Turnšku se je “odpeljalo”: Družino Hudnik, ki so jo pobili partizani, označil za bando, ki je ropala in jo je bilo nujno likvidirati – v “tolpi” sta bili tudi babica in noseča ženska!

Tit Turnšek (Foto: STA)

Predsednik Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije Tit Turnšek znova in znova negativno preseneča. Zveza združenj borcev se po podatkih na njihovi spletni strani zavzema za vrednote, kot sta solidarnost in humanost, a se teh vrednot ne drži niti njihov vodja, ki se obnaša vse bolj nečloveško. Ali si Turnšek razlaga besedo humanost tako, da ob tragični izgubi družine, ko so življenje na brutalen način izgubili skorajda vsi družinski člani, trosi laži in preživelim pokola posipa sol na rano? Tako je namreč razvidno iz njegovega odgovora na osmrtnico, ki sta je nedavno objavila potrta potomca usmrčene družine Hudnik, ki so jima družino pobili partizani. V osmrtnici sta zapisala, da morilcem odpuščata in prosita Boga, da jim odpusti tudi on – temu se pravi humanost, ne pa kvazi človečnost Turnška, ki se je do osmrtnice obnašal izjemno nespoštljivo. 

Takoj v uvodu je obtožil preživela pokola, brata in sestro Alojza in Marijo Vero, da sta zgodbo, ki je všečna desnici, izkoristila za medijski dogodek pred volitvami, “za promocijo takih ali drugačnih političnih idej”. Očitno pa ni preveril dejstva, da sta se za osmrtnico odločila ob končanem prekopu kosti, ki se je začelo leta 2015.

Partizani so umorili 11 članov družine
Naj spomnimo. Partizani so leta 1942 pobili enajst članov družine Hudnik. Med njimi so bili oče Alojz, mama Marija Manca, babica Frančiška, teti Frančiška in visoko noseča Ivana ter strici Matija, Polde, Mihael in Janez ter njegova žena Albina. Njihova trupla so zagrebli v plitek grob v gozdu nad Selom, medtem ko so se njihovi morilci naselili na Hudnikovi domačiji. V osmrtnici sta preživela zapisala: “Vsem tistim, ki so si usodnega 24. novembra v Dolgem grabnu s krvjo Martinovčevih enajstih, povsem nedolžnih žrtev, umazali roke in vest, ODPUŠČAVA storjeno dejanje in prosiva tudi Tebe, ljubi Bog: Odpusti!” Izkopavanje kosti se je začelo v letu 2015, zdaj pa sta zadnja preživela iz družine Hudnik končno lahko položila kosti umrlih v dostojen grob, kjer bodo lahko počivali v miru.

Osmrtnica v časopisu Delo

Turnšek obsodil družino, da se je organizirala v toplo – “nujno je bilo, da se bando likvidira”
Obtožba, da sta se že starejša gospod in gospa želela medijsko izpostaviti, Turnšku ni bila dovolj, zato je stresel še malo soli na rano in njuno mrtvo družino označil še za tolpo in bando. Dejal je, da so družino likvidirali, ker se je “organizirala v tolpo, ki je po vaseh kradla in ropala”. Kako si Turnšek predstavlja toplo, v kateri babica in visoko noseča ženska ropata vasi, pa mnogim ni jasno. “Družina Hudnik je organizirala tolpo, ki je po vaseh kradla in ropala. Svoja dejanja je podtikala Dolomitskemu odredu. Obe teti, mamini sestri, sta imeli najtesnejše stike z Italijani. Vse pridobljene informacije so šle takoj k okupatorjem.” Zato je bilo nujno, po besedah Turnška, da se “bando” likvidira. “Zaradi varnosti Dolomitskega odreda in organizacije OF na tem prostoru je bilo nujno, da se banda likvidira in to se je tudi zgodilo.”

Tudi Pahor je dogodek označil za nedopustnega
Zgodovina pa dokazuje, da je bila družina neupravičeno pomorjena, kar je spoznal in potrdil tudi Borut Pahor, ki se je preživelima pokola v prizadevanjih za rehabilitacijo in spoštljiv pokop pokojnih sorodnikov tudi opravičil. Pahor je dogodek označil za “tragedijo bratomornega nasilja, pustošenje sovraštva in maščevanje”, kar pa gre Turnšku v nos in je v svojem zapisu dejal, da je Pahor s tem izenačil “naš ‘narodnoosvobodilni boj’ z izdajalci in nacističnimi zločinci” – kar je edina stvar, ki jo ima v svojem zapisu prav.

Marija Veronika Hudnik ter Alojz Hudnik pri predsedniku Pahorju. (Foto: Nebojša Tejić)

Celoten zapis, pod katerega je podpisan Tit Turnšek, je objavljen na spletni strani ZZB NOB, objavljamo pa ga tudi tukaj:

A. G.

 

 

 

 • Ponosen Slovan

  Še premalo so vas poklali, pizde izdajalske domobranske.

  • Luiggi

   Poslus ti prase rudece,zapomni si,kaj sem jaz tule napisal,zbolel bos z neozdravljivo boleznijo in bos crknil kot pes nekje v kaksnem ghrabnu v velikanskih mukah.Tako cvekanje,ki ga ti tukaj pises,je mascevalno proti samemu tebi!

   • Tom Žnidarčič

    Luiggi, hai perso tuttti i sensi?

   • Ponosen Slovan

    @Bedacina:disqus zmenjeno.

  • Tom Žnidarčič

   Ne vem točno za kaj se je šlo takrat, AMPAK, glede na tvoj odziv, bi se kar dobrovoljno javil, da mi osebno odrežeš glavo! Daj mi sporoči točen naslov in čas, da to izvedemo!

  • Tom Žnidarčič

   Slovenci nismo nikakor Slovani, to naš ponosni slovan seveda še ne ve!

   • Ponosen Slovan

    @tomnidari:disqus , najprej se boš naučil slovenščine, potem pa bova debatirala o Slovencih.
    Da te podučim, ker si očitno manjkal pri osnovnošolskem pouku slovenščine: pravilno je »tega naš ponosni…«, in ne »to naš ponosni…«.
    Najprej slovenščina torej, potem pa naprej. Ja? Super.

    • Tom Žnidarčič

     Hvala za poduk, AMPAK,to še zmerom ne menja dejstva, da Slovenci nismo slovani!

     • Ponosen Slovan

      @tomnidari:disqus, očitno si manjkal tudi pri pouku zgodovine. Pa lepo prosim ne začni debate o Venetih. OK? Hvala.

     • Tom Žnidarčič

      O jantarni poti, ki je vodila čez slovensko ozemlje na sever Rusije in kaj je ta pomenila, pa tudi ti nisi še slišal!

     • Ponosen Slovan

      @tomnidari:disqus na, da ne boš neumen umrl:
      https://imgur.com/a/G9Lor

     • Tom Žnidarčič

      Hvala za take neumnosti! Jaz nimam pri roki izsledke genskih raziskav, AMPAK, ljudstva na poti jantarne poti so slovenskega izvora in ne slovanskega!!! Slovani so komunistični izum, ki so ga kapitalisti pograbili z odprtimi rokami!

     • večni srb

      Brez skrbi, so imeli nacisti toliko bolj razdelano evgenično norost in so nedvoumno potrdili, da smo slovansko ljudstvo, kar itak ni nihče zanikal.
      nacisti so branili samo slovence prvega razreda, ki so se rodili nacističnim staršem, to so bili drugorazredni arijci, tako rekoč in njihovi potomci zdaj mislijo, da so nekaj posebnega, v nobenem primeru pa tista zalega ni predstavljala cel slovenski narod.

     • Tom Žnidarčič

      Poleg tega PONOSEN SLOVAN!!!!!

      ARGUMENTI, ARGUMENTI, ARGUMENTI!!!! In ne tisto, kar sva se skupaj v osnovni šoli učila!!!!!!!!!

     • večni srb

      Kje bi rad začel?
      Najprej ni bilo nič, nato se je zgodil Veliki pok, iz katerega je nastalo celo vesolje…

     • Tom Žnidarčič

      No koment!

     • stajerc5

      Po velikem poku je prisel mali prdec iz Murgl!

     • večni srb

      Kakšno vezo ima pa jantar s staro slovanskimi naselbinami in raznimi slovanskimi izkopaninami na naših tleh?

     • Tom Žnidarčič

      Slovani, ali Anti niso vedeli kje sploh je Slovenija!!!

     • večni srb

      Seveda ne, če so se pa slovani morali pa najprej naseliti v te kraje, da je lahko nastala Slovenija, res si pameten.

     • Tom Žnidarčič

      Mona!! Kelti in Iliri, ki so začeli civilizacijo na teh prostorih so pa kar izginili, ali kaj??? Da ti Langobardov niti ne omenjam tele zarukano!!!!

     • večni srb

      Tako je, kar izginili so, ker niso bili drugo kot raztresena nomadska plemena, ki so jih izbrisale rimljanske vojne in bolezni.
      Takrat ni bilo še nobenih narodov, samo Rim je bil, kot največja multi kulti zveza raznih plemen in ljudstev vseh časov. Zato smo si evropejci tako različni, v primerjavi recimo z azijci ali afričani.
      Prvi narodi so nastali šele s padcem starega Rima in pojavom prvega frankovskega kraljestva, takrat so pri na že obstajale močne in povezane slovanske kolonije, katerih potomci smo tudi mi, celo ti.

     • Tom Žnidarčič

      JA,JA,JA TAKO KOT BOSTE SRBI IZ KOSOVEGA ZGINLI !!! PAJAC!

     • večni srb

      Vidiš, da si podn, saj se še pogovarjat ne znaš, pa bi rad nekaj debatiral o temah za odrasle.

     • Tom Žnidarčič

      Boli, jao boli!

     • Tom Žnidarčič

      Katerimi staroslovanskimi naselbinami mona? A unimi iz jugo bukev? PAJAC!

     • stajerc5

      Tvoja zgodovina se zacne in preneha na Kosovem polju!
      PS.: A ves, da res ne vem, ce se se sploh lahko hodite jokati na vase Lazgose!?
      So vam tudi to svetisce kosovske prikoljice capnile?

     • večni srb

      Slovenski hrvati namerno provocirajo, eni so ustaši in nas hočejo asimilirati, drugi pa potomci hrvaških komunistov, ki morajo vsak dan znova obnavljati pouk iz NOB. Enostavno provocirajo z najbolj nezaslišanimi neumnostmi dokler ne izgubimo živce in spet naredimo isti povzetek osnovnošolske zgodovine kot delamo že od začetka socialistične revolucije.

     • večni srb

      Kaj točno je zate dejstvo?
      Če misliš, da potem izviramo iz Atlantide, si nor, kakšna dejstva neki, to je bila navadna nacistična sovražna vojaška propaganda.

     • Tom Žnidarčič

      Narodi živeči na teritorijih jantarne poti, ki je vodila od slovenskega primorja na sever Rusije so Sloveni!!!! To je genetsko dokazano ni pa zaželeno tega objavljat!!!!!

     • večni srb

      Kakšna jantarjeva pot, pa kje ti živiš, a ob kakšni cesti, zakaj je to sploh pomembno?!?

     • Tom Žnidarčič

      BUTL!!!

     • večni srb

      Ti si kreten, kakšna jantarjeva pot, od kdaj je jantar pomembnejši od TISOČEV arheoloških najdbišč in raznih drugih virov, ki jih hranijo v svojih nacionalnih muzejih vsi sosednji evropski narodi?
      Kaj imaš pa ti, kup izmišljenega dreka, za katerega misliš, da je jantar verjetno, pa meni govoriš, da sem butl, čeprav očitno nisi dokončal drugo kot posebno šolo za otroke s prilagojenim programom.

     • Tom Žnidarčič

      Butl še enkrat!!! IN TO NA KVADRAT!!!! Genske raziskave narejene v zadnjih letih nakazujejo na to, da so narodi živeči na jantarjevi poti predvsem potomci slovenov, naroda takrat živečega na teritoriju današnje Slovenije! Ni zastonj slovenski jezik najstarejši artikuliran jezik na svetu!!!

     • večni srb

      Ti si enostavno nor ali pa si tako zarukan, da res misliš kako ti bo kdo tukaj nasedel.
      A sploh razumeš kaj pomeni ZNANOST, zakaj se ti zdi, da lahko debatiramo o nespornih DEJSTVIH, je mogoča 2 + 2 = 5?

     • Tom Žnidarčič

      PREVEDI V SLOVENŠČINO!

     • večni srb

      Zarukan si, zdaj pa to napiši stokrat za kazen, da boš imel ta zadnjo.
      Poglej si prosim kaj je znanstveni model,kako je zgrajen in zakaj je tak, prej se samo smešiš.

     • Tom Žnidarčič

      BLABLABLA

     • sulc

      Ta forum je postal po zaslugi in uspehu takih, kot sta slovan in srb neuporaben, kot forum. Načrtna provociranje je potrebno ignorirati in ne odgovarjati!!
      Sicer je pa tale srb dejansko Srb iz Hrvaške, ali kninski ali pa karlovški (Tušilovići), pred časomje nastopal pod imenom neandartalec (mislil je neandertalec).

     • stajerc5

      Cesta, hmm, ves, to je po vase put. Zdaj razumes kaj je povedal?

     • večni srb

      Saj se po vaše tudi reče put, štajerski hrvat.

     • Tom Žnidarčič

      Kreten, je tudi lahko naziv za vodžo puta!!!

     • stajerc5

      Hehe, “po vase” si rekel, cefurcina jedna. Vsaj enkrat si okliznio! Ubogi revez si.

     • večni srb

      tebi se meša, kje si prebral “vase”,napisal sem vaše in s tem mislim na tvojo hrvaško bračo, cigo.

     • stajerc5

      “cigo”??? Cuj, ne mesaj se tvoje druzine v debato. Tako se pa res nisva zmenila!

     • večni srb

      Kaj si pa drugo, saj sploh ne veš čigav si.

     • stajerc5

      Najbolj vazno je, da vem, da “nisam srpskog porekla”!

     • večni srb

      Saj tudi ne smeš biti, bi te tvoji takoj ugonobili, saj veš kakšni ste in kaj ste nedavno naredili svojim.

     • stajerc5

      Torej, Germaim se nikoli nismo nic napacnega storili. V MB smo jih celo z cvetjem sprejeli!

    • stajerc5

     Ne bos verjel, mene je hotel Indijec peljati na Anapurno. Nekako mu ni uspelo, ker ga je avto ze v Katmanduju povozil na prehodu za pesce!
     Jebi ga, bil je slep! Tudi tebe bo, samo tebe bo zato, ker si butast kot krompir!!!

     • Ponosen Slovan

      @disqus_OcoJnNeFC7:disqus prav imaš, ne bom verjel. Naprej pa nisem bral.

     • stajerc5

      Hoces reci, da ti je otrocek zaspal pri prevajanju? Saj vem, da ima pocitnice, ampak malo reda pa mora biti, nje-de!?

   • večni srb

    Hrvati mogoče res ne, slovenci smo pa zagotovo slovani, tudi vsi sosedje pravijo tako.

    • Vrhovni sodnik

     Hrvati in Srbi so Sarmati, Slovan je izmišljen pojem 1839, bili smo samo Slovenci.

     • večni srb

      Pa kakšni sarmati, človek božji, iz katerega grma si se pa ti vzel?

      Saj ni prišel sem žuivet samo en slovan, cela vojska naših prednikov se je valila čez karpate, celo Rim so premagali in razbili, seveda smo slovani in to še kakšni,kar se za Hrvate ne more trditi, ker so se prodali germanskim in latinskim gospodarjem ter mešali z arabskimi staroselci.
      Arheologija je dokaz, pa razni drugi viri vseh sosednjih narodov, tudi če mi ne verjamemo, nas lahko cel set prepriča, da smo za vse njih in vedno bomo slovani. Zgodovina ni nekaj kar si je izmislil nek čefur ali se zdi tam enemu fanatiku pomembno, je marsikaj, kar se je nanatčno preučilo in vestno arhiviralo, prav zato, da taki kot sta vidva ne morejo jebat cel narod v glavo.

    • Tom Žnidarčič

     Nimaš prav!! Sloveni s Slovani nimamo nič skupnega!!!!

     • večni srb

      Nisi normalen, cela svetovna znanstvena skupnost ti dopoveduje nekaj, ti pa še kar naprej nabijaš svojo katolibansko sranje.

     • Tom Žnidarčič

      BUTL!!! To so nam tvoji ideologi tupili!!!

     • večni srb

      Idiot, celi MUZEJI so polni raznih vrst dokazov,cel svet se strinja glede našega izvora in zgodovine, samo nacistični in ustaški okupatorji so razvili neko alternativno teorijo, ki se ji do danes reži cela globalna znanstvena stroka.
      To ni ti meni jaz tebi, znanost je natančno določena struktura, ki ima to prednost, da se o verodostojnosti teorij lahko prepriča sleherni zemljan, in to kdajkoli.
      A tako bolje razumeš, da si kompleten idiot, če tega res ne veš, že po definiciji?

    • stajerc5

     Trla baba lan, da joj prodze san…

    • Tom Žnidarčič

     Kot prvo, ti sploh nisi Slovenec! Vsaj zavedni ne! Izdajalski slovenec, to pa dopuščam!

     • večni srb

      Veš kaj, za tebe sem še zmeraj domačin in gospodar slovenske zemlje, jaz lahko ščijem po slovenski grudi, ker je moja.
      Hrvati ste se prišli zdaj puzdit k nam, mate pa res jajca, govedo brezobrazno, jaz sem tudi veteran teritorialne obrambe, ti si pa en navaden pezde.

     • Tom Žnidarčič

      KLAP, KLAP,!

  • stajerc5

   Ahahahaha, cefurcina blesava in prestrasena. Imas ze posrane gate, ker mislis, da ti bomo vrnili na enak nacin, nje? A-a, ne-ne! To bodo naredili vasi dvakratzgani bratje, ki prihajajo cez najbolj zavarovano mejo na svetu! Ko se vlezes v posteljo ali bolje receno, na yogi pod mostom, lahko slisis, kako tvoja turska in malo naprej “braca” brusi noze.

   A ze slisis tisti, rsk-rsk-rsk?

   • Ponosen Slovan

    @disqus_OcoJnNeFC7:disqus preganjavica je resna zadeva. Pojdi k psihiatru in mu povej, kakšne prisluhe imaš in kdo vse ti “grozi”. Ja? Ok.

    • stajerc5

     Hehe, meni ne grozi nihce. Od Trojan naprej je vse 100% sicher, samo za razgibavanje gremo pa res tu in tam v Veleje enih par cefurjev premlatit!

     • večni srb

      Sereš, ja vidiš kakšna goveda so med nami,pa se nihče normalen več ne pretepa, ugani zakaj.

     • stajerc5

      Kaj pa jaz vem, kaj se dogaja v srpskem pasaluku.

     • Tom Žnidarčič

      Narobe si se vprašal!! Šta to u Srbskom pašaluku nema, a da u slovenskom ima!

     • stajerc5

      Oooo, jaz pa vem! Trubaci so vec na Tromostovju kot na Kalamegdanu…

     • Tom Žnidarčič

      Ali na žalost ima i Đorrđeviča konjušara više u Sloveniji NEG NA ŽALOST U OTADŽBINI!

     • stajerc5

      En majcken smo sami krivi, ker se nismo MI prej spomnili na kocke kot ostala yugobakaz!

     • večni srb

      Saj jaz tudi ne vem,ampak ne dvomim, da mi boste hrvati tudi to povedali, a ne.

     • stajerc5

      Bolac me kuri i svrbica me guzi za vse kar je cez Sotlo.

     • večni srb

      Nisi prvi v vaši družini, ki je to rekel, preden je preplaval Sotlo.

     • stajerc5

      Preplaval sem jo samo enkrat, seveda tja in nazaj, ko smo vas terali kuci!!!

     • večni srb

      Plaval si ti edino v deliriju, sicer se vas med osamosvajanem ne bi preselilo par sto tisoč v Slovenijo. Še danes ste hrvati daleč največji migranti pri nas, srečo imate, da je v naši politiki toliko vaših zemljakov.

     • stajerc5

      Tistih par stotisoc se mi zdi, da je odpeketalo po Oluji lepo nazaj kuci, jelda?

  • Vinti Oto

   Come stai, stronzo Luca Marchesi?

   Ancora non in ospedale per idioti pazzi?

 • primoz

  To pismo je objavil partizan Tit Turnšek ki je bil leta 1942 ko se je zgodil ta zločin star 4 leta in ta strašni borec NAJ BI VSE VEDEL O DRUŽINI Hudnik

  • stajerc5

   Njegov foter je klal in ubijal, zato mu je lahko kar iz prve roke povedal!!!

 • Tom Žnidarčič

  Saj ti verjamem, da bi jo raje na daljavo dovolili TISTIM, KI EU ŠE VIDELI NISO!

  • Ponosen Slovan

   @tomnidari:disqus, niti ne. Bi jo pa vzel takšnim neizobraženim kretenom, kot si ti. Bye!

   • Tom Žnidarčič

    Argument ki stoji tako prbito kot Bičkova skala!

   • Vrhovni sodnik

    neizobražen si ti, http://www.zgodovina.eu/

    • Tom Žnidarčič

     Ja, ampak mi pajaci tega še nismo pogruntali in zlavo( poniževalni izraz za slovane, ki so ga ravno na podlagi komunistične ideologije z odprtimi rokami sprejeli na zahodu) nas mora hudo skrbet!!! Seveda, če si zaveden SLOVENEC, ČE PA SI IZDAJALEC, KAR KOMUNISTI SO BILI, pA BOLI ME PATAK!!

 • večni srb

  Že po imenu lahko veš, da je po rodu iz Hrvaške, kjer tako vzgajajo že dojenčke in si čisto nič ne more pomagati, ker v takem okolju, resnice ni in nikoli ne bo slišal.

  • Tom Žnidarčič

   Pajac srbski!!! Poglej si malo zgodovino mojega priimka!!!

   • večni srb

    Kje si jo pa naj pogledam, a imaš na Facebooku objavljeno družinsko drevo mogoče? Boli me k* za tvoj priimek, mimogrede.

    • Tom Žnidarčič

     TI MOJEGA VIDIŠ IN MENE NI SRAM DA GA VIDIŠ!!! TEBE JE SRAM TEBE SAMEGA!!!

     • večni srb

      Jaz vidim samo lepo hrvaško ime, jezen sem pa res, ker potem nikoli nisem razočaran. Pa bi rad bil, ampak zdaj vidim, da nam boste ukradli še kaj drugega kot pol nuklearke, Piransko uvalo, celo prehrambeno predelovalno industrijo in kraje ob meji, vi ne boste zlepa nehali.

     • Tom Žnidarčič

      Ti si pajac in tebe je sram tebe samega!!!! Če te pa slučajno ni, ne tukaj, da ti sramote ne bom delal, Pokliči me na 041722387,, pa da potem lahko rečem srbin je ljudina! Ni šans SRBIN JE PATAK!! čE ME POKLIČEŠ, PA BOM TO PREKLICAL!

 • stajerc5

  Jezus, ce bi tebe le koncno nekdo iz tiste ven potegnil…

 • Ponosen Slovan

  Še premalo so vas poklali, pizde izdajalske domobranske.

  • Tom Žnidarčič

   In to zdaj je pa svobodoželjni govor!

  • Tom Žnidarčič

   Pajac komunistični!!! Ko ti halucinacij zmanjka potem tudi diskvalifikacije prav pridejo!!!

   • stajerc5

    No-no, saj ni taksen kot se dela, samo borba za vsakodnevno porcijo pijace ga muci. Slisal je, da je F21 malo pred koncem in se boji, da ne bodo jetra dobila dosti hrane. Vsak klikec mo da par centov in to je to kar ga zene v provokacije. Ce mu nehamo odgovarjati, smo ga dobesedno ubili!!!

    • večni srb

     Odlično VAM gre, danes še NISTE povedali pametnega stavka.

     • stajerc5

      Se par centov zate, ker si tako ljubezniv.
      Pocasi ugasas, problem z dimmerjem?

     • večni srb

      A veš zakaj sovražiš vse kar je srbsko? Ker si hrvat in indoktriniran od golega rojstva. Meni gre pa to na živce, zato sem se spustil s teboj v debato. Pa ne bom več, saj nič ne poveš, ti bi se rad samo še izživljal.

     • stajerc5

      Pri Ceneje je je akcija za dimmerje…

     • Tom Žnidarčič

      tI SE Z NIKOMER NE SPUSTIŠ V DEBATO, KER SAMO VRŽEŠ BOMBICO!!

