fbpx

Tina Maze obljublja samo še eno tekmo pred domačim občinstvom

Foto: STA

Svetovni pokal v alpskem smučanju je že v nizkem štartu! V soboto in nedeljo se tako odpira nova sezona, seveda s premiernimi veleslalomi, ki bodo v Söldnu na Tirolskem. Naša najuspešnejša alpska smučarka Tina Maze pa je danes sporočila, da na belih strminah ne bo več zastopala slovenskih barv. Želi pa si še vsaj enkrat nastopiti pred slovensko publiko na Zlati lisici v Mariboru. 

Triintridesetletna Tina Maze je svojo odločitev sporočila danes pred nabito polno dvorano v hotelu Bergland. Naša najboljša alpska smučarka je sicer na svojih družabnih omrežjih ves čas nekako puščala v zraku ugibanja, ali bo še tekmovala. Dejstvo je, da smo si tega želeli vsi Slovenci, saj zaenkrat nimamo slovenske smučarke, ki bi lahko svoje delo opravila tako odlično kot Tina. Nekateri mediji sicer njeno namestnico vidijo v nekaterih smučarkah, ki so javno zelo izpostavljene, a nikakor ne dosegajo rezultatov kot ta neustrašna Korošica.

Foto: facebook

Foto: facebook

Tina Maze je v svoji smučarski karieri osvojila vse, kar se osvojiti da. S 26 zmagami v svetovnem pokalu velja za najboljšo alpsko smučarko v zgodovini Slovenije. Postavila je svetovni rekord po številu točk, 2414 točk v eni sezoni svetovnega pokala ter prehitela slovitega Herminatorja, Hermanna Maierja. Rekordno sezono 2012/13 je kronala s skupno zmago v svetovnem pokalu, ko je kot edina Slovenka osvojila veliki kristalni globus. Hkrati je takrat osvojila še mala kristalna globusa za posebni seštevek veleslaloma in superveleslaloma. V svetovnem pokalu je slavila zmage v vseh petih disciplinah, osvojila štiri zmage na svetovnih prvenstvih ter dve na olimpijskih igrah. Na največjih tekmovanjih je osvojila 13 kolajn, štiri olimpijske in devet na svetovnih prvenstvih.

Foto: facebook

Foto: facebook

Svojo odločitev bo sporočila na njej zelo ljubem kraju
Slovenci so do zadnjega upali, da bo Tina še naprej tekmovala, tudi zaradi njenih treningov, ki jih deli na svojem facebook profilu in s katerimi spodbuja navadne smrtnike, da se ji pridružijo. Po teh kratkih filmčkih, v katerih sodeluje skupaj s podjetjem Fila, je bilo videti, da je Tina še vedno v vrhunski formi.

Za kraj, kjer je naznanila zaključek svoje karierne poti, se je odločila simbolično, saj je prav na ledeniku Rettenbach pred 14 leti začela svoj zmagoviti pohod na vrh. STA navaja, da Tina razmišlja o tem, da bi se preselila v Švico in delala v marketingu za svojega proizvajalca smuči Stöckli.

M. S., N. Ž., STA