Tudi študenti FDV imajo dovolj Tanje Fajon; fakulteta je za svojo predavateljico na “poletni šoli” izbrala zloglasno evropsko poslanko, dvorana pa je ostala na tri četrt prazna

Tanja Fajon je letošnja predavateljica na "poletni šoli" Fakultete za družbene vede. Foto: Twitter.

Evropska poslanka iz vrst Socialnih demokratov, Tanja Fajon, se je na svojem uradnem Twitter profilu pohvalila, da je nastopila kot predavateljica na Poletni šoli Fakultete za družbene vede v Ljubljani na temo populizma, ki ga očita zmagovalki zadnjih predčasnih državnozborskih volitev, Slovenski demokratski stranki, in njenemu predsedniku Janezu Janši. Čeprav se študenti niso odzvali v velikem številu oziroma je ostala dvorana milo rečeno na tri četrt prazna, pa je takšno odkrito politično obračunavanje z desnico na fakulteti, ki spada pod javno upravo in katere delovanje financirajo slovenski davkoplačevalci, zaskrbljujoče in razkriva veličino levičarskega aparata, ki skrbi, da študentom, ki se odločijo za študij na družboslovni fakulteti, že zgodaj zakoreninijo v glavi levičarske ideje in lažni strah pred desnico. Sporna poteza FDV prihaja nekaj dni potem, ko so se nekateri profesorji že znašli na tapeti kritikov, saj so se priključili skupini samooklicanih intelektualcev in pozivali proti koaliciji s SDS.

“Populizem je temna senca demokracije. Nujne so drzne, v prihodnost usmerjene politike, da prenovimo demokratično Evropo po meri ljudi. Študentom poletne šole na @FDVLjubljana sem poudarila, da so ključ do napredne Evrope enakopravnost, pravna država, spoštovanje človekovih pravic,” je na svojem uradnem Twitter profilu zapisala zloglasna Tanja Fajon, tista evropska poslanka, za katero smo pred letom dni prvi razkrili, da so njeno politično kampanjo financirala podjetja, ki jih financira ameriško-madžarski finančni špekulant George Soros. Užaljena Fajonova je napovedala celo tožbo proti Nova24TV in dosegla, da je posamezne novinarje obsodilo Novinarsko častno razsodišče, ki ga sestavljajo novinarji režimskih medijev RTV Slovenija, POP TV, Dnevnik, Delo in Večer.

Kot smo že poročali v petek, je Tanja Fajon kot edina evropska poslanka tudi manjkala na slavnostni inavguraciji Sobe Jožeta Pučnika v Evropskem parlamentu v Bruslju, po naših virih zato, ker se ji je zdel France Bučar primernejši kandidat za to, predvsem pa zaradi dejstva, da je Pučnik povezan s Slovensko demokratsko stranko. Zanimivo, da sta prišla celo Igor Šoltes in Ivo Vajgl, Fajonova pa si je po naših informacijah tudi prizadevala, da do inavguracije ne bi prišlo v mesecu maju, ko so bile na sporedu volitve.

Tanje Fajon kot edine slovenske evropske poslanke ni bilo na slavnostni inavguraciji Sobe Jožeta Pučnika. (Foto: Nova24TV)

Tanja Fajon si ni upala priti na slavnostno inavguracijo ob odprtju Sobe dr. Jožeta Pučnika
Njena bojazen je bila pravzaprav razumljiva; tako predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani kot tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in vodja največje poslanske skupine v EP, Manfred Weber iz Evropske ljudske stranke, so eden za drugim Pučnika razglasili za velikega Slovenca in Evropejca, ki je oče slovenske demokracije in državnosti ter je odločujoče prispeval k skupnemu evropskemu duhu. Tistim vrednotam in tradicijam, ki se jim želi Tanja Fajon s svojo promigrantsko multikulti politiko odpovedati. In takšna politika naj bi bila po njenem mnenju politika napredne Evrope, s katero zdaj “soli pamet” študentom na FDV.

Odzivi v komentarjih na njen tvit so bili pričakovano burni. “Kaj je zate pravna država???  Da ilegalnim migrantom ni treba spoštovati zakonov držav, kamor se pritihotapijo? Odgovori, kdo je zate ilegalni ekonomski migrant in kdo begunec. Pa koliko je v EU enih in drugih,” je zapisal eden od tviterašev. “Seveda, spoštovanje človekovih pravic, sploh tistih, kateri prihajajo iz tretjega sveta, naši ljudje pa drugorazredni,” je zapisala spet druga uporabnica. “Predavateljici primerno število obiskovalcev … Čudno, da si ni povabila svojih ljubečih migrantov. Nabito prazno,” pa je Fajonovo zbodla tretja komentatorka.

Bivša študentka FDV: Predavatelji so levičarji, ki vsiljujejo svoja prepričanja!
Fajonova je zbudila tudi nekatere študente Fakultete za družbene vede, ki se doslej niso upali oglasiti, da niso zadovoljni s tem, kako jim tamkajšnji profesorji vsiljujejo svoje politično prepričanje. “Kot študentka študije politike in države lahko povem, da od prvega dneva naprej profesorji zelo odkrito kritizirajo stranko SDS in Janeza Janšo. Predavatelji so levičarji, ki vsiljujejo svoja prepričanja kot edina verodostojna. In to naj bi bila demokracija,” se zgraža Julija Urbančič. Oglasil se nam je še en nekdanji študent Fakultete za družbene vede, ki sicer opozarja, da vseh profesorjev na fakulteti ne gre metati v isti koš, saj nekateri ostajajo na profesionalni ravni, je pa kot najbolj nekorektna izpostavil Igorja Lukšiča in Jerneja Pikala.

Številni študenti na FDV se pritožujejo, da jim profesorji vsiljujejo svoja levičarska prepričanja. (Foto: FDV)

Javnost z Janšo strašijo profesorji Milosavljević, Miheljak in Rajgljeva …
Med tistimi, ki se sicer javno najbolj izpostavljajo proti SDS, pa so Marko Milosavljević z novinarske katedre, Barbara Rajgelj, ki študente novinarstva med drugim uči tudi prava za novinarje, in Vlado Miheljak, ki v prvih letnikih praktično vse smeri že leta poučuje politično in socialno psihologijo. Vsi trije so prispevali svoje podpise v pismu vodjem levičarskih strank (bizarno so jih imenovali levosredinske), v katerem so jih pozvali, naj se ne povezujejo z Janezom Janšo. Pisali pa so SMC, DeSUS, Alenki Bratušek, SD in – res je – tudi skrajni Levici.

Pa je takšno javno izpostavljanje profesorjev, ki predavajo na fakulteti, ki je politično najbolj izpostavljena, upravičeno? 28. člen zakona o javnih uslužbencih, ki govori o načelu politične nevtralnosti in nepristranskosti, jasno pravi, da uradnik izvršuje javne naloge v javno korist, politično nevtralno in nepristransko, a FDV še zdaleč ni edini faks, kjer so nekateri profesorji nestrpni do desnice in cerkve ter niso sposobni povsem prikriti svojih svetovnih nazorov.

Barbara Rajgelj s svojo javno pojavo zbuja pozornost. (Foto: STA)

Rupel: FDV nekdaj servis v podporo partiji, 57 let kasneje se ni veliko spremenilo
FDV letos sicer zaznamuje 57-letnico ustanovitve in 52 let družboslovnega raziskovanja. Politično najbolj izpostavljena slovenska fakulteta je izobrazila dvaindvajset ministrov in ponuja mednarodno primerljivo znanje. Nekdanja partijska šola pa je še danes “ideološko središče levice”, dodaja prvi slovenski zunanji minister Dimitrij Rupel. “Tam delujejo tudi dobri strokovnjaki in pedagogi, ampak pečat starih časov je ostal. Ko sem se leta 2000 vrnil iz ZDA, sem na FDV še predaval, vendar so me pregnali z nekakšno histerijo proti Natu. Je pa bila FDV bogato financirana in popularna v očeh levičarskih strank (SD in LDS, op. p.),” je pred časom za Dnevnik še komentiral Rupel. Na fakulteti so vse njegove očitke zavrnili.

Kako gledajo na obtožbe svojih študentov na Twitter omrežju, da so profesorji nestrpni do desnice, smo pobarali tudi vodstvo fakultete, natančneje njeno novo dekanjo Moniko Kalin Golob z novinarske katedre. Odgovore na vprašanja še čakamo.

T. F.

 • Valter BraniSlav

  FDV = LEVICARSKA MADRASA NEUPORABNIH DEBILOV KI PARAZITIRAJO DAVKOPLACEVALCE…

 • Jan Kovalski

  Nabito prazna dvorana.

  • VERRZIFIKATOR

   Nabito prazna :))))

   Hvala, Jan, za dobro izhodišče,
   pojem pravi se glasi nabitost,
   evfemizem kajpak za zabitost,
   najde ga še ta, ki ga ne išče.

  • tohuvabohu

   Po moderno se reče ful prazna.

   • Tone

    Če bi predavala v manjši dvorani bi pa bila ful polna.

    • SIMON ROZIC

     Ja, v sobi kakšnega ubogega najemnika iz Bosne….

     • Tone

      V tem primeru bi Nova poročala, da je bilo zanimanje za predavanje tako veliko, da jih je pol ostalo zunaj.

 • večni srb

  Poletna šola, to je verjetno nekaj takega kot obšolske dejavnosti oziroma krožki.
  Pokažite mi enega našega politika, ki bi danes napolnil dvorano z naključnimi slušatelji, ga ni, ločijo se edino po karizmi, ki jo Fajonova pač nima.

 • učko

  Kogar ni bilo, je dobil črno piko in bo zelo težko naredil fakulteto !

  • SIMON ROZIC

   Kdo bo pa baburo poslušal? Raje se študenti sončijo
   v senci butastega naroda, ki to plačuje!

   • Tone

    Če svojih prispevkov nisi izvzel iz proračuna, plačuješ tudi ti, butasti primerek naroda.

 • resnicaboli

  Prazna dvorana poln žep pokasirala pa je kuzla.