     • stajerc5

      Uff, mislim, da sem mu izpraznil baterije. Pa naj se kdo rece, da ni pomembno, kdo ima daljsega…

   • večni srb

    Prav je povedal, premalo so jih pobili, zato pa je danes tako kot je in se lahko vsak ustaš iz nas norca dela.

    • Tom Žnidarčič

     Ja, ma ti PAJAC, sploh veš kdo se je v ranjki jugi uprl okupatorju? Ne veš,ma ni to problem, problem je da ti sploh nočeš vedet!!!!!!

     • večni srb

      Jaz vem, da ti ne veš, ker očitno nisi nikoli obiskoval normalne osnovne šole.

     • Tom Žnidarčič

      Jaja, seveda, jaz sem iz Argentine prišel!!! V bukvah jasno piše, da se je Draža Mihajlovič prvi uprl okupatorjem, medtem ko ste komunisti z nacisti proslavljali 1. maj

     • večni srb

      Govori kar hočeš, tega se naši slovenski otroci v osnovnih šolah niso in se še danes ne učijo.

     • Tom Žnidarčič

      JA!! Ampak moji otroci to vedo!!!!! IN TI IN TVOJA BANDA TEGA NE MORETE VEČ ZANIKAT!!!!

    • stajerc5

     Saj ni samo Ustas, vsi, celi svet!!!

  • stajerc5

   Spet te je mekana srusila! Imas se sreco, da ne pijes nasega domacega kratkega, ker bi bil stalno stacioniran na Hitni!

   • večni srb

    Seronja, on je slovenec, ti si pa nihče ne ve kaj, najbrž potomec ustaških okupatorjev, ki se skriva za štajerstvom.

    • stajerc5

     Saj sem vedel, da imas nekaj z Slovanom, ops, s samim seboj, seveda!

     A ti to pred ogledalom?

     • večni srb

      On je slovenec in ne zmerja slovencev za južnjake, ta vaša hrvaška naveza je vse bolj tečna in predzna.

     • Tom Žnidarčič

      Ma Ajd šuti bre!

     • večni srb

      Lepo, kar nadaljujte, saj bo…

     • stajerc5

      Hitro si obrni Globus, da se naucis sever-jug!

    • Soave

     Kaj pa tebe tare danes ?

    • Joško

     On je slovenec z malo začetnico!

  • Tom Žnidarčič

   Na vsak način, Mi vas ne bomo klali!

  • Soave

   Osel posrani !! Pa kje ti vidiš domobrance ?? Poklali in v jame zmetali so jih že zdavnaj tvoji !

   Mene že ne boš zmerjal! Nekdo bi te moral prijaviti za sovražni govor.

 • Tom Žnidarčič

  VEČNI SRB, BI LAHKO RATAL PORTPAROL LUKE MESECA! URGENCA IZ SD, PLAČAJTE SAMI! A ZEMLJO ZEMLJARIČ SAMO PRITAJENO SE SMIJE!!!!

  • stajerc5

   Ponosen Slovan alias vecni srb je GOTOF! Yugovina cefurska je spet kapitulirala!!!

   • večni srb

    A vidva se imata pa rada, ljubite se, razmnoževati se pa ne morete.

  • večni srb

   Nima za burek, vključno s teboj in vsaj pol komentatorjev na tem portalu, z amaterji in šalabajzerji ne sodelujem.

 • Valter BraniSlav

  Druzina Hudnik ni zastonj imela takega imena.
  Delali so hude stvari in DOLETELA jih je huda kazen.

  • Tom Žnidarčič

   Ja in zdaj čakamo, da ta ista kazen doleti še družino Brozovič!

  • Tom Žnidarčič

   AHA , ZDAJ JE PA TVOJA SMENA!

  • Tom Žnidarčič

   Imaš li ti dupe jedno obraz?

  • SIMON ROZIC

   Hudnik je čisti, slovenski priimek! Vsak Slovenec bi bil lahko
   ponosen nanj; tudi imena, ki so jih nosili pobiti so preprosta,
   slovenska ! Tvoje pravo ime je gotovo rusko ! To je bilo takrat,
   po vojni skoraj zakon ! Turnšek pa si je svoje Tit ime prilepil dosti
   kasneje! Z imenom si je odpiral rdeča, udbovska vrata!

   • Valter BraniSlav

    Tudi drek je Slovenski priimek, vendar bi se has raje pisal Praznik ali Macek.
    Za domovino s Titom naprej !!!

 • Tom Žnidarčič

  Tit Turnšek je bil tudi član DEMOSA in STRANKE SLS!!!

 • Tom Žnidarčič

  OOH dušebrižniki slovenskega blagostanja? Kaj vam hudiča honorarci počno, ko koke zmanjka? Ne, vi boste zjutraj zopet začeli, inčakalida ne omagamo! !!

  Fuck you!!!

 • Anton

  Normalno… do živih niso imeli milosti, kako naj torej spoštujejo mrtve.
  Imajo pa srečo da se je zgodil sv Urh kot protiutež za 700 grobišč.

 • Krtača 20

  Vojni dobičkarji in banditi so dobili svoje. Preživeli del je odpustil. In kaj moti novo24? Premal hujskanja?

  • totex39

   Kako pa ti veš kakšna je bila resnica, trosiš bedarije kot Turnšek, ki se sploh še ni zavedal, da živi.

   • Krtača 20

    Očitno desni še manj veste kaj je blo. Ampak tolk butli pa ste da hujskat pa znate. Določene priče in zapisi obstajajo katerim desni ne morete oporekati.

    • Mojca pokraculja

     Res, zakaj jih nisi posredoVal sodiscu?

  • Mojca pokraculja

   Pljuvaš Pahorju v obraz?

 • totex39

  Poglejte samo faco na zgornji sliki pa boste videli kakšnega človeka imate pred sabo.
  Takim ljudem so komunisti oprali možgane z svojimi “pravljicami”, res nas je lahko strah, ko še vedno taki prebivajo med nami.

  • zokispoki

   Kreten, je za na zaprt oddelek norisnice !

   • Ivan Friderik Novak

    Tvoj idol tudi obiskuje norišnico (odprti oddelek).

    • zokispoki

     Ti si moj idol, majmun !

    • Steiermark

     Nebi se čudila, če bi to bilo res, ob vsem mučenju in vseh poskusih uničevanja človeka in njegove družine, kot so to počeli vaši “borci” revolucionarna drhal, z palčkom in njegovimi velikimi prdci in borci NOB, ki so se skotili po vojni…… Človek, ki je preživel vse te grozote, ki jih še vedno doživlja, ker dokler vas nebo pobrala Matilda ter vas pospremila k vašemu gospodarju satanu, nebo miru za poštene in zavedne Slovence!

 • Joško

  A lahko tega Turnška že nekdo pospremi v Polje, da bo nehal trositi sovraštvo med Slovenci? Ta človek je resno bolan in potrebuje pomoč.

  • Mojca pokraculja

   Imas prav. Mislim da je na potezi Pahor. Kajti on je dolzan zascititi integriteto sorodnikov in potrditi, da je z opraVicilom mislil resno. Sice je njegovo dejanje samo predstava pred volitvami.

 • Soave

  In ta možakar je bil celo minister za obrambo ???

 • VERRZIFIKATOR

  Vid Tumšek

  POGLED S TURNA

  S turna dober se pogled ponuja,
  glej, postava neka tam vijuga,
  videti ni gospodar, prej sluga,
  ni pojava ta mi čisto tuja.

  Se nad sabo mož jezi, zadira,
  ogenj silovit iz njega bruha.
  Kaj se le v možaku silno kuha,
  takšne tone čudne da ubira?

  Prepoznaven mož je po zamahu,
  ko okoli sebe maha, klati,
  in tako, povedano med brati,
  čutiš ga do turna po zadahu.

  Kot da sebe je pojava sita,
  kot da sam od sebe se poslavlja.
  Ali s heinekenom mož nazdravlja
  ali oponaša Broza, Tita?

  Ko takole se možak spakuje,
  zdi se kot v zamaknjenosti stalni,
  rekli v govorici bi normalni,
  da v omami zvezdam poveljuje.

  Slišati je, takšne da je pravil,
  ko vijugal zadnjič je okoli,
  sprave da ne bo nikdár, nikoli,
  s sabo da ne bo možak se spravil.

  S turna zdi se kakor kak poveljnik,
  ki je vojsko zdavnaj že izgubil,
  bolj kot bojeval se, frajle snubil,
  pri gasilcih rad bi bil načelnik.

  Za gašenje mu ne primanjkuje
  ne navdušenja, še manj pa volje,
  tam počuti vidno se najbolje,
  v cevi tekočino ko menjuje.

  Zvezd okoli njega pivovarskih
  vidi s turna s prostim se očesom,
  on pa ti deluje, da pod stresom
  se nalezel muh je proletarskih.

  Vendar to ni lumpenproletarstvo,
  s turna jasno vidi se na srečo,
  tega Tita, borca z zvezdo rdečo,
  stalno da zanaša pivovarstvo.

 • Ivan Friderik Novak

  No, tudi domobranci so klali . . .

  • totex39

   Seveda, saj se je bilo potrebno braniti pred invazijo komunističnih klavcev.

  • KAPIBARA

   Komunjare so začele že leta 41.. in verjetno že prej..

 • Krtača 20

  Danes razne vojne dobičkarje ala šrot, bavčar, brunhilda samo zapiramo. Med vojno je bila pa kazen smrt na mestu. In kater del enačbe desnim ne gre v glavo?

  • Poštenje velja

   Ko pocii bos prvi ti.

  • david23

   A si prebral, kaj si napisal preden si poslal sem na ta portal? Nisem ravno prepričan, da so g. Bavčar, g. Šrot in ga. Tovšak vojni dobičkarji, ker niso bili obsojeni za takšna kazniva dejanja, ampak za neka povsem druga, če se prav spomnim!

   Zadeve še zdaleč niso tako enostavne! Zmrazi me ob tem, ko vidim, kako prostodušno eni govorijo o pobijanju ljudi, pa četudi v vojni (smrt v vojnem spopadu je nekaj povsem drugega in je tudi urejena z vojnim pravom!)!

  • sprehajalec

   Je bila ta kazen navdih posameznika, kogarkoli že, ali je stala kakšna pravna podlaga za izrekanje te kazni?

   Za šankom se razglasim za narodnega osvoboditelja, potem pa likvidiram po filingu…..

  • SIMON ROZIC

   Samo te 3 dobičkarje poznaš, kaj pa mafijski člani F21? Vse lahko našteješ, s
   Kučanom vred, pa ti bo pri srcu lažje!

 • Poštenje velja

  Ctr Del.

 • joza joza13

  Domobranci so branili dom pred tistimi, ki so posegali v njihova ognjišča!
  Ali komu ni kaj jasno?
  Dom branim tudi jaz, ti, on…

  In iz tega so tolovaji naredili nekaj slabega !?

  • domovina mili dom

   Komuniste lahko imenujemo domoizdajalce, domofobe, kristjanofobe, heterofobe, skratka tudi poštenostfobe.

 • sloustava

  Kdor se tako odziva na trpljenje ljudi, je vredne vsega prezira! Lasten narod oznaciti za “tolpo “, je sposoben samo in edino boljsevik/komunist/revolucionar/kucanist! Bog naj se jih usmili! Pokoncnost Hudnikov je sinonim za pokoncega Slovenca! Branjenje lastnega ognjisca je dejanje, vredno spostovanja. To, kar dela Kucan na 75 let podlage, kaze na popolno pomanjkanje znanja zgodovine! Bog se te naj usmili, Kucan. ….pravis celo, da so bili tvoji starsi verni…

 • domovina mili dom

  Če je slovensko rdeče krivosodje obsodilo zločin nad družino Hudnik, ja potem bo pa to držalo, kaj ne tavariši.
  Zakaj rečem rdeče krivosodje. Ker sodniki niso s takojšnjo aretacijo zločincev in njihovih skrivačev zadostili zakonodaji.
  Navsezadnje bi bil zelo mili ukrep, da se prepove ZZB-Nob organizacija. Morda bi se lahko imenovala po turnškovem besednjaku banda.

 • Nšo-či

  Glede na to, da je Turnšek potrdil, da rodbina ni umrla v vojaški akciji ampak so jih preprosto likvidirali zato, da bi ustrahovali celotno okrožje, upam, da se bo zganilo tudi tožilstvo in preiskalo, kdo je izdal in izvršil tak ukaz. Za rodbino in partizana, ki se očitno s tem ni strinjal in so ga likvidirali z njimi..
  Zločini ne zastarajo. Turnšek ima prav …. s sadističnimi strahopetci , ki so zločine izvršili in pobijali babice, nosečnice in cele družine se ne bomo nikoli spravili.

  • KAPIBARA

   ….Za rodbino in partizana, ki se očitno s tem ni strinjal in so ga likvidirali z njimi..
   Kje ti vedenje o tem partizanu ? Povej kaj več..

   • Mojca pokraculja

    Pa kaj hoces s tem vprasaNjem povedati? Da ni bil partizan oziroma da to ni dokazsno in da je zato vse ok s pobojem vseh ostalih? Koga ti braniš ? Je zate umor umor, ali je to odvisno od tega kdo je morilec in kdo žrtev? Je to junastvo!?! No da slisimo!

    • KAPIBARA

     Ni treba koj seč spuščat !
     No pa lepo po vrsti:
     – Če kaj ve o tem partizanu, naj pove, ker se ve, da so likvidirali svoje, če niso pihali v isti rog..
     – Branim nobenega, vedno je pa prvi kriv.. nekdo začne..
     – Umor je umor, pa ni važno, kdo ga je storli in kdo je žrtev…
     – Umor NI junaštvo.. !
     NO, zdaj pa ti lepo po vrsti !

     • Mojca pokraculja

      Spraševal si od kje vedenje o partizanu. Brali smo, ne vem kje je pisalo.
      Bodi pa prepričan, da se ne bo nič zgodilo, ne na tožilstvu ne kje drugje. turnšek lahko pljuva po mili volji po vseh. Spodaj v postu sem napisala kaj bi moral pahor narediti. Če bi bil predsednik vseh !

     • večni srb

      Pa očitno ni in ni bil že vsaj 15 let, zakaj je potem še vedno predsednik, pa kdo sploh voli tega fašističnega idiota?

     • Mojca pokraculja

      Fašista lahko volijo samo fašisti. Točno tisti, ki se imajo za antifašiste.

     • KAPIBARA

      …Bodi pa prepričan, da se ne bo nič zgodilo, ne na tožilstvu ne kje drugje… Žal je to res.
      Isto velja za zemljariĆa, ki je izgubil pravdo na sodišči, proti Leljaku, kateri ga je javno ožigosal za udbovega “morilca”. Izdana sodba pravi, da je Leljak govoril resnico, in to gre iz rok predstavnika sodne veje oblasti, brez ovadbe- lovljenje zemlajriĆa… ?
      Našim se ne sme nič zgoditi. !

  • Stane

   Zakaj ga niso aretirali kot vojnega zlocinca?

 • Antonius

  Turnšku empatijo do človeka določa uboganje tistih, ki so nam sadistično umorjene skrito pospravljali v prek šesto morišč.
  Turnškova diplomatska taktnost in zadržanost si zaslužita priznanje z enim pljunkom v njegov obraz. Njegova leta pri tem ne morejo biti ovira, da bi *zaslužneža* ne nagradil.
  Koliko je Turnškova diplomatska baraba pokvarjena, nam pripoveduje njegovo kameleonstvo. Po osamosvojitvi je šel bivši komunist na Brezje lagati svojo krščansko veroizpoved. **Ja, sedaj so drugi časi**, se je izgovarjal bivši sodelavki na Brezjem.
  Sicer pa, Turnšek je samo prvi med ZZB lažnivci, ki že od konca II. vojne lažejo o eNOBe.

 • Anton

  al spet ta lažnjivi borec?, škoda besed za tega trola.

  sarkazem press

 • Dillinger

  V odzivu Turnška se lepo vidi kakšen odnos ima do stališča predsednika Pahorja.
  Turnšek je prikriti nasilnež.

  • šmentanamuha

   Odkrit nasilnež.

 • hribovc

  turnšk ni vreden veliko besed, čist zadost’ je ena sama: BUTL !!!

 • Slovenec

  Turnšek bivši minister podtaknjen komunist v SLS. Pred mikrofonom
  je po odkritju afere žvečil. Kot kaže
  je bil pod vplivom alkohola. To vse
  pove.

  • FORT WORTH

   Ta je pod uplivom vonja po krvi.

 • Miro Jereb

  turnška na smetišče zgodovine…ta človek nima vseh ovc preštetih…

 • Kučko pod pručko

  Že spet noži, sekire, krampi in kladiva?

  Če bi naši organi pregona delali kot v vsaki vsaj malo normalni državi, ki spoštuje sleherno živo bitje, bi to staro borčevsko spako zaradi take izjave takoj vzeli v postopek in ga po hitrem postopku vtaknili v arest. Turnšek je človek najslabše vrste, točno tak, kakršnega Partija, vodena iz general štaba v Murglah, potrebuje. Težko si predstavljam, kaj vse je ta baraba počela v bolj trdih časih, ne bi se pa čudil, če bi prišlo na dan, da je bil eden glavnih komunističnih klavcev. Partija je potrebovala točno take likvidatorje.

  In kaj na te sramotne Turnškove besede reče največji slovenski etičar in moralnež? Vprašanje je sicer brez veze, saj Cmerota takšne izjave sploh ne motijo, jih pa prej odobrava. O pritlikavcu iz Murgel pa itak nima pomena debatirati, ker sodi popolnoma na isti nivo kot Turnšek. Prav specialist za fizične likvidacije je leta 1994 izjavil, da naj njegovi politične nasprotnike diskvalificirajo, če pa še to ne bo dovolj, naj jih fizično odstranijo.

  Oba pa sta popotnico in krvavo učno uro dobila od Edija, ki je ukazal pobijanje nekomunistov celo z noži, sekirami, krampi in kladivi!!!

 • FORT WORTH

  Prostaski radikalizirani levak-psihopat brez minimalne kulture in pietete, custveni invalid.
  Taki so bili na celu naroda od leta 1942, ki so nam, in nam se vedno krojijo usodo drzave.
  Takoj za njim je razklani novodobni revolucionarni klown Trcek.
  Podn od podna !!!

  • montyamp

   V politiki bo treba vzpostaviti ravnovesje .
   Na seznamu so strokovnjaki rojeni v znamenju kozoroga .
   Kućan Milan , Zoran Janković ,Gregor Golobič , Janez Zemljarić, Branko Masleša, Zvonko Fišer,Anton Rop , Matjaž Han , Franc Trček ,Svetlana Makarović , Al Capone, Drago Kos,Mao Zedong,Tit Turnšek , Andreja Katić , Kim Džong Un , Elena Ceaucescu , Hermann-Wilhelm Göring , Spomenka Hribar , Violeta Tomić , Violeta Bulc , Igor Zorčič , Bizilj Ljerka , Iztok Podbregar , …………. Kocjanćić , Miklavćić , Isajlović , so tudi že kandidati za preimenovanje v hijene .
   Drnovšek je bil rojen v znamenju tehtnice , ni zdržal med hijenami , je od hinavščine omenjenih kar zbolel .

 • totex39

  Človek res ne more verjeti, da še v današnjem času obstaja neka organizacija NOB pod tatirko Turnška, ki vključuje vedno več ljudi, ki nimajo pojma kaj to sploh pomeni.

 • Franjo Trojner

  To društvo je takoj potrebno nehati
  financirati iz državnega proračuna, pod lupo je potrebno vzeti tudi zakon, kriterije za pridobitev penzije borca NOB iz leta 1964. Čuden je ta trend neupadanja števila izplačanih borčevskih penzij in to 73 let po končani vojni. Zanimivo bi bilo vedeti, koliko od teh, ki so še danes prejemniki borčevskih penzij je res bilo v partizanih in koliko od njih jih je sodelovalo v vsaj eni bitki do konca vojne. Zanimiva je tudi starost prejemnikov borčevskih penzij, najmljaši prejemnik šteje le 22 let?????? Zato se je potrebno vprašati zakaj in komu plačuje država vsak mesec borčevsko penzijo in raznorazne dodatke in ali so te penzije danes, kot nagrada izplačane samo še pretežno borcem, ki so se borili samo aprila in maja leta 1945 in zakaj tudi njihovim naslednikom??? Morda nagrada za molk in zvestobo?
  Če si stranka SD naslednica komunistične partije Slovenije NE BI non stop lastila ministrstvo za socialo, delo in enake možnosti bi tudi ta zakon o borčevskih penzijah iz 64 leta že zdavnaj bil preteklost, kot je danes hvala Bogu preteklost zločinski, krvavi, totalitarni komunističen režim z vsemi tatinskimi barabami, zločinci, množičnimi morilci in vsemi sadisti vred, ki so v imenu totalitarne komunistične onlasti množično kršili prav vse človekove pravice in svoboščine svojemu in tujim narodom in takšne spake penzij iz proračuna ne bi smele prejemat, ker spadajo v arest.

  • totex39

   S tem se popolnoma strinjam, da je potrebno ukiniti to bedasto organizacijo in vse ostalo zvezi z njo, samo kdo jo bo, če jo desetletja vse socialistične vlade finančno podpirajo.

  • janez cepec

   to društvo je takoj potrebno nehati. poj pa mene jebete, de ne znam slovensko.
   pa sunce ti žarko, kdo pa je tebe matern’ jezek učiu. če nisi totaln kreten, u kar pa dvomem in mislem, de si, bi se osnov jezika mogu naučit u tisteh parih razredih pomožne šole, k’ si jo spacov, če si jo?

   • Franjo Trojner

    Ti si res pravi cepec, kar vedno znova dokažeš z vsakim svojim zapisom. Jebi se cepec!

 • sanguis sacrum

  človek s borderine in s shizotipsko motnjo, ki zelo lepo živi na naš račun…

 • soc

  Turnšek je natanko pravi primitivec za vodenje te paravojaške organizacije. Pojoča žaga Stanovnik je (v tistih letih še) imel v sebi vendarle ščepec intelektualizma, to polizobraženo govno (minister na listi SLS, veleposlanik RS…) pa je res poosebljenje najnižjih človeških nagonov.

  Fuj, Turnšek, naj ti bo zadnja sodba pravična, da boš v peklu spet s svojimi. Na toplem…

 • KAPIBARA

  Ko je bilo konec vojne, še ni imel polni 7 let ! ? Le kako se je otrok boril ?
  Danes jih ima 80, ali tudi ta priviligirani parazit družbe, še vozi avto, tako kot zemljariĆ ??

  • sprehajalec

   Poturica je gori od Turčina, pravi srpski pregovor….

 • KAPIBARA
 • Joško

  Turnšek, slej ko prej boš končal svoje bedno življenje kot večina ubijalcev nedolžnih Slovencev in drugih žrtev medvojnih in povojnih izvensodnih pobojev, to je na veji, ali pa si boš sam poslal kroglo v prazno glavo.

  • KAPIBARA

   In zna po tem, da NAM je njegova baba ambasado demolirala in naredila varnostno štalo, ko ga je lovila po Kitajski, ko se jem med diplomacijo, imel čas še kurbat..

 • Franjo Trojner

  Toti komunajzeri pa so res vsi sami primitivci.

  • Občasni Komentator

   za razliko od desnih a ne :) same rožce

   • Franjo Trojner

    Čuj več, kot 600 do sedaj odkritih množičnih morišč priča o hudih zločinih, ki so jih je zagrešili komunisti pijani od zmage po končani drugi svetovni vojni. Goli otok in druga koncetracijska taborišča, zapori in na stotisoče nesrečnih človeških usod pa o primitivizmu in sadizmu kasnejših partijskih elit, ki so na tak grozen, nečloveški način obračunavale z političnimi nasprotniki. Prav neverjetno je, da v polnopravni članici EU Sloveniji nekateri zlobni starčki še danes obračunavajo z že pobitimi žrtvami divjanja komunizma po vojni na naših tleh.
    Sedaj je lahko pa res vsakemu normalnemu državljanu Slovenije jasno, da brez sodnega preganjanja in obsodbe na dolge robije vseh komunistov, ki so s svojimi dejanji na oblasti prizadeli svoj in druge narode ne more Slovenija nikoli postati pravna in demokratična država. Z našo USTAVO je poveličevanje, rehalibitacija in ponovna vzpostavitev totalitarne komunistične oblasti opredeljena, kot kaznivo dejanje! Po kazenskem pravu in mednarodnem pravu zločini storjeni zoper človeštvo nikoli ne zastarajo, kaj torej počnejo naši policisti, tožilci, sodstvo, OBLAST??
    Dokler bodo vsi odgovorni za vzpostavitev in delovanje pravne države načrtno gledali v stran, tako dolgo naša država ne bo demokratična in pravna.

