaj slišal za pieteto…. primitivec kot si, gotovo ne

    • tramal

     Se vidi kakšno pieteto imate komunajzerji do pomorjenih v barbara rovu. Či je bil drnovšek bandit je ostal bandit pa bil mrtev ali živ.

  • Olga_10

   Levi primitivci težko sprejemate RESNICO….

   • Get Smart

    Če rečemo, jo težko …, pomeni, da jo, vendar težko. Kar pa ne drži.
    MURGL JUGOKOMUNISTIČNI mekanocurni pussići (ti trije/štirje SERBUSNI bastradki, ki tu za piškotek in polno dupe usmrajajo portal), kot velja za njihove gazde,
    RESNICO totalno zavračajo — in jo morajo,
    saj na LAŽI, na ROPIH, na UMORIH ljudi … stoji MURGL JUGO KOMUNIZEM
    in KOMINTERNIZEM nasploh.
    Z RESNICO se njihov ZLOČINSKI svet scvre “v nič”, kot gotovo poznaš
    PRISPODOBE o “vampirjih”=krvosesih, PARAZITIH, ki parazitirajo na ljudeh,
    jih pa LUČ DNEVA = RESNICA v trenutku pogubi.

    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica
    vas bo osvobodila.«

   • Miro

    veš olgica, če ne bi bilo Drnovška in Kučana bi tebi jugoarmada razbila dom in še kaj. zahvaljujoč njima in še komu, pa smo jo odnesli kot smo jo… ti se kar tolaži da te je Janšek rešil

    • tramal

     Bedak .Janša in desne stranke so v desetih dneh razbili srbine ,medtem ko sta se izdajalca drnovšek in kučan še kar dogovarjala o neki ohlapni jugi .

    • Yrennia

     kakšne bedarije pišeš, Kučan nas je prodal jugo armadi, če ne bi bilo JJ, bi nas razbili.

    • xtc

     Če nebi bilo JJ bi vaš Milče in Janez kot izdahjalca visela v Beogradu za noge iz kandelabra Milo -ševič bi si ju pa ogledoval ,če dovolj dolgo brcata,ker sta ga izdala in JNA.

 • Get Smart

  Mekanocurni MURGL JUGOKOMUNISTIČKI šipac bastard Dernovškić nima kake svetle oz. natančneje netemne strani,
  da bi lahko govorili o temni in svetli strani nje.

  MURGL JUGOKOMUNIZEM oz. KOMINTERNIZEM je
  temna stran sveta po defoltu = KULTURA SMRTI.

  MURGL JUGOKOMI lutka Dernovšić je svetel samo in le za ZLOČINSKO MURGL KOMI JUGO,
  ker pa je ZLOČINSKA MURGL KOMI JUGA trda tema za človeškost,
  je za človeškost samo in le temen nje.

  Svetla stran sveta smo ljudje = KULTURA ŽIVLJENJA.

 • Get Smart

  Saj ni težko.
  POLITIKA je SKRB, je delo za POLIS = POLITEJO = DRŽAVO.
  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  dela ZA SLOVENIJO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  poštenost,
  pravičnost,
  resnicoljubnost,
  prijateljstvo do ljudi,
  domoljubnost,
  rodoljubnost,
  svobodoljubnost in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih
  SLOVENCI podarili svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Čigava opcija pa to ni?
   KULTURA SMRTI = KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
   detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
   sviranje kurtzu, prodajanje magle
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …

   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«

 • skorpijon93

  češka je zgled sloveniji, učite se !

 • RATATA

  Ob tejle navedbi iz naslova: …….. “Podpisal je tajni uradni list in omogočil Miloševiću genocid v Bosni in Hercegovini”……. je potrebno povedat sledeče:
  vojno je potrebovala hrvatska(!) in uredila si jo je -Tudjman si je z Miloševićem razdeljeval Bosno, Alija je pa poveljeval jihadu. Vse je zabeleženo in nekaj celo posneto.
  (op. Na kratko je težko definirati, da se kaj bistvenega ne izpusti in se komu ne naredi krivica!)

