To so Cerarjevi novi obrazi z Bližnjega vzhoda

Slika je simbolična. Foto: epa

Veliko slovenskih volivcev je na zadnjih volitvah glasovalo za slovensko levico, ker jim je ta obljubljala nove obraze. Verjetno si niso predstavljali, da bodo ti novi obrazi prišli z Bližnjega vzhoda.

Slovenijo je namreč, tako kot vse države na tako imenovani balkanski poti, lani jeseni zajel migrantski val, ki je pljusknil z Bližnjega vzhoda proti severu stare celine. Velika večina migrantov je seveda odšla naprej, v države z radodarno azilno politiko, kot sta (bili) Nemčija ali Švedska.

Obtičali v Sloveniji
V Sloveniji so od tega vala ostali le tisti, ki se zaradi vse strožjega mejnega nadzora niso mogli prebiti naprej in so preprosto obtičali tukaj ali pa jih je Avstrija zavrnila na meji zaradi različnih razlogov (bolezen, potencialna nevarnost ….).

Danes pa je v Slovenijo prišlo tudi prvih 30 migrantov z Bližnjega vzhoda (Sirija in Irak) v okviru spornega sistema prerazdeljavanja migrantov med članicami EU. V Slovenijo ti sirski in iraški migranti (upoštevati moramo, da so to le domneve, da prihajajo iz teh držav, saj ni sistema, ki bi preverjal verodostojnosti trditev o izvoru migrantov) prihajajo iz Grčije.

(Foto: epa).

Angela Merkel je s svojo politiko odprtih vrat lani septembra še bolj zaostrila migrantsko krizo (Foto: epa).

Torej iz države, kjer je lani januarja zavladala skrajno leva stranka Siriza, ki je prezadolženo državo pahnila še v večjo krizo – krizo, ki jo EU oziroma evroobmočje rešuje tudi z denarjem Slovenije oziroma denarjem slovenskih davkoplačevalcev.

Seveda sistem kvot in prerazdeljevanja nezakonitih migrantov, ki ozemlje EU najprej dosežejo v Grčiji ali Italiji, nima enotne podpore. Zagovarjajo ga zlasti države južnega „mehkega trebuha“ EU (Grčija in Italija), ki niso sposobne ali nočejo nadzorovati svojih mej ter države z (nekdaj) radodarno azilno politiko, kot sta Švedska ali Nemčija, ki nosita največjo krivdo za migrantsko krizo.

Nemčija in Švedska v težavah zaradi lastnih napak 
Potem ko sta sami zaradi lastne nespametne azilne politike, ki je privabila množico migrantov v Evropo, omagali, zdaj Nemčija in Švedska skušata druge države prisiliti, da rešujejo njeni težavi. Zagovorniki prerazdeljevanja migrantov temu rečejo solidarnost, a to v resnici nima nobene zveze s solidarnostjo. Tako kot niso imele nobene zveze s solidarnostjo zahteve Grčije, da vse države evroobmočja, tudi tiste z nižjo življenjsko ravnijo od nje, plačujejo drage predvolilne obljube levičarske Sirize.

Ta lažna solidarnosti je v bistvu reševanje napak nemške kanclerke Angele Merkel – ta je podobna najstnici iz petega nadstropja v stolpnici, ki bi po Facebooku povabila vse na zabavo, ko pa bi videla, da je gostov preveč, pa bi jih rada vsilila v stolpnici vsem, ki z njenim nespametnim povabilom niso imeli nič.

Asa Romson in Stefan Lövfen (foto: epa).

Švedski premier Stefan Lövfen in njegova namestnica Asa Romson sta morala lani novembra priznati, da je švedski model na stežaj odprtih vrat za migrante zgrešen (foto: epa).

Diktatu Merklove so se odločno zoperstavile zlasti države višegrajske četverice z madžarskim premierjem Viktorjem Orbanom na čelu. Slovenija se ni upirala. Pod premierjem Mirom Cerarjem in predsednikom države Borutom Pahorjem voljno sledi lažni solidarnosti.

Migranti, ki prihajajo v Slovenijo, bodo pri nas začeli s postopkom pridobivanja azila oziroma mednarodne zaščite, čeprav ne gre za kakšne aktiviste za človekove pravice ali demokracijo, ampak le ekonomske migrante. Če so med migranti, ki v Evropo prihajajo z Bližnjega vzhoda ali iz Afrike, kakšni politični aktivisti, so to v prvi vrsti islamistični aktivisti, torej zagovorniki odprave svobodne družbe in demokracije.

Azilna zakonodaja se vse bolj zlorablja
Nasploh je azilna zakonodaja oziroma samo načelo azila – nudenja zavetja politično preganjanim – v zadnjih letih postalo leglo zlorab. Nekdaj je bila azilna zakonodaja zahodnih, demokratičnih držav zelo pozitivna. Slovenskemu borcu za svobodo in demokracijo Jožetu Pučniku je na primer omogočila, da je po letih preganjanj, zatiranja in zaporov našel varno zavetje v Zahodni Nemčiji.

Protest proti migrantom; Foto: epa

Politika odprtih vrat za migrante ima med Evropejci vse več nasprotnikov (foto: epa).