    • Primosio

     Zdaj bodi pa iskren, misliš da bi v primeru zmage druge strani bilo kaj drugače? Nemci bi pustili slovenskim nacističnim simpatizerjem, da potolčejo drugače misleče brate, tako kot so Angleži pustili slovenskim zmagovalcem, komunističnim simpatizerjem, da so potolkli drugače misleče brate. S to razliko, da bi verjetno po tem dejanju Nemci potolkli njihove simpatizerje, ko jim ne bi več koristili.

    • večni srb

     Komunistični teror je bil brez dvoma zločinski, ker je bil teror, ampak saj niso nikoli rekli, da so idealna oblast, saj niso lagali, da je komunizem raj za zemlji,to delajo lobotomiranci danes,ker pač živimo v peklu in marsikaj zgleda lepo glede na današnje stanje.
     Ni vsak državni teror isti, ni vsak umor tudi zločin poti človeštvu, države ni bilo, drhal se je obračunavala po svoje, torej je krivda povsem individualna, če je sploh kdo od morilcev lahko česa kriv, glede na splošno stanje po največji moriji vseh časov.

     Ves čas pozabljate najbolj pomembno dejstvo, da 2.sv ni bila samo še ena vojna, ljudi se ni samo porazilo in zatrlo ampak se jih je industrijsko odstranjevalo, po umobolnem Zakonu o rasni higieni, ki je bil bistvo nacizma. Ko hočejo zavladati incestoidni ljudežerci, je vse mogoče, meni se zdi reakcija partizanov normalna in moralno upravičena, kar pa še ne pomeni, da so bili vsi isti in se niso dogajali tudi osebna maščevanja, skrita za zmago in revolucionarnimi težnjami. Kdo pravi, da so se žrtve maščevale svojim mučiteljem in okupatorjem, kaj pa, če je bilo včasih obratno?

    • Občasni Komentator

     drugače sem spraševal o desnih. Za leve mi je jasno kakšni so in se strinjam, da je neizvedba lustracije temeljni problem RS. Brez tega se na da iti naprej. Komentar je bil o tem, če so desni kaj drugačni. A vse zločince druge strani prav tako moramo lustrirati, ali pa je to malo drugače, ker so naši? Sam to sprašujem.

     • Franjo Trojner

      Ne razumem? Tu pa res ni pomebna stran, zločinec je vsak, ki je sejal smrt.

     • Občasni Komentator

      no potem se strinjava o tem

 • Mojca pokraculja

  Prepricana sem da se za Krtaco 20 skriva Turnšek.

  • Prle

   Prepričan sem, da se za Mojco pokraculjo skriva Eva Devica Irgl.

   • KAPIBARA

    Prepričan sem, da se za prle, skriva PRDA..

    • Prle

     Kiksnu si.

     • KAPIBARA

      Včasih se tudi to zgodi.. .-)

 • resnicaboli

  Kaj napravi komunistična ideologija iz človeka zver. takšni so bili tisti ki so l.1945 morili otroke ženske starce.

 • Capi

  ” Pizda, kam smo prišli… ”

  Ja, res, kar poglej se……

 • Artur

  Psihopat se do takrat ne spreobrne dokler se v grob ne zvrne.

 • Rožle

  So pogumni partizani ležal v bolnici Franji med 2. Svetovno vojno in si govorijo junaške zgodbice kako so bili ranjeni in komaj preživeli
  … **************************************************************************************************************************************
  Vsak od pogumnih ranjenih partizanov je povedal svojo zgodbo … le en partizan … bil je ves marogast in podplut po celem telesu, ki se je skrival pod pogradom, ni niti muksnil …
  Po večkratnem prepričevanju soborcev pa se je le opogumil in začel svojo junaško zgodbo …
  **************************************************************************************************************************************
  Pravi : … izgubil sem se v temnem črnem gozdu in taval cele dneve … brez hrane in vode … končno pridem na jaso in jo želim prečkati … ŠTUKA !!! … jest levo … štuka levo … jest levo … štuka levo … preval na levo … pod kotom …
  levo … 3x me je preletu pa me ni mogu zadet z rafali tko da mu je pol metkov zmankal … **************************************************************************************************************************************
  Trenutek tišine … … … in potem vsi v en glas … JA, in kaj je blo pol … !??!? **************************************************************************************************************************************
  … pol je pa pristal … pa me je s kurblom pregonu k merjasca,
  **************************************************************************************************************************************

  • Prle

   Sigurno je bil to tvoj fotr.

   • Rožle

    Ne tvoj buraz Tihi je bil …

    • Prle

     Da ni bil tvoj dobri kolega iz paštete Kekec?

     • Rožle

      Ne, on je na pašteti :)

     • Prle

      Ja končal je v pašteti.

 • Zora

  Pravilno je napisal Tutnšek. Vi banda domobranska bi še danes pobijali če bi lahko.

  • mojadezela

   Banda rdeča morilska!! ! Vaši so pobili več nedolžnih ljudi kot okupator! In ti si upaš tukaj svinjat in poveličevat tega ogabnega Turnška! Potrebno vas bi bilo izgnat iz države! !! Ali pa vsaj premlatit in polomit kosti.! Prekleta banda komunajzerska!! !

 • Claudio Moro

  PREKLETI KOMUNISTI” S PODGANAMI PARTIZANSKIMI SMO ITAK ZE OPRAVILI PRED 70 LRTI KO SO SE TE PODGANE SKRIVALE PO GOZDOVIH! HOCEMO SDS! HOCEMO JANEZA JANSO!!! MI SLOVENCI! MI DOMOBRANCI!

  • dob

   Spizdi kučan! Naj ti Štefka da močnejšo tableto.

 • montyamp

  Ko se kozorogu z luno v hijeni ftrga , privre na plano morbidnost značaja , vztrajnega in delovnega , predvsem vztrajnega v patetičnih izbruhih in dokazovanju kakšni idioti so gošarski potomci , mladiči zazidarske struje .
  Seveda je Tit Turnšek na seznamu rojenih kozorogov v slovenski super oblasti :
  Kućan Milan , Zoran Janković ,Gregor Golobič , Janez Zemljarić, Branko Masleša, Zvonko Fišer,Anton Rop , Matjaž Han , Franc Trček ,Svetlana Makarović , Al Capone, Drago Kos,Mao Zedong,Tit Turnšek , Andreja Katić , Kim Džong Un , Elena Ceaucescu , Hermann-Wilhelm Göring , Spomenka Hribar , Violeta Tomić , Violeta Bulc , Igor Zorčič , Bizilj Ljerka , Iztok Podbregar , …………. Kocjanćić , Miklavćić , Isajlović , so tudi že kandidati za preimenovanje v hijene .
  VZPOSTAVLJANJE RAVNOVESJA PO MASAKRU 1945 JE NUJNO POTREBNO.
  PREŽIVELI SO MORILCI , KI SO NATROSILI SVOJE Z MORILSKO UDBOOVADUŠKO LJUBEZNIJO NAGAČENO POTOMSTVO PO DRŽAVNOUPRAVNIH KATAKOMBAH .

  • Vinti Oto

   Spisek se po potrebi lahko nadaljuje…

   • montyamp

    Saj potreba je , ker že vozimo otroke na zdravljenje v tujino .

 • antimur

  Dokler bodo po Sloveniji še strašili omejeni potencialni morilci kot je Turnšek in dokler bo oblast dopuščala, da se bo ZZB vzdrževala iz proračuna, dokler bodo zombijevske seanse spremljali simboli okupatorske države, dokler bodo v imenu našega, poudarjam našega, ne njihovega Prešerna podeljevali nagrade kuzlam, ki dojijo psa in cefrajo slovensko zastavo in si jo obešajo na nič kaj lep trebuh, ki bi bil vreden ogleda, dokler bo lahko čefurski kriminalec Janković omejeval pravico do izobešanja slovenske zastave, dokler bo sodstvo kaznovalo tistega, ki to bando571 imenuje pressistutke, ne kaznuje pa očitne grožnje s smrtjo, dokler ima vsak pritepenec, peder, lezbijka, dvospolnik več pravice kot domoljubni Slovenec, ki se skorajda ne sme več izjasniti, da je katolik in končno, dokler baraba Kučan s svojo tolpo nelegalno in protiustavno ruši vse kar je slovenskega, ne bomo svobodni. Narediti moramo vse, da se znebimo te kučanistične in antislovenske pošasti, to od nas zahteva trpeča domovina.

 • montyamp

  Turnšek pravi , da bi banda domobranska pobijala še danes .
  KRAMBERGER,SLIVNIK.GOLUB,JAMNIK , …………….. so bili pobiti danes , dvomim da so jih DOMOBRANCI , prej murglosrbska udbopartijska teroristična celica .

 • montyamp

  Vzpostavljanje ravnovesja temelji na patetičnih izbruhih , iz proračuna napajanih pleničarjev , ki so jurišali s plenicami med WW2 in jurišajo s plenicami polnimi od pomij za okupatorska posojila , tudi danes .

 • montyamp

  Bravo Tit-bandit , samo tako naprej , naj slovenski narod vidi kak si ftrgan .

 • Marija

  Saj ni za govoriti kako so pokvarjeni.

 • Krtača 20

  Bojo desni predložl kake nove dokaze al bojo sam hujskal? Do takrat pa, vojni dobičkarji so dobil zasluženo kazen. Med vojno je bila za izdajo in ropanje edina kazen smrt. Komu od desnih kater del enačbe ni jasen?

  • montyamp

   Če bi to držalo , žvepleni več ne bi hodil v avto na desni , ampak bi ležal s trebuhom navzdol 2m pod zemljo .
   Izdajalce na kandelabre .
   Vidim da ti ni več vseeno .

  • Antonius

   Vam je brez smisla pred očmi mahati z dokazi, ker imate plašnice na očeh postavljene poprek.
   Za boj proti okupatorju, partizanski borec po koncu vojne vendar ne bo izstavljal račun?
   Pa so ga, izstavili so nam dobičkarski račun, zato so se ZZB-jevci z izstavljenim računom sami postavili med plačane profesionalce.
   Skrajšana upokojitvena doba, zdravstvene ugodnosti vseh vrst z zdraviliškimi uslugami vred, popusti pri nabavi kart v vseh vrstah domačega civilnega prometa in za piko na i še zajetni dodatki k njihovim pokojninam.
   Moj oče je za moje dve in polletno zdravljenje v Domu invalidne mladine v kamniku dobil račun za neverjetnih takratnih 21.000 dinarjev, otrok hostarskega morilca navedenega v Črnih bukvah je bil pa deležen 1 mesec zastonjkarskega *prezračevanja* pljuč na Sveti Ani na gorenjskem.
   Vojni dobičkarji so dejstvo, samo med tistimi, ki jih zagovarjate jih poiščite.

  • večni srb

   Ker to ni res, nobenih sodišč ni bilo, maščevanje je bilo prepuščeno posameznikom, ki običajno niso bili preveč bistri, sploh pa ne moralni in empatični.
   Vojna je zločin sam po sebi, je ni treba nič posebej opravičevati, zakaj se ne pove po resnici, to je zanimivo v tej NOB zgodbi.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Katermu lewuhu se pa še ni skegljalo???

 • Claudio Moro

  JANEZ JANSA JE SRCE SLOVENIJE! JANEZ JANSA JE OCE SLOVENIJE! JANEZ JANSA JE SLOVENIJA! SLOVENCI LJUBIMO JANEZA JANSO!

  • Prle

   Točno to, on bo naš drugi TITO. Z Ivanom v nove zmage.

  • Krtača 20

   Ljubimo ga na Dobu. Pa čim prej.

   • Dostmamrecesijeinpičkarije

    Kaj v tvoj Zorangutan in Mili An Kuč???????

  • Primosio

   JANEZ JANŠA JE PRODAL SLOVENIJO MADŽAROM, JANEZ JANŠA KLEČEPLAZI PRED ORBANOM…KDO JE SRCE SLOVENIJE?!

 • rubec

  Imajo rejci za tega buldoga kakšne papirje?

  • samotoje

   Ponarejene.

 • Osti jarej

  …..to je tako,kot tri leta stare otroke imenovati teroristi

 • SIMON ROZIC

  Samo to vem, da je osebek po imenu Tit Turnšek ena navadna rdeča svinja,
  ki v življenju ni naredila nič človeškega; v njem se skriva le pogoltnost in
  živa zloba! Kolerik in čisti idiot, cepljen proti človeškemu razumu !
  V kateri bitki je že bil boj za svobodo?

 • Burek Burecki

  Tako je to. Izdajalce se likvidira. To pocnejo se danes tudi “demokrati” ne samo komunisti…

  • večni srb

   Ne vse izdajalce, za manjše stvari obstaja normalna kazen, za velike hudobije se je treba pa tudi bolj resno zmeniti,odvisno od teže zločinov oziroma koliko ljudi je trpelo in umrlo zaradi pokojne družine.

   • Primosio

    Kolaboracija je zavržna stvar in kot taka ni majhna

    • večni srb

     Meni se tudi ne zdi kolaboracija majhno zlo, ampak premalo vemo o tistih časih, treba je ločiti ljudi, ki so bili samo zavedeni od dreka, ki je izkoriščal okupacijo za izživljanje nad svojimi rojaki, ki jih ni imel rad, ker to je šele pravo zlo.

    • antimur

     Še hujše je izdajstvo domovine, kar levaki počenjate. Danes je vsaka skrb za domovino označena za zavržno dejanje, vsako domoljubje preganjano kot nekaj kužnega, levaki, vi niste samo pošasti, ste norci, ki domovino Slovenijo tiščite v roke primitivcem, kriminalcem, pedrom, lezbijkam in dvospolnežem ter vsej kriminalni golazni, ki se v Sloveniji počuti varno. Temu se moramo upreti in vas pregnati v mišje luknje, ste kot razpuščena banda, katera se naslanja na deformirance kot je Turnšek, Hribarca, Janković, Makarovička in podobna golazen, ki jo moramo pregnati iz naše domovine.

     • večni srb

      Nehaj posploševat in lagat, saj to verjetno hočete, dejstva spremeniti v nekaj, o čemer se lahko debatira.

     • antimur

      Ne serji Srbine, Jankovićev podrepnik. Od takšnih gnojev ni prišlo nikdar nič pametnega, vse je obrnjeno bolj na razbojništvo.

 • RATATA

  Trebuh protikomunistične nosečnice je bil v tistem času močno orožje in huda grožnja boljševizmu. Zaradi trebuha bi sekomunisti celo lahko nedokopali oblasti.

 • bubamara

  Beda.

 • xtc

  Zapis rdečega goveda Turnška pove vso resnico kdo je banda in kdo je ropal.
  Verjetno kakšna mastna odškodninska tožba zaradi žalitve in primitivizma zoper rdeče lažnivo govedo nebi škodila.
  Sicer pa Turnšek ,ko jih bo zaradi sviojega umazanega gobca enkrat hudo fasal nebo nikoli več klopotal laži-takemu govedu zaleže le goveji odgovor žal.

 • večni srb

  Ampak Turnšek je bil v času masovnih umorov star komaj 4 leta, ali je mogoče, da pojma nima zakaj se je šlo in nabija nekaj kar na pamet?
  Verjetno res, razen če je imela partija kakšne post morilske sestanke, kjer so obravnavali posamezne eksekucije in za vsako žrtev objektivno določili odgovornost, nenazadnje so prevzeli oblast in je bila to njihova dolžnost. Tudi ne razumem česa bi se naj sramovali, celo družino so pobili, ker so vsi vpleteni sodelovali pri veliko hujših zločinih, zakaj je to problem danes povedati in pojasniti lastnemu narodu, tega ne razumem.

 • večni srb

  Kaj boste pa vi storili, če bi vas fašisti izgnali iz doma in vam popolnoma uničili življenje, če bi vas leta in leta brezobzirno mučili in se izživljali nad vami, kot da niste niti človek, sploh če niste krivi ali je vaš greh celo edino, da se niste rodili pravim staršem?
  V takem primeru, je umor celo dolžnost, ne le možnost, kadar sistem odpove oziroma država postane zločinski aparat, je treba narediti tisto, kar je prav.

 • Primosio

  Kolaborirati ne pomeni samo nositi orožja okupatorja, to pomeni tudi nuditi oskrbo borcem, kar sta verjetno ti dve ženski delali. Poudarjam verjetno, ni me bilo zraven.

 • Krtača 20

  Ko v gogl vtipkaš izraz sveta maša za domobrance, dobiš 41000 rezultatov. Ko vtipkaš izraz sveta maša za talce – 0. Toliko o nepristranskosti klerofašistične bande. In Pahorjeva rit jim priploskava z ritnicami…..

  • Rožle

   u gugl

  • večni srb

   Ta tip je en velik drek, zaradi Pahorja bomo trpeli posledice še stoletja, ker ni normalen.

  • Caetano

   Po vojni so komunisti strogo prepovedali, mase in razne pobozne napise na grobovih talcev tudi ce so tako zeleli svojci pobitih. Zato je cerkev pac previdna in pride samo na povabilo. Tu ji ni kaj ocitati. Bolj je danes problem, ker je dosti cerkvenih predstavnikov filoislamisticnih.

   • Krtača 20

    Ja ja, še en pokvarjen kler ko kvargl. Čez žice smrdi. Ni opravičila. Klere smo vas spet ujel s smrdljivimi tacami v marmeladi. Jebote pa spravo. S prstom u riti hočte na suh nategnt ljudi. Ma vozi za vatikan pa obema papežoma rit lizat.

 • Caetano

  Turnsek nima zastonj udbaskega dosjeja. Pravi laznivec in manipulator. Vaska straza na Dobravi se je ustanovila sele po poboju druzine Hudnik in prav zaradi takih in podobnih pobojev.

  • KAPIBARA

   Pa ne samo tam… POVSOD !!

  • večni srb

   Saj se ni pobijalo nobenih skupin, ljudje so se maščevali za tisto kar so sami doživeli in pretrpeli, nikoli niso pobili vseh vaških straž in domobrancev, očitno.

   • Caetano

    Pobilo se je okrog 1000 civilistov posamezno in po skupinah. Pobili so jih pa komunisti. Sele potem so nastale vaske straze. Ki pa so jih komunisti ceprav so jih sami izsilili takoj razglasili za sovraznika stevilka ena. Napadi nanje so imeli tudi uradno prednost pred bojem proti okupatorju. Tudi na Dobravi je bilo isto.

    • večni srb

     Narobe, najprej se je zgodila okupacija, ki ji je sledila izdaja slovencev prvega razreda, ki jih je nacistični evgenični aparat določil za več vredno vrsto človeka, šele potem se je začelo pravo klanje in končno mašpčevanje za totalno izrojenost.

     • Caetano

      V casu okupacije in takoj po njej so bili pa komunisti v paktu z nacisti in so tudi izdajali okupatorjem druga odpor. gibanja ter se skrivaj pripravljali na stalinisticno revolucijo ob pravem trenutku.

 • Osti jarej

  ….klin se s klinom zbija….amen

 • Vera

  Kje in kdaj se je boril Turnšek, ko pa je bil še otrok za časa vojne ? Takim takoj odvzet borčevske pokojnine !

  • večni srb

   Saj ni treba nič na silo, če je bil sin od borca, potem si je zaslužil njegovo pokojnino, otroci od Turnška pa zagotovo ne.

   Treba je jasno povedati, da 4 letni otrok ni bil noben borec ampak žrtev, torej on ni bil partizan temveč si je borčesko zaslužil njegov oče ali kdo je že bil tam, pomeni Tit je upravičen do pokojnine kot njihov potomec,naslednje generacije pa ne morejo prejemati borčevskih penzij,kot piše v Zakonu.

   • WISKY 1000

    še socijajne podpore si ne zasluži komunajzar

 • Franjo Trojner

  Več, kot 600 do sedaj odkritih množičnih morišč priča o hudih zločinih, ki so jih zagrešili komunisti pijani od zmage po končani drugi svetovni vojni. Goli otok in druga koncetracijska taborišča, zapori in na stotisoče nesrečnih človeških usod pa o primitivizmu in sadizmu kasnejših partijskih elit, ki so na tak grozen, nečloveški, nepraven način obračunavale z političnimi nasprotniki. Prav neverjetno je, da v polnopravni članici EU Sloveniji nekateri zlobni starčki še danes obračunavajo z že pobitimi žrtvami divjanja komunizma po vojni na naših tleh in celo s njihovimi samo po sreči preživelimi potomci.Takšno ostudno dejanje ne bi smelo ostati nekaznovano v srcu demokratične Evrope.
  Sedaj je lahko pa res vsakemu, normalnemu državljanu Slovenije jasno, da ni dovolj le izvedba LUSTEACIJE, kajti brez sodnega preganjanja in obsodbe na dolge robije vseh komunistov, ki so s svojimi dejanji na oblasti prizadeli svoj in druge narode ne more Slovenija nikoli postati pravna in demokratična država. Z našo USTAVO je poveličevanje, rehalibitacija in ponovna vzpostavitev totalitarne komunistične oblasti opredeljena, kot kaznivo dejanje! Po kazenskem pravu in mednarodnem pravu zločini storjeni zoper človeštvo nikoli ne zastarajo, kaj torej počnejo naši policisti, tožilci, sodstvo, OBLAST??
  Dokler bodo vsi odgovorni za vzpostavitev in delovanje pravne države načrtno gledali v stran, tako dolgo naša država ne bo demokratična in pravna.

  • Primosio

   Še enkrat, bodi iskren, misliš da bi v primeru zmage druge strani bilo kaj drugače? Nemci bi pustili slovenskim nacističnim simpatizerjem, da potolčejo drugače misleče brate, tako kot so Angleži pustili slovenskim zmagovalcem, komunističnim simpatizerjem, da so potolkli drugače misleče brate. S to razliko, da bi verjetno po tem dejanju Nemci potolkli njihove simpatizerje, ko jim ne bi več koristili.

   • večni srb

    Kakšni zmagi, cilj velikonemskih nacistov je bil popolno iztrebljenje vseh manj vrednih vrst človeka, kot so sami klasificirali celo človeštvo, kaj se sploh menimo, tisto morilsko, teroristično govno je bilo treba speštat na licu mesta in isto velja do danes. Ja vidiš, da še vedno mislijo, da so neki nad ljudje, treba jim je takoj pokazati, da so isti drek kot vsi ostali.

    • zvone gabrijan

     kreten psihopatski.

    • montyamp

     Hahaha , seveda so nadljudje tisti ki svoje otroke zdravijo v svojih bolnišnicah .
     Murglosrbski udbošoder je zazidarska struja ki je uničila Slovenijo .
     Hebeš take zmagovalce brez banan in kave .

   • Franjo Trojner

    O če bi, ne bom ugibal! Ker, če bi bili komunusti častni in pošteni ljudje, komunizem pa ljudem prijazen režim, se vse te svinjarije pred, med in po končani vojni nikoli ne bi zgodile, mar ne?
    Tudi v Sloveniji se bo končno potrebno sprijazniti z dejstvom, da smo si ljudje v Sloveniji želeli moderno, demokratično, samostojno državo vpeto v EU in zvezo NATO, kar smo z največjo možno večino na plebiscitu in kasneje na referendumih tudi jasno povedali, potrdili! KOMUNISTOV IN KOMUNIZMA SI V SLOVENIJI NE ŽELI NIHČE.
    Sam Bog nas je leta 1991 obvaroval pred novo bratomorno vojno, ki se bi gotovo tudi dogodila , če komunisti v strahu pred krvavimi dogodki, ki so se dogajali v komunističnih državah vzhodne Evrope ne bi pod pritiskom domače demokratične javnosti z muko in figo v žepu, kot se je kasneje hitro izkazalo sestopili z oblasti. Končno bo ljudem v Sloveniji oblast, predsednik države, vlade in zgodovinarji morali javno, nedvoumno, jasno in GLASNO povedati, da borci NOB nimajo prav nobenih zaslug za vzpostavitev prve, demokratične države vsega SLOVENSKEGA RODA in vseh vrst komunjare tudi ne!

  • večni srb

   Kakšna lustracija neki, če pa komunističnih izdajalcev že 30 let ni več, danes nam vladajo potomci komunistov in nekdanji komunisti, kot je Janša.
   Ne gre to tako enostavno, naš socializem sam po sebi ni bil zločinski, največji greh partizanov je bil, da po vojni niso začeli z denacifikacijo, ki se mora zgoditi pred lustracijo komunistov.
   Cel nemški narod je znorel, isto se je zgodilo s hrvati, od rojstva so jih vzgajali kot katolibanske debile in psihopate, ne da se tega odpraviti čez noč in samo z lepimi besedami.

