Toliko bo Urška Čepin morala plačati Bojanu Požarju

Vir: STA

Urška Čepin bo morala Bojanu Požarju plačati 582 evrov za sodne stroške. Na sodišču je namreč izgubila tožbo, v kateri je znanega novinarja tožila zaradi članka, v katerem je razkril, da se je znana blondinka ukvarjala s prikrito prostitucijo. Proti Požarju je izgubil tožbo tudi Dušan Korošec, ki je Požarja tožil zaradi razkritja njegove vpletenosti v posle Petrola in SCT. Plačati bo moral približno 1860 evrov. 

Oba tožnika sta si obetala za povprečnega Slovenca precej visoke odškodnine. Korošec je hotel, da mu Požar, poleg javnega opravičila, plača 21.000 evrov, Čepinova pa je za razžalitev svojega imena zahtevala 10.000 evrov.

V Koroščevem primeru je sodišče odločilo, da Požarjevi zapisi, ki jih je objavil na njegovi spletni strani niso bili žaljivi in, da je bilo poročanje portala v javnem interesu. O zadevi je odločilo višje sodišče in okrožno sodišče. Višje sodišče je odločilo tudi v primeru Čepinove, ki je od portala zahtevala, da o njenem delu neha poročati, kljub temu, da so na splet že leta 2013 pronical posnetek, ki je Požarjevo pisanje dokazoval.

Ali bo Požar kdaj dobil povrnjene stroške?
“Če v primeru Dušana Korošca skoraj zagotovo ne bo večjih težav pri povrnitvi denarja, pa ostaja odprto vprašanje, kako bo Bojanu Požarju uspelo od Urške Čepin izterjati 582 evrov,” piše na portalu Požareport.

Ž. K.