V Slovenijo in Evropo pa zdaj ne prihajajo nikakršni iraški, sirski ali afganistanski Pučniki, ampak v veliki večini le – kot je omenjeno zgoraj – ekonomski migranti ali islamisti. Edini, ki ustrezajo prvotnemu načelu azila, so le preganjeni kristjani z Bližnjega vzhoda.

Ekonomski migranti, ki niso visoko usposobljeni, da bi lahko s tako imenovano modro karto legalno prišli v EU in dobili službo, tako azilno zakonodajo le zlorabljajo za vstop v obljubljene dežele. To je izvrstno opisala v Franciji živeča indijska pisateljica Shumona Sinha v knjigi „Udari reveže“ (Assommons les Pauvres) iz leta 2011. Opisuje zvijače prosilcev za azil v Franciji, ki skušajo z izmišljenimi zgodbami prepričati komisije, ki odločajo o prošnjah za azil, da jih v njihovih domovinah preganjajo.

V Franciji jim to ne uspeva v celoti, saj so v tej državi lani po podatkih Eurostata azil priznali le 26 odstotkom prosilcem (to so podatki za postopke na prvi stopnji). Milejšo politiko imajo v Nemčiji, kjer je azil dobilo 56 odstotkov prosilcev, in na Švedskem, kjer je azil dobilo 69 odstotkov prosilcev.

Vzporedne družbe, ki se integrirajo le v socialni sistem
Najmilejšo politiko je imela sicer lani Danska, ki je azil odobrila 81 odstotkom prosilcem, najstrožjo pa Latvija, ki je azil odobrila samo 13 odstotkom prosilcem. Za primerjavo: lani so v Sloveniji na prvi stopnji azil priznali 34 odstotkom prosilcem oziroma 130 ljudem. Na drugi stopnji je azil dobilo še pet prosilcev.

Ekonomski migranti iz muslimanskih držav, ki prihajajo v Evropo in s tem tudi v Slovenijo, prav tako nimajo nobene želje po integraciji v evropske družbe, njihova želja je le, da bi se „integrirali“ v evropske socialne sisteme (ne pozabimo: Evropa, ki ima le sedem odstotkov svetovnega prebivalstva, izplačuje kar 50 odstotkov vseh socialnih izdatkov na svetu).

Migranti, ki so med drugim v zadnjem času zakrivili velik porast spolnih napadov in drugega nasilja, bodo tako le še okrepili že zdaj obstoječe vzporedne družbe muslimanskih priseljencev v evropskih mestih, vzporedne družbe, ki odklanjajo integracijo in se vse bolj občutno islamsko radikalizirajo. Dokaz tega so zadnji teroristični napadi v Bruslju ali Parizu ter številni prostovoljci, ki se borijo v Siriji in Iraku v imenu džihada.

Aleš Žužek

 • plamen100

  sedaj pa jih bodo futrali slovenski penzionisti nadaljnih 15 let s svojimi bednimi neokomunisticnimi penzijami!

 • Lord H.

  “Vzporedne družbe, ki se integrirajo le v socialni sistem”

  Vse povedano. No, skoraj. Vzporedne družbe, ki se integrirajo le v socialni sistem, ga uničijo (bankrotirajo), nato pa še varnost in pravni red v državi.

  • nevtrino

   Z velikimi izkušnjami uničevanja tam južno in jugovzhodno, pridejo še sem pomagat do konca vse uničit.

 • Unikatna

  V bljižnji prihodnosti jim bo stavljen račun!!! Ti levičarji imajo že marsikaj slabega na grbi!!!

  • AlojzZ

   Unikatna gospa,
   račun bo izstavljen vam! Na žalost pa tudi meni in mojim potomcem.

   • Unikatna

    Sem mislila drugačen račun!! Če bom še živela :) mojim potomcem pa sigurno…

 • rubec

  Sem si na urgenci hotel skrajšat čakalno vrsto, zato sem se prebarval v črno in na dežni plašč napisal danke merkel. Ko me je sestra poklicala sem v naglici z berglo zadel enega pred mano pa mi je rekel: če nauš merkou ti eritrejc tem koj po guali užgau. Toliko o slovenski kulturi.

  • fmg9

   Iste probleme imajo v Avstriji in Nemčiji, ipd. (Tam jih jemljejo preko vrste, samo zato ker so “begunci”, pa zato da ne bi v čakalni vrsti prišlo do “nemirov”. :))
   V tvojem primeru krinke (plemena Eritreje), bi ga mogu z berglo nazaj užgat pa zagrozit, da si več vreden kot lokalni državljan v neskončni vrsti pred ambulanto.

  • tarantela

   Te je Bog štrafu, k si se namaskiru.

  • plamen100

   Za takšne ni čakalne vrste, oni gredo čez, zato pa si imel konflikt. Reče se Alah ekber in preskočiš celo vrsto za tabo pa bo le močno smrdelo iz tresočih slovenceljnov!!

 • sprehajalec

  Slovenskemu borcu za svobodo in demokracijo Jožetu Pučniku je na primer omogočila, da je po letih preganjanj, zatiranja in zaporov našel varno zavetje v Zahodni Nemčiji.

  To je netočno, g. Žužek. Jože Pučnik, kot rojen Južni Štajerc in v določenem obdobju tudi nemški državljan (rojen 1932, državljan 1942-1945) je bil upravičen do pasoša ZRN, če se je le tam prikazal in rekel, da bi ga imel. Vsi so bili upravičeni do njega iz tega okolja v obdobju po drugi vojni, veliko njih ga je tudi vzelo.