  • VERRZIFIKATOR

   Daj no, malo lepše se izrazi
   in ne zmerjaj psičke več uboge,
   ki se naučena pasje vloge
   slinasta za psi vodniki plazi.

   Mar se psička ti prav nič ne smili,
   ko se s takšnim jo izrazom zmerja,
   revo bolno ko sam vrag usmerja
   in naravnost ko v pogubo sili?

 • VERRZIFIKATOR

  Vanja Falot

  NABITO PRAZNA

  Vsa dvorana je povsem nabita,
  od nabitosti zija praznina,
  ko pojavi v njej se veličina,
  ki doslej bila očem ni skrita.

  Če morda ta hip se vam ne sanja,
  kdo je predavateljica slavna,
  naj povem, ni pametna ne glavna,
  njeno da ime glasi se Vanja.

  Vanja, iz Evrope ki prihaja,
  ki napredne zgolj ima poglede
  in za družbo kajpak zgolj vsevede,
  eno isto stvar ki vselej graja.

  Vanja, ki ima v očeh črnino,
  se oči ne svetijo nikoli,
  zdaj predava na poletni šoli,
  da prisluži si še za žepnino.

  Isto spet privlekla bo zadevo,
  njene so besede suhe skope,
  vidi se, da niso iz Evrope,
  saj nesrečnica le v levo škili.

  Tenzija ni njena prav nič skrita,
  že na daleč je očem zaznavno
  in razumu kmečkemu spoznavno,
  scena da s praznino je nabita.

 • mona lisa

  Bravo študentje ki niste prišli. Dajte izdajalcem naše domovine vedet kje jim je mesto.

 • Franjo Trojner

  Fajonci vzameš Sorosa pa ne ostane čisto nič več. Politiki stranke SD so res prava katastrofa, Židan je kr prava oseba za njihovega predsednika, bolj primernega bi v svoji bazi težko našli, Židanovim intervjujem se še Cimerotić smeji.
  Bog se usmili naše države in vseh nas, poleg tako bebavih politikov je že kr čudno, da nas že zdavnaj ni vrag vzel.

  • Franc Šink

   Pazi kaj govoriš.Cime bo vendar Šarcev minister za informiranje.

 • sloustava

  Je tudi ona partizanka? Sploh ve, kaj je to? Res pa je, da se grda notranjost odraza na obrazu!

  • SIMON ROZIC

   :::če še ni partizanka, pa še bo! To ji je edina opcija preden crkne (poslovno, mislim)
   če ste pa drugače razumelii, je vaš problem!

 • von Rhein

  Verjetno neudeležba kaže na to,da je vedno več takih,ki vedo,da s to žensko nekaj ni v redu. Vedno spačen obraz kaže na neko notranjo bolečino,ki jo javno zdravi z izločanjem strupene sline.

  • Poštenje velja

   verjetno je jalova, pa še lezbača.
   torej odpadek narave

   • Bemu

    No, no….

 • bubamara

  FDV=šola učenja sovražnega govora

 • luka globus

  sej ji bodo kupil FB like :)

 • Krtača 20

  Tale janša se vedno bolj obnaša kot nek čuden osamljen despot samomorilske sekte.

  • Margu501

   Ti si en klinčev butalc !

   • slosin

    ne mu zamert, paranoika je ponoči spet Janša preganjal…

  • WISKY 1000

   Krastača tiho

  • SIMON ROZIC

   kaj ima pa on s to pokveko komunjarsko?

 • Đuro Tigaguro

  A so na tem predavanju tudi kaj fukali?

 • totex39

  Fajonova ima vse to že v genih in njena vzgoja je bila komunistična in takih se pri nas množično razvijajo, kar jim sedaj omogočajo na FDV, ki so jo ustanovili prav za učenje le teh. Škoda mlade, da bodo imeli zapackane možgane in ne bo nič iz njih.

 • Franc Šink

  Če komu uspe, več kot 5 minut to babo poslušati brez glavobola, vsaka mu čast.

  • Franjo Trojner

   Gluhi bi zdržali vsaj 6 minut. Za kaj več pa bi moral biti še slep.

 • althar

  Takoj uvesti obvezno prisotnost! Prvi dekan Ftanko že ne bi dovolil tako omalovažujočega odnosa do kovnice mladih komunistov!

 • hribovc

  za čas kislih kumaric je fajonova lih ta prava !!

 • david23

  “Populizem je temna senca demokracije. Nujne so drzne, v prihodnost
  usmerjene politike, da prenovimo demokratično Evropo po meri ljudi.
  Študentom poletne šole na @FDVLjubljana sem poudarila, da so ključ do
  napredne Evrope enakopravnost, pravna država, spoštovanje človekovih
  pravic,”
  Populizma imamo več vrst in je pri tem treba biti zelo natančen, ker sicer lahko povzroči več zmede kot koristi. Tako, da na splošno metati vse zadeve v en in enak koš populizma – ne gre. Drzne – a so tukaj mišljene politike izhajajoče zgolj iz idej neupoštevajoč siceršnjo stvarnost – politike so ponavadi – znano iz zgodovine – pripeljale do katastrofalnih rezultatov! To ga. Fajonova verjetno ve, ali? Prenovimo demokratično Evropo po meri ljudi? Čakaj, zakaj bi pa Evropo, če je demokratična, prenavljali? Aja, pa po meri ljudi nekako spominja na tisti znani izrek socializem po meri ljudi, ne /ta je znan iz 80-tih let prejšnjega stoletja; res je, da se sedanji študenti takrat še niti niso rodili, ampak nekaj pa nas je tukaj že dovolj v letih, da nas ni lahko prepeljati žejne čez vodo)? Aha, pravna država – upam, da je gospa slednje mislila v vseh določbah pravnih predpisov!

 • Gr Enze

  HAHAHA , ALI PREDAVA , KAKO SE DAJO NOGE NARAZEN ?????

 • črnaovca

  V Rusiji poteka svetovno prvenstvo v nogometu če kdo ki večno visi tukaj še ne ve

  • von Rhein

   Razen dveh tekem….dolgočasno.

   • črnaovca

    No vsaj nekdo ki je razumel poanto in res je dolgčas kot Fajonova

  • tohuvabohu

   Tebi črnuhu je gotovo všeč Lulukaku.

   • črnaovca

    Butelj

 • sumljivislon

  ko govori J.Janša..je vrsta še pred dvorano.. ;)

 • Antonius

  **Populizem je temna senca demokracije. Nujne so drzne, v prihodnost usmerjene politike, da prenovimo demokratično Evropo po meri ljudi.**
  —————
  Njen napor prenavljanja Evrope se kaže v posiljevanju s šerijatarji, njihovem terorizmu, neverjetno povečanem kriminalu in številnimi posilstvi, nič hudega slutečih Evropejk.
  Njeni drzni in v prihodnost usmerjeni politiki lahko mirno pripišemo *revolucionarnost*. Kaj je človeštvu pozitivnega dala *revolucionarnost*, pa svet ve in pozna že od Lenina naprej.
  Človek se vpraša, zakaj, čemu, je potrebna drzna revolucionarnost, ker se je Evropa z združevanjem po meri v dobro vseh Evropejcev, počasi itak spreminjala.
  Kaos je tisto, kar ima v planu od Kučana odlikovani Soros, sponzor Fajonove in Vajgla.
  Fajonka, faraonka je zgolj ena zlobnih, od Sorosa plačanih izvajalk bruseljskih norosti, ki jo urejeni Evropi vsiljujejo Soros in ostali njegovi.

  • Franc Šink

   Pa ona je rada posiljena.na vse načine.

 • Zora

  Zloglasna – to je beseda ki se ne uporablja v tem kontekstu. Ali je to populizem, laž…. Po naslovu prepoznam da je članek produkt nore24

  • WISKY 1000

   Nore zore

  • tohuvabohu

   Tudi ti bi bila zloglasna, pa te rešuje to, da si nič.

   • Zgornji

    Heh, Dober Opis !!! :-) ;-) :-)

  • šmentanamuha

   Zloglasna je zelo ustrezna beseda, ki jo lahko v povezavi s Tanjo Fajon uporabimo kadar koli. Ti pa si ena čefurka, ki ne razumeš besede populizem niti zloglasnost in tu nekaj pleteničiš o lažeh.

 • Tone

  Izraziti svoje mnenje, še ne pomeni, da ga vsiljuješ drugim.
  Kako lahko vsiliš svoje mnenje odraslemu človeku, pa je zame skrivnost.

  • xtc

   Komunisti ste znani ,da vsiljujete svojo agendo z vsemi sredstvi.

   • Tone

    Bodi dober, pa mi razloži, kako se to vsiljuje. Zase sem namreč prepričan, da nikomur ničesar ne vsiljujem.

    Kot drugo, jaz nisem komunist.

    • tohuvabohu

     Seveda nisi, saj komunistov ni več. Je pa veliko komunajzarjev, rdečih do ušes.

    • Dostmamrecesijeinpičkarije

     Nisi komunist. Ti si Eritrejec, ki se je umešal med begunce in se znašel na slovenskih tleh.

     • tohuvabohu

      Hehe, dobra. Eritros v grščini pomeni rdeč (npr. eritrocit – rdeča krvnička). Slovenija je v nevarnosti, da postane druga Eritreja.

  • tohuvabohu

   Lahko ga pa vsiljuješ. Očitno imaš veliko skrvnosti …

 • xtc

  Levi fašisti in ultra levaki nimajo kaj počet na šolah in vsiljevati svojo agendo.

  • WISKY 1000

   Kdo ji je dal kostni mozek???

 • Zoran Prijović

  Valilnica skrajnih levičarjev

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Tanja Fajon mrš na avion ali v vagon, ker jo ne mara več noben slovenski patron.

 • Morala

  Že dolgo se perejo možgani študentom in takšnim predavateljem bi morali prepovedati poučevati!! Ni čudno, da prihajajo mladi iz takšnih fakultet, ko končajo študij, z nizkim IQ!!

  • KAPIBARA

   Nižjim , kot ko se rodijo..

   • Tone

    IQ je hardware, torej bolj fizična kot psihična lastnost in se ga ne da kar tako zmanjšat. Če ima kdo drugačna prepričanja kot ti, še ne pomeni, da ima nižji IQ.

