Tihotapili zaščitene školjke in zaslužili 9400 evrov

Foto: PU Koper

Kriminalistična policija v Kopru je v obsežni kriminalni akciji razbila mednardno hudodelsko družbo, ki je s tihotapljenjem zaščitenih školjk zaslužila kar 9400 evrov. Policija je ovadila 12 posameznikov iz Slovenije in Hrvaške. Zagrožena je zaporna kazen do petih let. 

Kriminalna združba je delovala tako, da je 62-letni Hrvat od potapljačev dobil zaščitene morske školjke datlje in jih s pomočjo prevoznikov pretihotapil v Slovenijo. Tam so školjke ponovno predali Hrvatu, ki jih je nato prodajal gostinskim lokalom v Portorožu, Kopru in na Krasu, so sporočili s PU Koper.

Med preiskavo so kriminalisti Policijske uprave Koper v sodelovanju s hrvaškimi varnostnimi organi zasegli 30 kilogramov datljev. Policija je ovadila 12 oseb iz Slovenije in Hrvaške, ki so osumljeni nezakonitega ravnanja z zaščitenimi živalmi in rastlinami. S preprodajo školjk so zaslužili kar 9400 evrov. Zagrožena je zaporna kazen do petih let.

M. G.

 • Antikrist

  To sploh ni kriminalna združba. Kriminalni združbi sta SDS in RKC!

  • GeneralLeon

   Torej si ti kristjanofob oziroma svobodnjaško-liberalni fašist!

   • Antikrist

    Fašisti so skrajni desničarji, kar pomeni, da si fašist ti! Je pa res, da sovražim kristjane.

    • GeneralLeon

     Ne bo držalo! Si namreč levi fašist, kajti liberalizem nima s sovraštvom praktično nič. Si samo ubogi politični opranoglavček in njihov norček in hlapček. Tvoj bog pa je isti kot partizanski, to je angel lucifer.

     • Antikrist

      Bla, bla, bla…

  • xtc

   A si mislil KPJ in SMC(ZSMS-LDS)?