  • nevtrino

   In to nima nobene posebne zveze s sedanjim zlorabljanjem azilne zakonodaje. Pa nikar ne enačit azijce in afrikanarje z Evropejci.

   • sprehajalec

    Seveda nima, napisal pa sem za izboljšanje splošne izobrazbe in poznavanje obdobja pred med in po drugi vojni. Na vseh koncih so težave s tem.
    Vsak, ki je prišel gor z nekim papirjem s svojim imenom v roki v nemščini in rekel, da je volksdeutsche je dobil pasoš.

 • nevtrino

  In bo že kdo kdaj nosil odgovornost za te “napake”, tako, resno, realno ?

 • Peter

  Aha, to so torej naši bodoči Premieri?
  Lepo, da jih tokrat spoznamo več kot 14 dni pred volitvami, no.

 • bolimeđoko

  Kdaj bodo začeli soditi Merklovi za to, kar je pripeljala noter v EU.
  DOMOV NAJ SI JIH PELJE !!!

 • ostrovrhar

  ”Danes pa je v Slovenijo prišlo tudi prvih 30 migrantov z Bližnjega vzhoda”…

  Na radiu so rekl, da jih je pršlo sam 28. Očitno sta dva šla direkt u Žermani.

  • nevtrino

   Ne, zgroženo se lahko ugotovi, da “izgine” ogromno teh migrantov, potem pa kar nekatere številke mečejo, odgovarja pa itak nihče…

 • zaton

  Srčno upam, da na prihodnjih volitvah ne bo več zmagala levica, v nasprotnem primeru bo s Slovenijo konec.

 • bolimeđoko

  Če bi bila Merklca res tako dobra, kot se želi predstavljati, se ne bi nikoli ločila od moža.
  Molčala bi in trpela, če je bilo kaj narobe, ampak njeno sedanje ravnanje tega ne potrjuje.
  Lisica prefinjena.

  • cosmosjasnovidec

   Če bi ti bil na mestu njenega moža in vedel kolikim vse je širila noge samo,da bi prišla navzgor bi jo verjetno že davno fental vsaj jaz bi jo takoj.Še naša Bratuškovica je skoraj ovca proti njej.

 • Jim Doe

  SDS,a boste začeli zbirati podpise za referendum?Ne razumem zakaj ste vseeno tako pasivni,80% Slovenije je proti trenutni rdeči vladi,dajte že malo bolj zaostriti retoriko,samo od sebe se ne bo nič zgodilo.

  • zaton

   Res bi bil že skrajni čas, da SDS začne zbirati podpise za referendum glede sprejema migrantov.

  • cosmosjasnovidec

   Čemu koristijo podpisi?Na ulice je treba in izgnati to drhal z tistimi v vladi vred.Pahor se pa tudi lahko od sramote zakoplje v zemljo ampak ali se le dela ali je pa res tako zahojen,da ne ve kaj vse o njem pišejo po tujih medijih v tujini.

  • rrrrr

   Spoštovani Jim Doe, najprej je treba SDS izvoliti. Pa saj ste jim dali glas na zadnjih volitvah?

 • elh

  Bi rabili vsaj referendum na temo ali se državljani strinjamo, da lahko na naših puklih udobno živi neznano število neznancev pri najboljših močeh za nedoločen čas, ki so v vseh pogledih priviligirani v primerjavi z navadnimi državljani in upravičeni zajedati vse, tudi take, ki z delom zaslužijo manj kot njim država redno plačuje za brezdelje in nemoteno razmnoževanje. In, ki jim v perspektivi pripada tudi volilna pravica in starostna renta.

 • totex39

  Tako so pahnili Evropo v primež islamizacije in “po toči zvoniti je prepozno”.

 • upornik22

  a zato potrebuje policija veliko novih delovnih mest……primakljuje policistov za varovanje domačin……..ker verjetno se bo veliko kradlo ko bojo begunci pri nas

 • upornik22

  policija pa zaposluje na veliko…………ker jih je premalo ……….glede koliko beguncev še pride k nam

 • tarantela

  Me zanima, če bodo ti ljudje dobili dokumente, s katerimi se bodo lahko prosto gibali po Evropi. Če jih bodo dobili, pol jo bodo kmal pobrisali na sever.

 • Beli Sneg

  Vsi tisti ki upate kako jo bodo ob prvi priliki mahnili v Žermani ste v
  veliki zmoti. Tisti, ki prihajajo iz Afriških držav bodo z veseljem
  sprejeli “revno” Slovenijo. Ker so bili nastanjeni v kočah, takorekoč iz
  rok v usta je za njih naš standard “Amerika”. Se pa pripravite da bodo
  ti ljudje najmanj dve do tri desetletja na naših plečih, ker starejši se
  večinoma sploh ne bodo integrirali.

  • ferdoperdec

   Integriro se ne bo nobeden, starejši tako ali tako ne, mlajši pa ne bodo delali ampak igrali sociali in lopovščino. In spet bo nasrkal naš siromak, ko ga bodo oplenili!

  • garfi

   Niso jih uvozili za integracijo ampak, da se bomo
   Slovenci lahko asimilirali.