 • Tweety Bird

  Gnide ogabne. Niti ena ogabna desničarska gnida ne seže Drnovšku do gležnja. Brez njega in Kučana se Slovenija ne bi osamosvojila brez prelite krvi. Janez Janša je hotel totalno vojno in bi bilo na tisoče mrtvih Slovencev. Janez Drnovšek, hvala ti, da si zaustavil jastreba Janšo !!!

  • xtc

   Drnovšek je bil navaden škodljivec zabij si v bučo ,bedak,pod njim se je začela pot Slovenije navzdol.

   • Vojteh Dovč

    pot navdol se je začela 10 min. po osamosvojitvi

    • xtc

     Pot navzgor se bo začela ko bodo udbaši in levaki pred sodiščem kot je to na Češkem in poljskem,državi v primerjavi z nami cvetejo mi tonemo,če primerjamo ,Poljsko,Češko 1994 in Slovenijo danes vidimo ,da so se vloge zaradi Kučana,Drnovška,Pahorja,AB, Cerarja zamenjale,seveda na slabše za nas.

    • tramal

     Za komunajzerje.

 • Tweety Bird

  Gospod Janez Drnovšek si je prizadeval za mir, ker ni bil tip, ki bi sprožal konflikte. Vsi domobranci mu go gležnjev ne sežete… Dr. Janez Drnovšek je bil nekaj, kar vi klero-desničarji ne boste nikoli !!!!!!!… Bil je pošten človek in ljubil je Slovenijo.. dve stvari, katere so vam nedosegljive :)

  • tramal

   Če bi še pet let drekal po Sloveniji jo danes nebi bilo več.Ja bil je drekonja in mi pošteni in zavedni Slovenci to nikoli ne bomo

  • xtc

   Jep!
   Zato je nazadnje blodil,kot vsi levi.
   Kakšen mir,nobeden komunist ni za mir-ne vem kje te slaboumnosti pobirate.

 • Vojteh Dovč

  napišite kaj dobrega o janshi. ali SĐS-u

  • Bald Eagle

   Ni potrebe, dobro se namreč samo hvali.

   • Vojteh Dovč

    kje lahko preverim–samo vprašam

  • xtc

   Kaj naj zapišemo to ,,da je tisti Albanec ,ki ga podtikate JJ v bistvu JD?

   • Tweety Bird

    Misliš na to: 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj:)

    • xtc

     Rojen JD poznan kot Guru Slovencev?

  • žogica

   Imajo problem, ni kaj pisat !

 • tramal

  Ta norec drnovšek je razbil vsa največja Slovenska podjetja in jih po kosih razdelil med svoje rdeče direktorje.Vsekakor je med najbolj krivimi da smo danes na dnu

 • Krtača 20

  Daleč ste še SĐSovci do rešitve. Pravzaprav je letošnje leto, leto propada janševega zdraharstva. 11 let je okoli a Drnovškove besede za desne tule še vedno držijo: https://youtu.be/VYWHhGc2qmY

  • slosin

   ščetka, spet si bucke žru, serješ pa klamfe…kako ti rata..?

   • Soave

    +++++++

  • nevtrino

   Propadajo le LDS, SMS, Zares, PozitivnaSlo, AB, Virantovo listje, SMC, pa spet ŠarčeveSerpentiškove liste, itn….

 • freedomfighter

  Janez Drnovšek edini drzavnik v slovenski zgodovini

  • Jan Kovalski

   ja edini državnik, državnik Jugoslavije.

   • žogica

    Državnik Slovenije in velik človek !

    • RATATA

     A si ti zagurjan alpa kisučan?

     • žogica

      A ti pa kar po albansko, le kdo te razume?

     • RATATA

      zagurjani, pa kisučani me zastopjo

     • žogica

      To je pa najvažnejše….. A ti si iz Zagorja, zakaj ne maraš Drnovška ?

     • RATATA

      Ga ni večjega potuhnjenca momljavega,
      pokvarjenca lopovskega,
      zavajalskega smrduharja,
      niti škodljivega pankrta komunajzrskiga kot je bil on.
      No razen kiićan mu je enak. prase morsko!
      Pa golobić

     • žogica

      Hej, saj te nisem prosila, da se tu skozlaš….., a misliš, da se ne da povedat v malo bolj kulturnem tonu, hallo?