   Drugače povedano, ti govoriš o zločinskih komunistih,jaz vidim pa samo nacional socialistično govno in fašiste, vseeno mi je kako se kličejo med sabo, če so ja navaden, lobotomiziran fašistični drek. Pa so komunisti, kako je to mogoče, ker niso bili nikoli zdravljeni kot duševni bolniki temveč so se lahko enostavno včlanili v partijo, ki je rada vabila med sebe najbolj zagrizene in srčne, ne glede na njihove prave motive in psihološko stanje.

   • zvone gabrijan

    idi se zdravit, verjetno pa si prepozen.

 • FUCK COMMUNISM

  Prascu Turnsku je cimprej treba stolct gobec!

  • večni srb

   In ti pezde boš to storil, prej bi rekel, da se boš usral.

   • Svele

    Usral se je v usta crtč in Jakobu hhajajja

  • Svele

   Pedofil pusti črta in Jakoba a nisi obljubil da ne boš najdi govno Janševo doze ti sekurac samo na otroke kot sta črt in Jakob maš zelo majhnega .pa samo obljube so te .te je fotr pedofiliro mama pijanka pa samo gledala flaso hhajhahaa

 • UDBA

  Tit Turnšek je predstavnik ljudi, kateri so se borili proti vojski, katera je zaprisegla Adolfu Hitlerju in nacistični Nemčiji. Domobrance je vodil višji nacistični polkovnik. Ustanovitelj domobrancev je bil Erwin Rösener (nemški SS general, obsojen na smrt zaradi vojnih zločinov). Vi pa hočete prikazati borce NOB kot zločince?

  PS: Domobranci so dobili, kar so zaslužili. :)

  • xtc

   Komuniste zasluženo še čaka.
   Niso se pa komunisti uprli nikomur,razen tega so izvedli krvavo revolucionarno državljansko vojno in genocid.
   In ne napenjaj se z kretenizmi.

  • večni srb

   To enostavno ni res. TIt je bil v času vojne star 3 leta, ko se je ta začela, po koncu pa je dopolnil 7.leto starosti in torej pod nobenim pogojem ni bil noben borec ampak zgolj prestrašena žrtev nacističnega terorja.

   • UDBA

    Narobe sem se izrazil. Sem popravil.

    PS: :)

  • montyamp

   Komunisti so čuvali slpvenske železnice za Hitlerja .
   Kdo je varoval železnice za Hitlerja ???

   Zgodaj, od februarja 1942, so se partizani – sam Boris Kidrič in dr. Aleš Bebler – na Bledu sestajali s šefom Gestapa Rozumeckom s partizanskim imenom Rožica. Rezultat: partizani se odpovedo vsaki resni akciji proti okupatorju, predvsem bodo pustili pri miru glavne železniške proge in ceste. Nadaljevali bodo zaradi videza NOB z malimi, vojaško nepomembnimi akcijami. Partizani so poskrbeli celo za krivce teh nepomembnih akcij, te so denuncirali Gestapu. Kot pravilo so bili denuncirani narodno zavedni Slovenci nekomunisti. V najkrajšem času so gestapovske postojanke na Gorenjskem in Štajerskem sklepale cel kup lokalnih sporazumov s partizani.
   Gestapo je sprejel, da aretirane partizane, predvsem komuniste, izpusti iz svojih zaporov. Partizani so imeli prosto pot in delovanje na področju, ki je bilo primerno oddaljeno od prometnih povezav, večjih krajev in mest. Kot posebno uslugo Kidriču je Gestapo poslal v Ljubljano k Italijanom svoje agente, katerim so Italijani predali zaprto Zdenko Kidrič in Prežihovega Voranca. Te osebe so gestapovci prepeljali na Gorenjsko. Zdenko Kidrič so pustili na svobodo in Prežihovega Voranca so zaprli v taborišče, ki je bilo bivališče zadržanih sovjetskih diplomatov.
   Ta množična kolaboracija z nemškimi nacisti na Gorenjskem in Štajerskem je trajala bolj ali manj do konca vojne.
   http://www.casnik.si/index.php
   Junija 1942 je partizanska stran trem italijanskim divizijam poslala anonimne dopise, arhivirane v Rimu pri italijanski vojski – ti dopisi so javnosti dostopni – da partizani pripravljajo velik oborožen napad na samo Ljubljano. Italijani, z vso verjetnostjo v dogovoru s partizani, so zato preventivno, največ v Ljubljani in na Dolenjskem, aretirali 25.000 mož in fantov, sposobnih nositi in uporabljati orožje in so jih odpeljali v italijanska taborišča. Tisoči teh, nekomunistov, so izgubili življenje na Rabu, v Gonarsu in drugih italijanskih taboriščih. Partizani so s to akcijo pripravili Slovenijo na revolucijo, brez teh 25.000, odpeljanih v taborišča, je bilo revolucijo lažje izvajati.
   http://www.casnik.si/index.php

   • večni srb

    Ne razumeš, kaj so počeli nacistična vojska in italijanski fašisti pri nas, a so prišli rožce nabirat?

   • UDBA

    Teh “neboluz” nimam namena brati. Zgodovina je jasna. :)

    PS: Vojni zločinci in podporniki vedno dobijo, kar zaslužijo. :)

    • zvone gabrijan

     ti bebo si ne zaslužiš, da tlačiš zemljo.

     • UDBA

      Vi in podporniki vojnih zločincev si ne zaslužite, da hodite po zemlji. :)

      PS: Še je ……….. Vsi vemo. :)

     • WISKY 1000

      teslo

     • Svele

      Tako bodo vse Janševe

    • sprehajalec

     Zašto tvoji Srbi ubijali Slovence, a Slovenci nikad Srbe?

     • UDBA

      Hočeš povedati, zakaj so se ljudje borili proti nacistom?

      PS: Vidim, da obvladaš Srbski jezik. Tvoji predniki so 100% Srbi. :)

     • sprehajalec

      Ker obvladam še kar nekaj drugih jezikov, so verjetno tudi od tam.

      Slovenci niso bili pripadniki narodno socialistične delavske stranke. pa so jih Srbi ubijali. Zakaj?

     • Jovo Jamnica

      Gdaj in kje so Srbi ubijali Slovence, zato, ker so bli Slovenci??? Za ustaše, Švabe in Lahe pa to res vela!!!

     • sprehajalec

      Sima Dubaić, Kočevje. Ranković, Goli otok. Arsa jovanović…

     • Jovo Jamnica

      Pa ne zato, ker so bli Slovenci. Arsota pa so komiji fentali na romunski meji, ker je do takrat potpiro Štalina!

     • Svele

      Pobijal ste obešali civilne v prvi .slovensko govno .dabogda zbiral zamaške za lastne otroke amen hlapcic .z Avstrijci ste pobijali obešali posiljevali otroke ženske .smrt avstrijskem hlapcem Bogdan zbirali zamaške za vse slootroke amen.bog pošlji se poplave potrese bolezni uniči to incestno pedofilno zlovensko pleme hlapcev amen crknte Janševi

     • sprehajalec

      Mitovi Svele.

      veš zakaj je bil Kragujevac pa streljanje talcev? Ker so v Kragujevcu poklali ob umiku v Albanijo 1915 vse Avstrijske ujetnike.

     • Jovo Jamnica

      Kaj pa so bli po rodu ovi austriski ujetniki??? Sam Švabi, al se je met njimi znašo tut kake naše gore list???

     • sprehajalec

      največ ujetnikov je bilo Čeških in Moravskih rezervistov.

      najbolj odlikovan mitraljezec Avstrijske vojske na srpski fronti je bil hrvaški Srb. Ocena je, da je pobil več kot sto nasprotnikov.

     • Jovo Jamnica

      Ni čudno, saj je tam komandero Slovenc po rodu…

    • xtc

     No vidiš?
     A si se zamislil ,kaj pišeš?
     Računi čakajo tudi komunistčne zločinske hujskače vseh sort vse bolj neizbežno ravno zaradi takih bebcev kot si ti in Turnšek,ki se ne morete sprijazniti z zgodovibnsko resnico ,da so bili navadna zločinsko roparska genocidna banda in ne osvoboditelji naroda in države.

     • UDBA

      Pridiga mi človek, kateri podpira nacizem in poveličuje Hitlerja. :)

      PS: Vi niste normalni. :)

     • xtc

      Glej butl zahojen Adolf je bil samo VAŠ brat po SOCIALIZMU-identičen je VAM le z razliko v tem ,da je on želel IZBRISATI ostale narode v imenu Arijske rase vi pa v imenuinternacionale socializma oz. danes multikultisocializma,oboji pa ste ISTI=SOCIALISTI z vsemi priteklinami.

    • Osti jarej

     …naj bi…..ampak mnogo preveč jih je pobrala matilda po naravni poti

  • zvone gabrijan

   bebec

  • sprehajalec

   Svud su straže đenerala Draže. Čale ti nije rekao?

   Srbi, koji su ubijali Slovence;

   1. Sima Dubaić, potamanio stotine hijada Slovenaca
   2. Arsa Jovanović, slao 14. diviziju u propast na Štajersko. Odgovoran za smrt desetine hiljada Slovenaca.
   3. Ranković, slao desetine hiljada Slovenaca u propast na Goli otok i ostala stratišta.

   Slovenci nisu nikad ubijali Srbe. A Srbi su potamanili stotine hiljada Slovenaca…

   • Svele

    Pedofili odklenkalo vam je osvobodili bomo črta in jakoba

   • WISKY 1000

    vozi kuči mujo

   • UDBA

    Tako je brate Srbine. Pričaj svojim jezikom. :)

    PS: Bilo kuda, Srbi svuda. :)

    • sprehajalec

     Bilo kuda ubijaju svuda?

     • Svele

      Ne daj boze da se Srbi sloze .ne bi bilo več hlapcev

     • sprehajalec

      Ha, ha, ha Svele. rado ide Srbin u vojnike, dva ga tuku a četiri vuku….

     • samotoje

      Še dobro, da toliko nesnage zlivaš po tem portalu. Dovolj, da smo dobili tvojo identiteto.

  • WISKY 1000

   glavno da prihaja SDS in Janez,DRUGA VARIJANTA NE OBSTAJA

 • večni srb

  Take novice vodijo edino v državljansko vojno.
  In to se dogaja na obeh straneh, očitno so bili res vsi komunisti en velik drek.
  Mi se sploh ne pogovarjamo več o nobenem realnem okvirju, vse se relativizira in obrača kot komu ustreza.
  Potem so tu še hude nacionalne blodnje, zaradi okupacije, Slovenija ni več obstajala, uničiti jo je pomagala fašistična Hrvaška, ki je zato dobila svojo marionetno katolibansko džamaherijo, kar slovenskiom hrvatom enostavno ne potegne v glavo.

 • Claudio Moro

  SOVRAZIM KOMUNISTE! SOVRAZIM PEDRE! NAJVEC PA SOVRAZIM KOMUNISTICNE PEDRE! volim SDS FOREVER!

  • Svele

   Ti raje fukas pedofilne otroke Janše črt in jakoba

 • Ryuk

  Psihopata najlažje prepoznaš tako, da ta ne izkazuje, niti čuti, nikakršne empatije. Tudi laž mu ni tuja.

 • goldhorn

  Tit Turnšek. Res je borec: petkrat ločen in šestkrat poročen.

  • Poštenje velja

   KLASIKA LEVUHARJEV. sO KOD KOBILICE. zA SEBOJ PUŠČAJO OPUSTOŠENJE BEDO IN OBUP.

   • večni srb

    Kakšna levica, pri nas tega sploh ni, bivši komunisti niso ne levica in ne desnica ampak so bivši komunist do danes.

  • piko8

   Ta Primat turnšek ni vreden velike začetnice!!!

 • Osti jarej

  …hitler je po vojni pil čaj s paveličem …v bariločeju,argentina……domobranci so jima pa sveče držal…..

  • sprehajalec

   Lari fari. Tisto iz History channel je sicer zanimivo, je pa pravljica. Delavec in socialist Adolf je bil prevelik psihopat, da bi zbežal. Za razliko od ostalih levičarjev. Bil je dokaj atipičen levičar, kar se tega tiče.

   • Gavtroža

    Pišete kar hočete , vendar je bil Hitler dovolj pameten , da se je z pomočjo Amerike rešil in lepo živel do konca življenja .
    Trapasto je , ga imeti za bedaka.
    Kdo je tudi priznal , da truplo ki so ga dobili zunaj bunkerja ni bil Hitlerjevo.

    • sprehajalec

     Bil je prevelik fanatik, da se ne bi ubil. Od leta 1943 naprej je delal na uničenju Nemčije. ker je za njegove pojme to zaslužila.

     Najbolj osovražena oseba v zgodovini (poleg Stalina, lenina Broza), se bo pa še 20 let sprehaja po Južni Ameriki. daj, daj. Pobeg ni bila njegova opcija, verjemi.

     • Jovo Jamnica

      No, tu ti moram dat prau. Sovjetom se Hitlar nebi mogo takrat skrit. Okol Brlina so takrat “Rusi” postavli 20.000 topof in bres prestanka zažigali po njemi. Niti bucika nebi mogla is Berlina vujt, kamoli Hitlar.

     • sprehajalec

      So odleteli, ena zadnjih je bila preiskusna pilotka Beate Uhse. Naložila je svoje otroke in ranjence, ter odletela z Junkersom. Kasneje je ustanovila verigo sex shopov, danes jo najdeš tudi na Štajerskem.

      http://www.rabim.info/trgovina-beate-uhse-191296

     • Jovo Jamnica

      In zakaj ni Hitlara polek vzela???

     • sprehajalec

      ker ni hotel. Ko je bil še čas, so ga nagovarjali naj gre v berchtesgaden, pa ni hotel iti. je pa tja poslal svojo sestro.

      Pričevanj je mnogo, najzanesljivejše od tajnice Traudl. Po njenem pričevanju je bil posnet tudi Film Untergang.

      Sam je izjavil, da se bo raje ubil, kot pa visel v kletki na Rdečem trgu v Moskvi.

     • Jovo Jamnica

      No vidiš. Strah ga je blo “Rusof”, zato se je rajši fento, ko pa njim v roke prišo. Lepo ot njega, da je zrihto mlajši sestri, Pauli Wolf, živlenje do naravne smrti.

     • sprehajalec

      Mnoge nemške ženske so se same ubile (pa čisto nedolžne) kot pa da bi prišle v roke Rusom.

      pa tudi prekmurke nimajo najboljših iskušenj z njimi. Ta strah je povsem osnovan.

     • Jovo Jamnica

      Čuj, nekam dost Švabic je preživelo celih 41 let v DDR. Kakih 8 meljonof, tak čes palec. Rusi zglea, niso bli glih temeljiti. Ni to malo čudno???

     • sprehajalec

      Rusi so posiljevali tudi osvobojene Poljakinje in Sovjetinje iz koncentracijswkih taborišč.

     • Jovo Jamnica

      Eh. Najbrš so jih prej fprašali, kaj so po rodu, da nebi blo zmes kake sovjetinje…

     • sprehajalec

      Tudi Prekmurke so posiljevali. Pa še pritožiti se niso smele kasneje, saj so fasale kuglo v glavo.

     • Gavtroža

      Niti bucika nebi mogla iz Berlina, Smešno , Hitler , se je po vsej verjetnosti odpeljal z avtomobilom . Imeli so , avtoceste pod Berlinom. zgodovino , je tudi potrebno malo vedeti. Zelo počasi prihajajo tudi take resnice.

     • Jovo Jamnica

      Ja. V Wupertali so meli celo ajznpon nat Wupertalom…

      https://de.wikipedia.org/wiki/Wuppertaler_Schwebebahn

    • montyamp

     Kje si to prebral , v udbopriročniku ???

     • Osti jarej

      ….v bistvu je bil strahopetec..če bi ga dobili bi se mu lahko zgodilo to , kar je sam leta 1944 storil generalom, ki so organizirali spodleteli atentat nanj: po obsodbi pred »ljudskim sodiščem« so jih esesovci v jetnišnici plötzensee napol gole obesili na mesarske kljuke, kjer so potem počasi in v velikih mukah umirali…… filmska ekipa, ki jo je poslalo ministrstvo za propagando, je vse to posnela, film pa dostavila hitlerju in ta si ga je z užitkom ogledal….. ogledal si ga je tudi minister za propagando goebbels – in omedlel…..ker ni crknil,si je sodil sam….škoda…no veliki firer je pa spyzdil…….

    • Osti jarej

     …s pomočjo vatikana pa res…je pa res….ko so churchilla vprašali,če je hitler res mrtev je odgovoril:NE

   • Osti jarej

    ..noben lari fari ni….še danes v prostranih džunglah argentine obstajajo območja,ograjena,kot včasih dachau,kjer dostopa ne dovolijo nikomur….varuhi ostaline so potomci nemcev in za ceno življenja varujejo objekte in območja s stražnimi stolpi…..hitlerja so zaradi njegovega alzhajmerja kmalu postavili na stranski tir…so pa,po njegovih vizijah,še naprej gradili 4.nemški rajh in razvijali nuklearno in drugo orožje…amerika naj bi bila prva na vrsti…..zakaj se je vse skupaj sfižilo…..najbrž so mnogi vedeli za njegove,oziroma njegovih morilskih kameradov namene..

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=FPyuGCX-dOM

    • sprehajalec

     kdor je kaj bral drugo vojno, ve, da je to pravljica. In da je bil delavski socialist prevelik fanatik za kaj takšnega. Po tem, ko je načrtno uničeval nemčijo od leta 1943 naprej, je prišel sam na vrsto. Večkrat je izjavil, da on že ne bo visel v kletki na rdečem trgu na ogled.

     • Osti jarej

      …saj ni…pa tudi roke ni položil nase….tak egocentrik,bi se kar v lobanjo počil…dej,dej…to je pravljica…spyzdil je po južni poti,na kateri je tudi vatikan…..tačrni so pomagali pobegniti vsem največjim morilcem

     • sprehajalec

      Ni bil strahopetec, to je komunistična propaganda. Med prvo vojno je dobil najvišja odlikovanja. Fanatiku, kot je bil, pognati kroglo v glavo ni bilo problem. Če si jo je še moj znanec, zakaj si je ne bi delavski socialist? Poleg tega je imel pri takratnem zdravstvenem stanju le še nekaj mesecev življenja.

     • Jovo Jamnica

      Če bi to takrat feldmaršal Rommel vedel, bi si gotovo ne prizadeval za atentat na Hitlera. Verjetno bi bil na Nürnberškem procesu oproščen in umrl naravne smrti.

     • sprehajalec

      Kdo bi bil oproščen, Rommel ali Hitler?

     • Jovo Jamnica

      Saj nisn Pitija…

  • večni srb

   Čigava glava e je pa potem kotalila pred njegovim bunkerjem v Berlinu?

   • Osti jarej

    …imel je več dvojnikov….najbrž enega od njih….da so našli njegovo zobovje,se meni zdi zgolj nateg……glede na to,da možnosti ,da je res pobegnil postajajo vedno bolj realne..

    citiram….dokumentarec televizijske postaje History Channel z naslovom Hitler’s Escape ,ki so ga ameriškemu občinstvu predvajali pred kratkim, trdi, da del lobanje pripada ženski, ki je bila stara manj kot štirideset let, ne pa hitlerju, ki je bil star 56 let, ko naj bi umrl. …v dokumentarcu citirajo arheologa in specialista za kosti, nicka bellantonija, ki je iz lobanje v moskvi vzel vzorec DNK in ga testiral…. skupaj s svojimi kolegi iz univerze connecticut je prepričan, da lobanja ne pripada hitlerju, prav tako pa dvomijo, da bi lahko pripadala njegovi ljubici evi, saj naj bi samomor naredila s cianidom, ne pa s pištolo…..

  • večni srb

   A veš kako vem, da je Hitler res umrl v tistem bunkerju v Berlinu?

   Ker so tam žene najvišjih nacistov, najprej zastrupile svoje otroke, potem pa še sebe, velika večina ostalih pa je bila takoj po vojni obsojena na smrt. Brez veze, tudi če bi preživel, brez svojega okultnega aparata je bil navadna avstrijska ciganska nula.

   • Osti jarej

    …vsa raziskovanja kažejo,da je verjetnost,da je (pre)živel,zelo velika…..dejstvo je,da nihče ni bil prisoten pri njegovem samomoru….bunker ,v katerem se je skrival,je imel skrivni izhod……medtem,ko so ostali ,ki so se pobili in,ki so jih vojaki polili z bencinom,bili po tem razpoznavni,domnevni trupli hitlerja in eve,pa požgani do nerazpoznavnosti…..pobegnil ni samo on,pač pa na tisoče največjih nacističnih mesarjev…med njimi so bili tudi mengele,eichmann,barbie,pavelič,ustaški vojni zločinec rojnica itd.itd..,njihov pobeg je potekal preko ustaljenih prebežniških kanalov, v katere so bili vključeni cerkveni dostojanstveniki rimskokatoliške cerkve, švicarski uradniki in politiki, argentinski diplomatski uslužbenci po raznih konzulatih v evropi in argentinski diktator peron….echmanna je l.60 pohopal mosad in odpeljali so ga,naskrivaj,v izrael…dve leti kasneje naj bi ga obesili??!!…oni lahko rečejo,da so ga……ostali najhujši zločinci proti človeštvu,so se roki pravice izognili….kako,da jih mosad in vizental nista nikoli našla…????…

    …eichmanna so ob koncu vojne dobili ameri, toda, glupi,kot so,niso vedeli,koga imajo,ker je uporabljal lažno ime racardo klement….hahhahahhhahaa …zaprli pa so ga,a jim je iz aresta kmalu stegnil….nekaj let se je skrival po nemčiji ,nato pa l.50 s pomočjo škofa hudala,enega od organizatorjev podganje linije…najbolj uspešne poti za pobeg,ki je vodila preko hrvatarskega papeškega zavoda sv. jeronima…s škofovim potrdilom,da je begunec na RK, dobil potni list in preko genove ,spizdil v argentino….in tako vsi ostali….v nurembergu so sodili zgolj peščici svinjam nacističnim….

    p.s. lobanja,ki so jo rusi našli med ostanki v berlinu,naj ne bi bila njegova….hitlerjeva…

    p.p.s. teorije zarot ne obstajajo…obstajajo zgolj zarote….

    • Jovo Jamnica

     Jao, zaj pa še ti z ovimi nebolozami!!!

     • Osti jarej

      ….jao….polpismeni jovo

     • Jovo Jamnica

      Rajši polupismen, ko pa blentaf…

     • Osti jarej

      …ampak ti si oboje

     • Jovo Jamnica

      Ja no, jas se fsaj pr fsaki stvari nea sklicujem na nekega Žabjeka…

     • Osti jarej

      ….božan dobro ve o čem piše

     • Jovo Jamnica

      Pa ja. Če bi blo to res, pol bi ga dost folka čitalo. Jas sn prečito en jegof pasus. Puna kapa. Kemtrajlsi, pa take fore me nea zanimlejo. Pa f tem nisn osamlen…

     • Osti jarej

      …jah,za to moraš biti na višji vibraciji….

     • Jovo Jamnica

      Možno, sam men se zdi, da vajini vibraciji rapidno pada ampletuda. Če bi blo obratno, bi blo po logiki vedno več odziva… Tak pa… piši kuči… propalo.

  • Jovo Jamnica

   Zelenega al črnega??? Ziher veš, ker si tak načitana…

 • večni srb

  A to je bila cena za osamosvojitev,ki je pomenila, da smo odtlej začeli delati samo za nemce, zdaj morajo pa komunisti lagat narodu in se norca delat celo iz NOB, če hočejo kaj zaslužiti.
  Tak drek ste, da to zgodovina še ni videla, če je kaj pravice na tem svetu, bi morali končati kot povojne žrtve.

  • bubamara

   Sej za komuniste Nemci niso nikoli bili problem. Ne med vojno kot tudi po vojni. Problem so bili naspotniki komunizma. ZZNOB še danes trajba, da so bili samo komunisti za osvoboditev. Leta 2018 to verjamejo samo še omejeni pripadniki človeške vrste.

  • Rožle

   Zakaj ti nisi več uporabnik ..
   Avtohtoni neandertalec ?… nam rajš povej

   • Jovo Jamnica

    Zato, ker tega uporabnika na diskosi nikol ni blo. Je pa biu “aftohtoni” neandartalec!… Toliko!