  • tohuvabohu

   Kdor ima normalen kvocient, se sploh ne vpiše na FDV ali pa predčasno obupa. V skladu s tem imajo tisti, ki končajo FDV, zares nizek IQ, vendar že od prej.

   • Tone

    Daj, poskusi Žana Mahniča prepričat v to.

    • tohuvabohu

     Upam, da bere.

     • Tone

      Ne bere. Ker je pri koritu SDS, ve s kakim namenom je bila Nova 24 ustanovljena.

     • tohuvabohu

      Ti si pa en tak majhen jasnovidec, hehehe. A zaupaš še meni?

     • Tone

      Daj plašnice in SDS filter proč, pa boš videl.

     • tohuvabohu

      Glej, jaz sem dovolj dolgo na svetu, da ne rabim nobenih filtrov, saj do obisti poznam vse, kar se plazi po slovenski zemlji. Svoje poceni nasvete raje najprej preizkusi sam pri sebi. Pa tudi v prejšnjih časih takih neumnih nasvetov nisem rabil.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Lewuhi se množijo k podgane. Se opravičujem vsem ljubljanskim podganam, ker to so pametne živali, medtem ko lewuhi niso niti približno.

 • KAPIBARA

  Se je uštela.
  Morala bi narediti predavanje v WC, pa bi se teh 6- 7 noter drenjali in temu primerno bi se pisalo o prezasedenosti dvorane.

 • tohuvabohu

  “Nujne so drzne, v prihodnost usmerjene politike”
  Grozljivo je gledati, kako levofašistična klika ravna z našim jezikom. Politika je edninski samostalnik! Podobne bedarije so “odnosi z javnostmi”, “korporativno upravljanje”, “naslavljanje problemov”, in še in še. Tudi cmeroidni SMC je zaslužen za veliko takih novotarij, jasno, saj so trdi levaki.

 • samotoje

  “Populizem je temna senca demokracije. Nujne so drzne, v prihodnost usmerjene politike, da prenovimo demokratično Evropo po meri ljudi.” Grozljivo. Del citata je sicer uporabil že cenjeni tohuvabohu spodaj, zato je moj komentar dopolnilo. Poleg grozljivega maličenja slovenskega jezika je več kot jasno, da Fajon nima pojma o tem, kaj je po meri evropskega človeka. Poudarek na evropskega. Fajon hoče ustvariti Evropo po meri multikulti fanatikov, kar pa je svetlobna leta daleč od tega, kar hočejo ljudi. Kar tolaži, je dejstvo, da bo Fajon po končanem mandatu v Bruslju spet poniknila v anonimnost slovenske subkulturne scene. Evropo so namreč oblikovali in jo bodo oblikovali veliki ljudje.

  • Franc Šink

   Prestara bo za kupleraj.

   • samotoje

    Izkušnje tudi štejejo

 • Olga2345

  Ena od političnih šol, ki jih je treba zapreti, Fajonko pa zaradi korupcije, povezane s Sorosom, uvažanja tujerodnih divjakov (gre za trgovanje z ljudmi) in odkritega pozivanja h kršenju zakonov in ustave (Ahmad Šami), postaviti pred sodišče in ji prepovedati nadaljnje delovanje v politiki!
  Bučar je bil partijski borec (partizan) v taborišču Teharje in je skupaj s Peterletom preprecil lustracijo (samo preko mojega trupla!??), zato njegovo ime NE sodi v evropski parlament!

 • Nšo-či

  Samo FDV lahko organizira 5 dnevno Poletno šolo kulturnega menedžmenta s kotizacijo in prazno dvorano. Najverjetneje zato, ker ne razume razlike med namišljenim in realnim svetom. Najtežje je sprejemati samega sebe. Strah je prvinsko čustvo. Migrantska vojska mladih moških prebuja strah v ljudeh. Ljudje ne moremo sprejeti dejstva, da mladi moški na višku svojih moči niso pripravljeni sprejeti svoje usode, še manj se ji upreti in prebegniti. Če sami ne bodo spremenili svojega sveta..ja kdo ga pa bo. Tanja Fajon iz daljave. No, ja. Tako razmišljanje štejem pod populistično.

 • šmentanamuha

  Populízem je politična doktrina, ki postavlja politično vlogo ljudstva nad vlogo elit, zato si po politični poti prizadeva za vzpostavitev vloge ljudstva. Populizem obstaja tako na levem političnem polu kot na desnem.

  Demokracíja (grško δημοκρατíα (demokratía) iz δημος (demos – ljudstvo) in κρατειν (kratein – vladati) oz. kratios(moč, oblast) – »vladavina ljudstva«) je oblika vladavine, v kateri oblast, oziroma pravica vladati, izvira iz ljudstva.

  Fajon: ““Populizem je temna senca demokracije. Nujne so drzne, v prihodnost usmerjene politike, da prenovimo demokratično Evropo po meri ljudi….”

  Fajonka je ena povzpetniška butara, ki je pririnila do vrha. Za svoje politično preživetje mora nenehno ponavljati naučene floskule, ki jih niti sama ne razume. To zahteva od nje njen sponzor Soroš in politični boter Kučan. Fajon je ena navadna kokoš.

  Populist je tisti, ki razume potrebe in težave ljudstva, predvsem svojega naroda, deluje za ljudi, po meri ljudi, zato je beseda populist (populacija, ljudje) POZITIVNA, vendar poskuša demonska država to besedo očrnit in ji privzeti drug – nasproten pomen. To so v zgodovini naredili že velikokrat z našimi lepimi in pozitivnimi besedami.

  Besede Tanje Fajon so zato čisti nesmisel. POPULIZEM je srž demokracije, ki izhaja iz vladavine ljudstva, in ne njena temna senca. Temna senca demokracije je predvsem prodana duša evroposlanka Tanja Fajon, ki dela za temne sile, ki delujejo proti ljudem. Da je temu res tako, lahko več kot očitno spremljamo že nekaj let. Pa da ne bi kdo mislil, da je ona tista, ki drži vajeti v rokah. Ne. ona je samo figura, ki jo upravljajo in preko njene na videz humane drže aktivno povzročajo škodo avtohtonim narodom po državah EU, ne samo Slovenije. Tanja Fajon je samo ena trolasta baba, ki rešuje svoje komplekse na ramenih nedolžnih ljudi. V njenem srcu ni h od humanosti, tako kot ni sočutja na splošno pri levičarjih. Tanja Fajon deluje za ozke elite, ki bi z drznimi politikami rade preoblikovale Evropo v brezoblično breznacionalno afroevrabijo, ki bi jih lahko uporabljale za suženjsko delo. Seveda Fajon misli, da bo postala del teh elit, v kar pa dvomim. Takšne lesene figure po opravljenem delu, navadno odvržejo v ogenj.

  Skratka, ljudstvo, zbudi se.

 • milanček

  fajonova je nepotešena komunajzarska sfuzlana drolja

  • Hun

   kultura na nivoju jansistov

 • šmentanamuha

  Nšo-či, to ni populistično razmišljanje, ampak slaboumno razmišljanje politične opranoglave kure, ki niti ne razume, kaj govori. ne morem oddati odgovora na tvoj post, zato ti odgovarjam tule.

  • Nšo-či

   Dobra si! Prav maš. Mi je Nova blokirala komentar, pa sem ga potem malo skrajšano zapisala :).

 • Krtača 20

  Še mal vas pustimo same desne tuki gor pa se bomo smejal kako se med sabo pobijate….

  • Zgornji

   Se pa Nikoli Nebomo zmogli toliko pobijati kot so to zmožni Levuharski Zlobneži !!! ! !!! Amennn !!! ! !!! Na našo Srečo !!! :-)

 • Nšo-či

  Le FDV lahko organizira 5 dnevno poletno šolo kulturnega menedžmenta s kotizacijo in prazno dvorano. Se zdi, da ne razumejo razlike med namišljenim in realnim svetom. Utopisti razglabljajo o populizmu. Ha..ha..ha.

  • Tone

   Jaz imam tečaje za 10 do 15 udeležencev. Se komercialno izplačajo. Cene dostopne tako študentom kot upokojencem.

   • Nšo-či

    Pa ti si čarovnik in ne umetnik kot se govori po hodnikih portala. 5 celodnevni dnevni tečaj z večernimi prireditvami, “visokimi predavatelji” z enodnevnim obiskom Celovca ti uspe organizirat za 80 Eur, pa se v klimatiziranih predavalnicah v centru Ljubljane. Seveda, študentje po polovični ceni …. s tako malo udeleženci? Moj globok poklon.

   • KAPIBARA

    Tečaj ?? Lupljenja banane ??

    • Štalmajster

     Ne, poslušalcev. ;-))) Vsebina je postranskega pomena. ;-)

    • Tone

     Tudi take vzamem, ki potrebujejo te vrste poduk. Vabljen.

     • KAPIBARA

      Ne potrebujem tega tečaja !
      Očitno si pa ti dojel način lupljenja..

 • Osti jarej
 • Tone

  A toliko da jih je prišlo poslušat sredi počitnic? Koliko bi jih šele bilo, če bi predavala med šolskim letom?

  • joza joza13

   O!
   Anton !!
   -;)

   • Tone

    O!
    Joza, Joza !!

   • Franc Vidrih

    Če dovoliš? Jaz bi še dodal, aus Tirol.

    • joza joza13

     Z lahkoto, vendar ta nima s Tirolsko nobene zveze.
     Gre za enega od kreatorjev Depale vasi in ožjega küčanovega oprodo – pajnkiherja …
     … že pred časom sem ga “prebral”, je padel v zanko -;). Pojavlja se z cca. 10 različnimi nicki.

     • Franc Vidrih

      Res je, ne smemo žaliti Tirolcev z levimi fašisti-udbaši.

  • KAPIBARA

   Mogoče, če bi bila prisotnost obvezna..

   • Tone

    Saj zato se čudim, koliko jih je, ker prisotnost ni obvezna.