   • karlina

    Ja, se bojim, da res obratno

 • 1234

  OJEJ: na RTVSLO! predstojnica doma v Postojni: “…….ti begunci bodo popestrili domačnost, kulturno nas obogatili,….bal,bla, bla!”
  Človeku gre na bruhanje!
  By Petrovc

  • tarantela

   Men se zdi, da nekaj v hrano dajejo, pol so pa ljudje čist zmešan. Se bo treba opret na repo korenje dolgo življenje.

  • pajot

   Trije od teh,ki so ravnokar prišli,so že nastopali v Metropolitanski operi- Dva pa igrata tarok.

   • rubec

    hahahahahahaha +10

   • tarantela

    A sopran bomo peli pa domorodci, ko bomo zarad izdatkov zanje tenko piskali?

    • 1234

     Ha, ha, ha, ha, …ODLIČNO!

   • 1234

    Spoštovani g. pajot: malo imate slabe podatke! V Metropolitanski operi je pel eden. Drugi je tehnični direktor načrtovanja NASE. Tretji predava na Oksfordski Univerzi! Eden je res igralec taroka, drugi pa je najboljši hokejist v ligi USA-Kanada!
    Tako!

   • Peter

    Ja, ampak rabimo definitivno še enega, ki bo odprl restavracijo s čudovitimi novimi okusi, ki nam bodo cedili sline, ko bo pršut prepovedan, no.

    • karlina

     In sedaj bomo spet dobili nove “slovenske jedi”, kot so ze poznane od prejšnjih priseljencev-čevapčiči, pleskavice, kebab, itd. itd. , bravo

  • Unikatna

   Naši bebci niti ne vedo kam so izginili tisti otroci (najstniki)…kaj šele bo, ko bodo odrasli izginili…

  • Peter

   Postojna definitivno rabi kulturno obogatitev.
   Sem ter tja kakšno skupinsko posilstvo, pretepanje starejših gospa do smrti, nadlegovanja žensk na javnih mestih, sranja v bazene (če jih imate, saj ne vem, no)…

   Lepo se imej multikulti Postojna, no.

   • karlina

    Naj jih imajo, ker , kolikor je meni znano, je bila Postojna vedno leva in zelo multikulti, oz. je , ker je ostalo bore malo pravih Slovencev.

  • garfi

   Kmalu bomo bežali

   • karlina

    Ja, sam povej mi , kam-Evropa cela je prenasičena z migranti, edino mogoče drzave V4, če jih res ne bodo sprejeli, ali pa izven Evrope, sam kaj , ko nas je večina prestarih, kdo nas bo vzel, tik pred upokojitvijo-nihče, verjemi.

  • karlina

   ja, sem videla in mi je šlo na bruhanje, oz. mi je postalo grozno slabo, ob misli, ter videnju, kaj se dogaja

 • cploger

  No, pa smo tam, žabe se počasi kuha. Malo po malo nas bodo preplavili s tepiharji, mi se pa po stari evropski maniri dunajske šole ne bomo branili, dokler ne bo prepozno. Naši otroci nam bodo nekoč to očitali, naši vnuki pa ne več, ker bodo tepihari. Pa bi prav lahko vsakemu od teh in teh, ki nam jih vsiljuje, zagrenili življenje do obisti.

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Ja, naši otroci nas bodo še in še prekleli, verjemite.

 • ljubinica

  “Migranti, ki prihajajo v Slovenijo, bodo pri nas začeli s postopkom pridobivanja azila oziroma mednarodne zaščite …”
  Če jim bo država Slovenija omogočila azil, jih bomo morali vzdrževati slovenski davkoplačevalci.
  Če jih bomo vzdrževali, imamo pravico vedeti, na osnovi česa so pridobili status azilanta.
  Kdo jih v domovini preganja in zakaj …..

  • cosmosjasnovidec

   In vzdrževali jih bomo večno.Če dobijo status azilanta bodo čez čas dobili tudi državljanstvo do katerega imajo v tem primeru pravico in tako nareka tudi zakon.

   • karlina

    Itak, saj večina od nas še predobro ve, kako je bilo pred 25. leti, ko so k nam prišli begunci iz bivše Juge, dobili vse-izobrazbo, stanovanja, dobre sluzbe v JU, danes pa nam v zahvalo zabijajo noz v hrbet, ter si zelijo novo Jugoslovenijo, ne vem, kako to, da nas Slovencev še vedno ni izučilo, da je v Sloveniji-dobrota, ena velikaaaaa sirota. Še malo, pa bomo vsi “mali” Slovenci res postali sirote v resnici, oz. revezi.

  • Peter

   Ne, ljubček, pravic nimaš. Imaš pa dolžnosti in vsak dan jih je več, no.
   Zato, ker “osrednjim” medijem še vedno uspe prepričati večino dolinčkov, da je boljši najnovejši novi obraz, ki obljublja poštenost, kot pa odmik od stare dobre slovenske novodobne levice. Ki še tega ne ve, kaj naj bi levica bila, no.

   • tarantela

    Naši dolinčki so tako pritegnjeni, da jih vsak Erjavec nategne, da bo jurja penzije, troti pa volijo.

  • garfi

   Za to bo potrebna Janševa vlada.

 • cosmosjasnovidec

  Res so podobni Cmerarju in Pahorju nisem pa vedel,da imata tako veliko žlahto.

 • tarantela

  A imamo pri nas demokracijo, ali morda že diktaturo?