    • Rožle

     f … ti je .. veš kdo

     • Jovo Jamnica

      Hehehehe… meni fsaj dugi cajt ni, tak ko tebi..

 • Svele

  Serjemo se v usta črta in jakoba

  • WISKY 1000

   govedo,Janez te bo našel

   • Svele

    In mu bom dal za cuzat cefurskega velikega djokicu.spreobrnil ga bom zaradi mene bo opustil seksualne navade z crtom in Jakobom hhajajjaja

   • Svele

    Savinjska se tresem kot črt in Jakob se zbujam poscana in posran in kukam pod pojstlo če je noriški kralj anus tam . zbiramo zamaške za slovenske dojenčke hajhahha

 • Gavtroža

  Resnica ,verjetno nikoli ne bo prišla . Vse kar se piše in govori od leta 45, je ena sama laž. Žalostno je , da je v naši deželi bilo toliko morilcev , ki pa se še danes slavijo kot heroji. Žalostno , toda resnično.
  Če bi povedal vse dogodke od leta 45, ki jih vem, bi se marsikdo zgrozil. Naj pa vseeno povem , da je bil ki sem ga poznal ,3 leta kot partizan na Stolu, je zbolel , tako , da je bil v nezavesti. Komandir , ki sem ga tudi poznal , ga je dal vreči v graben pod Zelenico. Kmet , ki je šel po drva , ga je videl in spoznal , in ga pripeljal domov, Rešil ga je potem Nemški zdravnik , ko je prišel skupaj z nemškimi vojaki na dom.

  • sprehajalec

   te zgodbe so resnične, tudi sam jih nekaj vem.

   vendar danes delujejo kot znanstvena fantastika, zaradi popolne demonizacije nasprotnikov med drugo vojno. Ki se je vršila 70 let v šolah in izobraževalnih ustanovah. In pa z druge strani ni bilo nikogar živega več, ki bi oporekal interpretaciji zgodovine Tita Turnška. Pa Repeta in Giussepeja Pierazze. Zato pa Tit tako znori, če se sliši drugačna interpretacija. Ni navajen, da bi obstajala še kakšna alternativna zgodba. To ga razpizdi.

   takšne zgodbe, kot si jih ti povedal, so za večino Slovencev nekakšen Kulturni šok. Sapo jim zapre, saj je bila indoktrinacija močna in vseobsegajoča. Pa še legitimiteto finančnih transferjev iz proračuna jim postavi pod vprašaj. To ga pa sploh razpizdi, Titota.

   • Primosio

    Saj je janez tudi prisegel rdeču zvezdi, pa je danes taglaven antikomunist

    • sprehajalec

     Če ti nekdo drži pištolo na tilnik primsek, potem prisežeš marsikomu.

    • Gavtroža

     Na to moram odgovoriti. Moja dva sorodnika , sta bila od leta 26 propagandista komunistov, v letih50 , sta spoznala komunistično lumparijo in sta knjižice nesla v Ljubljano in jim vrgla na mizo.

 • WISKY 1000

  tega je potrebno pod nujno v arest deportirat

 • Krtača 20

  Kako lepo rupnik dviguje smrdljivo rokico in posluša nacistično himno. Gamad klerofašistična. Niso sodelovali z okupatorjem my ass, marš u jame: https://youtu.be/zxDxyw_9M7U

  • sprehajalec

   kaj boš trobil. Da so pa Borci prisegli Stalinu, je pa Ok, ali kaj trobezljaš. meša se ti.

   Jaz, partizan osvobodilne ljudske armade slovenskega naroda,
   ki se ob boku slavne Delavske-Kmečke-Rdeče Armade Sovjetske Zveze ter
   vseh ostalih za svobodo borečih se narodov borim za osvoboditev in
   združitev slovenskega naroda, za bratstvo in mir med narodi in med
   ljudmi, za srečnejšo bodočnost delovnega ljudstva, prisegam pred svojim
   narodom in svojimi sobojevniki, da bom oddal vse svoje sile in vse svoje
   sposobnosti osvobodilni stvari slovenskega naroda, delovnega ljudstva
   in vsega naprednega človeštva v sveti vojni proti fašističnim
   tlačiteljem in barbaro, pod vodstvom Velikega Stalina.

   kajkšna Slovenija bedak prfuknjen, sovjeti sveta, to je bil cilj revolucije. Pa razredni boj pa pobijanje razrednih sovražnikov. To je ta tvoj NOB.

 • Krtača 20

  Kako domobrančki perete svoje ovčice. Še do dons se niste naučl. Sekta dinozavrov v izumiranju: https://youtu.be/3p-NoQqPBg0

 • Caetano

  Jugoslovanski komunisti so uporabili med drugo svetovno vojno podobno prevaro, kot pozneje vietnamski komunisti. Samo, da so bili v nasem primeru Nemci obtozeni, da hocejo iztrebiti prebivalstvo v drugem primeru pa Americani. Seveda je bila to laz zaradi katere so izgubili tudi na mednarodnem sodiscu leta 1948. Edini pravi nacin odpora je bil tisti, ki ga je vodila JvvD.

 • Franjo Trojner

  Parlament EU je sprejel resolucijo v kateri obsoja in izenačuje vse tri totalitarizme fašizem, komunizem in nacizem! Slovenski parlament v katerem še vedno kr mrgoli komunistov, ki so leta 1991 odvrgli na kup gnoja svoje rodeče partijske knjižice, uničili lastne arhive in se kr čez noč prelevili v baje demokratične socialiste, pa resulucije sveta EU, ki obsoja in izenačuje vse tri totalitarizme ( fašizem, komunizem in nacizem) še ni sprejel, ker temu javno nasprotuje bivši šef partije kučan, v parlamentu pa stranke levice, še posebej stranka SD naslednica totalitarne komunistične partije Slovenije, kar nazorno dokazuje nedelovanje pravne države in šibko demokracijo pri nas v Sloveniji.
  Če bi bili komunusti častni in pošteni ljudje, komunizem pa ljudem prijazen režim, se vse te svinjarije pred, med in po končani vojni nikoli ne bi zgodile, mar ne?
  Tudi v Sloveniji se bo končno potrebno sprijazniti z dejstvom, da smo si ljudje v Sloveniji želeli moderno, demokratično, samostojno državo vpeto v EU in zvezo NATO, kar smo z največjo možno večino na plebiscitu in kasneje na referendumih tudi jasno povedali, potrdili! KOMUNISTOV IN KOMUNIZMA SI V SLOVENIJI NE ŽELI IN NE MARA NIHČE.
  Sam Bog nas je leta 1991 obvaroval pred novo bratomorno vojno, ki se bi gotovo tudi dogodila , če komunisti v strahu pred krvavimi dogodki, ki so se dogajali v komunističnih državah vzhodne Evrope ne bi pod pritiskom domače demokratične javnosti z muko in figo v žepu, kot se je kasneje hitro izkazalo sestopili z oblasti. NUJNO bo ljudem v Sloveniji oblast, predsednik države, vlade in zgodovinarji morali javno, nedvoumno, jasno in GLASNO povedati, da borci NOB nimajo prav nobenih zaslug za vzpostavitev prve, demokratične države vsega SLOVENSKEGA RODA in vseh vrst komunjare tudi ne! Pod skrben drobnogled bo potrebno vzeti tudi zakon iz leta 1964 o dodelitvi borčevskih pokojnin in drugih dodatkov ter ugodnosti in ugotoviti njihovo pravno, moralno in etično smotrnost, ustreznost v današnjem času. Nenazadnje vsi tisti ki so počeli raznorazne svinjarije tujim in svojemu narodu v času totalitarne komunistične oblasti ne bi smeli biti nagrajeni z borčevsko penzijo in ostalimi ugodnostmi, ki jih zakon iz leta 1964 omogoča, mar ne?

  • Gavtroža

   Zelo lepo in resnično povedano.

 • Gavtroža

  Tako zagamanih človeških izrodkov kot je ta pod imenom -krtača- sem poznal veliko. Žalostno je , da se nikdar ne bodo spremenili , spametovali se bodo ko se v jamo zvrnejo .

  • Krtača 20

   Je jeba k ne morš opekat posnetku a? Kar naj bo jeba. Zajebal ste pa še bi jebal. Eeee ne boste…

   • Gavtroža

    Vso kulturo , znanje in pamet , je prikazana v tvojih prispevkih.

    • Krtača 20

     Vsa gnila kultura smrduhov podrepnikov klerofašistov je prikazana tule: https://youtu.be/V14a2rp5fAM

     • montyamp

      Hahaha , ko bo nemška industrija kihnila , boš komaj videl tisto kaj so že vedeli pametni Slovenci med WW2 .
      Komunistična banda ste ja izrodki zazidarskih izrodkov , ostudnost in topoglavost brez meja .

 • UDBA

  Pogledal sem si posnetek “Protikomunistično zborovanje leta 1944”. Večja sramote v življenju nisem videl. Slovenija se nikoli, ne bo mogla oprati te sramote in zločinskega ravnanja državnih izdajalcev. Da danes še obstajalo ljudje, kateri to podpirajo, je žalostno in bolano. :(

  PS: Naciste in domobrance v ………. Vsi vemo, kam. :)

  • sprehajalec

   Si videla koliko ljudi je na protikomunističnem zborovanju?

   vse to je potem Sima Dubaić potamanil…..

   ker so izdali komunizem in Revolucijo.

   • UDBA

    Te ljudi je Sima “potamanil”, zato ker so zaprisegli Adolfu Hitlerju in nacistični Nemčiji.

    PS: To je resnica, katero “ta desni” nočejo sprejeti. :)

    • sprehajalec

     Prisegla je le Ljubljanska četa domobrancev. Ostali ne.

     Tudi ženske in otroci s posnetka, ki jih je Sima pobijal, zagotovo niso prisegli.

     • UDBA

      So pa podpirali dejanja nacistov in domobrancev, ane?

      PS: Če zločine podpiraš, je isto, kot bi jih sam zagrešil. :)

     • sprehajalec

      Zato je Sima Srbine tamanil nejač….

  • montyamp

   Tisti ki vozijo otroke v tujino na zdravljenje , se s teboj ne bodo strinjali .
   Zdravstvo ste uničili UDBOVSKA DECA .

   • UDBA

    Vam “ta desnim” lahko edino pomaga vaš ljubljeni “zdravnik” z imenom Dr. Mengele. Vsi vemo, kako je on “zdravil”.

    PS: Zdravilo za “ta desne” je tableta Mengele. :)

    • montyamp

     UDBOVSKI DECI bo pomagal nihče , ko nemška industrija kihne , vam bo še za plenice zmanjkalo .
     Hebeš take zmagovalce , ki niso sposobni sproducirati drugega kot rafalne bankrote .
     Uničene 3 države v 100 letih .SHS-YU-SLO
     A ni to ultraidiotizem ???

    • Republic Commando

     Mislim , da je to najbolj patetični poizkus comebacka ever! :)))

  • bubamara

   Dobro si napisal: PROTIKOMUNISTIČNO in ne PROTISLOVENSKO kar propagirajo borci.

   • Primosio

    Ja, pod nacistično zastavo

 • Caetano

  Komunisti so posebne vrste psihopati. Za psihopate jih naredi totalitarna ideologija. Psihopati ne cutijo empatije do zrtev, komunisti morajo pa v imenu ideologije zatreti socutje in se ponasati s tem, da opravljajo najbolj kruta dejanja v povezavi z najvisjimi ideali ( dejansko komunisticnimi zablodami ).

  • sprehajalec

   Tako je in ravno to je nevarno pri teh psihopatskih ideologijah. Gradijo boljše, pri tem pa pobijejo milijone ljudi. In jim je to opravičljivo, saj gre za boljši svet.

   Da je še danes tako, nam dokazuje Luka Polmesec v soočenjih na POP TV 31.05.2018.

   Če ubije desničar, je to umor. Če ubije Levičar, gre za obrambo civlizacijskih vrednot.

   Zato so te ideologije še kako nevarne, ter stranke kot Levica.

 • montyamp

  Romunija 1989 je bila vzrok da so se kurćanisti podelali v hlače , zato se žvepleni ne smeji že 30 let .
  Če bi Slovenci takrat potamanili stalinovo glistavost , Turnšek danes ne bi opletal s svojim lažnivim gobcem , ker bi si na roke pral svoje plenice .
  Za pampers mu danes posojajo otroci okupatorjev .
  Hebeš take zmagovalce .

 • piko8

  Tega Oragutana z gornje slike turnška zapret med Primate v živalski vrt, da se bodo otroci učili, kaj lahko SKOTI KOMUNISTIČNA KUZLA!!!!

  • Svele

   Črta in Jakoba pedofila posiljevalca v hozentregerjih skotila jih lajdra ursula

   • piko8

    Ko je Krmača kotila tebe, bi biv večji užitek, da si je p…o drgnla ob kamen!!

    • Svele

     Slovenska dojencica je umrla zaradi političnega salabajzerizma hahhahhahha

 • Krtača 20

  Sprava po klerofašistično. Sveta maša za domobrance – gogl vrne 41000 rezultatov. Sveta maša za talce – gogl vrne 0 rezultatov. Vse povedan kdo je psihopat. Kler kdo pa drug, itak.

  • sprehajalec

   za Talce so enako odgovorni tisti, ki so jih smrti izpostavili s svojimi dejanji (komunisti torej), kot tisti, ki so jih ustrelili (Nemci).

   Norvežani niso imeli ustreljenih Talcev med drugo vojno. Zakaj ne? ker niso imeli komunistov.

   • bubamara

    Enako Slovaki.

    • Caetano

     Tudi pri nas bi bilo dosti drugače, če bi se držali nekomunističnega odpora in ne bi bilo avanturistične boljševiške revolucije.

     • bubamara

      Kjerkoli so upor prevzeli komunisti, je tekla kri v potokih. Pa ne okupatorjeva.

   • Caetano

    To je res. Tako pravi tudi sodba mednarodnega sodišča v Nurembergu iz leta 1948. Ker se jugoslovanski komunistični partizani niso držali mednarodnega prava, ampak so uporabljali civiliste za živi ščit, na mestu pobili okupatorjeve vojake, ki so jih zajeli in se znašali nad civilnim nekomunističnim prebivalstvom, so po takratnem mednarodnem pravu soodgovorni tudi za talce.

    • sprehajalec

     Tako je. Tudi Ameriški vojaški priročnik iz tistega časa je dovoljeval streljanje talcev, za pacifikacijo zasedenih področij. Zato so bili nemški Hostage trial generali oproščeni oziroma obsojeni na leto dve kazni.

   • Jovo Jamnica

    Tu maš en link, pa naredi selekcijo met 11.902 Norvežani…

    https://www.vg.no/spesial/2015/vaare_falne/index_eng.php

    • sprehajalec

     Poznam to stran. Veliko je mornarjev na trgovskih ladjah, ki so jih potopile podmornice.

     zaradi eventuelnega NOB na Norveškem, jih praktično ni.

     • Jovo Jamnica

      Uf, si pa hiter. Če je glih vlko mornarof, jas nea vem. Vem pa za kanclagere. Toti pa niso bli pot kontrolo podmornic… Aja, Judi na Norveškem niso bli Norvežani…

     • sprehajalec

      Poznam stran od prej. Norvežanov je umrlo 16.000 na 3 milijone. Slovencev 100.000 na 1,5 milijona.

      Zakaj? ker se niso šli NOB in Revolucije.

     • Jovo Jamnica

      Ja, zakaj pa bi se šli tam revolucijo. Saj jih niso okopirali Lahi in formirali tam neko provinzia di Oslo…

     • sprehajalec

      Okupirali so jih pa Nemci. Imeli so isti status okupiranega ozemlja kot Srbija naprimer.

     • Jovo Jamnica

      Srbija leta 1941??? Razsvetli me prosim. Srbija ni bla takrat suverena država, tak kot Norveška.

     • sprehajalec

      Področje Srbije. Imela je status zaščitenega.

     • Jovo Jamnica


      and it seems as though Nedic’s role in the Nazi occupation is not as clearly traitorous as Quisling. Unlike Quisling, Nedic was not a Nazi and this should clearly distinguish the parts that leaders played under Nazi occupation. Also, Quisling literally turned the nation of Norway over to the Nazis. If not for Quisling, Norway could have held out against the Nazis. Nedic in no way facilitated the Nazi invasion of Yugoslavia. …

     • Tomzi

      Se mi zdi, da se malo sprenevedaš. Kakšno vezo ima, kdo jih je okupiral. Ali trdiš, da je bila pri nas komunistična revolucija zaradi italijanske okupacije. Kaj pa praviš na grozljive številke, ki jih je navedel sprehajalec?

     • Jovo Jamnica

      Sevea je bla pr nas revolocija zarat… tut in pretfsem, laške okopacije dela Drafske banovine. Komiji so bli f Kralevini SHS v ilegali. Lahi so z svojo “mehko” okopacijo dela Drafske banovine poskrbeli, da so komiji lahko praktično bres skrbi prlezli is svojih lukn. No, pol, ko so zapustli Kočefsko še Kočevari, pa so meli komiji na raspolago praktično fse, kaj so si želeli. Nekaj podobnega se na Štajerskem ni moglo zgodit. Anpak pol, ko so leta 1943, f Teherani, zavezniki priznali Titota za glavnega protifašista v raskosani Kralevini SHS, te pa se je začela naša golgota, kera nas še vedno tepe. Recimo, še Franc Rozman je smrt storo, domnevno zato, ker se je zavzemo za Slovensko vojsko, medtem, ko je Kardely klico na pomoč Crnogorca, Arso Jovanovića…

     • Tomzi

      Ali se ti na zdi, da je bila revolucija zato, ker so se komunisti počutili prikrajšane, ker niso bili sposobni priti na vodilne položaje po demokratični poti. Izkoristili so pač okupacijo. Kaj pa grozljive številke o katerih govori sprehajalec, to so bili vendar ljudje kot ti in jaz? Ali se ti ne zdi, da bi se bilo primerno pogovarjati v knjižni slovenščini, kot se bolj ali manj trudimo vsi na portalu? Ali se ti mogoče zdi, da je tvoje narečje najboljše med vsemi v naši domovini?

     • Jovo Jamnica

      Glej, meni je izražanje v matrnem jeziku všeč. Ja, ko se v bifeju sprostim, velikokrat začnem mlatit ta moj sleng. Še sam ne vem, zakaj. Tako pač je. Tako med brati… pa mi je najbolj všeč primorsko narečje, takoj za koroškim.

     • Tomzi

      Ne boš verjel, meni tudi. Ko pa se pogovarjamo z drugimi, ki niso nujno iz tvojega ali mojega narečnega področje, pa je vsaj vljudno, če govorimo knjižno. Članek pa govori o veliko bolj usodnih stvareh. Nič nisi rekel o grozljivih številkah na primer.

     • Jovo Jamnica

      Ne, nisem. To pa zato, ker sem se te žalostne teme dotaknil med svojimi, več kakor 20.000 mnenji na tem spletnem portalu, že velikokrat.

  • Caetano

   Krtača spet po nedolžnem obtožuje cerkev….

   Po vojni so komunisti strogo prepovedali, mase in razne pobozne napise na grobovih talcev tudi ce so tako zeleli svojci pobitih. Zato je cerkev pac previdna in pride samo na povabilo. Tu ji ni kaj ocitati. Bolj je danes problem, ker je dosti cerkvenih predstavnikov filoislamisticnih.

   • Krtača 20

    Ne boš se izmazal. Od kdaj poteka sprava a? A od včeraj? Dejdej, potuhnl ste se kleri ko zadnje posrane riti. Potegnl bi sam smetano, da bi pa drek pospravl za sabo to pa ne. Itak, sej še sami ne veste h kermu molt k se še za papeža ne znate zment. Mate rajš kr dva. Enga clo bivšga hitlerjugedovca.

    • Caetano

     Cerkev upošteva, da gre za delikatne stvari zato je previdna in čaka na povabilo. to je treba razumeti glede na to kaj se je dogajalo v preteklosti. Glede tega je cerkev povsem nedolžna!

  • Franjo Trojner

   Čuj nehaj srati po spletu in hitro leti po svoj vsakodnevni brezlačen topl obrok k župniku v ŽUPNIŠČE , saj je ura že krepko čez dvanajsto.

 • Claudio Moro

  CE BO TREBA,GREMO V VOJNO PROTI TEM KOMUNISTOM!!! SDS ZMAGA! JANSA ZMAGA!

  • Primosio

   S čim pa, z madžarskimi tanki?

  • Svele

   Haha.spet bomo snemali filme a si ti tud not padu.hjahhajha

  • Svele

   Avtobiografski film ne joči janez

 • sprehajalec

  Tito Turnšek, zapomni si nekaj, pa boš lažje živel. ker si bil indoktriniran od rane mladosti, pa še NOB penzijo vlečeš poleg ostalih ugodnosti, o katerih slovenski državljani lahko samo sanjajo.

  Boj proti Fašizmu = Revolucija
  NOB = Državljanska vojna
  Obračun z izdajalci = Likvidacija razrednih osvražnikov in političnih nasprotnikov

  Čisto simpl, samo stvari moraš poimenovati takšne, kot so zares bile.

  • Jovo Jamnica

   In ki so zaj tu not Slovenci, keri so po rodu Slovenci???

   • Caetano

    Jovo to s slovenstvom je bila manipulacija komunistov. Češ borijo se za slovenstvo, Nemci hočejo iztrebiti vse Slovence ( v resnici del ponemčiti ), ”bela garda” je izdala slovenski narod ipd.

    • Jovo Jamnica
     • Caetano

      Že, že Jovo… samo na kakšni osnovi so preganjali ustaši?! Na taki, kot so trdili komuniste ne! To je bilo zlasti na verski osnovi in pa tudi v povezavi z lojalnostjo NDH. In zakaj so Nemci pred junijem 1941 izpuščali komuniste, ki so jih zajeli ustaši?! In zakaj so komunisti sodelovali z vojsko NDH leta 1942 v ofenzivi na četnike v vzhodni Bosni?!

     • Jovo Jamnica

      Na verski osnovi??? Kaj naši duhovni niso bli katoliki???

     • Caetano

      Niso odobravali politike NDH. Vedeli naj bi, da so se nekateri slovenski izgnanci pridruzili partizanom morda so jih obtozevali tudi sovrazne propagande proti ustasem in nacistom. Ne spomnim se vsega tocno. Bolj podrobno o tem glej v Palmah mucenistva.

     • Jovo Jamnica

      Na temelju česa, si razlagaš povod za ta, z ničemer problematiziran stavek??? S slabo vestjo mogoče???

      Proganjanja Slovenaca u NDH nisu bila utemeljena na nacionalnoj osnovi, već su temeljem Zakonske o…

      http://www.jusp-jasenovac.hr/Default.aspx?sid=5890

     • Caetano

      Zapis je korekten. Preganjanje ni bilo na nacionalni ali rasni osnovi razen kolikor so bili dogovorjeni z nacisti za izselitve.

     • Jovo Jamnica

      Nisem razpredal o korektnosti, pač pa o motivu za zapisano. Namreč, nikjer v tekstu ni brati, da bi kdorkoli umore povezal z nacionalno pripadnostjo umorjenih.

 • Krtača 20

  Morilce cerkvenjaki še dons podpirajo in volijo papeža morilca: https://youtu.be/62lW7jPHkQk

  • sprehajalec

   Med razredne sovražnike Komunistov spada tudi tako imenovani kler in vatikan.

   zanimivo pa je, da se v Pravoslavne pope nikoli niso vtikali….

  • Steiermark

   krtačar, kaj si že pozabil na “vesele urice” s tvojim pedofilom titom, ki ti je šepetal “ljubičice bijelo…” Čeprav se morda ne spominjaš več, posledice imaš, doživljenske. Za vsak slučaj bi pa bilo potrebno pred tabo, zaščititi otroke….

 • UDBA

  Vidim, da se spodaj odvija debata ali je Hitler pobegnil v iz Berlina. Odgovor je DA. Imate pilota, kateri je na Nuremberg sojenjih povedal, da je on osebno odpeljal Hitlerja iz Berlina, preden so vstopili sovjeti v Berlin. Da ne govorim o predorih pod bunkerjem.

  PS: SDS-ovska svojat, zopet noče sprejeti resnice podkrepljene z dokazi. :)

  • sprehajalec

   knjigu u ruke mala, pa čitaj. nemoj se mangupisat ovđe.

   • Goran Hvala

    janseviki o knjigi v rokah.. .komedija.. .. ce pa je vse rdeca laz sam tista domobrnaska je resnica… :-) .. tak da ne vem katere bukve si ti cital ce pa vsak dan nabijate da nic ne drzi..vidim da ste janseviki se 10x slabs kot komunjare. vi se svoje pravljice dnevno spreminjate. komunjare vsaj lazejo eno in isto zgodbo
    ….