    Sicer pa število prisotnih nič ne pomeni, če ne vemo, koliko je prijavljenih slušateljev, morda pa so prisotni vsi. Nekaj bi pomenilo, če bi bilo na predavanjih drugih predavateljev dvakrat več slušateljev. Tako pa – še en fake članek.

 • garfi
 • župnik cefizelj

  ivan janša sin kosovskega brusilca škarij lepo demonstrira svoje škarjaste sposobnosti. baje si je odščipnil konico prsta in zamazal otvoritveni trak s krvjo. tako se mu je z nebes maščeval oportunist pučnik in ga kaznoval za sovražni prevzem stranke.

  • Soave

   A Fajonka mu je pa oskrbela rano . . . . . .da si vtaknil ta čivk k članku o njej.

  • montyamp

   Kaj misliš če je pri UDBOVSKI DECI vse sovražno , da je potem pri demokratih tudi ???
   Psihološke projekcije so vir cerebralnih težav pri omejenih levičarjih .

   • župnik cefizelj

    misliš na demokrata ivana janšo!? bolj rdeč kot rdeča pesa, komunjara, ki je zaljubljen v lastno podobo rešitelja in osamosvojitelja. kako daleč od resnice! navaden pritlehni oportunist in hujskač. ploskate mu pa tisti, ki ste še ne dolgo nazaj vzklikali titeju in stalinu. malikovalci despotov ste greznica človeštva. enkrat pod zvezdo, zdaj pod razpelom malikujete grosupeljskega despota! zgodovina se ponavlja kot farsa. konec vašega malikovanja bo pa enako tragičen kot pri vaših ideoloških prednikih!

 • Zgornji

  JA KEEEEEEERRR IDIOT PA SPLOOOH ZMORE POSLUŠATI KAKO TAKO ČAROVNICO BABURASTO BUTASTO ZLOBNO PARAZITSKO POKVARJENO GNILO BEBASTO SMRDLJIVO !!! ??? !!!

 • SIMON ROZIC

  Čujte, vi, kdo pa je ta Fajonka? A to je Sorosova cipica? Potem
  pa naj neha strašit po Sloveniji! Je ni vredna!

 • Soave

  No, ta je pa dobra.

  Govoriči da je ključ napredne Evrope ” enakopravnost, pravna država, spoštovanje človekovih pravic,” ??? Obenem pa stranki in J.J. ne prizna vsega, kar jim bi v demokratični EU moralo pripadati ?
  Temna senca demokracije pa je njena stranka.

  • Tone

   Pri tem bom pa vztrajal, dokler mi nekdo ne pojasni. Vsi pravite, da so Janši in njegovi stranki kršene neke demokratične pravice, nihče pa ne pove katere. Lepo prosim!

   • Soave

    O kršenju človekovih pravic je bilo bolj malo govora z naše strani. Večinoma o pravicah zadnje čase nakladajo levaki.Karkoli stranka pove, je kršenje ne vem česa vsega. Tako si nabirajo politične točke.
    Se vam zdi, da so bila soočenja poštena ? Da je stranka imela enake možnosti kot drugi levaki ? Kakšna vprašanja so postavljali novinarji, pa tudi vemo.
    Bojkot proti stranki pa je tudi kršenje , kar se tiče enakopravnosti, pravne države in posledično pravic vsakega človeka, da se svobodno odloči.
    https://www.casnik.si/koalicija-nedemokraticne-sredine/

    • Tone

     Mislil sem na demokratične politične pravice in ne človekovih.
     Ali so bila soočenja je stvar ocene in je odgovor odvisen koga vprašate. Od tistih, ki do dobili malo glasov, se nobeden ne pritožuje, da so bila nepoštena.
     Da ne bodo šle v koalicijo z Janšo, so se stranke odločile same že pred volitvami. To ni niti prepovedano, niti neobičajno in ničesar ne krši. Novo je morda to, da so tiste stranke, ki so se tako odločile vse prišle v parlament. Tako so se odločili volivci.
     Jasnega odgovora pa še nisem dobil. Ta vprašanja dajo slutiti za kaj gre, odgovor pa niso.

     • Soave

      Noben drug se ne pritožuje? No,ja! Levični seveda ne. Saj je vse bilo po njihovi meri!
      Seveda so se odločile?! Le zato, da bodo proti, so tudi odšle na volitve!
      Zanimiv moto teh volitev. . . , samo, da J. J. ne bo mandatar.Folk se bo pa naslednja štiri leta po glavi praskal?

     • Tone

      Po glavi se bo praskalo 12% volivcev, ostali pa se bomo imeli fajn.

     • Soave

      Tudi na naš račun.

     • Soave

      Vi pa ste tipičen levakarski sebičnež !! Če meni krava crkne, naj še sosedu, a ne ?
      In imate eno slabo lastnost le teh. . . . . naduti ste ! Se vedno postavite na ” pravo stran ?

      In v veliki zmoti ste tudi. Vemo kdo so teh 12% volivcev! Vemo pa tudi, kako ljudje mislijo, pa si ne upajo izjasnit, zaradi takih, kot ste vi! Ker jih dobijo takoj po buči.

      Ljudje morajo pač preživeti . In njihove družine tudi.
      Imejte se fajn. . . . . .

     • Tone

      Za štose pa niste. Prevelika resnost škoduje živcem. Jaz te diskusije jemljem počitniško lahkotno. Teme so sicer resne, a ne bo nič bolje, če bomo mi mrščili čelo in se zabodeno gledali.

      Pa še to: Ali poznate koga, ki se je upal izjasniti, pa “jih je takoj dobil po buči”?

     • Soave

      Oh ? Potem se vi na tem portalu samo hecate ? Zabavate se na naš račun ?

      Poznam. V prvi osebi. Saj vem, kaj boste rekli. Uh, muzika. . . . postranska zadeva.
      Dobrodelne koncerte vsi poznamo. Velikokrat sem sodelovala. Navada je, da potem novinarji postavijo kakšna zelo ” primerna ” vprašanja. In jaz sem povedala, kaj mislim.

      Desni so me še vabili. Spraševali pa ne. Levi so se me pa v velikem loku izognili.
      Tudi v športu, s katerim se ukvarja en sin, se veliko na to vižo dogaja.

      Torej, ena uboga muzika in spufan ljubljanski šport. . . . . . kaj se šele dogaja tam, kjer se pretakajo sto tisoči evrov.

     • Tone

      To, da se zabavam na vaš račun, se grdo sliši in ni res. Je pa res, da sem malo alergičen na ljudi, ki kaj jemljejo smrtno resno. Še posebno v politiki. Politika ima lahko resne posledice, sama po sebi pa ni resna stvar, še posebno ne politiki. Kdor jih jemlje preveč resno, pomaga ustvarjati resne poledice politike. Zato sem v takih prilikah rad ironičen in se malo ponorčujem. Žal pa pri tem ni kakega posebnega užitka, ker resneži sploh ne opazijo, da se hecam in vse jemljejo smrtno resno. S tistimi, ki so resni iz občutka odgovornosti, pa tudi jaz resno diskutiram. Odgovorneži niso nikoli užaljeni, resneži pa za vsako figo in kar izzivajo, da se kdo pošali z njimi.

     • Soave

      No ja ? Meni se zdi današnji čas kar smrtno resen.
      Mi je pa vaša ironija malo tuja.
      In, ne strinjam se s tem, da . . . .” Kdor jih jemlje preveč resno, pomaga ustvarjati resne poledice politike.”

      Kaj je sedaj tu vzrok in posledica.
      Nasvet. . . . nikar ne debatirajte z menoj. . . . resnežem.

 • lili pili

  Pljuvate po evro poslanki pa bi radi zvabili v koalicijo zidana, pa sarca…. nikoli

  Ivano bo letos star 60 let, mislim, da ne bo vec predsednik vlade, juhuuu

  • Štalmajster

   To si pa dobro napisal. Po € poslanki.

 • lili pili

  Pa se to pljuvate po fdv, pa je vas ljubljeni vodja tam diplomiral, pa zver…. no mahnicu se ni uspelo

  • Štalmajster

   To je samo zato, ker se tam ni nihče ojunačil pa povabil katerega izmed njih. Zanimanje bi bilo zagotovo …………. dosti večje. ;-))))

 • montyamp

  Pametni in pošteni komunisti , lahko imajo kongres v telefonski govorilnici .

  • Franc Šink

   Pametni komunisti? pokaži mi vsaj enega.In poštenega……Ha ha hik……!

 • Štalmajster

  Sirota Tajči Fajfon o populizmu ??’
  Oh, ko bo ona znala pritegnit ljudstvo (popolo).
  A je to zgolj iz faušije ? Ker jih nihče ne mara, ne posluša, so pa na položajih, kjer mislijo, da ima njihova beseda ….. težo ;-)))
  https://www.youtube.com/watch?v=zBGKoB6TjBM

  • Štalmajster

   No za tiste, ki ste pogledali video je zanimiva reakcija ju da Martina Schultza,……medtem, ko je van Rompuy lepo tiho ko ….. r tka.

 • montyamp

  HANZIKUR.. , opranoglavo UDBOVSKO DETE bo polnilo dvorane , ko bo imela pamet , kot jo ima tale Švicar :
  https://www.youtube.com/watch?v=Ue8Epe9yvAw

  • Štalmajster

   Oz. na kratko:
   “Es ist eine kleine wurzellose internationale Clique, die die Völker gegeneinander hetzt, die nicht will, dass sie zur Ruhe kommen”

 • montyamp

  PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

  1. Predno so si spremenili ime v
  —————–SD—————-
  , so se imenovali ZLSD – Združena lista socialnih demokratov.
  2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA.
  V ZLSD so se kakor združili s “Semulićevo SZDL”,*
  ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUS bodo začeli v murglskosrbskem jugokomunističnem agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe
  o uspehu nje”, ko za predsednika DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
  * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji – ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku: SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
  3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije – Socialdemokratska prenova Slovenije.
  4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka demokratične prenove.
  5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov Slovenije-Stranka demokratične prenove.
  6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV JUGOSLAVIJE
  https://i.imgur.com/D4LXeH6
  7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

 • UDBA

  Na žalost, se tokrat strinjam z Novo24TV. Ta Tanja Fajon je kur….., prostit……, psic….., katera se je zavzeto zavzemala za prepoved posesti orožja(legalnega) in na koncu z veseljem podprla Evropsko direktivo o orožju, katera bo uničila lovce, strelce,…

  PS: Jeb_m ji mat_r kurvins_u, pič_a li joj mat_rina! :)
  PS: Se opravičujem zaradi vulgarnosti. :)

  • Tweety Bird

   Ti pa zapri greznico… KAPISH????

