To je mladoletnica, ki je vozila pijane kranjske policiste

Foto: Facebook

Na Policijski upravi Kranj so uvedli notranjevarnostni postopek in druge ukrepe zoper tri policiste, ki so v začetku julija med nočno izmeno v svojem vozilu prevažali mladoletnico, z njo popivali in ji med drugim nekaj časa tudi prepustili volan policijskega vozila. Dekle je nočno veseljačenje snemalo in objavilo na družbenih omrežjih.

Spomnimo, v noči na 11. julij trije policisti v patrulji v Kranju, 28-letni policist Ž. V. kot vodja, 33-letni policist N. B. in 20-letni M. M., sicer zaposlen v policiji, a še brez policijskih pooblastil, na pobudo slednjega vzeli s seboj na vožnjo mladoletnico. Ta se je z njimi v policijskem kombiju vozila vse do 5.30 zjutraj. V tem času je bila priča policijski obravnavi naključnega pešca, ko je patrulja voznika avtomobila ustavljala z modrimi lučmi, lahko je tudi slišala vse, kar se je dogajalo po policijski zvezi.

Nedostojno početje varuhov reda in miru
Sedaj družabna omrežja razkrivajo, kdo je mladoletnica. Kot je zaslediti, je vsega krivo postavljanje pred dekletom. Več odgovorov bo seveda dala nadaljnja preiskava. Postopki zoper policiste namreč še niso končani. Trojici v povezavi z delom v policiji ne očitajo le hujših kršitev obveznosti in odgovornosti iz delovnega razmerja, pač pa tudi ravnanja, ki imajo znake uradno pregonljivih kaznivih dejanj.

Dekle je dogajanje v policijskem vozilu snemalo in objavilo na družbenem omrežju Instagram. Iz posnetkov je razvidno, da se je v službenem vozilu tisto noč lahko kadilo in pilo alkohol. Zaupali so ji celo vožnjo policijskega vozila.

Ali kot je nekdo modro zapisal: “V Kranju so občani tako mirni, da policaji kar sami piz*** počnejo!”

Škandal24