Tina Gaber polomije v diplomski nalogi ne bi secirala zaradi lastne integritete

Partnerica predsednika vlade Roberta Goloba Tina Gaber (Foto: STA)

Temo sem si izbrala, ker do drog nikoli nisem imela tolerance in že v uvodu diplomske naloge povem, da substanci, ki uničuje toliko življenj in mladini ubija sanje, ne bomo prizanašali. Zato je lahko vsakomur, ki ni škodoželjen, jasno, da je ta “žal” očitni besedni lapsus mlade študentke. Če bi pa takrat vedela, da bo nekega dne to “zgodba” in bo o tem nagajivo tvital tudi prvak opozicije, bi secirala vsak svoj stavek.”

Tako je partnerka predsednika vlade Tina Gaber pojasnjevala skrajno neumne trditve v svoji diplomski nalogi v intervjuju za Delo, ki so ga objavili danes.

Spomnimo, da je precej prahu dvignila njena teza, da so cene drog visoke, gram kokaina pa v Ljubljani stane okoli 70 evrov. “Žal si ga ne morejo privoščiti vsi, dejstvo, da večina estradnikov v Sloveniji ni bogatašev, pa je jasno,” je zapisala Gabrova, tokrat pa izjave ni samo popravila, ker je neumna, temveč, ker se je z njo ukvarjala cela Slovenija, med njimi tudi vodja opozicije Janez Janša. Da si kokaina mnogi žal ne morejo privoščiti, ni samo nevredna izjava zaključnega dela mladega intelektualca ob zaključku visokošolskega izobraževanja, temveč je tudi hud zdrs za mentorja, ki ni dobro opravil svojega dela. Seciranje vsakega stavka je tako obveznost avtorja kot tudi mentorja. In ni zaradi javnosti, temveč zaradi lastne integritete. Kot smo že pisali, je nad njenim diplomskim delom bdel Samo Uhan. Fakulteta za družbene vede se je zaradi spornih diplomskih nalog sicer že večkrat znašla pod plazom kritik, saj te ne dosegajo ustreznih kriterijev.

Image

Zaletava, nepremišljena, naivna
Gabrova je ves čas pojavnosti okoli premierja Roberta Goloba razburjala javnost, vplivala na  premierjeve poteze in se celo vmešavala v delo stroke pri odlovu invazivnih nutrij. Ker je opazno vplivala na agendo vlade, je izzvala ogorčenje.

Tokrat pa so sanacijo “škode” prevzeli v Delu, kjer so objavili pogovor z Gabrovo, kjer so jo opisali kot “zanesljivo, iskreno in trmasto”. Dodali so, da bi ji morda lahko očitali tudi zaletavost, nepremišljenost, tudi naivnost. Nato pa: “A zagotovo vse to uravnoteži s srčnostjo in predanostjo ter neverjetno nalezljivo pozitivnostjo.” Kot pravi, sta se z Golobom spoznala prek njene sestre Urše Gaber, ki je zaposlena na Gen-I.

Sara Kovač