   • UDBA

    Resnica boli. :)

    PS: Vi ste odprli greznico, ko ste spregovorili. :)

    • Tweety Bird

     V greznice bomo zmetali takšne kot si ti…kapish ološ?

     • UDBA

      Ne vem, če pravi slovenci uporabljajo besedo “ološ”. Sovražite “čefurje” in balkance, uporabljate pa naše besede. :)

      PS: Sramota! :)

     • Tweety Bird

      No, potem si pa desničarska gnida :)

     • UDBA

      Poglej si moje pretekle komentarje na tem forumu. Boš ugotovil/a da sem daleč od “desničarja”. :)

      PS: Ne sklepaj prehitro, neizobraženo stvorenje. :)

     • Tweety Bird

      Kateri levičar uporablja takšno retoriko: “Ta Tanja Fajon je kur….., prostit……, psic…..,”… Daj prosim te lepo…postavi se ob bok Janezu Janši !!!

      PS: Kam pripeljejo populistične, nacionalkonservativne garniture lahko gledamo na Madžarskem in Poljskem…in ti zagovarjaš gnilo Novo24tv. Sramota !!!

     • UDBA

      Jaz sem samo izrazil svojem mnenje glede dotične gospodične, katera zagovarja, da ljudje morajo biti nemočni.
      Zagovarjam desno politiko, taka kakršna je v Usa, Italija,…

      PS: Nova24TV spremljam že 3 mesece. To je prvič, da se strinjam z člankom. :)
      PS: Sem velik ANTI-JANŠIST. :)

     • Tweety Bird

      OK…sprejmem. Očitno sva začela debato na napačni “nogi” … Jebi ga :)

      Sam jaz ne morem zagovarjati USA desničarsko politiko!?!? Kaj dela gnili Trump z otroki…Pa da mu jebem ameriško oranžno mater :)

     • UDBA

      Tudi jaz se ne strinjam z tem ločevanjem otrok. Mojo podporo ima zato, ker je podpornik “The right to bear arms” oziroma 2nd Amendment, vse ostalo je sra_je :)

      PS: Na tem svetu, ne obstaja normalen in pošten politik. :)

     • Tweety Bird

      Kako lahko zagovarjaš “fuckin’ the right to bear arms???” OK lovci in športni strelci…sam to kaj je v USA… Fuck, this is just too much !!!

     • UDBA

      Vsak ima pravico, da brani svoje življenje. V demokratičnih državah in Sloveniji greš v zapor, če se braniš. Dva tedna nazaj je bila novica, kjer so 4 napadalci oboroženi z noži hoteli napasti eno osebo v hiši. Oče je vzel pištolo ustrelil v zrak, da odidejo. Niso odšli. Nato je streljal v njih in 2 ubil. Obsojen bo zaradi umora. Za 30 let bo odšel v zapor, ker je branil to osebo.

      PS: Ta oseba je bila njegov sin. :(

     • Tweety Bird

      To je pač tragičen primer…sam več je orožja, več je nasilja. Zakaj je v Ameriki največ umorov?

     • UDBA

      Več je legalnega orožja, manj je nasilja.
      Poglejte statistiko(Primerjaj Texas in Chicago).
      Največ umorov je zaradi mehiških kartelov, vojna za drogo, tolpe, MS-13, mentalne bolezni,… 60% smrti zaradi orožja štejejo samomori v Usa!
      Poglej si Mehiko (orožje prepovedano, prestolnica umorov na svetu).

      PS: To je debata za par ur. :)

   • Franc Šink

    Veš kaj, če bi bil na mestu UDBE.bi te takoj odstranil in počistil za teboj.

    • Tweety Bird

     Mene ne… mene čuva Milan :)

     • Franc Šink

      Pa ja ni tvoj birmanski boter ?

     • Franc Šink

      Oh sem pozabil. Oprosti.

     • Tweety Bird

      Milanček vse nas taleve čuva. Radi ga imamo :)

     • Franc Šink

      To vem.

 • Oregon

  a 12 jih je bilo na predavanju?? Odmevno, ni kaj.

  • Tone

   Meni je sicer vseeno, koliko jih je bilo, ampak na sliki, ki jih kaže največ, jih je 15, pa slika zajema samo polovico predavalnice.

   • marker

    To bo, ja. Slikali so prazni del, ha ,ha…

    • Tone

     Glede na tekst in slike, bi šlo lahko ravno za to.

   • Oregon

    prvič kar nekaj jih je po službeni dolžnosti, drugič pa, definitivno je ostal del predavaslnice prazen, kolikor poznam taktiko slovenskega novinarstva. Še čudno da niso vmontirali glav na prazne sedeže. Me ne bi čudilo ob vseh ostalih potvasrjanjih in prikrivanjih. Sicer pa, od Tanje Fajon res nimaš kaj pametnega slišat.

    • Tone

     Če smo že pri tem, so to fotografije na Novi in za spremembo niso simbolične, zato je večja verjetnost, da je nekaj slušateljev izbrisanih, da se slika bolj sklada s tekstom. Izbrisati je tudi veliko laže kot dodajati.

     • KAPIBARA

      Tako kot slika iz Madžarske, ko mečejo polcaji, ilegalno ilagalko, z otrokom v naročju… v resnici jo je pa dehc porinu, na fotki pa izrezan prizor..

 • Ponosen Slovan

  Ja… ker so predavalnice na faksih poleti ponavadi nabito polne… kreteni.
  Faksa od znotraj sploh videli niste, debili.

  • Lustrator

   Odvisno od tega kdo predava in seveda od tega ali gre za resno fakulteto, ki vzgaja intelektualce, ali le nezainteresirane nadudlance.

  • marker

   Vsak izgovor je dober. Če je dobro in kvalitetno predavanje je predavalnica polna.

  • KAPIBARA

   Kaj pa potlej delajo šolo poleti ??
   Samo za kasiranje denarja..

 • Tweety Bird

  Seveda je Janez Janša populist… PA ŠE KAKŠEN. Populizem je sicer izmuzljiv pojem, težko ga je ideološko opredeliti, postal je prikladen označevalec zelo različnih politik in političnih akterjev. V najbolj grobi definiciji gre za ideologijo, ki močno polarizira, poglablja razkol med ljudstvom na eni strani in elito na drugi, populisti ala Janez Janša sami zase trdijo, da predstavljajo glas ljudstva… Ma ne me jebat :)

  • šmentanamuha

   Če je Janša populist, ga lahko samo pohvalimo, ker mu je mar za potrebe ljudstva. Problem bi bil, če bi bil elitist in bi ga skrbelo samo za to, da zadovolji ozek krog ljudi – elito. Elitist je na primer Cerar. On je najboljši primer antipopulista, ki mu ljudstvo dol visi, se pa zelo trudi, da bi zadovoljil elito.

 • bisabre

  To mi deli Tanjica, več bo takšnih “predavanj”, prej bodo slušatelji spoznali, da si partijska sponzoruša. Čeprav je pa tudi res, da za vsako takšno predavanje lepo zaslužiš, pa naj bo v dvorani le en slušatelj, ali pa 1000. Ta zadnja številka so pa tako in tako zgolj tvoje mokre sanje.

 • Tweety Bird

  Na volitvah na vseh koncih celine populisti pritegujejo največ pozornosti, na javnomnenjskih anketah diktira všečnost njihova govorica…Tudi Janez Janša govori…”Hočemo “močno” državo, zagovarja “nacionalno, pogosto tudi “krščansko tradicijo. To gre desničarskim ovcam zlahka v ušesa. Pridobil si je preveč moči, njegova nacionalistična in protipriseljenska retorika že dolgo sooblikuje javni diskurz in pomembno vpliva na gnile politične odločitve… Baraba grosupeljska !!!

  • Jure Šiftar

   a veš, kdo je populist ? tanja fujon

  • Jure Šiftar

   napad je najboljša obramba

   • Tweety Bird

    Tvoj JJ je populist…ki všečno govori, ovce pa ga dosledno poslušate :))

 • luckyss

  Država kjer lahko “nevladne organizacije” financirajo iz tujine ni svobodna država….je dejal znan in ugleden državnik…

  • Tone

   A smem ugibat kateri? Orban? Tuđman? Milošević? Erdogan? Lukašenko? …?

   • luckyss

    Vladimir Putin..

    • Tone

     Bravo, samo ta je še manjkal v moji zbirki kandidatov!

     • luckyss

      Putin je za svojo državo in državljane naredil ogromno…in verjetno za svojo rit tudi ..;)
      Vendar, če hočeš biti dandanes na oblasti, moraš tudi biti sposoben dati za “šank rundo”
      Če slučajno razumeš kaj hočem povedati…tu so takšni bolj redki ;)

 • UDBA

  Danes sem slišal, da je v Avstraliji bil obsojen kataloški župnik, papež, velik predstavnik krščanske cerkve (ne spomnim se točnega naziva) zaradi pedofilije. :)

  PS: SDS-ovska svojat, boste to novico objavili in jo postavili na naslovno stran? :)

  • luckyss

   Takšnih novic nima smisla objavljati saj gre za stalno in utečeno prakso med duhovščino..
   Torej ne gre za novico, ampak dejstvo…
   Dejstev pa na teh straneh ne “prebavljajo” ;))

   • UDBA

    Najbolj me pa moti, ker Nova24TV nima članka kateri govori, da je bil član SDS-a aretiran zaradi pedofilije.

    PS: SDS podpira pedofilijo?