  • Andrej S

   Mislim
   Ti si pa za luno kdaj je pa bla v Sloveniji demokracija!!

   • tarantela

    Ja, pravjo, da jo imamo, no.

    • 1234

     To. če je pri nas demokracija pa je vprašanje distance od korita! Če si bližje korita, imaš tudi več demokracije!

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Meho

   V Sloveniji imamo demokratični socializem brez demokracije. Podobno kot če bi naročil kavo brez kofeina, dobil pa koefin brez kave.

   • tarantela

    Hvala za slikovit poduk, he-he.

  • karlina

   No, ja, po vsem , kar se pa dogaja zadnji dve leti, pa mislim,da je vsem, ki imamo zdravo kmečko pamet, še kako zelo kristalno jasno, da imamo DIKTATURO, aja, pa hvala lepa dragi levi politiki, točno za 25 let osamosvojitve, ste nam podarili in nam boste še, begunce, oz. migrante iz vzhoda, za katere od nas niti slučajno niste dobili potrdila, da si jih zelimo, halo. To je isto, kot če bi otroku, ki ne sme in ne mara jesti nobenih sladkarij, kupili ogromno dvonadstropno torto., četudi ste vedeli, da je ne sme jesti.

 • 1234

  PRJATLI-RAZUMNI: mislim, da je človekoljubno in da lahko prehitimo levake in mi, desnaki damo v DZ naslednji predlog:
  1. Predlog za podelitev narodnostne manšine z nazivom: POSLANCI KULTURE!
  2. Predlog za podelitev borčevskih penzij in skromnih, petsobnih stanovanu ubogim beguncem!
  3. Zakon o obveznem OSEMENJEVANJU, s katerim ubogim beguncem podelimo diplome osemenjevalcev, ženske pa zakonsko obvežemo, da podležejo obveznem “ceplenju”!
  4. Zakon o uvedbi “harača” na ulici! In pooblaščene pobirače-uboge begunce pa pooblastimo, da na ulicah pobirajo denar in dragocenosti!
  5. Zakon o reformi mesarsko-klobasarske industrije! Ubogi begunci dobe nože, kije, itd in po svoji želji, “režejo meso”!
  By Petrovc

  • tarantela

   Ja, pa ženske morajo nosit burke in se tako oblečene tud na morju ali v jezerih kopat!

   • Peter

    A ni fajn. Za potaplače ne rabš posebnih oblek, no.

    • 1234

     Samo, da dobiš “mačka v žaklu”!
     By Petrovc

 • Antonius

  Pri nas bodo imeli neizobraženi migranti enkratno priložnost, da se karierno uresničijo. V nekaj letih jim bo sodstvo uredilo bivanje po slovenskih zaporih, stroške jim bodo krili pa slabo plačani slovenski delavci in brezposelna raja, ki bo zaradi njih še dlje od sociale.

  • Peter

   Ja, to je pač multikulti.
   Srbi pravijo tražili ste, slušajte.
   Mi tega nismo hoteli, podpirati bomo pa morali. Zakaj? Zato, ker levica tako hoče. Zakaj pa oni to potem tega ne podpirajo sami? Oz zakaj to podpirajo tudi iz denarja tistih, ki tega nismo hoteli?

 • Artur

  Nisem srbofil a ker pri nas primanjkuje pravih raziskovalnih novinarjev upal sem, da jih premore Nova24TV pa sem se očitno zmotil zato predvidevam , da bi sledeče izjave, trditve in dognanja s strani te raziskovalne novinarke in publicista še bolj razjasnile to sedanje stanje z migranti in kdo stoji za tem in še o marsičem drugem kar je pri nas do zdaj namenoma zamolčano.
  https://www.youtube.com/watch?v=Pk7GTdIGo14

 • 1234

  PRJATLI-RAZUMNI: kaj sem vam rekel? POP TV, poročila, kar 90 sekund je namenila novi, Kanglerjevi Ljudski Stranki! V osnovi z pozitivno konotacijo! Na ustanovnem kongresu je tudi g, PEČE! Bivši poslanec Jelinčiča! In še dvoje obrazov, ki jih osebno dobro poznam, že dolgo! Ja, ja, o njuju kasneje, nista pa vredna zaupanja poslancev nacije!
  PETROVC MA VEDNO PRAV!
  Ko sem na “vest.si” pisal o g. Hvalici!
  Ko sem na “Politikis.si” pisal o g. Virantu in Pahorju!
  Ko sem na “Finance.si pisal o Škrabcu in Čuku in sedanjem predsedniku GZS!
  Ko sem na “večer.si” pisal o Peterletu!
  Ko sem na “novaTV24.si, pisal o Kanglerju, to boste še videli! Sodelovanja s Kanglerjem ne priporočam!
  Vse bolj kaže na razbitje ideje o novem demosu!
  Kajti, po mojih informacijah, je tudi stanje v NSI nenaklonjeno sodelovanju z SDS!
  TREBA BO UBRATI NOVE POTI!
  Levici novi obrazi, na novih volitvah niso potrebni!
  Desnica pa jih nujno rabi!
  By Petrovc

  • MEFISTO

   Kako si se pa podpisal pod vsemi temi gromkimi izjavami?

   • indijanka

    Ha..ha..ha

    • 1234

     Nidva se pa tudi pozbava, mefov klon.

     • 1234

      Samo še tretji manjka, tisti, z množico abesednih znakov!