    • sprehajalec

     Gorane, dokaži mi komunistično resnico, da je Biček s smučmi se zapeljal po strmini v Dražgošah, pa s strojnico kosil stotine Nemcev. Pa se potem nazaj na skalo vzpel.

     Ta resnica je bila poučevana v osnovnih šolah.

     • Goran Hvala

      a ti nisem glih kar napisal da komunjare lazejo.. sam imajo vsaj sam eni zgodbo. vi pa vsak dan 10 razlinih pa se tiste spreminjate….

     • sprehajalec

      O Bičku je krožilo več zgodb. Ne samo ena.

      NOB = komunjare.

    • Steiermark

     daj, pederajzl balkanski, vtakni si v svojo pederajzlarsko r….it vse tvoje žaljivke in nakladanja, po vzoru srbakov, sovražnikom vsega in vsakogar, ki ne spada k njim, ti pa, ki so kot lisica in “kislo grozdje”…..

     • Goran Hvala

      ah ti fake stajerska svabica… wow.. . aja jest zaljivke pisem.. aja. . janseviki pa ne… :-) :-). . vidis da je res to boljs brat kot pratiko..se nism srecal enga kateri bi vas resno jemal….:-)…jest bi se vredu zamislu….drgac pa demokraticno je sovraziti nekoga pravte vi. . torej… jaz sovrazim jansevike…a ni fajn?

     • Steiermark

      Norcem je vse dovoljeno, posebaj vam, balkanskim norcem!

     • Steiermark

      Glej, jugotele, me prav nič ne briga, koga sovražiš ti. Sicer pa te sovraštvo razžira in te uničuje – tako pač je, po”naravnem pravu” tvojega pederajzla in ostalih jugopderajzlov, ki so nam vkradli Slovenijo!

  • Gavtroža

   Vse pohvale , vidim , da poznate tudi resnično zgodovino.

  • Caetano

   Hitler ni imel kam pobegniti. To je neumnost bil je na smrt bolan že nekaj časa in v zelo slabem stanju. Je pa res, da je po totalitarni navadi prerokoval pred smrtjo zmago boljševizma v Evropi, ker da je ”močnejši” od dekadentnih demokracij. Podobno, kot je islam favoriziral nasproti krščanstvu.

   • UDBA

    Dokazi govorijo drugače. Poglejte si dokumentarne filme na History channel, da vidite drugo stran zgodbe, katera je podkrepljena z dokazi, pričanji. Uradna verzija pa je polna govoric. :)

    PS: Ne glejte z “tunnel-vision” na vsako stvar. :)

    • Caetano

     Ravno obratno to so kontradiktorne govorice, kar sem ti pa napisal so pa dejstva!

     UDBA=NKVD=GESTAPO

     • UDBA

      Dejstvo je, da je bil bolan? Ste vi podali diagnozo? Ste mogoče videli njegovo zdravniško kartoteko?

      PS: Ne smete, biti tako ignorantski. :)

     • Caetano

      Seveda je tudi to dejstvo. Pa veš, da je Stasi naredila celotno rekonstrukcijo Hitlerjevega zdravja npr?! Umrl bi v parih mesecih tudi če bi Berlin ne padel.

     • Steiermark

      Ne, nismo bili mi, ampak verjetno tvoji rusi, ki so ob okupaciji Berlina, našli ” “mrtvega” Hitlerja, (seveda so s sabo prinesli njegovega dvojnika, ki so ga usmrtili oni) ter na njem, tudi najverjetneje opravili obdukcijo!

    • sprehajalec

     Glupača jedna. V neki stari stavbi najdejo staro flaško za tablete za želodec, potem sledi dramatična muzika, pa “aha, Hitler je imel težave z želodcem”.

     • UDBA

      Povej mi ali obstaja fizični dokaz, da je Hitler umrl v bunkerju?

      PS: Ni potrebe za žaljenje. Vsi vemo, da ste primitivni in neizobraženi. :)

     • Steiermark

      udbačina, ali si pozabil, da so rusi “odkrili” njegovo truplo, ob vkorakanju v “osvobojeni” Berlin, ko so mimogrede posiljevali in klali ter ropali?

     • sprehajalec

      Žalitev in diskreditacija sta komunistični orožji. Žrtve so diskreditirali in ponižali, potem pa ubili. proti temu se boriš z enakim orožjem.

      Obstaja https://www.timesofisrael.com/hitler-definitely-died-in-1945-according-to-new-study-of-his-teeth-skull/

      Članek iz 2018.

     • UDBA

      Tista lobanja, katero so našli pripada ženski. To raziskavo je objavil Times of Israel.
      Vsi vemo, po čemu so židje poznani. Po lažeh in propagandi. :)

      PS: Vaši možgani so tako oprani, da bodo počasi, začeli razpadati. :)

     • sprehajalec

      A, staro srpsko sovraštvo do Judov. Obrenović je omejil vpis judovskih otrok v šole. Pa Jovanović, beograjski župan se je leta 1942 pohvalil, da je beograd prvo Judenfrei mesto v Europi. Antisemitizem je globoko zakoreninjen v srpskem seljaku.

      Rusi so imeli tudi lobanjo eve braun. Pa sploh so pa dajali kar so hoteli, da so zafrkavali zahodne raziskovalce.

     • UDBA

      Ne sovražim žide. Sovražim žide kateri lažejo, zioniste, kateri povzročajo vojne zaradi dobičkov. :)

      PS: Laž ima kratke noge. Kmalu …….. :)

     • sprehajalec

      Potem si ponosna na jovanovića in judenfrei beograd….

     • Svele

      Ne premorejo normalnega komuniciranja ker so izrojeno sodobna in Gomora pedofili

     • sprehajalec

      Našla se dva srbina, Svele pa Udba. Sad će plakat. Bože pravde, zavjera…

     • slosin

      đubre (da boš lažje zastopu), ti boš govoru o normalnem komuniciranju…preber si še enkrat, kaj si napisal o OTROCIH JJ …smet balkanska…

    • Steiermark

     Smo si ogledali tudi “dokumentarce” na History channel, kjer je posnetek “vkorakanja” Američanov, v Kolen, v ospredju so bili z naperjenimi puškami vojaki ameriške armade, za njimi truma tankov, izpod ruševin totalno porušenega mesta, pa se je videlo, kako so lezli ljudje, starec in morda 5 letni otrok, z kanglicama v rokah (verjetno sta bila namenjena po vodo…), ameriški vojaki pa so “odprli ogenj” in vstrelili tako upognjenega starca, kot malega otroka….. V spremni besedi pa so obazložili, da so vojaki morali to storiti – ubiti dva preživela v bombnih napadih – ker niso vedeli ali sta “naorožena in morda nacista”! Vidiš, takšnim bolanim umom in širiteljem laži, nasedaš ti in tebi podobni reveži! Sam pa nimaš trohice razuma, da bi vse premlel in pravilno razumel! Isto se je dogajalo, ko so “rusi osvobajali” Berlin, s svojimi divjaki v rdeči armadi, ter posiljevali od manjhnih otrok, do nepokretnih strark…… klali, ropali itd. tako američani, kot rusi! Vsi ista drhal, ki potem laže na račun tistih, ki so bili v primerjavi z njihovimi ” deli”, prava žegnana voda – nacisti!

     • Osti jarej

      …nacisti so pa ljudi ujčkali po taboriščih…ups …letoviščih s plinskimi bunkerji in krematoriji…zob za zob,oko za oko

 • Krtača 20

  Rode postavlja dvorec brez gradbenega dovoljenja, polaga tepih v vrednosti stanovanja, revnim daruje molitev. Papež je morilski zločinec. Kako ste lahko kleri še bolj pokvarjeni?

  • sprehajalec

   Pač, razredni sovražnik Komunistov. Zato se pa ti pa Tito turnšek pizdita….

   • Krtača 20

    Jaz sem pa mislil da so cerkvenjaki zavezniki ubogih. Zgleda sam ubogih na duhu in pameti, recimo takih kot si ti.

    • sprehajalec

     Saj so zavezniki ubogih. Tudi tistih na duši. Zato ti priporočam, da se jim javiš….

 • UDBA

  Izdan je bil nalog za aretacijo papeža Pope Francis zaradi pedofilije, umora, trgovina z ljudmi. :)
  LINK: https://www.youtube.com/watch?v=8IVBYOdL2eM 130.000 ogledov

  PS: Upam, da je resnično! :)

  • sprehajalec

   Belosvetska zavera. vatikan pa nemci.

   Srpska posla….

   • Svele

    Hjahahhaa hlapci ne morete biti nikoli Srbi pa če se toliko zanikatesvoje korenine hahhahha

    • sprehajalec

     Saj tudi nočemo biti. kdo pa pravi da je to kakšna čast?

    • slosin

     tak, ki so mu Turki 500 let hebal njihove mame bo zdej pametoval…srbine, kolk mate dol BDP odkar vas Slovenci več ne ‘cuzamo’..? A je res, da samo 4.000 $….v SLO imamo nekaj čez 20.000 po glavi…ha,ha,ha…

  • Steiermark

   Najprej bo potrebno obsoditi vas udbovske pedofile, ki so pod taktirko največjega pederajzla in pedofila jb tita, širili in izvajali pedofilijo, tako po šolah, vrtcih, itd. Pridružijo pa naj mu tudi stalina,lenina in vso komunistično pederajzlasto drhal, ki je sedaj prešla kar v napad, pod zaščitnim znakom mavrice…..

  • Svele

   Kaj bosta retardirana otroka Janeza Janše .Črt in Jakob ko odrasteta živalska posiljevalca sadisti na morilca ali pedofila v hozentregerjih.zbiramo zamaške za njiju dva življenje imata ogroženo ker jima je oče janez.ali se bosta ubila ali bosta očeta umorila amen Bog jima ne more več pomagati amen

   • slosin

    podn od podna ..cigojner……

   • xtc

    Se ti vidi da si pravi levičarski pedofil z mokrimi sanjami.

   • Republic Commando

    Spizdi nazaj na psihiatrijo. Kaj se na nič kriva otroka spravljaš, debil rdeči primitivni! Upam da ti in podobni vsi crknete po dolgi in hudi bolezni! DEBILI RDEČI

 • Goran Hvala

  ja nc. .. postrelil so italjanske kurbice… kaj ke to kej tazga. . ce pa so informacije naprej nosile..

  • sprehajalec

   Ti ustreliš vsako, ki ti ne da Gorane? Ne glede na to, da si grd ko smrtni greh….

   • Jovo Jamnica

    Za pokušino:
    Rape Was Rampant During the Vietnam War. Why Doesn’t US History Remember This?

    https://www.motherjones.com/politics/2013/03/rape-wartime-vietnam/

    • sprehajalec

     To so ameriški levičarji pa njihova propaganda. Ameriškim vojakom tam res ni bilo treba posiljevati, Hanoi je bil pon prostitutk, američani pa polni dolarjev.

     • Jovo Jamnica

      Aha, fake…. Kaj bi jas bres tebe?? Čist si me prepričo, da so sam ruski soldati nagjeni k posilstvom… Pa Ciklon B niso Švabi nucali sploh, ker so luknice na tušu premale. Boma še kaj o temu rekla, da bo tu še več brezveznih komentof na kupi???

     • Caetano

      Jovo Sprehajalec ima v 90 procentih prav. Raje si poisci malo vec podatkov o komunisticni dejavnosti v Vietnamu. Na severu pod komunisti so bile ze v 50. letih velike cistke. Seveda vsi niso hoteli v ta komunisticni raj. Ameriske levicarje kot so Obama, Clintonova, Sanders ipd. je pa bolje pustiti na miru. Ze njihov danasnji filoislamizem je dovolj zgovoren. Se dobro, da imamo zdaj Trumpa!

     • Jovo Jamnica

      Mene zanima sam 100%. V 10% fake maš lahko skrito bistvo!

     • Caetano

      Jovo ce greva na NDH nazaj. Bistvo je, da je bilo jedro njihovega preganjanja usmerjeno na unicenje Srbske pravoslavne cerkve, ki je bila hkrati tudi steber monarhizma.
      Saj zakaj bi pa sicer bil Srb po prekrstitvi v redu?!
      Pavelic je po zacetnih preganjanjih ustanovil tudi pravoslavno cerkev pod svojim pokroviteljstvom katere duhovnik je bil tudi pop Djujic, ce ga poznas. Torej vsi ti uktepi prekrscevanje, ustanovitev nove PC in preganjanje so merili na unicenje SPC.

     • Jovo Jamnica

      A SPC pa pretstavla pravoslafce nasploh, al sam srpske pravoslafce??? Prekrščevanje pravoslafcof je neboloza, saj so glih tak že kršeni, ko katoliki. Pa smo spet pr nacjonalnem momenti. Tote finte sam zameglujejo sovraštvo met pripadniki različnih nacij in is tega vun razne genocide. Nič drugega. Genocid nima veze z vero.

     • Caetano

      SPC so hoteli uniciti, ker se sicer prekrsceni Srbi ne bi asimilirali.

     • Jovo Jamnica

      Čudaki. Namesto, da bi rekli SPC… hvala, ker so pravoslavni popi bli
      na čelu puča v Belgradi, zarat česar je Hitlar znoro, napado SHS in
      omogočo konstituiranje NDH, kjer so pol ustaši lahko po mili volji
      maltretirali fse, na nacjonalni in rasni osnovi, kteri pač niso bli z
      ustaši…

     • Caetano

      Ustasi so ze res hlepeli po razbitju kraljevine Jugoslavije ampak imeli so v programu tudi svojo revolucijo in prenovo hrvaskega naroda.Torej da bo Hrvaska regionalna katoliska velesila. V cilju tega in Velike Hrvaske so hoteli uniciti mocno in monarhisticno SPC. Motiv so imeli versko-politicen. Niso pa izhajali iz kakega dogovora z nacisti o iztrebljanju Slovanov in podobne komunisticne neumnosti. Muslimane v Bosni so pa vzeli pod pokroviteljstvo in prepovedali kritiko islama.

     • Jovo Jamnica

      Kroboti so katoliški Srbi, zmešani z nekaj Morlaki, keri pa so spadali k Vlahom. Zmes so prišli še Turki, ki so del tega istega folka islamizirali. Recimo, v bitki pri Sisku je Turke vodil Gazi Hasan paša Predojević. Zato pa z lahkoto medsebojno komunicirajo, še hujše… Kroboti si zmišlujejo nove besede, ki jih pobirajo od nas, Slovencev, da bi se sploh razlikovali od bivših skupnih prednikov.

     • Jaka Sraka

      Ti sploh ne veš kaj je 1oo%.

     • sprehajalec

      Zaideš Jovice. Manjka ti znanja. Potem se pa razpizdiš pa neumnosti tolčeš….

     • Jovo Jamnica

      Normalno, da gdaj tut zaidem, saj sn razumn človek. Ti se sploh nea zavedaš, da pr fsaki debati o WWII, prvlečeš na dan Norveško, o keri malo keri na totem portali sploh ve, kaj se je tam dogajalo met WWII. Pa tut niti malo relevantno ni za današno situacijo f Sloveniji

     • sprehajalec

      Seveda je relevantno. Borci so jo imeli zelo radi, včasih. ZZB je bil pobraten z Norveškim odporom. Pa Kvizlinga so vseskozi naprej metali.

      Norveško dajem nalašč za primer, kaj bi se zgodilo Sloveniji, če bi bili Slovenci pametni kot Norvežani.

     • Jaka Sraka

      Posiljevali so ruski, jugoslovanske soldati, umazani lačni, brez denarja.
      Amerikanci pa so fukali v pufih, častili frače, jih obdarovali.
      A si ti tisti, ki je pred časom priznal, da je dislektik?

 • Krtača 20

  Zgleda ma cerkev velik problem. Prejšnji papež (še vedno je) je mal za švabe strelu po ldeh. Zdejšnji pa po argentincih. Jebote satanskih stihov….

  • sprehajalec

   Tudi Stane Dolanc – Jurček, pa veliki pisatelj Tone Svetina sta bila v isti družbi kot mladi papež.

   • Caetano

    Temu udbaškemu pionirčku ne boš veliko dopovedal žal… bo rekel, da jih je tja kot vohuna postavila sama Kominterna.

    • sprehajalec

     na sumu imam, da je sam turnšek, ko se tako razpizdi. Ali je pa to značilnost vseh ZZB.

     • Krtača 20

      Vau!! Naj se predstavim Tit Turnšek. Zdej pa gremo raja!! Alo, nazaj police s sranjem filat. Dost je blo.

     • sprehajalec

      Sem vedel. Kratke pameti pa hitre jeze. Drugače ne more biti.

     • Krtača 20

      Itak. In kaj boš zdaj ko to veš?

     • sprehajalec

      Še več resnice ti bom natrosil. Kako je prednik partizan nosil partizanskega ranjenca, pa kaj je bilo potem z njim, ko je v dolini počilo…

      še veliko je tega.

     • Krtača 20

      Ti resnice sred belga dneva z žarnico, lupo, očali, lečami in lobotomijo vred nis sposobn vidt. Ne se matrat.

     • sprehajalec

      Partizanske pa res ne. Imaš prav. Sem še verjel, pa sem se čudil junaštvu Bička, ki je s smučami po Dražgoški strmini pokosil stotine Nemcev.

      Ko so mi kasneje povedali, da to ni bilo res, se je srce zlomilo. Od takrat partizanski resnici ne verjamem niti črke.

     • xtc

      Ko te bo edem počil po zobeh zaradih takega trobentanja v javnosti,kot bo Turnška sleje kot preje boš pa tih kot p***+,sicer pa javno si itaq NE upaš si prevelik pos***

   • Osti jarej

    …jp…pri hitlerjugend…….in nacistični agent,kar je trdila jovanka,zato jo je tako sovražil…v partizanske vrste je vstopil l.44.najbrž ob koncu leta….hehhhehhe…kot mnogo,mnogo prascev….pošteni partizani so bili do tedaj že pod zemljo

    • sprehajalec

     Stopnja smrtnosti je bila pri njih še večja, kot v Vietnamu med vietkongom.

  • Caetano

   G. Ratzinger je bil vedno nasprotnik nacizma, komunizma in tudi glede islamizma je bil vsaj previden. Nacisti so mu celo umorili oz. ”evtanazirali” bratranca.

   • Krtača 20

    Kar opravičuj do nezavesti. Odstopil je pa iz ljubga dolgčasa. On že ve. Teb pa – en očenaš ne bo zadost.

    • slosin

     krtača, kolk ulkusov maš na želodcu…?

  • xtc

   Ti zopet seka ko vam Šarca kuzla liže?

  • Slovenski štor

   Ti si toliko zbezljal,da še verjameš v svoje laži.Iz tebe bruha žolč na vse strani.Toliko neumnosti iz človeka,pomeni samo eno,človek je popolnoma pokvarjen.
   O Turnšku-tovariš je neotesan,grobijan,empatije nima,human ni,govori neresnice,pljuva na vse strani,kulture nima,se ne zna obnašati,dialog mu je tuj,objektivnosti ne pozna,ne dopušča drugih mišljenj…..

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Do zdej leve budale drugega kot lagat niso znale. Kaj ne krtača 20, Tweety Bird in drugi lewuharyi.

 • Amerikanc

  Preveč družic ? Izčrpan ?

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Lewuhi slovenski oderuhi in debeluhi.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Na tem portalu je le 10 lewuhow pod 230 nicki. Nova24 dajte takšne gobčne lewuharske goljufivce banat.

  • Svele

   Dejte črta in Jakoba benat.se napiše

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Vse, kar je levo, bi bilo treba obravnavat kot škodljivo zadevo, ne pa samo kot eno navadno šlevo.

 • xtc

  Nič niza komunistično NOB drhal hujšega ,kot razkrivanje njih prave resnice,ki ji predstavlja v jasni luči kar so bili in so še navadna gošarska drhal,ki je ropala,posiljevala,kradla,morila in izvajala genocid nad lastnimi ljudmi.
  Neprestano levi zločinci govorijo o izdajalcih,ki jih skoraj ni bilo.
  Seveda se levaki tega izraza oklepajo kot pijanec plota,pa še ta jim polzi iz rok,saj se vse bolj izkazuje,da je ta beseda grobo zlorabljena in ,da ti ljudje NISO nikoli bili narodni izdajalci samo poglejte Hribarje,konkreten primer,Rožmana in veliko drugih seveda pa so jih lažnivi prevarantski komunisti razglasili za “izdajalce” ,seveda ne zato ker bi izdajali narod ampak,ker niso bili za komunistično lumpenproletariat bando,ki je želela na oblat.
  Seveda komunisti so se oklicali za narod-kar nikoli niso bili le njegov majhen delček.Enako je sedaj ,ko jim ustreza govorijo o volji ljudstv,ko spušijo,ko jim je volja ljudstva na volitvah pokazala vrata,pa se zopet razglašajo ,da so oni narod,ki je JJ rekel ne-skratka zgodovina jih vse bolj razgalja in to jih dela nervozne,mladih skoraj ne najdejo več razenlenuhe,potepuhe in delomrzneže,sploh ko je začela grozljiva prevarantska resnica prihajati na dan.
  Tako so vseskozi širili laži o Urhu na kar se je izkazalo z zgodovinskimi dejstvi,da so tam najbolj pobijali ravno NOB komunisti.
  Skratka lažna zgodovina pada in to jih spravlja v obup,laži in miti,ki so jih uspešno širili z cenzuro danes razkrivajo pričevanja preživelih,arhivi in najhujša nočna mora NOB drhali Beograjski arhivi.

  • Krtača 20

   Kot opažaš, si morš zadnje cajte sam pluse dajat. No ja, še kakšen fuknjenc tipa sprehajalc se še najde. A te kej boli?

   • Tomzi

    Kaj pa komentar na članek, ki ga komentiraš, ali pa vsaj na komentar, ki ga komentirš?

    • Krtača 20

     Ja da je UFO – umsko fuknjena oseba. Tablet pa kol terapija.

     • Tomzi

      Uau, kako veleumen komentar.

   • xtc

    Očitno te boleča resnica iritira a ne bebček?
    Izginjate in vaše laži tudi,zgodovina vas pač razgalja kaj ste.

   • sprehajalec

    Xtc je podal izvrstno analizo NOB. Lahko bi mu tudi ti pritisnil lajk.

    NOB = Državljanska vojna
    Boj proti Fašizmu = revolucija
    Likvidacija t.i. Izdajalcev = likvidacija razrednih sovražnikov in političnih nasprotnikov.

    Bo šlo v trdo bučo?

    • Jovo Jamnica

     Če nebi vido, da je piso xtc, bi še koment ki prečito…

     • Tomzi

      Kaj pa vsebina komentarja, ali mogoče sodiš samo po piscu, ne glede na vsebino komentarja?

     • luckyss

      Če piše XTC je jasno, da ni vsebine ampak zgolj nakladanje..;))

     • Tomzi

      Kaj pa če piše kuža, ali je potem vse v redu?

     • luckyss

      Eni pišemo o preverljivih dejstvih, drugi sanjate vstajenje Hitlerja..

     • Tomzi

      Je rekel kuža.

     • Jovo Jamnica

      Seveda sodim po piscu. Imam vso pravico, da njegovih mnenj več ne berem.

     • Tomzi

      Zakaj pa ne, če smem vprašati?

     • Jovo Jamnica

      Verjetno se je spravil nadme ad personam in sem se posledično raje umaknil, kakor, da bi nadaljeval polemiko z njim na njegovem terenu.


      “Never argue with an idiot. They will only bring you down to their level and beat you with experience.”


      George Carlin

     • Tomzi

      Ali ni govoril samo o dejstvih, ki se tičejo člankov?

     • Jovo Jamnica

      Verjetno že kdaj. Kdaj pa kdaj pa tudi ne…

  • luckyss

   Kaj pa dejstvo, da so “domobranci” pobijali izključno lasten narod in to z orožjem okupatorja proti kateremu se je boril ves napreden svet…Celo tako politično nekontabilni kot sta Rusija ter ZDA sta nastopili enotno proti povampirjenemu Dolfiju…
   No, domobrančki pa ste mu lezli v rit in bi mu očitno še enkrat..

   • Tomzi

    Ajajaj, ti pa ne poznaš resnice, bolj verjetno se mi zdi, da jo nočeš poznati.

    • luckyss

     Poznam resnico iz vojnih arhivov zaveznikov in arhivov nemške vojske…
     Vi verjetno gledate arhiv “bratov Grimm”;))

     • Tomzi

      Kaj pa dejstvo, da so tudi komunisti pobijali izključno lasten narod in to z orožjem okupatorja proti kateremu so se borili zavezniki.