     • RATATA

      Ko se ti bom jaz skozlal, bo mnogo hujše, kot če se ti Gospod Doktor Cosmojasnovidec poščije na glavo in v usta!!!

     • slosin

      pravi slovenci ga razumemo…ti očitno ne..

     • žogica

      slosin, najprej v večerno osnovno šolo………, z veliko začetnico imaš probleme…., sicer je pa zelo puhlo, to tvoje očitanje slovenstva meni !

     • slosin

      no, če ni protiargumenta začnemo pa s slovnico….
      pa probleme imaš verjetno tudi z logiko… iz mojega zapisa bi vsak normalen razbral, da dvomim v tvoje slovenstvo, ne pa, da ti ga očitam…

     • žogica

      Mislim, da imaš ti zelo malo skupnega z logiko in slovnico, pa še kaj bi se našlo….Sploh se pa ne rabiš ukvarjat z mano, vzami metlo, pa spucaj pred svojim pragom.

     • slosin

      ….vsekakor si mi vedno bolj sumljiva…..a ni to ‘rabiš ukvarjat’ malo po balkansko ‘ne trebaš….’. No, da te podučim: ni se ti treba ukvarjati z mano…pa to z metlo tud ne bo šlo! Jaz sem gospod in metle nikoli ne vzamem v roko…

     • žogica

      Sem te prebrala, ne rabiš provocirat……. Ti si gospod župnik?

    • Steiermark

     je bil večji, kot murgelski škrat – mislim, po centimetrih?

    • sprehajalec

     Hihihihi, žogica, v njegovih časih si še skakljala okoli tipov, politika ti je bila zadnja briga, hihihihi. sedaj pač provociraš, ker je Nova rekla, da je imel napake. in je spustil ljudi starega režima nazaj na oblast.

     • žogica

      Seveda je imel napake, le kdo jih nima. Bil je velik državnik in velik človek ! Hihihiiii

     • sprehajalec

      Spustil je komuniste nazaj na oblast, žogica, hihihihihi.

     • žogica

      Ne morem pomagati, če te še vedno preganjajo komunisti hihihihiiiiiiiii, jaz ne vem, kje jih vidiš, sanjaš………….., hihihihihihihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

     • sprehajalec

      Hihihihi. leta 1990 jih je bilo 120.000 V sloveniji hihihihi. Praviš da jih ni več, hihihihi. Pa 75.000 sodelavcev Udbe hihihihi. Danes pa nikogar več.

      hihihihi, raje se tipov loti spet, žogica. Socialna omrežja in povezave ne razumeš najbolje, pa mreženje, pa žlahta pa to, hihihihihi…

     • žogica

      Hihihihi, res smešno, sam si se odločil, da so komunisti, udba….., ne vem, kaj še vse, ja, potem pač so, tvoj problem. Jaz z tem nimam problemov, se niti ne ukvarjam z tem…………Janeza pa res nimam rada!

     • sprehajalec

      Hihihihi toliko jih je bilo na spisku ZKS.

     • žogica

      A veš, da me sploh ne ganejo, hihihiiiii

     • žogica

      Tvojega Janeza……….., spodaj beri.

 • Jan Kovalski

  TV Dnevnik pravkar z dvema temama: Drnovšek, polarni mraz.

 • xtc

  Komentarji levičarjev na meji abotnosti,človek,pod vlado katerega se je začela požigati Slovenija-recimo mu slovenski Neron,je narodni heroj-narod,ki kupuje take idiotizme si ne zasluži države zato lahko le prosimo in molimo za pohlevne okupatorje iz Avstrije.

  • žogica

   Ti le prosi, pa moli….., mi imamo svojo državo Slovenijo.

   • xtc

    Ki je kmalu nebo ste jo zažrli kot Yugo,kmalu ura resnice,he,he,he zato Kutschano popuščajo živci in klečeplazi pred Rusi a usodi ne more uiti.

    • žogica

     A si ti kaka šlogarka, le kako ti vse tako dobro veš, tudi tvoja ura resnice pride, a veš????????

     • xtc

      Ne rabiš šlogarce bebo,ekonomska realnost vas považa ,kot vas je v Yugi-ma ke en levi kaštrun.