     • Rožle

      Kater je pa to…?

     • radames

      Sam prostor izrabljam, da umestim post natančno tja, kamor paše.

      Že spet drkarija zgoraj!

     • Rožle

      A glih tuki pod mano…?

   • 1234

    Mefo, jaz ne kradem tujih nickov, kot ti! Tudi ne tujega denarja! In ne lažem. Tudi ne blatim frugih z umazanimi nazivi dela.
    By Petrovc

 • avtohtoni neandartalec

  MIgracije obstajajo od nekdaj, kriza se ni začela zaradi vojne na bližnjem vzhodu, ker Irak so napadli že pred 10 leti, ne razumem, verjetno niso rabili toliko let, da bi prečkali par tisoč kilometrov.
  Razen Nemčije, ki kolonij nima oziroma so jim jih zapravili nacisti, se vse velike Evropske sile osvežujejo z delavci, ki prihajajo iz vseh koncev sveta, pri njih živi vse kar človeškega na tem planetu obstaja, migrantom pišejo veliko položnic, resnih zločinov skoraj ne poznajo, parava mafija je povsod rezervirana za domačine. In okupatorje, v določenih primerih, kjer je domače prebivalstvo izredno zarukano.

  Zato me zanima, kako sovpadata dva dogodka, najprej se Frančišek joka na obalah SIcilije in Sardinije, da jim naplavlja mrtva človeška telesa in pozove svet na ukrepanje, par mesecev kasneje, nastanejo na popolnoma drugem koncu Evrope, v Grčiji,kjer prej migracij skoraj ni bilo, koridorji naravnost iz severne Afrikeod koder krene na pot milijon ljudi, brez vsega. Zgodovina ne pozna takega primera, ali je to čudež, podoben izmišljotinam in pravljicam o nekih eksodusih bratomornih arabcev, iz Biblije? Ne. To je pravi znak, da gre za globalno zaroto in vojaško propagando.

 • avtohtoni neandartalec

  Preganjani kristajni, to sploh ne obstaja, sunijske milice gonijo šite, in obratno, reveži brez doma in vsega se zatečejo v katoliška koncentracijska taborišča za begunce, kjer jih vpišejo med krščane, isto kot pri nas nekdanje komuniste, župnik jih polije z vodo in reče Hvaljen Jezus, pa so krščani, in lahko zahodna sovražna vojaška propaganda nabija o krščanskih beguncih iiz islamskih dežel, kar sploh ni res.

  • 1234

   Kako pa je bilo v Rimu, pred 2.000 leti? So se preganjani Rimljani zatekli kam?
   By Petrovc

   • avtohtoni neandartalec

    Rimljani so bili arabci. Judi so arabci. Tudi Egipčani so bili arabci, isto kot Grki in cel južni del Evropske celine. Biblija je pravljica, ne zgodovinska dejstva, nobenega Adama in Eve ni bilo, nihče ni potomec nobenih posebnih družin, ni nekih izbranih genov in narodov, dejstva iz tistega obdobja govorijo sama zase.

    • 1234

     Spoštovani avtohtoni neandrtalec: tukaj vam pa težko pariram, na vso paleto vaših navajanj.

    • Franc Novak 1979

     Vse, ki si naštel, so imeli za prednika Lucy oz. neandertalca. Judje so semiti, Egipčani so potomci starih egipčanov, kasneje Koptov, Rimljani so potomci Etruščanov, Latincev med njimi so tudi Oski, Umbrijci, Sabinci in drugi), Grki pa so svoj narod dolgo pred Arabci. Ti se pojavijo šele med 4. in 6. stoletju po Kristusu. Pa še narod niso, ampak so se razna plemena začela združevati med seboj saj so tako bile bolj vojaško uspešne, pa še islam je bil takrat v povojih, ki pa jim je bil “domovinska” religija, saj je bil tako takrat kot danes, prepreden samo z nasiljem. In kar naenkrat je bil arabski svet od atlantske obale do perzijskega zaliva. Drugače pa nikoli ni bilo države Arabije, da bi se poimenovali po njej.

     • radames

      No, pred desetletji je bila ZAR (Združena arabska republika). Sirija + Egipt. Pol pa sam še Egipt, ki se je nekaj časa imenoval ZAR. tito (in mi prisilno) je bil strašno zaljubljen v ta ZAR, celo tako, da je ZAR imenoval kot zmagovalno državo, ko so Izraelci v vojni z ZAR zasedli ves Sinajski polotok.

      https://sl.wikipedia.org/wiki/Zdru%C5%BEena_arabska_republika

     • Franc Novak 1979

      Noben vir ne navaja države Arabije v 4 stoletju po Kristusu. To, da so bili ZAR med 1958 in 1961 je samo zato, ker so se Sirci bali komunističnega prevrata v lastni državi, pa tudi “klešče” za napad na Izrael so s tem pripravili. V modernih časih se Arabci imenujejo po arabskem polotoku, kjer ležijo njihova sveta mesta. Sami se pa imenujejo po sedanjih državah, po plemenih, beduini, tuaregi …..

    • pajot

     Se prau,cel svet so pravzaprav Arabci. fino.

 • garfi

  Zopet zahvala VOLIvcem Stranke Mafijskega Centra in drugim zlovencem
  Nabavil bom solzivec in še kaj.

