fbpx

Trije drugi vidiki zgodbe o družini Olah, ki je zaznamovala ta teden

Foto: STA/Nova24TV

“Dolžnica se ni bila pripravljena pogovarjati o odplačilu dolgov – tudi obročnem – v vseh teh letih,” o dolgu Zlatke Olah pojasnjujejo na Petrolu. Ob tem dodajajo, da so se trudili pristopiti s človeškim odnosom, vendar z nasprotne strani ni bilo prav nikakršne pripravljenosti za ureditev dolžniške zadeve.

Za Petrol je ta zadeva zdaj sodno zaključena po več letih težav s stalnim neplačevanjem dolgov. Poudarili so, da Olahova ni plačevala stroškov ogrevanja že vse od leta 2006, leta 2011 pa je Petrol s prevzemom podjetja Ogrevanje Piran prevzel tudi terjatve do nje. “Neplačevanje računov se je – kljub večkratnim prošnjam, pozivom – samo še nadaljevalo in nakazovalo, da ne bo prišlo do plačil,” so pojasnili.

Petrol: Večkrat smo ji odpisali dolgove
Petrol je, kot pravijo v podjetju, dolžnici tudi večkrat že odpisal del dolgov, nazadnje celo po novem zakonu o odpisu obveznosti, na katerega je prijavila svoje dolgove. “Dolžnica pa se sploh ni bila pripravljena pogovarjati o odplačilu dolgov (tudi obročnem) v vseh teh letih, najela je tudi odvetniško družbo, da bi preprečevala plačilo dolgov,” zatrjujejo na Petrolu.

Občina: Družina si lahko privošči stanovanje
Zlatka Olah se je dan po deložaciji zglasila pri županu Petru Bossmanu, ki pa ji praznega občinskega stanovanja ni mogel ponuditi. Na občini sicer pojasnjujejo, da občina za takšne primere stanovanj nima, ima pa na voljo neprofitna stanovanja.

“Vendar se tukaj pojavlja tudi vprašanje upravičenosti do takšnega stanovanja,” je opozorila Slavica Tucakov s piranske občine. Kolikor sama pozna ta primer, pri družini Olah ni težava v tem, da ne bi imeli denarja. “Oni si konec koncev lahko privoščijo neko stanovanje, vsaj najemniško,” je pojasnjuje Tucakova.

Odločena je bila, da stanovanja ne bo zapustila
Olahova je prepričana, da se ji je s prodajo stanovanja na dražbi zgodila krivica. V sredo, ko so prišli izvršitelji, se je v stanovanje zaklenila, pri sebi pa je imela plinske jeklenke, ki so jih policisti po pogajanjih s stanovalko naknadno odstranili. Po koncu drame so policisti pridržali tri osebe, tudi Olahovo, zaradi suma povzročitve splošne nevarnosti. Kot nam je povedala Olahova, so trenutno pri sestri v Kopru, kaj se bo z družino z dvema otrokoma zgodilo v prihodnje, pa za zdaj še ni znano.

Nina Knapič