     • žogica

      Očitno nimaš pojma o ekonomiji, še najbolj obvladaš Janeza v meglo zavitega.

     • xtc

      JeP!
      Vaše levo Yugo zagotovo ne zato že v peto crkujete.

 • Tweety Bird

  Dr. Janez Drnovšek je tisti predsednik, ki je vodil Jugoslavijo, Liberalno demokracijo, slovensko vlado, Slovenijo ter Gibanje za pravičnost in razvoj. Brez njega samostojne Slovenije ne bi bilo. In seveda tovariša Kučana :)

  • xtc

   He,he,he bebčki ste prav smešni v dokazovanju,kako požgati svojo državo-sicer pa ni bila njegova-trenutno še delajo veliko Albanijo.

   • Tweety Bird

    V veliki Albaniji bo vladal prištinski doktor :)

    • xtc

     Dr. je že 10 let mrtev-daj mu mir ,kot ostali levaki.

  • nevtrino

   No, vedno lahko nablebetate nekakšne prav posebej groteskne izjave …

   • žogica

    Pri teh si pa ti nepremagljiv….

 • sprehajalec

  Drnovšek je bil prvi Predsednik SFR Jugoslavije v zgodovini, ki je govoril tuj jezik. In sicer zahodnega in ne ruščine, kot je bila navada stare garde. Bil je prava atrakcija na TV, ker se je s španskim kraljem pogovarjal v španščini.

  Zato so ga imeli takratni jugoslovani v glavnem radi, saj so bili vajeni starih komunističnih surovežev za voditelje. On pa je bil omikan in poliglot.

  • xtc

   No vidiš tudi tov.Klemenčič je poličgolot najbolje se znajde ob poliču rdečega.

  • nevtrino

   Hehehe, a ste ga mogoče kdaj slišali, kako je govoril na primer angleško ?? Bananaafrika dialekt, itn…

   • sprehajalec

    Mislim, da je to kar značilno za naš prostor. Tako kot Šivilja naprimer v Bruslju, ali pa kakšen Ljubljančan, ko sreča tujca…

    • xtc

     Ma šivilja je Junckerju po feministično dvignila kiklo in pijani Juncker je bil očaran-komisija manj,ker jim je razložila ,da najprej “nid tajm” kasneje pa še “manej”.

 • Tweety Bird

  UGANKA – Dva Janeza. Kateri je kdo?:

  – Janeza rodijo 17. maja 1950 v Celju. Oče Viktor je računovodja v zagorskem rudniku, mati Silva pa je doma. Živijo v Kisovcu. Ko Janez dopolni šest let in nekaj mesecev, mu starši dovolijo, da si gre ogledat šolo… itd. itd.

  – 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosuplja… itd. itd.

  • xtc

   In za katerega velja v okolici javna skrivnost,da je bil oči južneje in JJ katerega oče je “izdajalec” belogardist,ki so ga “heroji” vrgli v jamo in je preživel,še preje pa so ga z očetom zašpecali Lahom,tako ,da sta si morala že kopati jamo in ju je rešil župnik.

  • nevtrino

   Četudi bi bilo karkoli od tega res, kaj ima to zveze s tem, kaj in koliko je kdo naredil za Slovence in dobro slovensko državo ???

 • Tweety Bird

  Dr. Janez Drnovšek se udeleži trdih brionskih pogajanj, jih izkoristi za tajno diplomacijo in se dogovori za odhod armade iz Slovenije…he he…en drugi Janez pa se skriva v kleti Cakarjevega doma in šverca orožje :)

  • xtc

   Dr.J Drnovšek Squip primeren za levake in KPJ kader,človek brez obžalovanja in ZAČETNIK požiga Slovenije pod njegovo vlado,je dolg ekjsplodiral.

   • žogica

    Dolg je eksplodiral v vladi 2004-2008, katera vlada je že bila?

    • xtc

     Žal nebo nič od vaših sanj Drnovšek+LDS požigalciSlovenije,divje lastninjenje,kraja,zapufavanje-ne se trudit bebo.

     • žogica

      Kdo pa omenja LDS, prihaja Marjan Šarec.