  • karlina

   murgelski radio ognjišče poziva naj bomo dobri do ravnokar vsiljenih lažnih beguncev.

   Zanesljivo moje dobrote do radia in karitasa ne bo nikoli več. No, ja, to pa niti slučajno nimaš prav, glede radia.

   • garfi

    Poročanje o “beguncih” je enako kot rtv murgle !!!

 • Borut Vrscaj

  Takoj ustaviti množično naseljevanje migrantov po Evropi ! ! !
  So druge možnosti na raspolago.

  • Nova24TV Mod 2

   raZpolago

   • MižekFiga

    Nisi resen pobič! Si bil pri spovedi, povej kje?

 • avtohtoni neandartalec

  Kaj se to pravi izsiljevati ljudi z delom, od kdaj današnji delavec sploh še kaj ustvari sam, tega ni več, država mora razdeliti ogromne presežke masovne industrije in omogočiti ljudem,da se ukvarjajo z življenjem, druženjem in sodelujejo v družbi, delo je, če imaš vizije, cilje in želje. Največja ovira je sodobni nacizem, ne samo fašizem, v mehki, legalni preobleki, nacizem je še hujši, ker drži določeno populacijo v stanju neprekinjene revščine. Danes ni več koncetracije, ni treba, geto je povsod, le vidimo ga ne. In, ko se človek enkrat zlomi, stane celo bogastvo,d a ga postaviš nazaj, če je to sploh mogoče, ker sodobni nacizem vzgaja barabe in lopove, te se pa kaznuje. Sistem jih ustvari, ne sami od sebe ali zaradi kakšnih bioloških lastnosti.

 • tanja

  Avstrija: polovica “otrok”laze. So odrasli. Nekateri osiveli in bradati, pa se kar trdijo da so otroci.
  LINK: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3586692/HALF-refugees-claiming-children-Austria-adults.html

  Nasi wilkonerji pa bodo zdaj take “otroke” namescali v dijaske domove! Pri nas SE NITI ENEGA “OTROKA” NISO RAZKRINKALI KOT ODRASLEGA (dohtarji trdijo, da ne poznajo rase, da se ne da za zihr rect… ), v dvomu pa se stejejo za otroke. Katastrofa!

  • pajot

   Direktor ali upravnik dijaškega doma v Novi gorici je izjavil,da jih bo deset mladoletnikov(ki so že globoko prerasli najstništvo),kulturno obogatilo. Direktor se piše Kojić.

   • von Rhein

    Ni se zlagal,no ja napačno se je izrazil.Take direktorje ,če že ne kulturno obogatijo ,sigurno lahko v njihovi kulturi dopolnijo.

   • Franc Novak 1979

    Kako jih ne bo obogatilo? A mislite, da prihajajo sem delat? Ti bodo odlični za preprodajalce droge, tudi če koga fentajo, je za šefa to samo kolaterelna škoda. Pa še povedal nebo državi, ki bo še naprej plačevala zanj.

 • Slovenka

  Tole podtikanje afro-azijskih pritepencev v Slovenijo sploh ni nedolžno. Po naključju sem naletela na zelo tehten pogovor na madžarski televiziji z mladim moškim, pol Madžarom, pol Francozom, rojenim v Franciji, vendar veščim madžarščine, ker je njegova mati opravila svojo dolžnost, ki je tam zaključil šolanje, vendar se je preselil na Madžarsko, ker Francija tone v vseh pogledih. Pogovor je opremljen z angleškimi podnapisi, ki se čisto spodobno berejo, vsebina pa je istočasno srhljiva in poučna.

  https://www.youtube.com/watch?v=KR1G7D9CFOw

  Tisti, ki ste si vzeli 49 minut časa za ogled posnetka, se boste gotovo strinjali z mano, da je bilo vredno. Toda, ali hočemo, da gre Slovenija po poti Francije? Če nočemo, je takoj potrebno reči NE nadaljnjemu razmeščanju beguncev po Sloveniji. Boljša prva zamera kot zadnja.

  • Nata

   Ja…..ja…….so se prilagodili….Vprašanje je samo – kdo ?
   In tale intervju je pa res vreden ogleda !!
   Hvala za link .

 • karlina

  Mimogrede, ravno sem poslušala na planet tv-dnevnik, kako so se hvalili, da je prišlo danes veliko šolanih ljudi in študentov-larifari, samo pesek v oči nam spet mečejo.

 • sunday

  dragi moji slovenci – do naslednjih volitev bo vse PREPOZNO!!!

 • xtc

  Prerazdeljevanje IMIGRANTOV pelje v razpad EU;saj bodo verjetno države izvedle referendume;kjer bo prevladal NE izsiljevanje Bruslja pa se lahko hitro konča z iztopom kar nekaj članic;ki bi takoj zaprle mejo in bi od EU otalo takoj samo D;F;I;S;DK;(ČE);;B in NL ;ter GR ;ki bi se zlomile pod pritiski;če še katera nebi preje iztopila:
  Jasno je ;da talanje imigrantov ni produktivno in jih je treba v čimkrajšem času deportirati azile zavrniti in tiste;ki se že lahko vrnejo takoj deportirati;tudi tiste;če so jim že dodelili državljanstva a so več let brezposelni in na sociali:
  Žal se sliši kruto ampak EU tega pač enostavno ne zmore;ali pa bo prišlo do vojne;ki bo nato zadevo uredila:IZHODA IZ TE ULICE PAČ NI in kdo razlaga drugače laže in zavaja in ljudem maže oči pred neizogibno resnico:

  • tarantela

   Naredi poskus: Pojdi na svoj upravno enoto in reci, da bi rad zamenjal poklic, spol, priimek, ime in še kaj. To bodo tudi naredili. Pri nas in v tej zmešani EU je vse mogoče, tudi datum rojstva lahko spremeniš na kakšnem uradu ali ob prestopu meje, če se pomešaš med migrante.

