fbpx

Tudi na Hrvaškem odmeva sumljiva smrt kontroverznega Slovenca v zadrskem zaporu: Prepričani, da je Rotar živel v revščini, saj ni imel niti za kruh, vozil pa se je z avtobusom

Nekdanji direktor podjetja Mirage Robert Rotar (foto: Tjaša Jakše Gazvoda)

Misteriozna smrt slovenskega podjetnika Roberta Rotarja v zaporu v Zadru je preplavila tudi hrvaške medije. Domačini v zadrskem Diklu pa so naravnost šokirani že vse od takrat, ko so Rotarja odpeljali v zapor, saj se je v zadnjih dveh desetletjih zelo vključil v njihovo okolico. Predvsem si je od njih izposojal osnovne stvari, kot je elektrika …

Prebivalci Dikla se, ko prebirajo novice o Rotarju, sprašujejo: “Kakšen prestiž? Kakšna prestižna vila? Kakšni milijoni? Robert v zadnjih petih ali šestih letih ni imel niti 5 kun (0,68 evra, op. p.) za kruh.” To je potrdil tudi njegov najbližji sosed in dodal, da Rotarjeva “prestižna” vila že več let nima niti elektrike niti vode. Poleg tega je bila že večkrat oropana, v njej ni več niti kablov niti vtičnic. “Rotar se je vozil z avtobusom,” je dodal in razkril, da so Rotarju pred leti operirali raka na prostati in je operacijo uspešno prestal. Predvsem pa, da je zadnja leta živel kot siromak.

Rotarjev sosed Frane G. iz okolice Zadra je razkril, da je Rotarju posodil elektriko, da je v njegovi “prestižni” vili gorela vsaj ena žarnica.

Stroje je želel prodati, a mu ni uspelo
Sosed je za spletni portal Jutarnji razkril, da so domačini vedeli, da poseduje velike stroje, s katerimi je tiskal dokumente, po njihovem prepričanju predvsem potne liste različnih držav. “Meni je te stroje pokazal, imel jih je v garaži. Težki so tudi po več ton in zelo dragi. Poskušal jih je prodati, vendar mu to ni uspelo. Mene ti stroji sicer niso preveč zanimali,” je dejal in razkril, da sta imela skupno strast do letenja. Sosed, ki ga omenjeni medij razkriva pod imenom Frane G., je še dodal, da je nekdanji pilot, Rotar pa je nekoč imel helikopter.

“Videl sem dokument, ki je razkrival, da Rotarju Slovenija dolguje 21 milijonov evrov, njegov bančni račun pa je bil blokiran.”

M. S.