     • traktor

      Prihaja, ja.V partiji pa ima stare povzpetneže LDS in njihove simpatizerje.

     • žogica

      Pusti partijo, prihaja Šarec…..

    • slosin

     žogica, dej povej, kaj sploh obvladaš! Slovenščine ne, s tem, kar si zapisala pa vidim, da tudi o ekonomiji pojma nimaš. Hujša si, kot vaška tercijalka. No, da si boš vsaj malo razširila obzorje, si oglej na tem linku potek zadolževanja( članek je napisan tako, da ga tudi telebani razumejo):
     http://www.delo.si/mnenja/pisma-bralcev/zadolzevanje-drzave-slovenije.html

     • žogica

      Ti si rekel, da si gospod z metlo v roki, saj o tem ti govorim, Ivan Janez je izpraznil blagajno pod nulo, prihranil ni nič, prišla je kriza in zgodilo se je, kar se je…… Zdaj pa samo nehaj pametovati in ne misli, kako zelo si pameten !

     • slosin

      ej, žogica,žogica! Rekel sem, da metle nikoli ne držim v roki. Spet potvarjaš. Janševa vlada je potrošila toliko, kot je imela v proračunu, imela je pozitivno bilanco
      in to je prihranek. Koliko je pa prihranila vlada Pahorja, Bratuškove…? No, očitno članka na linku nisi pogledala. Kar je pomembno imaš tukaj:

      Republika Slovenija se je od osamosvojitve pa vse do leta 2008 zadolževala v razponu od 21,1 do 27,3 % BDP. V obdobju Pahorjeve vlade pa je ta odstotek poskočil od 21,1 % na 46,6 % (zaokroženo), pod Janševo vlado iz 46,6 % na 53,9 % (zaokroženo), vlada Alenke Bratušek pa je pristala na 71 % od BDP-ja. Od leta 2008 do leta 2015, torej v pičlih sedmih letih, se je zadolžitev Slovenije povečala od 21,1% na 83,1 % BDP-ja (za 62,0 %). …….

     • žogica

      In ti se imaš za gospoda, gospod se najprej nauči pometati, potem pa počasi, počaasi zraste v gospoda….

    • sprehajalec

     Žogica, si vsaj v ljubezni dobra, če že drugega ne? Drnovšek je upokojeval z 52 leti, kot je bila povprečna starost upokojenca pod njegovo vlado. Ko je prišel Ivan janez je zmanjkalo za penzije.

     čisto simpl…

     • žogica

      ….če že drugega ne, tudi to je nekaj hihihihiiiiiiiiii Ubogi Ivan Janez, se spomnim, kako se je on sekiral za upokojence…….., razjokal se je, ti povem.

     • sprehajalec

      Ivan janez je videl, kam vodi upokojevanje s 40, 50 leti. Ko je zmanjkalo denarja za penzije, se je začela država obilno zadoklževati, kar počne še danes. Slovenija ima rekord na svetu, 1 penzioner na 1,38 zaposlenega. pa še ta zaposleni v sumljivih okoliščinah javnega, upravnega, kar ne prinese dosti k dodani vrednosti.

     • žogica

      Oooo dobro jutro, se že sprehajaš po Novi, kaj bo novega danes?

    • macon

     Državni dolg ne, bebec komunajzarski. Vlada ni mogla biti odgovorna za pufanje privatnih firm.

     Bebčkom vam ostane samo ponavljanje laži iz Mladine in podobnih sekretnih trobil.

     • žogica

      Takim bebcem, kot si ti, pa ostane edino še Nova24.

  • nevtrino

   Hahahah, “trdih” brionskih pogajanj, ja ….

  • sprehajalec

   Ha, ha, Tuppek butasti. Srbi so sami ponudili odhod iz Slovenije, da prestrukturirajo vojsko. 22.000 odrezanih vojakov na severu, jim ni prav nič koristilo. Zato so bili pa Hrvatje tako proti odhodu JNA iz Slovenije.

  • slosin

   …če jih ne bi Janez prej naklestu, se ta tvoj hipijevski Janez pa Milan Mali aus Murgle, nebi imela na brionih o čem pogajati….