     • luckyss

      Ne seri…Pobijalo se je seveda večinoma z nemškim orožjem…
      Razlika je le vtem, da je to orožje na eni strani dano, na drugi pa priborjeno in zaplenjeno…
      In ko pišeš da so partizani pobijali “izključno” lasten narod, kažeš na svojo bebavost…
      Partizani so se borili proti okupatorju (nacisti, fašisti, belogardisti, domobranci in ostalo podrepniško nesnago)…

     • Tomzi

      Zdaj pa ti izhajaš iz arhiva “bratov Grimm”. Številke pobitih od partizanske strani ne govorijo tebi v prid.

     • luckyss

      Tu imaš vse relevantne podatke…avtorica ne zagovarja nobene strani, ampak navaja preverljiva dejstva…

      Vida Deželak Barič
      Doktorica Vida Deželak Barič na Inštitutu za novejšo zgodovino raziskuje slovensko politično zgodovino prve polovice 20. stoletja.
      Žrtev med civilisti je veliko, kar govori o resnični totalnosti vojne. Civilno prebivalstvo je trpelo enako kot možje na frontah.
      Slovenci so umirali v spopadih, likvidacijah, zaporih, taboriščih, za posledicami težkih razmer ali nesreč z orožjem. To je pismo, ki ga je tik pred smrtjo napisal taboriščnik italijanskega taborišča v Rižarni. Foto: MMC RTV SLO/Ana Svenšek
      Jama pod Krenom
      Takoj po koncu vojne je okoli 14.000 Slovencev končalo pod streli v izvensodnih pobojih.
      Delež žrtev po pokrajinah:
      Ljubljanska pokrajina 9,5 %
      Gorenjska 7,3 %
      Koroška 6,7 %
      Primorska 5,6 %
      Spodnja Štajerska 4,9 %
      Prekmurje 1,6 %

      Nemški okupator je pri nas zagrešil največ smrtnih žrtev med slovenskim prebivalstvom.
      Na Inštitutu za novejšo zgodovino so od leta 1997 intenzivno zbirali, preverjali in zapisovali podrobne podatke o padlih med vojno in takoj po njej. Ker je Slovenija majhna, je njeno število umrlih obvladljivo, veliko večjo težavo popisovanja svojih žrtev pa imajo večje države, pravi Deželak Baričeva. Te šele zdaj začenjajo razmišljati, kako bi se tega projekta lotile.
      Zbirka podatkov, ki je bila zasnovana na podlagi potrebe zgodovinopisne stroke in nacionalnega političnega konsenza, bi zaslužila skrb države v smislu njene finančne podpore, ki bo zagotavljala trajno dostopnost do te zbirke, pri čemer ni bistveno, kdo je to zbirko podatkov ustvaril. Rešitev vidim v medinstitucionalni povezavi, npr. z arhivi. Če ne bo mogoče najti rešitve v tej smeri, bo podatkovna baza postala dejansko zaprta, kajti za Inštitut za novejšo zgodovino bo to breme, ki ga enostavno ne zmore več.
      Vida Deželak Barič o negotovi usodi te prve natančne zbirke slovenskih vojnih žrtev
      Kolegica Tadeja Tominšek Čehulić je konec prejšnjega leta izsledke naše raziskave predstavila na mednarodni konferenci, ki jo je soorganizirala organizacija European Network Remembrance and Solidarity v Budimpešti. Tam je naš projekt doživel izjemno priznanje in bil postavljen kot zgled drugim, kako pristopiti k tovrstnim raziskavam. Za Evropo je naš projekt tudi precej unikaten, ker obravnava vse žrtve na celotnem ozemlju Republike Slovenije, medtem ko drugje pristopajo k parcialnim raziskavam oziroma so na začetku raziskav.
      97.500 žrtev je med Slovenci zahtevala vojna vihra 2. svetovne vojne in poboji takoj po njej. Čeprav čisto vseh ne bomo nikoli prešteli, bo spomin na umrle ostal tudi v pomembni bazi INZ-ja.

      Na Inštitutu za novejšo zgodovino končujejo projekt popisovanja žrtev medvojnega in povojnega nasilja, ki bo Slovencem dal prvo zelo natančno bazo s podatki in okoliščinami smrti umrlih. Nekatere zahodne države so se takšnih stvari lotile kmalu po koncu vojne, medtem ko se države srednje in vzhodne Evrope šele zdaj spoprijemajo s podobnimi popisi. Slovenija je torej svetel primer, kako vzpostaviti natančne podatke, na podlagi katerih je nato mogoče nadaljnje zgodovinsko delo, ki bi dodatno osvetlilo različne vidike te totalne in uničevalne vojne. Pomemben podatek za spoprijemanje s temno stranjo naše zgodovine pa so številke pobitih Slovencev takoj po koncu vojne. Brez povojnih pobojev bi bilo žrtev za 15 odstotkov manj.

      O poteku popisovanja, podrobnostih zbranih podatkov in tudi o negotovi usodi, ki grozi tej pomembni zbirki, smo se pogovarjali z vodjo projekta, zgodovinarko Vido Deželak Barič.

      Kako ste se lotili tako kompleksnega projekta?
      Naš namen je bil ugotoviti število smrtnih žrtev in ob tem zbrati podatke, na podlagi katerih bo mogoče opredeliti tudi značaj druge svetovne vojne na Slovenskem. Zato smo se odločili, da bomo temeljnim podatkom, ki jih zbiramo o posamezni žrtvi – ime, priimek, datum rojstva in smrti – dodali še druge informacije, ki bodo uporabne za raznovrstne analize in študije. Pri vsaki osebi imamo vzpostavljen t. i. osebni list, na katerem je več kot 20 kategorij podatkov – podatki osebnega značaja, podatki, ki kažejo na status osebe v vojnem času (civilist, pripadnik oborožene enote), in okoliščine smrti. Na podlagi teh podatkov se lahko ugotavljajo dinamika umiranja, kdo je povzročitelj smrti, status žrtve. Zapisujemo tudi vse vire, ki smo jih pregledali in v katerih smo našli določeno osebo.

      Na čem so do zdaj temeljile ocene o ubitih ljudeh med 2. svetovno vojno in takoj po njej?
      Žrtve so začeli popisovati že med vojno. Partizanska stran je začela pisati o žrtvah protikomunistične strani, protirevolucionarna stran pa o žrtvah revolucionarnega terorja. Izšli sta tudi dve knjigi – protirevolucionarna stran je izdala Črne bukve o delu komunistične Osvobodilne fronte proti slovenskemu narodu, ki je izšla leta 1944. Istega leta pa je bila natisnjena tudi knjiga Komisije za ugotavljanje zločinov okupatorja in njegovih pomagačev z naslovom Fašistično-domobranski teror nad Slovenci. Takoj po končani vojni so krajevni ljudski odbori nadaljevali zbiranje teh podatkov. Ohranjen je dokument iz junija 1945, torej neposredno po koncu vojne, v katerem so podane ocene žrtev vojne. A te so danes popolnoma nerelevantne, saj se takrat še veliko ljudi ni vrnilo domov s front, iz taborišč, izgnanstva. Prvi poskus dejanske ocene žrtev je nastal leta 1947, ko je Jugoslavija potrebovala podatke o smrtnih žrtvah na mirovni konferenci. Takrat so demografi po svoji metodi izračunali demografske izgube in ugotovili, da je Jugoslavija izgubila 1.700.000 prebivalcev. A tukaj so upoštevani tudi na primer otroci, ki bi se sicer v normalnih razmerah rodili, pa se zaradi vojne niso. Ne gre torej le za smrtne žrtve, čeprav so nato to številko uporabljali prav za opisovanje teh izgub. Do prve delne ocene števila umrlih smo prišli leta 1964, ko je državni statistični urad izvedel poimenski popis žrtev v nekdanji državi. A ta popis je bil selektiven, saj so praviloma popisovali le žrtve iz partizanskih enot, podpornikov odporniškega gibanja, žrtve represalij okupatorja, umrle v taboriščih. Tiste žrtve torej, ki jim je oblast dovoljevala javen spomin. Ni pa zajetih žrtev, ki jih je partizanska stran zagrešila med samo vojno, ni žrtev povojnih pobojev, izpuščeni so v glavnem tudi mobiliziranci v nemško vojsko, ki predstavljajo zelo veliko število. Končna številka tega popisa je bila bistveno nižja – popisali so okoli 600.000 žrtev vojne v Jugoslaviji, za Slovenijo 42.000. Na podlagi teh podatkov in ocen o številu žrtev povojnih pobojev se je v zgodovinopisni stroki v 70. letih uveljavila ocena, da je med vojno in neposredno po njej umrlo okoli 65.000 prebivalcev Slovenije. To je bila nekako izhodiščna številka ob začetku naše raziskave.

      Kdaj je padla odločitev, da se ti podatki sistematično zberejo in popišejo?
      Z ene in druge strani so padali pomisleki in očitki, da je ocena 65.000 žrtev z današnjega slovenskega območja bodisi previsoka bodisi prenizka. Diskusije so se vlekle v čas osamosvojitve ter demokratizacije in prevladala je soglasna politična in strokovna volja, da se izvede sistematičen popis vseh žrtev na Slovenskem. Tako je Institut za novejšo zgodovino leta 1997 začel raziskavo. Že tedaj smo vedeli, da jo bomo morali opraviti v treh fazah. Prva je obsegala pregled temeljne literature – partizanske monografije, popisi, ki so nastajali v emigraciji – na primer Bela knjiga slovenskega protikomunističnega odpora. V drugi fazi smo pregledovali arhivsko in dokumentarno gradivo – gradivo VOS-a, Ozne, zaporne knjige iz obdobja okupacije in po vojni, gradivo bolnišnic, domobranski fond itd. Zelo pomemben je bil fond Komisije za ugotavljanje zločinov okupatorjev in njihovih pomagačev, ki je tudi po koncu vojne načrtno popisovala tako materialno škodo kot smrtne žrtve. Ta fond je bil predtem neizkoriščen. Na ta način smo odkrili okoli 90.000 imen žrtev. Tretja faza pa je bila namenjena preverjanju zbranih podatkov na podlagi sistematičnega pregleda predvsem mrliških matičnih knjig. Imeli smo srečo, da je takratni pravosodni minister Lovro Šturm imel posluh za potrebe raziskovalcev in je z dopolnitvijo zakona o arhivih omogočil vpogled v matične knjige za raziskovalne namene.

      Pa so vse žrtve vpisane v matične knjige?
      Smo kar razočarani, kaže, da bomo lahko le okoli 60 odstotkov žrtev preverili na podlagi vpisov v matične knjige. Po vojni svojci umrlih niso dosledno oziroma generalno urejevali vpisov smrti bližnjih v mrliške matične knjige. Ta postopek so izvedli ob vprašanju reševanja dediščine, ko se je vdova želela znova poročiti, ali iz povsem notranjega vzgiba. Ni pa bilo sistematične akcije države, da bi izvedli vse vpise. Če bi jih, bi namreč znova prišla na dan temna stran naše zgodovine. Tako bo žal ostalo kar nekaj ljudi, ki ne bodo nikoli zapisani v mrliških knjigah, čeprav ti postopki potekajo še danes.

      Lahko zdaj že ocenite, koliko slovenskih žrtev je padlo med vojno in koliko v povojnih pobojih?
      Trenutno imamo v bazi 97.500 evidentiranih žrtev. To predstavlja 6,5 odstotka prebivalcev današnje Slovenije. Ocenjujemo, da je približno 83.000 ljudi izgubilo življenje med vojno, več kot 14.000 pa po vojni. Med zadnjimi so večinoma umrli v povojnih pobojih, nekateri pa so umrli tudi zaradi posledic taborišč – zaradi izčrpanosti in obolelosti, kar nekaj pa je primerov, ko so ljudje umirali v nesrečah, ki so jih povzročijo orožja ali eksplozivna telesa.

      Katera področja so bila najbolj prizadeta in katera najmanj?
      Najbolj je bila prizadeta Ljubljanska pokrajina. Tu je bil center slovenske politične elite – tako meščanske izpred vojne kot tudi novo nastajajoče revolucionarno-odporniške, kar je poleg italijanske okupacijske politike odločujoče pogojevalo tok dogodkov. Ljubljanska pokrajina je zgubila 9,5 odstotka prebivalstva. Tukaj se je namreč vzpostavil zelo močan odpor proti okupatorju, ki je šel z roko v roki z revolucijo, čemur je sledila reakcija meščanskega tabora. V Ljubljani so se že leta 1941 dogajale likvidacije, nato so množične likvidacije potekale leta 1942 na partizanskem ozemlju. To je bistveno spodbudilo vzpostavitev samoobrambnih vaških straž, po kapitulaciji Italije, ko se dogaja radikalni obračun s četniki in vaškimi stražarji, pa organiziranje domobranske vojske. Med partizanstvom in zlasti v Ljubljanski pokrajini dobro izurjenim ter številčnim domobranstvom je potekal intenziven spopad med vojno, temu pa je sledil tudi strahoten obračun zmagovite strani nad premagano po končani vojni. Prav zaradi neznačenega dogajanja ima Ljubljanska pokrajina največ smrtnih žrtev, pri je čemer najvišje število žrtev imela protirevolucionarna stran, in to predvsem zaradi povojnih pobojev. Na Gorenjskem je med vojno in po njej umrlo 7,3 odstotka prebivalstva, največje število žrtev pa tam predstavljajo partizani. Štajerska je izgubila skoraj 5 odstotkov prebivalcev, Primorska 5,6 odstotka, Koroška 6,7 odstotka. Najmanj je bilo prizadeto Prekmurje, kjer je bila populacijska izguba okoli 1,3-odstotna, kar tretjino žrtev od tega pa predstavljajo prekmurski Judje (okoli 500). V Prekmurju je bilo v letu 1941 sicer že organizirano odporniško gibanje, a je bil odpor takoj krvavo zatrt in nato do leta 1944 skoraj ni bilo odpora. Dogajanje v Prekmurju je bilo v veliki meri pogojeno z oddaljenostjo pokrajine od Ljubljane, kar je ustvarilo zelo specifično žrtvoslovno sliko v primerjavi z drugimi slovenskimi pokrajinami.

      Se da ugotoviti, koliko žrtev je padlo pod ‘partizanskimi puškami’, koliko jih je pobil okupator, koliko pa domobranci in vaške straže?
      Največ žrtev je povzročil nemški okupator, več kot 31.700. Za okoli 20.000 ljudi nismo mogli ugotoviti, kdo je povzročil njihovo smrt – na vzhodni fronti na primer za veliko vojakov ne vemo, kaj je povzročilo njihovo smrt. Za Rdečo armado imamo ugotovljeno, da je povzročila nekaj več kot 5.000 slovenskih žrtev, vemo pa, da so na tej fronti umirali vojaki tudi v drugačnih okoliščinah – v nesrečah z orožjem, zaradi hudih zim, obolelosti. Partizansko-revolucionarni tabor je povzročil več kot 24.000 žrtev – med vojno in po njej. Če ne bi bilo povojnih pobojev, bi Slovenci imeli za 15 odstotkov manj žrtev. Italijanski okupator je povzročil nekaj čez 6.400 žrtev. Protirevolucionarni tabor, v katerem so zajete vaške straže, četniki in vse tri veje domobranstva, so zakrivili smrt 4.400 ljudi – to so žrtve, ki so padle v njihovih samostojnih akcijah, ne pa žrtve, ki so jih povzročili v sodelovanju z okupatorjem (te žrtve so prištete k številu žrtev okupatorja). Zavezniške vojaške enote so predvsem v bombardiranjih pustile skoraj 1.900 žrtev. Več kot 900 žrtev je bilo zaradi nesreč – pri čiščenju orožja in podobno. Ustaši so povzročili blizu 800 žrtev – večji del so to Slovenci, ki so bili izgnani na območje NDH, kar nekaj žrtev pa je iz časa umika hrvaških enot v Avstrijo ob koncu vojne.

      Kakšno pa je razmerje med umrlimi civilisti in tistimi, ki so sodelovali v oboroženih formacijah?
      Žrtev med civilisti je veliko, kar govori o resnični totalnosti vojne. Civilno prebivalstvo je trpelo enako kot možje na frontah. Ugotovljenih imamo več kot 23.000 civilnih žrtev. Je pa glede statusa, ki so ga žrtve imele v času smrti, največje število umrlih med partizani – več kot 28.000 partizanov je bilo ubitih, k temu pa je treba prišteti še 5.000 aktivistov OF in partizanskih sodelavcev. Domobranci pa so med vojno in po njej imeli več kot 14.000 žrtev.

      Slovenci so torej umirali v partizanih, kot vojaki tujih vojska, domobranci, ujetniki, civilisti … Kateri leto je bilo najbolj “smrtonosno”?
      Število žrtev je iz leta v leto naraščalo. Največ žrtev je terjalo leto 1945, kar je na prvi pogled nenavadno, saj je vojna trajala le do sredine maja. Številka je visoka tudi zaradi dogajanja neposredno po koncu vojne. Vendar je precej žrtev padlo tudi v začetnih mesecih leta 1945, torej še v vojnem času. Od začetka zime 1944/1945 je bil nemški okupator ob podpori različnih drugih slovenskih in tujih oboroženih formacij namreč v neprestani ofenzivnosti in partizanske enote so bojevale srdite boje oziroma so bile neprestano v spopadih. V omenjenih ofenzivah in še v zaključnih operacijah je leta 1945 padlo več kot 7.000 partizanov in več kot 1.000 aktivistov OF. V prvih mesecih tega leta je umrlo tudi okoli 6.000 civilistov bodisi doma kakor tudi v taboriščih, kjer so bile razmere še posebej slabe; zima je bila ostra, primanjkovalo je hrane, ni bilo ustrezne zdravstvene zaščite, taborišča so bila prenatrpana itd.

      Kaj 6,5-odstotna izguba prebivalstva na Slovenskem pomeni v primerjavi z drugimi državami, kjer je prav tako divjala vojna?
      Splošna ocena je, da je Slovenija v primerjavi z drugimi evropskimi deželami visoko prizadeta. So pa države, ki so imele še višji odstotek žrtev. Na prvem mestu je Poljska, ki je imela 16-odstotno izgubo prebivalstva, kar je okoli 5 milijonov 600 tisoč ljudi. Več kot polovica – 3 milijoni – so bili poljski Judje. Številčno je najbolj trpela Sovjetska zveza, ki je dolgo nosila glavno breme te vojne. Po najnižjih ocenah je tam umrlo 24 milijonov ljudi, kar pomeni 14 odstotkov vsega prebivalstva. To so skoraj nepredstavljive številke. Tudi Nemčija naj bi izgubila okoli šest milijonov ljudi, kar je okoli 8,8 odstotka prebivalstva. So pa skoraj zagotovo v tem številu prišteli tudi tiste ljudi, ki so se pred Rdečo armado umikali v Nemčijo, in potem tam umrli, saj zadnje čase ugotavljajo, da je bilo število žrtev med civilnim prebivalstvom Nemčije dejansko nižje, kot se je v preteklosti navajalo; manj diskutabilna je ocena o 4,5 milijona umrlih Nemcev v nemški vojski. Francija je imela 560.000 žrtev, kar predstavlja 1,4 odstotke prebivalstva. Italija je izgubila odstotek prebivalstva. Zelo blizu Sloveniji pa je Madžarska, kjer je umrlo 6,4 odstotka državljanov, kar pa v številkah pomeni 580.000 žrtev vojne. Od nekdanjih jugoslovanskih republik je imela največje izgube Bosna in Hercegovina (več kot 10 odstotkov prebivalstva oziroma 328.000 ljudi).

      Ugotovili ste, da je okoli 15 odstotkov slovenskih žrtev umrlo takoj po koncu vojne, večina v povojnih pobojih. Kako pa je bilo v drugih državah? Na primer v Franciji, kjer je del prebivalstva prav tako sodeloval z okupatorjem?
      Francija je imela okoli 10.000 zunajsodnih pobojev med okoli 40 milijoni prebivalcev. Dokaj hitro so se dogovorili, da ne bo obračunavanja. Vzpostavili so več kot 300.000 kartotek kolaborantov, ki so jih preiskovali. Okoli polovico so jim sodili na sodišču, na smrt pa so jih obsodili 7.000 – kar nekaj od teh je bilo obsojenih v odsotnosti – smrtna kazen pa je bila dejansko izvršena v 791 primerih. Procesi so potekali tudi v drugih državah, povsod so jih poskušali spraviti v nekakšne sodne okvire, čeprav včasih z retrogradno zakonodajo.

      Vrsto let ste zbirali, preverjali in zapisovali žrtve, njihove podatke, okoliščine smrti in s tem nekako tudi orali ledino tovrstnega zgodovinskega popisovanja umrlih med 2. svetovno vojno. Kaj vas čaka zdaj?
      V vseh teh letih smo ustvarili bogato bazo podatkov. To pa je zdaj šele dobra osnova, da bi lahko podatke uporabili v širše raziskovalne namene, za analize in zgodovinopisno nadgradnjo. Prav tako se na nas skoraj vsak dan obračajo svojci žrtev, ki preverjajo podatke in iščejo odgovore. Projekt preverjanja podatkov o smrtnih žrtvah na podlagi pregleda mrliških matičnih knjig se bo končal septembra letos. Mislim, da je celotna stroka in širša javnost, ne le Inštitut za novejšo zgodovino, pred problemom in izzivom, da se najde rešitev, ki bo zagotavljala, da bo ta podatkovna baza živ organizem tudi v prihodnje. Zaslužila bi si skrb države, v smislu njene finančne podpore, a nam grozi, da denarja ne bo, in pod vprašajem so tudi tri delovna mesta. Če izgubimo ta delovna mesta, se neizogibno postavlja vprašanje, ali bomo sploh še lahko podatke posredovali raziskovalcem, ljubiteljskim zgodovinarjem, svojcem žrtev in drugim zainteresiranim. Ne bo namreč nikogar več, ki bi imel čas in bi bil usposobljen upravljanja s to bazo. Prav tako bo bazo zaradi sprememb tehnologije treba ves čas posodabljati in plačevati storitve. Toda s čim? Občutek imamo, da bomo ostali na pol poti. Prišli smo do precej natančne številčne podobe žrtev in njihove strukture, zdaj pa se bojimo, da bo to postal mrtev zaklad.

      Kako pa so te stvari urejene v drugih državah?
      V zahodni Evropi so žrtve vojne prešteli sorazmerno kmalu po vojni. V srednji in vzhodni Evropi pa se teh nalog sistematično lotevajo šele v zadnjem času. V tujini je naša raziskava glede na raziskovalni pristop in glede na njene rezultate naletela na laskava priznanja. Nekatere države namreč še iščejo poti, kako čim bolj načrtno pristopiti k tozadevnemu raziskovanju, da bodo dosegle čim bolj optimalne rezultate. Slovenija ima kot majhna država obvladljivo število žrtev in jih lažje sistematično proučuje, zato smo tudi drugim državam lahko ponudili relevantna izkustva. Ko tako radi govorimo o evropskih primerjavah in odličnosti je naša raziskava za to vsekakor zgleden primer, a zdaj se lahko zgodi, da bomo brez finančne podpore države povsem zastali, da ne bo nadaljnjih raziskav prav v trenutku, ko bi lahko bili upoštevanja vreden sogovornik v evropskem prostoru na polju proučevanja smrtnih žrtev druge svetovne vojne.

      Ana Svenšek

     • Tomzi

      Po čem pa sklepaš, da je članek verodostojen, da opisuje zgolj resnico, samo resnico in vso resnico? Ali si bral tudi druge članke na to temo?

     • luckyss

      Ker so navedbe preverljive v arhivih …tudi nemških ..

     • Tomzi

      Ali si arhivist? Si zares preverjal vse, kar je navedeno in tudi, kar ni?

     • garfi

      leWiČĆarji razložite ali utihnite
      dom-branitelji pred kom že in zakaj in kdaj ?????????????
      kdo je že PROSTOVOLJNO kolaborilal z okupatorji za izvedbo komunistične revolucije ?????????
      vse veste in provocirate za delitev ljudi in okoriščanje
      http://www.rtvslo.si/blog/likar/sodelovanje-partizanov-z-okupatorjem-1-del/114168

     • xtc

      Moji starši so vse to videli in doživeli na lastni koži in videli-komentar,vsega s*** so bili krivi večinoma gošarji,ki so kradli ,ropaki,morili ,posiljevali in dražili okupatorja,ki se je nato znesel nad tistimi,ki so jih komunisti ovadili gestapu,ker niso bili za njih.

