fbpx

Traktor revolucija: Danes v Logatcu, v petek na Vrhniki in Lenartu

Vir: Twitter

Protesti proti samovoljni postavitvi migrantskih centrov se nadaljujejo. Začeli so se v Kidričevem, nadaljevali v Šenčurju, zdaj pa je videti, da se bodo organizirali še v drugih slovenskih mestih. Na spletu kroži vabilo na današnji protest v Logatcu, napovedani pa so že novi protesti. V petek naj bi se protestniki zbrali na Vrhniki in v Lenartu, v soboto pa tudi v Ljubljani.

Protesti proti migrantskim centrom se ne odvijajo v centrih večjih slovenskih mest, kjer smo jih bili vajeni spremljati do sedaj. Tokrat se odvijajo na podeželju ob prisotnosti številnih traktorjev, zaradi česar so jih mnogi na spletu že poimenovali Traktorska revolucija. Organizatorji pa morebitne protestnike naprošajo tudi, naj s seboj prinesejo slovenske zastave.

Tako bo danes ob 18.30 potekal protest pred upravnim centrom v Logatcu. Protestniki zahtevajo in pričakujejo srečanje z državnim sekretarjem notranjega ministrstva Boštjanom Šeficem ali s katerim drugim predstavnikom vlade. Želijo tudi, da jim ti predstavijo svoje predloge glede azilnega centra v Logatcu. Pričakujejo, da se bo protesta udeležilo okoli 1000 ljudi ali več.

Vir: Facebook

Vir: Facebook

Lenartčani: Ne igrajte se z našimi domovi in življenji
Protesti se selijo tudi na vzhod Slovenije. V Lenartu se bodo protesniki zbrali v petek ob 16. uri. “Dajmo tokrat v Lenartu neodgovornim ter lahkomiselnim politikom in funkcionarjem jasno in kulturno izrazit, naj se ne igrajo z našimi domovi in življenji,” piše na vabilu.  

Vrhniški domorodci: Dovolj je
Na spletnem družabnem omrežju pa se že širi vabilo tudi na protest na Vrhniki, ki naj bi prav tako potekal v petek ob 16. uri. Protest je napovedan pred vrhniško občinsko stavbo na Tržaški cesti 1, organizirala pa naj bi ga skupina državljanov z imenom Vrhniški domorodci, ki so na spletni “plakat” umestili tudi sliko vrhniškega župana Stojana Jakina in državnega sekretarja z notranjega ministrstva Boštjana Šefica. Prek njunih slik se bohoti napis: “DOVOLJ JE”.

Vrhniški domorodci so protest poimenovali s preprostim imenom: “Protest PROTI”. Protestniki naj bi protestirali proti “arogantnemu, ignorantskemu in samovoljnemu obnašanju župana ter predstavnikov vlade RS v zvezi s postavitvijo namestitvenega migrantskega centra na neprimerni lokaciji na stari Vrhniki v nekdanji vojašnici”.

Protest v Ljubljani prestavljen na soboto
Zborovanje bo potekalo tudi v Ljubljani. Videti je, da ga organizirajo tudi ustanovitelji Facebook skupine “Ljubljana je PROTI migrantskemu centru” na Kotnikovi ulici 8 pred samskim domom, kjer so oblasti že namestile prve migrante. Protest naj bi potekal v sobota, 27. 2 .2016, med 15. in 17. uro. Protest je bil sicer sprva načrtovan za petek, vendar so ga zaradi napovedi protesta v Vrhniki prestavili.

Ž. K.