    • Tweety Bird

     Seveda podpirajo…sam tega ne bodo nikoli priznali. Farje je potrebno zagovarjat do onemoglosti. Gamad pokvarjena :)

     • Slovenec

      Kdor je brez greha naj prvi vrže kamen…

    • luckyss

     Bodimo realni..pedofilov in homoseksualcev je v kleru verjetno precej več kot v povprečju, saj ne vidim razloga, da bi se normalen fant v cvetu mladosti odrekel ženskim čarom in se “poročil z Bogom”…
     Celibat je takim bil pobeg od vprašanj v stilu..čuj zakaj si ne najdeš babe” ?!
     ;)

     • Lustrator

      Če želiš biti realen, pojdi raje raziskovati in ugotovil boš, da si s svojo vročo rdečo glavo naredil krivico veliki večini duhovnikov, s preusmerjanjem pozornosti pa naredil veliko uslugo vsem tistim pedofilskim pojavnostim, kjer se ta dogaja najbolj množično, a se o njej zarai tebi podobnih zavedencev najmanj piše.

      Bodi torej realen, pozanimaj se o statistiki (župniki vs ožja družina vs širša družina, vs družinski prijatelji vs popolni neznanci) in potem poročaj. predvsem pa ne sodi po sebi – če se sam ne znaš odreči živalskim potrebam, to še ne pomeni, da so na enaki razvojni stopnji samoobvladovanja tudi ostali ljudje.

     • luckyss

      Ne trdim, da so vsi homoseksualni duhovniki tudi pedofili..To je treba ločiti..imaš duhovnike, ki so celibat iskali zaradi občutka krivde, ker so jih privlačili moški in do nedavnega se je to na veliko obsojalo…Imaš pa tudi pedofile, ki so izbrali ta poklic zaradi bližine otrok, ki so jim zaupani…
      Podobno je po moje med učitelji športne vzgoje po osnovnih šolah tudi več pedofilov kot je povprečje…To so pač “rizični in specifični poklici”…
      Prostovoljni celibat pa je tudi velik pokazatelj, da z glavo in hormoni ni vse v najlepšem redu..

     • Lustrator

      Svojo laž o pedofiliji si torej nadgradil še s trditvijo o homoseksualnosti, čeprav ne o enem ne drugem nimaš nobene resne študije in širše statistike, ki bi to ovrgla, le nasprotno. Tvoje podtikanje homoseksualnosti ravno katoliškim duhovnikom, me že spominja na klasičen komunističen modus operandi, ko največje komuniste proglasiš za komuniste, s čimer sam izpadeš… nekomunist?

      Prostovoljni celibat je velik pokazatelj edino tega, da človek ni le žival in da nekaterim v življenju vladata glava in duh, ne pa hormoni. Je pa seveda evidentno, da se ateisti tega dejstva ne zavedajo in se posledično (zavedno ali ne) tudi v življenju obnašajo kot živali – torej nagonsko, nerazumsko, še manj pa duhovno ozaveščeno. Zato pa imamo v odnosih moški-ženska raznorazne umore, varanja, zlorabe, ločitve in podobne s hormoni povezane prakse.

     • luckyss

      Ne seri…Odkar je večini jasno kako nastanejo grom, strela, toča ali epidemija ni nobene potrebe po neki religiji…
      Ateisti smo pač bolj realni…in večina “vernikov” v resnici ne verjame v Boga +, ampak je nekaterim to tradicija, drugim skrita podzavestna tolažba pred minljivostjo, večini pa je krinka za kršenje nravnih in naravnih zakonitosti ter sebičnega oportunizma …”Saj Bog vse grehe odpušča”..
      In morda je “Alah” pravi Bog…sedaj se pa zmenite ovce bedaste..

     • Lustrator

      Hvala za to veličastno razsvetljenje! Si kdaj pomislil, da napišeš teološko ali filozofsko delo v katerem še malo bolj elaboriraš ta svoj prezir do tistega česar ne razumeš in ljubezen do vsemogočnosti lastne presoje stvarstva?

     • luckyss

      No, ja ….Sam se bom zaradi “neverstva” cvrl v peklu, ti pa boš zgoraj na oblačku igral golf…
      Potešen …Zadovoljen ?!

     • Lustrator

      Ne. Tvoj poraz je tudi moj poraz.

     • Tone

      V razmislek:
      Najvišja točka cerkvenega zvonika ni križ, ampak strelovod.

     • Krtača 20

      Sori da se tule vmešam v debato. Glede statistike ni res. Vse je dokazano in skozi celo rkc isti vzorec. Pedofilskih duhovnikov je reci piši 6%. In ne se slepit da takih v Sloveniji ni. Žal.

     • luckyss

      Tu se žal ne morem strinjati…
      Tolikšnemu procentu so bila ta dejanja dokazana…Zaradi njihove “avtoritete” je ta številka žal drugačna..

     • Lustrator

      Res? Leta 2016 je bilo v Sloveniji reci piši 1045 duhovnikov, kar pomeni, da bi morala biti po tvoji logiki krivda dokazana vsaj 62,7 aktivnim duhovnikom. Zanimivo, ker če me spomin ne vara, ne lani, ne predlani nisem nikjer zasledil ene same potrjene obsodbe duhovnika v Sloveniji, če me spomin ne vara, pa je bilo v slabih 30 letih v Sloveniji pedofilije obsojenih 6 ali 7 duhovnikov. Če izračunaš koliko duhovnikov se je v tem času izmenjalo, boš kmalu ugotovil, da bo to prej 6 promilov kot pa odstotkov. zdaj pa to številko primerjaj s številom obsojenih pedofilov na splošno in boš ugotovil, da je tvoja teorija diametralno nasprotna resnici.

     • luckyss

      Hja…dokazana krivda…In koliko je takšnih, ki jim krivda ni dokazana ter takšnih, ki jih nihče ni ovadil, greh pa je bil storjen ?!
      Se bojim, da je moja ocena realna ali prenizka…
      Trideset let nazaj bi vsak mulc doma dobil “focen” če bi govoril, da ga je kaplan božal po riti…

     • Lustrator

      “In koliko je takšnih, ki jim krivda ni dokazana ter takšnih, ki jih nihče ni ovadil, greh pa je bil storjen ?!”

      No, koliko je takšnih? Če debatirava o faktih, debatirava o faktih in ničemer drugem. Na eni strani imamo fakte, na drugih grobe klevete, posploševanja in vzročen primer rdeče kristianofobije. Pa vseeno pojdiva v tvojo smer: se strinjam, prav gotovo obstajajo primeri, ki niso končali na sodišču (o čemer dokazov ne moreva imeti), obstajajo pa tudi primeri kjer so bili na naših sodiščih ljudje obsojeni, čeprav jim krivda ni bila DOKAZANA (o čemer pa obstajajo dokazi). Glede na to, da smo po stopnji pravne države na samem repu EU-ja torej lahko brez problemov povzameva, da obstaja velika verjetnost, da je celo med tistimi 6 ali 7 obsojenimi duhovniki nedolžen človek.

      “Trideset let nazaj bi vsak mulc doma dobil “focen” če bi govoril, da ga je kaplan božal po riti…”

      Od kod pa ti ta ideja? Bi sam ravnal tako? Bi tvoj oče ravnal tako? Tvoj ded? V kolikor je odgovor ja, ti odgovarjam še enkrat: ne sodi po sebi.

     • luckyss

      Je pač tako..zdrava kmečka logika nikoli ni bila všeč prestopnikom…Zato so si izmislili odvetnike in te tvoje “fakte” ;))
      Dovolj o tem….vera je lahko problem, tudi politična..

     • Lustrator

      Če te prav razumem, te zdaj moti celo pravica obtoženega do obrambe? Če je tako, pravzaprav ne potrebujemo niti več sodnika, ampak naj vso delo opravi kar tožilec – z licenco ali brez, samo da je “naš”.

      Za tako bistro dojemanje prava, bi ti na Bavconovi pravni fakulteti revolucionarnega prava v Ljubljani prav gotovo nagradili s kakšnim častnim nazivom, če bi te le slišali.

     • Tone

      Ena anekdota:
      Ko sem bil še otrok, sem slišal pogovor odraslih, da so pri prejšnjem župniku med pridigo odšli vsi moški iz cerkve in se vrnili po pridigi nazaj. Takrat tega nisem razumel, sem pa pozneje iz še drugih pogovorov spoznal, da je šlo za seksualno zlorabo dečkov. Babica ga je recimo hvalila, da je bil tako dober, da je enega dečka imel tako rad, da ga je posvojil in je živel pri njemu v farovžu. To so bili preprosti, kmečki verni ljudje, ki so ga zaradi svojih verskih potreb priznavali kot duhovnika, ne pa tudi kot človeka in mu na tak način izkazovali svoj prezir. Med temi moškimi so bile verjetno tudi njegove žrtve, saj je bil v fari zelo dolgo in je tu tudi umrl. Na njegovem grobu ni bilo nikoli ne sveče ne rože.
      Seveda nikomur ni prišlo na misel, da bi ga prijavil, saj je bilo kaj takega tisti čas nepredstavljivo in se tudi ni dogajalo. V tako katoliški državi kot je Irska, so morali najprej iz države nagnati nuncija, ki je preiskave oviral, da se je klopčič pričel odvijati. Vsak strokovnjak (kriminalist ali psiholog) pove, da gre pri takih razkritjih za vrh ledene gore in je nerazkritih primerov neprimerno več kot razkritih.

     • Lustrator

      Verjetno, naj bi, domnevno, mogoče, najbrž… Tvoja celotna teorija sloni na neki baba-čula-baba rekla anekdotah, ki se meni kot celo življenje zvestemu kristjanu zdi absurdna, tebi podobnim komijem (ki najbrž v življenju razen za poroke in pogrebe sploh niso prestopili praga cerkve), pa logična razlaga za celoten njihov/vaš partijski, protikatoliški agitprop. Seveda ne trdim, da pri kristjanih oziroma katoličanih greha NI (tega nikoli nihče NI trdil!), zahtevam pa od vsakega, ki se brezglavo zažene blatiti meni sveto občestvo, da svoje trditve argumentira tudi z dejstvi in ne zgolj privzgojenimi in nikoli preverjenimi stereotipi. Ko mi nek nekatolik, ki niti teoretično, kaj šele praktično nima pojma o navadah, doktrini in stanju duha med kristjani, takole pametuje o tem koliko je med nami gejev, prešuštnikov, pedofilov,… držim enako ciničen fris kot bi ga držal povprečen Indijec, ko bi mu začel pametovati o pravilih kriketa in življenjepisu njegovih najslavnejših zvezdnikov, čeprav sem ga samo enkrat samkrat v življenju igral.