     • KP

      Kako pa je s to stvarjo bilo pri vas,v vaši državi,če ni skrivnost? Med vojno in pa vojni? Posle rata??

     • xtc

      Priborjeno?
      Ne tumbaj osekl starši so drugo vojno doživeli invideli te tvoje borce v živo-OPIS-GOLAZEN RAZTRGANA UŠIVA;MORILSKO ROPARSKA.Toliko o borenju,saj se niso imel z ničemer in ni jih bilo za en vojaški transport skupaj.

     • Gr Enze

      Ti revček brez svoje miselnosti si pa dobro napumpan z rdečim zrakom !

     • garfi

      leWiČĆarji razložite ali utihnite
      dom-branitelji pred kom že in zakaj in kdaj ?????????????
      kdo je že PROSTOVOLJNO kolaborilal z okupatorji za izvedbo komunistične revolucije ?????????
      vse veste in provocirate za delitev ljudi in okoriščanje
      http://www.rtvslo.si/blog/likar/sodelovanje-partizanov-z-okupatorjem-1-del/114168

     • Friderik Peršič

      Belčki gledajo tisto kar jim napiše bivši prevarant in sedaj cenjeni zgodovinar ( hahahaha ) Leljak …

     • slosin

      ajde bumbar, in kaj pravijo tvoji arhivi o številu pobitih makaronarjev in švabov s strani slovenskih partizanov….
      INZ pravi, da ste pobili 24.500 Slovencev……..

     • xtc

      Ne nabihaj in ne tumbaj-vas levake je beograjskih arhivov na smrt strah,saj vas bodo razgalili do obisti.

   • garfi

    leWiČĆarji razložite ali utihnite
    dom-branitelji pred kom že in zakaj in kdaj ?????????????
    kdo je že PROSTOVOLJNO kolaborilal z okupatorji za izvedbo komunistične revolucije ?????????
    vse veste in provocirate za delitev ljudi in okoriščanje
    http://www.rtvslo.si/blog/likar/sodelovanje-partizanov-z-okupatorjem-1-del/114168

   • slosin

    dej bumbar, s kakšnim orožjem ste pa komunajzarji pobijali Slovence…A se niste dogovoril z makaronarji ob njihovi kapitulaciji,
    da lahko mirno zapustijo Slovenijo, samo orožje naj pustijo partizanom…Pa še zato ste poskrbeli, da se ni kateremu kaj zgodilo ob umiku….Pa še turjaški grad ste zasedli z njihovo pomočjo in njihovimi topovi….Za tiste požgane vasi od makaronarjev na Dolenjskem, pa več kot 6.000 pobitih Slovencev se vam je pa fučkalo….perverzneži rdeči…Švabe ste pa začel napadat ob njihovem umikanju, ko so jim bili za petami Titekovi partizani. Prej ste pa bežal pred njimi kot zajci. In ja, padlo je menda več kot 30.000 ‘partizanov’…..Nemci pravijo, da večinoma na begu….Ampak proti neoboroženim domobrancem ste se pa po vojni boril res junaško….Zakaj jih niste premagali že med vojno, če ste bili taki heroji….In kako to, da jih niste zaustavili že preden so se prebili na Koroško k Angležem…dej nehajte se smešit, pa bodte rajš tiho….

    • lili pili

     Domobranci so prehitro zbezali, ni jim bilo do borbe, ko so jo popihali njihovi gospodarji.

     Anglezi so jih vrnili, ko so ugotovili, da so neuporabni kot vojska..

   • xtc

    Bebo?
    Komunisti niso niti približno lasten narod,oni so izdajalci ,ki so prisegli komunistični internacionali-torej komunizmu,čigar prioriteta je bil izvbris narodov,pod parolo enotnosti pod partijo=danes multi kulti a tepci se še kar sprenevedate?

   • lili pili

    Pa se nemci so jih za to lepo placevali…

 • milanček

  tit turešek je odraz, je dokaz komunističnega enoumja! Ne morem kapirati, da ga že sami idioti komunajzarski gledajo, saj jim dela neizmerno sramoto! Tit turenšek je zrel edino za v zaprti odd. v Polju!

  • Tomi

   On je zrel edino za to, da visi s kakega kandelabra pred mestno hišo v Ljubljani.

 • Gor Pri

  Več kot se boste s tem senilnim bedakom ukvarjali, bolj bo zadovoljen!

 • Olga2345

  Ni dovolj enostransko odpuščanje morilcem, saj se morilci in njihovi potomci ne kesajo za svoje zločine, ampak jih celo poveličujejo in se norčujejo iz žrtev genocida! Danes so napadi vse pogostejši!
  Zato bo potrebna pravna pot, pa čeprav do sodišča za človekove pravice! Zato je treba Turnška in njemu podobne, ovaditi!
  Dragi Slovenci, ni druge! Mostogradnja s komunisti vodi le v prepad!

  • Hribouc

   Močno upam, da bo predsednik Pahor in njegov urad stopil pred narod in terjal pravično sodbo za norca Turnška in onega satanista, ki stoji za njim in domnevam, da se piše Klavora !

 • radames

  A kdo to opico, ja, opico, Turnška jemlje resno?

  • Krtača 20

   Jest

   • Slovenski štor

    Butl št.1 in butl št.2.Slovenija je v govnu.

   • Tomzi

    Ja ti, kdo pa drug.

    • Friderik Peršič

     Jest tud …

     • slosin

      kolk borčevske penzije prejemaš za svoje laži…?

     • Friderik Peršič

      Bolje da ne veš …

     • slosin

      tud če imaš samo 1 eur je preveč…

     • KP

      spet se lolek pogovarjaš sam s seboj

   • KP

    spet se lolek pogovarjaš sam s sabo

 • Gr Enze

  TURNŠEK TI SI DEBIL KI GA LEVAKI IZKORIŠČAJO KO TE BODO IZKORISTILI BOS DOBIL OD NJIH STREL V HRBET OSEL TRAPASTI!

 • luckyss

  Ne vem kaj sploh bluzite…
  Osmrtnica je korektna ter jasna, pojasnilo in članek omenjenega Turnška pa tudi…
  Kaj vam spet ni jasno …Da je “Hitler kaput” in vse ostalo seveda…ovce..

  • Tomzi

   Kaj pa tebi ni jasno?

  • garfi

   KJE JE RDEČ KRIŽ NA Merlakovem helikopterju udbaš ????????????????????

  • WISKY 1000

   HOV,HOV,Janez prihaja rdečko,HI,HI,HI……

 • Jovo Jamnica

  Uf, spet sn nekomu na žul stopo… Bom pač komente ponovo… Šala mala… LOL

  • Tomzi

   Kaj pa knjižna slovenščina, tako iz vljudnosti do drugih komentetorjev.

   • luckyss

    komentatorjev…je bolj knjižno ;)

    • Tomzi

     Drži, ampak članek govori o veliko bolj usodnih stvareh.

     • luckyss

      Je dejal nekdo, ki poudarja “knjižno slovenščino” z napačo ;)

     • Tomzi

      Drži, drži, kot pribito. Članek pa kljub temu govori o zelo usodnih stvereh, ki jih ti, kot se mi zdi zagovarjaš.

     • luckyss

      Vem, sem ga komentiral spodaj..

   • Jovo Jamnica

    Moja knižna slovenščina je tudi sporna, saj večinoma izpuščam umetno vsiljene črke j, tamkaj, kjer je le mogoče. Včasih me ima, da bi pisal v bohoričici.

    • Tomzi

     To je stvar osebne odločitve, ampak članek govori o veliko bolj usodnih stvareh.

     • Jovo Jamnica

      Bodi prijazen in mi ponudi kratko obnovo članka. Bral ga ne bodem, saj Turnšek pri meni šteje manj kakor nič.

    • KP

     Ti kar piši v materinščini,potem te tukaj gor itak nihče ne bo več razumel. Pa boš moral it pametovat kam drugam,,

     • Jovo Jamnica

      Mora se umret…

  • Aresnica

   Ne bodi cinik-Nobenemu nisi na žulj stopo_ res pa je, da so gospoda Cankarja ubili-se ve zakaj–_– preberi knjigo Zločin in bolečina.
   ______________
   Lep pozdrav

   • Jovo Jamnica

    Kaj ma Cankar veze z tem, da me na Nova opčasno banajo???

    • Aresnica

     Ti si omenil gospoda Ivana Cankarja. _-_– Dej še enkrat preglej Jovo na Novo _ – pa preberi knjigo Zločin in bolečina. – potem se slišiva.
     ____________
     Lep pozdrav

     • Jovo Jamnica

      Pa niso mi banali nič ot Cankara… zaenkrat. Knige bom pa čito one, kere si bom sam vun poisko.

 • dr Janez Sveti

  Slovenec ubija Slovenca. Kako tragično!

  Dr Janez SVeti

  • Jovo Jamnica

   Drži. Začelo pa se je šele nekje po francoski revoluciji. Do takrat je terjal žrtve med Slovenci le boj za staro pravdo.

   • Tomzi

    Misliš med drugo svetovno vojno in po njej?

    • Jovo Jamnica

     Majkemi… čuj, Cankara niso fentali met drugo vojno, niti po njej.

     • zokispoki

      So pa ga cefurji tako
      pretepli, da je za posledicami umrl. Ker jih je ze tedaj spregledal. Tega dejstva jugonostalgicne komunazarske podgane ne povedo…

     • Jovo Jamnica

      Ni dokazof. Čefuri niso meli dobenga motiva več, Cankara fentat, saj je že bla konstituirana Kraljevina SHS. Cankar je seveda nasprotoval združitvi Države Slovencev, Hrvatov in Srbov, s Kraljevino Srbijo. Za združitev pa so bili predstavniki Jugoslovanskega kluba na Dunaju in so zaradi tega podpisali Krfsko deklaracijo že leta 1917. Krfska deklaracija pa je bila temelj združitve s Kraljevino Srbijo. Vodilna pri ideji o združitvi sta bila Krek in Korošec, pa tudi t.i. mladoslovenci z Levstikom na čelu. Le čemu bi čefuri tvegali umor nekoga, ki jim ni več delal škode, saj so svoje dosegli. Cankar je bil trn v peti takratnim našim politikom, saj je bil s svojimi nastopi pravi magnet ljudstvu. V stilu Krambergera nekako.

  • garfi

   ZLOvenec ubija Slovenca
   dr Janez Sveti je primarij v polju zato toliko Pacientov

   • dr Janez Sveti

    Pogrešaš mir bolnišnice, pogovore s psihiatri in tablete. Razumem te, vendar se mi še vedno ne smiliš.
    DR janez SVeti genij

    • slosin

     kakšen mir neki? Vsak dan gledamo na tv, kašno norišnco imamo v naših zdravstvenih ustanovah…Aja, kolk zdravstvenega osebja je že na pomirjevalih?

     • dr Janez Sveti

      Vprašaj ministrico za zdravje, kaj priporoča! :) :)

      DR Janez SVeti Persen

  • xtc

   Baje ste levi v tem specialisti.

   • dr Janez Sveti

    Jaz nisem noben levi. Če ti dam kroše z desnico, boš šel v deželo Ninanana.
    DR janez Sveto Kravmaga

 • Olga2345

  Ni se “odpeljalo” samo Turnšku, ampak tudi kristjanki Ljudmili Murglski, ki sovražno in izključujoče sodeluje z levičarji proti zmagovalcu letošnjih volitev!
  Raziskovalnim novinarjem priporočam, da raziščejo ozadje njenega romanja v Murgle…in “odpeljanja”…
  Želi Matilda iz NSI (kot jo je poimenival nek tviteraš) priti na listo Sorosovih plačancev, kot Fajonka in Vajgl in si zagotoviti stolček v evropskem parlamentu? Ali jo mogoče tovariši izsiljujejo s kašno pikantno zgodbo? Jo mogoče izsiljujejo z “nego” stare sosede in njeno hišo?

  • Tomzi

   O čem ti to razpravljaš? Ali ni vsebina članka strašna?

  • Hribouc

   Ludamila je danes “urbi et orbi” slovenskemu narodu v mikrofone in v kamere povedala, da se ji je
   dokončno odpeljalo.
   V tej babi prebiva živ Satan!

   Če ona še kakorkoli predstavllja Krščanstvo na Slovenskem, potem me je silno sram kot Kristjana in me je tudi silno strah, ker se po tej babi Satan seli v vse preveč slovenskih duš!

   ZATOREJ . ZGINI SATANISTKA !

   • lili pili

    Ljudmila je povedala cisto resnico o janezu in njegovi ekipi.

    Ljudmila ima cisto vest, niti ene afere, za razliko od janeza in jelencica..

    • Hribouc

     To vesta ti in jeznorita in našobljena učiteljica socialistična krščanarica, sebe še vedno imenuje Kristjanka. Potem bo to držalo, nema problema, dokler stoji Hudič nad Murglami in nad Trnovska faro.

     Janezu janši je satanski Udbokučanizem nakuhal samo kakih 10.066 negativistično črnih in zlaganih člankov v Rdečem orkestru – Kučangolobičevem Agitprop 571 časopisih !

     Turboprop 571 RTV Udbo Hanzi je nakuhal približno 2666 negativističnih oddaj uperjenih proti Janši v sklopih sledečih komunističnih projektov:

     – “Mater vseh afer-Orožje” Kučan milan & consortes Udba & Rdeči orkester
     Golobič571
     – Ustavimo Desnico, akad.dipl.upokojenka in hujskačica Spomenka Diklić
     – Depala vas, Murgle & rdeča Udba & D.Kos & Rdeči orkester Golobič 571
     – Janši uničimo družino , Murgle & Rdeči orkester Golobič 571
     – PATRIA ; Murgle & Rdeči orkester Golobič 571 & Drago Kos & Kominterna
     Berglund & Udba Kriminal Krivosodje + molčeča NSI & SLS& RKC
     – Trenta – ” –
     – Janšino premoženje – ” –

     Kučan-Roterjevo Krivosodje je opravilo levji delež pri vsej svinjariji.
     ———————————————————-
     Ti, rdeči ognjevitež pa zdaj povej kateero afero je skuhal Janez Janša, da jo lahko za naprej imenujemo JANŠEVA AFERA!
     Povej v kateri aferi je nosi de jure krivdo, da vemo, da je “njegova” ?
     IZJASNI SE.
     Pohiti!

     • lili pili

      Predlagam, da postanes vegetarijanec in pij samo mleko, drugace bos koncal v zavodu za dzsevno prizadete…

    • Kontra

     Že tvoj pogled pove vse levičarski hinavec, ki se sprenevedaš in provokatorsko smradiš. Še 1x si preberi zgornji članek in se malo zamisli nad svojim pokvarjenim levičarskim idiotom ki v slogu levičarskega izmečka smradi z lažmi.
     Vse pa kaže da se je vaši pokvarjeni levičarski kliki pridružila tudi umazana pokvarjena in spletkarska Ljudmila Novak. Ja čisto skupaj pašete po vseh lažeh in spletkah ki zelo dobro razkriva vaše pokvarjeno delovanje. In tudi zelo dobro se vidijo semena zla ko imate korenine iz levičarskega izdajstva, laži, sprenevedanja in uničevanja vsega kar ni po vašem okusu.

 • garfi

  dr Janez Sveti je primarij v polju
  zato toliko Pacientov

 • Aurelius

  Le kaj tega starega pajteljna moti pri tem, da sta preživela člana pobite družine objavila osmrtnico, v kateri celo ODPUŠČATA krvnikom storjen zločin? S tem sta samo dokazala, da sta normalna Slovenca, ki sta počastila spomin na svojo pobito družino, oni stari pajtelj pa naj že enkrat začne uživati svojo “zasluženo” pokojnino in neha mešati dr.ek med Slovenci !!!

  • Demokristjan

   Amen!

  • slosin

   …mogoče ga pa zdej na stara leta, ko mu matilda že napoveduje svoj prihod, malo vest peče…

 • garfi

  ta udbaški stvor je bil sls-obrambni minister
  prav je da smo jih Slovenci vrgli iz parlamenta
  na isti poti tudi nsi

  • lili pili

   Pol pa sploh sds nima vec moznosti za bi se kdaj vladala, se ze veselimo tega juhuuu

   • Slovenski štor

    Ja,prav imaš-res si butl!A nisi ti Pepi Manaskov?

    • lili pili

     Ja ti pa stor drzi..

   • WISKY 1000

    glavno da SDS IN JANEZ ZMAGA,DRUGE VARIJNTE NI.

    • lili pili

     In kaj imas od take zmage, nic vladali pa bodo levi…. juhu

 • garfi

  leWiČĆarji luckyss-dr Janez Sveti-Jovo Jamnica MEŠAJO DREK spodaj
  NE PUSTITE SE JIM ZMEŠATI
  udba press

 • garfi

  ” Cilj komunistov je bil zgolj samo obstoj preverjenih komunistov, tudi za ceno izginotja naroda. To je dokumentirano. Ante Novak (oče pesnika Borisa A. Novaka) je med govorom v Loški dolini leta 1943 med drugim dejal: “Na svojih spiskih za likvidacijo imamo tudi bajtarje in družine, ki niso z nami. Ni važno, koliko ljudi še ostane, ker za nas ni narod prav nič važen.”
  Boris Kidrič pa že leta 1942 na Vinici pravi: “Vseeno je, če od Slovencev ostanemo živi samo trije, pa tisti pravi – to je komunisti.”
  Ni bil okupator tisti, ki je imel skrit namen uničiti slovenski narod. Tak namen so imeli slovenski komunisti in to so tudi javno izrekli. “Za nas narod ni prav nič važen!”
  Še ena, kar se pobijanja otrok tiče. Slovenski partizani so pobili skoraj polovico slovenske populacije Ciganov. V Iškem Vintgarju in na Mavrlenu so ciganske dojenčke pobijali tako, da so jih z glavicami treščili ob drevesno deblo.”

  leWiČĆarji razložite ali utihnite
  dom-branitelji pred kom že in zakaj in kdaj ?????????????
  kdo je že PROSTOVOLJNO kolaborilal z okupatorji za izvedbo komunistične revolucije ?????????
  vse veste in provocirate za delitev ljudi in okoriščanje
  http://www.rtvslo.si/blog/likar/sodelovanje-partizanov-z-okupatorjem-1-del/114168

 • Bandit123

  Zakaj je odgovor zamegljen.

 • Asja

  Tit Turnšek je levičarski izmeček ki še danes živi v letu 1945, ko je bilo sprijenim sadističnim zločincem ki so se imenovali partizani in heroji dovoljeno vse od ropanja, izživljanja do razčlovečenja in pobijanja.
  Ta izmeček svoj komentar, laži in gnilo pisanje namenja brez argumentov in dokazov. Tako rekla kazala, samo da bi ponovno opral nečloveško svinjarijo, ki jo je počenjala zločinska komunistična drhal.
  In še toliko let po letu 1945 Tit Turnšek trosi vso sovraštvo do vseh nedolžnih ljudi, ki so jih zločinski sadisti pobili.
  Takšni ljudje kot je Tit Turnšek si ne zaslužijo nobenega spoštovanja. Lahko le pljunem na njegovo osebnost in levičarski lažnivi smrad.
  Takšen človek kot je Tit Turnšek je človek brez človeških vrednot in živi kot levičarska gniloba in plačanec za svojo rit in privilegije.
  Ob času pa bo tako in tako dobil zasluženo plačilo za katera bo tudi za vsa zla dejanja še kako odgovarjal. Ob takšnih zlih dejanjih si ODPUŠČANJA NITI NE ZASLUŽI. Zasluži si le tisto kar z svojim sprijenimi dejanji in sovraštvom smradi med narodom v Sloveniji!!!

  • Hribouc

   Odličen tekst!
   Hvala.
   Ponavljam za teboj : Ne pljuvam za njim !
   Pljuvam mu naravnost v ogabno dušnost ekscelsiornega satanista, ki se je prodala Satanu!

  • Gavtroža

   Pred leti , so stari ljudje takemu rekli , poglejte iz njega gleda sam hudiček

 • Hribouc

  Ta človek je, ali nor ali pa iz njega bruha čisto zlo.
  Rabi eksorcista ali pa tožilca in sodnika ter terapijo v arestu.

  Ker so Hudnikovi pred vso državo, predvsem pa pred Slovenkami in Slovenci, naredili zgodovinski skok,
  ki brez kesanja rabljev morilcev in brez prošnje za odpuščanje, brezkompromisno odpušča krvnikom in naročnikom brutalnega umora, sem prepričan, da jih nori Tit Turnšek, prepol čiste hudičeve zlobe in sovraštva, ne more več ničesar prizadeti. Prepričan sem, da družina Hudnik ne bo prosila institucij za zaščito, za zadoščenje ali za pomoč.

  Zdaj je na potezi predsednik države in njegovi uradi, da sprožijo brezkompromisne poteze za zaščito Ustave, Pravice in zakonov ter čiste človečnosti ter, da ugotovi kdo še poleg Turnška sestavlja ta peklenski hudičev protidržavni in protinarodni stroj ter ga spravi pred roko Pravice enkrat za vselej!

  Turnšek – ti si čisto hudičevo seme in, očitno, komunističnoboljševiško zlo sedanjosti!

 • cosmosjasnovidec

  In zakaj se še ta potuhnjena podganja izrojena nadloga nahaja na svobodi in ne v zaporu?
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • KP

  Jaz pa se še vedno sprašujem,zakaj tukaj gor najbolj napadalno komentirajo voluharski čefurji..?Namesto,da bi bili veseli in hvaležni drugi domovini Sloveniji,delajo vse proti njej. Kje je tle fora?

 • Jovo Jamnica

  Dans sn tu računo, da bo najmajn 1000 “komentof”. Te pa je zglea Tunek štrajko. Zaj je, kaj je… Majnka še sam pou ure do jutri.

  • Rožle

   Kaj si ti to računu ? ..
   Ko pride JJ članek na portal, jih 123 taužnt komentov …

   • Jovo Jamnica

    Bom počako, da se strezniš…

    • Rožle

     To ti pa čisto verjamem, da kaj nočeš razumet …

     • Soave

      Kar naprej provocira, potem se pa pritožuje, da ga ” banajo ” ?

     • Jovo Jamnica

      Ne kar naprej, Fčasih pa res… Banajo pa me itak, če provociram al pa ne. Sam mene to nea gane, ker se znam banom izognit in to jih kajfa.

     • Soave

      No, potem pa kar provociraj. Ampak. . . . .vse po vrsti !

     • cosmosjasnovidec

      Kdo te bana ali kaj si izmišljaš?
      Če bi dobil ban se več ne bi pojavil tukaj.
      ————————————————————————
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec

   • Soave

    Drži !! Takrat se vsujejo, kot zrele tepke z drevesa

    • Jovo Jamnica

     LOL, nisi prebrala, kaj je Rožle s prve napisal. Pozneje je popravo.

     • Soave

      Nisem. Napisal je, da če bi bil članek o J. J. bi se jih takoj nabralo 1000.
      Zato sem tako napisala.

 • Soave
 • milanček

  ali se v stranki ZZB res tako nizko cenijo, da imajo tak kadaver za predsednika stranke? Ali pač nimajo boljšega?

  • KP

   Nizko se cenijo,pa vseeno še vedno zeloooo previsoko. Glede na to,da so morali Evropo osvoboditi Angloameričani in Sovjeti. Rdečkarji pa so malo dražili Švabe,da so se lahk maščevali po vaseh,malo pa so se pajdašili z njimi. Po potrebi pač…

 • @.

  NOVA24TV prevede “družina je organizirala tolpo, ki je po vaseh kradla in ropala” v “družina se je organizirala v tolpo, ki je po vaseh kradla in ropala” …

  • KP

   Aja,no,potem pa je vse OK. Bumbar čefutarski.

 • lado

  A tEGA ZLOČINCA NE LOVI PEDERSKA POLICIJA ZA ZLOČINSKI GOVOR!!!??? PA SVETLEČA, BAKRENA DORFERIĆKA , GNOJI PREKLETI !! TO ZMETAT V JAME ;GOLAZEN KOMUNISTIĆNA!!! AMPAK VI STE SREČNI, STE ISTI PODEN !!!!

 • Marijan Tončić

  Kakšen gnoj od človeka. Kaj povezuje s to zgodbo, še dobro da ni prinesel še kakšno zgodbo iz Avstralije ali Argentine, morda bližje, iz Avstrije

 • althar

  Skrbi jih. Resnice o svoji ostudni teroristični preteklosti ne morejo več zadržati. Zgodovina in ljudje jim bomo sodili po pravici, ki jim pritiče.