   • xtc

    In to ona dva ,ki sta plazila po LJ kanalizaciji-za crknt.

    • Tweety Bird

     Jaz mislim, da bi morali imeti, po vseh uradih, upravnih enotah in javnih zavodih, sliko Dr. Janeza Drnovška. Ali vsaj tovariša Kučana. Oba sta bila VELIKA človeka…po intelektu in srčnosti. To vse Janezu Janši manjka, zato je dober samo za SDS :)

     • nevtrino

      Aha, tako kot prej, sliko ponaredka Tita, pa še kakšnega “revolucionarja” poleg …a ?

     • xtc

      Primerna za arest.

     • slosin

      …jest bi mal kombiniral: arest, psihiatrija,arest….

 • nevtrino

  No, po vseh teh komentarjih, se kaj vidi,
  kakšen vpliv na pamet ljudi v Sloveniji je imelo toliko desetletij rdečkarskega zatiranja, totalitarizma, pobijanja, bežanja, prisilnega izseljevanja, juge, partije, “avantgard”, KP, SZDL, nategovanja z nekakšnim socializmom, “samoupravljanjem”, izseljevanja ne preveč neumnih in priseljevanja ne preveč pametnih, enostranskega pisanja in ponarejanja zgodovine, malanja “bratstva i jedinstva”, napihovanja večno enakopravnejših tovarišev, blefiranja in sprenevedanja, podtikanja nekakšne gnile strpnosti in gnojne solidarnosti, zapečkarstva (kjer se noče videti čez Karavanke niti čez Sočo), omejevanja v nekakšno delovno koncentracijsko taborišče,… ??

 • Tweety Bird

  Zakaj je za SDS twitter tako pomemben?

  Zato, da čreda manj bistrih ne pozabi kdo je vožd!…hahahahahahahahaha…

  • nevtrino

   To naj bi bil štos, al kaj ? Res, na nivoju amaterskega gledališča iz spodnjega “čobanskega” črevesja …

 • xtc

  No nekaj velja opomniti Slovenci so narod idiotov,hvalijo potomca madžarskih romov,Sqiperio,želijo Srba in imeli bi še bosanskega srba za predsednika vlade.ma tko norga naroda svet ni videl.
  Ali po domače narod slavi Nerona Slovenije in mu poje slavo-ma ni čudno ,da se celi svet od Hrčkov dalje dela norce iz nas.

 • xtc

  Ah,levi,kot so zapravili in Yugo in v njej štirikrat zbankrotirali bodo sedaj Slovenijo,molite ,da čimprej finančno crknemo in tako bodo levaki izginili,ker tujina ne bo dala denarja za njih.

  • žogica

   To ti je Janez prišepnil, povej mu, da še bo dolgo, dolgo v senci kraljeval !

 • Jure kavčičeu

  Drnovšek je storil usodno napako… nikoli ni bil član SDS in zato je tudi on prišel na vrsto za javno sramotenje. Podli “novinarj”, ki očitno 8 ur na dan sedijo nekje v eni luknji samo zato, da od nekje vlačijo slabe plati dobrih ljudi, se ne brigajo za to kaj je kdo storil in kako je to vplivalo na nas državljane. Važno je samo, da ni bila taprava stranka in evo ti ga na, nova24 napiše en tak lep člančič v katerem utemelji, zakaj nisi vreden več od mačjega dreka.

  • Bald Eagle

   Potrebno se bo navadit na pluralno medijsko poročanje. Dovolj je bilo enoumnega poročanja s strani režimskih medijev. Ko nekdo prezentira še drugačno plat zgodbe, kot so vam jo prezentirali režimski mediji, pa vsi v jok in panične reakcije. Dovolj je tega. Odslej boste pač primorani pogledat tudi drugo plat medalje. Če ne zmoreš prenesti resničnih dejstev, se poberi s tega portala in komentiraj na režimski RTV ali mladini. Tam te bodo zelo veseli.
   Si mislil, da bo enoumje prevladovalo v neskončnost, potem si se hudo zmotil. Resnica te pa žge od znotraj navzven, kot vsakega levuharja. Zato si pa zacvilil.

   • Nimaš kaj. Ta je mal narobe navit.