     • Tone

      1.”Verjetno, naj bi, domnevno, mogoče, najbrž…”
      Niti ene od teh besed nisem uporabil. Tudi ne gre za nobeno teorijo, ampak samo za skromno pričevanje.
      2. Tudi vsak prepričan komunist ni mogel verjeti, da bi veliki Stalin lahko komu las skrivil. Tako je z verniki.
      3. V ZDA je nekaj škofij bankrotiralo, ker so morali plačevati odškodnine. Tam ni šlo za “baba-čula-baba rekla”, ampak za trdne dokaze, daj je cerkev najemala odlične advokate.
      4. In zakaj se sploh papeži kar naprej nekaj opravičujejo?

      5. Zdaj pa uporabi svojo pravičniško držo in opomni še vse tiste diskutante na tem portalu, ki vse vedo o islamu, pa so od Korana prebrali le naslov, od džamije pa videli le “raketo”.

      6. »Ne sodite, da ne boste sojeni!” Mt 7,1-5
      Odrasel sem v verni družini, bil ministrant, prebral Sveto pismo – nekatere dele večkrat, prebiral drugo versko literaturo, posebno koncilske dokumente….

     • Lustrator

      1. Nisem citiral tvojih besed, ampak opisal glavni gradbeni material tvojih ideološko onesnaženih konstruktov. Tudi če gre le za eno samo skromno pričevanje, kakor mu praviš, si po njem povzel kar celotno prakso katoliške Cerkve.
      2. ?? Že sama teorija marksizma, kaj šele komunizma in socializma temelji na negaciji najosnovnejših človeških pravic in celo zanikanju pomena človekovega individuuma, biti. Verjeti v “dober komunizem” je podobno kot verjeti v to, da gredo krave prostovoljno v zakol, da lahko potem mi iz njih zrezke delamo. Ne glede na to kakšen možganopralni aparat so imeli totalitarizmi 20. stoletja in koliko prič so pomorili, jim še vedno ni uspelo zakriti svojih zločinov – že takrat so dobro vedeli zanje – tako Leninovi boljševiki, kot stalinisti in pri nas Titoisti. Kdorkoli te prepričuje o tem, da se to “takrat ni vedelo”, te (ali pa celo se) zavestno zavaja.
      3. Nikjer nisem napisal, da smo kristjani IMUNI na pedofilijo, trdim pa (in za to obstajajo dokazi), da je v Cerkvi pedofilije MANJ, ne pa VEČ kot v ostalih delih družbe. V največji verski skupnosti na svetu je povsem logično, da pride tudi do anomalij, prekrškov, pedofilskih škandalov, a napihovanje številk in celo stereotipiziranje celotne skupnosti na podlagi manj kot promila njenih formalnih pripadnikov, je milo rečeno ogabno zavajanje z vprašljivim namenom – kdor pretirano s prstom kaže v eno smer, navadno prikriva prav svoj greh in oči javnosti odvrača od njega.
      4. Zato ker ima (za razliko od velike večine ostalih družbenih institucij, vključno z ostalimi večjimi religijami) močno moralno zavest in poslanstvo dajati pozitiven zgled ne glede na ugled, ki lahko zaradi tega včasih trpi. Kristjani se zavedamo, da se lahko pravo odpuščanje začne šele s priznanjem in kesanjem, medtem ko je posvetna logika ravno obratna – manj kot bom priznal, večji ugled bom imel.
      5. Ne vem o kom natančno govoriš – sam se teh debat pogosto udeležujem, ker sem tudi sam temeljito študiral islam (tako z njihove perspektive, kakor tudi zunanje, sociološke, teološke, filozofske, zgodovinske), tudi Koran sem prebral in ga imam doma. In z izjemo muslimanov samih (ki pa se teh debat navadno ne udeležujejo – vemo zakaj), ti lahko povem, da nisem doslej naletel na ENEGA SAMEGA zagovornika islama oziroma multikultija, ki bi dejansko poznal bodisi islam ali pa Koran in njegovo prakso kot tako – zanimivo je to, da smo njegovi največji kritiki povečini tisti, ki ga tudi dobro poznamo. In prav je tako.
      6. Jaz te ne bom sodil, bom pa sodil tvoje besede in dejanja. Če je res tako kot pišeš, mi je žal zate – najhuje namreč ne bodo sojeni tisti, ki Kristusa sploh niso spoznali in niso hodili po njegovi poti, ampak tisti, ki so ta blagor imeli in ga zavestno zavrgli.

     • Lustrator

      Opraviči se raje za laž, ki si jo tule javno izrekel – spet ne vem ali iz namena klasičnega boljševiškega blatenja Cerkve kot moralne vrednote, ki vam materialistom nastavlja ogledalo ali iz namena prikrivanja pedofilije tam, kjer je ta najpogosteje prisotna?

      Od kod si povlekel teh 6%? Sam sem pred časom prav zaradi ene podobnih debat naredil celo študijo o tem (uporabljal sem seveda RESNIČNE številke) in ugotovil, da je pedofilije v Cerkvi tako malo, da jo kot resen problem lahko čutijo edino tisti, ki si želijo odvračati pozornost od resničnih legel. Če se prav spomnim, je šlo za nekaj promilov, niti ne 1 % – če seveda govorimo o dokazani krivdi, ne o nekih baba čula-baba rekla ovadbah, ki po svetu padajo kot za stavo z izključnim namenom okoriščanja ali osebne vendete.

     • marker

      Nekaj dni nazaj je bila v prestolnici množična topla procesija in vmes ni bilo klera…

     • luckyss

      Cerkev svojo sprijenost skriva od nastanka…menda ne pričakuješ, da bo kardinal pokazal svoje tangice ?!

    • Morala

     Haha…ti sam sebi lajkaš komentare….

    • WISKY 1000

     CEPEC

   • WISKY 1000

    A TI ŠE TUDI NIMAŠ NAPOTNICE?

  • Lustrator

   Če si že tako silen borec proti pedofiliji, da bi za posamične primere uporabljal kar naslovne strani medijev, mislim da ga ne bi bilo dneva v letu, ko se iz naslovnice ne bi bohotil kakšen tebi podoben komunistek pedofil. To pa ne? Kar povej koga s takimi napadi ščitiš – pedofile (ki jih je velika večina ZUNAJ Cerkve) ali komuniste, ki imate tako kto vaši bližnjevzhodni migrantski bratje za idola pedofila?

   • marker

    Nekaj dni nazaj je bila v prestolnici množična topla procesija, tako da se o eni izjemi sploh ne splača debatirati. To so tudi volivci levice.

  • mapu

   Lolek…

  • rabbit

   Cerkev ima samo enega papeža in ta je v Vatikanu ne Avstraliji. Preden kvasiš neumnosti se pozanimaj. Tvoj šef titek je bil tudi pedofil.

   • Lustrator

    Če bi bila to edina neumnost, ki jo je izrekel v tem komentarju, bi bilo še dobro…

   • Krtača 20

    Kako si se debelo zlagal. Cerkev ima trenutno dva papeža.

  • Morala

   Potem bi bili vsi mediji polni novic o pedofoliji., ker vaša svojat uvaža in vabi posiljevalce in spolne iztirjence v EU. Vi na vaši strani že javno buzerirate državljane….Naj omenim, da nisem verna, vendar nikogar ne imenujem svojat…ta besedica “svojat” je danes prvič uporabljena v mojem besednem zakladu…

  • WISKY 1000

   ČUJ,JANEZ PRIHAJA,TABLETKE SI NABAVI

 • Tweety Bird

  Če smo že pri populizmu… New York Times je o Janši napisal: “Janez Janša je desničarski populist z Orbanovo pomočjo.”

  • Lustrator

   Znani rdeč časopis, ki dobiva svoje podatke iz “dobro preverjenih” rdečih režimskih pisunčkov iz Slovenije – se kaj čudiš?

   • Tweety Bird

    He he…you can’t handle the truth :)

  • marker

   Mladina je poslala dopis…

   • Lustrator

    Mladina, RTV ali STA – ni bistvene razlike. Rdeč medij levemu mediju, tako to gre.

    • Krtača 20

     Ja itak. Kučan vlada tudi Trumpu. Matr ste bolni desni.

     • Lustrator

      ? Ameriško levo in slovenski komunizem nista niti približni sopomenki. Kakor tudi ne leftardski New York times ter konservativni Trump. Vse si pomešal.

     • WISKY 1000

      SI ŽE ŠEL PO NAPOTNICO

  • šmentanamuha

   Hvala Bogu, da je.

 • Mirko Zidenjsek

  Fafonko naj bo sram.Ocigledno je podkupljena s stani Sorosa in ni edina v Eu parlamentu.Soros financira to golazen,ki bo v nasa mesta pripeljala strah,nevarnost,nesigurnost……………………Fafonko je treba dati izj…. enemu crnemu,da bo mogla iti na krajso rehabilitacijo in da izgine in da bog da,da se nikoli vec ne pokaze,ker kjer koli je zraven tam narod trpi,Slovenija,Makedonija…..

 • žogica

  Še meni je žal, da ni predaval JJ!

  • marker

   Kar naj ti bo žal.

   • žogica

    Saj vem, da je tebi tudi!

  • Krtača 20

   Kako bi pa začel nagovor? Dragi zombiji in levi fašisti….vsakemu šenkam en pingo sok da me boste prežvečl….

   • žogica

    Dragi zombiji in levi fašisti, rad vas imam!

   • tohuvabohu

    Ne serji. Prekleto dobro veš, kdo so zombiji in levi fašisti, govno blefersko.

