“To je popolnoma socialističen sistem!” pravi zastopnik zdravnikov glede njihovih zahtev

Foto: STA

Glavni stavkovni odbor Fidesa bo danes obravnaval včerajšnjo odločitev vladajoče koalicije, ki se ne strinja s Fidesom, da bi zdravniki lahko izstopili iz enotnega sistema plač. V zvezi s tem, bi se lahko ob začetku prihajajočega tedna stavka še dodatno zaostrila, danes pa naj bi vlada in Fides nadaljevala s pogajanji. 

Glavni izmed stavkovnih odborov Fidesa bo na današnji dan vzel v obravnavo včerajšnjo odločitev vladajoče koalicije, ki ne želi podpreti pričakovanj Fidesa, da bodo zdravniki lahko izstopili iz enotnega sistema plač. Obenem gre pričakovati še odločitev, glede tega ali bodo zdravniki ob začetku prihajajočega tedna stavko še zaostrili. Na današnji dan naj bi vlada in Fides nadaljevala s svojimi pogajanji, poroča STA. Zdravniki so sicer nezadovoljni s svojimi plačami in želijo izstop iz obstoječega plačnega sistema.

Zahteve so stare, vlada pa se spreneveda
Nedavno je sicer ministrica Kolar Celarčeva izjavila, da imajo zdravniki spet neke nove zahteve, a slednji poudarjajo, da so zahteve stare, vlada pa se le spreneveda, in kot je opaziti tudi preusmerja pozornost od bistva stavke s tem, ko v javnosti krepi strah, ko navaja, da bodo pacienti ostali pred zaprtimi vrati. A zdravniki so glede svojih zahtev neomajni, saj pravijo, da se plač ne da spreminjati, ker so ujete v obstoječi plačni sistem.

Predsednik Fidesa: “To je popolnoma socialističen sistem!”
Po njihovem prepričanju je plačni sistem slabo pripravljen, poleg tega pa se sami v njem ne vidijo. Predsednik Fidesa Konrad Kuštrin je ob tem že zatrdil: “To je popolnoma socialističen sistem, ki tu ne gre skupaj na noben način. Različne poklicne skupine so povezane skupaj, da se ne da nič premakniti.”

D. M.