    • Bald Eagle

     Kot vsak rdečuh.

   • Jure kavčičeu

    Jaz temu nikakor na pravim pluralnost. To je medij, ki si ga lasti neka politična stranka in ga izrablja za samopromocijo. Torej že po defoltu tu ne more biti objektivnosti, saj kakršnakoli kritika lastnih gospodarjev, ki (upam da se strinjaš) niso popolni (stopnja nepopolnosti je nekaj, o čemer se seveda da debatirati), enostavno odpade. Sploh pa nova24 včasih pogleda na drugo plat medalje in tam vidi povsem enako podobo kot na prvi strani, ampak, če ta podoba ne odgovarja njihovi agendi in njihovemu pogledu na svet, so enostavno primorani to drugo plat prečečkati in preobraziti, popacati s svojo ideologijo… enostavno ne gre drugače. Karkoli nakazuje na “levičarski prav” enostavno mora biti deležno neke kritike na novi24, pa čeprav za ceno resnice. Enostavno mora. In to ni več samo pluralizem, to je enostavno slabo in hudo pristransko novinarstvo, ki generira več fake news kot kaj drugega. Upam da se zavedaš, da je cilj nove24 izključno samo uspeh SDS na volitvah in to ne izhaja iz dejanske ljubezni do naroda in želje po neki prebuditvi in osvoboditvi ljudi.

    • Bald Eagle

     Objektivnega poročanja v Sloveniji ni. Ker pa so vsi mainstream mediji pod kontrolo levice in poročajo njej v prid, kar za zdravo pamet ni težko prepoznat, je normalno, da se je na drugi strani pojavil medij ,kakršen je Nova24. Ne trdim, da nova poroča vse dogodke objektivno in da na tem mediju ni pristranskega poročanja. Seveda da je, kot pri vseh ostalih medijih. Poroča pa Nova24 o dogodkih, o katerih vsi režimski mediji molčijo. Jaz pa sem trdno prepričan, da ima danes ljudstvo pravico izvedeti vse, kar se dogaja doma in po svetu. Potrebno pa je vedet, da se Nova24 ne finacira z davkoplačevalskim denarjem, temveč je to medij v zasebni lasti in kot tak lahko vodi svobodno uredniško politiko. V nasprotju z Novo24, pa se RTV financira z davkoplačevalskim denarjem, poroča pa v korist ene (leve) politične opcije in zliva ogromno gnojnice na stranke desnice, še zlasti na stranko SDS in njenega leaderja. To pa je nedopustno in nesprejemljivo početje nacionalnega medija, ki pa bi moral poročati objektivno in v svojih vrstah uravnoteženo zaposlovat kader vseh političnih barv, pa temu še zdaleč ni tako. Vidiš in tukaj nastane hud problem. Nacionalka, finacirana z davkoplačevalskim denarjem vseh državljanov raznih političnih opredelitev, si dovoli širiti pretežno levičarsko agendo. Temu bo slej kot prej potrebno narediti konec ali pa naj nacionalko financirajo samo tisti, katerih v prid poroča. Tako početje nacionalnega medija je sramota za demokracijo.
     Kakšno uredniško politiko vodijo pa zasebni mediji, ki niso finacirani z davkoplačevalskim denarjem, pa je njihova zasebna stvar.

     • Jure kavčičeu

      Poglej ti kdaj na kakšno uradno stran od OZN al pa UHCR konkretno in poglej kakšno “agendo” širi ta organizacija v povezavi z begunci naprimer. Ta organizacija je bila iz pepela vojne vzdignjena da se bori proti nečloveškemu ravnanju, preziru, skrajnim ideologijam, še najbolj takim, ki zagovarjajo manjvrednost enega človeka v primerjavi z drugim. Vse sile sveta, vsi ki stojijo za mir in vsi ki stojijo za dobro ljudi so dejansko pomaknjeni levo. Prav tako je treba še nekaj vedeti. Sredina je v politiki nekaj, kar se premika in ni zabetonirana nekje v ničemer. SDS bi rad to sredino v slovenskem prostoru pomaknil bolj na desno, saj zavzema vedno bolj radikalna stališča. Tako bi lahko vedno bolj desničarska stališča postala vedno bolj mainstream in nekaj, kar je danes vsakodnevna debata, bi postalo vedno bolj ekstremno levičarsko. Hočem reči, da ker je politična sredina v Sloveniji bolj na levi strani, se desnica vedno počuti, kot da je napadena.
      Poleg tega pa je dejansko statistično dokazano da je prebivalstvo v tej deželi bolj levo oziroma vsaj liberalno. Edina stranka, ki pritegne volivce na desni je SDS, vsi ostali so pa pristaši neke leve, sredinsko leve politike. In to nekako vsaj delno legitimizira oziroma vsaj pojasni početje nacionalke. Seveda bi bilo pa za vse nas bolje, da bi vsi čim bolj stremeli k objektivnemu poročanju, ki je, kot si rekel, praktično izginilo.