  • Nova24TV Mod 2

   [Offtopic] Prosim, če bi za piko pisali piko . (in ne : dvopičje) in za vejico vejico , (in ne ; podpičje).
   Je ZELO TEŽKO berljivo s to zamenjavo ločil. Samo moje mnenje.

 • valentin

  Gre za načrtovano uvažanje migrantov z namenom ohranjanja oblasti, obvladovanja in izkoriščanje že zdavnaj ne več avtohtonega prebivalstva. V vsej povojni zgodovini se je
  izvajalo namensko križanje osebkov. Tako se je lahko slabilo narodovo zavest, kulturo,
  vero, ponos, izkrivljalo zgodovino, zamegljevalo um in izpiralo možgane.
  Se nadaljuje, do kje še….

 • Nata

  ” Cerarjevi novi obrazi “……ni kaj dodati !!

 • tarantela

  Naši politiki so pijani od moči vladanja. Sploh se ne zmenijo za to, kaj ljudje mislijo. Politiki so menda zato tu, da nam neomejeno vladajo, ukazujejo in seveda jemljejo zaslužek. Pomembno je, da se oni imajo dobro, raja naj crkava in če narod izgine, kaj zato, do takrat bodo že kje v kakšni davčni oazi uživali. V prenesenem pomenu: “Slovenec že mori Slovenca brata!”

 • Franc Šink

  Izgledajo kot Mesečeva skupina iz ZL.

 • Franc Novak 1979

  Po podatkih policije je v Sloveniji dne 12.5.2016 nastanjenih 335 migrantov. http://policija.si/index.php/component/content/article/35-sporocila-za-javnost/84167-tevilo-migrantov-nastanjenih-v-sloveniji-podatek-za-12-maj-2016 Danes jih je prišlo še 28, torej 363 in pričakujemo jih še 539, skupno število bo 992, pa če jih samo še 8 »pbriše čez zeleno mejo« jih imamo konec leta 2016 1000, s stroškom 86,00€ na dan oziroma 86.000,00 dnevno za skupino, x 365 = 31.390.000,00€ v enem letu, EU pa nam bo dal 6.000.000,00€ za teh tisoč. 25 milijonov evrov gre pa v škodo slovenskih davkoplačevalcev, pa še 200 stanovanj jim bojo raztalali, tako kot Jankovičev JSS MOL, http://www.jssmol.si/razpisi-za-obcane/neprofitna-stanovanja/#id_323 in si naložite seznam upravičencev.pdf, kjer imam občutek, da so Slovenci v Ljubljani minorna manjšina

  • Franc Šink

   Nekoč v Sloveniji ne bo več evra.

  • Dusan Marn

   samo pravi slovenci ,,za ostale ima jankovic drugacne poglede ,,ja prvo so nam drzavo ukradle povzpetniske bande sedaj pa nam bodo se takoimenovani begunci pobrali sluzbe in zivljenski prostor ,,in da nasa politika ne izvaja genocid nad slovenci ,,pa se kako ga ,,ze kar dolgo ,,a se bomo le zavzeli zase ..upam da dozivim dan ko bomo zaceli z deratizacijo dezele ,,golazni se nam je ze veliko prevec zaredilo ,,in to prav na vrhu drzavne uprave in gospodarstva

   • Franc Novak 1979

    Popravek :dne 12.5.2016 nastanjenih 335 migrantov. 12.5. jih je prišlo še 28, torej jih je 13.5.2016 bilo na spisku 363. Policija pa za 13.5. navaja 348 migrantov, torej jih je po prihodu te skupine “izpuhtelo” 25 v nezano. Sprejem majhno črno piko za računstvo.

 • Franc Novak 1979

  Danes sem videl koliko si v Slovenski filantropiji razdelijo na leto, povprečna bruto letna plača za 18 zaposlenih je 30.304,17€, eden pa je delal profitno tri in pol mesece za 11.127,00 bruto. Od sedaj naprej so razni taki fehtači in tudi Karitas, Rdeči križ, AI in vsi ostali NVO-ji, pri meni opleli, torej naj kar država daje denar za njih, saj je sedaj teli SloFil dala polovico letnega prihodka, pa še FIHO, osttali, samo člani pa so prispevali 6.024€ oziroma manj kot 1% celotnih prihodkov. Koliko se jim bo šele zmanjšalo, ko bodo tudi novi prišleki pričeli zbirati svoj “zekat”, tudi od teh NVO-jev.

  • Franc Šink

   Oni ne razumejo kaj je povprečje in kaj je median.Sicer sta pa RK in Karitas sistemska rešitev propadle Slovenske socialne politike!

  • plamen100

   SRAMOTA, naši starši ki pa so pomagali narediti to državo pa danes crkujejo s penzijami ki jim jo je določila ta rdečafašistična oblast!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!