 • freedomfighter

  Kateri studenti bi res poslusali predavanja slovenskih politikov…to ti zbije eno iq tocko na minuto

  • luckyss

   Ja, podmladek SDS po eni šolski uri ne bi znal več samostojno zapustiti predavalnice…

   • Lustrator

    Hvala, ker si napisal – v komentarju nisem zaznal niti šale, niti sovražnega govora, le ponavljajoči se antijanša sindrom brez enega samega POSKUSA argumentacije. Ah, saj bo, tudi psihiatrija bo nekega dne napredovala do te mere, da bodo možganoprane možgane lahko povrnili v normalno, demokratično stanje.

    • luckyss

     Ne boš verjel…Janša je zame zgolj politik brez načel in morale….Poleg tega se ne brani denarja, ko nanese prilika…
     Takšnih je pri nas precej…
     Bolj me motite ovce slepo verujoče in butaste do amena…
     Saj kakšen psihoanalitik bi hitro ugotovil za kaj gre…
     Tako so vas naplahtali, da preprosto ne morete priznati svoje zmote in boste vztrajali do konca in naprej..
     No, nekateri ste zgolj butasti ali pa imate od tega finančne koristi…ali vsaj sok občasno;))

     • Lustrator

      Izvoli, argumentiraj – tako tisto o demokratih kot ovcah, kot tisto o skorumpiranosti Janše. Celoten nelustriran udbovski krivosodni aparat že več kot 30 let poskuša z vsemi mogočimi tožbami, podtikanji in prozornimi političnimi procesi, pa jim ni uspelo dokazati enega samega sumljivega Janševega posla, niti o tem ni ne duha ne sluha v njegovem zasebnem življenju in življenju njegovih prijateljev. Boš ti prvi , ki mu bo uspelo? Izvoli, argumente na plan ali obmolkni s temi propagandnimi floskulami za vedno in se raje zazri v stran, ki jo s ssvojim preusmerjanjem pozornosti kriješ, se boš imel dovolj za nagledati do konca svojih dni – tudi če boš samo nepremičnine štel.

     • luckyss

      Ne bom že petnajstič lepil virov kjer vodilni politiki Hrvaške, Bosne in še kdo navajajo zneske , ki so jih v kešu plačevali Janši za orožje ali provizije za vsako ladjo ki je v Slovenijo pripeljala orožje npr. iz Izraela in kasneje so ti kontejnerji potovali na jug kot kmetijska mehanizacija..
      Teh dokazov, tudi skeniranih listin je več kot dovolj , da so te zadeve normalnemu človeku jasne…
      Je pa tudi možno, da vsi ti ljudje lažejo…
      Ker če ti na avtocesti vsi vozijo v nasprotno smer tudi obstaja možnost, da vsi vozijo napačno, le ti pravilno…;)
      Lahko noč..ovce in bedaki…

     • Republic Commando

      blablablablablablablablablabla :)))))))))))))))))))

     • tohuvabohu

      Če bi imel kaj soli v glavi, bi že sam ugotovil, da bi Janša, če bi res imel te silne milijone, že zdavnaj šel iz politike, namesto da mora kar naprej kasirati vse mogoče laži, konstrukte, afere, pregone in procese.
      Še tole: ko bo Janša šel v zaslužen politični pokoj (ne boš verjel, tudi to se bo zgodilo), bodo kot po čudežu potihnile vse obtožbe in afere na njegov račun. In na tiste debele špehe od Zgagašurca se tudi pes ne bo več poscal. Kajti namen vse te gonje je samo ta: Janšo odstraniti iz politične tekme in udbomafiji omogočiti, da obdrži vse svoje prigrabljene privilegije. Ko bo namesto njega stranko prevzel nekdo drug, bo tudi sam doživljal vso to gonjo. Razumem pa, da ti vsega tega nisi sposoben razumeti, idiotek pasji.

  • Lustrator

   Kaj pa so slovenski politiki drugega kot ogledalo slovenske družbr, ki jih voli? Ne trobezljaj neumnosti – mene doslej še ni bilo sram zaradi politika ki sem ga izvolil v parlament, pri tebi je očitno drugače.

   • freedomfighter

    A sem kje rekel da je slovenska druzba kaj boljsa ce te pa v 25 letih ni razocaral politik ki ga izvolis v parlament pa to dosti pove o tebi imas zgleda zelo nizke kriterije..pa to so vcasih za tita govorili da jih ni nikoli razocaral hahaha

    • Lustrator

     Se ti dejansko zdim kot nekdo z “nizkimi kriteriji”?
     Nad svojo izvoljeno stranko sem bil razočaran edino, kadar so s protidemokrati delali preveč “v rokavicah”, namesto da bi opozorili Evropo in svet nad brutalno realnostjo, ki je del slovenske zgodovine in vsakdana pod taktirko potomcev morilcev in diktatorjev. Nikoli pa si niso privoščili besed ali dejanja zaradi katerih bi me bilo sram.

    • Soave

     No, no ? Odvisno, katero stranko smo volili, ali ne ? Mene moje stranke – SDS – ni prav nič sram.

 • herman

  Tale FDV (prej FSPN) je res od nekdaj leglo komunizma. Na njej je diplomiral tudi Janša.

  • sprehajalec

   Šlo je za vojaško smer Jermane. Profesionalna vojaška znanost, ne politično organizacijska.

 • skorpijon93

  zakopljite se v jamo ! pa dajte mir ! vidite tukaj na sliki so netilci sovraštva

  • Zgornji

   Eee, na kateri sliki zdej misliš ? :-P

 • Slovenec

  Dvorana bi morala biti prazna, pa bi se nekateri vsaj malo zamislili. Zalostna
  je Slovenija take evropske poslanke.

  • Tanja Bor

   Ker gre za plačan aktivizem, se tile nikoli ne bodo zamislili.

 • šmentanamuha

  Če je Janša populist, je to dobro, ker to pomeni, da mu je mar za potrebe ljudstva – ljudi, prebivalstva (populacije). Problem bi bil, če bi bil elitist in bi ga skrbelo samo za to, da zadovolji ozek krog ljudi – elito. Elitist je na primer Cerar. On je najboljši primer antipopulista, ki mu ljudstvo dol visi, to so zanj manjvredni – malI ljudje, al kako jih je že imenoval. Se pa zelo trudi, da bi zadovoljil elito, to pa ja. Torej, kaj je bolje POPULIST ali ELITIST?

 • Tanja Bor

  Čestitam, da ste se lotili faksov.

 • Tanja Bor

  Aktivisti uničujejo fakultete in znanost.

  • tohuvabohu

   No, saj teh socialističnih utrdb niti škoda ni.
   Ceterum censeo hanc fortitudinem esse delendam.

  • Zgornji

   AMENNN , TOOOČNO TKOOO !!! ! !!! IN Z TEM UNIČUJEJO CELOTEN NAROD , KAR GA DRUGIM ŠE NI USPELO UNIČITI !!! ! !!!

 • Hribouc

  Drek, Merda, Govno, Shit, Scheize, ki smrdi na daleč.

  Za naš denar.

  Koliko členov Ustave in koliko zakonov kršijo na FDV , pa je treba vprašati Trčenega rdečega Trčka.
  —————————————————–
  Bog pomagaj!

 • Novakec1

  Nič čudnega da je toliko sovražnega govora če moramo normalni prenašat idiotarije te kvazi smetane, prej dreka, slovenske intiligence

 • Ernesto Maduro

  FDV po starem FSPN je splošno znana komi sredina po novem levičarska kjer se revitalizira in glorificira marksizem, leninizem in stalinizem slednji je naravna lonsekvenca te ideologije. Drugače misleči intelektualci pa so za njih jasno desničarji in fašisti tako se doktrinirajo mlade genetacije in to na račun davkoplačevalcev.

 • Valter BraniSlav

  Tanja Fajon = LEVICARSKA nuna…

 • Ponosen Slovan

  Za vse ljubitelje polpretekle zgodovine:

  https://imgur.com/a/O4WRopL

  In šiptarskih fac:

  https://imgur.com/a/otfJQF7

 • Felikss_AH

  Tudi ena četrtina od celotne kapacitete dvorane je odločno preveč za to sluzavo-odurno Sorosevo Sorotutko. Edina dobra novica v zvezi s tem socio-psihopatom bo, ko in če bo – Sajonara Fajonara. Če bi jo pa še kakšen njen “rapefugge” obdelal kot je doletelo enako usekano Elin Krantz, bi bilo pa za ognjemet leta… pa še za en novi državni praznik.

 • Like a smart person

  Ja halo, kdo pa še hodi poleti v šolo?
  Ste res pričakovali, da bo predavalnica polna v času počitnic?
  Bebčki zmedeni, toda to vas ni ustavilo, da napišete fake novico o zatonu FDV-ja. Zakaj? Ker si enostavno ne morete pomagati.

  • Zgornji

   Like a smart person , … seveda , … kot ena pametna oseba pišeš , a žal si samo en :

   https://www.youtube.com/watch?v=oHsNBYbvUN4

   • Like a smart person

    uf, zdaj si me pa prepričal, bravo. Odličen argument.
    cicibanček

    • Zgornji

     Več tud ne zastop’š .

 • Zgornji

  JA, TUDI UČITELJI SO SE NAM POKVARILI … ŽAAAL – NI POTEM NIČ ČUDNEGA DA SLOVENISTAN TONE V POGUBO IN PROPAD !!! ! !!!
  KDO BO ODSTAVIL IN ZAMENJAL VSE TE PREPOKVARJENE UČITELJE IN VZPOSTAVIL RED KOT JE TREBA ???

 • opazovalec

  @”Nekdanja partijska šola pa je še danes “ideološko središče levice”, dodaja prvi slovenski zunanji minister Dimitrij Rupel. “Tam
  delujejo tudi dobri strokovnjaki in pedagogi, ampak pečat starih časov
  je ostal. Ko sem se leta 2000 vrnil iz ZDA, sem na FDV še predaval,
  vendar so me pregnali z nekakšno histerijo proti Natu. Je pa bila FDV
  bogato financirana in popularna v očeh levičarskih strank (SD in LDS,
  op. p.),” je pred časom za Dnevnik še komentiral Rupel.”

  Seveda je popularna v očeh levičarskih strank, saj cvetober SDS mladine tudi študira na tej levičarski šoli.