    • FRANC3

     A so DELO, DNEVNIK, VEČER, MLADINA, RTV SLO, POP TV,…. pluralni mediji??
     Skupno jim je dvoje: LAŽ IN VPLIV PARTIJE (beri LEVICE).

  • FRANC3

   Tudi Joško Brozov TITO ni bil član SDS, pa bi mu zlezel v rit, če bi se danes pojavil na tvojem peragu.

 • Franjo Trojner

  Resnici na ljubo Drnovšek za Slovenijo ne, kot predsednik vlade in ne kot presednik države ni naredil nič pomembnega. Zame je celo glavni krivec zamujene priložnosti, da bi Slovenija postala druga Švica.
  Sam ga pomnim, kot politika, ki ni nič obljubljal a za narod, za Slovensko državo in demokracijo tudi nič pomembnega storil. Pomnil ga bom predvsem po tem, da je tako, kot Tito imel rad pse, pomnil ga bom po njegovem psu Arturju in njegovem za nekatere ganljivem objemanju z romi?????

 • Grenze

  Ali ste mislili , da ja bil angelček ??? Ne ne bolj vse kaj drugega kot to bolj parkeljček in to zelo velik.

 • MEFISTO

  Koliko je vreden Jure Kavčičev, se vidi po vsebini njegovih komemtarjev.

  Brez vsebine in brez vrednosti je, kot ostali nicki enega, edinega ter vedno istega.

 • Olga_10

  Drnovšek je bil fajn dec, ker je našemu Janezu držal štango pri švercanju orožja!

 • milanček

  buzerant!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • marko

  Drnovšek je bil velik državnik,za razliko od sizofrenega, zdraharskega Poglavnika s Trstenjakove.

  • Osti jarej

   ..nehajte ga glorificirat….v predolgem času njegovega vehementnega vladanja,je slovenija šla strmo v PM….vsaka naslednja vlada,je samo dodala negativno skalino v ta mozaik propada…….solata na njegovi glavi,mu ni pomagala izgnati temine duše….je bila teža dejanj prevelika

  • traktor

   Če bi bil velik državnik, on in njegovi pajdaši ne bi imeli roke non stop v naših žepih.

 • marko

  Nič novega, zlivanje fekalij po vseh in vsakomur,ki ne veruje v Janšistično vero.

 • Za tančico mošej

  http://www.dailymotion.com/video/x6e1x0a
  nekoč boste že spoznali, da je imel Slobo prav

 • MEFISTO

  V skladu s predpisom ” o eliminisanju vanrednih prilika”, ki ga je podpisal Janez Drnovšek in ki je bil objavljen v tajnem uradnem listu sem bil tudi jaz med štiriristo Slovencev predviden za osamitev v koncentracijskem taborišču in za morebitno likvidacijo.

  To mi je poleti 1989 zaupal nek vpliven tovariš, ki je bil družinski prijatelj Edvarda in Pepce Kardelj, ker sem mu naredil veliko osebno in družinsko uslugo, kakršne mu ni mogel narediti nihče drug in me zaskrbljeno opozoril, naj se pazim.

  Hranim celotno besedilo Drnovškovega akta o eliminisanju vanrednih prilika.

  Mož tisočerih nickov pa naj zdaj drka, kolikor more in želi!

 • Novakec1

  LDS z njim na čelu je začela zabijat žeblje v krsto slovenstva.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!